Találatok a következő kifejezésre: Nem korai hogy (1882 db)

Nem korai, hogy a ciklusom 10. napján volt e peteérésem?

26 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: Elvileg nem korai. De ha ez tipikus nálad, akkor én kérnék a dokimtól UH-s tüszõérés-követést. Ezzel ki tudjátok zárni, hogy esetleg túl kicsin repednek a tüszõid. Nekem is volt már a 9. napon is pé-m, 25-26 napos ciklusok mellett és azon kívül, hogy nem lett baba, semmi kóros nem történt ekkor sem a testemben. (Biztatásnak szánom! ) :)

Elvileg nem korai. De ha ez tipikus nálad, akkor én kérnék a dokimtól UH-s tüszõérés-követést. Ezzel ki tudjátok zárni, hogy esetleg túl kicsin repednek a tüszõid. Nekem is volt már a 9. napon is pé-m, 25-26 napos ciklusok mellett és azon kívül, hogy nem lett baba, semmi kóros nem történt ekkor sem a testemben. (Biztatásnak szánom! ) :)
Semmi gond a 10. napi peteéréssel. Az teljesen jó. Drukkolok ha babát szeretnél!
Szia! Nekem most 7-8 napon volt pontos 26 napos ciklusnál. Hogy mitõl? passz. De azóta magas a hõm. Így ma a 21. napon már a hülye mensi jeleket "várom". De remélem nem jönnek.:) Szorítok.:) Ja egyébként biztos hogy minden rendben velem, mert már inszemre készülünk és elõtte mindenre levizsgáltak. Úgyhogy nem kóros szerintem. Van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást! Igen babát szeretnénk.

Egy lakás alaprajza v. bármely alapterületű síkidom mértani közepét - ami nem kör - hogyan tudom egyszerűen megkeresni?

Legjobb válasz: A súlypontjára gondolsz? Felbontod olyan síkidomokra, amiket már tudsz kezelni. Nem csak a kör egyszerû, hanem a téglalap és a háromszög is. Ezeknek egyenként meghatározod a súlypontját, majd veszed a súlyozott átlagukat.

A súlypontjára gondolsz? Felbontod olyan síkidomokra, amiket már tudsz kezelni. Nem csak a kör egyszerû, hanem a téglalap és a háromszög is. Ezeknek egyenként meghatározod a súlypontját, majd veszed a súlyozott átlagukat.
Ha súlypontra gondolsz, akkor úgy van, ahogy az elsõ mondja, viszont kétféle súlypont van: 1. Területsúlypont: Sx=ΣAixi/ΣAi és Sy=ΣAiyi/ΣAi 2. Vonalsulypont: Sx=Σlixi/Σli és Sy=Σliyi/Σli
Persze mindkettõre van szerkesztési eljárás, néha ez könnyebb is.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a súlypont. Egy bescannelt képen egy körbehatárolt területnek a súlypontját keresném, és oda egy jelölést tennék. Milyen programban és hogyan készíthetem?
Ha rajzprogramba csináltad (pl. cadbe) akkor van súlypontszámítás, autómatikusan kiszámítódik. Ha papíron van, akkor te számítod ki a súlypontot, úgy ahogy leírtam.

4 hónaposan nem korai hogy ülne a baba?

Nekem azt mondták hogy korai és hogy ne engedjem neki. Ilyenkor mit lehet csinálni? Akkor engedjem neki vagy ne?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy egyedül felül fekvésbõl 4 hónaposan, csak akkor ha kitámasztod. Ezt nem szabad, mert megsérülhet a gerince.

