Találatok a következő kifejezésre: Nem lehetne tenni (317 db)

Nem lehetne tenni valamit, hogy a repülők ne Óbuda - Angyalföld - Zugló útvonalon repüljenek rá Ferihegyre?

Hanem mondjuk kicsit kerülve, falvak között, Pomáz, Csömör és más faluk határa fölött elrepülve? Nagyon idegesítő, hogy az utcánk fölött 200 m magasan szálldosnak ezek a dögök, nyáron nem lehet aludni tőle, van itt egy forgalmas nagy út, de az nem csinál akkora zajt, mint amikor ezek az irdatlan monstrumok eldörömbölnek fölöttem.

Legjobb válasz: De, lehetne ellene tenni. Arrébb kellene tenni a repülõteret pár kilométerrel, esetleg meg kellene ott változtatni az uralkodó szélirányt és akkor a pályákat is másképp kellene lefektetni. A pályák jelenlegi helyzete és iránya olyan, hogy innen tudják õket megközelíteni. De ha úgy helyezik át, hogy Pomáz és Csömör felett repüljenek a gépek, akkor majd a pomáziak és a csömöriek fognak panaszkodni, hogy zajban élnek. Mikor a repülõteret tervezték és építették, még sokkal kisebb volt a légiforgalom és más gépek röpködtek. Sõt, kevesebb ember is élt Budapesten és az agglomerációban. Akkor még nem volt gond a repülõgépek zaja, most meg már nem nagyon lehet módosítani a repülõtér helyzetén, mert elég erõsen oda van betonozva a földhöz.

De, lehetne ellene tenni. Arrébb kellene tenni a repülõteret pár kilométerrel, esetleg meg kellene ott változtatni az uralkodó szélirányt és akkor a pályákat is másképp kellene lefektetni. A pályák jelenlegi helyzete és iránya olyan, hogy innen tudják õket megközelíteni. De ha úgy helyezik át, hogy Pomáz és Csömör felett repüljenek a gépek, akkor majd a pomáziak és a csömöriek fognak panaszkodni, hogy zajban élnek. Mikor a repülõteret tervezték és építették, még sokkal kisebb volt a légiforgalom és más gépek röpködtek. Sõt, kevesebb ember is élt Budapesten és az agglomerációban. Akkor még nem volt gond a repülõgépek zaja, most meg már nem nagyon lehet módosítani a repülõtér helyzetén, mert elég erõsen oda van betonozva a földhöz.
Mo. halálozási adatai között a röpcsi okozta megbetegedések és halálesetek nem kimutatható mértékûek.
Nem értem, hogy ebben mi a zavaró. Én Újpesten lakok, mégsem zavar, hogy a házunk felett járkálnak a gépek. Igaz, amikor suliban voltam, ott azért, zavart, de háznál már nem.
Tudod, hogy te sokkal nagyobb kockázatot vállalsz, mint a pesti? A 11 km-rõl leesõ repcsi nagyobbat üt, mint a száz méterrõl leesõ. ------ A már leírtakon túl: a repcsik a kettes kifutót használják, és délkelet felõl szállnak le, illetve ebbe az irányba szállnak fel, ha az idõjárás megengedi. Ellenkezõ irányból, illetve az egyes pályát használva akkor, ha másképpen nem lehet.
Költözz el. Én 150km-re lakok Pesttõl és itt egyáltalán nem zavar a repülõ.
Esetleg nem kell odaköltözni, ahol zavarnak a hely adottságai.
Milyen kedves, hogy inkább a csendesebb falvak lakói fölé terelnéd a repölõket az amúgy is hangos budapesti lakóhelyed fölül, amit önszántadból választottál magadnak. :D
Maradjunk annyiban, hogy mindig az aktuális szélirány szerint választanak pályát. Amúgy én is Zuglóban élek 24 éve és egyáltalán nem zavar, pedig felettem is repkednek, és a panel 10.-en még közelebb is vagyok hozzá. Fõleg amióta nincs malév sokkal kevesebb gép jön. Aki õedig azt a pár gépet nem bírja ki, ásson egy gödröt, betonozza ki, akkor nem lesz gondja semmire...
16: nem lényegi, csak zárójeles megjegyzésem, hogy már nincsenek légi folyosók.
Ezt úgy hívják, hogy NIMBY szindróma, azaz Not In My BackYard. Azaz ne nálam. Tök jó lenne a pomáziaknak és a csömörieknek. Akkor meg õk írnának be ilyet. ( http://en.wikipedia.org/wiki/NIMBY ) Egyébként nagyon jó a szemed, ha a földrõl meg tudod állapítani, hogy ott a repülõgépek 200 méteren vannak... elárulom: legalább a duplája. :)
Feleslegesen. Ha jól tudom, a mérések megengedett határérték alatt zajterhelést mutattak az utóbbi években.
Amúgy meg tök jó ez a törvény, ezt fogom elõhozni, mikor jön a Sziget fesztivál...
11: Sajnos ez így van. A nullás építésekor is a maroknyi Csömöri lakos fel volt háborodva. Részükrõl érthetõ, hogy romlik valamelyest a környezetükben a helyzet. Ez igaz. De a Pesten átmenõ kamionok sokkal több ember életét keserítették meg.
És mit gondolsz kedves kérdezõ csak neked van jogod az egészséges környezethez? Pomáz Csömör meg a falvak ahogy említetted, õk dögöljenek meg, a lényeg, hogy téged ne zavarjon? Tipikus gondolkodás...
Magyarország biztos elismeri a szabad elköltözés jogát is :D
A kérdező hozzászólása: Alaptörvény XXI. cikk (1) Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
Csak a forgalom kb. 20%-a megy arra, mert inkább kisebb hátszélben is a Vecsés felõli irányt használják az irányítók (és nem a pilóták) pont az ilyen érzékeny lelkek miatt. Ezt a forgalmat jobban lecsökkenteni már nem nagyon lehet, legfeljebb a leszállópálya elforgatásával, arra pedig kicsi az esély.
A kérdező hozzászólása: 13F
Nem nagyon ha szerelmes a másikba. Így csak arra kellesz neki, hogy míg nincs a másikkal legyen ki pótolja a szeretetigényét. De annyira fiatalok vagytok, hogy fura errõl írni. Mondd meg a lánynak, hogy döntsön és ne játsszon az érzéseiddel, de a legjobb lenne, ha te hagynád ott.
A kérdező hozzászólása: Ez fájni fog nagyon, de akkor én neki csak egy játékszer vagyok?
Sajnos igen. :(
A kérdező hozzászólása: Oki Köszi az értelemes válaszod
Nyugodtan írhatsz, ha szeretnél még beszélgetni róla.

