Találatok a következő kifejezésre: Nem közös sok (38 db)

Nem közös gyerekünk sok nehézséget okoz! Mit tegyek hogy ne váljunk szét a párommal?

4 éve élünk együtt a párommal.Együtt neveljük az ? kislányát,akinek a temperamentuma nagyon elviselhetetlen.Hiába neveltük jól,nagyon ravasz,sunyi és undok stílust vett fel.Most 7 éves már és egyre jobban az édesanyja buta stílusa és anyosom hipohandriája jön ki rajta.Már szó szerint nehéz vele egy leveg?t szívni és mégis így kell élnem.Mi lenne a jó megoldás?

Legjobb válasz: Nem lehetne kérni, hogy megosztva legyen nálatok, illetve az anyukánál? Akkor néha fellélegezhetnél. Esetleg érdemes lenne elvinni a kislányt nevelési tanácsadóba, ott pszcihológus is foglalkozna vele, hosszú távon jót tenne a családnak, ott tényleg tudnak segíteni.

Nem lehetne kérni, hogy megosztva legyen nálatok, illetve az anyukánál? Akkor néha fellélegezhetnél. Esetleg érdemes lenne elvinni a kislányt nevelési tanácsadóba, ott pszcihológus is foglalkozna vele, hosszú távon jót tenne a családnak, ott tényleg tudnak segíteni.
Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de próbálj meg egy kicsit a barátnõjévé válni.Legyenek közös "titkaitok", néha vállalj egy kis cinkosságot vele, ne akarj tiltani dolgokat, hanem vegyél benne részt te is.Hosszú idõ, de eredményre fog vezetni ha elég kitartó vagy.Valami el lett rontva, és ez csak sokára fog változni.A kiskamasz még több bosszúságot okozhat, ha most nem lépsz.Nagyon sok türelmet kívánok.Majd meglátod, mekkora döbbenet lesz, amikor a várt szidás helyett ölelést és megértést kap.Még sokáig bizalmatlan lehet a változással kapcsolatban, de ha nem csalódik, nyert ügyed lehet.

Ti hogyan oldjátok meg azt, hogy ha eleinte nem nagyon van túl sok közös téma kettőtök között, hogy legyen miről beszélgetni?

Tehát van egy lány vagy egy fiú és tetszenek egymásnak, eleinte jókat beszélgetnek, de aztán kezdenek kifogyni a témákból, akkor mit tesznek ez érdekében, hogy legyen? Szerveznek közös szórakozási lehetőségeket? Kirándulás, tánc, mozi stb? Vagy hogyan lehet?

Legjobb válasz: közös programok aktuális dolgokról beszélgetni

közös programok aktuális dolgokról beszélgetni
Ha találkozom egy lánnyal, akivel passzolunk egymáshoz, az többek között onnan ismerszik meg, hogy ki se fogyunk a közös témából. Mintha 1000 éve ismernénk egymást.
mindennapi dolgok, képzeld mi történt itt és ott, hírek, vágyak, álmok stb. Minden hülyeségrõl lehet beszélni, csak be kell indítani a menetet és máris annyi téma lesz, hogy 24 óra is kevés lesz.

Szerintetek ha egy fiú szeret egy lányt de a lány nem szereti őt és nem sokban egyezik az ízlésük és színte nincs közös témájuk abból még lehet valami? Csak komoly válaszokat!

Legjobb válasz: A különbözõ ízlés még nem feltétlenül jelent problémát, az inkább, ha egyáltalán nincs közös témátok.

A különbözõ ízlés még nem feltétlenül jelent problémát, az inkább, ha egyáltalán nincs közös témátok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem nemet mondott de amikor beszélünk akkor mindig van egy olyan érzésem mintha szeretne valamit de már én is belátom hogy ez így még akkor sem lenne jó ha esetleg össze jönnénk.
ha közeli barátod akkor azért, mert barát vagy és nem barátnõ jelölt te mint barát ott leszel neki, de barátnõt nehezebb szerezni ezért velük beszél többet vagy az van amit írtak, hogy játszik elmászkál a géptõl.... de ha a barátod akkor meg is kérdezheted tõle
A kérdező hozzászólása: De ha közeli barátok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Késõbb is megszeretheti a fiút.
Nem az a baj ha nem egyezik az izlésük, közös témát meg majd találtok, de ha a lány nem szereti a fiút na akkor abból nem lesz semmi...:-(
ha a lány nem szereti akkor mi lenne belõle? kapcsolat biztos nem
Most felsoroltad azokat a tényezõket amik kellenek egy kapcsolatba! :D NEM!!


