Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz a cica a (96 db)

Ma fogok kapni egy másfél hónapos sziámi kislányt. Lakásba lakunk, de sokszor ki engedném az udvarra. Iskolába járok, es olyan fel kettő korul jövök haza, es hétkor megyek el. Nem lesz a cica magányos?

2. Kérdés: van egy 2,5 eves bischon Bolognese szuka kutyánk. Nem annyira bírja a macskákat, de csak délutánra jon haza a nagymamatol. Szerintetek össze lehet őket szoktatni? Hogyan?

Legjobb válasz: A kutyussal nem lesz baj, ha megfelelõen tudod irányítani, és az esetleges rossz megnyilvánulásait (ugatás, kergetés) le tudod tiltani. Viszont én nem tartanék egy égszínkék szemû sziámi kiscicát kertben, félnék, hogy ellopják. Fõleg amíg aprócska....

A kutyussal nem lesz baj, ha megfelelõen tudod irányítani, és az esetleges rossz megnyilvánulásait (ugatás, kergetés) le tudod tiltani. Viszont én nem tartanék egy égszínkék szemû sziámi kiscicát kertben, félnék, hogy ellopják. Fõleg amíg aprócska....
Mi is lakásban élünk. A kutya és macska kint van az udvaron. Egy sziámi kislány szerintem szereti a kutyákat. A kutyák szerintem thai nyelven is tudnak beszélni, a kislány bõre színével nem hiszem, hogy bajod lenne. Thaiföldön is ismerik a kutyát is, macskát is. A kislány tud majd vigyázni a kutyádra is, meg a macskádra is.
A kérdező hozzászólása: Társasházban lakunk, megbízható emberekkel, de a cica csak felügyelettel lesz kint! Koszi a válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: Persze, az udvarra 3-4 hónapos kora után viszem ki. Nemtudom, pontosan mennyi idõs, szerintem õs eleg kicsi meg, de az álomból mar csak O van, es a tenyésztõ nagyon nem szivelli, minél hamarabb szabadulni akar tõle.. De kb. 6, 5-7 hetes..
másfél hónapos cica? csak gratulálni tudok annak aki ilyenkor odaadja.ha pedig ilyenkor odaadja akkor azt tudnod kell hogy nem tenyésztõtõl veszed.Nekem szoktak lenni piciim én nem vagyok tenyésztõ de 12 hetes koránél elõbb nem adom oda. Szerintem nézd meg honnan hozod mert a végén még lehet hogy nem is sziámit kapsz......
A kérdező hozzászólása: Mint kiderült, a cica július elején született, vagyis két hónapos, es nem szaporitotol van, Makk egészséges, es imádom. A neve Cleo:) viszont egy kicsit gyulladt a szeme, de ez elvileg gyakori a kiscicáknal.

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)

A "macskamenta" közönséges menta? Mennyit lehet belőle adni a cicának? A cicának nem lesz tőle baja, csak egy időre "hiperaktivitást" fog produkálni?

Bocsi a hülye kérdésekért!:-D

Legjobb válasz: Inkább úgy fog viselkedni, mint aki be van lõve. Ha a borsmentára gondolsz, ez nem ugyanaz a növény, bár némely macskára még annak a szaga is hatással van.

Inkább úgy fog viselkedni, mint aki be van lõve. Ha a borsmentára gondolsz, ez nem ugyanaz a növény, bár némely macskára még annak a szaga is hatással van.
Nekem a cicám játékában található.. én nem adnám be neki.


Mióta hozzátáplalunk, a babámnak napözben nem kell a cici. De nem lesz ez így túl gyors?

7,5 hónapos eddig kiváltottuk a tízórait meg az ebédet, és par napja már uzsonnazni is szilárd kajat akar, cuppog mindenre amit mi eszünk, tesó kezéből kiveszi a kaját :) inni is csak vizet kér, csak reggel akar ciczni, meg elalvas előtt, meg most jön a foga néha felkel egyszer éjjel akkor szopizik. Nem baj ha ennyi idős korára már így csináljuk?

