Találatok a következő kifejezésre: Nem korai Nálatok (15 db)

Nem korai ez? Nálatok mikor jött?

Most vettem észre zuhanyozás közben, hogy megjelent egy halvány barna csík a hasamon. A köldököm alatt 2 cm-rel kezd?dik, és a nemi szervemig tart! Pont középen.

Legjobb válasz: Linea nigra a neve. így utána nézhetsz az interneten is. google!! szerintem egyéntõl függ, ha sötétebb bõröd van akkor jobban látszik, van akinek nem is jön elõ.

Linea nigra a neve. így utána nézhetsz az interneten is. google!! szerintem egyéntõl függ, ha sötétebb bõröd van akkor jobban látszik, van akinek nem is jön elõ.
nekem a 24-25. hét környékén vált láthatóvá, de ez egyénfüggõ. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az az érdekes, hogy nekem nagyon fehér bõröm van, és mégis ilyen hamar megjelent... A vonal nem mediterránbarna ugyan, de azért feltûnõen látszik a habfehér hasamon... :-)
Nekem is fehér bõröm van és kb a 12. héten vettem észre, hogy ott van, szerintem egyáltalán nem korai és talán inkább egyén függõ, mint, hogy bõr szín függõ.
Szia! Ez mindenkinél vátltozó, nincs túl korai. Nekem is a 12. hét körül jelent meg a köldököm alatt. Azóta már a köldököm felett is húzódik egy csík, elég rendesen látszik. Amúgy a bõröm inkább sötét, mint világos.
Én a 20. hétben vagyok, és nekem még semmi sincs... hát ennyire változó! Kreolnak mondanak, de sztem hófehér vagyok! :D

Mikor nézte át a védőnő nálatok a babakelengyét? 26 hetes vagyok, 6 és fél hónapos, nem korai még kicsit?

Legjobb válasz: Nálam egyszer sem nézte át!Nincs is hozzá semmi köze hogy mitek van már meg!

