Találatok a következő kifejezésre: Nem kell folsavat szednem (11 db)

A nőgyógyászom azt mondja, hogy egyet normálisan, ne egyoldalúan és akkor nem kell vitamint szednem. Én vettem folsavat, abból napi 2-őt szedek. Így tegyek?

Az els? gyermekemmel Elevitet szedtem és 20 kg-ot híztam.

Legjobb válasz: Szia! Én sem szedek vitamint, csak azokat a gyógyszereket szedem be, amit a dokim mond. A 17. hétig 2x1 Folsavat szedtem. Most a 18. héttõl kezdve Maltoferfolt 2x1-et és Magnerot-ot 3x1-et szedek, mert keményedik a pocim. A késõbbiekben kell majd kalciumot szednem. A legjobbakat! 19 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja

Szia! Én sem szedek vitamint, csak azokat a gyógyszereket szedem be, amit a dokim mond. A 17. hétig 2x1 Folsavat szedtem. Most a 18. héttõl kezdve Maltoferfolt 2x1-et és Magnerot-ot 3x1-et szedek, mert keményedik a pocim. A késõbbiekben kell majd kalciumot szednem. A legjobbakat! 19 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja
Sok orvos, védõnõ mondja ezt, és én teljesen egyetértek vele, de csak akkor, ha a kismama korábban is kiegyensúlyozottan táplálkozott. Ha már beálltak az étkezési szokások a terhesség elõtt, akkor egyrészt a szervezet vitaminraktárai fel vannak töltve, másrészt nincs szükség gyökeres változtatásra. Sokan vannak viszont, akik saját vagy nem saját hibájukból nem táplálkoznak kiegyensúlyozottan (rendszertelenül, sokszor gyorskaját, kevés züldség-gyümölcsöt). Õk valószínû, hogy nem tudják az étkezési szokásaikat egy csapásra megváltoztatni. Az õ esetükben hasznos lehet a vitaminpótlás, és persze bármikor, ha az orvos fontosnak látja. De kiegyensúlyozott táplálkozás mellett szerintem sincs rá szükség, elég a folsav (erõl viszont bizonyított, hogy nagyon fontos a terhesség elsõ harmadában). Egészséges babavárást!
Ez igy tok jo, szedd a folsavat, kesobb Mg, Ca. Minden jot!
:o) Óóóóh eleveit.....3 hónap alatt 6 kg-ot híztam tõle. Szerintem se szedjél csak folsavat és haskeményedés miatt magnéziumot, de ahhoz meg kell a kalcium, hogy felszívódjon.3 hónap után én is abbahagytam az elevitet és mégis tök jók a leleteim.Még a vasat sem szedem, mert akkor iszonyatosan görcsöl a hasam.... 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek :) Boldog babavárós napokat!!

9 hetes vagyok, a terhesvitaminokat nem bírom, így arra gondoltam, hogy csak folsavat fogok szedni. Milyen formában kell azt szedni, hogy kérjem a gyógyszertárban?

Legjobb válasz: Simán csak folsav, így kell kérni, de az orvos felírhat olyat, ami egybe van a vassal. Én is olyat szedtem.

Simán csak folsav, így kell kérni, de az orvos felírhat olyat, ami egybe van a vassal. Én is olyat szedtem.
En sem birtam szedni semilyen terhes vitamint.A doki tanacsara napi 1et vettem be , aztan kaptam kapszulasat es abbol 2naponta 1et kellett bevenni. Gratulalok a babahoz!
Szia! Én sem birtam a tablettákat, nagyon rosszul voltam tõlük. Most Hipp Natalt iszogatok, ez egy 98%-ban gyümölcskivonatot tartalmazó "lötyi". Es ettõl semmi bajom sincsen, bent van minden vitamin, ami a bogyókban is. DM-ban és Brendonn is vettem már, a gyõgyszertárban kicsit drágább, de ott is szokott lenni. Szerintem próbáld ki. 22 hetes kismama
én 10hetes vagyok nekem azt mondta a doki, már ezzelöt 3hétel hogy ne szedjek semmit, itt mindenki irja a folsavat, de én már szültem kettöt, ez lesz a harmadik de nem kellett szedni, azt se
En is csak folsavat meg kalcium+magneziumot szedek. A folsavbol napi kettot kell bevenni, legalabbis a tajekoztatojan ez van.

