Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz baba (1797 db)

1 hónapos kisfiunkat elvihetjük magunkal a piacra? Nincs messze, kb.10 perc busszal. Nem lesz baja, ha sok ember közé visszük?

Leveg?zni járunk le rendszeresen.

Legjobb válasz: Szerintem elviheted, ha nincs semmi baja. Gondolom sétálni már jártok, tehát a szabad levegõhöz már hozzá van szokva. Arra figyelj oda persze, hogy ha melegebb helyre bementek, akkor öltöztesd le kicsit, mert percek alatt túlmelegszenek a babák és lehetõség szerint ne fogdossák meg az emberek, ha nem muszáj, akkor ne is nagyon hajolgassanak fölé. A fiam pénteken volt három hetes és jövõhéten a karácsony miatt el kell mennünk bevásárolni, mivel épp nincs autó, illetve egy-két dolgot együtt kellene megnéznünk, így mi is visszük a babót. (Nem tudom itthon hagyni, nincs aki vigyázzon rá.) Nah jó, bevallom õszintén, hogy az is benne van a dologban, hogy nagyon vágyom már a férjemmel közös kimozdulásra, mert a baba születése óta inkább csak õ járogat el, vagy ha én megyek, akkor õ babázik itthon. Én a cipekedés miatt úgy oldom meg, hogy hordozókendõben visszük és nem babakocsiban, mert az üzlet nincs messze, így egy szabad keze a babacipelõnek is lesz, illetve én úgy érzem, hogy a kendõben a mellkasunkon talán védettebb helyen lesz a baciktól most még a baba, mint a babakocsiban. Arról ne is beszéljünk, hogy babakocsival a buszra fel és leszállás, valamint az üzletben lavírozás miatt szerintem kétszer annyi ideig tartana az egész, mint így. Még annyit teszünk az ügy érdekében, hogy napközben megyünk, amikor remélhetõleg kevesebben lesznek.

Szerintem elviheted, ha nincs semmi baja. Gondolom sétálni már jártok, tehát a szabad levegõhöz már hozzá van szokva. Arra figyelj oda persze, hogy ha melegebb helyre bementek, akkor öltöztesd le kicsit, mert percek alatt túlmelegszenek a babák és lehetõség szerint ne fogdossák meg az emberek, ha nem muszáj, akkor ne is nagyon hajolgassanak fölé. A fiam pénteken volt három hetes és jövõhéten a karácsony miatt el kell mennünk bevásárolni, mivel épp nincs autó, illetve egy-két dolgot együtt kellene megnéznünk, így mi is visszük a babót. (Nem tudom itthon hagyni, nincs aki vigyázzon rá.) Nah jó, bevallom õszintén, hogy az is benne van a dologban, hogy nagyon vágyom már a férjemmel közös kimozdulásra, mert a baba születése óta inkább csak õ járogat el, vagy ha én megyek, akkor õ babázik itthon. Én a cipekedés miatt úgy oldom meg, hogy hordozókendõben visszük és nem babakocsiban, mert az üzlet nincs messze, így egy szabad keze a babacipelõnek is lesz, illetve én úgy érzem, hogy a kendõben a mellkasunkon talán védettebb helyen lesz a baciktól most még a baba, mint a babakocsiban. Arról ne is beszéljünk, hogy babakocsival a buszra fel és leszállás, valamint az üzletben lavírozás miatt szerintem kétszer annyi ideig tartana az egész, mint így. Még annyit teszünk az ügy érdekében, hogy napközben megyünk, amikor remélhetõleg kevesebben lesznek.
Az én fiam 5 hetes, ráadásul koraszülött. 3 hetes kora óta szoktatjuk a szabad levegõhöz, és 1 hónapos kora óta rendszeresen visszük emberek közé. Nem szabad túlzottan védeni, mert nem fog kialakulni az immunrendszere. Természetesen azt nem hagyom, hogy idegenek fogdossák, meg fölé hajoljanak, de neki is szüksége van a levegõre. Én azért szoktam babakocsival vinni vásárolni, mert a kocsi alsó kosarába sok mindent bele tudok pakolni, és tolni könnyebb mint cipelni, bár az üzletben tényleg nem egyszerû lavírozni.
Azt mondják, hogy 6 hetes koráig a baba nagyon védtelen. Én nem nagyon vittem addig sehova. Csak a gyerekorvoshoz csípõszûrés beutalóra. Sikeresen össze is szedtünk egy náthát a váróban. Anyatejes, akkor volt 6 kiló, szóval nem egy nyeszlett baba. Mégis az intenzíven kötöttünk ki vele, mert már nem kapott levegõt. Mondták is a kórházban, hogy asztmás lesz, meg ilyenek. Most 8 hónapos, azóta egyszer volt beteg, 2 nap alatt túl is lett rajta, semmi baja. Szóval, a második gyerekemet tuti, hogy nem viszem sehova, amíg a 6. hetet be nem töltötte. Az a kislány, akitõl a rendelõben összeszedtük, az Auchanban volt 3 hetesen bevásárolni... Szerintem kicsi még, most meg elég hideg is van. Ez a karácsonyi tülekedés meg egy felnõttnek is épp elég megterhelõ.
Mi 2 hetes kora óta mindenhová visszük magunkkal: étterembe, beváárlóközpontba, külföldre stb... Semmi baja nincs, még az orra sem folyt eddig! Minél inkább véded annál kényesebb lesz a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Igen, a szabad levegõt már megszokta. Mi is karácsonyra vásárolunk, és most nem tudjuk kire hagyni a kisfiút.

