Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz ha az adott (14 db)

Ma töltöttem be a 6. hetet. A doki adott multhéten beutalót uh_ra.12hetesen megyek majd. Ha gond van az mindíg vérzéssel, vagy görccsel jár? 6hetesen csak puffadás, nem érzek semmit. Félek nem lesz rendben az uh.

Legjobb válasz: Igen, ha gond van, az pecsételéssel, görccsel jár, de nem feltétlen. Még nem volt uh? Mert a 12. hét elött illik legalább egyszer megnéznie, hogy van-e a babának szívhangja. Az meg általában a 7. héten hallható. Természetes, hogy mást nem érzel. Miért kéne egész nap hánynod? Mindenki máshogy viseli ezt az áldott állapotot, inkább örülj felszabadultan!

Igen, ha gond van, az pecsételéssel, görccsel jár, de nem feltétlen. Még nem volt uh? Mert a 12. hét elött illik legalább egyszer megnéznie, hogy van-e a babának szívhangja. Az meg általában a 7. héten hallható. Természetes, hogy mást nem érzel. Miért kéne egész nap hánynod? Mindenki máshogy viseli ezt az áldott állapotot, inkább örülj felszabadultan!
Én a 9. hétig nem éreztem semmit, akkor picit elkezdett égni a gyomrom és ennyi. Szóval nem muszáj bármit is érezni, és rosszul lenni. Amúgy volt már szívhang? Mindent rendben talált a doki?
A kérdező hozzászólása: 5hetesen voltam nála, de csak beutalót adott uh-ra. Itt 12.hét elõtt nincs uh, csak magán. Idõpont van jan 16. Nem engedhetem meg most magamnak.Rengeteg a számla:( január még messze van.
Nekem nem volt se görcs se vérzés, se barnázgatás. Mégis 10 hetesen mûtéttel véget vetettek a terhességemnek, mert a baba kb. a 6.héttõl nem fejlõdött. Furcsa, hogy nem nézik meg hamarabb. Nem feltétlen kell érezned terhességi tüneteket, akkor is lehet minden tökéletes. A lányommal semmi tünetem nem volt és õ egészséges. Az elõbb említett "terhességben" émelygés, mell feszülés és még se lett jó vége.

Ha a felvételiben nem jelöltem be az adott szakot önköltségesen, csak államin, akkor lesz még lehetőségem ezt megtenni?

Például akkor, amikor a sorrendmódosításra lesz lehetőség? Vagy ezt már elbuktam? :/

Legjobb válasz: Tudtommal nem.

Tudtommal nem.
szerintem se Ha valahova felvesznek akkor nem tudsz mit csinálni de ha sehova sem akkor jelentkezhetsz a pótfelvételinél.

Nem lesz "gond" ha az adott napokon minden nap együtt vagyok a párommal? Ugyanolyan életképesek a spermák, mintha "várnánk" pár napot?

Legjobb válasz: mi mindennap együtt voltunk és biztosra mondhatom, hogy ugyanolyan életképesek..ma 16+2 hetesek vagyunk!

mi mindennap együtt voltunk és biztosra mondhatom, hogy ugyanolyan életképesek..ma 16+2 hetesek vagyunk!
Semmi gond nem lesz. Akkor legyetek együtt ha mindketten akarjátok. Sok sikert!!!!

Emelt szintű matek szóbelire készülök, meg van adva a25 tétel (témakör) központilag, de ha jól tudom, nem ezek lesznek rajta azon a tételen, amit majd kihúzok. Ezt jól tudom? Tehát ezek csak témakörök, és egy adott témából lesz kiemelve egy-egy rész?

Aki esetleg már túl van ezen, el tudná nekem mondani, hogy ? mit húzott, hogy is nézett ez ki?

Legjobb válasz: Hogy mi van ?!?!?!?!??!?!?!!?!?!!!!! Nem azok lesznek a kihuzott lapon amit megadtak 25temakorbol egyet ? :O azok nem seggelek osszevissza...