Mit gondoltok arról ha egy párnak sok közös tulajdonsága van (nem külső) vagy teljesen ellentétei egymásnak. Akkor melyikbő lehet jobb kapcsolat?

szerelem, párkapcsolat

Legjobb válasz: Nem a tulajdonságok a lényegesek, hanem inkább a közös értékrend, életstílus, kommunikációs stílus, a problémák kezelésének a módja, stb. Az, hogy az egyik mondjuk csendesebb, a másik nagy dumás, az adott esetben kevésbé számít, de ha az egyik otthonülõ, a másik társasági ember, az már lehet probléma forrása.

Nem a tulajdonságok a lényegesek, hanem inkább a közös értékrend, életstílus, kommunikációs stílus, a problémák kezelésének a módja, stb. Az, hogy az egyik mondjuk csendesebb, a másik nagy dumás, az adott esetben kevésbé számít, de ha az egyik otthonülõ, a másik társasági ember, az már lehet probléma forrása.
Kell, hogy legyen közös pont, de nem biztos, hogy meghatározó lesz egy kapcsolatban, hogy mekkora a hasonlósát. Ha mondjuk a legtöbb rossz, vagy a számunkra is zavaró tulajdonságunkban hasonlítunk, akkor ez a másikban is zavaró lesz. Vagy ha túlságosan egyformák vagyunk, könnyen inkább a barátság irányába fordul a kapcsolat. Ha meg szöges ellentétek vagyunk, ha nem tudunk közös célokat kitûzni, egyetérteni, akkor meg amiatt nem mûködõképes a kapcsolat. Én úgy gondolom, legyenek közös pontok, amire tudunk alapozni, amiben meg ellentétek vagyunk, azok meg olyan dolgok legyenek, amikkel nem gátoljuk, hanem kiegészítjük egymást.
hát elvileg az ellentétek vonzzák, és kiegészítik egymást. DE az sem feltétlenül rossz, ha vannak közös tulajdonságok. csak akkor hamarabb meg lehet unni a másik felet
A kérdező hozzászólása: akkor az jó h ha én a barátnõmmel szinte teljesen hasonlítunk? :D
A kérdező hozzászólása: hát remélem nem...:D
# 5 nagyon jól megfogalmazta, minden szavával egyetértek!

Miért van az, hogy itt sok apa fizetni nem akar, gyerektartást vagy minél kevesebbet, de a közös felügyelethez viszont már nincs "kedvük"?

Jellemzően azok szoktak itt kardoskodni,akik amúgy is 10-15 ezer forintokat fizetnek gyerektartás címén. A közös felügyelet szintén kiesik,mert foglalkozni kéne a gyerekkel esetleg. Az ilyen minek csinál gyereket,akinek semmi felelősségérzete nincsen ? ja és nem vagyok elvált,kisemmizett,pénzéhes nő :D Boldog családom van,egyben,szóval csak kíváncsi vagyok .

Legjobb válasz: Tanár vagyok és a tanári karról elmondható, hogy kivétel nélkül elvált anyákból áll. (Kivétel az igazgatónõ, neki a polgármester a férje). Úgyhogy van tapasztalat a témában. Az apai magatartásnak igen széles skálája felvonul. A lényege mindegyiknek az, hogy a nõ marad a teher nagy részével magára. Ha keveset, ha többet, ha egyáltalán nem fizet az exe, ha foglalkozik néha a gyerekkel, ha rá sem néz sohasem, az biztos, hogy az anyák nélkülöznek és mondanak le a saját életükrõl azért, hogy a gyereknek a legtöbbet megadják. Az apák pedig mennek/mentek és élik világukat. A közös felügyelet egyik kolléganõmnél egy darabig mûködött. Az egyik gyerek egyiküknél volt, a másik gyerek a másiknál és egyik szülõ sem fizetett a másiknak semmit. Aztán az apánál nevelõdõ gyermek 14 évesen úgy döntött, hogy anyával akar élni. Bírósági tárgyalás, gyerekelhelyezés után anyához került ez a gyerek is és innentõl fizetnie kellett apának. Na azóta magasról tesz a gyerekeire és fizetni sem hajlandó. Anyuka számláját meg már inkasszózták. Úgy dobtunk össze nekik már karácsonykor is élelmiszereket, hogy tudjanak a téli szünetben mit enni. :(

