Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz baja a 30 (19 db)

Megfazas terhesseg alatt. Mit csinaljak? Gyogyszert nem akarok szedni. Bevan dugulva mindd ket orrjukam. Nem kapok levegot es nemtudom kifujni se. Orrcseppet hasznalhatok? A babanak ugye nem lesz baja a megfazastol? 30 hkm

Legjobb válasz: patikustól kéne megkérdezni, hogy mit lehet használni. de marad a hagyományos gyógykezelés: ágynyugalom, inhalálás, mézes tea.

patikustól kéne megkérdezni, hogy mit lehet használni. de marad a hagyományos gyógykezelés: ágynyugalom, inhalálás, mézes tea.
Szia! Én nagyon beteg voltam kb 3-4 hete, tehát annyi idõsen mint Te és használtam orrcseppet, de nem kaptam levegõt úgy sem, mert gyerekorrcseppet használtam. 3. nap után áttértem a felnõttre és ott jött a baj, kicsit elkezeltem a nyálkahártyámat és két napra úgy megduzzadt, hogy egyáltalán nem kaptam levegõt az orromon, se ki, se be. Szóval, tudom, nagyon rossz, de maradj a tengervizesnél szerintem...
Szia!Èn is nagyon beteg voltam pàr hetes, (most vagyok 34 hetes).A patikus rhinospray plus orrsprayt adott, de azt mondta hogy a lehetô legkevesebbet hasznàljam tehát csak èjszakàra fújtam, a làzra meg algopirint kaptam.tea, sòsvizes inhalàlàs, pihenès.
A 3-as válasz tökéletes, én is csak ezeket írnám, felejtõ az összes gyógyszer, hidd el azok nem is használnak annyit. Én orrcseppel nem is kísérleteznék terhesen. Esetleg még a Coryzáliát tudnám javasolni, ezek homeopátiás golyók, nekem az orrdugulásra is használt, de úgy, hogy egy nap végigszedtem, és másnapra hatott, de akkor teljesen.
ezt olvasd el. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-gyogyszer Náthára pedig nyugodtan használj orrcseppet, a tengervizes orrspray is elég jó, a Coryzalia homeopátiás szer is szuper náthára. Amíg nem vagy lázas, nincs nagy gond.

Milyen megoldást tudtok arra, hogy a nagy meleg miatt az akváriumom vize 30 fokos, és neonhalat tartok benne? Nem lesz bajuk?

Nem akarom naponta hideg vizezni, mert félek, hogy az még jobban megviseli szegényeket.

Legjobb válasz: a 30fok az sok neonoknak:S mi pl.a 200literesbe amikor ilyen hõség van jeget rakunk be..nekünk használ..a halakat nem nagyon érdekli amikor beletesszük a jégkockákat..de nem 1-2 jégkockáról van szó! eddig nem volt baj vele mivel több mint 10éve van aksink..remélem segítettem.

a 30fok az sok neonoknak:S mi pl.a 200literesbe amikor ilyen hõség van jeget rakunk be..nekünk használ..a halakat nem nagyon érdekli amikor beletesszük a jégkockákat..de nem 1-2 jégkockáról van szó! eddig nem volt baj vele mivel több mint 10éve van aksink..remélem segítettem.
Akkor szereljél a tetejére egy 12 centis PC ventillátort (számítástechnikai boltokban kapsz olyan 1200 Ft körül) és ezt egy 9 voltos adapterre kösd rá (DC 3-12 volt közt állítható adaptereket lehet kapni kisebb mûszaki boltokban például, nálunk itt 2500 Ft). Legyen az akvárium nyitott, pl ha van teteje azt húzd félre. Aztán a ventilátort a víz fölé tedd (mondjuk 2db vonalzóra, úgy nem esik le) hogy a vízfelszínt fújja, és ez olyan 2-4 fokot tud hûteni a vizen. Ha 12 voltra kapcsolod akkor jobban hût, ha csak 9-re akkor kevésbé. Be tudod állítani vele, hogy milyet akarsz.

Nem lesz igy baja a 30 hetes babámnak? Honnan kap igy táplálékot, hogy növeledjen? Méhszáj felpuhulása miatt gyógyszert kell szednem, amitől teljesen elment az étvágyam, alig megy le a torkomon pár falat, gyakran van hányingerem..