Amikor játszani szeretnék egy külföldi szerveren Counter Strike Source-ben akkor ezt írja ki:"Your version does not match the server". Tudom mit jelent, de nem lehetne tenni valamit ellene hogy vigyen más szervereket is a játék?

Legjobb válasz: Mivel gondolom noSteam-es vagy, ezért steam-es szerora nem tudsz felmenni. Meg kell venned. Amúgy ha a szerver neve fehér színû, akkor arra nem tudsz felmenni mert steam-es. Keress fekete betûvel kiírt szerokat

Mivel gondolom noSteam-es vagy, ezért steam-es szerora nem tudsz felmenni. Meg kell venned. Amúgy ha a szerver neve fehér színû, akkor arra nem tudsz felmenni mert steam-es. Keress fekete betûvel kiírt szerokat
Nem lehetséges.
a mobilok operációs rendszere nem cserélhetõ , szóval a válasz nem, a Play Market pedig az Android része, ezt külön lehet lehet nem Androidos telefonra telepíteni !
A kérdező hozzászólása: De akkor semmi ien market vagy valami nincs erre a telora hogy toltsek le játékokat am java-s

Nagyon anyajegyes az arcom. Nem lehetne tenni ellene valamit, hogy eltűnjenek róla?

A testemen persze meg alig van..nagyon rosszul érzem magam emiatt.+ ugye nem is napozhatok,és fehér vagyok, ami mégjobban kiemeli,hogy milyen sok van rajtam.Nem lehet valamit tenni,hogy jobb legyen,vagy hogy barnább legyek?(mert minél többet vagyok napon, annál jobban szaporodnak ezek a ..-rok:((( ) köszönöm szépen előre is a válaszokat 16/F

Legjobb válasz: Az én arcom is tele van :/ én most ricinusolajjal kenegetem õket. Utána olvasgattam külföldi oldalakon is és csak jót írnak róla.. elvileg egybeolvad a bõr színével ha napi 2x belemasszírozod 30mp-ig és 4 héten keresztül alkalmazod.. én most tartok a 4. napnál..