Tanár vagyok és a tanári karról elmondható, hogy kivétel nélkül elvált anyákból áll. (Kivétel az igazgatónõ, neki a polgármester a férje). Úgyhogy van tapasztalat a témában. Az apai magatartásnak igen széles skálája felvonul. A lényege mindegyiknek az, hogy a nõ marad a teher nagy részével magára. Ha keveset, ha többet, ha egyáltalán nem fizet az exe, ha foglalkozik néha a gyerekkel, ha rá sem néz sohasem, az biztos, hogy az anyák nélkülöznek és mondanak le a saját életükrõl azért, hogy a gyereknek a legtöbbet megadják. Az apák pedig mennek/mentek és élik világukat. A közös felügyelet egyik kolléganõmnél egy darabig mûködött. Az egyik gyerek egyiküknél volt, a másik gyerek a másiknál és egyik szülõ sem fizetett a másiknak semmit. Aztán az apánál nevelõdõ gyermek 14 évesen úgy döntött, hogy anyával akar élni. Bírósági tárgyalás, gyerekelhelyezés után anyához került ez a gyerek is és innentõl fizetnie kellett apának. Na azóta magasról tesz a gyerekeire és fizetni sem hajlandó. Anyuka számláját meg már inkasszózták. Úgy dobtunk össze nekik már karácsonykor is élelmiszereket, hogy tudjanak a téli szünetben mit enni. :(
utolsónak! a 20000 gyerektartás még mindig kevesebb mint eltartani a gyereket. ettöl függetlenül nem kevés pénz! szüksége lehet rá annak aki egyedül neveli a gyerekét
Kicsit egyoldalú a kérdés. Akkor én megkérdezhetném, hogy miért szül gyereket a nõ egy felelõtlen embernek.
Ezen az oldalon vannak érdekes emberek:) Egyébként a valóéletben én egyáltalán nem ezt tapasztalom a környezetemben. Mi is elváltunk az elsõ férjemmel, közös a felügyelet, nincs gyerektartás, mindent meg tudunk beszélni (persze kompromisszumok kellenek mindkét félrõl) Családban, baráti körben is vannak elváltak, ha nem is mindenhol mûködik a közös felügyelet, de nem marakodnak, sem a gyereken, sem a pénzügyeken. Szerintem azért több a pozitív példa :)
Kérdezõ, miért van az, hogy az érintett nõk is keverik a dolgokat? A közös felügyelet nem azonos a megosztott gyermekelhelyezéssel, az egyik a gyerek ügyeinek közös vitelét jelenti, a másik a gyerek tartózkodási helyét. Persze, ha a gyermekelhelyezés megosztott, akkor evidens, hogy a felügyeleti jognak is közösnek kell lennie, de ha az egyik szülõnél van elhelyezve a gyerek, akkor is lehet a felügyeleti jog közös, tehát mindkét szülõ ugyanúgy eljárhat a gyerek ügyeiben továbbra is.
fordítsuk már meg a helyzetet minden anya azért sír h nála legyen a gyerek akkor legyen a pasinál inkább és te fizess a minimálbérbõl 20ezret havonta??? na megtudnál élni?? ezeken is el kellene már gondolkodni. mert míg egy pár közösen neveli a kis csemetét, addig egy lakóközösséget alkotnak, közös a bevétel és kiadás, de ha szétmennek, önálló albérlet, egyedül megy minden költség, minimálbér környékén nem nagyon megoldható h jól gyere ki belõle a nõk úgyis rosszabbul keresnek mint a pasik, 70-80 az átlag lenne sírás rívás ha nekik kellene fizetni még 20 ezer gyerektartást na ezért huzadozik minden férfi is
egy filozófus barátom mondta egyszer. minek gyerek az ilyen embereknek, mert önzõ vmelyik? azt hiszi h a gyerek szülés megváltoztatja az életet, és h neki szüksége is van rá(amelyik fél jobban akarja, ált a nõ) ált meg is változtatja, mert ritka az a család ahol béke és harmónia van utána, csak sajnos rosszabb irányba változik utána, veszekedés, válás, anyagiasság köszönt be a családokba utána, és mindezt egy kis gyerek miatt.
10.34 Megpróbálom összefoglalni. Tehát: a polgármester férfiak rendesek, becsületesek, minden más férfi viszont piszok gazember. És természetesen minden nõ szegény áldozat, akit becsaptak.
12 es vagyok, látom a 36 % ból h itt a kihasználós , gyerektartást egyéb megélhetési dolgokra fordító nõk vannak többségben...
#9, nem a Kérdezõnek írtam, aki a közös felügyeletet írta, de úgy tûnik, a megosztott elhelyezést akarta kérdezni... csak, hogy tisztázzam a valódi kérdését, mielõtt választ adnék...
A kérdező hozzászólása: Nem kell felháborodni . Nem a férfiakat akartam ócsárolni , és nem általánosítottam , mert azt írtam, hogy ITT (ami nem túl reprezentativ ) , és SOK apa, nem mindegyik . És visszafelé is meg lehet fordítani a kérdést, nõkre vonatkoztatva. teljesen mindegy. Csak iylet ritkábban hallani, azért írtam apukával a példát.
akik lepontoztak azok biztos a gyerektartásos, kihasználós nõk! ugye fáj az igazság, amikor vki nem azt mondja h így tovább hanem h sok ilyen nõ csak kihasználja a szerencsétlen férfit.
Miért van az, hogy sok nõ csak "csináltat" magának egy gyereket, és persze a pénz kell neki, de az apa a gyerek közelébe se merjen menni?? Ha már te általánosítasz, akkor másnak is lehet, nem igaz?
8-as 6-os voltam, lehet, hogy nekem írtad. Az említett példában sokáig nem volt válás, így semmilyen hivatalos eljárás. Két fedél alatt éltek, egyik gyerek itt a másik ott, de mindketten törõdtek mindkettõvel. Egészen addig, amíg az egyik gyerek úgy döntött, hogy neki a másik szülõ kell. Ekkor került sor a hivatalos eljárásra és a gyerekelhelyezésre.
bocs. akkor nem utolsónak hanem elõttinek
Teljesen egyszerû mert nõk kérdeznek itt. Máskülönben pár hónapja volt egy kérdés, ahol az apa nevelni szerette volna, minden második válasz az volt, hogy miért akarja a gyereket elvenni az anyjától. Mintha fordítva nem ez lenne. Meg a nagy többség játssza a mártírt.