Legjobb válasz: Úgy csináld, ahogy a baba akarja. Az enyém pont ezt csinálta. 6 hónapig szopizott, aztán annyira belejött a kanalazásba, hogy 7,5 hónaposan már csak reggel este fogadta el, végül 11 hónaposan már csak vigyorgott a cicimre, meg a kezével néha megpiszkálta, de nem kellett neki. Nem minden baba cicifüggõ. Nagyon jó ha még reggel este megmarad a szopi sokáig, de szerintem teljesen jó így, annó a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy semmi gond ezzel.

Úgy csináld, ahogy a baba akarja. Az enyém pont ezt csinálta. 6 hónapig szopizott, aztán annyira belejött a kanalazásba, hogy 7, 5 hónaposan már csak reggel este fogadta el, végül 11 hónaposan már csak vigyorgott a cicimre, meg a kezével néha megpiszkálta, de nem kellett neki. Nem minden baba cicifüggõ. Nagyon jó ha még reggel este megmarad a szopi sokáig, de szerintem teljesen jó így, annó a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy semmi gond ezzel.
Ha a babádnak ez a tempója, és nem erõlteted, akkor nyugodtan folytassátok:) . Viszonylag gyakori és nagy mennyiségû szilárd táplálék mellett is megmaradhat a szopizás, ami a legkisebb mennyiségben is fontos a babának:) . Az pedig szintén nem baj, sõt nagyon jó dolog ha csak vizet iszik, semmi szüksége nincs más folyadékra(fõleg amíg szopik):) .

Terhességem alatt nem nő a cicim. Az első időszakban érzékenyek voltak meg kicsit megduzzadtak, de azóta is kicsik maradtak, pedig már félidős vagyok? Hogy lesz így elég tejem?

Legjobb válasz: Szia! A tejelválasztás teljesen független attól hogy mekkora a cicid,nyugodj meg nem lessz probléma a tejcsivel lényegesen szülés után lessz látható "növés" mikor megindul a tejelválasztás.Grat a babához:)38hetes kismama:)

Szia! A tejelválasztás teljesen független attól hogy mekkora a cicid, nyugodj meg nem lessz probléma a tejcsivel lényegesen szülés után lessz látható "növés" mikor megindul a tejelválasztás.Grat a babához:) 38hetes kismama:)
Szia! Én úgy tudom, hogy a tejtermelés nem függ össze egészen a mellmérettel. Tehát kicsi mellû nõk is tudnak szoptatni, és van, hogy nagy mellû nõk nem szoptatnak. Még mindig nõhet a melled, egészen a terhesség végéig. Persze ha egyáltalán nem lett nagyobb, elõfordulhat tejmirigy-elégtelenség is amikor valószínûleg nem lesz elég a tejed. Ez állítólag elég ritka. Szerintem kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a egy szoptatással foglalkozó oldalon is meg lehetne kérdezni!! (www.lll.hu, http://www.szoptatasert.hu askdrsears.com (angol)). Most hirtelen ennyi oldalcím jut eszembe. Sok anyukatársam szinte egyáltalán nem tudott szoptatni.Vannak jó tápszerek (hipoallergén is), vagy pedig nézd meg a http://www.anyatejmisszio.hu oldalt.
A szoptatás akarat kérdése - tényleg nagyon akarni kell -nem a mellméreté. Biztos vagyok benne, hogy meg fogsz lepõdni, szülés után milyen teltek lesznek a melleid, és ha igény szerint sokszor mellre teszed a kicsit, biztosan sikeresen fog szopttni. Sok sikert!
Ne izgulj, lesz elég! Majd szülés után azért meg fognak kicsit nõni, de az is kb. egy hét, mire rendesen beindul a tejelválasztás. Ne aggódj ezen, menni fog. Minden egészséges nõ képes a szoptatásra, ne aggódj.
Vitába szállnék a két utolsó hozzászólóval, de csak azért mert rengeteg ellenpéda van. A családomban és a baráti körömben is volt több olyan anyuka, akik nagyon szerették volna szoptatni a kicsit de nem ment, vagy nem volt elég tej, vagy elfolyt, mirigyproblémák miatt. A méret tényleg nem határozza meg a tej mennyiségét, attól még bõségesen is lehet, de ha vmi miatt mégsem menne a szoptatás, tényleg rengeteg jó tápszer van, manapság már nem okoz felfújódást, elhízást a babáknál (mint a '60-as években). Nekem orvosi okok miatt az 5. hónapban le kellett állnom a szoptatással, a lányom mégis egészséges, jól fejlett gyermek volt mindig. A bnõm másfél éves koráig szoptatta a lányát (szinte óránként), a kislány túlsúlyos volt, és izomrenyheségben szenvedett, ami miatt külön kezelést kellett kapnia...