Nem hiszem, hogy egyedül felül fekvésbõl 4 hónaposan, csak akkor ha kitámasztod. Ezt nem szabad, mert megsérülhet a gerince.
[link]
Gondolom ülésbe húzza magát az öledben vagy pihenõszékben. Ha kicsit "dolgozik" attól nem lesz baja, de ne hagyd ülcve még megtámasztva sem. Tereld el a figyelmét.
HA arra gondolsz, hogy háton fekve próbálja meg magát felhúzni, akkor az még ne mülés, csak "eõsíti" magát. Hanyatt fekvésbõl még késõbb sem fog tudni felülni, majd mászásból kiül.
Minden baba ezt csinálja. Erõsítik a hasizmukat, de ültetni nem szabad. Akkor lehet, ha már hason fekvésbõl maguk felülnek. Az én kisfiam hat hónapos és most próbálgat hason fekvésbõl oldalra ülni, de még én sem ültetem, ha csak hasból húzza fel magát.


Nem korai, hogy édesanyám már most elkezdett vásárolgatni az unokájának?

14 hetes terhes vagyok. Édesanyám már elkezdett kisruhákat vásárolni. Még a nemét sem tudjuk a kicsinek. Nem arról van szó, hogy nem tetszik a dolog, mert már én is nagyon szeretnék venni ezt-azt. Csak korainak tartom, mert nem szeretném, hogyha a nyakamon maradnak egy csomó olyan kis ruha, amit a színe miatt nem szívesen adok majd a kicsire. Egyébként édesanyám is és én is úgy érezzük, hogy fiú lesz, de ez csak egy megérzés, erre nem adhatunk.

Legjobb válasz: Mondd anyudnak parkoljon le,ez nem az õ kisbabája!Akkor vegyen neki majd amikor kell és annyit amennyi kell!!!

Mondd anyudnak parkoljon le, ez nem az õ kisbabája!Akkor vegyen neki majd amikor kell és annyit amennyi kell!!!
mondd meg neki, hogy várjon amíg kiderül a neme. Vagy vegyen olyan színt ami uniszex.
de korai. De amikor úgy várja az ember a picit és minden szépet meg akarna venni neki!!!! :) fõleg ha elsõ unoka lesz, nincs ezzel semmi gond, hagy vásárolgasson:)
A "veszélyes" 12 hét letelt. Elvileg innen már valószínû, hogy minden rendben lesz. Nyugodtan lehet vásárolni. Egy lány babára gyakorlatilag bármilyen fiúsat rá lehet adni, fordítva nehezebb, meg a legtöbb újszülött ruha uniszex. Szerintem örülj neki, be van zsongva hogy nagyi lesz. Ezzel nincs minden nagy szülõ így... Boldog babavárást!
ugyan már, nem kell ilyen szõrõs szívûnek lenni 3.:P hagy csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem arról van szó, hogy zavar, én örülök neki, hogy ennyire várja. És nem is vagyok annyira babonás, hogy ezért zavarna. Én is úgy gondolom, hogy a kritikus 12 hét után lehet vásárolgatni, de vannak olyan dolgok is, amik a nemtõl függetlenek és szükségesek. Én ilyeneket vennék elõször. Csak véleményekre vagyok kíváncsi...
Kicsit én is korainak érzem. Nem babonából csak úgy megérzés...:-) Az esküvõnkön 5 hónapos terhes voltam és többen felvettették, hogy a babának vásárolnának de mindenki megértette, hogy még nem szeretném. senki nem sértõdött meg. azóta bepótolták:) Mi 25 hetesen vettük meg az elsõ dolgot egy téli overállt. 28hkm
Jaj szerintem semmi baj ezzel már most oda van az unokájáért miért lenne baj. Simán lehet vásárolni fehéret az minden nemû gyerekre jó, akár majd még a kis tesóra is ha más nemû lenne.

Nem korai hogy a 25 hetes kislányom már naponta 1-2 alkalommal csuklik a pocakban?

Legjobb válasz: Nem tudom mit érzel, ennyi idõsen elvileg még nem csuklik. Talán ha alaposan elszámolták a terminust.