Miért van az Facebookon, hogy nem egyezik meg a közös ismerõsök száma?

Pl ha beírom vki nevét a keresõbe, akkor a neve alatt kiírja ugye hogy pl. 10 közös ismerõs. Aztán amikor rámegyek az adatlapjára, csak 8 közös ismerõs van.

Legjobb válasz: a maradék épp felfüggesztette magát, így különben ismerõsei maradtatok, csak jelenleg nem aktív. én például ismerõseim között is láttam már sok embert, aki ottmaradt, de nem volt rájuk mutató hivatkozás, kezdõlapra vitt.

a maradék épp felfüggesztette magát, így különben ismerõsei maradtatok, csak jelenleg nem aktív. én például ismerõseim között is láttam már sok embert, aki ottmaradt, de nem volt rájuk mutató hivatkozás, kezdõlapra vitt.

Mivel büntetik, ha valaki HÁZASSÁGOT és minden szépet és jót ígér, közös baba, család és a végén itt maradsz gyerekkel, sok-sok adóssággal egyedül és nem fizet?

Plusz kiderül,hogy semmiből SEMMI nem igaz, amit ő mondott!!!! és még meg is csalt, akiknek ugyan ezt ígérte!!!!!!

Legjobb válasz: Ha a gyereket a nevére vette, akkor ugyanúgy fizetnie kell a gyerektartást, ha nem, apasági keresetet lehet benyújtani. Azzal, hogy házasságot ígért, nemigen kezdhetsz semmit, szó elszáll... Adósság: mit írtál alá? Mi van a neveden? Sajnos ha aláírtál papírokat, akkor nincs mese, a tied a tartozás.

