Találatok a következő kifejezésre: Nem konkrétan a (331 db)

Ahogy közeleg az idö, egyre jobban félek, hogy mi lesz, most nem konkrétan a szülésre gondolok, hanem, ha meglesz a baba, igy konkrétan az egészre. éreztetek már ilyet, az elsö babánál?

félek,hogy nem tudom,hogy mit,hogy kell csinálni,igy a baba körül.jol el e tudom látni stb.mivel segitségem,nem igazán lessz,csak a párom,máramikor nem dolgozik.meg az anyagiaktol is félek.

Legjobb válasz: Azt hiszem, ez természetes aggódás. Ne félj, minden rendben lesz. Amikor ott lesz a kis jövevény, úgysem lesz ilyeneken idõd rágódni, minden adni fogja magát. És ne törekedj a tökéletességre mindenben! És merj bátran kérdezni, ha kell segítséget kérni. Hidd el, hamar belejössz! Nyugalom! Könnyû szülést!

Azt hiszem, ez természetes aggódás. Ne félj, minden rendben lesz. Amikor ott lesz a kis jövevény, úgysem lesz ilyeneken idõd rágódni, minden adni fogja magát. És ne törekedj a tökéletességre mindenben! És merj bátran kérdezni, ha kell segítséget kérni. Hidd el, hamar belejössz! Nyugalom! Könnyû szülést!
szia.hát ilyen egy felelõsteljes anya!!jó anya leszel, és sikerülni fog minden.azt nem mondom, hogy minden egyszerülesz.bent a korházba használd ki ez a pár napot hogy miden lényegess dolgot el less, és sose félj kérdezni, még akkor is ha bután hangzik.nekik az a feladatuk, hogy segítsenek, és biztos fognak is.itthon meg segít majd a védõnõ.kérd el a tel számát és ha bármi gondod van szólj neki.hallgass az ösztöneidre, és ha kell kérj tanácsot, és néha nem is árt megfogadni.nem kell mindent megfogadni, mert ilyenkor jön a sok kéretlen jó tanács is, és tapasztalatból tudom, nem mind hasznos és segít.próbálj minél kevesebbet aggódni majd itthon, mert az megérzik a babák, és a tejed sem lesz jó.nem olyan törékenyek ezek a babák ám mint azt elsõre gondoljuk.sok sikert neked, és sikerülni fog meglátod.örülj a babádnak és élvezd hogy van neked, és jönnek az anyai ösztönök is.
39 hetes vagyok és én is félek nagyon. A szüléstõl nem, csak meglesz valahogy. Attól viszont nagyon félek, hogy itthon mi lesz. Fáradtan amúgy sem bírok gondolkozni, nem még ha teljesen új feladatokat kell ellátnom. Na meg sok mindentõl elõre rosszul vagyok. Pl.imádom a családomat és a páromét is, de le merném fogadni, hogy mindenbe bele fognak szólni és azt fogják lesni hol hibázok. De majd lesz valahogy, született már tõlünk ezerszer rosszabb nõnek is gyereke! :D
Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Én is féltem elõre, hogy mi hogy lesz majd, de tényleg bele lehet jönni a dolgokba. Bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy a kezdeti idõszakban ne futott volna át az agyamon többször is, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudom megnyugtatni a hasfájós babámat. De ez is elmúlt és a kívülállók mindíg megnyugtattak, hogy jó anya vagyok. Nyugi, tutira jó anyka leszel! Sima szülést kívánok! 10 hós kisfiú anyukája
Szia, hát én akkor kezdtem el ezt érezni mikor azt mondták a kórházban h mehetünk haza...Én úgy megijedtem, h nem fogom tudni szoptatni, pelenkázni stb.Aztán elsõ éjjel otthon végigaludta az éjszakát, mikor reggel 6kor felébredtem majdnem inkfartust kaptam h úristen a kislányom éhenhalt, nem etettem meg....Dehát persze semmi gond nem volt:) Jelzi õ ha vmit szeretne és te is könnyen bele fogsz rázódni, összeszoktok , aztán majd megy minden mint a karikacsapás amíg el nem kezd járni-na onnantól jön majd a neheze:) Boldog babavárást Neked és sok boldogságot!!!
Én ugyanebben a cipõben járok, mint te.Ezen aggódom, hogy mit kall majd ráadni, hogyan látom el azokat a dolgokat, amik most teljesen természetesek.De biztos belejövünk majd.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, kedvesek vagytok, kicsit megnyugodtam.

