Találatok a következő kifejezésre: Nem kényelmetlen babának, (13 db)

A babám teljesen keresztben fekszik, 31 hetes. Nem kényelmetlen neki? Miért nem fordul meg? Akár így is maradhat szülésig?

Jobb oldalamnál van a feje, bal oldalamnál pedig a lába.

Legjobb válasz: Neki nem kényelmetlen sehogy, hidd el! Sõt, a legkényelmesebb! :) Ne aggódj, azalatt a kb 9 hét alatt még simán befordulhat :) Az én lányom a 37.héten fordult meg, addig mindenféle pózt kipróbált :)

Neki nem kényelmetlen sehogy, hidd el! Sõt, a legkényelmesebb! :) Ne aggódj, azalatt a kb 9 hét alatt még simán befordulhat :) Az én lányom a 37.héten fordult meg, addig mindenféle pózt kipróbált :)
még simán befordulhat.A kislányom a 36. héten fordult be. de a barátnõm lánya a szülés napján... úgy volt, h császár lesz, ki is írták, h faros a baba és beindult a szülés magától a császár napja elõtti napon, a baba befordult és megszületett simán :)
39. héten fordult be a babám. Igaz, azóta meg nem akar kijönni. 40+1 hkm
Szia, az enyém is harántban volt kb a 30. héttõl. 38. héten fordult be végül. Ne aggódj, van még ideje. :)
az enyém a 28. héttõl keresztben van, de a feje kezd egyre lentebb kerülni, szóval lassan de biztosan megy a kpf-be. nekem is azt mondta a doki, hogy az irány jó, csak lustizik egy kicsit így keresztben is :)

Nem kényelmetlen a babának, ha hosszú ujjú rugdallózó alá hosszú ujjú bodyt adunk?

Legjobb válasz: Ha kimentek akkor ebbe a hidegbe nem baj de otthoni viseletre elég a rövidujjú mert bemelegszik és az kényelmetlen neki

Ha kimentek akkor ebbe a hidegbe nem baj de otthoni viseletre elég a rövidujjú mert bemelegszik és az kényelmetlen neki
Az enyémet nem zavarja. De ezt miért a szüléshez írtad?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Véletlenül került ide, a Babákhoz akartam írni :) sorry
Szerintem nem. Én éjszakára így öltöztetem az újjatlan hálózsákhoz. Nappal csak rövidújjú+pulcsi
Szerintem nem jó neki. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy nem szabad túlöltöztetni, otthonra hosszú ujjú body fölé ujjatlan rugi, hosszú ujju alá ujjatlan vagy rövid ujjú rugit adjak. Kevesebb ruhára van szükségük, és azt is mondta, hogy nappal, ha alszik, akkor csak egy pléddel takarjam be, vagy gyapjú paplannal (esetleg olyannal ami még "lélegzik")

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Ha nem kényelmetlen a hason fekvés, akkor nem is nyomhatom össze a babát, ugye?

Nagyon furcsa ez nekem, az első terhességemnél már kb 8 hetesen baromi kényelmetlen volt, most 17 hetes vagyok, és még mindig tudok hason feküdni (kicsit féloldalasan), pedig van már hasam, főleg az alkatomhoz képest (nagyon vékonyan kezdtem ezt a terhességet). Szóval ez lehet ártalmas?

Legjobb válasz: Ha nem érzed hogy kellemetlen vagy nyomódna a hasad, akkor nyugodtan szerintem. Én már az elején nem tudtam hason aludni.

Ha nem érzed hogy kellemetlen vagy nyomódna a hasad, akkor nyugodtan szerintem. Én már az elején nem tudtam hason aludni.
Az utolsó héten is félig hason aludtam, pedig nem volt kicsi a hasam.Az elsõnél, már a pozi teszt után nem mertem hason aludni :) Nem tudom érzed-e már a pici mozgását, de úgyis jelezni fogja, ha nem jó neki. :)
Én 19 hetes vagyok, és már régóta nem merek/nem bírok hason aludni.
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem érzem. Az a baj, hogy ha nem is úgy alszom el, éjjel álmomban tutira átfordulok, mert ugye úgy kényelmes. Hát akkor majd szól, ha neki nem jó, arra úgyis fel fogok ébredni :)
Èn is mindig hason alszom el aztàn gondol egyet a pocaklakóm és szól, hogy nem jó, olyankor vagy rúg egy kicsit vagy szimplàn kényelmetlen lesz:) 18+3hkm
A 19-20. hétig tudtam hason aludni, utána már fájt. Érzed majd, ha nem kényelmes.

3 éves babával hogy indultok hosszú útra? Gondolok itt az éjszakai utazásra, gyerekülésben. Hogy alszik gyerekülésben? Nem kényelmetlen neki?

Legjobb válasz: Mi 1,5évesen voltunk elõször hosszú úton/10-óra minimum/nagyon jól elvolt még meg is lepõdtünk rajta.Azóta eltelt 1-év többször voltunk már így és most is készülünk haza.Eddig hajnalban indultunk most délután fogunk és hajnalban érünk haza.Biztos nem kényelmes egy idõ után a gyerekülésben mint ahogy neked sem,de többször megálltunk sétálni szaladgálni amit ugye az éjszaka miatt elég nehéz kivitelezni.Ezért mi mindig a hajnali indulást választottuk és az sem biztos,hogy aludna végig hiába van sötét.