Csak a 11. hét végén kezdtem el szedni a Folsavat, ugyanis a nődokim szerint nem kell, de a férjem szerint fontos. Nem késő?

Elevit mellett napi 1 szemet veszek be, esetleg vegyek be napi 2 szemet? És meddig szedjem?

Legjobb válasz: Szia, A 12.hétig kifejlõdik mindene a picinek, a folsav az idegcsõzáródások, és sok más miatt fontos, ha az elevitet szedted rendesen minden nap, amióta terhes vagy a plusz folsav nem mindig kell... csak ha a doki indokoltnak tartja. A terhesvitaminok úgy lettek kialakítva, hogy a baba-mama szükségletet teljesen fedezzék... minden vitamin, nyomelem, ásványi anyag téren... Ne a aggódj

Szia, A 12.hétig kifejlõdik mindene a picinek, a folsav az idegcsõzáródások, és sok más miatt fontos, ha az elevitet szedted rendesen minden nap, amióta terhes vagy a plusz folsav nem mindig kell... csak ha a doki indokoltnak tartja. A terhesvitaminok úgy lettek kialakítva, hogy a baba-mama szükségletet teljesen fedezzék... minden vitamin, nyomelem, ásványi anyag téren... Ne a aggódj
Ártani nem ártasz vele, sõt, de elméletileg a terhesség elõtt minimum 1 hónappal érdemes elkezdeni, és a az elsõ trimeszter az, amikor kifejezetten ajánlott. Utána már kevésbé nagy a jelentõsége, hiszen már kialakult a baba összes szerve, már csak nõnie kell (kicsit egyszerûen fogalmaztam meg, de a lényeget szerintem érted:) )
Nem késo, szedd nyugodtan, sokan, csak 8-9 hetesen veszik észre konkrétan, hogy terhesek és nekik sincs semmi bajuk. Szedd, ártani nem árt, csak használ! Viszont Elevitbol, elég a napi 1 !!! Minden jót! Udv.
Folsavat ajánlott már a terhesség elött is szedni, amikor még csak tervezitek a babát, és nagyon is fontos szedni.
Még az elso vagyok én is Elevittel egyutt szedem napi 1szemet és a 17.hétben vagyok.Szerintem nem kell 2szemet szedned.
szia, Én elevit mellett nem szedek külön, mert az elég ami a terhesvitaminban van. Az elsõ 3 hónapban a legfontosabb a folsav, utána is, de akkor más kevésbé.
Szerintem nem kell kulon szedned a folsavat, hisz a rengeteg vitamin mellett pont ez a lenyege az Elevitnek.Igaz az tenyleg jo ha szeded a terhesseg elott mar 2 honappal...en is szedtem aztan a doki kiirta az Elevitet, mert abban a folsav mellett mas vitaminok is vannak, de en rosszul voltam tole, ugyhogy maradt a folsav magaba, napi 1 bogyo....mast nem irt ki, mert rengeteg gyumit ettem, szinte azon eltem, annyira kivantam ...pedig 1x sem hanytam es kajat is tudtam enni. Ne aggodj, ha szeded az Elevitet akkor minden Ok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! :)


Milyen vitamint szedjek? 7 hetes vagyok. Az orvosom, csak folsavat mondott.172 cm magassághoz 82 kg vagyok. Ezért nem kell nekem vitamint szednem? Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Elég a folsav, ha kielégítõen, vegyesen táplálkozol, nem csak mûkaját eszel, hanem valódi alapanyagokból otthon készült fõtt ételt, gabonát(barna) zöldséget, gyümölcsöt , húst és tojást is, meg tejterméket is. Ha hiányosan táplálkozol, javulj meg, és terhesvitamint kaphatsz patikában.

