Találatok a következő kifejezésre: Nem kellene az (1527 db)

Hány nappal és milyen?
Nekem 3 nappal utána erõsen mutatta a pozit délutáni vizeletbõl.
Én Ovitrellet kaptam, rá a 4. napon reggeli vizeletbõl nagyon-nagyon halvány, épp hogy észrevehetõ 2. csíkom volt!

Hogy van ez a mondat angolul? (Véleményem szerint amíg a gazdaságunk rossz állapotban van és gyenge, nem kellene az eurót erőltetni. )

In my opinion until our economy is in bad condition and weak , the Euro should not be forced. A "should not be forced"-ban nem vagyok biztos:/

Legjobb válasz: Szerintem ez így helyes. Bár amíg nem láttam a mondatod, addig a mondat eleje úgy nézett volna ki, hogy "In my opinion as long as our economy..". Szerintem így szebb, de ki tudja.

Szerintem ez így helyes. Bár amíg nem láttam a mondatod, addig a mondat eleje úgy nézett volna ki, hogy "In my opinion as long as our economy..". Szerintem így szebb, de ki tudja.
Nem csak hogy szebben hangzik, de az eredeti mondatfordítás helytelen! Until=amíg nem... Véleményem szerint addig nem kellene ... erõltetni, amíg nincs rossz állapotban és nem gyenge. (= most jó állapotban van, úgyhogy még ne erõltessük, majd ha rossz állapotban lesz, akkor...) Magyar ember általában nem nagyon tud az "until"-lal megbírkózni :-) Használhatnál még "while"-t is helyette. Másik probléma a a "weak" és az "in bad condition" sorrendje: amennyiben ugyanolyan szerepet betöltõ mondatrészek között van összetett is (jelen esetben 3 szóból álló!!!), mindig az jön a végére! Helyesen: ...economy is weak and in bad condition... A should not be forced teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: köszi:) Az as long as tényleg szebben hangzik
AZ 1. hozzászóló vagyok. A "while" és az "as long as" végülis ugyanazt jelenti?
Nem, de van közös metszet... Bizonyos helyzetben szinonimaként használhatóak. as long as=if while=during the time that, as long as (until=up to a specified time)

Szerintetek az Ûrodüsszeiának nem kellene egy remake?

Egy inkább sci-fi, kevésbé mûvészfilm változat.

Legjobb válasz: Heló! Nem kellene. Kubrick szerint sem, nemhiába semmisítette meg a díszletet. Ha esetleg arra gondolsz, hogy azért kellene egy "közönségbarátabb" verzió, mert Kubrick mûve esetleg "túl szerzõi", akkor arra pedig csak azt tudom mondani, hogy ne a mozi alacsonyodjon le, hanem a közönség érjen.

Heló! Nem kellene. Kubrick szerint sem, nemhiába semmisítette meg a díszletet. Ha esetleg arra gondolsz, hogy azért kellene egy "közönségbarátabb" verzió, mert Kubrick mûve esetleg "túl szerzõi", akkor arra pedig csak azt tudom mondani, hogy ne a mozi alacsonyodjon le, hanem a közönség érjen.
Nem.
Jó hogy nem a Mechanikus narancsot akarod remakelni.