Ez hogy kell megcsinálni? Nem konkrétan a megoldás, hanem az elméleti része érdekelne. Feladat lejebb

Egy elktromos mezőben a térerősség 10 a negyediken N/C függölegesen felfelé mutat. Mekkora és milyen nagyságú egy 10g tömegű,10 a mínusznegyediken C töltésű, magára hagyott golyónak? Mekkora a sebeségre gyorsul fel 5 cm hosszú úton?

Legjobb válasz: F=QE

F=QE
Mi neked az átlagos?
Elérhetõ, szerintem ez nem hangkártya függõ, inkább asio. PC-ben lévõ hangkarival zúgni fog, de mint írtad nem érdekel. :-) Eleinte én is így kezdtem, Amplitube programmal és Asioval, de végül mégis beszereztem egy külsõ gitár hangkártyát, mert idegesített. Amúgy nem értem minek kérdezed, nem kerül semmibe, hogy kipróbáld :-)
A kérdező hozzászólása: átlagosnak számitó tehát olyan 100ezres az már érdekel ha nagyon szar de elsõsorban a latencyre vonatkozott a kérdés amúgy meg azért nem próbálom ki mert még nincs meg az e-gitárom akusztikussal meg nehéz lenne :) egyébként meg csak azért kérdeztem hogy vegyek-e egy olcsóbb gitárt erõsítõvel vagy vegyek-e inkább egy drágábbat és egy ideig géprõl használom
2. voltam értettelek. Szerintem ne ettõl tedd függõvé, nyugodtan vegyél olyan gitárt amilyent szeretnél, fölösleges plusz kiadás elsõ körben szart venni számítógéphez. Nem lesz olyan élvezetes, de nem gitár függõ. Kezdeti próbálkozásnak jó, aztán ha lesz lóvé, veszel egy normális erõsítõt. De így is érdemes felkészültnek lenni pc-re is, mert ha szeretnéd felvenni a játékodat, akkor meg az a kényelmesebb. Szóval elõbb-utóbb szükséged lesz egy normális hangkártyára és erõsítõ programra. Továbbra is az a válaszom, hogy Asioval és amplitube-al minimálisra lehet állítani a latencyt.
Ja bocs, mégsem értettelek. :-D Olcsóbbat kérdeztél erõsítõvel. :-) Pont fordítva írtam, de nem érdekes. Ha teheted, mindjárt jó gitárt vegyél, nem ezen múlik egyik sem.
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Ami már nem zavaró az 10-12 ms és egy alaplapi (az összes fajta) 21 ms késéssel rendelkezik. Hangkártya nélkül büdös életbe nem fogod ezt minimalizálni 10 alá!!! Az új méreg drága thunderbolt-os hangkártyák 1 ms alá is eljut. Szóval alaplapival csak legozhatsz. Sajnos, de ez van.

A pasimmal eddig 5x feküdtünk le, védekeztünk, és nem szakadt ki. De az előjátéknál húzogatta rajtam (nem konkrétan a hüvelynél a farkát, és miután belém nyúlt az ujját megtörölte. Lehet baj?

Jövő héten kell megjönnie...elég parázós vagyok, szóval 1 hetet végig izgulhatok. Mindenki szerint paranoiás vok... aggódnom kéne?

Legjobb válasz: "és miután belém nyúlt az ujját megtörölte" Hát az tényleg fontos, utána.

