Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz a babával szüléskor, (19 db)

Miért gondolok folyamatosan rosszra? Mindig agyalok, hogy minden rendben lesz a babával, míg meg nem születik, szülés után nem lesz semmi baj? Lelkiismeretfurdalásom van

29 hetes kismama vagyok állandóan azt akarom érezni hogy mozogjon a kicsikém, férjem agyára megyek már lelkiismeretfurdalásom van, hogy csak a rosszra gondolok a születend? gyermekemmel kapcsolatban! igaz más is van így? hogy tudnék csak a jókra gondolni? és nem a rossz dolgokra, vásároltam a kicsinek 1-2 kisruhát, de minden alkalommal amikor ezt teszem belémnyilal hogy nem túl korai még, mi van ha baj lesz emiatt, szörny? érzés, sokat sírok emiatt!! MIT CSINÁLJAK? ÖTLETEKET várok, köszönöm

Legjobb válasz: Foglald le magad, túlságosan ráérsz az agyalásra!... Olvass, fõzz, varrj magadnak kismamaruhát, csinálj valami hasznosat, ami elvonja a figyelmed!... Ne foglalkozz állandóan a babával!!!... Vagy ha mégis muszáj, akkor beszélgess hozzá, énekelj neki, dudorásszál, zenélj neki valami nyugtatót, stb... Kisbaba-holmikat meg ráérsz majd 8 hónaposan bevásárolni!

Foglald le magad, túlságosan ráérsz az agyalásra!... Olvass, fõzz, varrj magadnak kismamaruhát, csinálj valami hasznosat, ami elvonja a figyelmed!... Ne foglalkozz állandóan a babával!!!... Vagy ha mégis muszáj, akkor beszélgess hozzá, énekelj neki, dudorásszál, zenélj neki valami nyugtatót, stb... Kisbaba-holmikat meg ráérsz majd 8 hónaposan bevásárolni!
Nekem is sokszor eszembe jut, hogy minden oké-e odabent.Én még csak 16 hetes vagyok, így a mozgását sem érzem.De tényleg próbáld meg elhessegetni a rossz gondolatokat, mert a végén még tényleg bevonzod.Hidd el minden rendben lesz!!!!!
Nem tudtok elmenni 4d uh-ra? Én azután nyugodtam meg, a 24. héten voltunk.
Mintha ezt a kérdést én írtam volna ki...Én végül beláttam, hogy sajnos egyedül nem tudok a negatív lelkiismeret-furdalás spirálból kilábalni, ezért: - elkezdtem napi szinten jógázni, ami nagyon jó feszültségoldó és - elmentem pszichológushoz, aki nagyon sokat segít. Én úgy gondoltam, jobb ezeket a dolgokat szülés elõtt rendbe tenni, mert szülés után sokkal nehezebb lesz minden... Sok szerencsét és hidd el, nem vagy(unk) egyedül ilyen problémákkal, de ettõl még egészséges nyugodt babád fog születni!!! Gondolj erre és Te is keress olyan tevékenységet / segítséget, ami megnyugtat!

16 hónap lesz a babáim között, számíthatok könnyebb szülésre, vagy nem törvényszerü?

Legjobb válasz: nálunk 17 hónap van köztük, az elsõ bab 4,5 óra alatt született meg, a második 1,5 óra alatt, de a második sokkal intenzívebb volt az idõ rövidsége miatt, mert összefüggõ fájásaim voltak. Bármelyiket szívesen bevállalnám újra.