Be vagy jelentve, vagy feketén nyomod? Nem személyeskedés, de nem mindegy.
Ha azért akarják visszavonatni, mert valami disznóság van az alkalmazásoddal, és nem akarják magukra húzni a zsarukat/munkavédelmet, akkor buktad (vagy õk, ha mégsem vonod vissza).
semikép ne vond visza ha nem te voltál a híbás akkor megnyered a pert
Hát sajnos a problémádat jogi síkon valószínûleg nem lehet megoldani. Feljelentést mindenki tehet, ez benne van a büntetõeljárási törvényben, ehhez munkáltatói hozzájárulás nem kell és a munkáltató nem adhat utasítást a feljelentés visszavonására. A munkáltatód nyilván nem is ezt vitatja, hanem nem akar balhét, mert ezt diktálják a gazdasági érdekei, ezért szeretné, ha visszavonnád. Ha ezt nem teszed meg, akkor konfliktusos helyzetbe kerülsz, sajnos lehet, hogy kicsinálnak, elbocsátanak. Az ilyen okból történt elbocsátás jogellenes lenne, ha be tudod bizonyítani, és a volt munkáltatódnak meg kellene téríteni a károdat, az elmaradt béredet, amíg új állást találsz és több havi összeget a jogellenes felmondásért. Ha erre készülsz, próbálj bizonyítékokat begyûjteni arra nézve, hogy le akartak beszélni a feljelentésrõl. Legyen errõl tanú, netán valami írás. Ezeket kell mérlegelni a feljelentés visszavonásánál.
Magánindítvány sem vonható vissza, feljelentés sem. Nincs lehetõség az eljárás megszüntetésére, maximum, ha közvetítõi eljárás (ha feltételei fennállnak) lefolytatását kezdeményezitek, akkor elkerülhetõ a hivatalos út.
Nem tudom, milyen fokú a sérülés. Ha 8 napon belül gyógyul, akkor vissza lehet vonni, mert csak könnyû testi sértés, ami magánindítványos. Ha 8 napon túl gyógyul, akkor az már nem magánindítványos ügy, amit tényleg nem lehet visszavonni, mert hivatalból folytatni kell a nyomozást.
Feljelentést nem lehet visszavonni.
A kérdező hozzászólása: be vagyok jelentve, 8 napon belüli a sérülés.Ahol alkalmaznak ott ragaszkodnak így nem rúgnak ki.De kllene valamilyen jogszabály
1978:IV tv Btk. magánindítvány nem vonható vissza 31.§ (6) http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV Feljelentésrõl bõvebb info itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=998000.. Annyival kiegészíteném, nem írtad az ügy milyen szakaszában van, amennyiben magánvádas eljárás indul/indult és az ügyész nem vette át a vád képviseletét abban az egy esetben van lehetõség a feljelentés visszavonására. Errõl a nyomozó hatóságnál/ügyészségnél lehet érdeklõdni!

Nem kellene egy népszavazást kiírni erről az egész IMF ügyről?

20 éves múlt az újkori magyar „demokrácia!

Legjobb válasz: "Nem kellene egy népszavazást kiírni errõl az egész IMF ügyrõl?" Ha minden hasonló súlyú ügyrõl népszavazás lenne, akkor havonta több száz ügyrõl kellene népszavazást kiírni. A kérdés többi része zavaros, dilettáns fejtegetés.