Hogy mi van ?!?!?!?!??!?!?!!?!?!!!!! Nem azok lesznek a kihuzott lapon amit megadtak 25temakorbol egyet ? :O azok nem seggelek osszevissza...
Azért az már nagy ciki lenne, ha a tétel címébõl nem jönne rá valaki, melyik témakörhöz tartozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Nem, idõben kezdtünk el készülni mi is, amikor felkerült az oktatási hivatal honlapjára a tételsor, akkor már hetente kettõt kidolgoztunk, meg bizonyítottunk is szinte minden tételt, ezzel nem lesz gond, csak nem nagyon beszéltünk arról, hogy milyen tételcímek is lehetnek pontosan. De így már világos, köszi még egyszer! :)
De akkor jolvan ok mondjuk mire elmond valaki egy temakort megha vazlatosan is kb 50 perc XD akkor ertem. Es bizonyitast kell + tetelt kimondani+ feladat?

Igaz, hogy ha egy adapter nagyobb áramerősségű egy elektromos eszköznél, az adott készülék így is csak annyit vesz föl, amennyit kell neki, és nem lesz baja, nem lesz túlhajtva?

A feszültség ugyanannyi.

Legjobb válasz: Uff, hát attól függ, lehet ilyen adaptert is építeni, meg olyat is. Amit elektronikából tanultam, az alapján olyan adaptert triviális építeni, ami fix feszültséget tud egy bizonyos maximális áramerõsségig. Ha az alatt próbálsz meg belõle teljesítményt (áramerõsséget) kivenni, akkor tartja az elõírt feszültséget, ha többet próbálsz, akkor csökkenni fog a feszültség. Ez a lehegyszerûbb feszültségstabilizáló kapcsolás, amit mi tanultunk. De szerintem az adapterek így mûködnek. Ha mégse, akkor bocs...

Uff, hát attól függ, lehet ilyen adaptert is építeni, meg olyat is. Amit elektronikából tanultam, az alapján olyan adaptert triviális építeni, ami fix feszültséget tud egy bizonyos maximális áramerõsségig. Ha az alatt próbálsz meg belõle teljesítményt (áramerõsséget) kivenni, akkor tartja az elõírt feszültséget, ha többet próbálsz, akkor csökkenni fog a feszültség. Ez a lehegyszerûbb feszültségstabilizáló kapcsolás, amit mi tanultunk. De szerintem az adapterek így mûködnek. Ha mégse, akkor bocs...
Az adapter igazából nem más, mint egy transzformátor és egy egyenirányító, ha nagyon leegyszerûsítve vesszük. A készülék lesz a fogyasztó, az veszi fel a teljesítményt. Annyit vesz fel, amennyit tud, vagy amennyit az áramforrás - esetünkben - bír. Tehát ha a fogyasztónak kisebb áramerõsségre van szüksége, mint az adapter maximális áramerõssége, az csak jó. Fordítva vagy nem mûködne az eszköz, vagy leégetné az adaptert. Más szemléltetõ példa: otthon van 240V és egy 10A-s kismegszakító. A 120W-os izzón csak 0, 5A-s áramerõsség folyik, noha a kismegszakító 10A-ig bírja. Semmi probléma nem keletkezik. De ha 50 ilyen izzó kapcsolsz be, akkor az 25A-s áramerõsség lesz, és levágja a kismegszakítót.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Az elsõnek! Van feszültségesésre méretezett és stabilizált adapter is!Tegyük fel hogy mindkettõ névleges feszültsége 12V és 1A-t ad le.A feszültségesésre méretezett adapter üresjárási feszültsége több eléri a 15-16V-ot is és akkor fog leesni 12V-ra ha kivesszük belõle az 1A-tA stabilizált adapter 1A-ig tartja a 12V-ot és kivehetek belõle 50mA-t akkor is tartja a 12V-ot, ebbõl következik hogy esésre méretezett tápegységet nem ajánlatos kisebb áramfelvételû készülékben használni mert károsodhat a készülék.Ez a nagyobb feszültség miatt van amely nagyobb áramot tud áthajtani anonos ellenálláson.
A mai adapterek szinte mind kapcsolóüzemû tápegységek. Kell nekik egy minimális áramfelvétel ahhoz, hogy jól menjenek, és utána a max áramig bármit meg tudnak hajtani. Ha a kimeneti feszültségük (ez is rá van írva) megfelel az eszközödnek, akkor nyugodtan használd.

Ha főiskolán 2. évtől nem az adott szak egyik szakirányát választom, hanem egy másik szak minor képzését, akkor ez lesz írva a diplomámba az alapszakom mellé?