nálunk 17 hónap van köztük, az elsõ bab 4, 5 óra alatt született meg, a második 1, 5 óra alatt, de a második sokkal intenzívebb volt az idõ rövidsége miatt, mert összefüggõ fájásaim voltak. Bármelyiket szívesen bevállalnám újra.
Az én gyerekeim között 22 hónap van. Az elsõ 9, 5 óra alatt lett meg, a másodikkal 24 órát szenvedtem..
A kérdező hozzászólása: ez jól hangzik :) )) elsö babám 17 óra vajúdás után született, nem volt vészes, de nem bánnám, ha most rövidebb lenne.
21 hónap a különbség, elsõ 4 óra alatt lett meg, az ikrek 2 óra alatt, de az sokkal jobban fájt, és utána a méhösszehúzódások éjjel (miután megszültem), azt hittem hármasikrek voltak, és egyet bent hagytak.
szia! nálunk 15 hónap van a két gyerek között. a szülés könnyebb volt egy hajszállal, a baba feje nem lett másodjára olyan csúcsos, mint egy ufoé (a nagyobb gyerekemnél nagyon megszenvedtem a kitolással, elhúzódó volt). a második gyerek majdnem fél kilóval volt nagyobb, a kitolás mégis gyorsabb volt. neked könnyût, gyorsat kívánok!
14 hónap van a fiaim között. Az elsõ 12 óra alatt született meg, a második 86 perc alatt az elsõ fájástól számítva :) Van rá esély, hogy könnyebb lesz! Szép és könnyû szülést!

Lehet olyan, hogy valamiért nem indul be a szülés? Jönnek a fájások, (aztán elmúlnak) csak nem folyik el a magzitvíz és emiatt valami baja lesz a babónak?

Legjobb válasz: Nekem is fájásgyengeségem volt,de jelentewm a babó és én is jól vagyunk! 2 hetes kisfiú anyukája

Nekem is fájásgyengeségem volt, de jelentewm a babó és én is jól vagyunk! 2 hetes kisfiú anyukája
szia az a kérdéés hogy hány hetes vagy én mind akét kislányomaal rávitttem 6 napot és egyiknél semfolyt wl amagzatvíz ha nem erõsõdnek a fájéok ülj bele egy kád meleg vízbe és ha szülsz akkor nem múlank el a fájások ha nem szülsz akkor pedig csak joslók voltak és elmúlnak
Igaza van az elöttem írónak.Èn a lányomat 5 napal hordtam túl.Ne folyt el a víz, fakasztották, a szülésem 38 órás volt.Ülj bele meleg vízbe.Ha megszünnek a fa´jások, akkor jóslók.Ha erösödik, szülni fogsz.
A kérdező hozzászólása: 39hetes vagyok, és vannak 5perces fájásaim, mondjuk félóra-óra hosszáig, aztán abbamarad.
Ha abbamarad, akkor az joslo. Joslo is lehet idokozonkent szabalyos. Az igaziak nem maradnak abba, rovidul az ido koztuk es erosodik a fajdalom, hidd el, megismered :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :D
Menj be a kórházba és lehet , hogy burkot repesztenek.Ha folyamatosak az 5 perces fájások akkor indulj és ne várj arra, hogy elfolyik-e a magzatvíz, mert volt már nem egy baba akinek a nyakára sodorta a köldökzsinórt a víz hirtelen elfolyása.
A kérdező hozzászólása: igen, tudom azt nem kell feltétlen megvárnom, hogy elfollyon a magzatvíz, de mikor indulnánk a kórházba, abbamaradnak a fájások.szóval valószínû tényleg csak joslóak. köszi mindenkinek
A kérdező hozzászólása: 07.29én megszületett a kisfiam, és úgy kezdõdött hogy elfolyt a magzatvíz :D


33. hetes vagyok 2552g-os a babám. Azt mondja a doki, hogy nagy baba lesz és ha eléri a 4kgot nem enegedi a természetes szülést :-/ Akinek ennyi idősen ekkora volt a babája, hányadik héten szült, hány kgval?

Legjobb válasz: Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.

Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Az mondta, gondolni kell a késõbbiekre.Gondolom nagyon szétrepednék vagy foggalmam sincs.Jó lenne nekem is megállna 3900g-nál :)
33 hetesen 2660grammra becsülték. ..Sok a magzatviz is. ..heti 2x néz orvos emiatt. A dokim szerint ha a 36hetig kihuzom az már kész csoda.....
Alkati kérdés. Ismerõsöm simán megszülte a 4800 grammos kisfiát :) Amúgy meg ne is idegeskedj ezen! Az, hogy a doki mit tippel még nem biztos, hogy be is jön. Az sem biztos, hogy 2552 gramm most a babó. Sokszor téved az ultrahang is.
A fiamat becsülték 3000 grammra a 33. héten. Õ valamivel ezután visszavett a fejlõdésbõl, egyébként a 38. héten született 3960 grammal. Szóval ha csak ezt vesszük alapul, akkor neked még ekkora babád sem lesz. De tudod ezek csak becslések. És a valóságtól ez 30 százalékkal lefelé vagy felfelé egyaránt eltérhet.

Nem lesz gond a babával szüléskor, igaz? Terhességi diabéteszt állapítottak meg a 24. héten nálam.

A 38. heti nagylabor eredményeim szerint nincs cukor, sem aceton a szervezetemben, az éhgyomrim továbbra is 5 alatt van, és étkezések után is 6 alatt van 1,5 órával. A bajt úgy értem, hogy nem esik kómába, meg nem esik le a cukra...meg amivel fenyegettek..

Legjobb válasz: a nagylabor a 35. héten volt :) elírtam

A kérdező hozzászólása: a nagylabor a 35. héten volt :) elírtam
Semmi baja nem lesz! Viszont fenéken rúgnám, aki riogatott! Szoptasd meg rögtön szülés után, az teljesen elég lesz, hogy ne essen le a vércukra. És utána is szoptasd gyakran. Elõtejed már most is van, akkor is, ha nem szivárog, figyeld csak meg, ahogy kortyolgat majd néhányat ;)
A kérdező hozzászólása: :)
Nem lesz gond, hisz az értékeid is nagyon szépek, baj akkor lenne, ha nem figyeltél oda volna magadra, és a dokik sem, és folyamatopsan nagyon magas cukraid lennének, de pont ez a lényege a vizsgálatoknak, mindent ki tudnak idejében szûrni.Ha eljön az idõ könnyû szülést kívánok neked!
Szia! Én is terhességi cukorbeteg voltam az elsõ babámnál (most a másodiknál is), de semmi gond sem volt a szülésnél sem, meg utána sem. A megszületése utáni órákban azt hiszem kétszer nézték meg a cukrát, de minden rendben volt. Az értékeid nagyon jók, na meg amúgy is, ha tartod a diétát, nem történhet baj! Baj csak akkor van, ha valaki nem törõdik a magas cukrával és a baba folyamatosan (a végén is!) ehhez van szokva. De nincs okod aggódni, nálunk is minden rendben volt. Szép szülést, boldog babázást kívánok!
Szia.Nekem is terhességi cukrom van, de ez amit itt te írsz, ez tök jó.Így tuti hogy semmi baj nem lesz, hisz szuperek az eredményeid...Engem is ilyenekkel riogattak, de talán ezt azért tették, hogy az ember vegye komolyan a diétát....
A kérdező hozzászólása: ...és ne hízzon tehénre a terhesség végére :) Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam és azért figyelgetem továbbra is az eredményeket, és odafigyelek az étkezésre is, mint eddig :) Boldog babavárást mindenkinek :)

Szerintetek ha a babam tobb mint 3, 600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: 13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!

13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!
szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít. Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)
Szia! Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Õ a második gyerkõc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsõt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tõle, és azzal ártasz jobban a babának. A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!! Könnyû szülést kívánok!!! 38 hetes kismama
Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül. Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.
Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan. Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.
Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagymûtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedrõl, sem a baba részérõl, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted). Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)
Ez a saccolás vagy bejön vagy nem. Az én fiamat a szülés elõtti napon 3850g-ra saccolták és 3230g-mal született. Próbáld meg a sima szülést!
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz: NE IZGULJ! Nekem azt mondták, hogy 3400 grammos a fiam, a végén 4170 gramm lett... de természetes úton szültem! Azt olvastam, hogy az anya medencéje hozzá igazodik a kicsihez szüléskor, így egy átlagos súlyú babánál biztos nem lesz gond. Élvezd ezt a nyugodt idõszakot és pihenjetek sokat, mert lassan eljön az idõ amikor már ilyen formában nem lehet. :) ))
160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem. Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti. Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy mûtét? Mégiscsak egy komoly hasi mûtét...