Nem tudom mit érzel, ennyi idõsen elvileg még nem csuklik. Talán ha alaposan elszámolták a terminust.
Kedves Elsõ! :) 24 hetesen éreztem elõször a babámat csuklani, azóta is minden nap, rendszeresen :) És pont ultrahangon voltunk azon a héten, látszott ott is, mondta a szonográfus is, hogy bizony csuklik :) És nem korai, már 8-10 hetes kora körül csuklik, csak akkor még ahogyan a mozgást, az sem érzi a kismama :) Az én babám napi 2-3x biztosan csuklik :) És itt van róla az interneten is, hogy 25 hetes terhességnél bizony már csuklik a baba :) Magzat fejlõdése Terhesség hétrõl-hétre 25. hét - Magzat A 25 hetes magzatnál már megfigyelhetõ a tipikus magzati póz. Karjait a mellkasára hajtja, kezecskéit ökölbe szorítja, térdeit pedig felhúzza. Akár tizenhat-húsz órát is alszik naponta, ami részben mély alvás, máskor könnyû álom fizikai rezdülésekkel tarkítva. Napi három-négy liter magzatvizet nyel, ami 100 gramm tej tápértékének felel meg. Nem csoda hát, hogy néha csuklik is a kis mohó, amit a kismama ütemes kis rángásokként él meg. Hossza 31 cm, súlya 700-800 gramm. Úgyhogy nem korai kedves kérdezõ! :) ))
28 hetes kismami, elõzõ voltam :)
A kérdező hozzászólása: köszi kettes :) akkor ezek szerint minden rendben és szépen fejlõdik a pici lányom :)
Elsõ vagyok, és én innen tudom így, hogy a 30. hét körül esedékes: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/30 A csuklást az idézi elõ, hogy a légzõ mozgást gyakorolja, vagyis a tüdeje már képes lenne a kinti életre, és ez tényleg a 28-30 hét körülre valósul meg. De most megnéztem a 25. hétre mit ír, és ezt írja: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/25 Szóval "légzõmozgásokat végez" már a betöltött 25-ön, úgyhogy igazatok van. 3 terhességembõl a legkorábban is a 28-on éreztem. Nekem a második gyerekem volt nagy csukló, és a vége felé már nagyon zavart, napi 4-5x, 20 percen át, de néha fél órán át is. Lehet, hogy Rád is ez vár! :D
Hát, lehet olvasgatni, hogy mikor és hogyan lehetséges, én keb 1-2 hete érzem, hogy csuklik, ma reggel pl. arra keltem fel :) 26hkm
Nekem kb. a 22.héttõl csuklott. 4hós babuka anyukája

2 hónaposan nem korai, hogy már látom, hogy próbálkozik felülni?

Ahogy fekszik az ölemben (a lábam fel szoktam tenni valamire, így hasonló pózban fekszik mint a bébihordóban), ha fogom a két kis kezét, er?lködik, és próbálja felhúzni magát. Épp az el?bb meg egy picit elemelte a lábamtól a fejét, és látszott rajta, hogy er?lködik, mintha próbálna felülni.

Legjobb válasz: Az ösztönök :) ha neki így jó had próbálkozzon, de ne engedd, hogy nagyon meghúzza magát. Inkább hátulról segíts neki támaszkodni ilyenkor.

Az ösztönök :) ha neki így jó had próbálkozzon, de ne engedd, hogy nagyon meghúzza magát. Inkább hátulról segíts neki támaszkodni ilyenkor.
ez reflex, minden babánál megvan, az orvos ennyi idõsen még nézi is direkt, hasonlóan ahogy Te csinálod csak õ az asztalon fekve adja oda neki az ujját és segít majdnem teljesen felülni. de te még ne engedd neki, csak picit és tartsatok szüneteket mert még megterhelõ a gerincének

Nem korai, hogy a 7 hónapos Shar-pei kutyám tüzel? Milyen megoldások vannak arra, h a kan ne dugja még meg? Elzárni nem lehet a kicsit, mert a nagy kiszabadítja mindenhonnan.