9 hetes 5500grammos táppszeres kisbaba ehet 3 óra helyett 2 óránként 140-180 grammot? Nem lesz baja?

Legjobb válasz: Szia! Most lesz 8 hetes a babóm. Miután hazajöttünk a kórházból kb 3-szor keltem fel hozzá éjszaka, mert átaludja az éjszakát. 8-kor fürdés, utána vacsi, fél 10-10 körül leteszem aludni, és alszik reggelig. Mivel egész éjszaka alszik, így elõtte "feltankol" éjszakára. Próbáltam ébresztgetni én is az elején, mert jöttek az okosok, hogy 3 óránként etessem (pl. a védõnõm is, akit amúgy nagyon szeretek), de egyrészt nem bírtam bele életet verni (az elején sárga volt), így vagy a babóm volt nyûgös vagy én, mert féltem, hogy valami baja lesz. Ráadásul jött a gyerekdokink, és közölte velünk, hogy hagyjuk szegény gyereket aludni, úgyis felébred ha éhes. Nekem is azt mondták, hogy ne adjak neki 200-nál többet, mert ekkora gyerek nem ud annál többet enni, de addig meg nem alszik el este míg nem érzi úgy hogy elég. Adtam neki többet is, utána bezzeg nyûgös volt, mert feszítette a pociját, visszabukta. Utána viszont minden rendben volt. Kipróbálod mit veszítesz vele? Nem nagyon találsz olyan gyereket, aki olyan mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az enyém legalábbis biztos nem olyan, de nem bánom :)))) Ráadásul most ebben a nagy melegben õ is sûrûbben kér enni, mondjuk így napközben kisebb adagokat eszik, és arra odafigyelek, hogy legalább egy-másfél óra minimum elteljen, ha mégis nyûgös adok neki egy kis vizet (õk is párologtatnak szegények). Amúgy minél több embert kérdezel, annál nehezebb, mindenki mást fog mondani. Ez az én véleményem, és a babóm rengeteget mosolyog, keveset sír, úgyhogy nyugodt a lelkiismeretem :))) A kórházakról pedig csak annyit, hogy ahol én szültem, ott kinn maradhatott a baba, és elég nagy bajban lettem volna ha 3 óránként hozzák csak ki, mert rengeteget aludt a sárgaság miatt, és nem akkor evett amikor a nõvérkék úgy gondolták hogy most kell, hanem amikor felébredt. Volt egy-két kiborulásom amiatt, hogy nem bírtam felébreszteni szopizni, mert már túl régóta aludt. 3300 gr-mal jöttünk haza, elvileg 525 ml-t kellett volna enni, ehelyett 350 körül evett csak. Akkor meg tömnöm kellett volna, mert az túl kevés? Ettõl függetlenül szépen gyarapodik, most 5 kg. Bocsi ha hosszú voltam...