semmivel sem büntetik. te nem az állam kisgyereke vagy, hanem önálló, felnõtt ember. nem másnak kell vigyázni rád, csakis neked saját magadra.
Semmivel. Jogilag ezt nem lehet büntetni. Beperelheted gyerektartásért és ennyi. Semmi több.
Nem tiszta a történet. Így nem lehet erre válaszolni. Mióta voltatok együtt, mire gyereket vállaltatok? Volt neked is állásod, dolgoztál? Kapsz gyedet, gyest? Miért vettetek fel hiteleket, és ráadásul mire, közösen, vagy csak a te nevedre? Miért nem fizet gyerektartást? Nincs apasági, nincs a nevén? Ez esetben DNS teszt a megoldás. Ha ellenkezik, akkor is meg kell tennie, és ráadásul ha nincs igaza (és õ a gyerek apja), akkor õ állja a költségeit is. Ezután lehet menni gyerektartást kérvényezni.
Ha a gyereket a nevére vette, akkor ugyanúgy fizetnie kell a gyerektartást, ha nem, apasági keresetet lehet benyújtani. Azzal, hogy házasságot ígért, nemigen kezdhetsz semmit, szó elszáll... Adósság: mit írtál alá? Mi van a neveden? Sajnos ha aláírtál papírokat, akkor nincs mese, a tied a tartozás.
Nem teljesen világos... De mondjuk elég gyorsan lett ebbõl házasság meg gyerek, ha ennyire nem ismerted ki. Éveken át hazudni nemigen lehet. Egyébként alapvetõen ezt nem büntetik, hanem a bíróság kötelezheti a terhek felének vállalására, mint férjet, és gyerektartás fizetésére.
nem büntetik ... itt te vagy büntetve a butaságod miatt
Tehát gyereket csinált, de nem vett feleségül? Miért nem tartottad be a sorrendet? Valahol te is hibás vagy a naivitásod miatt.
Na, jönnek a hímsoviniszta nyomorékok. Ha tetszik, ha nem, gyakran megesik, hogy a f.szi bekattan és megváltozik rossz irányba, ahogy egy nõ is ezt megteheti a kapcsolat ideje alatt...ilyenkor meg már kár a másik felet hibáztatni, hogy jaj, miért nem látta elõre.
A kérdező hozzászólása: 25 A telefonszámla már le lett mondva és a gyermek ügye is el lett indítva. Itt a kérdés az volt, hogy lehet-e egy ilyen emberrel bármit is kezdeni, mert nem csak engem vert át és ígért ilyeneket és húzott le, hanem eddig 3-an vagyunk és még ki tudja, hogy mennyien vannak/lesznek! Itt az a lényeg, hogy ne legyenek többen!!!!
A kérdező hozzászólása: kedves 21. Biztos te makulátlan vagy és mindig mások hibájából tanulsz! De nem tudsz már ennél jobban megbántani, mert lepereg rólam! Az okos megjegyzésedet meg tartsd meg magadnak!
tehettek feljenetést a rendõrségen. ha mindhárman tesztek, még hatásosabb. õk majd kivizsgálják és eldöntik, h bizonyítható-e, h bûncselekmény történt
A kérdező hozzászólása: Egyébként tisztelem és köszönöm a véleményed! Lehet, hogy most egy kicsit el vagyok keseredve, de már csak elõre nézek és próbálok minél jobban kijönni ebbõl a sok sz*rból amiben én is hibás vagyok! Nem akarom a felelõsséget lerázni magamról és mindenért csakis õt okolni, mert én is nagyon hibáztam, de többet NEM fogok!!!!
28 helyes :-). sok boldogságot és õszintén kívánom, h rendbe jöjjön az életed!
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm! neked is minden jót kívánok!
Tegyetek a többi károsulttal csoportos feljelentést, esetleg keressetek meg egy ügyvédet, hogy mit lehet ebbõl kihozni. Gyereket visszacsinálni nem lehet, az adósságod meg törlesztheted, mert te magadtól írtad alá a papírokat. Ha a többi lányt is komolyan megkárosította anyagilag, akkor talán van esélyetek. Errõl amúgy a Kaméleon címû magyar film jutott eszembe, ahol a faszi benyalja magát tehetõsebb nõkhöz, eléri, hogy közös számlájuk legyen, aztán az esküvõ napján meglóg a pénzzel.
iszonyatosan naiv dolog 2 hónapos kapcsolatba gyereket vállalni, akár szerelmes az ember, akár nem. az ÉPESZÛ felnõttek tisztában vannak ezzel. nem volt senki a baráti körödben, legalább egyetlen ember aki azt mondta erre az egészre az elején, h nettó ökörség amit csinálsz? visszacsinálni nem lehet, legalább tanulsz belõle, és remélem a gyerekednek is meg fogod tanítani hogy ne bízzon senkiben pár jó szóért cserébe.