Legjobb válasz: Ha megvan a tenyészszemléjük, megfelelõ kiállítási eredményeik és egészségügyi szûréseik, a szuka és a kan elmúlt 2 éves és megvan a megfelelõ tenyésztõi tapasztalat a gazdájuk részérõl.

Ha megvan a tenyészszemléjük, megfelelõ kiállítási eredményeik és egészségügyi szûréseik, a szuka és a kan elmúlt 2 éves és megvan a megfelelõ tenyésztõi tapasztalat a gazdájuk részérõl.
Egy újabb szaporító....hát persze..
Szaporítás céljából vannak a kutyák? o.O
Nehéz kérdés de van válasz:) Úgy gondolom talán korai de nem vagyok 100% kosan biztos benne.Mindenhonnan kiszabadítja?Hm.Erre is van válaszom csináljatok egy nagyon erõs kenelt csináljatok rá tetõt és falakat egy kicasi kockát hadjatok ki a falaknál és oda tegyetek rácsot hogy kapjon levegõt.Így már nem tudja én úgy gondolom kiszabadítani:) A kenel az egy nagyob (sokkal)nagyobb ketrec ahol a kutyák általába nagyon jól érzik magukat=)
Szerintetek érdekli a kérdezõt, amit írtunk? Õ kitalálta, hogy szaporítani fog, mert milyen jó lesz a kanjának és õ babázhat a kicsikkel. Az, hogy azok jó eséllyel egész életükben betegek lesznek, legyen az új tulajdonos gondja, õ mossa kezeit.
21:43-vel értek egyet! bár utána olvastam és tényleg arra van hogy ne vérezze össze a lakást....DE, mi ezt úgy oldottuk meg hogy egy megfelelõ anyagú nadrágot szétvágtunk úgy , hogy azért tudjon üríteni a kutyus , de a ne tudják "felcsinálni"! nagyon hatásos , sztem gondold meg :)
nem mielött vettetek egy szukát a kan mellé, akkor kellett volna elgondolkodni, hogy hogyan fogjátok elzárni? 7 hónaposan nem lehet fedeztetni. 3. tüzelés után És nemm tudom minek szaporítassz egy fajtát, amivel tele vannak a menhelyek és rohadt beteg a fele.
Lehet kapni kutyabugyit. Jó megoldás ha a kutya elviseli. http://www.petnet.hu/trixie/deluxe_fekete_kutyabugyi_xl/term..
Ivartalanítás?
A kérdező hozzászólása: mennyi idõsen lehet pároztatni õket? mert több kort hallottam már
Nekem is Shar-peiem van. És nem korai. El kell valahogy zárni, csinálni valami kerítést, ami van annyira stabil hogy nem tudja kiszabadítani.
Akkor elkülönítés, más megoldás nincs.
A kérdező hozzászólása: nem akarjuk ivartalanítani, mert pont szaporodás céljából vannak. csak most még korai lenne a kicsinek.
Nem korai és ha nem megy az elzárás, akkor az egyetlen megoldás az ivartalanítás. Egy ennyi idõs kutyában elképzelhetetlen kárt tesz a vemhesség/ellés, már ha egyáltalán túléli, ezt nem lehet megkockáztatni. Valahogy muszáj lesz addig is megoldani, hogy a két kutya ne találkozhasson, mert a kan halálra fogja szekálni a szukát és komoly verekedés is lehet belõle.
kicasi=kicsi

Mikor nem korai? Hogyan lazuljak el?

A barátommal lassan 2 hónapja vagyok együtt...még nem történt semmi komoly...szeretném, de félek, hogy elbénázom vagy nem is tudom...nekem ? lenne a második...és attól félek, hogy lefogok blokkolni pedig nagyon szeretem ?t. Azt mondta, hogy vár amíg csak akarom...félek, hogy nem fogok tetszeni...meddig várjak az els?vel?