Legjobb válasz: Ne aggódj! A Babád elveszi ami neki jár! A sok izgalom többet árt neki, mintha egy pár napig rosszabbul eszel. Egyébként próbálj kicsi mennyiségekben, naponta többször étkezni, akár óránként egy-egy falatot. Pihenj, csak a picivel törödj. Ha a szilárd kaja nagyon nem megy igyál leveseket, jön a nyár gyümileves szezon, gyümölcsleveket! Hidd el te is éhes leszel idõvel, még az is lehet, hogy a picid rúgdossa a gyomrodat és azért a hányinger! (az enyém anno mindig ezt csinálta, fõleg ha ettem elõtte)

Ne aggódj! A Babád elveszi ami neki jár! A sok izgalom többet árt neki, mintha egy pár napig rosszabbul eszel. Egyébként próbálj kicsi mennyiségekben, naponta többször étkezni, akár óránként egy-egy falatot. Pihenj, csak a picivel törödj. Ha a szilárd kaja nagyon nem megy igyál leveseket, jön a nyár gyümileves szezon, gyümölcsleveket! Hidd el te is éhes leszel idõvel, még az is lehet, hogy a picid rúgdossa a gyomrodat és azért a hányinger! (az enyém anno mindig ezt csinálta, fõleg ha ettem elõtte)
Szerintem sem lesz baj! Én holnap leszek 25 hetes, de még mindig hányok :-(( Sokunkat ez végig kísér, mégis szépen fejlõdik a babókánk. Az átmeneti étvágytalanság biztos nem csinál gubancot! Jobbulást kívánok!
A baba akkor is elveszi, ami neki kell, ne félj. Õ semmiben nem fog nélkülözni. Én is csak 2 kilót híztam és már lassan a 39. hétbe lépek, és ugye maga a baba több, mint 2 kg. A hányósok is fogynak, és a cukrosok is a diéta miatt, de a baba normál súllya, születik, nem lesz baja!!.-)


30 hetes kismama vagyok, és a férjem elment messzire dolgozni. Megpróbálok mindent megtenni, hogy ne legyek depis, mert nagyon fontos nekem a babám. Õ is érzi ezt? Nem lesz baja? Mit lehet tenni ilyen esetben?

Nagyon egyedül érzem magamat,csak 7 végén jön haza,nem tudom magamban feldolgozni.Õ mindig azzal magyarázza,hogy nagyon kell a pénz,és ezért válalta el,de én olyan depresszióba estem,hogy teljesen megváltozott az életem,nincs étvágyam,nem tud lefoglalni semmi szinte nem érdekel semmi,kedvetlen vagyok.Nagyon várom,hogy megszülessen a babám,bízok benne,hogy akkor jobb lesz,de akkor is egyedül leszek,mert egy évig fog ott dolgozni a párom.Megpróbálok mindent megtenni,hogy ne legyek depis,mert nagyon fontos nekem a babám.Õ is érzi ezt?Nem lesz baja?Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Szia próbálj meg nem idegeskedni,mert azzal hogy ideges leszel a babának sem tesz jót.Sajnos én is hasonló cipõben jártam pár évvel ezelõtt,mikkor a párom Kamionozott,nekem még roszabb volt,mert egy idegen városban 35 hetes terhessen hónapokig magam voltam.Sajnos nem volt senki akihez szóljak,mert nem volt egy ismerõsöm sem.hát azt nem mondannám hogy majd megszokod,mert sajnos én sem tudtam kibékülni a gondolattal hogy a párom több 1000km van tõlem,és csak leghamarább 2 hónap mulva jöhet haza.Sajos én is idegeskedtem a terhesség alat,és most meg lehet nézni a kisfiamat,mindig egy ideg!!!!Nyugodj meg mert most a babád a legfontossabb!!!!üdv 34 hetes kismama.Ha gondolod privit is irhatsz.NYUGI!!!!

