Találatok a következő kifejezésre: Nem korai az (2079 db)

Teherbe estem, és nem tudom megtartsam-e a babát. Nem korai az anyaság 20 évesen?

A párommal 2 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Én 20 és fél évesen szültem, nem éreztem korainak, de ha ilyen kérdés felmerült benned, akkor lehet, hogy korai, viszont akkor védekezni kellett volna.

Én 20 és fél évesen szültem, nem éreztem korainak, de ha ilyen kérdés felmerült benned, akkor lehet, hogy korai, viszont akkor védekezni kellett volna.
Ez így nagyon kevés infó. Milyen anyagi körülmények között vagytok? Mit szól a párod? Szerettél volna késõbb gyereket? Ha meg van minden körülmény ami egy baba érkezéséhez és neveléséhez szükséges, akkor szerintem igen is tartsd meg. Elõször is azért, mert egy emberi élet fejlõdik benned és az maga a csoda. A fõiskolai egyetemi tanulmányokat klasszul lehet gyerkõc mellett is végezni. Nyilván, ha vállaljátok a babát, akkor bizony le kell mondanod egy jó darabig a bulizásról, de ez semmi ahhoz az örömhöz képest, amit egy gyermek ad a szüleinek. Ha te úgy érzed, hogy elég felnõtt vagy ezekhez a dolgokhoz, akkor hajrá! :) Biológiailag egyáltalán nem korai a terhesség, az már persze más kérdés, hogy olyan világban élünk, ahol egyre inkább 30 felé tolódik a szülés. Fiatal anyukának azért jó lenni, mert még sokkal több türelmed van a gyerekhez, sokkal könnyebben regenerálódik a szervezeted is.
Nem a 20 év a korai, biológiailag most vagy a legjobb korban a gyermekszüléshez, jó eséllyel erõs, egészséges gyermek lesz, most tudod magad a legjobban reprodukálni. Az itt a kérdés ilyenkor, hogy a párod mennyire tart ki melletted, mennyire tudjátok eltartani önmagatokat, a költségvetés elbír e egy gyermeket. Minél korábban leszel most terhes, annál kisebb lesz közted és gyermeked között a generációs különbség, könnyebben megérted majd a problémáit, jobban azonosulsz vele. Rohanó világban élünk, egy 35 éves anyuka közelít az 50-hez, mikor a gyereke kamaszodni kezd, sokkal nehezebb megérteni és kezelni a problémáit.
Én mindkét gyermekemet fiatalon szültem és élveztem, hogy fiatal anyuka vagyok.
Nem korai , de a bizonytalanság nem jó tanácsadó ... Ha kételkedsz nem biztos , hogy most van itt az idõ a gyerek szülésre .
Hát, ha itt kérdezed, hogy megvan-e a megfelelõ anyagi és lelki körülmény, akkor inkább ne.
Én korainak érezném most is. 22 éves vagyok, 2 éve együtt élek a párommal, még egyetemre járok, õ dolgozik. Nem lennék még kész az anyaságra. 1 év múlva már nem gondolkoznék a dolgon, de most még nagyon sokat törném rajta a fejem.
Nem elég az információ. A pároddal nem rég óta vagytok együtt, ez még amolyan tiniszerelem lehet, erre nem alapoznék (= nem számítanék rá, hogy hosszútávon marad. A kezdetben még lehet, hogy ott lesz, de késõbb borítékolható, hogy lelép). Inkább azt venném figyelembe, hogy: - van-e saját lakhatás - van-e kereseted, kapnál-e gyedet - visszavenne-e a munkahelyed szülés után - a barátoddal való szakítás esetén is eltudnád-e tartani a kicsit, illetve lenne.-e hova menned ideiglenesen (pl. szülõk?) Tehát ha 20 éves vagy, de mondjuk 18 éves korod óta dolgozol mert szakmai végzettséged van, megfelelõ a kereseted, van külön megélhetésed, lakhatásod, akkor megtartanám. De ugyanígy 20 évesen, ha otthon élsz, még tanulsz, semmiféle bevételed nincs, akkor elvetetném.