"Nem kellene egy népszavazást kiírni errõl az egész IMF ügyrõl?" Ha minden hasonló súlyú ügyrõl népszavazás lenne, akkor havonta több száz ügyrõl kellene népszavazást kiírni. A kérdés többi része zavaros, dilettáns fejtegetés.
"Talán el kellene kezdeni felnõttként kezelni a társadalmat" Minõ gyermeki naivitás, kacagnom kell! Most komolyan, az nem is zavar, hogy az emberek nagy részének fingja sincs a gazdaságról és a kedvenc megmondóember politikusának a szájbarágásait bírja csak visszamondani? Én valahogy nem tartom ésszerûnek, hogy olyanok döntsenek ilyen fontosságú dolgokról, akiknek fingjuk sincs az egészrõl.
Nem. A fejtegetésed dilettáns. A gazdaság és a pénzügyi világ nem így mûködik. Ne szavazzon olyan errõl a kérdésrõl, akinek halvány fogalma sincs a gazdasági folamatok mûködésérõl.
*3, 8%
1-est!Egyébként a hiány nem 3-8%.., hanem 5 %!
Énis errõl beszéltem te utolsó! Megint kiszavaznának az országgal alaposan!
A bankokat ki kell hajtani Magyarországról vagy kell egy állami bank ami versenyhelyzetet teremt a bankok között. "Érdekes" módon a fideszesek most nem akarnak népszavazást, mert a zorbán most nem uszítja õket.Miért is tenné õ van kormányon...
Hatalmasat röhögtem a kérdésen. Kínomban. Mert inkább sírni lenne kedvem...
A kérdező hozzászólása: ""Hatalmasat röhögtem a kérdésen. Kínomban. Mert inkább sírni lenne kedvem... A tudatlanságod vagy az ostobaságod csiklandozott?
Kedves kérdezõ, az ötleten. Elképzelem, amint a 87 éves Mari néni szavaz gazdasági/szakmai kérdésekrõl.
De ember, fogd már fel amit itt páran mondanak! Aki nem ért a gazdasághoz, az hallgatni fog valamkire, nem saját véleménye lesz. Mirõl akarsz népszavazást tartni? Felvázolsz egy rossz és egy rosszabb lehetõséget, melyik hülye fogja majd a mégrosszabbat választani? Senki. Csak közben fingja nincs a dolgokról, és ugyanúgy manipulálják, átverik, ahogy eddig. Csak most más. Nagy változatosság. Ezért szajkózzák itt, hogy szakembereknek kell szakmai kérdésekben dönteni, nem Józsi bácsinak mucsajröcsögérõl.
Ám ha mégis kiírnák mindenképp a kettest.
Nem, mert akkor megint minden hülye szavazhatna és megint jól kiszavaznának az országgal.
A kérdező hozzászólása: Nem. A fejtegetésed dilettáns. A gazdaság és a pénzügyi világ nem így mûködik. Ne szavazzon olyan errõl a kérdésrõl, akinek halvány fogalma sincs a gazdasági folamatok mûködésérõl. Talán neked nincs lila gõzöd sem a makro gazdaság mûködésérõl. De szerintem azt sem érted miért vagyunk ekkora [email protected] Mi is a zavaros a számodra?
A kérdező hozzászólása: Jahh! Ez nem egy egyszerû eset, itt a gazdasági függetlenségünk a tét. Az hogy ne mások mondják meg, a nagytõke oldaláról hogy "nekünk" vagy nekik? mi is a jó!
A kérdező hozzászólása: A kérdés többi része zavaros, dilettáns fejtegetés. Hogy a te számodra zavaros? "Arról nem én tehetek"
A kérdező hozzászólása: Persze hogy nem mindenki közgáz! De akinek egy átlagosz ért színvonala van az megérti hogy mirõl kell dönteni. Ha leegyszerûsítem. Most 4-56 évig legyen [email protected], de utánna határ a csillagos ég, sokkal tágabb lehetõségünk? Vagy legyen csak kicsit de egyre jobban [email protected], és soha ne legyen világos az alaút végén?
Költségvetési kérdésekrõl tudtommal nem lehet népszavazást kiírni.

Ha nem kellene étel az életbenmaradáshoz, dolgoznál?

Sokat kell dolgoznia az embernek egész életében napi 8-10 órákat, hogy megéljen, de ha nem kellene táplálékot bevinni az életbenmaradáshoz, dolgoznál ? A segélyb?l futja a rezsire és a netre. Ételre pedig nem kell k?lteni, akkor dolgoznál-e.

Legjobb válasz: "Ha nem kellene étel az életbenmaradáshoz, dolgoznál?" A mi éghajlatunkon nemcsak enni kell, hanem lakás is kell, azt fûteni is kell stb. Szóval nem menne. Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy dolgoznék-e, ha annyi pénzem lenne, hogy nem lenne muszáj dolgoznom, akkor természetesen "nem" lenne a válasz.