Szia! Most lesz 8 hetes a babóm. Miután hazajöttünk a kórházból kb 3-szor keltem fel hozzá éjszaka, mert átaludja az éjszakát. 8-kor fürdés, utána vacsi, fél 10-10 körül leteszem aludni, és alszik reggelig. Mivel egész éjszaka alszik, így elõtte "feltankol" éjszakára. Próbáltam ébresztgetni én is az elején, mert jöttek az okosok, hogy 3 óránként etessem (pl. a védõnõm is, akit amúgy nagyon szeretek), de egyrészt nem bírtam bele életet verni (az elején sárga volt), így vagy a babóm volt nyûgös vagy én, mert féltem, hogy valami baja lesz. Ráadásul jött a gyerekdokink, és közölte velünk, hogy hagyjuk szegény gyereket aludni, úgyis felébred ha éhes. Nekem is azt mondták, hogy ne adjak neki 200-nál többet, mert ekkora gyerek nem ud annál többet enni, de addig meg nem alszik el este míg nem érzi úgy hogy elég. Adtam neki többet is, utána bezzeg nyûgös volt, mert feszítette a pociját, visszabukta. Utána viszont minden rendben volt. Kipróbálod mit veszítesz vele? Nem nagyon találsz olyan gyereket, aki olyan mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az enyém legalábbis biztos nem olyan, de nem bánom :) ))) Ráadásul most ebben a nagy melegben õ is sûrûbben kér enni, mondjuk így napközben kisebb adagokat eszik, és arra odafigyelek, hogy legalább egy-másfél óra minimum elteljen, ha mégis nyûgös adok neki egy kis vizet (õk is párologtatnak szegények). Amúgy minél több embert kérdezel, annál nehezebb, mindenki mást fog mondani. Ez az én véleményem, és a babóm rengeteget mosolyog, keveset sír, úgyhogy nyugodt a lelkiismeretem :) )) A kórházakról pedig csak annyit, hogy ahol én szültem, ott kinn maradhatott a baba, és elég nagy bajban lettem volna ha 3 óránként hozzák csak ki, mert rengeteget aludt a sárgaság miatt, és nem akkor evett amikor a nõvérkék úgy gondolták hogy most kell, hanem amikor felébredt. Volt egy-két kiborulásom amiatt, hogy nem bírtam felébreszteni szopizni, mert már túl régóta aludt. 3300 gr-mal jöttünk haza, elvileg 525 ml-t kellett volna enni, ehelyett 350 körül evett csak. Akkor meg tömnöm kellett volna, mert az túl kevés? Ettõl függetlenül szépen gyarapodik, most 5 kg. Bocsi ha hosszú voltam...
Nekem kicsit soknak tûnik ez a mennyiség. Kisfiam 7 hónaposan nem eszik meg 180-at.
Ennyi idõsen az én kisfiam kb. 160 grammot evett 2-3 óránként. Az orvosa szerinte egyen, ha éhes, a védõnõ pedig padlót fogott, hogy az rengeteg. Én meg ijedeztem, hogy mi lesz, ha így folytatja, félévesen mennyit fog enni??? Most 7 hónapos, 180-210 gramm között eszik, köszöni jól van!:) Az orvosa most is azt mondja, hogy annyit eszik amennyire szüksége van, a védõnõ szerint szépen gyarapodik, minden rendben, én meg örülök az egészséges, mosolygós kisfiamnak, aki nagyon jól tudja, mikor mennyi tápszerre van szüksége.:)
Elõször is nagyon sok a 180 gramm egy ilyen pici babának, másodszor pedig, valami elfoglaltságot kell kitalálni az idõhúzáshoz, mert kitágul a gyomra, megerõltetõdnek a belei. Szerintem nem azért sír mert éhes, hanem valami baj van, de nem tudja megmondani és lehet, hogy éppen az a baja, hogy még nem ûrült ki a gyomra. Ha nem akarod dajkálni, vidd sétálni, a kocsiba való mozgást szeretik általába a gyerekek. Semmi képen sem jó a gyakori, de fõleg ennyi mennyiség. Elrontod a babádat. Legyen türelmed hozzá, már ilyen oiciknek is le lehet kötni valamivel a figyelmét az tuti. 3 gyerekem, 8 unokám és 3 dédunokám van elhiheted, hogy jót akarok. üdv.
Van valami változás a tápszer csere óta?
A kérdező hozzászólása: Könnyû azt mondani, hogy 'nem biztos, hogy éhes'. Igaz, egyáltalán nem biztos, csak ha már mindent csinálok vele, és m-gis sír, akkor arra tudok gondolni, hogy éhes. Fogalmam sincs egyelõre, hogy miért sír a gyerekem, ez pont elég nagy kudarc:-(
A kérdező hozzászólása: Van változás tápszer csere óta, nyugodtabb evés után, nem ficereg, izeg mozog, nyögdécsel, és ami a lényeg, hogy nem kér 2 óránként enni! És elég neki MAXIMUM 150 gramm. Szóval nem akarom elkiabálni, de úgy látszik beválik.
Ne keseredj már el ennyire, hogy a te gyermeked sûrûbben eszik. Ami felesleges, azt bukja, ezért büfiztetünk. Ahogy felnõttek sem egyformák, a gyermekek sem azok. Késõbb ahogy múlik az idõ, majd észreveszed, hol többet eszik, hol kevesebbet, egy-két hónapos váltásokban. Azért vagyunk anyák, hogy jó anyai érzékkel(6.)megérezzük, mire is van szüksége a gyermekünknek. Jól csinálod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
A lényeg, hogy jobb az új tápszertõl!