majd ha nem találsz munkát, meglátod, hogy korai volt -e.
úgy érted beleszólást adsz abba, hogy életben maradjon-e a gyereked?
Ha ott lesz a pici, úgyis kitapasztalod, hogy mi a jó neki. Sokminden ösztönbõl jön.
Mi az, hogy az anyagiak nem jelentenek problémát, ha egyszer a fiúd nem is dolgozik? Te dolgozol? Vagy úgy érted, hogy mégiscsak a szüleid pénzén éltek, nekik meg van...?
20 evesen lettem terhes, 21 evesen szultem. akkor voltunj egyutt a parommal 5 eve. (o akkor 28 eves volt) En dolgoztam elotte, a paromnak biztos vallalkozasa van. Kozben felepult egy kis haz nekunk. Igaz van hitelunk, de kijovunk a penzbol, a fiunknak mindene meg van. Mi sem terveztuk, de gondolkodas nelkul megtartottuk. Eleinte meg voltam ijedve en is, de minden jott magatol, mindent megoldottunk. :) Most 20 honapos nagyfiu, es imadok fiatal anyukanak lenni! :)
"Elmész egy ultrahangra és ha meglátod a babád, ahogyan ver a pici szíve eszedbe sem fog jutni kárt tenni benne" - az enyém még egy feketés folt volt, amikor döntöttem a sorsáról. Nem mozgatott meg bennem semmit. Egy eltávolítandó sejtcsomóként tekintettem rá, ami késõbb sok fejfájást és bajt okozhat. Szóval erre hivatkozni nem túl jó, mert nem egyformán éreznek, gondolkodnak az emberek.
még mindig nem értem, hogy komolyan gondolod-e ezt a közvélemény kutatást ... szavazzuk meg a gyermeked jövõjét, vagy mi?
Nem értem miért vannak ennyire felháborodva egyesek. Nyilván nem arra gondolt a kérdezõ, hogy ha itt 19/20 azt mondja, hogy vetesse el, akkor elveteti. Gondolom csak érvekre volt kíváncsi, hogy esetleg mit érdemes fontolóra vennie ebben a szituációban, mert nem biztos, hogy minden eszébe jut! Vagy tapasztalatokra, hiszen sokan mások is voltak már ilyen helyzetben.
Végülis hogy döntöttél?
A kérdező hozzászólása: Megtartom a babát, már a 14. hétben járok. Hétfõn voltam a genetikai vizsgálaton, ultrahang meg minden. Ahogy meghallottam a szívhangját elsírtam magam. Óriási érzés, és tudom, hogy nem lesz egyszerû de nem lenne szívem megölni a gyerekemet. Szerencsére pont úgy feküdt a baba, hogy megmutatta magát. Kisfiú lesz! :)
Jajj, nagyon örülök! :) Annak pedig pláne, hogy te is úgy tudtál dönteni, amitõl boldog vagy :) Jó egészséget kívánok mindkettõtöknek! :)
A kérdező hozzászólása: Már nagyobb a magzat, 9 hetes.
Gyereknevelésre nem lehet érni, az csak úgy jön:)
Ha az anyagiak nem jelentenének problémát és mások is támogatnak akkor az anyasággal sem lesz gond.... Hány hetes vagy? Elmész egy ultrahangra és ha meglátod a babád, ahogyan ver a pici szíve eszedbe sem fog jutni kárt tenni benne!!!!!
én 4 év után estem teherbe a barátomtól.18 évesen szültem.egy percig sem gondolkodtam hogy megy e vagy marad a bébi.nincs saját lakásunk, albérletbe vagyok.még tanultam.viszont nehogy azt higyje akárki is hogy ez olyan nehéz gyerek stb.stb. Ha tanulsz késõbb még befejezheted a sulit.ha csak a párodnak van keresete akkor meg tudtok élni.a gyes-csp elég a gyerekre havonta, úgy hogy ruhát, bébiételt stb megveszel neki.és nem elvesz a gyerek, hanem sokkal többet ad.én biztos megtartanám a helyedbe ha a barátod is melleted áll