Legjobb válasz: A gyerek egy köcsög,hogy kikezd egy gyerekkel-.- Te meg gondolom elvagy szállva magadtól,hogy szóba állt veled egy 20 éves:S Gyökér

A gyerek egy köcsög, hogy kikezd egy gyerekkel-.- Te meg gondolom elvagy szállva magadtól, hogy szóba állt veled egy 20 éves:S Gyökér
Tisztában van vele, hogy nincs nagy tapasztalatod ezen a téren. Minél tovább vársz, annál késõbb szoktok össze szexuálisan. Úgy persze nincs értelme vele lefeküdni, hogy "csak lefeküdj vele", de ha már Te is szeretnéd a dolgot, akkor túl sok értelme nincs a várakozásnak, mert attól még gyakorlottabb nem leszel. :) ) Egyébként megnyugtatlak, hogy Õ nagyobb stresszben lehet, mert ilyenkor a többségben él a bizonyítási vágy.
Mert igen.. 2 hónap alatt el lehet dönteni hogy stabil és megbízható a kapcsolat! És igen..sexre kell alapozni a kapcsolatot! Beteg fa.szok...nem kéne komolyan venni mindent amit a TV ben néztek! Ha azt mondta hogy vár, amíg akarod akkor várjatok!! Ismerjétek meg egymást..meg egymás szándékát, hogy ki mit akar! Házat is nem a falakkal kezdik el építeni, hanem alapoznak! A kapcsolatban meg nem a sex az alapozás! Peace!
Szerintem meg mindenki maga dönti el mikor jön el az ideje..Ha stabil megbízható kapcsolat miért ne? Az is benne van a pakliban hogy megunja az egyik fél a várakozást, a másik meg ha azonnal megkapja és otthagyja a másikat. Benne van a pakliban.. Egyik kapcsolat sem ugyan olyan.. És szerintem ez az oldal azért van h tanácsokat adjunk .. Nem osztani a kérdezõt.
szerintem is 2 hónap után már oké ha már nem vagy szûz.. nem értem mért kell lehurrogni.. talán féltékenyek hogy más embernek összejön..
Nem mindegy hogy 2 vagy 5 hónap után fekszik le a barátjával ha egyszer már nem szûz? A szex egy alappillére a kapcsolatnak és ha nem megy (bizonyos idõ után se képesek egymásra hangolódni) akkor leves.
Szerintem mindegy. De most komolyan, ha jól megvagytok nem azért fogtok szétmenni vagy együttmaradni hogy 2 vagy 5 hónap után feküdtök le ...
A kérdező hozzászólása: miért kell így beszélni mindenkivel ? normálisan nem lehet elmondani. az elõzõ barátommal 1 évet voltam együtt. nemtudom mirõl beszéltek....
A kérdező hozzászólása: még nem történt semmi. 5 hónapig nem is akarom. én csak pettinget akarok. félre értettétek...
Mikor nem korai? Nah..ha már a Pentagont megépíted élethû nagyságban a kertedben legóból..nah akkor már nem késö! Nah jó..nem akarok szûklátókörü lenni..jó origamiból is meghajtogatni! Ha megvan akkor már széttárhatod a lábaidat mindenkinek! Hajrá!! Beállok én is a sorba! 2 hónapot én is kivárok egy újabb skalpért!
A kérdező hozzászólása: kedves második nagyon tudlak sajnálni. rossz lehet neked... a többieknek köszönöm. :)
A mai világban 16évesen nem korai..szerintem..Fõleg h a 16éves srácok pl. még olyan gyerek egyik-másik.. A lényeg h ellazulj... ha izgulsz akkor cseszed el.. Meg már írtad h nem vagy szûz.. akkor tod h mi hogy megy.. Engedd h õ irányítson, kényeztessen.. Jön minden magától.. De nemjó ha izgulsz..Lazulj el teljesen..És ennyi.. 18/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. :) végre normális válaszok.
mindenképp kérj beutalód kardiológiára. nem fogyókúráztál mostanában?
Nekem hasonló panaszokat okozott a mitralis prolapsusom. Ez a mitralis billentyû apró "rendellenessége". Nekem heves szívdobogásérzés és tachycardia (szapora szívmûködés) is társult a mellkasi fájdalomhoz. Menj el a háziorvosodhoz, õ csinál egy EKG-t és megmondja, hogy szerinte kell-e, hogy továbbutaljon kardiológiára. Én 19 voltam, amikor kiderült nálam, szóval vizsgáltasd ki magad. Lehet pl. pajzsmirigy túlmûködés is az oka. Egyébként nem kell megijedned, nekem pl. írtak fel rá gyógyszert és ha érzem, hogy megint nagyon dobog a szívem, beveszek 1-et és kész. Szerintem nálad se súlyos...
A kérdező hozzászólása: nem fogyokuráztam
lehet, hogy stressztõl fáj, nekem is fájt a szívem, még olyan is volt, hogy nem kaptam levegõt, de kivizsgáltak és makk egézségesnek találtak.elmentem pszicholósuhoz, jártam hozzá egy keveset és azóta minden rendben.de én is elõször a kivizsgálást ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást!!
Lehet hogy szerelmes vagy egy fiuba és azért fáj :D