Nálam egyszer sem nézte át!Nincs is hozzá semmi köze hogy mitek van már meg!
Nálunk nem akarta megnézni. Én mutattam meg azt a ruhát amiben hazahoztuk, hogy "jó lesz -e" Most nem mutattam neki semmit. 21 hónapos kisfiú anyukája és 38 hetes kismama
A megfelelõ körülményeket nem a babakelengye alapján kellene szerintem megállapítani. Engem is idegesíteni, ha egy vadidgen mustrálgatná miket vettem. Mondja el szerinte mi az ami segít, mi az ami szükséges, én meg eldöntöm mit fogadok meg belõle.
Mi van ha babonábol nem veszek meg semmit csak a születés után. Jelent a gyámügynek:-)
Nálunk sem nézett meg semmit. Azt láthatja, ha megvan a kiságy, kiskád, esetleg pelenkázó. Na de a szekrénybe ne akarjon már benézni... És különben is: van valami elõírás, hogy mivel kell várni egy babát?
nálam sem nézte meg...
az enyémet át akarta...másnap szépen lemondtam a védõnõi szolgálatról. azóta sem köszön ha meglát a gondozóban, de nem érdekel.
Eszébe se jutott átnézni! Hogy mit vettem és mit nem, semmi köze hozzá. Lehet, hogy õ valamit elmaradhatatlannak tart, de számomra hülyeség, nem fogom megvenni és nem is kötelezhet rá. Tanácsokat adhat, de nem ellenõrizheti, hogy a tanácsait maradéktalanul betartod-e...
ez, hogy semmi köze azért nem így mûködik. a védõnõ feladata, felelõssége többek között ellenõrizni, hogy megfelelõ körülmények közé érkezik-e a baba. ha nem akkor pedig megtennie a megfelelõ intézkedéseket.
Nálam se nézte meg, de nálam nem is volt szó arról, hogy meg akarja nézni.
Én rákérdeztem, mosolygott és azt mondta igen van akinél megnézi, van akinek azt mondja csak akkor engedi haza vele a babát a kórházból, ha meg van ez és ez. Nálam az elsõ látogatásnál (10 hetes terhesen) aláírta a kiskönyvet, hogy hazaadhatják a babát. Már õ volt az én védõnõm is, nem gondolom, hogy elsõ pillantásra ne tudná megmondani ki az akinek át kell nézni mindene megvan e babának és tudnak e megfelelõ körülményeket biztosítani és ki az akinél erre nincs szükség. Ne csináljunk már úgy, mintha ebben az országban csak olyanok szülnének, akik aztán megfelelõen fel is nevelik a gyereket. De egyébként én nyíltan elmondtam mi az amit megvettünk, mi az amit csak a baba születése után kívánunk megvenni, mi az amit egyáltalán nem fogunk venni. Például mérleget, én határozottan elutasítottam és erre õ adott egyet, hogy azért az elsõ hetekben mérjem, hogy lássuk hogy alakul.
Nálunk nem akarta megnézni, de én kértem, hogy nézze át, elég-e annyi ruha.Mennyi és mekkora pelenka kell.Milyen mosószer? stb... Õ átnézte, mindent jónak talált, még meg is jegyezte, hogy ez igen, jó elõre bevásároltunk.(Minden hónapban meghatározott dolgokat vettünk, ahogy a pénzünkbõl futotta) Nekem 28 hetes koromra minden megvolt, amit meg akartunk venni, de jó is volt így, mert 34 hétre szültem... Második gyereknél is megkérdeztem, hogy megnézi-e, azt mondta szerinte tudok én mindent, ami a gyerek körüli teendõket illeti.Jól esett, de egy kicsit el is bizonytalanított.Azóta is ha valamit nem tudok, akkor felhívom és megkérdezem.Én nem érzem úgy, hogy nincs köze hozzá, az õ körzetéhez tartozunk, az õ felelõssége is, hogy a babám körül minden rendben legyen.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti hozzászóláshoz annyit: Akkor az én babakelengyémet szerinted azért akarja átnézni, mert alkalmatlannak tart a gyereknevelésre?És arra, hogy képes vagyok a listán szereplõ tételeket értelmezni? Azért mert elsõ baba, vagy azért mert 23 éves vagyok? persze ezt egy 27 éves gyermektelen védõnõ biztos sokkal jobban tudja... egy olyan akinek én mutattam meg mi az a terhes nadrág...
Lehet hogy azért, mert 23 éves vagy és mert elsõ baba. Én a saját védõnõmrõl beszélek, honnan tudnám mit gondol a te védõnõd magában ha téged meglát? Egyébként pedig miért ne? Lehet hogy kivülrõl úgy tûnik, hogy alkalmatlan vagy rá. De az is lehet 27 éves fiatal a védõnõ, nincs sok dolga és ráér erre. A mi körzetünk nagy és sok gyerek van, nyilván ott szelektálnia kell, de egy faluban ahol van összesen 20 gyerek, akár naponta is ráér végiglátogatni mindenkit. Az is lehet precíz típus és rugalmatlan. Kérdezz rá, miért akarja látni és mit akar látni? Nincs ebben semmi. Én mondom rákérdeztem és azt mondta nem kiváncsi rá. Köszöni szépen.
Én most a 29. hétben járok, és ha beállítana hozzám ezzel a kéréssel, (azon kívül, hogy kihajítánám) ilyen erõvel feljelenthetne a gyámhatóságnál, hogy alkalmatlan vagyok, mert nekem még semmilyen kelengyém nincs. :-) Bírom, az ilyen fiatal buzgó mócsingokat. (Az enyém is vagy 10 évvel fiatalabb nálam, gyerek nélkül...) Arról nem beszélve, hogy nem kéne túlspirázniuk a szerepüket a 21. században, az internet korában. Persze, ha valaki kérdez vagy szüksége van a segítségére, akkor azzal maximálisan törõdjön (mert az a dolga, nem pedig a [email protected]ás), de aki nem kíváncsi rá (mert pl. utána tud nézni itt-ott), meg mondjuk nincs is ideje a védõnõ észosztását hallgatni, azt tartsák tiszteletben, és hagyják békén. Végezze el a papírmunkát, amit kötelezõ, aztán ennyi. Mondjuk én nagyon hamar "tisztáztam" a köztünk lévõ felállást, tehát nálam nem is nagyon próbálkozik. :-)
Én ilyet még nem is hallottam, hogy átnézi a kelengyét.Második kisbabámat várom, rendszeresen jártam/járok hozzá terhesgondozásra, tündéri, rendes, tapasztalt és alapos védõnõ.Szerintem az már valahol a személyi jogokat is sértené, de ha azt nem a büszkeségem biztos.Mikor megvan a baba és találkoznak a tanácsadáson, vagy otthon úgy is látja hogy a baba tiszta, rendes ruhában van-e stb s ha setleg nem , megteszi a szükséges intézkedést, tanácsot stb elõre nem itélezhet rugdalózó darabszám alapján, logikátlan lenne.
Na pont ez a bajom a megnézéssel, hogy stresszeli vele a kismamákat. Huszonakárhány hetesen miért kellene a babakelengyével foglalkozni??
A kérdező hozzászólása: ja, köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Engem nem zavar, ha átnézi, csak még nincs meg minden, meg fele cuccom még anyuéknál van, mert még nem vettük meg a szekrénykéket a babó ruháinak... miért nem késõbb nézi meg, mikor megvan minden...csak ezt nem értem mind1, fene tudja
Én azért írtam, amit írtam, mert nem hiszem, hogy ellenõriznie kellene, mit vettünk és mit nem. Hadd legyen ez mindenkinek a maga döntése... Persze, ha szóba kerül, hogy mit vásároltunk a picinek, elmondtam volna, meghallgatom, õ mit ajánl, de nem követem vakon a tanácsait..
tudom, hogy nem abból áll, azért írtam, hogy "többek között". csak itt mindenki mintha meg lenne, sértõdve, hogy "juj, meg akarta nézni". most mi lesz?... :) kicsit vicces ez a hozzáállás
16:21 vagyok de önérzetes itt mindenki. és akkor mi van ha megnézi? ilyen szégyenlõsek vagytok? nem értem. nyilván azért van a védõnõ az elõbbieken kívül, hogy tanácsot adjon, segítsen. bajotok nem lesz tõle.
kedves utolsó elõtti! Az, hogy megfelelõ körülmények közé érkezik-e a baba, nem abból áll, hogy a "kedves védõnõ" átnézi, hogy miket vettél meg a babádnak. A megfelelõ körülmények a normális lakást, a bab elhelyezésére való helyet, az ápolásához, neveléséhez megfelelõ dolgok meglétét jelentik. Nehogy már elõírhassa, hogy akkor is vegyél meg bármit, ha arra neked nincs pénzed... Én 4 gyereket szültem, soha, egyik védõnõnek nem jutott eszébe, hogy ellenõrizze, megvan-e a kelengye. Nálunk ez nem szokás, pedig dolgozik itt is jó pár védõnõ. Mint írtam, adhat tanácsot, de neked nem kötelességed mindenben követned a tanácsait. Itt van, hogy milyen feladatai vannak, egyetlen szó nincs arról, hogy joga lenne ellenõrizni a babakelengye meglétét:http://babafalva.hu/a-vedono-feladatai/
Hát nálam se nézte át.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg a te védõnõd csak azért írta alá a kiskönyvedet, mert ismer...na bumm nem végzi rendesen a munkáját, mert lehet, hogy ránézésre alkalmas vagy, amúgy meg lehet nem tudsz semmit... Én nem hiszem, hogy ránézésre alkalmatlan vagyok a gyereknevelésre, és a környezetemben senki nem is gondol annak... Nem gondolod hogy tahóság ilyeneket írogatni, mikor nem is ismersz... Eszembe nem jutna azt mondani, hogy azért akarja átnézni, mert ránézésre alkalmatlan valaki... Ránézésre senkirõl nem lehet eldönteni, hogy milyen szülõ lesz...persze vannak akik ilyen könnyen ítélkeznek...