Lehet, hogy előbb lesz meg a babám, mint ahogy ki vagyok írva? De még az a bizonyos nyákdugó nem jött meg, attól még megindulhat a szülés?

Csak azért kérdem ezeket,mert már a családban mindenki azt mondja,hogy felt?n?en "leszált" a hasam és az arcom is más.Most már három egész napja nagyon ny?gös vagyok szó szerint.Annyira fáj ott alul mikor lépek vagy mozog a babám,olyan er?s t? szúrásnyi fájdalmak jönnek mintha valamit ki kellene onnan nyomni(mintha ott kellene székletelnem).A derekam is fáj,hányingerem van.Most tartok a 37+2 hétnél.Lehet el?bb jön,mint 28-a?

Legjobb válasz: Szia! Hát az lehet, de már finisben vagy, úgyhogy jöhet is akár. Én is nagyon nyügi voltam az elsõ babóval és másnap mgszületett, igaz én aznapra voltam kiírva. De a másodikat 37 hetesen szültem és semi baja nem lett, súlya is megvolt. Könnyû szülést kívánok neked!

Szia! Hát az lehet, de már finisben vagy, úgyhogy jöhet is akár. Én is nagyon nyügi voltam az elsõ babóval és másnap mgszületett, igaz én aznapra voltam kiírva. De a másodikat 37 hetesen szültem és semi baja nem lett, súlya is megvolt. Könnyû szülést kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aktív is a picikém.Olyanokat rúg hogy szinte hihetetlen, de lehet látni hogy a lábacskáját kinyomja.Komolyan mondom megijedtem tegnap este.Eddig is mozgott rendesen, de most aktívabb mint valaha.
Szia. Én 38héttõl voltam ilyen mint te most. Azt mondta az orvosom hétfõn, hogy péntekre meg lesz. 40+3naposan szültem. Ha mozog akkor még nem akar kijönni. Könnyû szülést kívánok, és boldog babázást!

Nagyon folyik az előtejem éjjel alvás közben és még messze a szülés! Nem lesz ez így gond a babának? Benne lesz még így a tejben az ami neki kell az elején? Nagyon el vagyok keseredve hogy nem lesz meg minden neki ami kellene. Félidős vagyok

Legjobb válasz: szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót,mikor õk megszületnek,õk sem kapnak elõtejet,rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz,de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik,azonnal gyarapodik majd,kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem,besárgul-e,elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra,ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba,ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)

szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót, mikor õk megszületnek, õk sem kapnak elõtejet, rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz, de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik, azonnal gyarapodik majd, kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem, besárgul-e, elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra, ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba, ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)
Nehogy! Nekem is úgy folyik, mint csapból a víz.. fõleg este/éjjel, de napközbenben is szivárog rendesen, kb. a 18.héttõl. Már egyre csak több, bár néha tényleg nagyon zavaró tud lenni, de örülök neki, mert ez számomra azt jelenti, hogy (remélhetõleg) lesz bõségesen. Azt olvastam valahol, hogy akiknek így csordogál az elõtej, azoknak gyengébbek a mellbimbó záróizmai. Boldog babavárást Neked!:) 31 hkm
Én most vagyok kb 7 hetes terhes, elsõ gyermekem 1, 5 éves. 1 éves kora óta nem kéri a cicim, és még mindig van pár cseppnyi tejem. Amikor vele voltam terhes, nekem félidõtõl folydogált valami víz szerû ragadós lötty a mellembõl. Fél éves koráig csak szoptattam. Ne izgulj, a tested tudja, hogy mikor szûnik meg a terhességed, és akkor jön az igazi elõtej. De egyébként ez jó jel, elõrevetíti, hogy nagy valószínûséggel lesz tejed.:)
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatásokat, rendesek vagytok! :)

Ha most a pocakomban nem izeg-mozog sokat a babám, inkább esténként aktív, arra számítsak hogy szülés után is ilyen lesz?