Csak a CIFRA fosás veszi majd elõ!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Feltétlen elmondom, illetve leírom, ha lesz változás, azt is ha nem lesz, de remélem lesz. Nekem sem a védõnõ, sem a gyerekdoki nem álmélkodott a mennyiségen.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem meg van a megoldás. Rossz neki a tápszer. Azért is olyan nyugtalan, ficánkol, feszíti magát minden egyes tápszeres kajálás után. Holnap megyek új tápszerért, kíváncsi vagyok az milyen lesz. A védõnõ mondta, hogy sokaknál jelentkezik ez, hogy nem "telít" a tápszer, olyankor váltani kell.
A kérdező hozzászólása: Igazad van utolsó...minél több embert kérdezek, annál több és többféle a válasz, bele lehet õrülni. Most is éhes lett hamarabb mint 3 óra, mihez tudnék kezdeni egy ordító gyerekkel? Nyilván megetetem. Valaki kérdezte, hogy biztosan éhes e. Több mint valószínû, hogy az: Megetetem, szopizik, nem elég, jön a táp. Ha elég csendben marad, tegyük fel elalszik, felébred 1 óra múlva, játszunk, nézelõdünk, az 1 óra maximum, és egyszer csak rázendít. De vigasztalhatalan. Nem a hasa fáj, néha azt hiszem, hogy álmos, megpróbálom letenni, reménytelen. Pelus tiszta, de az miatt amúgy sem sír ilyen keservesen. Mit tudnék tenni? Megetetem ismét, úgy, hogy nem telt az a misztikus 3 óra.
Semmi baja sem lesz, ha idõnként sûrûbben eszik, mint 3 óra. Az én fiamnál is elõfordult 3-4 hónapos koráig, aztán beállt 4-5 órára. Egyébként a Start (kezdõ) tápszerek hígabbak is, nincs bennük keményítõ, az összetételük alkalmas sûrûbb etetésre is. Nekem a gyermekorvos mondta, hogy nyugodtan etessem igény szerint, sõt ha szomjas, akkor is adjak neki tápszert nyugodtan! (a vizet nem fogadta el).
22:00 vagyok ismét. A babám most 7 és fél hónapos, és fentiek ellenére köszöni, jól van, nem lett semmi baja a sûrûbb etetésektõl!:) ))
Hát, szerintem is sok ez a mennyiség! AZ én gyerekem koraszülött volt, és amikor többet megevett, mint szokott, akkor azt mondták a nõvérkék, hogy figyeljek oda, mert meg fog fájdulni a hasa! És ott szigorúan betartották a három órás etetést!De persze, mindenki maga tudja, de egy felnõttnek sem jó, ha teljesen tele eszi magát! Szerintem legalábbis! A kisgyerek meg még nem tud beszélni, hogy elmondja, hogy neki nem jó! Szerintem a három órás etetés pont ideális! Amúgy egyik ismerõsömet elég szépen lehordták, amikor a kisfia bekerült megfigyelésre valamiért a kórházba, és két óránként szoptatta! Elég egyértelmû volt a nõvérek reakciója, majdnem hogy lehülyézték az anyukát!
A kérdező hozzászólása: Értem én, hogy tartsuk be a 3 órát....de ha õ 2 óránként éhes, hogy a fenébe magyarázzam el neki, hogy nem kap enni csak 1 óra múlva? Nyilván sehogy. Õk ösztönlények, ha éhesek hát sírnak, és ha nem kapnak enni még jobban sírnak. Pont az óra nem érdekli õket. Oké, hogy fájhat a hasa, de úgy gondolom, hogy ha mindig fáj a hasa a sok kajától elõbb utóbb rájön, hogy a kevesebb is elég. VAgy tévedek?
Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy szépen lassan toltam el neki az étkezéseket.10 percenként haladtunk 2-3 naponta.Tehát ha délben evett, legközelebb 14.10-kor kapott, 3 nap múlva 14.20-kor... Rengeteg ez a mennyiség egy ekkora babának, gondolom nem szeretnéd ha elhízna.
Utolsó elõtti vagyok! Persze, te döntöd el, hogy eteted a gyereked! De szerintem is nagyon sok ez a mennyiség! Lehet, hogy csak egyszerûen szomjas, nem is éhes! Próbáld meg forralj vizet, hûtsd le, és adj neki azt! Lehet csak az a baja, hogy szomjas! Ha pedig tényleg éhes, akkor igaza van az utolsónak, és próbáld apránként csúsztatni az etetést! Két óra alatt meg sem emészti szerencsétlen gyerek azt a sok tápszert! 7 hós gyerekek esznek ennyit 3-4 óránként!Barátnõm kicsije sokat sírt (2 hósan), barátnõm azt hitte éhes, és mindig cicire tette! Persze, nem nyugodott meg a pici! A doki azt mondta neki, hogy azzal csak ártott, hogy mindig cicire tette, mert még jobban fáj neki a hasa a sok kajától! Amióta 3 óránként eteti, nem is sír, elmúlt a hasfájása! Vannak olyan gyerekek, akik annyit esznek, amennyit adsz neki!
És mibõl veszed észre, honnét tudod, hogy éhes??? Sír? Mert ha csak sír, annak több oka is lehet, nem biztos, hogy minden esetben éhes!
A kérdező hozzászólása: Igen, sír. Én meg kezdõként azt gondolom, hogy éhes...aztán lehet, hogy nem is éhes.
Ja még annyit, hogy az enyém is kap tápszert, mert sajnos nincs elég tejcsim :((((((
A kérdező hozzászólása: Attól nagyobb baja sose legyen.