Nálatok ki vágja a babátok körmét? Szégyen, hogy én nem tudom levágni a kisfiam körmét?

Csak háromszor próbáltam, de mindháromszor belevágtam a kis kezébe, ezért többet nem próbálom. Nagyon vigyáztam, de látszik, hogy a szem-kéz koordinációm sajnos nem a legjobb. A férjem vágja azóta, akinek nagyon megy. Más is van ilyen, vagy csak nekem nem megy? Apósom meg is jegyezte múltkor, hogy a babaápolás a nõk dolga lenne, de látszik, hogy én mindent megengedhetek magamnak, mert õ még ilyet nem látott, hogy ezt ne az anyuka csinálná, de szégyellhetném magam. Tényleg mindenki le tudja vágni? Nem is értem hogyan, olyan kicsik az ujjak, meg a körmök is, én nem tudom ennyire precízen irányítani az ollót/csipeszt.

Legjobb válasz: Nálunk mindkét gyerkõc körmét én vágom. Férjem szerintem nem merte volna. :) Mivel próbálkoztál? Kisollóval vagy körömcsipesszel. Én csak az utóbbit használom (persze baba körömcsipeszt), és sosem vágtam meg a kis ujját. Nem bántani akarlak, félre ne érts, csak nem értem hogy sikerült háromszor megvágnod...

Nálunk mindkét gyerkõc körmét én vágom. Férjem szerintem nem merte volna. :) Mivel próbálkoztál? Kisollóval vagy körömcsipesszel. Én csak az utóbbit használom (persze baba körömcsipeszt), és sosem vágtam meg a kis ujját. Nem bántani akarlak, félre ne érts, csak nem értem hogy sikerült háromszor megvágnod...
Apósodnak nincs igaza. A babaápolás nem csak az anya dolga. Ha nem tudod levágni a kis körmét szerintem nem baj, legalább ez egy közös kis program apukának és babának. Gondolom minden mást te csinálsz a bébi körül.
Semmi gond nincs azzal szerintem, hogy apuka vágja a baba körmét. Mindenki csinálja azt, ami jobban megy neki. Jobb mintha te "gyakorolnál" rajta, és sokszor megvágnád az ujját. Szerintem teljesen természetes dolog, hogy egy családban ami az egyiknek nem megy, vagy nem akarja, vagy bármi más miatt nem csinálja, azt a másik csinálja. Sajnállak, hogy egy ilyen apóssal vagy megáldva :(. Szerintem annyit tudsz tenni, hogy ezeket elengeded a füled mellett, de eszedbe se jusson ezért rosszabbnak vagy kevesebbnek érezned magad. Van akinek jobb a kézügyessége, van akinek kevésbé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szemüveges vagyok, de közelre látok. De hiába, mert valahogy nem tudom olyan finoman irányítani a kezemet. Apósommal a férjem ilyenkor mindig veszekszik, de nincs értelme, mert valamibe mindig beleköt. A férjemet egyébként nem zavarja, hogy ez az õ feladata, szívesen megteszi, fürdetni is õ szokta (azt nem én kértem tõle, egyszerûen csak szereti babusgatni a babánkat). Amúgy mindent megcsinálok, de ez a körömvágás nem megy.
Körmöt nem minden nap kell vágni így nem hiszem h teher lenne. De hát aki maradi annak bármit is mondasz úgyse érti meg, fel se venném. Nekem anyósom szeret "finoman" célozgatni, de úgy csinálok mint aki meg se hallja.... Amúgy nálunk is én vágom a lányunk körmét. Apa még be se próbálkozott nem meri. Megértem mûvészet. :D A kezérõl már most könnyû lekötöm mesével és gyorsan lenyírom, a lábáról kell segítség mert nem bírom le is fogni meg vágni is. csiklandós a lába nagyon. :) Sima körömnyíróollóval vágom neki ami nem kerekített végû mert azzal nem tudtam, zavart a nagy dumó rajta.
Nem attól lesz valaki jó anya, hogy le tudja-e vágni a babája körmét sérülés nélkül. Inkább attól, hogy szembe tud nézni a saját gyengeségeivel és inkább átengedi azokat a teendõket, amiket kell. Azaz a gyerek érdekeit nézi. mivel Te ezt teszed, hát fel se merüljön Benned, hogy bármit is szégyellned kellene. :) Végülis ez csak egy körömvágás.... :)
Az a lényeg, hogy le legyen vágva. Az elsõ gyerekemét pl a tesom vágta rendszeresen:) pedig ment nekem is, de valahogy így alakult
Nálunk én vágom mind a kettõjét (2, 5 éves, 3 hetes). Dehogy szégyen, ha nem te vágod!!! Ha nem tudod, akkor nem tudod, és kész. Inkább a férjed vágja a körmöket, mint hogy úgy belevágj véletlen, hogy körömágy gyulladása legyen a kicsinek! Jó anya vagy, apósodat meg építsd le a francba. :)
csipesszel én is mindig belevágtam a pici ujjaiba. elõször úgy vágtam neki mikor aludt. akkor nem kalimpál. aztán már két-három naponta kell vágni a körmét. most már ébren is megy mert nem kalimpál ha meglátja az ollót a kezemben. az a lényeg egy nyisszantással, egyenesen levágni. én is szoktam szerencsétlenkedni mikor épp kapálózós ekdve van de szinte mindig le tudtam eddig vágni neki
Én féltettem míg nagyon pici volt, és apuka is, úgyhogy én polírozó körömreszelõvel reszeltem le neki álmában, azzal biztos nem lehet benne kárt tenni. Próbáld ki ha gondolod.
Nincs baj a szemeddel?? el kellene menni megvizsgáltatni. Mert ha úgy vágod miközben alszik, akkor lehetetlen belevágni az ujjába, annyira egyszerû mûvelet ez. Én sima kisollóval vágom, szerintem ez jobb, mint a csipesz.
Babaollóval speciel nekem nem ment. Azokhoz a vékony, pincuri kis körmökhöz hozzá sem fértem azzal a nagy, vastagélû babaollóval. 2 hónapos kora óta rendes ollóval vágom neki, amíg pici volt, addig alvás közben, most már elég, ha mesét kapcsolok neki, az lefoglalja 5 perc erejéig.
A kérdező hozzászólása: Ollóval egyáltalán nem tudtam vágni, csipesszel sikerült háromszor belevágnom. Mindig is tudtam, hogy szörnyen két balkezes vagyok. Mondjuk magamnak is nehezen vágom le, körömlakkozni egyáltalán nem tudok és a sminkelés sem egy egyszerû feladat, féltem a szememet, mert már sikerült abba is belenyúlnom spirállal, szemceruzával (ez utóbbit el is hagytam már teljesen inkább).
Én sem értem, hogyan sikerül megvágnod. Létezik kifejezetten babaolló annak le is van tompítva a teteje. Nem kell szégyellned magad, csak nem értem én sem hogy tudtad megvágni ha odafigyelsz.De akkor tényleg az apuka vágja.
Én vágom születése óta babakörömcsipesszel, ennek már több mint két éve. Nálunk az apja nem meri, így rám maradt. Még egyszer sem vágtam bele idáig, pedig már most nem nagyon akarja hagyni.
Én babaollóval vágom és akkor amikor alszik, úgy nem próbáltad még?
Nálunk az apuka annyira béna (de tényleg), hogy a saját körmét sem tudja levágni, manikûröshöz/pedikûröshöz jár meglett férfi létére. :D A fiam körmét így én vágom, van egy nagyon speckó helyes és szûk végû ollónk, a legkisebb körömfecniket is nagyon precízen le tudom vágni vele - persze csak álmában, mert amúgy elrángatja a kezét, kapkod az olló után, stb.
A kérdező hozzászólása: Alvás közben is próbáltam, de egyszerûen nem megy. Annyira kicsi az ujja, hogy nehéz pontosan odairányítanom a csipeszt/ollót.
Olyan egyéves koráig a férjem vágta, onnantól én. Õ jobban lát, biztosabb a keze, ezért volt ez az õ dolga, amíg apró volt a gyermekünk mancsocskája :) Apósod szégyellje magát.
Az nem szégyen, hogy nem te vágod a körmét a babódnak, az viszont az, hogy apósodat nem "vágtad" képen. Nekem ilyet mondana, nem tenné zsebre amit kap. De a párom sem, ha erre nem mondana semmit. Milyen jogon oszt le? Érdekes módon más országokban már mûködik a rendszer, hogy az apuka is részt vesz a gyereknevelésben, csak itt néznek az emberre furcsán miatta...
Mond meg apósódnak, ha te meghalnál, akkor nem csak a körmét vágná a férjed a gyereknek, hanem minden teendõt õ csinálna.Apósod még az a régi vágású, aki szerint a nõ dolga a háztartás. Pedig a mai világban közös feladat.