Csak akkor tgarsd meg, ha van biztos megélhetésetek, és a te kereseted nélkül is megtudtok élni. Felelõtlenség a bizonytalanságba megszülni egy gyereket. Ha megszülöd, akkor 5-6 évig, de lehet, hogy még tovább is, nem fogsz munkahelyet találni. A babára pedig egyre többet kell majd költeni.
Most sokan fogják mondani h ne öld meg a babát, mivel sok az abortusz ellenes, és azt is fogják tanácsolni h tartsd meg. Szerintem viszont nincs jogunk beleszólni a dologba.Gondold át, hogy szeretnéd-e, a párod hogy áll hozzá(és hozzád), anyagilag megengedheted-e, készen állsz-e az anyaságra, stb stb. Az, hogy 20 éves vagy, nekem nem mond semmit.Van olyan, aki már megérett rá, van aki még nem lenne jó anyának(és nem is vállalja be) 20 évesen. Te látod a helyzetet, hogy milyenek a körülmények és te hogy állsz hozzá. Vegyél egy jó meleg fürdõt és gondold át alaposan, mérlegelj, ne vadidegen emberek tanácsát kérd, akik nem ismernek és nem látnak bele a helyzetbe. Amennyiben megtartod a babát, sok egészséget és boldogságot nektek. :)
Ha ahhoz fiatalnak érzed magad, hogy anya légy, akkor valószínûleg ahhoz is túl fiatal lennél, hogy feldolgozd azt a traumát, amit egy abortusz okozna. Én is 20 éves vagyok, és ijesztõ belegondolni is, hogy milyen lenne a helyedben...de azt hiszem megtartanám a babát, annak ellenére, hogy most a világ legrémisztõbb eseményének tûnne a gyermekáldás. Valahogy nem érezném jogosnak kioltani egy ártatlan ember életét úgy, hogy ráadásul az én hibámból történt az egész. Szerintem mindig van megoldás, lehet, hogy nehéz lesz, de lehettek szerencsések is. Pár év múlva, vagy akár már a baba születése pillanatában áldásként élheted meg ezt a "kisebb malõrt". Sosem tudnék azzal a tudattal élni, hogy abortuszon kellett átesnem. Remélem sikerül úgy döntened, ahogy mindannyiótoknak a legjobb! Szurkolok! :)
ha ezt tõlünk kell megkérdezne, akkor ne tartsd meg ... isten ments, hogy szaporodjál
Szerintem nem az eletkor a lenyeges, hanem a korulmenyek. En ha 20 evesen teherbe estem volna, akkor biztosan nem tartom meg, noha akkor mar 3 eve egyutt voltunk a parommal, de a korulmenyek nagyon nem voltak adottak. Mondjuk en a mai napi nagyon vigyazok, hogy veletlenul se csusszon be a gyerek. De a korulnenyeiteket csak te ismered. Ha amugy jol eltek, van penzetek, stb. akkot csak azert mert 20 eves vagyok nem vetetnem el.
Ha megfontoltan, a körülményeket mérlegelve döntötök az abortusz mellett, akkor az NEM lesz életre szóló trauma. Olyan nincs, hogy mindig van megoldás. A gyerek nem egy játékszer, akinek az életérõl úgy dönthetünk, hogy majd csak meg segít az Isten. Sokkal nagyobb felelõtlenség a bizonytalanba, esetleg nyomorba szülni egy gyereket.
A kérdező hozzászólása: Jól élünk, az anyagi részével nem lenne probléma. A szüleim is támogatnának, persze nem akarok a nyakukra szülni. A párom keresne munkát ha éppen arról van szó, amitõl inkább tartok az maga az anyaság. Nem tudom elég érett vagyok-e a gyerekneveléshez, van kisebb tesóm akit imádok, rengeteget segítettem anyunak mikor pici baba volt, de a saját gyerekem teljesen más tészta...
Én is 20 évesen lettem terhes, de eszembe nem jutott vadidegeneket megkérdezni megöljem-e vagy sem.
Ja és még...33-as, csak annyit szeretnék mondani, hogy "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" De ezt nagyjából mindenkinek el tudnám mondani a válaszolók közül.