27 hetes vagyok. Nagyon sokat idegeskedek mostanában, pedig próbálom magam nyugtatni, de nem minden esetben megy a dolog. Nem a baba miatt vagyok ideges, hanem lakás gondok miatt. Nem lesz baja a manónak?

Legjobb válasz: Szia. A babádnak nem lesz baja. Nálam többet nem sokan idegeskedtek, de szó szerint az egész terhességem alatt, és mindenki ijesztgetett, hogy koraszülött lesz, hát még mindig bent ficánkol, pedig most azért már akár ki is bújhat. MInden jót! 38 hetes kismama.

Szia. A babádnak nem lesz baja. Nálam többet nem sokan idegeskedtek, de szó szerint az egész terhességem alatt, és mindenki ijesztgetett, hogy koraszülött lesz, hát még mindig bent ficánkol, pedig most azért már akár ki is bújhat. MInden jót! 38 hetes kismama.
Nyugi a kicsinek nem lesz semmi baja. Sajna az utóbbi idõben én is sokat idegeskedem, nálunk párkapcsolati problémák vannak, de a kicsi jól van. Ha feszültebb vagy, érzékeli õ is, hisz akkor egészen más hormonok szabadulnak fel benned, mint nyugalmi állapotban, de ezek nem ártalmasak rá. (Utána néztem, mivel én is aggódtam emiatt) Sõt, azt olvastam, hogy bizonyos szintû stressz nem is árt, mivel a kicsi nem csak azt érzékeli, hogy feszültebb vagy, hanem azt is, hogy nyugtatod meg magad, és ebbõl már méhen belül tanul, és a késõbbiekben õ is gyorsabban tud majd megnyugodni. Szóval nyugi! És remélem megoldódnak a problémáitok.
utolsó válaszoló vagyok: 30 hetes vagyok amúgy :)
Nekem ellenkezõ tapasztalatom van. Én 26 hetes vagyok, ért egy nagyobb stressz, és 3000-rõl 1000-re megrövidült a méhnyakam. Ezt 12 nap kórházi fekvés követte, majd hazaengedek azzal, hogy továbbra is szedem a gyógyszereket, és otthon is szigorúan feküdnöm kell. A stresszt pedig minden szinten (már ahogyan csak lehet) ki kell zárnom az életembõl, a prof szerint. Én azt javaslom próbálj megnyugodni, hogy ez veled ne forduljon elõ.

