Találatok a következő kifejezésre: Nem lesz a babánk (62 db)

Semmi baja nem lesz a babánknak a csikló orgazmus miatt?

Párommal félünk együtt lenni,mert még csak 5 hetesek vagyunk.Õ bírja,de én elég nehezen.Az orvos azt mondta finoman lehet,de mégis szeretném hallani a ti véleményeteket.

Legjobb válasz: (Ha csak öt hetes vagy akkor fiatal vagy még a szexhez.) Nem lesz semmi baja a babának a szextõl, az a baba ami a szextõl elmegy az magától is elmenne. Egész terhesség alatt lehet szexelni. Van valami oka amiért az orvos óvatosságra intett? Mert nem igazán szoktak, igazából még a szíve sem indult be a babának így bármi lehet még belõle. De az tuti, hogy nem a szextõl lesz baja ha lesz.

(Ha csak öt hetes vagy akkor fiatal vagy még a szexhez.) Nem lesz semmi baja a babának a szextõl, az a baba ami a szextõl elmegy az magától is elmenne. Egész terhesség alatt lehet szexelni. Van valami oka amiért az orvos óvatosságra intett? Mert nem igazán szoktak, igazából még a szíve sem indult be a babának így bármi lehet még belõle. De az tuti, hogy nem a szextõl lesz baja ha lesz.
Szia! Szerintem szexeljetek ès utána eldöntitek, de nem kène h god legyen. Mi szexeltünk, de vèreztem ìgy abba is hagytuk( kesõbb újra próbáltuk, de ugyanaz). Ki lehet bìrni valahogy :) 9hónapos a kisfiam
A kérdező hozzászólása: Mert te ha beszélsz az 5. hetedrõl, akkor hogy hívod?Zigóta? o.O
Dehogy lesz baja tõle. Az orvos arra célzott, hogy a párod a pénisz végével ne játsszon faltörõ kost a méhszájaddal, mert van, akinél ez kinyitja. Amúgy könyörgöm, 5 hetes terhesség az a "baba" fogalomtól még nagyon messze van, az még a zigóta/embrió kategória. Egy ebihalra jobban hasonlít, mint babára.
Próbáljátok ki, nem hinném, hogy probléma lenne belõle, Viszont ha görcsölsz utána, akkor jobb lesz egy picit pihentetni a dolgot, de ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbáljátok.
Ha most nem mertek szexelni késõbb sem mertek majd, mert akkor már látod a kis szívét, formáját és még inkább fogod félteni. 9 hónap szex nélkül elég sok.
A babának tök mindegy, mert a hüvelyi és a csikló orgazmus szint ugyanúgy ha t rá. Összehúzódások lesznek tõle. De ne feledd, ami neked jó, az a babának is jó.
A kérdező hozzászólása: Nem intett óvatosságra, csak azt mondta lehetünk együtt, de finoman, ne õrült módjára.Ha finoman csináljuk vagy szex nélkül lesz orgazmusom?3 hete nem szexeltünk, már nem bírom.
Ez olyan, hogy ki így, ki úgy csinálja. Valakinek baja lesz, valakinek nem. Addig nem derül ki, amíg nem szexeltek. Ezt senki nem tudja megmondani, még százalékos adatok se mérvadok, mert egyéni dolog. Talán magától az orgazmustól nem lesz baja, nem kéne, de ha benned van a félsz, akkor lehet várni kéne az elsõ 12 hét leteltéig. Én elsõvel nem mertem szexelni. 2.-kal szexeltünk és nem azért, de elvetéltem, 3.-kal nem szexeltünk-elvetéltem. Mások voltak az okok, de ha megint terhes leszek, már lassan semmit se merek csinálni, nemhogy szexelni.
1 vagyok: Mondom ezt úgy hogy nekem semmi szex mellett ment el egy babám, és vérzés, szex, rengeteg takarítás, loti futi mellett maradt meg a lányom.
Az 5. héten én még embriónak hívtam, mert akkor az.

En vagyok kulonos? Baratnom babaja 6hos es 3hetes. Ad neki bananos csokit, pastetomot, narancs es mandarin levet. A masik baratnom is azt mondja h o is fogja amikor ilyen idos lesz a babaja, en meg nem merem. En feltem csak igy?

Legjobb válasz: Szia! Nem, csak megfontoltabb vagy, a hozzátáplálást illetõen :-) Ne aggódj! Láttam már olyat is, hogy a 3 hónapos kisfiú rántott csirkecombot majszolt...Szó szerint, nem lett semmi baja. Attól függetlenül én is majd a 6 hónapos kor utáni apránkénti hozzátáplálást fogom alkalmazni. 31 hetes kismama

Szia! Nem, csak megfontoltabb vagy, a hozzátáplálást illetõen :-) Ne aggódj! Láttam már olyat is, hogy a 3 hónapos kisfiú rántott csirkecombot majszolt...Szó szerint, nem lett semmi baja. Attól függetlenül én is majd a 6 hónapos kor utáni apránkénti hozzátáplálást fogom alkalmazni. 31 hetes kismama
Én teljesen bizalmatlan vagyok, azt sem tudom hogy kéne, mi a jobb...a magyszülõk már 4 hónaposan adnának mindent, húslevest...de én igazándiból csak 6 hónaposan kezdeném el.De ez a túlzott kóstoltatás se szimpatikus-de akkor hol az arany közép út???
Nem te félted a babádat túlzottan. Egy 6-7 hónapos babának felelõtlenség mindenféle felnõtt ételeket adni (csoki, pástétom), mert az õ emésztõrendszerük még nem elég fejlett, hogy ezekkel megbirkózzon. Könnyen kialakulhat náluk vmiféle táplálék allergia. Nem hiába kell fokozatosan bevezetni a különbözõ ételeket a babák étrendjébe! Te látod jól a dolgot:) Esetleg próbáld õket meggyõzni a babájuk érdekében. 4 gyerekes anyuka
Nem azért lesz vki allergiás, mert korán kapott bizonyos élelmiszereket, hanem ha hajlamos az allergiára, akkor ezek csak rátesznek egy lapáttal és kialakul a mindenféle allergia, ami végig kíséri egész életében.ezért jobb inkább legalább megpróbálni, hogy elkerüljük a túl korai találkozást ezekkel az anyagokkal, amikor már erõsebb a szervezet és nem nézi ezeket az anyagokat veszélyesnek.