7+5 hetes vagyok és kb.1 hete iszonyú szomjúság van rajtam és a szám is állandóan ki van száradva. Pedig a napi 2L folyadékot megiszom. Nálatok is volt ilyen? Olyan furi. Ilyen korán még nem lehet terhességi cukor. Akkor mi?

Legjobb válasz: Szia! Nem kizárt a terhességi diabetes, bár valójában korai lenne, az ellenõrzés is a 24. héttõl aktuális. Viszont egy éhgyomri cukrot vizsgáltass mindenképpen. Jobb megnyugodni egy labor ellenõrzés álltal, mint vacilálni, hogy mi lehet ez. Én is sokat vagyok szomjas és csökkent glükoz tolarenciám van, ami majdnem terhességi diabetes. Se a családban nincs cukros és a vízeletvizsgálatkor sem tudtak cukrot kimutatni, 16 hétig egy dekát se híztam...

Szia! Nem kizárt a terhességi diabetes, bár valójában korai lenne, az ellenõrzés is a 24. héttõl aktuális. Viszont egy éhgyomri cukrot vizsgáltass mindenképpen. Jobb megnyugodni egy labor ellenõrzés álltal, mint vacilálni, hogy mi lehet ez. Én is sokat vagyok szomjas és csökkent glükoz tolarenciám van, ami majdnem terhességi diabetes. Se a családban nincs cukros és a vízeletvizsgálatkor sem tudtak cukrot kimutatni, 16 hétig egy dekát se híztam...
Nálam is így volt. A 6. héttõl napi 5 liter víz simán lecsúszott. Nem lett belõle semmi gond! Ilyenkor több a vér, kell a több folyadék!
elvileg semmi gond, de azért nézesd meg a cukrod, hogy ki lehessen zárni!
Örülj neki, nekem napi 1-2 liter éppnhogy lemegy. :(
A kérdező hozzászólása: A családban nincs hajlam, sem cukorbeteg. Vékony testalkatom van, még 1 dkg-t sem híztam eddig.