Két napig nagyon rosszul voltam. Fájt a fejem és mindent kihánytam.10 hetes terhes vagyok, azt hittem ez már elmúlt. Nem lesz baja a babának, hogy két napig semmi nem maradt meg bennem?

Annyit hánytom, hogy már hasizomlázam van. Szörny?! Már kb. két hete nem voltak ilyen panaszaim. Normális ez, hogy most újra? Mit tehetnék? Ha valakinek van valami ötlete légyszíves írjon, mert nagyon aggódom! Köszi!

Legjobb válasz: Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre,sajnos ez olyan dolog,hogy visszatérhet,megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni,egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz,többször keveset,hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja,ha több napig tartana,akkor érdemes orvosnak jelezni,nem lesz baja a babának,csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni,vagy orvostól,milyen vitamint szedj,pl a b6 jó hányingerre.

Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre, sajnos ez olyan dolog, hogy visszatérhet, megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni, egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz, többször keveset, hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja, ha több napig tartana, akkor érdemes orvosnak jelezni, nem lesz baja a babának, csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni, vagy orvostól, milyen vitamint szedj, pl a b6 jó hányingerre.

Mi var ram? ARh-negativ a vercsopotom, tudom kapok valami antiszerumot, es a babanak nem lesz baja? Ugye egeszseges lesz?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baja. Az elsõ babánál nem okoz gondot az RH összeférhetelenség. Antiszérumot a szülés után adnak, ha baba RH+ lett. Így a második babánál megint üres lappal indulhatsz. Én nekem mind a három lányom RH+, én meg RH- vagyok. Mindannyian egészségesek. Ne aggódj, csak egy szuri szülés után, és legalább megtudod a abád vércsoportját is (amúgy nem nézik meg).

Nem lesz semmi baja. Az elsõ babánál nem okoz gondot az RH összeférhetelenség. Antiszérumot a szülés után adnak, ha baba RH+ lett. Így a második babánál megint üres lappal indulhatsz. Én nekem mind a három lányom RH+, én meg RH- vagyok. Mindannyian egészségesek. Ne aggódj, csak egy szuri szülés után, és legalább megtudod a abád vércsoportját is (amúgy nem nézik meg).
Én B RH neg vagyok!Semmi gond nem lesz!A párom pozitívos így biztos h a babónk is pozitív lesz, ezért amikor megszületik akkor kapok ellenanyagot!Elsõ terhességnél, sõt még a másodiknál sincs gond!Nyugi!Elõször én is nagyon betojtam de aztán megnyugtattak! Boldog babavárást! 27 hetes kismama
Nyugi, a babanak semmi baja nem lesz, a szurit szules utan kapod.
Elméletileg akkor lehet a baba +, ha apa +, de hallottunk ár kivételekrõl is. Gond semmiképp nem lesz, legalább 3X néznek majd ellenanyagot, de elsõ babánál nem szokott gond lenni. Szülés után, ha a baba +, akkor kapsz injekciót, és semmi baj nem lesz, ne félj. Én is megilyedtem, mikor megtudtam, de sokat olvasta utána, meg érdeklõdtem, és vlaóban csak ennyibõl áll az egész:-)

Kislányom szemébe véletlenül belecsöppent a Dvitamin. Ugye nem lesz baja tőle?

Nem dörzsöli csak egy kicsit piros.Elrántotta a fejét mikor adtam neki.

Legjobb válasz: Nem valószinû,hogy baja lesz. Valahol olvastam,hogy valaki 2 hétig a Vigantolt cseppentette a baba szemébe szemcsepp helyett,összekeverte a 2 üveget. Semmi baja nem lett tõle.

Nem valószinû, hogy baja lesz. Valahol olvastam, hogy valaki 2 hétig a Vigantolt cseppentette a baba szemébe szemcsepp helyett, összekeverte a 2 üveget. Semmi baja nem lett tõle.
Semmi baja nem lesz, de egyszerûbb, ha 1 kanál ételbe / italba cseppented és úgy adod neki oda. Így elkerülhetõ az efféle baki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor megnyugodtam.Csak a cicit fogadja el mást nem...Már úgy megijedtem!