"és miután belém nyúlt az ujját megtörölte" Hát az tényleg fontos, utána.
A kérdező hozzászólása: *mielött
Lehet.
nem, ennyitõl nem lehetsz terhes
Nyugi nem lesz baj.
Lehet, mindjárt rosszul leszek.
Ó, én mindig úgy megyek el, hogy húzogatja rajtam, de még nem maradtam várandós, szóval nyugi. :)
Ilyen nekem is szokott lenni. Nagyon szar érzés, de én sem tudom miért van.
A kérdező hozzászólása: Neked milyen érzés, mit csinálsz vele, köszi a választ.
ööö nekem is szokott olyan nagyon szar érzés lenni :S mintha valami fertõzés lenne pedig ki van zárva mert évek óta fennt áll a probléma és véletlenszerûen jön, mikor hogy és pár óra alatt elmúlik Én ilyenkor annyi folyadékot iszok amennyit bírok és vizelés után "kitisztul" vagy nem tom de utána jobb...
Nekem is elmúlik egy két óra alatt.
de vajon mitõl lehet:O? EE ha tudod írd meg:P am korotok? 16/F
A kérdező hozzászólása: 16/f nekem is...
nem tudom h aktuális-e még a kérdés és nem is vagyok fiú, de a barátomnak is ilyen volt, neki a málna teától, kiderült h vmi van benne és mikor már a vesén meg mindenen keresztül ment akk a hólyagjában vhogy még felszívódott ez az anyag és attól vörösödött ki neki...testápolóval kenegette, elmúlt + nem iszik málna teát..

A 3d-s vagy 4d-s ultrahangon mikor tudják megállapítani a baba nemét? Konkrétan a 12. heti ultrahangvizsgálaton már látszik?

Legjobb válasz: Egyik barátnõm 13 hetesen ment el 3D ultrahanra, és ott már látszott, hogy kisfia lesz. Az is lett! :-)

Egyik barátnõm 13 hetesen ment el 3D ultrahanra, és ott már látszott, hogy kisfia lesz. Az is lett! :-)
12. heti sima ultrahangon is megmondják, ha már biztosan látják a nemét. A fiút megmondják elég egyértelmû, ha éppen úgy fekszik, hogy látják. Ha tudni szeretnéd a nemét kérdezz rá mert egyébbként nem mondják meg. A 12-13. héten lehet úgy utoljára elmenni 3 illetve 4d-re hogy az egész Baba látszik a képernyõn, innentõl kezdve gyors növekedésnek indul. Nekem a doki azt mondta hogy a 26. hét körül menjünk el 4d-re mert ilyenkor már látszanak a vonásai, mosolya és már igazi babaforma. 21 hetes kismama
Nekem nem tátszott a 12. heti ultrahangon. Azt mondták h még nem lehet látni. Nemsokára megyek a 16. hetire (ha akkor van ) és remélem már látszani fog. Üdv. 15 hetes kismama
Szia! Ez attól is függ, hogy a kis babóca meg akarja-e mutatni. Nekem a 12. héten semmit nem volt hajlandó, majd a 18. hétben voltam 4D ultrahangon elõzõ nap beszélgettem a kicsivel és kértem, hogy legalább csak annyit engedjen meg, hogy láthassuk ki lakik odabenn. Úgyhogy a vizsgálaton az elsõ 5 percben megmutatta, hogy kislány és a vizsgálat többi részét szépen végigaludta!:)
Szia!Én nemrég voltam ultrahangon (16hetesen)és azt mondta a doki, hogy õ szívesen megmondaná, de a babám nem akarta megmutatni magát!bökdöstük is hátha úgy fordul, de csak annyit tudtunk elérni, hogy utána meg már csak a hátát mutatta:) ) Tehát minden csak rajtuk múlik!:) Ha van kedve megmutatja, ha nincs akkor várni kell:) ))
Én úgy tudom, és tegnap nézetem errõl egyfilmet is a tévében, hogy 12 hetesen még egyformák a nemi szerveik, ezután emelkedik ki, vagy húzódik vissza. Azt szokták mondani, hogy 16 hetesen tudják már megmondani, ha úgy fekszik. De ehhez persze kell a baba is, egy jó doki is és szerencse:-) Nekem normál uhon 19 hetesen egyértelmûen kilsányt mondtak.-)

Megbüntethetnek? A lényeg bár nem konkrétan a kutya de hozzá kapcsolódik.