Az én arcom is tele van :/ én most ricinusolajjal kenegetem õket. Utána olvasgattam külföldi oldalakon is és csak jót írnak róla.. elvileg egybeolvad a bõr színével ha napi 2x belemasszírozod 30mp-ig és 4 héten keresztül alkalmazod.. én most tartok a 4. napnál..
bõrgyógyásznál voltál már?érdemes lenne elmenne..,
Neki nem csak egy anyajegyrõl van szó és semmi nem tudja neki biztosítani, hogy nem marad utána heg.
Nekem már a hasamról volt leszedve egy nagy kiálló anyajegy és nem is látszik a helye. Jobb így, mintha ott lenne!
Ha azt a sokat leszedné tiszta heg lenne az arca! Inkább legyen anyajegyes, mint heges.
Én helyedben leszedetném az anyajegyeket, mert engem nagyon zavarna ha az arcomon lennének. 28/N
Együtt érzek :)
A kérdező hozzászólása: köszi.Hát, én nagyon bízom benne, hogy el fognak tûnni, ez esztétikailag 50%-ot minimum dobna rajtam:)
A kérdező hozzászólása: nem voltam bõrgyógyásznál, de valamit majd lépnem kellene ezügyben, mert nagyon szomorú vagyok emiatt:( ricinusolaj? amit írtál, nagyon jól hangzik:) honnan szereztél olajat? majd írsz, hogyha lesz valami változás?:)
A kérdező hozzászólása: van vagy 10-15, tehát nem lenne egyszerû.Egyet már szedettem le apával, de a heg ottmaradt.(gondolom, idõvel eltûnik) szal nem olyan jo ez a leszedegetés, mert sok idõ múlva lesz rendes az arcom utána, meg ugye 15 anyajegyet leszedni nem kis munka..:(

Ha mást nem lehetne tenni, akkor ennétek embert?

Nem azért mondom de ha nem lehetne semmit se enni, és lenne egy társam akkor... háát ti szerintetek? ( lakatlan sziget vagy akármi helyen ahol nincs ennivaló)

Legjobb válasz: amúgy is vegetáriánus vagyok,szóval állatot sem eszek,nemhogy még ilyen jusson eszembe! egy lakatlan szigeten is vannak növények amúgy,sõt Crusoe regényében még kecske is volt....