"Ha nem kellene étel az életbenmaradáshoz, dolgoznál?" A mi éghajlatunkon nemcsak enni kell, hanem lakás is kell, azt fûteni is kell stb. Szóval nem menne. Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy dolgoznék-e, ha annyi pénzem lenne, hogy nem lenne muszáj dolgoznom, akkor természetesen "nem" lenne a válasz.
Nem csak az ételért dolgozik a legtöbb ember, hanem kocsiért, házért, szórakozásért, hobbiért stb stb. Nem olyan nagy összeg ám amit ételre kell fordítani.nem sokkal élnél magasabb színvonalon ha a kajapénzt mától nem kéne elköltened...
Persze hogy dolgoznék. 1. nem csak azért eszem, mert kell, hanem mert szeretek enni. 2. cigizni is szeretek. 3. halálra unnám magam. 4. ruhákra is szeretek költeni. 5. jut eszembe, olvasni is szeretek, az se két fillér. 6. nem véletlenül választottam azt a szakmát, amit, mivel ezt szeretem/szeretném csinálni (most még csak tanulom, de van már némi munkatapasztalatom is).
Zavarna, hogy nem csinálok semmit.
Gratulálok! Ez aztán a fas.za élet. Fészbúk, telefon meg TV egész nap. Akkor már inkább 24 órát dolgoznék, minthogy ennyire szánalmas legyen az életem.
A benzint nem fedezné a segély, a motor meg nem dísznek van. :D
mennyi az ostoba ember ha nem kéne dolgozni akkor ki dolgozna és honnan a segély
Így biztos nem, ahogy most dolgoznak az emberek. Nyilván a hobbiknak lenne sokkal nagyobb szerepe.
Nem dógiznék, bár ígyse dógozok soha.
Persze , h dolgoznék. Ugyanezt amit most akkor is ha fizetnem kellene érte.Mert sikerélményt ad , mert embernek érzem magam tõle. Lehetsz akármilyen kõgazdag, ha nincs meg a napi örömadagod abból amit szeretsz csinálni és nem becsül meg a környezeted borzasztó az életed. Olyan munkával ami nem okoz örömet és nem köt le kínlódás az életed.Ha reggel úgy kelsz fel az ágyból, h a fene egye meg már megint dolgozni kell akkor szánalmas az életed. Azért tanulsz , h tudj mert alapból mindenkiben benne van a tudásvágy valami iránt csak vannak akik nem tudják hova tették:) A segélyt pedig el lehet felejteni lassan , mert pár év és nem lesz. Mert nem lesz aki összedobja rá a zsozsót és nem fogja tolerálnia társadalom az ingyenélést és a bûnt.
Kérdezõ, hát te hülye vagy :D 10 emberbõl szerinted hány mossa ki a seggét papír helyett? xD
Szánalom.
A kérdező hozzászólása: utolsó : Mosod vízzel a papír úgysem hozza ki, Anettka is ezt csinálja aki nem hord bugyit. Alkohol pedig nem kell az éhenmaradáshoz, drognak meg ott a teknokol.
Naná, hogy dolgoznék, hisz attól még inni kell, meg alkohol is kell (csak ételt említettél), sõt, budipapír is kell :D
"Kérdezõ szerintem te egy nagyon buta ember lehetsz." Mert meg merte kérdezni a véleményünket valamirõl?
Kérdezõ szerintem te egy nagyon buta ember lehetsz. Egy normális ember nem gondolkodik ilyeneken hogy hogyan tudna megélni segélybõl. Ez nagyon rossz mentalitás. Amúgy is azért járnak általában az emberek iskolába hogy azt tanulják amit szeretnek. Ha itt nem is tudnak elhelyezkedni vannak még más országok is. Persze egy gyári munkás akit rabszolga sorsba hajtanak és dolgoztatnak éhbérért az biztosan nem dolgozna. De egy valamire való ember aki szereti a munkáját a hivatársának él az szívesen csinálja. Nekem egyben a munkám az a hobbim is. És végüll az anyagiak sem elhanyagolhatók manapság . Te lehetsz szívesen laksz egy kis lyukban egy panelban de én nem. A luxusnak nagy ára van manapság.
A kérdező hozzászólása: ava87 olvassál már amit leírta, a segélybõl futja a rezsire és netre is meg tvre és telefonra. 15:46 Szted a kaja ingyen van ? :D Ha van lakása akkor miért ne kapna segélyt ha nincsen munkája ? Mibõl tartsa fennt magát még a Full milliárdos barátjával a Zimányi Linda, aki méreg drága gazdag gUCCI MEG áRMÁNI SZERKÓKBAN JÁR IS KAP SEGÉLYT !
ennyi erõvel most sem kéne dolgozni megtermelem magamnak a kaját a segéjbõl meg megéldegélek nekem vannak olyan ismerõseim akik semmit nem vesznek boltba (a semmi kajára értendõ kész kajára) pl maguk sütik a kenyeret meg tartanak állatokat ültetnek zöldséget gyümölcsöt... és még eladásra is futja nekik
Nem tudom, hogy most hogy van a törvény, de pár éve még nem volt jogosult a segélyre, akinek vagyona (pl. saját lakása) van.
Kérdezõ: mibõl gondolod, hogy mindenki saját lakással rendelkezik, amiért nem kell fizetnie?
Régen baj az ha az ételért kell dolgozni. Az borzaszto nagy szegénységet jelent. Ma már mi a viszonylagos "luxusért" dolgozunk nem azért az egy tál rizsért amiért az afrikaiak. Ha azt a viszonylagos luxust megkapnám munka nélkül, akkor nem dolgoznék.
Nem. Nekem nincs családom, egyedûl élek nemkell senkit eltartani, nincsennek nagy igényeim autó hasonló.Miért is dolgoznék. Hobym: horgászat, moped-el túrázás, stb... ami forintokból megvan :)
Dolgoznék mindig minden körülmények között, mert hozzászoktam, hogy ez tesz emberré. A munka nem csak a pénzkeresés miatt kell, komoly személyiségfejlesztõ dolog, tartást ad az életednek.
Meg elérnék hogy olyan magas legyen azoknak a dolgoknak az ára amikre szükséged van minimálisan hogy mégis csak muszály legyen dolgoznod. Nyugi kivan ez a kapitalista rendszer annyira találva hogy ne veszítsen el semmiképp "rabszolgákat", egy ilyen csekélység mint hogy nem eszel nem változtatna a rendszeren.
A kérdező hozzászólása: Hogyne csinálnél semmit ? Neteznél, tvznél, rádióznál, fotum, facebok, wow és még sorolhatnám, most is netezel !
Ahogy az elõttem szóló is írja, a pénz mellett a sikerélmény az ami motiválja az embert. Már régen megtehetném, hogy csak üljek a babérjaimon, akkor sem lenne semmi gondom az életben már sem nekem, sem a családomnak, de amikor egy új kihívás elé állítanak, hatalmas öröm hogy megint megoldottam, és rajtam kívül senki más nem tudta. Ami még számomra öröm, és ezért sem tudnám abbahagyni, az az hogy embereknek adok munkát, biztos megélhetést, és mind a 180 dolgozó a barátom is egyben, mert ez egy igazi közösség, nem csak egy szimpla gyár. Ezek azok amik már nem a pénzrõl szólnak kizárólag.