Akiken 7-8 hós lesz a babájuk esküvőn! Hogy oldjátok meg? Ott lesz a Pici? Kivel? Ha nem, ki fog rá vigyázni?

Legjobb válasz: Nálunk egy nagyon kedves lány lesz a bébiszitter, már régóta ismerem õt. Nincs valami ilyen ismerõsöd:???akire rá mernéd bízni?

Nálunk egy nagyon kedves lány lesz a bébiszitter, már régóta ismerem õt. Nincs valami ilyen ismerõsöd:???akire rá mernéd bízni?
Barátnõmék lagziján 6 hónapos volt a pici. Nekik mondjuk a háznál volt sátoros lagzi, és õk úgy oldották meg, hogy bevitték aludni a kicsit, aztán félóránkét váltották egymást. Persze nem õk, hanem a nagymamák, papák, rokonok. Fõleg az idõsebbek. De azért a barátnõm is rá tudott nézni néha-néha. Ha nektek nem otthon lesz, és van a lagzi helyen, egy kicsit csöndesebb lyuk, akkor te is megkérhetsz pár embert, hogy felváltva õrködjenek. Fél órát mindenki kibír. Az idõsek úgy is elfáradnak, legalább így õk is pihenhetnek egy kicsit!:)
2. vagyok Igen végig ott volt, de nekünk nem volt nagy lagzink. Nálunk a gyerekkel kezdetektõl fogva úgy volt bevezetve a dolog, hogy jövünk-megyünk a õ vagy aludt kocsiban vagy babakocsiban. Illetve volt egy utazóágyunk, abba is alhatott. Sose voltam az a szülõ, aki túl nagy rendszert visz a dolgokba (nem ragaszkodtam betegesen az idõre véshez, olváshoz), így sokkal kényelmesebb volt mindenkinek.
Ugyan nem 7-8 hónapos babám volt az esküvõn csak 4, de természetesen ott volt. Fõként anyukám vigyázott rá, vagy "kézrõl-kézre járt".
Pont azt akartam kivédeni, hogy kézrõl kézre járjon a gyerek. Még csak véletlenül sem akarom, hogy az örömszülõk váltsák egymást a nagy napon, hiszen ott nekik is helyt kell állni. 1 éves lesz a lányom, már reggel jön a bébiszitter, hiszen nekem mennem kell fodrászhoz, kozmetikushoz; aztán délelõtt megyünk fotózásra gyerekestõl, bébiszitterestõl, mert a kicsi is meg lesz örökítve. A bébiszitter egészen 11-ig, éjfélig vigyázza a gyereket, aztán átadja a dédinek. A dédiék pont éjfél körül mennek haza, és viszik a lányt is. Mivel nem tudhatjuk, hogy meddig tart a mulatság, nem alhat otthon. Másnap délután kialudva a lagzi fáradalmait, megyünk a gyerekért. Elég kínlódás lenne, ha a gyerek kipihenten ébredne, mikor mi éppen a lefekvéshez készülünk. Tehát egy ekkora gyereket máshol kell altatni lagzi esetén. Ennél egyszerûbben ezt nem lehet megoldani, ha már elõbb jött a gólya, mint a menyegzõ!
nekunk epp 8 hos lesz. egyszerre lesz a keresztelo es az eskuvo. kiveszunk egy szobat es babyfonnal oldjuk meg a dolgot. amugy delutani eskuvot tervezunk, de biztosan belenyulik az ejszakaba. sok a pici gyerek a csaladban, es gondolom valaki mindig lesz keznel...
A kérdező hozzászólása: Sajnos az ismeretségi körömben nincs olyan akire nyugodt szívvel rábíznám. 2. válaszoló: végig ott volt a babád? egész éjjel?
nekem rgy éves lesz a picim nyáron lesz az esküvõnk én csak az éjjeli szopi miatt aggódok le a ruha aztán vissza vagy nem is tudom hogy oldom meg....ötlet?
Ha még szoptatsz, az sokkal nehezebb, de én úgy oldanám meg, hogy elkezdeném félre tenni, lefejegetni a maradék tejcsiket a fagyasztóba. Hál' Istennek csak 1 napról van szó, biztosan össze tudsz addig annyit gyûjteni. Többet nem tudok segíteni, mert nem tudom, mit eszik a babád. Tápszer, pép, bébiétel? Cumisüvegbõl megeszi egyáltalán a kiolvasztott anyatejet?
anyatejes és nem kapott még üvegbõl nem tudom mi lesz de köszi az ötletet:)
Akkor kezdj el próbálkozni a cumisüveggel, és a kiolvasztott anyatejjel. Még az is lehet, simán elfogadja.

Úgy hallottam, hogy aki terhesvitamint szed annak nagyobb lesz a babája? Igaz ez? Én nem szedek és nem is szedtem vitamint és azt mondják, hogy nincs baj, de elég pici babám lesz? Lehet, hogy a vitamin miatt?