Fél éves Molly beagle kislánykám aug. 1-óta vérzik, tüzel. Nem korai az 1. tüzelése? És van egy 5 hós kan németjuhászunk. Õ ugye még nem ivarérett, nem tudná felcsinálni?

Eddig, pár napja még nincs velük gond.

Legjobb válasz: Nem korai, a kistestû kutyák általában hamarabb tüzelnek. És nyugodj meg, valószínûleg a németjuhász még nem tudja befedezni, kb. 1 éves korára lesz ivarérett.

Nem korai, a kistestû kutyák általában hamarabb tüzelnek. És nyugodj meg, valószínûleg a németjuhász még nem tudja befedezni, kb. 1 éves korára lesz ivarérett.
Fél éves korban már nem korai a dolog. Egy öt hónapos kölyök szerintem még nem fog rá veszélyt jelenteni. Az én tapasztalatom szerint az elsõ pár nap alatt még nem szoktak a kanok a szukával foglalkozni. Az én szukáimnál az igazán veszélyes idõszak a 10-11 nap körül jött el, ekkor váltak fogékonnyá.
Az elsõ 2-3 tüzelésnél még a szukák se nagyon hagyják magukat, tehát még biztosan nem lesz probléma. Késõbb viszont figyelned kell, hogy mikor tüzel, és külözárni õket, vagy valamelyiket ivartalanítani, különben elszaporodnak.
Egyáltalán nem késõ... az elsõ tüzelésnél (sõt a másodiknál, harmadiknál nálunk a negyediknél is) nem lesz semmi gond. Amúgy az öt hónapos kutyus próbálkozni fog, erre készülj fel, de ennél többet nem tud tenni. Csak odamegy, próbál rá felugrani, de vagy nem hagyja magát a szuka, vagy õ fog bénáskodni. :) Ettõl ne ijedj meg. Viszont szerintem mindkét kutyát ivartalanítsd ki. Sokkal kényelmesebb lesz. A kan kutya megússza az agyvérzést, a hererákot stb. ugyanis 6-7 éves korukra (ha tüzelõ szuka van mellettük) agyvérzésben meghallhatnak, valamint (tüzelõ szuka nélkül) hererákot kaphatnak. Meg még egyéb nyavajákat. A szukáknál pedig a petefészekkel lehet gond. Gyulladások, rák stb. Persze ezek mind-mind ivartalanítással elkerülhetõek. Ha nem szeretnétek fedeztetni, akkor inkább ivartalanítsátok mindkettõt! :)
teljesen normális, nekünk is beaglink van és fél évesen tüzelt elöször. Minket az állatorvos nyugtatott meg, hogy náluk ez természetes. A kutyus most egy éves, és nem nagyon törõdik a kan kutyákkal. Szerintem egyelõre neked se kell féltened a németjuhászodtól

Hány évesen nem korai az orál?

a lány szempontjából ha én akarom kielégíteni

Legjobb válasz: Ne kezdd azzal - akárhány éves is. Elõször csak ismerkedjetek, és (kézzel) fedezzétek fel egymást. Attól kezdve nem korai, ha már képes nedvesedni, és élvezi (nem csak elviseli), ha ott hozzáérsz. Valamint nincsenek benne különbözõ (vallásos, vagy egyéb) tabuk. Egyébként hány éves?

Ne kezdd azzal - akárhány éves is. Elõször csak ismerkedjetek, és (kézzel) fedezzétek fel egymást. Attól kezdve nem korai, ha már képes nedvesedni, és élvezi (nem csak elviseli), ha ott hozzáérsz. Valamint nincsenek benne különbözõ (vallásos, vagy egyéb) tabuk. Egyébként hány éves?
én az elsõt 14 évesen csináltam, akkor is már tetszett
17 éves vagyok, a barátnõm 14 éves. Három hónap után jutottunk el az orális szexhez és az ujjazáshoz. Utána lelkiismeretfurdalásom volt kicsit, mert hát mégiscsak 14 éves és nem vagyok híve a korai szexnek, és ezt el is mondtam neki. Erre õ azt mondta, hogy ne aggódjak, jó volt neki, mert szerelembõl történt meg.
bármennyi idõ elteltével korai!
3 perc
ezt érezni kell. Amikor megbízol benne akkor.
Én ismerek olyat akik között is 15 év a korkülönbség már 6 hónapja együtt vannak és 2 hét után már volt szex de elötte is ismerték egymást
Én megismertem egy lányt és még az nap este szeretkeztünk! Be volt indulva rám, és én is rá! Ha úgy érzed nincs mire várni! 19L 39F
Amikor úgy érzed.. A testvérem 23 volt, mikor megismerkedett egy nála 15 évvel idõsebb férfival. 1 hét után lefeküdtek, azóta eltelt 6 év, már összeházasodtak.
túl nagy a korkülönbség. Egyébként felnött emberek nél nincs is rá "szabály". Ez telejsen egyébn függõ. Én pl sosem votlam képes elsö randin lefeküdni senkivel. Sokak pedig már rögtön elsö randin simán csinálják.
Ha mástól várod a választ, akkor még korai.
Utolsóval értek egyet, neked kéne tudni. Meg nem is értem, mi köze van ehhez a kornak. Én 23 vagyok, a párom 36, de nem a szexnél mérlegeltem anno hogy korai-e... az jön magától. Inkább az volt a kérdés, mennyire egyeznek az igényeink egyébként, jövõrõl, célokról stb.