Minden nap sétálunk a kutyával. Nem mondom hogy soha de van mikor sajnos séta közben végzi el a dolgát. Összeszoktam szedni de az út szélen sétálunk és nem igen fordul elő csak a járdán. Na szóval, mindig én és a kutyám vagyunk a hibásak mert mindenhol kutyapiszok van mert csak "mi járunk arra" nem is egyszer nekem szóltak, hogy miért nem otthon végzi el a dolgát a kutya és miért nem takarítok utána. Hiába mindig nem az én kutyám volt az öreglány szerint aki szólt csak minket lát arra sétálni tehát az én kutyám volt. Tehet valamit és engem megbüntethetnek?

Legjobb válasz: Nem egészen értem a szitut. Ha összeszeded a kutya ürülékét és kidobod, akkor miért büntetnének meg? Egyébként csak akkor büntethet meg rendõr/közteres, ha tetten is ér, hogy otthagyod a cuccost

Nem egészen értem a szitut. Ha összeszeded a kutya ürülékét és kidobod, akkor miért büntetnének meg? Egyébként csak akkor büntethet meg rendõr/közteres, ha tetten is ér, hogy otthagyod a cuccost
Ha te minden alkalommal összeszeded utána, édesmindegy hogy még más kutya után is van ott maradék, akkor téged nem büntethetnek meg. Azért mert más kutya is megy arra, ha nem látnak mást, lehet kóbor kutya is, azért te nem vagy felelõs. Nem tehet semmi az "öreglány" õ hiába pattog. Ha illetékes ember megy arra, és látja hogy nem szeded össze, na õ megbüntethet, HA nem szeded össze. Rám egy öregmama azért szólt múltkor, mert beledobtam a konténerbe (városban lakunk)... mert hogy kijelölt kukába dobjam..a gond az hogy a környéken még csak kuka is alig volt, kijelölt kukák nálunk pedig nincsenek. Ilyenkor szépen integetek neki vagy köszönök óriás vigyorral, és ott hagyom. :)
Ha nem tudja bizonyítani, hogy te voltál, akkor mehet a levesbe... feltételezni bármit lehet...
A kérdező hozzászólása: Csak az én kutyám dolgát szoktam összeszedni a másik ami már ott volt azt ott szoktam hagyni. A baj, hogy már máskor is ugyanazon az útszakaszon volt már probléma az öreglánnyal. Õ szolt már egy éve is pedig akkor csak épp a sarokig mentünk. Kekec az egész családja és az önkormányzatnál dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Én is azt szoktam, de most pattogott is. Kisvárosban lakunk vagy inkább nagy falu. Remélem nem csinál belõle nagy ügyet mert képes rá. Köszönöm a választ megnyugodtam.
Szerintem keress másik útvonalat, olyat amivel ezt a kötözködõ öreglányt egyszerûen elkerülöd. Persze a szart az új útvonalon is szedd össze mindig. :)
Ebben az esetben ne foglalkozz vele...sétálj úgy, hogy kakival teli zacsi legyen nálad, mikor az öreglánnyal talizol...ha hepciáskodik, mutasd meg, hogy itt van, felszedted...ha nem hagyja abba, dobd oda neki :D
Nem büntethetnek meg csak azért, mert a kutyád mellett kutyaszar van a fûben, ne aggódj. Észt meg sajnos nem lehet adni, ne is idegesítsd magad a nyanyin.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak hirtelen úgy felment bennem a pumpa. Elgondolkozva sétáltunk erre szinte letámadott mikor köszöntem. Eddig szóra se méltatott mert nem szóltam hozzá hát most már biztos még köszönni se fogok neki. Zacival sétálok mikor dolgát végzi mert nem tudom csak itthon kidobni.