33hetes kismama

Legjobb válasz: szia,régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek,pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában,de ez régen is igy volt,nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.

szia, régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek, pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában, de ez régen is igy volt, nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.
Szia, Egyik ismerõsöm végig szedte az elevitet és 53 cm-rel 2.5 kg-s babát hozott a világra.mondanom se kell, h ogy még hízhatott volna a pici.De õ ilyen tipus. Nyugi a doki amúgy is mondta volna hogyha bármiféle vitaminhiányba szenvedsz.Én is csak minden másnap szedem, mert szorulásom van tõle... Boldog babavárást 17 hetes kismami
A természet nagyon jól tudja, mekkorának kell lennie a babának. Sok olyan ismerõsöm van, aki szedett Elevitet, és akkora lett a babája (a csípõjéhet képest), hogy nem tudta megszülni, vagy csak nagyon nehezen. Nem baj az, ha pici a baba, majd megnõ idekint. A lényeg, hogy egészséges legyen. Én nem pártolom a terhesvitamin szedését. Ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel, és változatosan étkezel, egyáltalán nincs szükség ilyesfajta vitaminokra.
Én is azt vallom, és az irodalom is, hogy ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nem kell plusz vitamin. A terhesvitaminok sok esetben megnövelik a babát, de sokaknál nem-ahogy itt olvasom. Az biztos, hogy nem emiatt lesz kicsi a babád, és még ki tudja mekkora lesz... Még van 2 hónapod, nõl az még.-) És a lényeg, hogy egészséges legyen, ne izgulj:) Én sem szedtem, csak Aloe Vera gélt és Aloe vera B12 vitamint.
Szia! Nem befolyásolja a vitamin, hidd el.Sõt, ha nem lesz nagy babád, csak könnyebb szülésed lesz, ne aggódj.Boldog babavárást!
Szia! Nekem a doki mondta, de anélkül is szedtem volna, mert szerintem nem tudok annyit és annyifélét enni a fontos dolgokból. És ha nagy lesz? Hát Istenem, akkor nagy lesz. De ahogy látom te már megtudod nemsokára, ne aggódj, rendben lesz minden! 18 hetes kismama
32 hetes kismama vagyok.Én már szedtem az elevitet akkor is mikor csak próbálkoztunk a férjemmel, az orvosom ajánlotta.Azóta szedem folyamatosan, sõt még a szülés után is szedni fogom.Múlt héten voltam orvosnál azt mondta nagy babám lesz, de nem lehet a vitaminra fogni ez tuti.Megnõl a babucid majd itt kint.Boldog babavárást!!!
Hülyeség, hogy ettõl lenne nagy a baba!GENETIKA!!!!!Vitamin jó mindkettõtöknek. 13hetes Elevites boldog kismama
Az én anyukám se szedett semmilyen vitamint és én mégis 4, 5 kg mal születtem.Nem a vitamin csinálja , hisz akkor a túlzott gyümölcs és zödségfogyasztástól is hizni kellene , én meg ilyenrõl nem hallottam.A vitaminok és ásványi anyagok az egyes szervek megfelelõ mûködését és kifejlõdését szolgálják.És ezt nem csak a kisujjamból szivtam ki , hanem tanultam.Én szedem a terhesvitamint pont ezért, elég egy kis utánnajárás elvégre az interneten mindent megtalálhatsz.Norbi és Alexandra talán a vitaminokat vonták meg a fogyókúrázóktól? Volt aki a szénidrátokat, zsirt , cukrot de nem a vitaminokat.Személyes véleményem , hogy nevetséges feltételezés , hogy a vitaminoktól lesz túl nagy a baba. 22 hetes kimama

Angliában fogok szülni, de nem sokat tudok az ottani rendszerről. Első gyermekünk lesz. Milyen nemzetiségű lesz a babánk? Mikortól lehet szabira menni és mennyi pénz jár?

Legjobb válasz: Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..

Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..
Szatok Majiusba koltoztunk ki a paromal Angliaba es juniusba keztunk kell dolgozni es ugy dontottunk hogy babat szeretnenk de atol felunk hogy nem kappjuk meg a tamogatasokat mert nem dolgozok 6 honapja meg atol hogy mi ugynoksegen keresztul dolgozunk es nem szeretnem hogy elkuldjenek vagy le offoljanak mert terhes vagyok kerlek segitsetek hogy mitt csinaljunk vagy hova kell fordulnunk a tamogatasok miatt valaszotokat elore is koszonom.( bocsi hogy ekezet nelkul itam csak Angol gepem van )
Én is írtam ki egy hasonló kérdést, ha tudtok, kérlek segítsetek megválaszolni!Szeptemberben költözünk, novemberben szülök, de sem én, sem a párom nem igazán beszéljük még a nyelvet.Neki másnaptól lesz m, unkahelye, és egy albérletben leszünk az elején!

31. hetes ultrahangon kérdeztük meg először, hogy mi lesz a babánk neme. Ha azt mondta a dokinő, hogy kislányos, kislánynak néz ki és ezt elmondta egy párszor, akkor ez mennyire lehet biztos?

A kicsike hason feküdt,ráadásul 9sszekulcsolt lábakkal,csak néha emelgette fel a lábát.Honnan gondolhatta igy a dokin?,hogy kisllány,láthatott vmi szervet,v mi?Nagyon kislányt akar a család nagy része,nekem mondjuk nem fontos,hogy kisfiu,v kislány,csak érdekelne,hogy meégis m,ennyire lehet pontos ez a megállapitás.Elöször bizonytalanul mondta a dokinö,hogy kislányforma,de a végére határozottan állitotta,hogy kiscsajnak néz ki.Volt valaki,akinek ilyen bizonytalanul mondták meg a baba nemét és mégis bejött?