Normális az hogy ha betartom a 180gr-os szénhidrát diétát, akkor összesen kb 1700 kcal-t viszek be egy nap? Nem 2000-2300 körül kellene? Cukros diétát folytató kismamák Nálatok is így van?

Most kezdtem, a www.kaloriabazis.hu -n vezetem, dietetikussal is egyeztettem már, de õ azt mondta az elején hogy terhesen a napi kalóriaigény a normàl felnõtt+300kcal. De nekem ez sehogy sem jön össze.

Legjobb válasz: Szerintem -pláne ha túlsúlyos vagy- a legkevésbé sem árt, hogy ha 2300 kalória helyett 1700-at viszel be. Én nem vagyok túlsúlyos, anno várandósan PCOS-sel naponta 1500 kcal-t vittem be, a lányunk makkegészséges lett és 4 kgos, a diétát endokrinológussal és dietetikussal állítottuk be. Plusz férj is orvos, szerinte is totál rendben volt. Így mozgással egybekötve várandósan még fogytam is. Én szülésznõ vagyok egyébként, és bizton állíthatom neked: a gyereked nem a te kalóriáidból él. :)

Szerintem -pláne ha túlsúlyos vagy- a legkevésbé sem árt, hogy ha 2300 kalória helyett 1700-at viszel be. Én nem vagyok túlsúlyos, anno várandósan PCOS-sel naponta 1500 kcal-t vittem be, a lányunk makkegészséges lett és 4 kgos, a diétát endokrinológussal és dietetikussal állítottuk be. Plusz férj is orvos, szerinte is totál rendben volt. Így mozgással egybekötve várandósan még fogytam is. Én szülésznõ vagyok egyébként, és bizton állíthatom neked: a gyereked nem a te kalóriáidból él. :)
De a házipatika kalkulátora alapján még a 28-as BMI is normál kategória, akkor ne éhezz, csak figyelj a minõségi táplálkozásra.
3-as vagyok, azt tapasztaltam (az elõzõ terhességemnél, határértéken belül volt a cukrom (7, 4 terheléses), de az orvos magasnak tartotta, azt mondta 180 ch diétát folytassak, de ezt saját belátásom szerint folytattam és állandóan éhes voltam, dietetikushoz nem kuldott) hogy a diabetologusok által összeállított, napi 5x étkezés (meghatározott ch-val) mellett egyáltalán nem vagyok annyira éhes, mint korábban.
5-ös vagyok! Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a szénhidrát-megszorítás nagyon is alkalmas arra, hogy valaki fogyjon vagy ne hízzon a terhesség alatt. Sokan a terhesség után is folytatják, mert akinek már volt terhességi cukorbetegsége, az hajlamosabb a kettes típusú cukorbetegségre amúgy is, meg szerintem sokkal egészségesebb kevesebb szénhidráttal az élet!
A kérdező hozzászólása: Oh jaj, igen ettöl fèlek èn is, és igen, kõvér vagyok, elismerem ès tenni akarok ellene és a babàm egészsège érdekében! De be kell vallanom piszok nehéz ez a diéta betartás... Minden tiszteletem a cukrosoké!
"Igazatok van, csak ugye erösen él az emberben az a "tévhit" hog terhesség alatt ha nem is kettö helyett, de többet kell enni." Mivel te kövér vagy, ez a tévhit benned nem terhesen is él, vagy nem? Mert akkor szerintem inkább hallgass ránk:) A 26-os BMI egyébként már kövér kategória, azt nem tudom értelmezni, hogy "nem annyira", mert ez nem úgy van, hogy ha van nálad kövérebb, akkor te nem vagy az.:) Amúgy orvos/nõvérke tuti szólni fog majd a mázsáláson, nálunk mindig nagyon csúnyán beszéltek a kövér kismamákkal, szerintem tégy ellene, hogy ne szégyeníthessenek meg mindenki elõtt!
Igen, ez tényleg így van! Én 53 kg-mal indultam, a 24. héten 59, 5 kg voltam. Akkor kezdtem a CH-diétát (180grammosat) é azóta is 59-59, 5 kiló vagyok. 36+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazatok van, csak ugye erösen él az emberben az a "tévhit" hog terhesség alatt ha nem is kettö helyett, de többet kell enni. És tudom hogy ez hivatalosan úgy hangzik hogy nem mennyiségben hanem minöségben, tehát minél egészségesebben... Csak megrettentem eztöl az alacsony kalóriabeviteltöl. Amugy a BMI-m 26, szoval annyira nem vagyok kövér, de tèny hogy nem vèkony, sportos az alkatom... Na szóval akkor azt mondjátok elég ez a kevés kalória? Dokihoz ès dietetikushoz csak hetek múlva jutok el megint, akkor addig nyugodt maradhatok! :) )
Azt írják a terhesdiabetológia által összeállított papíron, hogy túlsúlyos kismamáknak 1600 kcal bevitel elegendõ, igaz ez a 150 ch-s diétás papíron van.
dehogy kellene! ha eleve kövér vagy, akkor pedig pláne! de egyébként felnõtt DIÉTÁZÓ nõk kalóriaszükséglete: 1500+300=1800... Azért ne hasonlítsd magad egy vékony, sportoló fiatal nõhöz, aki ehet 2000 kalóriát...
Én túlsúlyos vagyok és terhességi cukrom lett. 150CH-s diétán vagyok és inzulinon. A kalóriát nem kell néznem, de biztos, hogy nem eszek 2-2300 kalóriát. Nekem most emelték (38 hetesen) 180CH-ra és mondta a doktornõ, hogy egyek többet (sajt, joghurt ilyesmi, amiben nincs vagy kevés a CH), mert 6kg mínuszban vagyok és most már jó lenne, ha nem fogynék. Szóval az 1700 szerintem elég. Viszont kedves válaszolók, azért ne írjátok már, hogy igenis kövér a kérdezõ, a normál BMI 20-25-ig van, 26-tal azért nem lehet olyan nagyon kövér, csak nyilván van valamennyi súlyfeleslege.