Legjobb válasz: Teljesen más lesz kint. Bent nyugalom van, víz van, sötét van... Kint zaj van, fény van, fogdossák õt, fürdetik õt, stb. Én babám a pocakomban meg sem állt, annyit mozgott, kint pedig tök jó kisbaba.

Teljesen más lesz kint. Bent nyugalom van, víz van, sötét van... Kint zaj van, fény van, fogdossák õt, fürdetik õt, stb. Én babám a pocakomban meg sem állt, annyit mozgott, kint pedig tök jó kisbaba.
nekem a kislányom a pocakban nyugis volt nagyon. löködni kellett, hogy egy kicsit mocorogjon :) kint is nagyon nyugodt. terhesség sokszor késõig nem tudtam aludni, ezért én is féltem attól, hogy ha kint lesz, este nem fog aludni. de nincs ilyen gond.
Az én fiam ált. éjszaka volt aktív a pocakban. Este 7 körül kezdte és egész éjszaka tombolt. 2 hetes korától átalussza az éjszakát...
szia, én kislányom a pocakomban alig mozgott. Viszont amint világra jott meg sem áll :)

Miért van az hogy közeledik a szülés és én egyre inkább pánikba vagyok hogy nem leszek jó anyuka, meg hasonlók? Első babámat várom. Ez mindenkinél így van?

Legjobb válasz: Szia!!!Én meg a második babámat várom,és néha engemet is ilyen szorongás kapkod.Nekem van egy 4 éves kisfiam,és most attól félek megint hogy mindet jól fogok-e csinálni stb...És azaz érdekes hogy ezt a félelmet nem éreztem az elsõ babánál.Ne félj minden fog menni magától!!!énis ebben bízok.Sok sikert a babucihoz!!!

Szia!!!Én meg a második babámat várom, és néha engemet is ilyen szorongás kapkod.Nekem van egy 4 éves kisfiam, és most attól félek megint hogy mindet jól fogok-e csinálni stb...És azaz érdekes hogy ezt a félelmet nem éreztem az elsõ babánál.Ne félj minden fog menni magától!!!énis ebben bízok.Sok sikert a babucihoz!!!
Bízz magadban!Vegyél egy könyvet a babák gondozásáról.Elég sokat lehet kapni, és addig, amíg nem szülsz olvasd át alaposan.Az talán leköti a figyelmedet, émeg talán azért sem fogsz tõle aggódni, mert úgy érzheted jobban felkészültél a kicsire.Amúgy én nem izgulok.Tudom, hogy nem lesz más dolgom, mint szoptatni a picit, tisztába rakni, meg fõzõcskézni.(Ez könnyebb napjaimon is csak lazításnak számít:) )
En most 31 hetes kismama vagyok es nekem is ilyen gondolatok jarnak a fejembe. Szoktak kerdezi tolem felek-e a szulestol, es en mindenkinek mondom hogy inkabb attol felek hogy utana elrontok valamit. De vegul is biztosan jol fogjuk csinalni mivel ki tudna jobb anya lenni annal aki mindennap jobban varja hogy karjaiban tartsa a picijet. Gratulalok a babadhoz!
Nem foglak áltatni, nem könnyû ez az idõszak, minden leendõ szülõben felvetõdnek ezek a kérdések. De ne aggódj, hamarabb bele fogsz rázódni, mint gondolnád és ezek lesznek életed legszebb emlékei. Ne akarj mindenáron görcsösen megfelelni, hallgass nyugodtan az ösztöneidre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!