Legjobb válasz: Szia. Akkor is kislányt látnak, ha nem látszik a fütyije, de mégis ott van. A kislányból bármikor lehet kisfiú, az mindíg bizonytalan, kivéve persze ha nem látják a nagyajkakat 4d-n. Szerintem ne vegyetek mindenbõl rózsaszínt, és maradjon meg a lehetõség hogy kisfiú lesz, tehát ne éljétek teljesen bele magatokat. Nálunk is kislányt akart a családunk nagy része, de kisfiunk lesz:)) Én nagyon örülök kisfiúnak is, pedig egészen 29, hétig úgy tudtuk, lány:) Üdv 31 hetes kismama

Szia. Akkor is kislányt látnak, ha nem látszik a fütyije, de mégis ott van. A kislányból bármikor lehet kisfiú, az mindíg bizonytalan, kivéve persze ha nem látják a nagyajkakat 4d-n. Szerintem ne vegyetek mindenbõl rózsaszínt, és maradjon meg a lehetõség hogy kisfiú lesz, tehát ne éljétek teljesen bele magatokat. Nálunk is kislányt akart a családunk nagy része, de kisfiunk lesz:) ) Én nagyon örülök kisfiúnak is, pedig egészen 29, hétig úgy tudtuk, lány:) Üdv 31 hetes kismama
Még azt hozzátenném, hogy ilyen korban már látszik a herezacskó is, tehát ha 31 hetesen nem látják, lehet hogy nincs is:) )
Szia! Én 28 hetesen voltam elõszõr 4D-s uh-n. A doki éppen méregette a babát, mikor elkezdett pisilni:) doki egybõl rávágta..ez kislány lesz, mert úgy pisil. Nem látta a kis nuniját, de azt mondta, hogy ez a fenéktartás és ez a pisilés tipikus kislány. Mivel nem voltunk benne biztosak, így a 32. héten is elmentünk mégegy 4D-re. Akkor már úgy feküdt, hogy mindent lehetett látni, és láttam is a nuniját:) Most 6 és fél hónapos és valóban kislány lett.:) ))
Nekem a lányomra mindent mondtak. Az utolsó Uh szerint kisfiú volt. Mikor szülni mentem, két névvel készültem. egy fiúval és egy lánnyal. Lány lett... :)

Nem érdekli az hogy milyen ruhában, milyen babakocsiban, milyen kiságyban lesz a babája, hidegen hagyja az egész nyugtassatok meg hogy ez is lehet normális egy kismamánál?

Barátn?mr?l van szó, ?szre várja a kisbabáját. Állítása szerint örül neki, várja stb. De semmi az égvilágon nem érdekli ami babázással kapcsolatos. Nekem van egy kisfiam és egy kislányom is, el vannak téve a dolgaik. Mivel tesómék már túlvannak a baba témán, így minden holminkat neki (illetve más barátn?imnek) tettem el. Szép, igényes dolgok amúgy. Én mindkét babámnál úgy élveztem a babakocsi válogatást, a babaruhák összeszedegetését, akcióknál, turikba, ismer?sökt?l stb. A babaszobát tervezgettem mi milyen lesz stb. Pedig nem vagyunk gazdagok, mindent nagyon meg kellett nézni mennyiért és hol veszünk. Beleképzeltem a kisbabámat a ruhácskákba, az ágyba.

Legjobb válasz: Na igen egyébként õ is utál saját magának is vásárolni (ruhát). Kismama ruhát is a férje vett neki úgy találomra, hátha jó lesz.