1 éves kor után nálatok milyen étkezések alakultak ki? Leírnám a miénket, és mások nem így csinálják a környezetemben, szerintetek jó ez így?

Reggel, este 200 ml tápszer.

Legjobb válasz: Egyévesen már mindegyik azt ette reggel, este és délben is, amit mi. Nem turmixolva. Már 6 hónaposan is eltudta majszolgatni a puha ételeket. A babák ínye erõs. Reggel és este kaptak tejet vagy kakaót.

Egyévesen már mindegyik azt ette reggel, este és délben is, amit mi. Nem turmixolva. Már 6 hónaposan is eltudta majszolgatni a puha ételeket. A babák ínye erõs. Reggel és este kaptak tejet vagy kakaót.
A kérdező hozzászólása: 10-es!!! nálunk ugyanez van.ha õ eszik, megeszi, ha én etetem, fulladozik.érdekes!
Hogy megnyugodj kedves kérdezõ. A Fiam 14 hónapos, 4 foga van. Azt eszi amit mi, de nem tudja rágni, vagyis mindent turmixolok neki. Ha kenyér, kukac vagy akármi kerül a kezébe azt harapja. Tegnap az uzsonáhhoz a retket harapta, utána meg a mai ebédhez a nyers sárgarépát. Mégis ha darabosan adom a fõzeléket stb. akkor bokákol, mint aki meg akar fulladni. Nem értem ezt.Ha a kezébe van a kaja akkor harapja, ha a kanálon van nagyobb darab akkor az már szörnyûûû :) Amikor megkérdeztem a dokit azt mondta hagyjam, késõbb érik, nincs olyan felnõtt aki a mai napig pépesen eszik :D szóval ennyi, Én már nem izgulok miatta!
Utolsó vagyok, bocsi 7-es de szerintem nincs igazad...ez pusztán szoktatás kérdése, nem pedig érettségé.Én pl soha nem turmixoltam, 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és mindkét fiam 5-6 hónaposan már nyammogta a villával széttört gyümölcsöt, zöldséget. A környezetemben azt vettem észre, aki húzta a darabos ételek bevezetését, annak egyre nehezebb volt minél idõsebb lett a gyerek. Egy 1 éves már simán eheti azt amit mi.
Egyik korábbi vagyok. Nem fog változni semmi, ha több foga lesz, mert nem azért nem rág, mert nem tud, hanem mert nem tanulta meg hogy kell!!Ahogy írtam én 1 évesem a kenyér héjat simán megeszi, van hogy 1 szelet kenyeret megeszik reggelire/vacsira gond nélkül. Persze, hogy elveszti a türelmét, mert a pépeset csak "lapátolni" kell, hamar megtelik a pocakja, nincs vele dolga. Én szoktatnám....esetleg megoldás lehet, hogy eltereled a figyelmét, ha megunja az evést, játék, esetleg könyv.Tudom nem a legjobb megoldás, de hidd el, ha vársz ezzel, akkor késõbb nehezebb lesz!!! Amúgy ha egyszer rájön hogy rágjon, egyen hatékonyan, utána már nem lesz gond.
:) Én biztosan nem "siettetném"! Haladjon a saját tempójában az étkezéssel! Ha pépesen nagy kedvvel eszik, akkor egyen úgy. Annyi, hogy minden nap kínáld darabossal is. Egyszer majd ráérez az ízére, és utána meg már a pépest nem fogja kérni! :) Nyugodtan egye most úgy, ahogy neki jó, semmi nem lesz attól, hogy csak pl 2 hónap múlva kezd darabosakat is enni, nem marad le semmirõl! Én biztosan nem aggódnék!
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már nem turmixolva adni neki de akkor hamar megunja a kajálást és nyûgös lesz, fordul ki az etetõszékbõl. 5-6 falat után belefárad...legalábbis ezt látom rajta. Êhes marad így inkább a turmixolásnál maradtunk. De ma is egy fõtt tojást feldarabolva egy fél szelet kenyérrel nem akart megenni. Kész kabaré. Pedig a tojást annyira nem is jellett rágni. Remélem ha több foga lesz ez megváltozik. Amúgy pl a paradicsomos húsgombóc jo szaftosan se kellett neki. De amint leturmixiltam neki a másik nagyobbik felét csak úgy falta befelé...ezzel mit kezdenétek?
a kajával nincs gond, de ne turmixold neki. ennyi idõsen már a darabosat is meg kéne tudnia enni
Ha nektek ez így jó, az a lényeg! Mindenki máshogy csinálja, és az nem baj:) Nálunk így néz ki: 7körül ébredés, ekkor szopizik fél9-9 reggeli:kenyér felvágottal, zöldséggel, bundás kenyér, zabkása gyümivel fél12-12 ebéd:amit éppen fõzök(gazdag leves, fõzelék, tésztaféle, harúd rizzsel, zöldséggel, stb) elég keveset alszik sajna, szóval 1-2körül ébredés után szopizik még 4körül gyümi joghurttal, kekszel, 7kor vacsi, amit mi eszünk 8kor cicin alszik el. Amúgy délután szokott még "nasizni" a bátyjával, kölesgolyó, keksz, ilyenek. Ami szerintem a lényeg, hogy kezd el hozzászoktatni a daraboshoz, mert késõbb nehezebb lesz.Nem számít mennyi foga van, az ínyükkel szépen tudnak rágni.Én fiamnak 7 foga van elõl, nem nagyon harap, de ha egy falat kenyérhéjat adok a szájába gyönyörûen megrágja az ínyévelmég jól is esik neki. Szóval szerintem az étkezéssel semmi baj, de kezdjetek leszokni a pépezésrõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem jó ez így, az enyém is kb így eszik, õ most múlt egyéves. Nálunk ez a napi menü: 7-8 körül 210 ml tápi 9.30-10 körül banán vagy lédúsabb gyümölcs kukoricapehellyel 12-13 körül ebéd, próbálok úgy fõzni, hogy õ is azt ehesse, amit mi 16-17 körül "nasi": joghurt, babakeksz, babáknak való kuki(pufi), gyümi vagy ezekhez hasonló 19-kor még belekóstol a vacsoránkba, vagy az ebédbõl ha van még, akkor abból kap 20.30-kor 210 ml tápi Éjfél körül ha felébred kap 180 ml vízben 1, 5 kanál tápszert, most szoktatom le az éjszakai evésrõl (kb 3 hónapja) Mivel neki 5, 5 foga van már, ezért puhára fõzött és összetört, vagy szájban azonnal elolvadó kaját kap. Ami "pép", az a joghurt, vagy az olyan zöldség, aminek a héját nem tudja megemészteni (pl kukorica, borsó, szb) és passzírozni kell. Adagokat nem tudok mondani, mert nem mérem, de husiból 1-1, 5 evõkanál, hozzá 2 ek tészta/krumplipüré/rizs, erre 4-5 ek zöldség szósz/fõzelék.
Reggel, este 170-200 ml tápszer. Tízórai 80-100 gr gyümölcspép keksszel, néha joghurt, vagy krémtúró. Ebéd teljesen pépes húsos fõzelék, 150-200 gr. Uzsonna tejpép, gabonapép, Sinlac, 100-120 gr.
10-es vagyok. Ezt Én se értem :) De a doki erre nem mondott semmit. Ma is pl. fél répát megevett ami kemény is, harapni is kell. Semmi baja nem volt. Bezzeg máskor.... :)