Elég a folsav, ha kielégítõen, vegyesen táplálkozol, nem csak mûkaját eszel, hanem valódi alapanyagokból otthon készült fõtt ételt, gabonát(barna) zöldséget, gyümölcsöt , húst és tojást is, meg tejterméket is. Ha hiányosan táplálkozol, javulj meg, és terhesvitamint kaphatsz patikában.
Én csak folsavat szedtem az elején, és kb a 32. héttõl szedtem vitamint, mert addigra látszott a vérképemen, hogy kiürülni kezd a szervezetem. Táplálkozz változatosan, olvass utána, az normál esetben elég.
Eurovit kismamáknak Ezekben nincs hatvanöt mindenféle marhaság, csak ami kell.Szopi közben is szedd majd, csodákra képes ami a tej mennyiségét illeti! Ja, és nem méregdrága!
Én Elevitet szedek a kezdetektõl. Napi egyet kell. Viszont ha ezt választod szedned kell mellé a Jodid 200-at, mert nincs benne jód, ami viszont nagyon fontos a babának. Az emberek 80 százaléka nem visz be a szervezetébe elég jódot és terhesen még többet igényel a szervezet. Ez kb 5400Ft(100db). Ha Gravidát választasz akkor nem kell külön jód, abba van. Szerintem kell a vitaminkészítmény akár hogy is táplálkozol. Ártani nem ártasz vele. Boldog babavárást!
Én csak folsavat szedtem az elején, aztán a 12. héttõl Elevitet szedek, mert nem nagyon szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Én szeretem a gyümölcsöt, zöldséget, és minden egészséges kaját, de most általában csak a vajaspiritós és a krumpli, ami jól esik. El kezdtem az elevite és c vitamin szedését és azóta kevésbbé vagyok fáradékony, de ma vettem Vipp Natal, mert azt olvastam, hogy az természetes. Üdv. és boldog babavárást!

Nem kell külön folsavat szednem? MagneB6, Elevitet szedek, elég ennyi vitamin?

Elég az Elevitbe lév? folsav mennyisége? 10 hetes kismami

Legjobb válasz: Igen elég, ahogy olvasgatom, a legtöbben így szedik, én is így kaptam. Mindig csináld úgy, ahogy a doki mondja, mert õ látja a vérképedet és a baba fejlõdését, tudja, mi kell nektek! Gratulálok!

Igen elég, ahogy olvasgatom, a legtöbben így szedik, én is így kaptam. Mindig csináld úgy, ahogy a doki mondja, mert õ látja a vérképedet és a baba fejlõdését, tudja, mi kell nektek! Gratulálok!
Biztos, h elég, de ha aggódsz emiatt, akkor egyél rendszeresen diót, mogyorót, karfiolt, mézet, tojást, mert ezek sok folsavat tartalmaznak.Így újabb mesterséges vitamin nélkül tudsz több folsavhoz jutni. 15hetes kismama

Az orvosom nem mondta hogy szedjek bármit is. Folsav? Ezt szedhetem úgy is hogy ő nem mondja? Mennyit kell belőle szedni? Több fajta van? Melyiket ajánljátok?

Legjobb válasz: Szedheted magadtól is,napi egy szemet.Én a terhesség elõtt szedtem az elevittel aztán mikor elfogyott már csak elevitet szedtem,szedek.Ha mást nem akkor legalább valamilyen terhes vitamint szedjél.

Szedheted magadtól is, napi egy szemet.Én a terhesség elõtt szedtem az elevittel aztán mikor elfogyott már csak elevitet szedtem, szedek.Ha mást nem akkor legalább valamilyen terhes vitamint szedjél.
Szia! Én a Folsavat tuti elkezdeném szedni, azt csak a 12. hétig kell, mert addigra alakul ki a babádnak mindene, és ez az idegrendszer kialakulásáshoz fontos. Napi 1 szemet kell, én az Euroviteset vettem.
A kérdező hozzászólása: és ezt mettõl meddig kell-kellene szedni? én a terhesség elött nem szedtem semmiét és még most sem. ja és 9 hetes vagyok:) lehet ebbõl problémám?
A kérdező hozzászólása: akkor bajt azt nem csinálok vele ha elkezdem?és még nincs baj hogy nem szedtem? nem értem hogy a doki miért nem mondta:(
Figyelj, nekem 10 hetes derült ki, hogy baba lesz, nem készültünk rá, nem szedtem semmi vitamint. Utánas kezdtem az Elevitet szedni, minden nap. Gyönyörü, egészséges kisfiam született, 3700 g-mal.
Csak nyugi! 12 hetes korig szedj még folsavat szerintem is :) Utána pedig valamilyen terhes-vitamint, elég sokfélét kapni manapság, olvass utánuk, és válassz Te, ha a doki nem ajánlott semmit. Egyébként az én kicsi lányom 4, 3 kg-mal egészségesen született úgy, hogy semmilyen vitamint nem szedtem a 9 hónap alatt. :)
Semmi bajotok nem lesz hogy eddig nem szedtél semmit, gondolom normálisan étkeztél, igy jutott a babádnak vitamin:-)))De azért kezdj el szedni valamit, én az elevitet szedem és béres magnéziumot napi 1-1 szemet.Az elsõ voltam:-))