A kérdező hozzászólása: Nekem is volt és van életem a gyerek mellett és a gyerek elõtt is, szóval a dolog nem fekete meg fehér hogy akit érdekel milyen ruha lesz a babán az már csak 100% õsanya lehet, , , ,
A kérdező hozzászólása: Na igen egyébként õ is utál saját magának is vásárolni (ruhát). Kismama ruhát is a férje vett neki úgy találomra, hátha jó lesz.
Szerintem ez a normális, nekem az fura, amikor azon problémáznak, hogy fiúnak nem jó a lányukkal használt babakocsi, mert ilyen meg olyan színe van, mintha egy ilyen pici babának nem lenne tökmindegy. Akinek volt élete a gyerek elõtt is, annak sose fogja teljesen a gyerek kitölteni az életét.
Nos én találkoztam már ilyennel. 2 ilyen ismerõsöm is van. De nem csak ezek a dolgok nem érdeklik õket, hanem pl az egyik elutasítja már elõre a szoptatást, a másik kijelentette hogy õ a babával a szüleinél fog lakni, a gyerek apja meg máshol. Furák az emberek. Én se gondolom, hogy olyan túlságosan várnák a babájukat de õk tudják.
Hááát... én nagyon vártam a babámat. Barátnõmtõl kaptunk sok-sok babaruhát, ágynemût, kiskádat, babakocsit... és õszintén mindnek örültem. Mert kedvesen adta, aztán nagy segítség is volt, meg el sem tudtam képzelni mibõl melyik lesz jó. Szóval nem válogattam vagy rohangáltam még pluszba vadászni, hanem megköszöntem szépen, kimostam, átvasaltam, elraktam és gondoltam, egy baba biztos mindenben gyönyörû (így is lett:) ), lényeg, hogy hasznos, kényelmes legyen, ehhez pedig még nem értek. Persze aztán még az elsõ hetekben vásároltunk jó pár dolgot, amirõl kiderült, hogy hiányzik vagy pl. mégsem jó méret... stb. De olyan nagy lázban sosem égtem a témában (vásárolni magamnak is utálok).
Nézõpont kérdése. Nekem pl. te nem tûnsz "normálisnak" az én szemszögömbõl:) )) Sosem voltam az a típus aki elájul, ha kisbabát lát és most, hogy a sajátunkat várom sem repkedek a föld felett napi 24 órában. Persze örülök és várom, hogy megszülessen, de annyi minden más dolog van még ami érdekel, nem ez köti le minden gondolatom. Én is kaptam babaruhákat és a gyereknek aztán tényleg mindegy miben van, én is válogatás nélkül elfogadtam mindet. A vaterát ugyan nézem babaholmik miatt de csak azért, mert rettentõ anyagi helyzetben vagyunk és vadászok a lehetõ legolcsóbb holmikra. Azt mondanom sem kell, hogy kimondott "gyerekszoba" nem is lesz, nem festünk (drága lenne), nem cicomázunk. Be lesz állítva a kiságy és kész a szoba. Nem hinném, hogy amiatt kellene leminõsítened a barátnõd(???), amiért õ nem ugrándozik lelkesen egy rózsaszínû rugdalózó láttán.
Persze, hogy lehet normális (elég érdekes a szóhasználatod), hiszen alapvetõ dolog, hogy különbözõek vagyunk. Mást meg lehet a Te túlbuzgóságod hökkentene meg. ;) Én terhesen is 10-14 órákat dolgoztam havi 3 szabadnappal félidõig, aztán már "csak" 8-10 órákat. Se idõm, se energiám nem lett volna állandóan a boltokat bújni. Engem sem érdekelt különösebben a flanc, használt, teljesen egyszerû kiságyat vettünk, ismerõsöm ment el helyettem ált. a turiba kisruhát venni, és nem kötöttem bele, milyet vett, bármi jó volt, amit hozott. Én úgy gondoltam, és gondolom a mai napig is, hogy a gyerkõcöm számára nem ezek a legfontosabbak, hanem én, mi, a családja. :) Ja, és teljes, szívbõl szeretjük/szerettük és vártuk a kisfiunkat. ;) Ne haragudj, de szerintem kicsit erõs, hogy ezek miatt a külsõségek miatt kérdõjelezed meg barátnõd szeretetét a gyermeke iránt... Sarkosítva, ha valakinek pl. ideje, pénze, vagy habitusa nincs ezekre, akkor már nem is szeretheti a gyerekét? Csak ha úgy viselkednek, mint Te? Kedves Kérdezõ, egyszerûen csak fogadd el, hogy mindenki másként éli meg a babavárást, a babázást, de ez nem jelenti azt, hogy az rosszabb lenne a Te hozzáállásodnál.
Én a 34. hétig melóztam és nem volt ilyenkre idõm, pedig vártuk a babát. Ismerõsöktõl kaptam egy csomó mindent azt elraktároztam és amikor már otthon voltam az utolsó hetekbe kiválogattam ami a mérete lesz, meg a babaágyat mindent rendbe tettem és kész. Azóta született másik lányunk és vele is ugyan ez volt. Most fiút várunk és kaptam most meg egy csomó fiú ruhát de szülés elõtt 1 hónappal átnézem, kiválogatom a méreteket és kész.Azt tudom, hogy kicsi fiús pólóink nincsennek. Bemegyek majd valamelyik boltba és veszek néhányat. A csajoknak is így vásárolok, hogy ha kell neki pl. pulóver akkor elmegyek venni pár dolgot, de ezekhez van bejáratott bababoltom ahova járok. Nem az én világom a boltba szédelgés. Én meg azon vagyok megakadva, mikor barátnõm bemegy egy boltba mindent megnéz, megfogdos, fél óráig tud róla beszélni és a végén nem veszi meg :) , amúgy anyám meg nagyanyám is ilyen :) .
A leírtakból úgy látom, hogy a lelked mélyén te is tudod a választ.Már csak abban lehet reménykedni, hogy a baba születésével egy anya is fog születni.
A kérdező hozzászólása: Nem leminõsítem....ilyen hol szerepelt?? És a normálisat se úgy írtam mint ahogy értetted hogy biztosan IDIÓTA amiért másképp csinálja gondolja mint én. Csak mivel ezzel a semmi se izgat mentalitással még eddig sose sikerült találkoznom, ezért aggódom/aggódtam hogy esetleg valami tudattalan elutasítása a babának meg a babavállalásnak.
A kérdező hozzászólása: jaj elfogadom én nem ez a baj, csak sose találkoztam még hasonlóval pedig jópár kismami ismerõsöm van, anyukák stb. És lehet hogy mondjuk a ruha téma nem érdekelt vkit, de akkor a babakocsit gondosan választotta, vagy az nem érdekelte, de a babaszobát tervezte milyen színû vagy hogy lesz berendezve meg ilyesmi. Ilyennel nem találkoztam még hogy semmi se érdekli ami ezzel kapcsolatos. Én nagyon remélem hogy természetesen hogy ez semmit se jelent. Biztos hogy én meg a másik véglet voltam / vagyok.
4-es vagyok: Egy õsanyát inkább az fog érdekelni, hogy biopamut-e a ruha és pont nem a színeken fog gondolkodni. :) úgyhogy szerintem nem függ össze, de tényleg nem ennyire fekete-fehér. Van, akit jobban érdekelnek a külsõségek és a fészeképítésben éli ki magát, más meg nem szereti kimutatni a lelkesedését és inkább befelé fordulósabban készül a babavárásra.
A kérdező hozzászólása: Igen. Szerintem is így van.

