Találatok a következő kifejezésre: Nem kellene jogi (4 db)

Nem kellene nagyobb jogi védelmet kapnia a taxisoknak és a kalauzoknak és az ellenőröknek?

Sok halálos támadás érte már a taxisokat az utóbbi években, az elmúlt hetekben pedig egy ellen?rre és egy HÉV-vezet?re támadtak rá késsel a járm?veken. Nem kellene egy nagyobb büntetéssel sújtani azokat, akik rájuk támadnak? Nem kellene jobba védeni ?ket?

Legjobb válasz: de! mongyuk közfeladatot ellátó személlyel szemben elkövetett akármi igazán lehetne súlyosbító tényezõ népszavazást neki, ez most úgyis divat (erre még el is mennék)

de! mongyuk közfeladatot ellátó személlyel szemben elkövetett akármi igazán lehetne súlyosbító tényezõ népszavazást neki, ez most úgyis divat (erre még el is mennék)
elöször is nem kalauz hanem jegyvizsgáló, és szeintem is kéne nekik.
Nem. A taxisoknak minek? Az ellenõröket, kalauzokat pedig tök jól ki lehet játszani a mostani jogszabályokkal.
A kalaúz/jegyvizsgáló közfeladatot ellátó személy. Elvben nagyobb a védelme. A taxisok nem, de rájuk is ki lehetne valamiféle védelmet terjeszteni.

Belügyi szakon tanulok, Rendőrnek. Ezt Ausztráliába, tudnám hasznosítani? (Persze gondolom kell valami átképzés stb. Csak, h nem az egész 6 évet kellene újra tanulnom? ) Gondolom, kint mások a jogok, törvények stb.

valami ötlet?

Legjobb válasz: Rossz pályát választottál! Az ausztrál bevándorlásból alapból kizárja magát az a jelentkezõ, akinek egy másik ország jogrendjére szabott képzésben szerezte a végzettségét!(pl. jogász, rendõr, börtönõr, határõr, stb.) Nincs lehetõség átképzésre, teljesen elõlrõl kell kezdeni mindent, mert az ausztrál jogrendszer alapja az angolszász jog, míg a magyaré a római jog és a törvények is teljesen eltérnek a magyartól.

Rossz pályát választottál! Az ausztrál bevándorlásból alapból kizárja magát az a jelentkezõ, akinek egy másik ország jogrendjére szabott képzésben szerezte a végzettségét!(pl. jogász, rendõr, börtönõr, határõr, stb.) Nincs lehetõség átképzésre, teljesen elõlrõl kell kezdeni mindent, mert az ausztrál jogrendszer alapja az angolszász jog, míg a magyaré a római jog és a törvények is teljesen eltérnek a magyartól.
Aki azt hiszi hogy minden jogász ügyvéd, az kicsit el van tévedve.
Szerintem EU-n belül is meg fogod találni a számításaidat.
Igaz azt nem tudom, hogy lehet e honositani, de gyakorlatot biztosan kernek. Egy atlagos szakmaban 3-4 evet, de villanyszerelokent mar 7!! evet kertek a ferjemtol! Szoval ha meg csak most tanulsz akkor lehet, hogy hosszu lesz. De mindenesetre sok sikert kivanok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Nem menekülõk csak a lehetõségeimet szeretném felderíteni. Azóta 6 év amióta 4+2, és a RENDÕRTISZTI képzés pedig még ezekre rá 4 év(persze akkor nem kell az a +2)
Ez nagyon érdekes, mert a Föld minden országában mások a törvények. Lehetséges, hogy egyes országokban angolszász jogrendszer van ami hasonló, de az nem ad egy naprakész tudást, amivel Ausztráliába azonnal ügyvédként tudnál tevékenykedni. Akkor viszont ennek mi az értelme ( csak van értelme, ha felrakták....de mi ) ?
" így most a SOL listán rajta van az ügyvéd foglalkozás. " Igen, rajta van, de kétlem, hogy a megfelelõ ausztrál hatóságok elismernék a magyar jogi végzettséget. Teljesen más a jogrendszer, törvények, stb.
Ezt az idézetet egy bevándorlási ügynök honlapjáról másoltad ide, de azt is tudni kell, hogy a bevándorlási szabályok napról - napra változnak, így most a SOL listán rajta van az ügyvéd foglalkozás. Nem frissíti kellõen a bevándorlási ügynök a honlapját - nem szabad készpénznek venni !
" Messzire kerülni kell azokat a pályákat, amelyek egy-egy ország hivatali- vagy jogrendszerére készítenek fel. Ezek nem válthatók át egy másik országéra. Ilyen pl. a katonatiszt, a rendõrtiszt, a vámos, az államigazgatási alkalmazott, a jogász." Forrás: http://www.bertok.com/szakmai-alapu-bevandorlas/palyavalaszt..
Barrister and Solicitor :-))
Ez nem igaz ! Nézd meg a SOL listát, rajta lesz az ügyvéd szakma. Szóval sületlenséget ne írjál !!!
Miért ne települhetnének le (nem angolszász) jogászok Ausztráliában? Persze az egy elég beteg népség, minden kitelik tõlük... Amúgy mióta 6 év a rendõrtisztképzés?:-D
Szomorú, ha már egy rendõr is menekülõre fogja...
Rendõr szakmával Ausztráliában semmit nem fogsz érni...