Nem korai az eljegyzés?

arátommal 2013. jan. 1-óta vagyunk együtt és pár napja megkérte a kezem, ez volt a szülinapi ajándékom... igent mondtam, de most pár nappal késõbb kicsit korainak érzem.. 19 évesek vagyunk...

Legjobb válasz: Jól érzed, nagyon korai...

Jól érzed, nagyon korai...
Emberfüggõ. Ismertem olyan párt, akik 2 hónap járás után jegyezték el egymást, de már huszonegynéhány éve együtt vannak, és hihetetlen kiegyensúlyozottak. Ismertem olyat is, akik 9 év együtt járás után összeházasodtak, majd a nászútról hazajõve be is adták a válópert. Én nem az együtt eltöltött idõ, hanem a korotok miatt érzem inkább korainak, de ez éppúgy személyfüggõ. Ismerek olyan embert, aki ennyi idõsen is abszolút tisztában van saját magával, de a többségre ez még harmincon felül sem lesz igaz. Leginkább azért érzem korainak, mert te magad korainak érzed. Na most ez nem azt jelenti, hogy bármi probléma lenne köztetek, csak azt, hogy te még nem vagy biztos abban, hogy ezt szeretnéd. Beszélgessetek õszintén errõl még most. Beszéljétek át, hogy mik a terveitek, mit éreztek, és utána döntsetek. Simán lehet, hogy utána azt fogod érezni, hogy egész életedbe ezt akartad.
Maradjatok eljegyezve egy ideig, mondd meg neki hogy a házasságot még korainak érzed.
majd ha 2016 januárban is együtt lesztek, akkor el is vehet feleségül. ebben csak az a kár, hogy 2015 januárjában már rég nem lesztek együtt.
Azért korai, mert Te Magad is annak érzed és valamiért megijedtél! Mitõl ijedtél meg? Félsz, hogy bezárod Magad? Hiányoznának a kavarások, más pasik? Hány kapcsolatod volt eddig? Hány férfival feküdtél már le? Semmiképpen se házasodjatok össze még egy darabig! Sõt, én azt mondanám, hogy ha a kapcsolatotok rendben is van, akkor éljetek együtt legalább 1 évet és ha akkor is minden oké, max. akkor legyen az esküvõ!
A kérdező hozzászólása: õ az elsõ komoly kapcsim, elõtte csak buli-szexek voltak mert kövér vagyok
Emberfüggõ, de korai még. Ha fõsuli, egyetem is van/lesz akkor meg fõleg hülyeség.
1. 1 év semmiképp sem számít soknak 2. gyanítom, együtt sem éltek, vagyis még annyit sem "ér" ilyen szempontból ez a rövid idõ 3. ajándékba kaptad?! WTF? tipikus "haladjunk a divattal" tini felfogás, a helyedben nem élném bele magam Aki így ad gyûrût a barátnõjének, az éretlen, nagyon is, szerintem fel sem fogjátok, mennyire komoly dolog a házasság, különben nem kapkodnátok, és nem szülinapi ajándék lenne az "eljegyzésetek".
Hát nézd, én a saját tapasztalatomat tudom leírni. Én az elsõ komolyabbnak mondható kapcsolatban 3 hónap után lepett meg az akkori párom az eljegyzéssel. Addig tökéletesen jól megvoltunk együtt. Akkor töltöttem a 20. évemet. Innentõl teljesen megváltozott. Betegesen féltékeny lett, be akart korlátozni, szerinte nem volt helyes, ha a barátnõimmel is elmentem néha, és az sem hogy szóba álltam a fiú osztálytársaimmal. Szó szerint féltékenységi rohamokat kapott a semmire, tört zúzott....ordítozott velem. Ezt nem tudtam sokáig elviselni. 2x is szakítottam, de mindkétszer visszafogadtam mert könyörgött, és megígérte hogy megváltozik. Ilyenkor 1 hetet bírt, aztán megint olyan elviselhetetlen lett mint elõtte. Mikor 10 hónaposak lettünk, pont nála voltam hétvégén, megint összevesztünk a féltékenységi rohama miatt. Azt mondta elmegy sétálni és megnyugszik. Másnap reggel visszajött sírva. Könyörgött a bocsánatért, és fél órába telt amíg kinyögte, hogy az éjjel találkozott a haverjával, elmentek egy buliba, és ott összefeküdt egy csajjal aki bepróbálkozott nála. Én mondtam hogy akkor részemrõl vége a kapcsolatnak. Erre olyan pofont kaptam, hogy ráestem az ágyra. Mikor összeszedtem magam, visszaütöttem, és megmondtam, hogy itt a vége. Könyörgött, térdre borult, majd le k..vázott, ordítozott velem...még öngyilkossággal is fenyegetõzött. Mondtam hogy már nem érdekel. Tegye csak. És otthagytam. Évekkel késõbb, 24 évesen megismertem életem szerelmét. Összejöttünk. Mindketten éreztük, hogy az igazit találtuk meg a másikban...1 hónappal késõbb megkérte a kezemet. Igent mondtam, és vártam hogy alakul a dolog. Minden a legnagyobb rendben ment. 1 év után összeköltöztünk, majd fél évre rá összeházasodtunk. Azóta is nagyon boldogok vagyunk, szeretjük egymást. Mivel fiatal vagy, azt mondom eljegyzés után várjatok, hogy alakul a kapcsolat. Ha mondjuk 2-3-4 év múlva is együtt lesztek, akkor el lehet gondolkodni a házasságon. Egy eljegyzést fel lehet bontani. A házasságból kilépni már nem olyan könnyû. Beszélgess a pároddal, hogy hogy gondolta, mikor, stb...ez fontos. Sok boldogságot:) 27/N