Más is fél milyen lesz a babája? Kérem irjanak azok akiknek nem volt zökkenö mentes érzelmileg a terhessége. Végül is hogyan végzödött?

28hetes vagyok.végig aggodtam a terhességet,mindenféle félelmem volt már. nehezen is kezdödött 39.3lázzal. majd az idegeimet a cigaretta elvonása is megtépázta,rengeteget aggodtam és még most se hiszem hogy mindent végig tudok csinálni.egyszerüen nem merem elhinni,hogy tényleg megkapom ezt a babát.bár ö már a 2. csak az apja nem akarta.más is fél attol vajon egészséges lesz e ill szép?

Legjobb válasz: én is 40fokos lázzal, betegséggel láttam neki a terhességnek és apa sem akarta a babát. Vitáztunk róla sokat és úgy döntöttem, h elköltözök nem fogom õt hallgatni, nincs szükségem az idegeskedésre. Mondtam, h döntse el mit akar. Néhány hétig anyukáméknál laktam és elkezdtem neki hiányozni a babával együtt és úgy döntött szeretne minket. Vissza költöztem még néhány hétig össze kaptunk néhány apróságon (nem a babával kapcsolatosan) és azóta jól vagyunk. NAGGGYON IMÁDJA a kisfiunkat, szinte szerelmes belé. Mikor szültünk ott volt velem és fogta a kezemet, kedvenc virágommal állított a kórházba, segített otthon nagyon sokmindent az elején. Fõzött, takarított. Megköszönte, hogy megszültem ezt a babát magunknak. :) Biztos szép lesz a babád és egészséges. 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy õ lesz a legszebb baba a világon számodra.

én is 40fokos lázzal, betegséggel láttam neki a terhességnek és apa sem akarta a babát. Vitáztunk róla sokat és úgy döntöttem, h elköltözök nem fogom õt hallgatni, nincs szükségem az idegeskedésre. Mondtam, h döntse el mit akar. Néhány hétig anyukáméknál laktam és elkezdtem neki hiányozni a babával együtt és úgy döntött szeretne minket. Vissza költöztem még néhány hétig össze kaptunk néhány apróságon (nem a babával kapcsolatosan) és azóta jól vagyunk. NAGGGYON IMÁDJA a kisfiunkat, szinte szerelmes belé. Mikor szültünk ott volt velem és fogta a kezemet, kedvenc virágommal állított a kórházba, segített otthon nagyon sokmindent az elején. Fõzött, takarított. Megköszönte, hogy megszültem ezt a babát magunknak. :) Biztos szép lesz a babád és egészséges. 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy õ lesz a legszebb baba a világon számodra.
A cigi elvonás nálam is okozott kellemetlenségeket, egyszer antibiotikumot is kellett szednem, mert valamilyen fertõzést találtak a szervezetemben. De a legrosszabb nem ezek voltak. 3 hós terhes voltam, mikor bejelentettük a leendõ nagyszülõknek, hogy jön a baba (mindkettõnk szüleinél elsõ unoka) Anyukámékkal madarat lehetett volna fogatni, nagyon boldogok voltak. Viszont az anyósék nem örültek egyáltalán, mert nem vagyunk összeházasodva, és azon aggódtak, hogy mit fognak szólni a szomszédok, hogy így jön a baba (falun laknak). Ez nekem annyira rosszul esett, hogy el sem tudom mondani. A mai napig nem tudom felfogni, hogy nem képes valaki örülni az unokájának... Egész terhességem alatt sokszor volt, hogy magam elõtt láttam anyóst, amint kifogásolja a házasság hiányát, és rengeteget sírtam emiatt. Egyébként gyönyörû szép kisfiam született, teljesen egészséges, és nagyon-nagyon imádom!
36 éves vagyok, és annyit riogattak a 35 felett született Down-os babákkal, hogy nehezen tudom kiverni a fejembõl az aggodalmat... Voltam ugyan kombinált teszten, ahol 1:6000 esélyét adták, ami sokkal jobb, mint az életkorom szerinti átlag. Az amniocentézist a vetélés 1-2 %-os kockázata miatt nem vállaltam be, mert nagyon nehezen jött össze a baba, két méhen kívüli terhességem is volt elõtte, és felmerült, mi van, ha nem sikerül többet. Amúgy mindenki mindent rendben lát, szerencsére, de ha megszületett, az a biztos.
Ez egy természetes aggódalom, és gondolatok.Nyilván normális viselkedés, kinek kellene beteg gyerek?Csak megkeseritené az életünket.Minden jót, jó baba várást.
ennyire ne legyetek már ilyenek. tessék mindenkinek összeszedni magát. A mai kismamák nagyon el vannak kényelmesedve. se melo a legtöbb otthon egyedül és jár az agyuk minden hülyeségen. Inkább foglald el magad!!!
Hogy-hogy megkapod?Nem értem ezt a kérdést?Egyébként én is minden nap ezeket az aggodalmakat élem meg.Elõzõ voltam.
Én teljesen kivoltam, hhogy mindenféle ronda dolgok lesznek amikor megszületik a baba. (nem lesz keze vagy lába vagy mittomén), addig paráztam ezen amíg inkább elmentünk 4d ultrahangra, de hálistennek megvolt mindene. Anyuéktól féltem, hogy nem fognak örülni, ezért jó sokáig nem is mertem elmondani. MOst a koraszületéstõl félek..Remélem minden rendben lesz!
Bár az én "babámnak" születése óta elálló fülei vannak(mint az anyjának), nekem (és a családunknak)mégis õ az egyik legszebb a Világon(a másik legszebb a nõvére)!! Ettõl nem kell félni! Hidd el, a Te babád lesz a Világ legszebb gyermeke!:) Ha nem lenne egészséges, akkor az már kiderült volna, szóval NE AGGÓDJ!! Mi, a második terhességnél, amikor egy olyat láttunk a tv-ben, hogy a baba születése után derüllt ki, hogy nem fejlõdött rendesen, akkor a párommal megtárgyaltam, hogy ha valami oknál fogva nem lesz egészséges, akkor sem dobjuk el, szeretetben fogjuk felnevelni... Mert hát, mégis csak a miénk... :) Most a 3. babóval vagyunk 5+4 hetesek, és én inkább a vetéléstõl félek, mert a 2 lány születése közt már volt egy. Boldog babavárást!!:D
Én a cigit a terhességem elõtt négy hónappal letettem, az már nem zavart. Minden vizsgálat után aggódtam, amíg nem kaptam meg az eredményt. Terhességi cukorbetegségem volt...ez miatt voltak dilemmáim. Itt volt ez a fránya H1N1, na az is betett, nem tudtam eldönteni, hogy oltassak vagy ne oltassak-nem oltattam szerencsére. A 36. héttõl attól féltem hogy túl nagy lesz-az uh alapján gondoltam. A betöltött 40.héttõl pedig rettegtem hogy császározni fognak. 40+2 napra szültem természetes úton, gátvédelemmel egy gyönyörû, egészséges, arányos 3340g 56cm, szépséges, imádni való kicsi lányt!!!:) ))) Ne aggódj!! Nem tesz jót!! Minden rendben lesz!!! Jó babavárást, és könnyû szülést, jó egészséget Nektek!!
A kérdező hozzászólása: nem azért aggodok mert nem kötöm le magam.én ezt a 7honapot is kemény utazással töltöttem a tanulmányaim miatt, magas lázzal kezdtem influenza járvány idején, véreztem is, sokat is hiztam, minden aggodalomra alkalmas okot ismerek.a félelmek bennem maradtak.már van egy gyermekem, csak már a korom 33 és ez se tul szerencsés.attol is félek nem e ez okoz bajt hogy ennyire féltem, rettegek hogy nem lesz egészséges.remélem nem .