2 hónapos kislányom hasába-oldalába beletenyerelt a szomszéd 1 éves kisfiú négykézláb helyzetből. Nem lesz baja a babámnak? Aggódom azóta, belső vérzés, vagy valamelyik szervének nem lesz igy baja? 1 éves gyerek már jó súlyban van.

Legjobb válasz: Sírt a babád amikor ez történt? Amúgy valószínûleg nem lesz semmi baja. A máj és lép elég védett helyen van csak nagyobb ütés hatására szokott sérülni.

Sírt a babád amikor ez történt? Amúgy valószínûleg nem lesz semmi baja. A máj és lép elég védett helyen van csak nagyobb ütés hatására szokott sérülni.
Ne aggódj, a kisbabák meglepõen sokat kibírnak, nálunk is voltak hasonló esetek, mert a kisfiam csak 15 hónapos volt, mikor megszületett a húga. Nem is tudom, hányszor tenyerelt bele, nyomkodta, a fejét ütötte, meg amit még el lehet képzelni, persze mindig ott voltam és rögtön rászóltam, hogy ne csinálja, de még õ is nagyon kicsi volt, nem biztos, hogy mindig értette. Ha belsõ vérzése lenne, annak viszonylag gyorsan lennének tünetei, és ennyitõl amúgy se szokott lenni. Valóban a máj és a lép elég védett helyen van, és akármilyen jó súlyban volt a kisfiú, nem tud ilyen sérülést okozni. Biztos õ is megijedt, remélem, õt is megvigasztaltátok..:)
Szia ha belsõ vérzése van, azt észreveszed a sokkos tünetekbõl: sápadtság, hideg verejték, esetleg lecsendesül, bágyadt lesz. Legalábbis annó ezt tanultuk elsõsegélyen és szerintem gyerekekre, babákra is vonatkozik. Jó lenne egy EÜs válasza.
Igen, igen kedves utolsó...tökéletesen tudod! :)
szegény! nagyon sajnálom.képzelem a rémületed.valószinû hogy úgy van ahogy irták, de ha megnyugtat a házi orvost is megkérdezheted.még házhoz is megy ilyen melegben a kicsirs tekintettel-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Nem sirt egyáltalán, és azóta is jó kedvû, mosolygós, csak láttam és megijedtem.A lánykám se olyan picurka, mert 5kg60dkg, és 60cm, csak még korai volt a közelébe engedni ilyen nagy fiút...
Nyugalom, semmi baja sem lesz, a szervek alkalmazkodnak bizonyos fokig a külsõ behatások ellen, tehát van hová húzódniuk. Nekem a fiam a 2 hós lányomon szaladt át(véletlenül), ugy hogy a hasába lépett :-) már 15 hós semmi baja, a fiam meg 5 éves volt akkor :-) elõször én is megijedtem, azóta már jót nevetünk rajta.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Kedves utolsó!Vitted a babát akkor orvoshoz, hogy megnézze a pocakját?

Ugye nem lesz baja a babámnak? Olyan bűntudatom van!

Nemrég tudtam meg hogy 14hetes terhes vagyok!!Nem is számítottam rá mert elvileg nem lehet gyerekem!!Már egy éve nem menstruáltam!!Szóval nem tudtam hogy baba van és eddig dohányoztam és a férjemmel élveztük az életet!!Hétvégén bulik és persze alkohol fogyasztása!!Múlthéten mentem ráksz?résre ott közölték hogy terhes vagyok!!Persze azóta rá sem gyújtottam és figyelek mindenre!!De olyan b?ntudatom van hogy nem is tudtam a picikémr?l és így éltem idáig!!Ugye nem lesz baja a picinek??

Legjobb válasz: Nagyon sok a nem tervezett baba, és olyankor mindenki "bûnben" él amig meg nem tudja hogy terhes.Emiatt nem legyen lelkiismeret furdalásod, mert attol sokkal inkáb baja lehet hogy stresszelsz.Nyugodj meg semmi baja nem lesz a picinek. Gratulálok hogy azóta viszont odafigyelsz, és a picihez. Jó egészséget nektek.