A terhességem 5. hetétől szedem az elevitet és a folsavat. Úgy hallottam, hogy az elevitet végig kell szedni, még a szoptatás alatt is, a folsavat csak a 14. hétig. Nem túl hosszú idő ez?

Régebben a túl sok vitamintól nagyon nagy babák születtek, vagy a pl. csak a fejük stb. lett aránytalanul nagy. Ezek a mostani vitaminok ennyire mások lennének?

Legjobb válasz: Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket ,sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek,és 17hetesen nem híztam csak fél kilót,a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig,épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem ,mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták,meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem,napi egyet.úgyhogy én végig szedem,és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd,te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.

Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket , sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek, és 17hetesen nem híztam csak fél kilót, a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig, épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem , mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták, meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem, napi egyet.úgyhogy én végig szedem, és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd, te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.
csak annyit az Elevitrõl, hogy az egyik ismerõsöm 30 kg-t hízott tõle a terhesség alatt! rendszeresen szedte, végig, minden nap!
Kezdjuk azzal hogy az ember a kajatol hizik, nem pedig a vitamintol. Hogy vannak akiknek a vitaminok novelik az ehsegerzetuket es emiatt tobbet esznek az megint mas. Amugy a tavaly novemberi Kismama magazinban van egy cikk a terhesvitaminokrol, pontosabban az Elevitrol, amiben prof.Czeizel Endre orvosgenetikus beszel mennyire fontos a szedesuk. O ajanlja a szedeset a mar a terhesseg tervezesetol egesz a vegeig. Es szerintem azert az o szavaban lehet bizni
Valóban nem a vitamintól van a hízás. De csinálhat jobb étvágyat, bár én nem vettem észre. Ezt viszont kontrollálni tudod, azzal hogy sokszor eszel inkább keveset és megnézed, hogy mit. Abból pedig ne vonj le messzemenõ következtetést, hogy már három kilót híztál, mert lehet hogy ezután két hónapig nem változik a súlyod! Egyébként szerintem méltatlanul nem emlegetett, de nagyon jó kismamavitamin a Gravida. A terhességem elejétõl naponta szedem. Kívánok nagyon boldog babavárást! Egy 33 hetes kismama.
tudom látom hogy már sok választ kaptál de az eleje az hüjeség én konkrétan rá kérdeztem a baba növése a vitamintól függ azt mondta nem szedjem az elevitet nyugodtan naponta és szoptatás alat is szerintem egy dokinak több tapasztalata van ilyen téren és mivel a szervezetünknek szüksége van ezkre az anyagokra nem hiszem hogy evésel vagy akármilyen gyümölcsel pótoljuk a rendes napi adagot ketönknek persze ez nem azt jelenti hogy szedem a vitamint és nem eszek gyümölcsöt vagy zöldséget vagy finom husikat dehogynem és ráadásul nem hiztam csak 1 kg ezis alkati kérdés nem vitamin .Anagymamám na jó nem terhes:) de folyamatosan bombázuk minden vitaminal és olyan sovány majd elfúja a szél 4 gyereke van és soha nem volt kövér alkati kérdés a terhesség sem egyforma . PUSZI 15 hetes kismami