Hol találhatnék a netem szülésfelkészítős videó anyagot? Nem konkrétan a szülést, hanem hogy mi zajlik a felkészítő foglalkozásokon?

Legjobb válasz: Videót szerintem nem fogsz találni, de a Bajcsy/szülésfelkészítõn megtalálod, hogy mik a témák, mivel foglakoznak alkalmanként...

Videót szerintem nem fogsz találni, de a Bajcsy/szülésfelkészítõn megtalálod, hogy mik a témák, mivel foglakoznak alkalmanként...

Miért lustult el a posta, a postások miért nem hozzák ki a kisebb, könnyű csomagokat mint eddig, hanem rögtön értesítőt dobnak be? ! Nem konkréten a budapestiekre gondolok, többi lent.

Én Bp. melletti kisvárosban lakom, eddig nem volt gond, ha kisebb csomagot kaptam kihozta, (biciklivel közlekednek)értesít?t akkor dobott be, ha nem voltam itthon. Nehezebb csomagot meg egy másik postás hozta dobozos autóval. Pár hónapja az az új módi, hogy ki sem hozza a csomagot, ha könyv van benne vagy egy póló,akkor sem, hanem a már el?re megírt értesít?t nyomja a kezembe...kicsit felháborító,mert végül is ez a munkája,nem?! A postáé is, meg a postásé is..hogy kihozza. Még jó, h a pékségben nem a nyers begyúrt tésztát adják h nesze itt a kenyér, süsd meg otthon. Amíg Bp.-en laktam, ott sosem volt ilyen. Természetesen nem nagy dobozokat várok, hanem kisebb dolgokat..pl.: vateráról vásárolt könyv, bizsu...1-1 db-ok. Ami befér a postaládába azt bedobja,illetve begyömöszöli. Persze nyilván nem tudhatja itthon vagyok-e, (bár azért a saját területét csak ismeri a postás,nagyjából ki szokott otthon lenni..) de akkor se nekem kelljen már folyton bemászkálnom, amikor itthon vagyok (GYES-en) és amíg kihozta,mindig átvettem mindent. Úgyh nem általánosítok, az itteni helyzet bosszant. Miért van ez így?!

Legjobb válasz: nem gondoltam volna hogy valaki ilyet valaha meg fog kérdezni. rögtön az volt a benyomásom hogy azt hiszed csak egyedül a te házadhoz jár a postás, és más dolga nincs is. "Ami befér a postaládába azt bedobja,illetve begyömöszöli." Ez enged következtetni arra hogy nagyobb méretû dolgokat szoktál kapni. a postásbicikliken nyilván tudod nem lehet rengeteg mindent elpakolni, amikor sokszor a szórólaptól nem lehet mást elpakolni. nagy divat ma a postán hogy 7 órára jelentik be a kézbesítõket, és sokszor nem fér bele a munkaidõbe a tennivaló. másrészt postai szabályzat hogy a kerékpáron nem vihet ki olyan küldeményt a postát amit ha valahol felügyelet nélkül hagyja a biciklit ellophatnak. azokról a küldeményekrõl értesítõt kell írnia, és bedobni a címre. nagyobb csomagokat a postakocsi hordja, és a nagyméretû sima leveleket is postakocsinak kell(ene) vinnie. de te elvárod hogy akár hatszor tekerjen vissza a postára az a kézbesítõ akár szakad az esõ akár télen a csúszós utakon, stb. végül még annyit mondanék hogy akinek rendszeresen sok, vagy nagyobb méretû dolgai jönnek postán, ott a kézbesítõ elõszõr is kérhet nagyobb postaládát, ahova nem "begyömöszölni" kell, ami megint úgy hangzik mintha a szerencsétlen postás hibája lenne. ûaztán ha a nagyobb postaláda felszerelése többszöri kérés után is elmarad akkor ezt a posta kérelmezni fogja hivatalos úton. végül még postafiókot váltatnak meg veled, ha nem teremted meg a kézbesítés alapvetõ feltételeit. remélem kielégítõ volt a válasz.