Szia próbálj meg nem idegeskedni, mert azzal hogy ideges leszel a babának sem tesz jót.Sajnos én is hasonló cipõben jártam pár évvel ezelõtt, mikkor a párom Kamionozott, nekem még roszabb volt, mert egy idegen városban 35 hetes terhessen hónapokig magam voltam.Sajnos nem volt senki akihez szóljak, mert nem volt egy ismerõsöm sem.hát azt nem mondannám hogy majd megszokod, mert sajnos én sem tudtam kibékülni a gondolattal hogy a párom több 1000km van tõlem, és csak leghamarább 2 hónap mulva jöhet haza.Sajos én is idegeskedtem a terhesség alat, és most meg lehet nézni a kisfiamat, mindig egy ideg!!!!Nyugodj meg mert most a babád a legfontossabb!!!!üdv 34 hetes kismama.Ha gondolod privit is irhatsz.NYUGI!!!!
szia.együtt érzek veled... az én párom kamionozik, 1-2 havonta látom.29 hetes vagyok, és nélküle telik.nem volt mellettem egy vizsgálaton sem, nem látta uh-on, nem látta a tesztet... de hidd el a babáink miatt csinálják.gondolj bele, a te párod hétvégente hazajön.mennyi minden történik addig, mennyi új élmény amit majd hétvégente mesélhetsz neki.ez tök jó.fogd fel így.ha belföldön van az jó mert legalább ott a telefon.nekünk azt is vissza kell fogni, mert külföldre nagyon drága.ne idegeskedj, élvezd a terhességed.még kb 10 hét, és már nem is lesz idõd ezen gondolkodni.a babád is érzi ezt, hidd el.kösd le magad, álmodozz a babáról, csinálj neki valamit.vagy kezdj el kötni neki mondjuk egy sapit, vagy bármit.mindegy, csak foglaljon le.sétálj sokat, találkozz barátokkal, mert szülés után pár hétig ki leszel vonva a "forgalomból". a nemét tudod már?mi lesz a baba neve? tartsunk ki én azt mondom!a babáért megéri.ja!ha megszületett a baba, a párod kérhet 5 nap távollétet, amit a munkáltató köteles kiadni, akkor mikor a párod kéri.ezzel legyél tisztában.szükségetek lesz arra az 5 napra együtt!boldog babavárást kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Kisfiam lesz, aminek úgyszintén nagyon örülök, m, ert nagyon szerettem volna fiút.Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek, azthittem, csak án vagyok ilyen rossz helyzetben.Boldog babavárást, és jó egészséget kívánok!

Ha 30 hetes terhesen 1560g a babám az nem baj? Nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.

Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.
Ajjajj, hat ez e vedono... Nyugi, az rh-osszeferhetetlenseg nem ritkasag es ma mar rutin dolog...
Ne aggódj, nem lesz semmi baja:) Én is besárgultam, vércserét is kaptam, de még itt vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmit mondott a dokim. Meg, hogy sûrûbben fogunk találkozni.Elméletileg kapok egy csomó vizsgálatra beutalót.Ez még nem is zavar, csak a védõnõ meg ilyeneket mondott, hogy befog sárgulni a baba, koraszülés, meg teljes vércserét kell kapnia majd a babánknak.De inkább nem is sorolja, mert nem akar megiyeszteni.Hát pedig sikerült neki......
Ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+, akkor a baba lehet, hogy RH+ vércsoporttal fog rendelkezni. Elsõ terhességnél nem gond, ha ellenanyagot termel a szervezeted, de a másodiknál ezt kezelni kell majd. Ilyenkor csak figyelnek rátok. RH összeférhetetlenségnek hívják a jelenséget.
35 hétben vagyok most....csak lemaradt a vagyok szó. 32 heressen 2550 grammot saccoltak uh-n
Nekem nem volt még ilyen ellen anyagos valamim. Abban viszont választ tudok adni hogy 32 hetesen becsültek 2550 grammot az ultrahangon, most 35. hétben.
Nekem mem vilagos, h milyen ellenanyagrol van szo! Mert lehet pl rubeola, toxoplazma stb, azon a vervetelen amikor a vercsoportot nezik, neznek egy csomo ilyet... Elso babanal meg nem lehet (elvileg) rh-osszeferhetetlenseg (vagyis majd szuleskor alakul ki), de ez ma mar nem problema, majd a kov terhessegnel idoben kapsz ra valami szert es akkor meg van oldva... Ha meg valamilyen betegseg ellen van ellenanyagod, az meg csak jo hir, mert vedett vagy. Szoval en nem igazam tudom, mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: És ez az ellenanyagos dolog?Ez mit takar volt valakinek már ilyen?
Nem hinném, hogy túl nagy lesz , lányom a 29.hetet töltve 4d-n volt 1693-ra becsülve és 40+2-re született 3400grammal.
Nekem 30 hetesen 1600 grammra becsülték. 39+4 napra született 3900 grammal. Bizony, lehet ebbõl nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Azért kérdeztem, mert a dokim azt mondta, hogy nagy lesz.Én meg aggódtam, mert az elsõ babánk és nem tudtam, hogy normális-e.Abban tud valaki segíteni, hogy megállapították, amikor a vércsoportot nézték, hogy ellenanyagot termel a szervezetem.Ez mit takar?, Eddig mindenki csak rémizgetett....
abszolút nem nagy.
Nagy semmiképpen nem lesz:) Fiam 32.héten 2220gramm volt.Született 3900grammal.
Sztem pont jo! Itt is ezt irja: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-terhesseg-30-hete/44/ Amugy nekem 30+6 1600g-ot becsult a gep, ma 31+5 1780g-ot. Ha tovabbra is heti 200g-ot gyarapszik, akkor a vegere 3400g lenne az enyem. Latod, ez is pont jo. Persze mindez csak becsles. Aztan amikor kibujik, lehet, h meglepodunk... :-)
Nem nagy a babás sõt... nekem a 30 hetes ultrahangon 1900 gramm volt.
32 hetesen 1900 gr volt a fiam, 3kg-mal született. Szerintem se nem kicsi, se nem nagy a babád. Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Csak nem értem, hogy miért jó a védõnõnek, hogy folyamatosan rémizget.Az elején azt kaptam minden alkalommal, hogy nem hizok és biztosan hanytatom magam!Hiába mondtam, hogy folyamatosan zabálok, a fejébe vette.És ha x kg nem hizok x idõ alatt akkor beutal kórházba.....Na??