Szerintem sincs semmi köze az elhízáshoz. Én 6 hónapos vagyok és eddig 6 kg-ot híztam. nem az elevittõl hízik el aki elhízik!!
Szia! Nem tudom ki terjeszt ilyen "rém"híreket, de a vitaminoknak semmi köze a baba nagyságához, sem a te súlyodhoz. A vitaminok csupán kiegészítenek, de nem adnak semmi plusszt! A vérképed alapján a dokid tudja mire van szükséged, rá halgass és önmagadra. A vitamin neked kell, hogy rendben legyen az imunrendszered, mert a baba bizony sokmindent"elvesz"... Minden jót!
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy szedjem nyugodtan az elevitet. Én minden nap beveszek egyet, márcsak azért is mert nem mindig táplálkozom helyesen szerintem. Én nem híztam meg tõle, pedig már a 27 hétben vagyok. Úgy tudom a gyerekkel sincs semmi "gond". Nem említett semmi olyat, hogy "Hú, ez nagy baba!" :) vagy ilyesmi. Most is megnézte a fiamat uh-n. Azért ha megyek hozzá rákérdezek konkrétan a mostani állapotunkra. Szerintem beszéld meg az orvosoddal. Ismerek olyan "elevites" babát, aki 2900 grammal született csak, meg több olyat is, akik normális súllyal (3000-3500 gr). Hogy kinek mekkora babája születik, az genetika IS. Én a helyedben kikérném az orvos véleményét, és mondd meg neki, hogy szeretnéd ha tájékoztatna az UH-ok alkalmával, hogy milyenek a gyerek méretei.
Szia!Szerintem ahány orvos annyi válasz a kérdésre. Nekem azt mondta a dokim hogy az elevitet 12. hétig szedjem rendszeresen, utána csak elvétve mert én is meghizom tõle és a gyerek is nagy lesz..Hmm ki tudja...hallgatok rá max több gyümölcsöt fogok enni..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) Nektek is nagyon boldog babavárást:)
Szia En is elevitet szedek, de nekem az orvosom azt mondta, h 1 heten max 2-3 db-ot szedjek, ne vigyem tulzasba. En mast nem szedek amig az orvosom nem mondja, gondolom Te is az orvosod javaslatara szeded ezeket?! En 10 hetes kismama, es hiztam En is 1-2 kg, de ugye En nem szedek annyi vitamint, h attol lehessen. Amugy En is ezt hallottam a vitaminokrol amit Te is leirtal, de az orvosomat nem kerdeztem meg rola, na majd ha legkozelebb megyxek 2, 5 het akkor. Boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Hát igen, most vagyok 11 hetes, és már + 3 kilónál járok...:( És ilyenkor kire kell inkább hallgatni? A védõnõre vagy a dokira?
Szia! Én azt hallottam, hogy állítólag nem ártalmas ha a terhesség végéig azedik az Elevitet, de.. én is azt szedem, és nagyon sok helyen olvastam hogy elég csak az elsõ 3-4 hónapban szedni, mert tényleg nagy babák születhetnek tõle.Én úgy döntöttem, hogy az elsõ 3 hónapban Elevitet szedek, aztán áttérek a Hipp Natal nevû vitaminra, ami szintén várandós anyáknak lett kifejlesztve, semmi káros anyag nincs benne, 98%-os gyümölcslé, és ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza mint az Elevit! Gratulálok a babához!
En elkezdtem szedni az elevitet mar egy honappal a teherbeesesem elott. Azota mindennap szedem, es mar a vegefele vagyunk. En osszesen 10 kg hiztam. Egy baratnom nem szedett semmilyen vitamint a terhessege alatt es 31 kg hizott. Akkor hogy is van ez?

Meddig kell szedni a Magne B6-ot és a folsavat? Igaz hogy nem lehet a terhesség végéig? 15 hkm

Legjobb válasz: a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.