Nagyon sok a nem tervezett baba, és olyankor mindenki "bûnben" él amig meg nem tudja hogy terhes.Emiatt nem legyen lelkiismeret furdalásod, mert attol sokkal inkáb baja lehet hogy stresszelsz.Nyugodj meg semmi baja nem lesz a picinek. Gratulálok hogy azóta viszont odafigyelsz, és a picihez. Jó egészséget nektek.
Nyugalom! Ha eddig kitartott a baba, akkor ezután is kifog, csak most már állj le errõl a fajta életmódról. :) De gondolom, ez menni fog! Minden jót, és gratula a babához!! 38 hetes kismama
Egy barátnõm is így volt, mint Te és szép egészséges babája lett.
Nem lesz ;) Vagyis nem ijesztgetlek, csak ne stresszelj! Nem ijesztgetlek, de tudom ugye hogy az számít alegjobban hogy születés/terhesség elõtt mennyi cigizik és iszik az anya? Ha túl sokat iszik a mensije is rendszeretlen, szal nem tesz jót. Nem ijesztgetlek, de ezt nem lehet elõre megmondani, de az a lényeg hogy mostmár vigyázol rá.
elõzõ vagyok, a baba egészségének számít hogy a petesejtek milyen állapotban vannak, károsodhat ám ettõl...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Nem dohányoztam sokat!(napi 5szál)és inni is csak buliban és max 1-2pohárral!!de akkor is!!tudom milyen károsak ezek a picire és nem akarom hogy baja legyen!!!ha már ilyen sokat vártam rá!:)
szia hát.....gratulálni szeretnék a picúrhoz:) teljesen megnyugodhatsz szerintem:) ha dohányoztál is, akkora hatással nem lett a picire (a dohányzástól csak kissebb súlyú lesz a baba) de a tied még nem "hízik" hanem fejlõdik:) és ebben nem gátolta az a pár szál!!! én most vagyok 38h kismami és megiszok minden nap majdnem 1 dl minõségi édes vörösbort, nem azért mert ugrálok érte sõt... de vérszegény vagyok gyógyszereket nem akartam és ebben nincs is annyi alkohol:) ! az utolsó vérképem szerint pedig teljesen rendben van minden! úh szerintem ez miatt sem kell aggódnod! örülj a picinek és felhõtlen boldog babavárást:)

Sokat idegeskedem, sajnos van okom családiprobléma! Ugye a babának nem lesz baja? Nagyon félek! 33-KM

Legjobb válasz: Szia. Baja nem lesz, de jót se tesz neki. Szervi baja nem lesz az biztos. Próbálj megnyugodni, mert megérzi! Gondolj arra, hogyha a Te szomorú vagy, a babád sem érzi jól magát! Egyébként teljesen megértelek, nekem is rengeteg családi problémám volt terhesség alatt, sajnos jó sokat idegeskedtem én is. Egészséges babát szültem, most 5 hónapos.

Szia. Baja nem lesz, de jót se tesz neki. Szervi baja nem lesz az biztos. Próbálj megnyugodni, mert megérzi! Gondolj arra, hogyha a Te szomorú vagy, a babád sem érzi jól magát! Egyébként teljesen megértelek, nekem is rengeteg családi problémám volt terhesség alatt, sajnos jó sokat idegeskedtem én is. Egészséges babát szültem, most 5 hónapos.
Baja, persze, hogyne lesz, de 20.hetes koruk után, már hallja a ha sírsz, sõt mivel ha ideges vagy, gyorsabban dobog a szíved így neki is. Én is végig idegeskedtem a terhességem és hááát, nem is nyugis a fiam :S
szia ezt én is átéltem de szerencsére nagyon nyugodt babám született próbálj meg nyugizni de tudom nem könnyû.kellemes szülést és jó babázást késõbbre

23 hetes kismama vagyok. Ma ki kellett húzni a bölcsesség fogamat, kaptam érzéstelenítő injekciót. Ugye nem lesz baja a babámnak a szuritól?

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj, nem lesz baja. Gondolom látták, hogy babát vársz. Nekem is kellett húzni fogamat, és azt mondta a fogorvos, hogy ettõl nem lesz semmi baja a babának. Minden jót. 25 hetes kismama.

Szia. Ne aggódj, nem lesz baja. Gondolom látták, hogy babát vársz. Nekem is kellett húzni fogamat, és azt mondta a fogorvos, hogy ettõl nem lesz semmi baja a babának. Minden jót. 25 hetes kismama.
Szia. Nem lesz semmi baja, ez csak helyi érzéstelenités. Nekem egyszerre kettõ bölcsesség fogamat húzták ki, probléma mentesen. 39hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!