"3-4 hónapos korban már nem ritka és teljesen normális jelenség a heti egy kaki" Nálatok is ez igy van?

Legjobb válasz: Ha anyatejes igen.Nálunk 10 naponta kakilt a lányom, akkoris úgy, hogy hõmérõztem. Az orvos, védõnõ azt mondta, hogy amég nem látom rajta ,hogy szenved tõle, ne hõmérõzzem. Baja nem lett tõle, de mindig féltem, hogy beleragad a kaki és nagy baj lesz, mert voltak akik ezzel ijesztgettek. Úgyhogy aztán már 4-5 naponta hõmérõztem .3 hónapig biztos inyen volt. A hozzátáplálás oldotta meg nálunk.

Ha anyatejes igen.Nálunk 10 naponta kakilt a lányom, akkoris úgy, hogy hõmérõztem. Az orvos, védõnõ azt mondta, hogy amég nem látom rajta , hogy szenved tõle, ne hõmérõzzem. Baja nem lett tõle, de mindig féltem, hogy beleragad a kaki és nagy baj lesz, mert voltak akik ezzel ijesztgettek. Úgyhogy aztán már 4-5 naponta hõmérõztem .3 hónapig biztos inyen volt. A hozzátáplálás oldotta meg nálunk.
az enyém csak nemrég kezdte el, most fél éves. én szélcsövezem heti 1x, semmi se segít azon kívül
anyatejeseknél normális állítólag, idõvel egyre jobban hasznosítják a tejet. 4 hósan nekünk a max még csak 2 nap volt kaki nélkül, de mindenhol azt olvasom hogy ahz 1 hét is normális.

Mikor, mennyi idos korban es hogyan tudassuk a gyerekekkel, hogy nem a jezuska hozza az ajandekokat? Nalatok hogyan volt ez es hogyan fogadtak a gyerekek, hogyan csinalnatok, ha megegyszer lehetne?

A legkisebb 9 eves, eddig ugy tudja, hogy mi is veszunk ajandekot tartalekba, esha neki nem hoz a jezuska, akkor majd elovesszuk azt.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem olyan téma, amihez le kell ültetni a gyereket, és "nagybeszélgetést" kell tartani róla. Egyszerûen csak már ne legyen olyan nagy dolog, hagyd, hogy rájöjjön, az ilyen idõs gyerekek szerintem már úgyis sejtik, mert a suliban úgyis ezt beszéli a többi gyerek, legfeljebb akar benne hinni. Szerintem ne csinálj nagy ügyet, csak hagyjad hogy észrevegye pl a csomagolópapírt, vagy együtt menjetek el a nagymamának, vagy valakinek ajándékot venni.