Ha 30 hetesen kb 7 kilót híztam, de az mind pocira (és cicire) ment, máshova nem rakódott, akkor az azért lehet, mert az a 7 kiló mind a baba, a víz és a lepény, tehát nagyobb lesz a baba, vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami

Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem otthon élek, és itt 20 hét után nincs uh, így nem tudom a méreteket. Sõt a 20 hetes uh-n sem adták meg az adatokat, mindent csak kipipáltak, hogy rendben van. Nem aggódom, csak elgondolkoztam, hogy mekkora lehet a baba, csak úgy kíváncsiságból.
nagyon jó a 7 kiló 30 hetesen! ne félj, ezen nem múlik, mekkora lesz a babód, azaz nem ezen múlik. Boldog babavárást!
Én is kb itt tartottam. 36 hétig 10 kg-t híztam, óriási hasam volt (54kg-al kezdtem), majd az utolsó hónapban még 8 kg-t. 3, 5 kilós babám született és 10 kiló ment le a szüléssel.

Mindjárt a 30-hétben vagyok . Az Én babám nem nagyon aktív, csak egyszer megmutatkozik és csuklik de ennyi . Remélem ez azt jelenti, hogy nyugodt baba lesz?

mindjárt 30-hétben vagyok.De Én egyszer sem éreztem,hogy mozogna a hasam ,s?t a babám sem egy nagy mozgó .Minden nap megmozdul és csuklik,de semmi nagy dolog.Pedig azt hittem,hogy szétrúgja a hasam .AKKOR NYUGIS BABA LESZ ??????

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos.

Egyáltalán nem biztos.
szia! én 28 hetes vagyok, és pl engem nagyon rugdos.. nálunk kisfiú lesz..lehet h ezért?:)
A kisfiam egész terhesség alatt többször rámhozta a frászt annyira nem volt mocorgós. Éjjel is hiába mentem óránként pisilni nagyon nagyon ritkán kelt fel a pocakban, akkor azt mondta ha csak fele ennyire lesz nyugodt idekinn annak nagyon fogok örülni. Így is lett. :) Amióta megszületett alapból nagyon nyugodt békés gyerek. Tehát én azt mondom igen lehet kinn is nyugodt lesz.
Hûha, ha a nem mozgós babbák lesznek nyugisak akkor milyen lesz az enyém? :O :D Az enyém sosem alszik! :/ Max. csak akkor amikor én.
Hááát, ez nem ettõl függ sztem.:) Az én kisfiam végtelenül nyugis volt pocakban, alig mocorgott, na de idekint... Igazi kis örökmozgó, egyetlen pillanatra nem tud megülni a popóján. Szoktam figyelni a játszótéri kortársakat (1, 5 év), így objektíve mondhatom hogy NAGYON mozgékony.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Egyébként kicsi lány. -:) )))))