Telket vásárolnánk egy olyan utcában, ahol nincs és nem is lesz csatorna. A közeli merőleges utcán tudnánk rácsatlakozni a csatornára, ehhez viszont a szomszédtól szolgalmi jogot kellene kérnünk. Mennyi pénzt kérhet ő ezért?

Legjobb válasz: Semmit. Megbeszélitek vele a munkálatokat, elkészíttetitek a csatornát, aztán mindent visszaálíttattok eredeti állapotába! Késõbb már nem kell bejárnotok a szomszédhoz.

Semmit. Megbeszélitek vele a munkálatokat, elkészíttetitek a csatornát, aztán mindent visszaálíttattok eredeti állapotába! Késõbb már nem kell bejárnotok a szomszédhoz.
Kérni annyit kérhet, amennyit akar. Ha nem tudtok megegyezni az összegben, akkor pereskedhettek. A reális összeg az, ami az õ ingatlanának értékcsökkenése a szolgalmi jog miatt és az ott folyó munkák megengedéséért. Sokban függ attól is, hogy a csatorna az õ telkén hol fog áthaladni. Ezen felül a földhivatali bejegyzés díját is nektek kell állnotok. "Megbeszélitek vele a munkálatokat, elkészíttetitek a csatornát, aztán mindent visszaálíttattok eredeti állapotába!" Az eredeti állapot nem lesz visszaállítva, mivel a csatorna áthalad a szomszéd telkén a munkálatok után is. "Késõbb már nem kell bejárnotok a szomszédhoz." Csak abban az esetben, ha a csatornarészt valami okból javítani, újítani kell. Nekünk is szolgalmi jogunk van a csatornára, be kellett jegyeztetni a földhivatalnál a tulajdoni lapra. A csatorna elkészülte után ezt nem vonathatod vissza; vagy ha visszavonatod, nem használhatod a csatornát. Mi nem fizettünk érte semmit a tulajdonosnak, mert a szüleim telkén megy keresztül a csatorna. De egy idegen biztos nem engedi meg ingyen. Mielõtt megveszitek a telket, beszéljetek a szomszéddal és írjatok papírt a szolgalmi jog megengedésének áráról.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


Egy zene hallgató oldalt szeretnék létrehozni, viszont nem ismerem ennek a jogi oldalát. Több oldalon is láttam, hogy 1 percet ingyen meg lehet hallgatni minden számból. Ehhez is jogdíjat kellene fizetnem?

Tudna valaki valamilyen konkrét és hiteles forrás linkjét bemásolni nekem, ahol megtalálom ezeknek a jogi hátterét?

Legjobb válasz: ott a jutub minek más

ott a jutub minek más


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!