Szerintem ez nem olyan téma, amihez le kell ültetni a gyereket, és "nagybeszélgetést" kell tartani róla. Egyszerûen csak már ne legyen olyan nagy dolog, hagyd, hogy rájöjjön, az ilyen idõs gyerekek szerintem már úgyis sejtik, mert a suliban úgyis ezt beszéli a többi gyerek, legfeljebb akar benne hinni. Szerintem ne csinálj nagy ügyet, csak hagyjad hogy észrevegye pl a csomagolópapírt, vagy együtt menjetek el a nagymamának, vagy valakinek ajándékot venni.
Szerintem sem.Én 40 éves vagyok, de így direktbe soha nem beszéltük meg a szüleimmel...én sem a gyerekekkel.A legnagyobb 21 éves lesz, de nála se került soha úgy külön szóba.A középsõ 4.5 éves, így nála sem téma még.A pici 3 hónapos lesz, õ még azt se tudja, hogy mi is ez az egész...
Eleve. Úgy értem, öt hónapos a fiam, és nem tervezem a keresztrefeszített véres csuklós bácsi ajándékot ad mesét leadni, és akkor nem lesz ilyen problémám. Se mikulás, se nyuszi. Soha nem hazudnék a gyerekemnek.
szerintem se kell ezt megbeszélni :) tessék csak csinálni amíg benne vannak a játékban :) nem akarom összetörni a lelkedet, de egy 9 éves, kizárt, hogy nincs tisztában ezzel az egésszel, biztosan õ is tudja, csak jól esik még neki ez a mese, így belemegy :) hagyjátok csak így ahogy van, majd egyszer fogja mondani, hogy anya, most már elég :D
3. válaszoló, Te lehet, hogy jófejségnek tartod ezt a hozzáállást, de iszonyú nagy károkat okozol a gyerekeddel. Olvass utána kicsit a fejlõdéslélektannak, (vagy ha nem akarsz szakkönyvet olvasni, leglább a Mesepszichológia c. könyvet) és meglátod, hogy a mágikus világkép, amiben a nyuszi, a Mikulás, a Jézuska, a tündérek, boszorkányok, stb. tartoznak, alapvetõ fejlõdési szakasz a gyerekeknél, egészséges psziché fejlõdéséhez kihagyhatatlan. Egyébként idõvel saját maguk is rájönnek a dolgokra, de ezt sosem szabad erõltetni, a gyerek úgyis csak azt és annyit fog befogadni, amire már elég érett.
Igen, szokott. Nem is magam miatt, hanem a lányunk miatt.
Nem, nalunk nem problema. Termeszetesen hianyzik sokszor, jol esik amikor hazaer, de tudjuk mindannyian, hogy jo munkaja van, megeri csinalni. Reggel fel nyolc korul indul, nyolc korul er haza este. Reggel egy orat velunk van, este fel orat, majd altatja a gyerekeket, pihen veluk kicsit, utana egy-masfel orank van kettesben es alszunk. Penteken jo sokaig ebren vagyunk, a hetvegen meg nagyreszt teljesen egyutt az egesz csalad. Legalabb megeri csinalni.
Õszintén nekem probléma. Amíg egy gyerekünk volt, annyira fel sem tûnt, de most fél éves a kicsi. A férjem reggel akkor indul, amikor mi még alszunk, és van hogy csak 8 körül ér haza. Egész nap egyedül vagyok a két gyerekkel, megyünk sétálni meg ugye a háztartás, de igazából unom. Este fürdetés, arra azért hazaér, utána még mi is fürdünk és alvás. Nekem ez kevés, hogy napi 1, 5 órát vagyunk együtt, abban is fürdetünk, etetünk, zuhanyzunk. Nem erre vágytam, amikor férjhez mentem, ez az igazság. Persze, tudom, értünk dolgozik, de így nagyon rossz, hogy minden gonddal egyedül maradok. És ez tök más, mint akinek a férje délután 5kor hazaér. Ha a férjem hazaérne ilyen idõben, a fenekem csapkodnám örömömben a földhöz. A fiunk 2 éves, egész nap kérdezgeti, hogy 'apa?apa?' nekem meg a szivem szakad meg, hogy kicsim, apa dolgozik, de siet haza. Mert hiányzik a gyereknek, hiányzik nekem, nem élet ez így. Annyit nem ér az a pénz, hogy így kelljen egymás mellett élnünk. Mert így csak vegetálunk.
Nekem a férjem külföldön van.Két hetente egy hétvége.A gyerekek kicsik.nekem gond, hogy nincs velünk, még ha anyagiakban megéri.De ennyit nem ér.
Ezt a "nem tud velem törõdni eleget" hozzáállást annyira gyerekesnek tartom. Felnõtt emberek vagyunk mindenki csinálja a maga dolgát, a férjem értünk is dolgozik, hogy mindenünk meglegyen, én is végzem a magam dolgát, dolgozom, háztartást vezetek, nevelem a gyerekeket. Nincs idõ azon nyavajogni, hogy nem foglalkozunk egymással eleget.Amikor ráérünk és otthon vagyunk akkor nyilván közös programokat csinálunk amikor csak lehet. Hogy kell valakivel törõdni??
Mi a barátommal csak 7végén találkoztunk, de akkor végig együtt voltunk. És most már azt mondom, így szakítás után, hogy ez is sok volt. Túlzottan is bújtuk egymás seggét. (fõleg én az övét) Az biztos, hogy ez inkább a nõknél szokott gond lenni. Szóval így visszagondolva, abszolút nem zavarna, ha ez lenne a felállás a párkapcsolatomban, házasságomban.

11 hetes kisfiam mostanában sokkal kevesebbet szopizik, mint eddig. Kb90-100g körül, de nem reklamál. Hízik rendesen. Pl 2 hét alatt most 370g-ot. Nem kevés neki a tej? Nálatok is volt ilyen?

Amikor megszületett, és hazahoztuk, 110-120got evett.Kés?bb pedig mindig 140-160gokat.Most meg visszavett.De jókedv? nagyon.Remélem elég neki ez a mennyiség? tej.Vagy az összetétele változott, zsírosabb lett?

Legjobb válasz: fejlõdési ugrás, pár nap és visszaáll.

fejlõdési ugrás, pár nap és visszaáll.
Többször, de így nyilván kevesebbet. Igaz, tényleg nem írtad, hogy gyakrabban kérne.. Szerintem semmi gond. Hidd el, valószínûleg látnád rajta, ha nem lenne elég neki! (Evés körüli méricskérõl lassan érdemes lenne leállni, pont az ilyen aggodalmak miatt is, hm? ;)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de fejlõdési ugrásnál többet szopiznak a babák.NEM??
Tök mindegy hány grammot eszik, a lényeg amit írtál: jókedvû és hízik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!