Befeküdt a cicám a szoliba mellém, nem lesz baja?

Legjobb válasz: Nehezen tudom elképzelni a helyzetet, de szerintem egy alkalomtól nem. Valószínûleg nem feküdt benne túl sokáig, hiszen ha túl forró lett volna neki akkor kimászik. Gondolom aludni feküdt be, így a szeme is nagy részt csukva volt. Szerintem rendben lesz, de figyelj rá, hogy ez többször ne ismétlõdjön meg, mert amellett, hogy többféle problémát is okozhat el tudom képzelni, hogy a tapa is leéghet, vagy akár a fülei, vagy az érzékenyebb részek (nem tudom, a macskák bõre mennyire érzékeny, ill. a szõr mennyire védi, de szerintem nem egészséges nekik sem), és a szemének sem tesz ugye jót.

Nehezen tudom elképzelni a helyzetet, de szerintem egy alkalomtól nem. Valószínûleg nem feküdt benne túl sokáig, hiszen ha túl forró lett volna neki akkor kimászik. Gondolom aludni feküdt be, így a szeme is nagy részt csukva volt. Szerintem rendben lesz, de figyelj rá, hogy ez többször ne ismétlõdjön meg, mert amellett, hogy többféle problémát is okozhat el tudom képzelni, hogy a tapa is leéghet, vagy akár a fülei, vagy az érzékenyebb részek (nem tudom, a macskák bõre mennyire érzékeny, ill. a szõr mennyire védi, de szerintem nem egészséges nekik sem), és a szemének sem tesz ugye jót.
A kérdező hozzászólása: Köszi, figyelek rá.Sokáig nem volt bent, meg nem is százas már a csõ, tehát csak nem égett meg.
Abszolút nem egészséges, sem a hõ, sem a fény!
Sült cica xD Na jólvan :P Nem lesz semmi baja ennyitõl, de többet ne engedd h befeküdjön melléd!!
"A válasz 0%-ban hasznosnak tûnik!" Nem gond, tudod mit, fektesd be nyugodtan, minden alkalommal, sõt mindenki vigye a macskát szoláriumozni, mert ezek szerint az használ neki, sõt kifejezetten egészséges!
A kérdező hozzászólása: Köszi Vicuska! Majd írok valamelyik gyártónak, hogy csináljanak már cicaszolt, hiszen az én macskám is olyan fehér! :D Sõõt, 2 adjanak ide próbára, tesztelésre, az egyik a tiéd, a másik az enyém lesz! :) ) Túl is tárgyaltuk, ugye?? xD

Ha már nem szoptatok és nem is fejek, mi lesz a tejjel a cicimben, felszívódik?

Vagy időnként le kell fejnem a tejet?

Legjobb válasz: Ha nem csomósodik be és nem fáj, akkor nem kel fejni, szépen elapad majd magától. Ha csomós, fáj, feszül, akkor is csak éppen annyit kell fejni belõle, hogy megkönnyebbüljön a melled.

Ha nem csomósodik be és nem fáj, akkor nem kel fejni, szépen elapad majd magától. Ha csomós, fáj, feszül, akkor is csak éppen annyit kell fejni belõle, hogy megkönnyebbüljön a melled.
*nem keLL fejni bocsánat, elírtam
Ha már feszül fejj le egy kicsit, épp annyit, hogy ne legyen kellemetlen. Nekem így elapadt kb 2 hét alatt.

Mikortól nem lesz már szétdurran a cicim érzésem?

3 hetes a kislányom 3 óránként szopizik. Miel?tt felkel, már úgy érzem, hogy szétdurran a cicim. A legrosszabb éjszaka, mert akkor van hogy 4 órát is alszik, de én nem tudok aludni, alig várom, hogy felkeljen és szopizzon, úgy fáj a cicim. Meddig lesz ez így, mikor fogok tudni hason aludni, vagy csak ha már nem szoptatok?