B?vebben... Az alapszakomon van 6 szakirány, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek közül szeretnék szakosodni.

Legjobb válasz: Ha a suli megadja a lehetõséget, h.ne a szakirányok közül válassz,akkor persze megteheted..Bár én ilyenrõl nem hallottam mág,de ettõl még lehetséges..Nyilván akkor a választott minor lesz feltüntetve a diplomádban.Csak nem szakirányként,hanem minorként.

Ha a suli megadja a lehetõséget, h.ne a szakirányok közül válassz, akkor persze megteheted..Bár én ilyenrõl nem hallottam mág, de ettõl még lehetséges..Nyilván akkor a választott minor lesz feltüntetve a diplomádban.Csak nem szakirányként, hanem minorként.
*még
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!:)

Van nekem egy Sapphire 7850-es kártyám és ha növelem az órajelét akkor az adott játékban nem lesz magasabb a fps szám. Miért? Hogy lehet megoldani?

A gyári száma: 11200-14-20G (2GB, OC és GDDR5) Hallottam valami olyanról, hogy gyárilag elrontották benne, de nem lehet valahogy megoldani?

Legjobb válasz: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=..

A kérdező hozzászólása: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=..
A kérdező hozzászólása: pl Crysis 3 annál max grafikai beállításon (természetesen anti aliasing nélkül) 25-30 fps és valjuk be az kicsit laggos és azt húznám de nem akarja :(
ha legalább 60 fps vagy több akkor nincs értelme amiatt a játék miatt húzni, amúgy pontosan melyik?
Sejtettem. Mennyi fps fölé nem megy fel? Lehet hogy be van kapcsolva a vsync. És a képernyõd beállított hz-jénél nem mehet ilyenkor feljebb az fps.
A kérdező hozzászólása: Kingston HyperX 8GB 1600MHz
Hmm, az pedig jó proci. Akkor a ram-ra lehet gondolni, de kétlem hogy 1, 5-2gb lenne benne. De ha még is annyi, akkor az lesz az oka.
A kérdező hozzászólása: fx-6300
Mondjuk pl. processzor limetes a rendszered. Akkor hiába teszel bikábbnál bikább kártyákat bele és taposod ki a belüket is, ha egyszerûen nem jutnak több adathoz, mert a CPU csak ennyit bír.
Nem bírja a proci. Milyen proci van mellette?
A kérdező hozzászólása: köszönöm! ez a sync-es dolog bevált crysisnál nem probáltam mert ott fölösleges lenne....
A henna nem jön ki a ruhákból. Ha épp rozsdabarnás színre vágysz.
A kérdező hozzászólása: Inkább feketére

Ha a választott orvosod az utolsó pillanatban bejelentené, hogy szabadságon lesz, így az ügyeletesnél kell szülni (nem adott át senkinek sem). Ebben az esetben is adnál pénzt?

Legjobb válasz: A fogadott dokinak nem. AZ ügyeletesnek talán, de az valóban hálapénz lenne, ha el vagyok ájulva tõle, akkor adnék. Én is így voltam amúgy, bár engem átadott másik dokinak, de a másik csak a szülésre jött, és annyit adtam neki, amennyit a szülésznõnek (fogadott volt). Ennek is nagyon örült:)