Mikortól nem korai, hogy elindulnak a babák?

Tudom, hogy nincs olyan, hogy korai, de csak így engedte feltenni a kérdést! Más hasonló helyzetben? Lányom 9hónapos és már megtesz 2-3lépést egyik bútortól a másikhoz. Ha elengedi amit fog pár másodpercig megáll. Még sokat esik szegényke :) Mikor lesz ebb?l "igazi" járás?

Legjobb válasz: Ha önnállóan csinálja akkor nem gond, sétáltatni nem szabad. az én öcsém is 9 hónaposan elindult egyedül.Lehet még egy két hét is mire elindul, ezt nem lehet megmondani, de lehet pár nap.eüs

Ha önnállóan csinálja akkor nem gond, sétáltatni nem szabad. az én öcsém is 9 hónaposan elindult egyedül.Lehet még egy két hét is mire elindul, ezt nem lehet megmondani, de lehet pár nap.eüs
Néhány hét múlva!Napról napra stabilabban fog menni, és bátrabban!
Nekünk 7 hónapos volt a lányunk, mikor elõször felállt. Most 8, 5 hónapos, és állandóan menni akar. Persze még kell fogni a kezét. De néha nem is megy, hanem egyenesen szökdécsel. :-) Önállóan megáll, de egyedül még nem tud menni. Szerintem pár hét és sikerül neki, ahogy Nektek is, fõleg hogy a Tiétek már önállóan közlekedik bútorok között. Nem kell siettetni, minden megy magától, ahogy kell.
Nem baj, ha már jár, de arra figyeljetek, hogy a kúszás- mászás kimarad-e, mert az az idegrendszer fejlettlenségére utalhat, ami a késõbbiekben problémát okozhat.
A kérdező hozzászólása: A kúszást kihagyta, mászni 5, 5hónapos kora óta mászik. Felállni 6, 5hónaposan állt fel. A védõnõ azt mondta, nem baj ha kimarad a kúszás mert mászni mászik. Még most is csinálnja, nem csak állni akar.
Ha a kúszást hagyta ki, az talán nem annyira nagy gond.
Szia! Szerintem semmi sem korai, mindenki a maga ütemében fejlõdik. A fiam 7 hónaposan már szinte rohant a bútorokba kapaszkodva. 9, 5 hósan már addig üvöltött, amíg nem fogtuk a kezét, hogy úgy menjen, ez kb 2 hétig tartott. 10 hónaposan már önállóan sétált mellettem az utcán. Most lesz 1 éves, és szinte lehetetlen utolérni, olyan gyorsan szalad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!