Amíg itthon leszek a babánkkal, addig semmilyen hitelt nem vehetek fel?

A párom nem jöhet számításba, ? nevén már van és levették a bejelentését 4 órára. El szeretnénk költözni és egy "kissebb" összegre lenne csak szükség. De most, majd 2 évig nem tudunk felvenni hitelt, amíg én itthon leszek? Ezt hallottam, hogy a gyed-re nem adnak, de ez biztosabb jövedelem, mint a munkabér, f?leg manapság. Nem tudom elfogadni a helyzetet. Tudtok valami megoldást? Kb. 1 év múlva szeretnénk költözni.

Legjobb válasz: Hát, nem hiszem, hogy adnak. Mi próbáltunk egy egyszerû áruhitelt ( nem nagy összeg: 160 ezer ) és nem adták meg a gyedemre, hiába mutattam a határozatlan idejû szerzõdésemet is. :(

Hát, nem hiszem, hogy adnak. Mi próbáltunk egy egyszerû áruhitelt ( nem nagy összeg: 160 ezer ) és nem adták meg a gyedemre, hiába mutattam a határozatlan idejû szerzõdésemet is. :(
Egyedül folyószámlahitelt adnak, otp-nél nekem 1x szorzóval adtak, azaz 96 e Ft-ot, de azt hiszem 170 e Ft-ig lehet felvenni. A kamat, egyéb költség havonta cca. 3 e ft-nagyon nagy kamat.
Akkor kaphatsz, ha a munkáltató utalja a gyededet "munkabér" címszóval és nem kell igazolás tõlük. Én a múltkor kaptam áruhitelt, nem kétrek munkáltatóit, csak a számlakivonatomat, azon meg a gyed átutalása munkabér néven történik, mivel a munkáltató utalja. Ezért nem is kérdeztek semmit. Simán megkaptam. Lakásnál nem tudom, hogy megadják-e, nekünk anno a másik gyerekkel azt is megadták. Csak lapítottunk, hogy a munkabér az igazából gyed. :)
Mi most vettük a házunkat (gyeden vagyok) és igaz én kezes voltam a férjemnek. Lehet így hülyeség, de megkaptuk, lehet csak mert kezes voltam. Szerintem meg kell próbálni több helyen is, valami megoldás úgyis van rá.
Kedves utolsó! megkérdezhetem melyik bank volt?
Valóban ha a munkáltatód utalja a Gyed-et akkor senki sem látja, hogy az nem munkabér. De végig kell kérdezni a bankokat, hogy kérnek-e munkáltatóit. Általában akkor nem szoktak, ha hozzájuk érkezik a jövedelem. Valóban, ahogy egy elõzõ válaszoló írta a folyószámlahitelt (OTP) biztos felveheted, akár a Gyed 3x-osát is...
Nekem a munkáltató utalja a gyedemet és beírják, hogy GYED, így látszik. Mi is körbeérdeklõdtünk több banknál, hiába viszed a határozatlan idejû szerzõdésedet, a gyed-re nem adnak, hiszen abból nem lehet levonatni, ha nem fizetsz :( Nekünk több helyen is azt mondták, hogy ebbõl kifolyólag kezes sem lehetek, sem adóstárs se semmi. Én is kíváncsi lennék az egyik válaszoló, hogyan és melyik banknál lehetett kezes.