nem gondoltam volna hogy valaki ilyet valaha meg fog kérdezni. rögtön az volt a benyomásom hogy azt hiszed csak egyedül a te házadhoz jár a postás, és más dolga nincs is. "Ami befér a postaládába azt bedobja, illetve begyömöszöli." Ez enged következtetni arra hogy nagyobb méretû dolgokat szoktál kapni. a postásbicikliken nyilván tudod nem lehet rengeteg mindent elpakolni, amikor sokszor a szórólaptól nem lehet mást elpakolni. nagy divat ma a postán hogy 7 órára jelentik be a kézbesítõket, és sokszor nem fér bele a munkaidõbe a tennivaló. másrészt postai szabályzat hogy a kerékpáron nem vihet ki olyan küldeményt a postát amit ha valahol felügyelet nélkül hagyja a biciklit ellophatnak. azokról a küldeményekrõl értesítõt kell írnia, és bedobni a címre. nagyobb csomagokat a postakocsi hordja, és a nagyméretû sima leveleket is postakocsinak kell(ene) vinnie. de te elvárod hogy akár hatszor tekerjen vissza a postára az a kézbesítõ akár szakad az esõ akár télen a csúszós utakon, stb. végül még annyit mondanék hogy akinek rendszeresen sok, vagy nagyobb méretû dolgai jönnek postán, ott a kézbesítõ elõszõr is kérhet nagyobb postaládát, ahova nem "begyömöszölni" kell, ami megint úgy hangzik mintha a szerencsétlen postás hibája lenne. ûaztán ha a nagyobb postaláda felszerelése többszöri kérés után is elmarad akkor ezt a posta kérelmezni fogja hivatalos úton. végül még postafiókot váltatnak meg veled, ha nem teremted meg a kézbesítés alapvetõ feltételeit. remélem kielégítõ volt a válasz.
Nem ellustultak, hanem nem ez irányába motiválják õket. Fontosabb a fõnököknek, hogy a kézbesítõk biztosítás, kaparós sorsjegyet stb. értékesítsenek, mint hogy a munkájukat végezzék. Sajnos!
A kérdező hozzászólása: Nem volt hasznos, de azért mégis, köszi :) Azt hiszem félre értetted..én kisvárosban élek ahol csak kertes házak vannak, panelek nincsenek, és így igy is le vannak osztva területekre a postások. Én nem várok naponta csomagot, sõt mondhatni ritkán, de az is max. könyv méretû. Két óriás dobozban nem fér el..? A sok rohadt reklámújság meg igen? Na ne. Gondoltam h szabályzatban van nekik, de nehogy azt hidd h egész nap hordja a leveleket, elég kis terület jut egy postásnak. Nem várom el h naponta hatszor visszajöjjön én ilyet nem írtam. Általában ugyanabban az idõben jön minden nap, olyankor szoktam kimenni h oda tudja adni a postát és olyankor bosszantó h mehetek be másnap érte, mert aznap nem lehet mert zárásig nem ér vissza vele. A biciklit nem tudja otthagyni mert mindig a házak elõtt teszi le, be nem megy sehova. Mindegy is, csak érdekelt a dolog miértje, de ez van ezt kell "szeretni".
konkrétan jótékonysági dolog..mint a templom..adhatsz a "perselybe" ami nem kötelezõ, de a pap is rossz szemmel néz rád, ha nem csörög az apró.
A kérdező hozzászólása: És szerinted mennyit?
Úgy jársz a legjobban, ha megkérdezed szemtõl szemben mégis mire és mennyit gondolt!?Nem bûn érdeklõdni, de rossz bizonytalanságban élni nemigaz?
A sószoba fenntartása folyamatos költséggel jár, nálunk az oviban egy héten 1x ott tartják a de. foglalkozásokat. Mi 4000 Ft-ot fizetünk erre az évre (talán 10 hónapra számolják). Remélem segítettem!
nem, egy kiló sóra :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!