Legjobb válasz: majd amikor beáll a kereslet knálat . érdemes lefejni ás fagyasztóba tenni örülj neki ennyi tejcsid van ez nagyon jo hir

majd amikor beáll a kereslet knálat . érdemes lefejni ás fagyasztóba tenni örülj neki ennyi tejcsid van ez nagyon jo hir
erre van a tejkagyló
Nálunk 4 hónapos korára állt be a kereslet-kínálat.Addig minden túlzás nélkül éjszakám és nappalom a szoptatás-fejés körül forgott.Annyi volt a felesleges tejem, hogy az Anyatejgyûjtõ Állomáson adtam le 2 naponta 2 liter tejet. A lányom 3 óránként evett nappal, éjszaka általában 4 óránként és minden szoptatás után még 30-40 percet fejnem kellett.Ha néha éjszakánként tovább aludt a szokásosnál nekem akkor is fel kellett kelnem, mert majd szétdurrant a mellem és folyt a tejem.Mindenkitõl megkaptam, hogy örüljek a sok tejemnek...hát én bizony megelégedtem volna azzal ha a lányomnak van elegendõ és megúszom ezt a sok fejést.Kitartást!Remélem Nálatok hamarabb megoldódik a dolog:)

Csajok! Éjszaka is viseltek melltartót? Attól feszebb lesz a cicitek, vagy nem? Nektek lógnak a cicijeitek, vagy állnak? Kort és nemet írjatok!

Kedvesem szinte minden éjszaka viseli, és nem szeretném, ha a mellei lógnának.

Legjobb válasz: Éjszaka minek melltartó????

Éjszaka minek melltartó????
dehogyis! ahogy a suliból hazaérek, az elsõ dolgom az, hogy leveszem a farmert és a melltartót...ki se bírnám, ha úgy kéne aludni xD amúgy a nõvéremet megkérdeztem, és szerinte ha nem hordunk melltartót, a mellünk a saját súlya miatt nem bírja el magát vagy mi és attól fog lógni, DE! ha valakin mindig melltartó van, attól is megereszkednek azok az izmok vagy mi...és akkor is lógni fog egy idõ után 13l
A kedvesednek melltartó ellenére is elõbb-utóbb megereszkednek majd a mellei, hacsak nem megy sebészkés alá. Éjszakára amúgy mi a fenének melltartó? Ami amúgy is rohadt kényelmetlen dolog.
Sose hordtam, kényelmetlen. Szerintem mindenképp elõnyösebb ha anélkül alszik! (Nem ettõl fog lógni) de jobb érzés szabadon lenni, természetesen, ha leszoktatod róla;-). 23L
éjszaka melltartó??? én még otthon is le szoktam venni...
Hogy lehetnek lányok ennyire buták ebben a témában... A melltartótól nem lesz a mell sem feszesebb, sem lógósabb. Este nincs értelme a melltartó használatának, hisz a mell a gravitáció miatt ereszkedik meg, este meg ugyebár fekszik az ember. És mivel a mell zsírszövetbõl áll, semmilyen gyakorlat nem segít rajta. 24/L
Persze, hogy melltartó nélkül alszok, mert tényleg kényelmetlen. Már 13éves korom óta hordok melltartó, de elejétõl kezdve éjszakára leveszem. Nem is ereszkedtek meg ez miatt, hanem most, hogy állapotos vagyok, hitelen megnõtt 3számmal és egy kicsit megereszkedtek. De ezen lehet mellizomgyakorlatokkal segíteni...
Abszolút nem egészséges és éjszaka, fekvõ helyzetben mégis mitõl lógna? Nincs funkciója.
este nem L/14
Éjszakára minek? Elég egészségtelen, hiszen a melltartó nagyrészt mûanyag és a bõr nem tud lélegezni benne. Én alig várom, hogy hazaérjek és már "tépem" is le magamról:) A barátnõdnek is mond meg, hogy estére nyugodtan vegye le.
ha olyan kedvem van abban alszok, ha olyan nélküle. Szerintem kényelems, én szeretek benne aludni. Van amikor nicns kedvem levenni, és abban alszok el. 16/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!