amúgy is vegetáriánus vagyok, szóval állatot sem eszek, nemhogy még ilyen jusson eszembe! egy lakatlan szigeten is vannak növények amúgy, sõt Crusoe regényében még kecske is volt....
az elsõ biztos nem olvasott Bibliát. a Szentírásban szó van a jeruzsálemi templom elsõ és második lerombolásáról. akkor az ellenséges katonák körülvették Jeruzsálemet, és kiéheztették a várost. történetírók írtak arról, hogy az emberek megölték egymást, ha eldugott élelemet gyanítottak egymásnál. volt, hogy pecsenyeszagot éreztek meg valahol, betörtek oda, és egy asszonyt találtak, aki a saját gyerekét sütötte meg. az extrém éhezés elvette az eszüket, ráfanyalodtak egymás húsára. olvastam ukrajnai esetrõl is, amikor Szt?lin elhozatta onnan még az eldugott vetõmagot is, az emberek gilisztát ettek, fakérgeket, és minimum egy asszony a legkisebb gyermekét megfõzte a többi gyermekének. a kétségbeesés elvette a józan eszét. ne ítélkedj, amíg nem olvasol, de átélni ne akarjad, amit õk átéltek. vagy biztosan emlékszel a hegymászókra is, akik míg meg nem mentették õket, halott társukból fogyasztottak. szóval nem h?ly e kérdés, amit feltett a kérdezõ, sajnos megtörtént eset van bõven
Extrém élethelyzetekben, amikor már ténylegesen a túlélés a tét, durván átértékelõdik az emberek értékrendje, aminek amúgy egyebek közt biológiai okai vannak (az agyunk túl akar élni, ezért szinte bármire képes "rávenni minket"), szóval így nehéz ezt megválaszolni. Jelenleg úgy gondolom, attól függ, ki lenne az a "társ" (avagy potenciális élelmiszer), akivel ott rekedtem, õ milyen állapotban van (él, haldoklik, meghalt, él és éhesen feni rám a fogát, stb) és mennyire lenne biztosra vehetõ az éhhalál. De igen, szerintem részemrõl teljesen elképzelhetõ, ha a körülmények olyanok.
Nem. Ha megeszem, akkor se lesz utána mit ennem.
Halászni, gyûjtögetni attól még lehet...kókuszdió meg mindig van. Szóval nem.
Nem, inkább meghalnék :S
Hogy te mekkora hülye vagy!
Én nem lennék képes rá, inkább meghalnék.
Ennék, mi ezen a nagy dolog. Nagyobb problémát okozna, hogyan gyújtsak tüzet egy lakatlan szigeten.
én Hannibal óta simán megkóstolnám az agyvelõt. xD
Ha úgysincs esély a menekülésre, nem. Miért is tenném? Így is, úgy is meghalok, nem? Akkor már csak lesz bennem annyi emberség, hogy nem eszem meg a társamat. Pláne, ha meg kéne hozzá ölnöm.
Én biztos nem ölnék meg senkit (persze ha hulla lenne, megenném). De 100%, hogy nem ölném meg, hacsak õ nem próbál megölni engem. Ha vmelyik szerettem lenne, akkor meg lehet, hogy egyenesen felajánlanám neki a húsom. Persze nyilván van kivétel, de szerintem a legtöbb civilizált ember nem bántana senkit, ha éhezik. Az éhezés ráadásul annyira tompító, hogy sokan túl se akarják élni. Lehet, hogy megõrjít, de ugyanakkor nagyon le is gyengít.
Most hiába mondom, hogy fúj, soha nem tennék ilyet, mert úgyis az életbenmaradási ösztön diktál. És szerintem az a hülye, aki itt másokat oltogat, akik tényleg végiggondolták... mert mondani bármit könnyû, aztán kíváncsi vagyok, ilyen helyzetben, mikor már nem vagytok önmagatok, mit tennétek. "Megtörtént esetek és a Biblia között óriási a különbség... mivel abból egy szó sem igaz." -> Kemény. Akkor biztos Jézus sem volt valós személy. Gratulálok.
Az éhség az nagy úr!Kihozza az emberbõl az állatot.akárki akármit ír.Mi nem tudjuk, hisz még nem éheztünk, szerencsére.De akkor kiderülne, hogy sok sznob jóízûen enne.Kókusz dió az északi sarkon?Biblia nem igaz?
Hagyjuk az extrém helyzeteket! Az effajta gondolatok ártanak a lelkednek. Csak kényszeressé ne válj!
Elég nehéz lenne utána azzal a tudattal élnem, hogy megettem valakit.
Mao idejében hatalmas éhínség volt, akkor még az is elõfordult, hogy kicsontozott csecsemõket árultak csirkehús néven.
Megtörtént esetek és a Biblia között óriási a különbség... mivel abból egy szó sem igaz. Meg a többi is... hogyne, persze... ellenpéldát is százat fel lehetne hozni... az éhezés nem veszi el senkinek az eszét... ha többet nem lenne itthon étel, akkor sem enném meg az öcsémet... de ha te igen, akkor gratulálok...
A kérdező hozzászólása: Elég furcsa ebbe bele gondolni. Az is milyen már hogy megeszem a társam?? Ha lehet azt mondani akkor megalázó vagy nem tudom mi erre a helyes szó. Nekem az is számít hogy ki lenne a társam. Ha egy rendes ember és nem a családom akkor megenném. Én nem mondom azt hogy minden részét, de max a karját meg a lábát. Legalább hogy egy kicsit is éljek. De azért ez már durva hogy valaki a gyerekét süti meg. Háát milyen dolog az??
nem olvastátok az Életben maradtak címû könyvet, film is lett belõle. valós, megtörtént eset, egy az Andokban lezuhant repülõgéprõl.nagyon megrázó és elképesztõ, de mégis van ilyen...
Az izomvesztésnél minden jobb, úgyhogy simán.
NEM SOHA

Nem lehetne tenni ellenük?

Az utóbbi napokban több kommentet is olvastam amit több mint valószín? gyerekek írják. Van olyan hogy komoly kérdésekre vagy bunkón válaszolnak vagy tök hülyeséget! Hozzám teszem vannak itt normálisak is,de ezek között nem lehetne valakinek rendet tenni? Vagy csak nekem van már elegem a sok "tesznyeségb?l" és bunkózásból? Miért nem teszik ezt az oldalt is korhatárhoz,mondjuk 15 év alatt nem regisztrálhatnának! (mondjuk feln?ttekbe is van ilyen) Lehet csak engem háborít fel,de így már nagyon uncsi ez az oldal!

Legjobb válasz: Jó ötlet,de hogy szûrnék ki a 16 évesnél fiatalabbakat? Ne akard hogy fizetõs legyen mert akkor mi is pórul járunk.Én nem foglalkozok velük.Figyelmen kívül hagyom Õket.