Férfiak! Szerintetek mennyi idõ után nem korai az eljegyzés?

Komoly kapcsolatban 2 év után már megkérnétek a barátnõtök kezét? Ha a hosszú (2-3 év) jegyesség nem lenne baj egyik félnek se.

Legjobb válasz: Én 2 évet mindenképp várnék,de az sem baj ha mondjuk 2 év után megpróbáljátok az összeköltözést is...csak mert mondjuk eljegyzitek egymást, de egymással lakni meg elviselhetetlen lesz...persze nem minden esetben,ezért mondják h lakva ismered meg a másikat...én csak ezek után gondolkoznék ilyenen, mert ha így mûködik, akkor mûködni fog késõbb is ha figyeltek egymásra

Én 2 évet mindenképp várnék, de az sem baj ha mondjuk 2 év után megpróbáljátok az összeköltözést is...csak mert mondjuk eljegyzitek egymást, de egymással lakni meg elviselhetetlen lesz...persze nem minden esetben, ezért mondják h lakva ismered meg a másikat...én csak ezek után gondolkoznék ilyenen, mert ha így mûködik, akkor mûködni fog késõbb is ha figyeltek egymásra
Én legalább 3 évet várnék vele, számomra ez egy életre szól, nincs értelme elsietni. Ha együtt leszek valakivel örökre, lesz alkalmam késõbb is. :) 17/f
hát ebben a korban mindíg! nekem volt jegyesem 2 év után, fél évre rá egyik napról a másikra lelépett, megérte az eljegyzés! Elötte semmi probléma nem volt! 24/F
Én max 10 év után házasodnék, mert ha annyi ideig még mindig együtt vagytok, akkor utána nagyobb valószínûséggel nem kell majd elválni és addig is élvezhetitek azokat a dolgokat, amiket majd késõbb a házasság elvisz. Én így gondolom. (Tudom, hogy férfiakhoz szólt a kérdés.... 18/L)
Ilyen fiatalon meg azt se tartom jo otletnek, hogy hosszu kapcsolatban gondolkozzak. Nem vagyunk egyformak, en legalabb 26-28 eves koromig tanulni szeretnek, utazgatni, ismerkedni. Par fiuval mar jartam, de mindnek mas az egyenisege, es erdemes tobbet kiismerni, meg 20L evesen se tudom igazan eldonteni milyen tipusu fiu is illene igazan hozzam. En meg azt se tudom milyen munkat szeretnek vegezni es hol szeretnek elni.
Sok függ a szociális helyzettõl, akik nem mennek iskolába, nem csinálnak karriert, hanem 16-18 évesen elmennek melósnak, azoknál 18-20 év körül el is lehet jegyezni egymást. Én egyébiránt senkinek nem javaslom addig a másikhoz hozzámenni, amíg nem mosta a zokniját, takarította a hányását és szagolta a fosását.