"valaki HÁZASSÁGOT és minden szépet és jót ígér" Ezért kell a régi öreg hagyományokhoz ragaszkodni. Élõszõr házasság majd gyerek.
van egy sorozat már megtörtént esetekrõl, na az egyik egy az egyben olyan mint a te sztorid csak gyerek nélkül.Ott az a pár megcsalt nõ összefogott és együtt feljelentették a fickót, persze csak miután kiderült az igazi neve...
Ezert kell betartani a sorrendet Ismerkedes egyuttjaras osszekoltozes jegyesseg hazassag gyerek. Ismerkedes mar eleve tobb honap amire valakit megismersz addig nem szabad kozoskodni. Jegyesseg norm esetben egy ev Egy gyereket csak norm stabil kapcsolatban egy par ev egyutteles utan erdemes csak vallalni.
"Nagyon könnyû egy kívülállónak és én is biztos ezeket mondanám fordított esetben! Ha benne van az ember úgy sokkal nehezebb!!!!! " Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne NEM gyereket szülni egy 2 hónapos kapcsolatba!
A kérdező hozzászólása: házasságszédelgés:, ez nem más, mint a házasság ígéretével elkövetett csalás. A csalás az amikor valaki mást jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejt vagy tévedésbe tart és ezzel kárt okoz... Nagyon könnyû egy kívülállónak és én is biztos ezeket mondanám fordított esetben! Ha benne van az ember úgy sokkal nehezebb!!!!! Megtanultam a leckét és legközelebb biztos nem leszek ilyen hiszékeny! Utólag visszagondolva sok árulkodó jel volt, ami azt mutatta, hogy itt nincs minden rendben...! De amikor szerelmes az ember és úgy érzi, hogy megtalálta a másik felét, na akkor nem tud mérlegelni és reálisan gondolkozni... persze biztos vannak kivételek!!!!
20. döntösn a kérdezõ. de hidd el, h ezt a pert nem õ fogja megnyerni. egy házasságszédelgõhöz képest még olcsón megúszta. õk súlyos milliókkal lépnek le és általában egyszerre több házasságuk, párhuzamos életük van. a kérdezõnek szimplán szerelmet hazudtak és lehúzták egy teló elõfizetéssel és ahogy nézem, gyorsan véget is ért. azért lett õ az áldozat, mert gyorsan le lehetett húzni, be lehetett hülyíteni, csúnya szóval. ezer és ezer ilyen történik, sajnos. de nem akarok senkit gyõzködni
Hát te nem vagy normális hallod. És még másokat okolsz, hogy átvernek, mikor minden sz*rt elhiszel, 2 hónapra gyereket csinálsz?????? Aztán nem is dolgozol, mert elhiszed, hogy õ majd eltart?????? Hát [email protected] ez nem semmi! Egyébként a telefont szépen le kell mondani, te észkombájn, ha már a te neveden van. De neeem, te tûröd és fizeted. [email protected], hallod, hát te aztán megérdemled a sorstól, amit kapsz...
A kérdező hozzászólása: Nem vett el végül! Nagyon NAIV voltam és hittem a mesékben...
A kérdező hozzászólása: Csak telefonszámla van a nevemen... de az is elég, mert 245e és ez csak a 3havi számla...!hoztunk el készüléket is neki részletre! Sok ilyen sztorit hallottam már és soha nem gondoltam volna, hogy velem is megfog történni! Azt gondoltam, hogy átlátnék az ilyenen, de mocskos módon csinálta és meg kajáltam...! :(
És még gyereket is szûltél neki!? Húúú te aztán hiszékeny egy lány vagy.
Kevésbé jóképû, de becsületes férfival kellett volna összeállnod. A magas igények magas kockázattal járnak.
gyerektartást kell fizetnie, ezen nem kell kétségbeesned, ha nevére vette, van apasági nyilatkozat, akkor sima ügy, ha nincs kacifántosabb, de ugyanúgy fizet majd a végén, ha tényleg õ a vér szerinti apa. a telóra neked kel kifizetned az adósságot, kérj részletfizetést és nyugodj bele, a legtöbb, amit tehetsz. aztán építsd fel az új életedet a bébivel és kezd el egy kicsit felnõttebb módon hozzáállni a dolgokhoz, ez a következõ kapcsolatodban és a ygereknevelésben is hasznodra lesz. a kérdésed is olyan, mint amikor a tinilány magánkívül van, mert nem kapta meg, amire vágyott, pedig megígérték neki. erõsödj, érj lelkileg és akkor nem lesz ilyen könnyû átvágni