Más is kudarcként éli meg ha nincsen elég teje és tápszeres lesz a babája? Én sokat sírok emiatt hogy nem vagyok jó anya és nem tudom megadni azt a sok jót az anyatejjel.

Legjobb válasz: ne sírj, az nem használ a tejtermelõdésnek! Nem attól jó anya vki h szoptat vagy sem. Igyál sokat, egyél rendesen! Tedd mellre többször a picit. Motiliumot próbáltad??

ne sírj, az nem használ a tejtermelõdésnek! Nem attól jó anya vki h szoptat vagy sem. Igyál sokat, egyél rendesen! Tedd mellre többször a picit. Motiliumot próbáltad??
ugyanazt tudnám leírni amit a többiek!teljesen igazuk van!! ezek a hozzászólások még nekem is jól estek, pedig nem is én irtam ki a kérdést.Aranyosak vagytok!!!
Én sírva bontottam ki a tápszeresdobozt, de nem volt mit tenni. Nem bírtam tejet csinálni sehogy. Beletelt egy kicsi idõbe mire megszoktuk az új helyzetet, de a tápit is a legnagyobb szeretettel adtam a babának és tudtam, hogy abban is megvan minden amire szüksége van. Másfél hónapos korától kapott pótlást és hat hónapos koráig annyi anyatejet amennyit csak bírtam neki adni. Ma már nem rágom magam ezen, mert vidám, mosolygós 10 hónapos kiscsaj, aki imád engem és persze fordítva. Minden reggel puszit ad, mikor megkapja a tápiját. Nem ettõl lesz valaki jó vagy rossz anya. Kitartás
Ne idegeskedj!!! Ez a legfontosabb. Most múlt 3 hetes a babám és bár jól indult a dolog, még fejni is kellett, egy hét után elapadt a tejem. Összezuhantam, amitõl még rosszabb lett. Aztán megfogadtam amit a többiek mondtak. Sok folyadék, tápláló kaja, lehetõleg naponta 5X + sok gyümi és sok pihenés! Most nem a házimunka a legfontosabb!! Pihenj sokat és ne idegeskedj! Most van tejem, de az esti etetést sokszor tápszerrel kell nekem is pótolni. De ettõl Te még jó anya vagy! És a babádnak akkor teszel jót, ha úgy érzi Nálad is minden rendben van. Boldog mama = boldog baba!! Jó babázást!
Szia!Én 4 hónapig tudtam szoptatni, néha pótolnom kellett.Aztán jött egy vesegyulladás, 40 fokos lázam volt 3 napig, és a tejem hipp-hopp elapadt.Elég rossz érzés volt, de annak a 4 hónapnak örültem, amit sikerült szoptatni.Szerencsére a védõnõm is nagyon vigasztalt, és a tápszert egy hét után már nem sírva kevertem.A babád ugyanúgy szeret, mint eddig, ne aggódj!Ameddig kicsi tejed is van, azt add neki, azzal is kap "sok jót".Fel a fejjel, ne szomorkodj, a babád miatt légy vidám!Neki egy boldog anyuka kell ám!:)
Szia! Elõször is jó anya vagy, másodszor próbálj segítséget kérni a la leche ligától, szopizsenik, valószínûleg neked is segítenek. Nézd meg a honlapjukat: http://www.lll.hu
Szia! Nekem is csak kevés tejem van, kb. fele mint amennyi kell, és nekem is minden vágyam az lenne, hogy legyen elég tejem. DE! Hidd el, hogy a mai tápszerek már nagyon jók, tele vitaminnal, így ha már egy pici tejet is kap a babád, akkor abból megkapja azt amire a kis szervezeének szüksége van, és egy kis utánpótlástól semmi baja nem lesz. Jó anya vagy, ebben biztos vagyok!
Én is ettõl paráztam, most homeós bogyó eszek és alkoholmentes sört iszom elég jól visszahozta. Ne aggódj, egyél változatosan és pihenj sokat!
szia, én is pont most állok ilyen dilemma elõtt, nem tudom visszaáll e még a mennyisége, de amíg lehet küzködök, mert az elején volt két nap mikor fogászat miatt nem volt tejem, és sírtam folyton, hogy utál a gyerekem, persze tudtam vhol hogy ez nem igaz, de egyszerûen összetörtem és vissza tudtam hozni a tejet. azóta is sokat aggódom ezen, hogy legalább hat hós koráig kitartson, most négy hós, és mostanában nem eszik jól, nincs is annyi tejem, remélem helyreáll. ne izgulj, úgyis vita lesz ebbõl a kérdésbõl, de gondolom nem annak szántad ezért nem is kezdek bele abba hogy de igen így is jó anya vagy, mert ez természetes, de tudom mit érzel és hogy milyen nehéz ilyenkor. kitartás és jó babázást:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok kedves hozzászólást, jól esett hogy így biztattok! Még egyszer is köszi! Jó babázást mindenkinek.
Szia!Az Én kislányom 3 hónapos.Õ nem szopizik úgy fejem neki a tejet.Nem attól jó anya valaki ha szoptat.A fiamat két hónapos koráig tudtam szoptatni most 13 éves és imád.Azt hiszem a szeretet az ami jó anyává tesz valakit és nem az anyatej.Ha szereted márpedig nem aggódnál ha nem szeretnéd akkor teljesen mindegy hogy mit adsz enni neki.Persze azt mondják az anyatej a legjobb, de ha nincs akkor nem tudsz mit csinálni.Ne sírj csak légy nyugodt és szeresd a babádat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!