Nagyon fiatalok! Mikortól nem korai az együttalvás? (bővebben)

A barátommal kb egy-máfél hónapja vagyunk együtt. El?tte nem ismertem, csak ilyen facebook beszélgetés, de személyesen semmi. Még nem most, de olyan 3 hét múlva üres lesz a lakás, és amúgy sem szeretek olyankor egyedül lenni. Ha nem akarok még úgy semmit, akkor is korai ez az együttalvás dolog? Még korainak érezném, és nem szeretnék még lefeküdni vele. Amúgy ezt megérti, nem is beszéltünk még err?l. De ha mondjuk feldobom itthon is, meg neki is, hogy mi lenne ha együtt aludnánk, mindenki félreértené? Mert akkor elég kellemetlen magyarázkodni, hogy hát nem úgy értettem, csak... Egyébként nagyon aranyos, kedves, szerintem szerelmes vagyok:D

Legjobb válasz: Én is most hasonló helyzetben vagyok, csak a fiú kicsit idõsebb (és tapasztaltabb). A különbség, hogy mi már beszéltünk a szex témáról, nem is sietteti, majd ahogy érezzük. Viszont ha említed a szüleidnek biztos lehetsz benne, hogy ellenezni fogják, akár 3 hét múlva, akár most. Féltenek, és ilyenkor mindenre gondolnak. Nálunk még azt se engedik, hogy akkor itt aludjon, mikor õk is itthon vannak..hát még ha nem lennének :D Kettõ lehetõséged van szerintem: vagy offoljátok az ottalvást, vagy titokban ott altatod, viszont akkor beszélj vele, hogy még nem akarsz vele lefeküdni, mert neked még idõ kell, ettõl független szívesen látod (egyéb rosszalkodás nincs megtiltva). Ne érts félre, nem vagyok híve a lódításnak meg elhallgatásnak szülõk elõl, de ha nem akarjátok felgyújtani vagy eladni a házat akkor akkora nagy baj nem lehet belõle. A srác meg majd a 'barátjánál' alszik.

Én is most hasonló helyzetben vagyok, csak a fiú kicsit idõsebb (és tapasztaltabb). A különbség, hogy mi már beszéltünk a szex témáról, nem is sietteti, majd ahogy érezzük. Viszont ha említed a szüleidnek biztos lehetsz benne, hogy ellenezni fogják, akár 3 hét múlva, akár most. Féltenek, és ilyenkor mindenre gondolnak. Nálunk még azt se engedik, hogy akkor itt aludjon, mikor õk is itthon vannak..hát még ha nem lennének :D Kettõ lehetõséged van szerintem: vagy offoljátok az ottalvást, vagy titokban ott altatod, viszont akkor beszélj vele, hogy még nem akarsz vele lefeküdni, mert neked még idõ kell, ettõl független szívesen látod (egyéb rosszalkodás nincs megtiltva). Ne érts félre, nem vagyok híve a lódításnak meg elhallgatásnak szülõk elõl, de ha nem akarjátok felgyújtani vagy eladni a házat akkor akkora nagy baj nem lehet belõle. A srác meg majd a 'barátjánál' alszik.
Talán kicsit korai, de hogy mindenki félre fogja érteni, az holtbiztos.
ilyenkor ez inkább már kései
Szerintem 17 évesen már nem korai :)
szerintem ezt nem éppen itt kéne megbeszélni....
A kérdező hozzászólása: Anya szerintem megengedné. Tényleg nem szeretném még, és ezt mindenkinek meg fogom magyarázni:D Viszont azt õ is tudja (legalábbis remélem), hogy amikor õ nincs itthon, akkor is utálok egyedül maradni, mindenféle paranormal jelenségeket képzelõdök, meg külön tortúra feljutni az emeletre, hogy sose legyen sötét és csend körülöttem, mert azt egyedül nem tudom elviselni:D És olyankor is gyakran hívok át barátnõt, akár hétköznap is suliidõben, mivel egy suliba járunk, volt már, hogy itt aludt, hogy ne legyek egyedül:$ Szerintem amúgy a barátom is örülne neki, csak kellemetlen azt mondani, hogy aludj itt, de ne értsd félre blabla... Az is cinkes volt, mikor elõször felhívtam, hogy jöjjünk fel:D Szerintem õ sem szeretné még, sõt tuti nem, csak lehet ilyenkor õ is úgy érti félre, mint én, hogy a másik biztos többet akar, és akkor kellemetlen azt mondani, hogy nem..:S
Szerintem amikor megmondod neki h ott aludhatna nem kell szót ejteni a szexrõl. azt majd úgy is a helyzet adja és vagy lesz vagy nem ....
Akkor hol beszéljük meg?
A kérdező hozzászólása: De nem szeretném, ha azt hinné, hogy akkor szabad a pálya, mert akkor elég sz*r lesz a helyzet késõbb... És azt sem szeretném, hogy õ higgye azt, hogy én akarok valamit, amit õ még nem, és hogy ez most ilyen kötelezõ, és mondjuk olyat lép, amit igazából nem is akar, csak azt hiszi, hogy elvárom...
Nagyon túlgondolkodod a dolgokat :D csak sodródj az árral effektus kell ide :D Nem biztos h így fog hozzáállni mert ha szeretitek egymást akkor a lényeg h együtt lehettek. Este menjetek el sétálgatni így ha nagyon nem akarod a szexet vagy a többit akkor elkerülheted :)
A kérdező hozzászólása: Túlkomplikálom hát:D Mestere vagyok a kellemetlen szituációk még kellemetlenebbé tételének:$ De szerintem meg tudjuk majd beszélni, legalábbis remélem:D Fõ az õszinteség, nem? Ha ezt sem tudom a szemébe mondani, akkor mégis mit akarok? Nem lesz itt baj:D
háá este nyóc elõtt csak nem föküdnék össze vele ...
#10 OMG...
Nem vagyok szûz. Bedugta az ujját a puncidba?
és még szûz vagy? szerintem nézz utána ;)
Szerintem simán együtt aludhattok :)
40 éves korig nem is illik
én a barátommal 1 hónap után aludtam együtt (nem szexeltük csak más volt), Szerintem nyugodtan hívd át ha félreérti és nem szeretnéd akkor úgyis megtudjátok majd beszélni. de ha szereted szerintem nem fogsz ellenkezni nagyon ha szeretne valamit :) 17/L
22:32 mi más volt?
petting de azt is csak õ csinálta
Mi az a petting?
"mi az a petting" hány éves vagy?
26
Az eddig elmondottakból az jön le, hogy értelmes lány vagy. Tehát figyelj. Te döntöd el, hogy mikor akarsz lefeküdni valakivel, ami akár késõbb, akár most is megtörténhet. Ha pedig a barátodat át akarod hívni aludni, akkor nem kell túlstresszelni a dolgokat. Megmondod neki, hogy aludjon ott, és mint mondták is, megmondhatod neki, hogy szex valószínûleg nem lesz, de lehet - rosszalkodni -. Az biztos, hogy felajzott lesz a hangulat, de ne komplikáld már túl! :)