De bizony, csalásért fel lehet jelenteni. Hogy mire mész vele, azt nem tudom. Ha ismered a többieket is, akkor érdemes lenne összefognotok.
A kérdező hozzászólása: Volt állásom, de gond volt a terhesség elején és azt mondta, hogy nem mehetek vissza dolgozni, mert különben itt hagy és csináljak amit akarok... Azt mondta, hogy egy férfi dolga, hogy megteremtsen mindent én most csak a gyerekre figyeljek, mert az a fontos! Hiába mondtam, hogy várjunk még, hisz alig ismerjük egymást! erre a válasz mire várjunk 100 év múlva se találna jobbat! és a többi sz*r szöveg... Én már elég régóta szerettem volna gyereket és hát valljuk be a férfiak többsége nem akar vagy csak késõbb! Tehát tartottam magam 2 hónapig, hogy nem, mert várjunk aztán végül beadtam a derekam...
Óóó, két egész hónapig együtt voltatok a gyerekcsinálás elõtt? Figyi, feljelentheted, de a világ egyetlen bírósága sem fog tudni mit kezdeni azzal, hogy ennyire naiv voltál.
14. én meggondolnám. a fickó nem házasságszédelgõ, nem életvitelszerûen csinálta, a kérdezõ önként vett neki a saját nevére telót elõfizetéssel, aláírta a papírokat, tudta a feltételeket. hogy cserébe házasságot ígért, de nem vette el? a hölgyet meg fogják mosolyogni a bíróságon. ez egy bukott per lesz, a perköltség a kérdezõt terheli majd, és még nagyobb adósságspirálba kerül.
Tényleg elég butuska lehetsz, ha a nevedre vetted a részlet fizetést, a telefonszámlát, meg minden mókát úgy, hogy házasok sem voltatok. A szolgáltatónál voltál? Nem tudom, hogy lehet-e bármit is tenni ilyen helyzetben, ha a te neveden van a számla, talán megszüntetni lehet busás szerzõdés bontási költségekkel. Mérlegelni kell, hogy a havi részletekkel és számlával jársz-e jobban, avagy a szerzõdés bontással. Ennek már rég utána kellett volna járnod, nem megvárni, amíg kijön egy ekkora számla. A gyerektartást biztosan kitudod erõszakolni belõle, keress egy jó ügyvédet és beszélj vele a dologról. Magát azt, hogy mivel bántott meg, mit ígért és abból mit nem tartott be, nem fogják büntetni semmivel.
megkérdezhetem, h mennyi idõs vagy?
"fickó nem házasságszédelgõ, nem életvitelszerûen csinálta" Nekem pedig nagyon úgytûnik. "és még meg is csalt, akiknek ugyan ezt ígérte"
33-asnak igaza van. Ezt a kérdést olvashatnák, akik szerint más a sorrend.
Abból általában nem sok jó szokott kisülni.
nem :D
Sok közös emlék miatt? Dehogy! Az a múlt. Ha már a JELEN sem jó, akkor semmiképp nem maradnék ilyen kapcsolatban, a szép emlékek úgyis megmaradnak, ha nem vagyunk együtt.
Azok maradnak, akik mérlegelve az esélyeiket úgy érzik, nagyobb a valószínûsége hogy nem fognak nála jobb párt találni, vagy nagy a rizikó, és ez nekik nem kell. Aki meg mert kockáztatni, változtatni mellesleg nem akkora bunkó, hogy megvezeti a másikat, az lelép.
Nem, ennél önzõbb nem is lehetnék vele. Tõle is elveszi az esélyt, hogy párt találjon, aki úgy szereti, ahogy még én sem.
nem volt még párkapcsolatom, de ahogy néztem, a párkapcsolatok csak nagyon kis százalékára igaz, hogy egy életen át kitartanak
Nem.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy értem, hogy nem tudom elképzelni hogy vele alapítok családot, tõle lesznek gyerekeim, egyszóval, hoogy vele élem le az életem
az igazi micsoda?
nem. nem maradtam olyannal akirõl úgy éreztem nem az igazi. sõt, férjhez is úgy mentem hogy tudtam , õ a másik felem. õ a nagy õ. ezt nem tettem volna akárkivel! szerintem így tisztességes. meg kell adni a másiknak is a lehetõséget, hogy rátaláljon arra aki jobban szereti. nem tudnék olyannal élni akit nem szeretek, csak hogy ne maradjak egyedül...vagy csak a közös emlékek miatt... 27/N