a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.
Szia, csatlakozom az elõttem szólóhoz. Viszont! Gravidát szedtem, mert az Elevittõl én is rosszul voltam. A Gravidát is csak úgy, hogy étkezés után fél órával vettem be. Ebben az esetben nem voltam ki a vitamintól.
Én nem szedtem folsavat, most két hete írta fel a dokim. olyat írt, ami vas-folsav egyben. Azt mondta ezt végig kell szedni innentõl kezdve. Ha végig lehet szedni, nem gondolom hogy bajt okozna. Mellette Elevitet szedek, én a gravidától voltam rosszul. Magne B6-ot csak akkor kell szedni, ha szükséges, de azt is bármikor lehet. Én csak akkor veszem be, ha nagyon keménynek érzem a pocakom, kb 1-2 hetente egyet. Üdv: 14 hetes kismama
a magnéziumot a 36.-37. héten szokták javasolni a dokik hogy hagyd el, hogy érezd a méh tevékenységet, a gyenge jósló fájásokat. A folsav az érdekes kérdés. Nagyon megoszlik.Én mindkét terhességemnél magzatvédõ vitamint szedtem, nem külön folsavat. Az elsõ terhességnél 36. hétig szedtem, nem lett nagy a babám. 3120 gramm. A második terhességnél abbahagytam a vitamin szedését 26 hetesen, akkor fogyott el. utána meg rengeteg gyümölcsöt ettem. Még nem tudom mekkora lesz, még van 2 hetem.
A Hipp Natalt szokták még javasolni annak aki nem bírja a bogyókat. Én is ezt iszom, nekem bevált :) 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Jó mert én még mindkettõt szedem, sajnos ilyen Elevit féléket nem tudok szedni, mivel rosszul vagyok tõle/tõlük. De bajunk a babával nem lesz ha még mindig szedem a folsavat is ugye?
A kérdező hozzászólása: Szerencsém van mert imádom a zöldségeket és gyümölcsöket, szóval eszek én mindenféle vitamint rendesen, tehát ha nem muszáj nem szedek terhesvitamint. A védõnõm is mondta, ha tudom valamilyen szinten pótolni a vitaminbevitelt nem kell feltétlen szedjem. Egyébként régen nem voltak ilyen vitaminok és mégis egészséges babák születtek ezt nem értem. Persze a baba érdekében bármit, de annak semmi értelme, ha beveszem a vitamint és fél óra, óra múlva meg kijön. :(

13 hetes terhes vagyok, meddig kell szedni a folsavat és a magneB6-ot? Lehet a terhesség végéig? Más vitamint nem szedek.

Legjobb válasz: szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!

szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy a magneB6-ot folyamatosan szedjem, a folsavat viszont a 12. héten abbahagytam. Ekkorra ugyanis már kialakult mindene, amihez a folsav támogatása kell.
A folsav valóban fõként arra kell, hogy kiküszöböljük a velõcsõzáródási rendellenességet, vagyis hogy ne nyitott gerinccel szülessen a pici. A záródási folyamat akkor problémás, ha a terhesség 23-26. napjáig nem alakul ki megfelelõen a velõcsõ, szóval a folsav szedése leginkább a terhesség elõtt és az elsõ trimeszterben indokolt. A magnézium a görcsök ellen jó, de általában azt javasolják, hogy a 36. héttõl fokozatosan abba kell hagyni a szedését. Valószínûleg azért, mert akkor már elvileg érett a baba a megszületésre, és ha gátoljuk a megfelelõ görcsök kialakulását, kárt okozhatunk a babának.
Nekem is azt mondta a doki h a 12. hét után hagyjam abba a folsavat, de fokozatosan kell róla leszokni.

Ha a szoptatás alatt folsavat kell szednem nem lesz baja a babának tőle?

A tájékoztatón azt olvastam hogy kiválasztódik az anyatejbe.6 hós múlt a babám.

Legjobb válasz: Több kevesebb mértékben minden kiválasztódik az anyatejben. A folsav egy vitamin, amit a várandóság alatt a baba érdekében fontos. Kizártnak tartom, hogy most bármilyen veszélyt jelentsem a babára.

Több kevesebb mértékben minden kiválasztódik az anyatejben. A folsav egy vitamin, amit a várandóság alatt a baba érdekében fontos. Kizártnak tartom, hogy most bármilyen veszélyt jelentsem a babára.
semmi gond nem lesz, sõt, a babának sem árt meg! Az én babám vérszegény, vashiányos születése óta, õ is kap külön folsavat és nekem is szednem kellett. Mivel õ maga is szedi, biztos vagyok benne, hogy nálatok sem lehet baj abból, hogy te szeded!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!