Tüzelhet újra a kutya ha még ott vannak a kölykei? 3 hetesek a kölykök, nem korai az anyának még?

Legjobb válasz: Nem, ilyen gyorsan nem tüzel újra. Sõt, ha vannak kölykei, akkor késõbbre tolódik a következõ tüzelés, mint ha nem lettek volna az utolsó tüzelésbõl kölykök. Én legalább is így tudom.

Nem, ilyen gyorsan nem tüzel újra. Sõt, ha vannak kölykei, akkor késõbbre tolódik a következõ tüzelés, mint ha nem lettek volna az utolsó tüzelésbõl kölykök. Én legalább is így tudom.
Nem tüzelhet, az csak valami utó vérzés lehet, vagy valami baja van!Szerintem kérdezz meg egy állat orvost!
az Én kutyám állatorvosa szerint, a 10. hétig nem gáz ha vérezget, de ha jobban elhúzódik, hívj állatorvost, úgyis kell féreghajtó a kutyusoknak.

Nem korai az, ha valakinek 11 évesen jött meg a menzesze?

Mert nekem annyi idõsen jött meg. Most 14 leszek és ahogy így hallom másoktól, senkinek sem jött meg ilyen korán...

Legjobb válasz: van akinek 9-10...

van akinek 9-10...
A lányoknak 11-13 évesen jön meg
Nekem is 11 , 5 évesen jött meg elõször ... :-)
9 és 16 év között bármikor megjöhet a menstruáció, tehát 11 éves korban nem korai.

Hány évesen nem korai az ujjazás?

Legjobb válasz: Hogy érted? Kinek az éve? A fiúé, aki ujjaz, vagy a lányé, akit ujjaznak?

Hogy érted? Kinek az éve? A fiúé, aki ujjaz, vagy a lányé, akit ujjaznak?
A kérdező hozzászólása: A lányé aki ujjaznak..14 év az nagyon korai.?
eléggé. várj még vele 2 évet.
18
"Hány évesen nem korai az ujjazás?" pl. 65 évesen nem korai.
A kérdező hozzászólása: Aki normálisan válaszolt: köszönöm..
masztizni sztem soha nem korai...ha valaki másképp gondolja az írjon érveket is...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!