Találatok a következő kifejezésre: Nem kapok ha (1493 db)

Fél éve vagyok egy tanfolyamon, amin havonta kapok 73.500 ft-ot, viszont nem vonnak belőle semmit; TB -t se. Más juttatást nem kapok. Ha bemegyek most fizetni a TB -hez, akkor visszamenőleg is behajták a pénzt? Ha igen, akkor 100%, vagy csak sanszos?

Viszont állandó gyógyszerem van, ami TB -támogatott, és meg is kapom támogatva minden hónapban. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Elõbb-utóbb kamatokkal együtt behajtják. Szóval ajánlott minél elõbb rendezni.

Elõbb-utóbb kamatokkal együtt behajtják. Szóval ajánlott minél elõbb rendezni.
Ha minden hónapban megkapod a támogatott gyógyszered, akkor biztosítva is vagy. Lehet, hogy a munkáltató utalja a TB-nek. Kérdezz rá a TB-nél.
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz, hogy nincs munkáltató. Van a szervezet, akiktõl kapom a pénzt, de abból nem fizetik senkinek se a TB -t, se semmit... Ezért nem értem... Ha nincs fizetve, hogy kaphatok így támogatott gyógyszert? Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Regisztrált munkanélküli vagy? Ha igen, akkor az állambácsi fizet. Vagy a szervezet fizeti. Ha valaki nem fizetné utánad a TB-t akkor az max 3 hónap után kiderülne és a doki nem írná ki a támogatott gyógyszereket.
A kérdező hozzászólása: vagy fizikatanár; informatikatanár szakot. Még nem döntöttem.
Te most az állami ösztöndíjra gondolsz, ami lényegében olyan, mint a régi államilag támogatott képzés?
A kérdező hozzászólása: Erre gondolok http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/klebersbe..
Már született róla kormányrendelet és valami szerzõdést íratnak veled alá, amiben vállalod, hogy az elkezdett tanárszakon idõben lediplomázol és a tanult szakjaidon x évet ledolgozol egy általad megválasztott tankerületben, különben visszafizettetik veled az ösztöndíjat. Szerintem nem tanulmányi átlagot nézik, hanem ugye h milyen szakpárra jelentkeztél, aláírtad-e a szerzõdést meg iylesmik. De nem tudok én sem ettõl többet:

Valaki! hol lehet bakancsot kapni? ! Már hetek óta vágyom rá. Valami szegecsesre vagy csak egy sima is bőven megtenné! De sehol nem kapok. (Ha gondoljátok küldök képet is milyenre gondolok)

Legjobb válasz: Nem mindegy hogy milyen bakancsot akarsz, de mondjuk bemész a westendbe, elég sok a cipõbolt ott, sokféle bakancs akad. Deichmannban is szokott lenni.

Nem mindegy hogy milyen bakancsot akarsz, de mondjuk bemész a westendbe, elég sok a cipõbolt ott, sokféle bakancs akad. Deichmannban is szokott lenni.
Szegecsest a zarában láttam azt hiszem:D De deichmannban vannak olcsó bakancsok amúgy :)


TB támogatást mennyi idő után nem kapok ha végeztem sulival, de még nem dolgozok?

iztos van rá 1-2 hónap türelmi id? nem?

Legjobb válasz: Én februárban végeztem a szakmámmal és nemrég voltam Sztk-ban mégsem kelett fizetnem.

Én februárban végeztem a szakmámmal és nemrég voltam Sztk-ban mégsem kelett fizetnem.
45 nap a türelmi idõ.
nem kell fizetni, csak majd az apeh küldi a felszólítást, hogy el vagy maradva a tb-járulékkal

Mit tegyek? Ha kétszer kap főzeléket, akkor nem eszi meg a tápot, ha nem kap kétszer, akkor meg este 11kor már újra éhes?

Ha nem eszik tápot, akkor kb hajnalig kibírja, de az nem jó, mert neki még 8 hósan 500 ml tápot meg kellene innia a doki szerint.

Legjobb válasz: a fõzelék és a tápi között teljen el elég idõ. mi elõször vacsizunk, majd fürdés, kis játék és úgy kapja a tejet, régen tápit, így 2 óráa eltelik a 2 kaja között :) de az is jó ha 11 kor kap tápit, ha neki így jó :)

a fõzelék és a tápi között teljen el elég idõ. mi elõször vacsizunk, majd fürdés, kis játék és úgy kapja a tejet, régen tápit, így 2 óráa eltelik a 2 kaja között :) de az is jó ha 11 kor kap tápit, ha neki így jó :)

10 hós babám reggel 5-kor, 9-kor, és este lefekvéskor eszik tápszert. Idáig a vaniliást ette, de mivel mostanában nem kapok, ezért most a 3-as banánosat eszi, de ebből csak napi 2x írja a dobozon. A vaniliast 3x irta a tájékoztató. Baj ha 3x kap?