Van egy lány, akit bírok, mint barátot, de semmi többet nem akarok tőle. Viszont szoktunk találkozni és sok közös érdeklődési körünk van és néha úgy érzem, talán túlságosan is úgy tűnik, mintha "adnám alá a lovat". Mit csináljak, hogy ne így legyen?

Úgy értem, kicsit az az érzésem, hogy bejövök neki vagy esetleg érez is valamit irántam, de nem akarom, hogy neki kés?bb rossz legyen. Viszont szívesen találkozom vele. Hogy oldjam ezt meg?

Legjobb válasz: ha elejtesz ilyen mondatokat hogy "hát olyan vagy nekem mintha a tesóm lennél" vagy "az én szívem foglalt" - és mesélsz neki a csajról aki tetszik, onnantól tuti megérti hogy nincs esélye és csak barátként nézel rá. a lányok ezt könnyebben megértik mint a fiúk és sokan még úgyis barátok tudnak maradni

ha elejtesz ilyen mondatokat hogy "hát olyan vagy nekem mintha a tesóm lennél" vagy "az én szívem foglalt" - és mesélsz neki a csajról aki tetszik, onnantól tuti megérti hogy nincs esélye és csak barátként nézel rá. a lányok ezt könnyebben megértik mint a fiúk és sokan még úgyis barátok tudnak maradni
Kb. ahogy elõttem is írta valaki. S egyszerûen csak viselkedj vele is úgy, mint egy haveroddal, akivel ugyanúgy sok közös érdeklõdési körötök van. Ha ezek után is kiderül õ tényleg többet érez, rossz dolog lesz neki, az ellen te nem tudsz mit tenni. De beszéljétek meg, hogyan tovább (jobb-e ha találkoztok egyáltalán vagy sem). Rajta áll, hogy a jó barátság meg marad-e.
Szerintem beszéld meg vele.. sokkal egyszerûbb az úgy.. és lehet hogy õ nem is érez irántad semmit..csak szintén abban a helyzetben van mint te, hogy nagyon bír.. és kicsit "adja alád a lovat"..ahogy te is mondtad! Beszéljétek meg! Kár egy nagyon jó barátságot erre beáldozni! :D 16/ L Somogy megye :) )
A kérdező hozzászólása: Amúgy az a baj, hogy mindig azt mondják, hogy ha csajt akarok, elõbb barátok legyünk és utána lehet továbbmenni, viszont az olyan csajok, akik tetszenek, azokkal vagy barátkozni nem tudok, vagy õk nem akarnak tõlem semmit; az olyan csajok pedig, akikkel tényleg tök jól elvagyok barátilag, azok nekem sosem tetszenek, és ráadásul néha õk akarnak tõlem valamit.
Hasonló helyzetben vagyok én is, azzal a különbséggel, hogy régen (=5 éve) nagyon bele voltam esve és szerintem nem hiszi el, hogy már ilyen szempontból közömbös :D Én azt javaslom, hogy kettesben kevesebbet találkozzatok, inkább legyen más is ott és akkor nincs annyira esély félreérthetõnek lenni, nálam egyelõre mûködik.
A kérdező hozzászólása: Kezd súlyos lenni a helyzet, most már világosan érzem, hogy hajt rám. De tényleg nem akarok vele járni...
Pattintsd le a csajt.Nem véletlenül tapad mint a ragasztó.
A kérdező hozzászólása: az tuti...
Hány éves vagy?

Szerelmes vagyok egy férfiba. Régóta ismerem, és megfigyeltem magamon, hogy pár hobbiját (amit nagyon szeret), nem tudatosan, de átvettem én is. Ez mennyire lehet szimpatikus a kiszemeltnek? Vagy taszító, ha túl sok a közös érdeklődés:

Legjobb válasz: ez jó dolog szerintem! :) Tõlem is 1-2 év alatt nagyon sok mindent átvett a barátnõm, szavakat kifejezéseket, ahogy néha elõadja magát, apróbb viselkedéseket reakciókat, és 1-2 hobbyt is. Ráfanyarodott olyan zenékre is pölö amiket sosem hallgatott volna meg.

ez jó dolog szerintem! :) Tõlem is 1-2 év alatt nagyon sok mindent átvett a barátnõm, szavakat kifejezéseket, ahogy néha elõadja magát, apróbb viselkedéseket reakciókat, és 1-2 hobbyt is. Ráfanyarodott olyan zenékre is pölö amiket sosem hallgatott volna meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!