Tisztelt Doktor Úr! Hallottam, hogy a túlzott higiénia sem jó, de akkor miért ajánlják a ph érték egyensúlyban tartása céljából az intim lemosókat. Kérdésem, hogy melyiket ajánlaná? Mivel kellene, illetve nem kellene mosakodni? Válaszát köszönöm.

Tisztelt Doktor Úr! Hallottam, hogy a túlzott higiénia sem jó, de akkor miért ajánlják a ph érték egyensúlyban tartása céljából az intim lemosókat. Kérdésem, hogy melyiket ajánlaná? Mivel kellene, illetve nem kellene mosakodni? Válaszát köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pH egyensúlyban tartására, az intim lemosók helyett inkább a lényegesen korszerűbb Vitagyn C hüvelykrém rendszeres alkalmazását ajánlom.  A Vitagyn C krém a megfelelő helyen fejti ki a hatását, ellentétben a lemosóként alkalmazható készítményekkel! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pH egyensúlyban tartására, az intim lemosók helyett inkább a lényegesen korszerűbb Vitagyn C hüvelykrém rendszeres alkalmazását ajánlom.  A Vitagyn C krém a megfelelő helyen fejti ki a hatását, ellentétben a lemosóként alkalmazható készítményekkel! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Terhelten, vagy terheletlenül méred a 4, 5 V-ot? 12-nek kellene ott lennie.

Tisztelt Doktor Úr! Hallottam, hogy a túlzott higiénia sem jó, de akkor miért ajánlják a ph érték egyensúlyban tartása céljából az intim lemosókat. Kérdésem, hogy melyiket ajánlaná? Mivel kellene, illetve nem kellene mosakodni? Válaszát köszönöm.

Tisztelt Doktor Úr! Hallottam, hogy a túlzott higiénia sem jó, de akkor miért ajánlják a ph érték egyensúlyban tartása céljából az intim lemosókat. Kérdésem, hogy melyiket ajánlaná? Mivel kellene, illetve nem kellene mosakodni? Válaszát köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pH egyensúlyban tartására, az intim lemosók helyett inkább a lényegesen korszerűbb Vitagyn C hüvelykrém rendszeres alkalmazását ajánlom.  A Vitagyn C krém a megfelelő helyen fejti ki a hatását, ellentétben a lemosóként alkalmazható készítményekkel! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pH egyensúlyban tartására, az intim lemosók helyett inkább a lényegesen korszerűbb Vitagyn C hüvelykrém rendszeres alkalmazását ajánlom.  A Vitagyn C krém a megfelelő helyen fejti ki a hatását, ellentétben a lemosóként alkalmazható készítményekkel! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!