A fogadott dokinak nem. AZ ügyeletesnek talán, de az valóban hálapénz lenne, ha el vagyok ájulva tõle, akkor adnék. Én is így voltam amúgy, bár engem átadott másik dokinak, de a másik csak a szülésre jött, és annyit adtam neki, amennyit a szülésznõnek (fogadott volt). Ennek is nagyon örült:)
persze hogy nem. mire kapná? ha az ügyeletessel nagyon elégedett lennék, akkor valami ajándékot adnék, de mást nem.
Mi így voltunk, csak a szülésznõ kapott pénzt.
Velem úgy esett, hogy a fogadott dokimnak el kellett utaznia abban az idõben, amikorra ki voltam írva... elõtte nagyon rendes volt velem, az utolsó hónapokban nem fizettem a vizsgálatokért, minden héten mentem hozzá... de elõtte bemutatott egy másik dokinak és végül is úgy esett, hogy nála szültem. Minden szerencsére simán ment, meg voltam elégedve... Mindkét dokinak adtam, elfeleztem azt az összeget kettejük között, amit adtam volna... ez szerintem korrekt volt...
Nem, semmiképp. Pláne, ha az utolsó pillanatban szól és pláne ha nem ajánl senkit.
Dehogy adnék. Pontosan ez az a szitu amitõl félek. Ugye egyik másik doki között talán annyi a különbség, hogy te megbízol benne. Nincs olyan doki a földön akirõl valaki nem tud rosszat mondani. Szóval szerintem a szimpla bizalom, játszik szerepet a doki választásnál. Na mármost, õ az utolsó pillanatban lemondja az egészet? Akkor maradsz egyedül, akkor bizpnytalanodsz el, amikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Attól függetlenül, hogy lehet, hogy nem tehet róla, még nem tarom etikusnak a dolgot.
Az attól függ, hogy addig kapott e valamelnnyi pénzt, mondjuk a vizsgálatokért, UH-ért, gondozásért. Az ügyeletesnek csak jelképes összeget adnék, ... ha rendes volt.
Nem adnék.Bizonyos szempontból örülnék h megúsztam pénz nélkül(ha nem történne semmi baj).2 hónapig feküdtem kórházban, láttam ilyet eleget.Fõleg akkor nem adnék, ha csak császárt csinál.Egyébként én is ilyen helyzetbe kerültem, dokim lelépett szabira utolsó pillanatban, de kivártuk, én és a babáim.Éjfélkor kimentem wc-re nyugtáztam h itthon van már de klassz, és paff, elfolyt a magzatvíz.
A fogadott dokinak biztos, hogy nem adnék semmit. Az ügyeletesnek csak akkor, ha elégedett lennék vele, de akkor sem sokat, csak jelzésképpen valamit.
Barátnõm ugyanigy járt és nem adott senkinek sem.
Ebben az esetben nem, hisz nem tett érte semmit. Gondolom a terhesgondozás alatti vizsgálatokért megkapta a pénzét, így, ha a szülésnél nincs jelen, nem jár neki.
Háát én igen adnák, és lehetõleg elõre...

Lehet így is használni a gitárt? Nem lesz baja ha így használom 1 rugó nélkül? Vagy csak az adott hangszedő nem fog működni?

A gitáron a hangszed?kön ( a fed?lap alatt) kis rugók vannak kétoldalt. 3hangszed? van így összesen 6 rugó.

Legjobb válasz: nem véletlenül lett úgy összerakva, ha nem találsz hasonlót a lomosban, akkor vidd be egy gitár-hangszer boltba, valszeg fognak tudni segíteni..

nem véletlenül lett úgy összerakva, ha nem találsz hasonlót a lomosban, akkor vidd be egy gitár-hangszer boltba, valszeg fognak tudni segíteni..
valami golyóstollból kiveszel egy méretben hasonlót és kicseréled a kérdéseset alul-felül, az valami rezonancia csillapítás okán van benne.. gondolom én
Szarul csinálod az egészet. Elõször kell összerakni a koptatólapot, hangszedõkkel együtt, aztán készen rácsavarozni a testre. Ilyesmi szerelésekért, meg ilyen minimál alkatrészekért általában pofátlanul sokat elkérnek egy hangszerboltban.
Nem tragédia, de azért tényleg nem árt pótolni.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi. Amúgy már abban sem vagyok biztos h itt votlak-e a rugók..ezért rakok egy képet, jó helyre raktam a rugókat a hangszedõknél? http://www.kepfeltoltes.hu/view/100820/P8200193_www.kepfelto.. De remélem bedughatom áram alá a rugó hiánya miatt, szóval remélem nem lesz semmi elektromos zûrzavar.:)
A kérdező hozzászólása: Jó most már még egy rugó hiányzik -.- A fedõlapot meg nem tudom normálisan ráilleszteni mert valami mindig elcsúszik alatta, aztán mire visszaigazítom a rugó leesik a helyérõl.-.- Úgy h valószínûleg elviszem boltba összerakatni meg rugót kérni. Mennyit kérhetnek érte?
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:) tényleg hülyén csináltam..csak már ideges voltam.:D Na majd próbálkozom azért elõbb magamtól összerakni.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!