Jó ötlet, de hogy szûrnék ki a 16 évesnél fiatalabbakat? Ne akard hogy fizetõs legyen mert akkor mi is pórul járunk.Én nem foglalkozok velük.Figyelmen kívül hagyom Õket.
A kérdező hozzászólása: Regisztrációkor rákérdezhetnének a születési idõre, és ha fiatal nem lenne jogosult a használatra (mondjuk így)
Oké, regisztáláskor rákérdez az oldal a születési idõre... és? Azt ír be, amit akar. Sajna, ez van. Hagyd figyelmen kívül õket! :)
Képzeld, rengeteg 15 év alattinak van olyan kérdése, amit szégyellne otthon feltenni, vagy úgy érzi, hogy kínos(most itt nem magamra gondolok). Pláne az ilyen "tini" korban amúgy is sok bennük (bennünk?) a kétség, és mostanában egyre több olyan velem korút ismerek meg, akik soha nem beszélgetnek a szüleikkel. Én azt mondom, hogy nem kell szûrõ 15 év alatt. Ugyanúgy írnak marhaságokat a 18 év felettiek is... inkább olyasmit kéne, ami pl. nem engedne, hogy káromkodás legyen a kommentben. 15L
Pontozd le õket!
A kérdező hozzászólása: Nem pontozok én le senkit! Csak némelyik már rohadtul uncsi
Kedves 15L! Rengeteg generáció felnõtt úgy, hogy a kérdésit nem az interneten tette fel, és mégis egészséges felnõtt lett belõle. Ha bármi kérdésed van, ami kamaszkorban igen jellemzõ, akkor azokat sosem itt, hanem inkább egy szakembernél tedd fel. (Orvos, gyermekjóllétis, stb..) Akkor is, ha elég ciki, amit kérdeznél. Azért írom ezt, mert itt bárki bármit írhat. Senki nem tartozik felelõsséggel a tanácsaiért. Te pedig jónak találsz egyet és megfogadod. Aztán jön a baj. Persze nem írtál butaságot, és én sem akarom neked osztani az észt, csak megóvni. :) 31L

Valamit nem lehetne tenni, hogy késsen a menstruációm?

20.án jött meg és legközelebb 17.én fog.De az a baj,hogy 16.án megyek táborba,és rossz lenne.Valamit nem lehetne tenni,hogy kb. egy héttel hamarabb,vagy kés?bb jöjjön meg?Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Csak hormontartalmú fogamzásgétló tablettával tudod befolyásolni a menstruációt.

Csak hormontartalmú fogamzásgétló tablettával tudod befolyásolni a menstruációt.
Állítólag a citrom / citrom lé az jó rá:)

Anyagi problémáink vannak és az életünk egy kalap . Egyszerûen nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Mit gondoltok hogy lehetne valamit tenni?

Gyakorlatilag az életünk egy katasztrófa minden hónap végén már barátoktól kell pénzt kérni hogy tudjunk valamit enni.Rühellem ezt az életét rossz érzés hogy a többi ember mennyi mindent megengedhet magának még nekünk folyton spórolnunk kell.Már ott tartunk hogy a tv-t telefont netet kikapcsolták azon se csodálkoznék ha lassan elvennék a házat.Én semmit nem tudok tenni ugyanis még suliba járok bár ez hogy ilyen rosszul élünk kihat arra is hogy hogyan tanulok.Sokszor nem látom értelmet az egésznek mivel hiába lennék kiváló ugyse tudnánk fizetni a tovább tanulást.A kocsit is el kellett adni.Egyszerûen annyira kilátástalannak tûnik az életûnk szinte értelmetlennek érzem az egészet.

"Kicsit" durva, nem? : Tömegesen bírságolták a bringásokat a Critical Masson. Mit lehetne tenni?

http://www.origo.hu/itthon/20100922-piroson-athajto-bringaso..

Legjobb válasz: Nézd, évek óta tudjuk, hogy van ez a szabály, 2 vagy 3 éve elõ is hozták, hogy akkor most x hónap türelmi idõ, onnantól büntetnek. Egy bicikli szabályos fölszerelése 1-2 ezer ftból megoldható. Aki ennyire nem volt képes, az magára vessen. Nekem is van biciklim, mégis képes voltam elmenni és megvenni azt a pár prizmát, ami került vagy 150 ftba. Sõt vettem az egész családnak. Azt lehetne tenni, hogy talán próbáljuk meg betartani a szabályokat. Elnézést a kirohanásomért, de nagyon haragszom az ilyen emberekre, akik nem tartják be a szabályt, aztán még nekik áll följebb. Engem is leminõsít ez, amikor biciklire ülök, pedig semmi közöm hozzájuk.