30 hetes terhes vagyok, tegnap voltam 4d uh-n és az orvos ott azt modta hogy a baba feje köré van tekeredve a köldökzsinor, nem lesz tőle semmi baja?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta,hogy az sem baj hogyha a nyakán van,mert õk még nem lélegeznek. A lényeg,hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó,mert olyankor van gond,de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod,vagy õ csinálta-e az uh-ot,mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom,hogy minden rendben legyen!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy az sem baj hogyha a nyakán van, mert õk még nem lélegeznek. A lényeg, hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó, mert olyankor van gond, de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod, vagy õ csinálta-e az uh-ot, mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam a nyaka köré van tekeredve! Akkor nem kell még izgulni, és ha szülésig úgy marad akkor mit csinálnak.
Sztem, ha aszülésig ez nem változik, akkor császár lesz a vége, de sok baba születik köldökzsinórral a nyakán és egyszerûen letekerik és semmi baja nincs a babának.
Én is úgy tudom, hogy amíg a pocakban van, nincs baj a köldökzsinórral, ha a baba nyaka körül van.Viszont szülésnél probléma lehet belõle, ezért az orvosodnak mindenképpen említsd meg és hogy megnyugodj, csináltass egy flowmetria vizsgálatot, ami mutatja, hogy milyen az áramlás a köldökzsinórban?!Nekem jövõhéten csinálnak ilyet a 4D-n, én kértem, mert nekem vannak elõzményeim, ami miatt kell.

30 hetes kismama vagyok. Eléggé megfáztam. Ugye nem lesz semmi baja a babónak?

Fáj a fejem, a torkom,náthás vagyok+ kis h?emelkedés. Szedni nem szedek semmit inkább házi gyógymódokkal próbálkozok. Van esetleg vmi tippetek a gyorsabb gyógyulásra? Köszi

Legjobb válasz: Szióka.30hetesen én is nagyon beteg voltam,én elmentem a háziorvoshoz és írt fel Augmentint,Algopyrint,és Strepsilst,ezeket nyugodtan lehet szedni és 3nap alatt helyre is hoztak.Persze , ahogy Te gondolod,de szerintem gyorsabb és hatásosabb,mint 1 hétig teát iszogatni. Üdv:32heteske

Szióka.30hetesen én is nagyon beteg voltam, én elmentem a háziorvoshoz és írt fel Augmentint, Algopyrint, és Strepsilst, ezeket nyugodtan lehet szedni és 3nap alatt helyre is hoztak.Persze , ahogy Te gondolod, de szerintem gyorsabb és hatásosabb, mint 1 hétig teát iszogatni. Üdv:32heteske
Bocsi azt még elfelejtettem, hogy a babádnak nem lesz baja, nyugi.Enyém picit lustibb lett akkor, biztos Õ is érezte, hogy beteg a mami :)
Szia! A babádnak nem lesz semmi baja, szerencsére. Ha házi prakika: langyos sós vizes öblögetés + rengeteg kamillatea Bioparox vagy Sterimar orrspray, mindkettõ használható babáknak is, tehát neked sem lesz semmi bajod ezektõl. Tantum Verde vagy lándzsás utifûszirup ill. cukorka, ezek mind gyógynövény alapúak, teljes biztonsággal alkalmazható terhesség során. Calcium-Sandoz+Vitamin C 1000mg pezsgõtabletta: ennek még a dobozára is rá van írva, hogy: fokozott Ca és C-vitamin igény esetén - terhesség és szoptatás. Nekem ezek váltak be, semmilyen szintetikus gyógykészítményre ezek mellett nem volt szükségem, 3 nap alatt legyûrtem a betegséget. De persze még rengeteg folyadék és gyümölcs!! Jobbulást!! 36 hetes
Nem lesz semmi baja, nyugi. Én 22 hetesen kaptam el egy nagyon csúnya megfázást, és mind a ketten jól vagyunk. Viszont a kicsi akkor nekem is ritkábban jelentkezett le. Gyógyszert nem szedtem, de meleg citromos tea, fokhagymás kenyér, pihenés a paplan alatt, és 4 nap alatt átment rajtam. Orrdugulásra pedig Sterimart használtam, ezt kismamák is használhatják.
Szia!!!Én is meg voltam fázva egy 2hete .Én sem szedtem semi gyogyszert az orvosom azt ajánlotta , hogy sok teát igyak és egyenletes melegbe legyek 3nap alatt helyre jöttem, ja és sokat pihentem.36 hetes kismama.Gyogyolj meg minél hamarabb!!!!!
Ha a házi praktikák nem segítenek Paramax Rapidot bevehetsz a terhesség és késõbb a szoptatás során is, semmmi bajotok nem lesz tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!