Legjobb válasz: 9 hónapos múlt a kisfiam, és elég régóta már csak 2x kap tápszert, reggel és este. Tízórai és uzsi mindig valami más, ebéd meg húsos fõzi. Elég már ilyen korban napi 2x, de ha 3x kap, akkor sincs semmi.

9 hónapos múlt a kisfiam, és elég régóta már csak 2x kap tápszert, reggel és este. Tízórai és uzsi mindig valami más, ebéd meg húsos fõzi. Elég már ilyen korban napi 2x, de ha 3x kap, akkor sincs semmi.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Mi történik, ha a ló nem kap nyalósót?

Legjobb válasz: Olyan komoly baja nem lesz,de ha lehetmindenképp adjunk neki,mert szüsége van a szervezetének rá,mert más ételbõl amiket kap,abból nem kapja meg. Ez olyan mint nekünk a különbözõ vitaminok. És amúgy nekünk is kell só...

Olyan komoly baja nem lesz, de ha lehetmindenképp adjunk neki, mert szüsége van a szervezetének rá, mert más ételbõl amiket kap, abból nem kapja meg. Ez olyan mint nekünk a különbözõ vitaminok. És amúgy nekünk is kell só...
semmiképpen nem árt, mert úgy is viszonylag gyorsan ürül a szervezetbõl. lehet kapni vitaminosat, simát is, ízesítettet. egy a fontos. ha raktál neki nyalósót, hagyj elõtte vizet! te is szomjas leszel egy sós étel után ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, kaptatok zöld jutalmat :)
Nem muszáj feltétlenül nyalósót adni neki, ha veszel neki boltban elektrolitot. A munka, izzadás során a lovak rengeteg sót és elektrolitot veszítenek, melyekhez a természetes tápanyagokból nem jutnak hozzá megfelelõ mértékben. A nyalósó is a kiizzadt energia pótlására hivatott, de ha adsz elektrolitot, azzal nemcsak a sót pótolod. Csak az elektrolit sokkal drágább, mint a só.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Nagy szélben a kisfiam nem kap levegőt, kapkod a levegő után, ha szembe fúj, mitől lehet?

Tudom milyen érzés, mert régebben nekem is ugyan ilyen problémám volt, és apukámnak is gyerekkorában. Csak most az óvónő bizonytalanított el, hogy mi lehet vele a baj. Valaki esetleg ugyanezzel a problémával, vagy aki többet tud erről, én semmit nem találtam. Köszi

Legjobb válasz: Én felnõttként sem kapok levegõt ha szembe fúj a szél.szerintem ebben semmi kóros nincs,egyszerûen nem lehet rendesen levegõt venni,ha egy erõsebb szél szembe fúj.

Én felnõttként sem kapok levegõt ha szembe fúj a szél.szerintem ebben semmi kóros nincs, egyszerûen nem lehet rendesen levegõt venni, ha egy erõsebb szél szembe fúj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Én is így gondolom és még a mai napig így vagyok sokszor. Csak annyira kétségbeestek az óvónõk, mert õk még nem láttak ilyet. Meg annyi, hogy szerintem valaki érzékenyebb a nagy szélre.

HA nem kapnak a munkanélküliek segélyt, csak közmunkával, akkor mi lesz azokkal akik még közmunkát se kapnak mert nincs hely?

A tvben volt, hogy van egy falu ahol több száz munkanélküli van, nem kapnak majd segélyt ha nem dolgoznak. Viszont nincs munkahely és közmunkában csak 30 embert tudnak alkalmazni. Mi lesz a maradékkal?

Legjobb válasz: Akkor nem kapnak segélyt, ha visszautasítják a közmunkát. Ha nincs közmunka, nincs mit visszautasítani, így kapni fognak segélyt. (Többet nem írok, mert kimoderálnák.)

Akkor nem kapnak segélyt, ha visszautasítják a közmunkát. Ha nincs közmunka, nincs mit visszautasítani, így kapni fognak segélyt. (Többet nem írok, mert kimoderálnák.)
A kérdező hozzászólása: "Akkor nem kapnak segélyt, ha visszautasítják a közmunkát. Ha nincs közmunka, nincs mit visszautasítani, így kapni fognak segélyt." Ha nem dolgozol akkor nem kapsz. Ha nincs akkor old meg. http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/aki_nem_dolgozik_nem_ka..
A kérdező hozzászólása: "Ezt a viccet akár a mai helyzetre is át lehet alakítani." Át van: http://nemkutya.com/2011/07/na-ez-a-nagy-kulonbseg/
Nem az elsõ tévedése a Délmagyarnak...
Jé, ez de állat! (nemkutya) Ezt még nem is láttam :) Akkor sajna valaki már megelõzött az alakítással.
A kérdező hozzászólása: http://humanpolitika.hu/index.php/hr-hirek/3-hr-hirek/57-qne..
1*rû a dolog...háztartási munkára kell bejelentenie vkinek... ez havi 1000 Ft regisztrációs díj ez olyan mint a volt munkavállalói kiskönyv..így kapsz továbbra s segélyt..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!