Nézd, évek óta tudjuk, hogy van ez a szabály, 2 vagy 3 éve elõ is hozták, hogy akkor most x hónap türelmi idõ, onnantól büntetnek. Egy bicikli szabályos fölszerelése 1-2 ezer ftból megoldható. Aki ennyire nem volt képes, az magára vessen. Nekem is van biciklim, mégis képes voltam elmenni és megvenni azt a pár prizmát, ami került vagy 150 ftba. Sõt vettem az egész családnak. Azt lehetne tenni, hogy talán próbáljuk meg betartani a szabályokat. Elnézést a kirohanásomért, de nagyon haragszom az ilyen emberekre, akik nem tartják be a szabályt, aztán még nekik áll följebb. Engem is leminõsít ez, amikor biciklire ülök, pedig semmi közöm hozzájuk.
Én csak azt sajnálom, hogy a járdán bringázókat ritkán büntetik. 99%uk nem is tudja, hogy ez simán szabálysértés.
Szemetek voltak a rendõrök az az izgazság, mint mindig. Hiszen volt akit láthatósági mellény hiánya miatt is büntettek, ami csak városon kívül kell.
A lámpa nélkülieket meg a sínen bringázókat nagyon helyes, hogy megbüntették. Ezt próbáljuk nyomni már évek óta. Az meg hülyeség, hogy küllõprizma és csengõ hiánya miatt büntetnek. Szerencse, hogy a lámpák egyszerre kapcsolhatóságát nem kérik számon (igen, ez is benne van az érvényes KöHÉM-rendeletben, hogy a lámpáknak egyszerre kapcsolhatónak kell lenni). Mindemellett szerintem sokkal több életet menthetnének meg a rend õrei, ha a bringások összefogdosása helyett kiállnának egy zebrához, és ott dolgoznánk ilyen szorgosan. Inkább a hülye lámpátlan bringást csapják el, mint az ártatlan, zebrán átkelni próbáló gyalogost.
Nekem az a meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy a kerékpár szaküzleteteket is kötelezni kéne, hogy ne adhassanak el bicajt kötelezõ felszereltség nélkül. Hiszen akkor elvileg a boltból sem tekerhet ki a vevõ!
10.55 vok Ahol lakom nincs forgalom, tehát simán lehetne használni az úttestet, de a bmx-es gyökerek, akkor is a járdán mennek, és csodálkozik, ha hátba rúgom, mert nekimegy a kutyámnak.Múltkor egy ilyen majdnem elszakította a zsinóros pórázom.Engem ez az egy zavar, uh ha kutyázom egyszerûen elállom az útját, amíg a kutyáim utolérnek.
ma 00:36: Alapvetõen igazad van, de azért megjegyzem városon belül nappal nem kötelezõ a fényvisszaverõ mellény. Lámpákhoz meg megint amit mondtam, elõször a szaküzleteket kéne kötelezni, hogy lámpa nélkül ne adhassanak el bicajt. Ez lenne a normális, más közlekedési eszköznél(autó, motor) ez természetes.
Jogosan büntettek a rendõrök ezt a cikkben a Kürti is elismerte.
És újra én... sosem támadtam a bicikliseket, de amit tegnap láttam, komolyan felfordult a gyomrom. Igazából a kétkerekesek 90%-ánál láttam azt, hogy nemhogy mellény és prizma nélkül, de LÁMPA nélkül TÖMEGESEN mentek át a piroson. És amikor a szabályosan közlekedõt csajszi utánuk szól, hogy azért ennyire nem kéne, akkor a srác úgy, hogy a fél város is tisztán hallja üvölti, hogy KÖZÖD?! Villamos sínen 10-15-en lámpa nélkül... komolyan, ez mi?!
Igen? Ez új nekem. Én úgy tudtam, hogy szürkületkor kell felvenni, tök mindegy, hol vagy... városban, azon kívül. Autó autó, út út.
Hm... gonosz, amit leírtál, de én támogatom, mert mikor bajban van a biciklista, akkor nagyon tud sírni, de arra tökéletesen rest, hogy a 200.000-es biciklijére megvegye a 300 Ft-os a legegyszerûbb, leggagyibb lámpát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!