Mi 1, 5évesen voltunk elõször hosszú úton/10-óra minimum/nagyon jól elvolt még meg is lepõdtünk rajta.Azóta eltelt 1-év többször voltunk már így és most is készülünk haza.Eddig hajnalban indultunk most délután fogunk és hajnalban érünk haza.Biztos nem kényelmes egy idõ után a gyerekülésben mint ahogy neked sem, de többször megálltunk sétálni szaladgálni amit ugye az éjszaka miatt elég nehéz kivitelezni.Ezért mi mindig a hajnali indulást választottuk és az sem biztos, hogy aludna végig hiába van sötét.

Mi a véleményetek a Manduca kengururól? Tényleg jó újszülött kortól? A nyári melegben nem kényelmetlen a babának? A másik hordozó a cybex fekvőkenguru ami érdekelne.

Legjobb válasz: Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, tényleg nagyon jó a Manduca babahordozó. Biopamut anyagból készült, mosógépben is mosható és 20 kg! a terhelhetõsége. Tehát igaz, hogy nem túl olcsó, de ha azt vesszük jobban ki tudod használni, mint a többi kengurut és még egészségesebb is ebben cipelni õket. Egyébként nekem van egy eladó teljesen új Manducám, ha érdekel. Sajnos az én fiam (6 hónapos és 8 kg) nem akar benne maradni, mert egy kicsit késõn vettem meg. Pedig leszakad a karom, a hátam sokszor, de én elszúrtam sokkal elöbb hozzá kellett volna szoktatnom. Szóval ha érdekel megegyezthetünk egy mindkettõnknek megfelelõ áron.

Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, tényleg nagyon jó a Manduca babahordozó. Biopamut anyagból készült, mosógépben is mosható és 20 kg! a terhelhetõsége. Tehát igaz, hogy nem túl olcsó, de ha azt vesszük jobban ki tudod használni, mint a többi kengurut és még egészségesebb is ebben cipelni õket. Egyébként nekem van egy eladó teljesen új Manducám, ha érdekel. Sajnos az én fiam (6 hónapos és 8 kg) nem akar benne maradni, mert egy kicsit késõn vettem meg. Pedig leszakad a karom, a hátam sokszor, de én elszúrtam sokkal elöbb hozzá kellett volna szoktatnom. Szóval ha érdekel megegyezthetünk egy mindkettõnknek megfelelõ áron.
Szia. en is csak jokat hallottam a Manduca hordozorol! A baratnom is hasznalja es a baba is nagyon szereti, mar kirandultak is vele viszonylag hosszabb 5-10km-es turan. Mennyiert adod el a ahsznaét Manducat? engem erdekelne, most szeretnek venni.

Nem tudok ülve szoptatni, borzasztóan fáj a derekam, mit csinálok rosszul? Tök kényelmetlen a babának is.

Legjobb válasz: Szoptathatsz fekve is. Ülve kézben tartod a babádat, vagy egy párnát is teszel alája? A derekad kellõképpen ki van támasztva?

Szoptathatsz fekve is. Ülve kézben tartod a babádat, vagy egy párnát is teszel alája? A derekad kellõképpen ki van támasztva?
Nyugodtan szoptathatsz fekve is, ha neked úgy jobb. Erre nincs szabály, lényeg, hogy mindkettõtöknek kényelmes legyen. Ki kell tapasztalni, milyen testhelyzetben nem áll be a derekad.Sok sikert, jó babázást:) )36+5hkm.
Az a lényeg, hogy jól alá legyen támasztva a karod, magas párna, amin a baba fekhet is, igy nem tartanod kell, csak átölelni :) Illetve kényelmes helyen kell, hogy ül, ahol nagyjából egyenesen jól megtámasztod a hátad is. De én nagyrészt fekve szoptattam :)
A kérdező hozzászólása: Fekve szoptatok, úgy jó is, de ha nem lesz lehetõség, akkor nem tudom hogy fogom megoldani, ha nem itthon vagyunk.
Egy fotelba hátradõlve kényelmesen lehet szoptatni, egy párnával a baba alatt!Vagy ha olyan picike akkor erre a legtökéletesebb a pólya (amit manapság hülyeségnek tartanak az anyukák, pedig a legtökéletesebb)!Én pl imádtam törökülésben szoptatni.Úgy a lábammal is tartottam a lányom!Vagy úgy próbáld meg hogy csak az egyik lában húzod fel a combod alá, törökülés szerûen!A hátad legyen egy szék, vagy fotel, vagy ülõgarnitúra háttámlájának döntve!

Nem unalmas, na meg kényelmetlen odabent a babának 9 hónapig, na meg a vége felé már?

anyukám vár kisbabát t?le nem merem megkérdezni :)

Legjobb válasz: Egy pár milliméteres kis embrióból 50 valahány centire nõni, egy kis halszerû valamibõl, kezeket, lábakat, fejet és egyéb belsõ szerveket növeszteni elég komoly feladat. Szerintem nem unatkoznak. Anyukád is nyugodtan megkérdezheted, mert ez egy jó kérdés, biztos nem fog megharagudni. Én ezen még sosem gondolkoztam korábban.

Egy pár milliméteres kis embrióból 50 valahány centire nõni, egy kis halszerû valamibõl, kezeket, lábakat, fejet és egyéb belsõ szerveket növeszteni elég komoly feladat. Szerintem nem unatkoznak. Anyukád is nyugodtan megkérdezheted, mert ez egy jó kérdés, biztos nem fog megharagudni. Én ezen még sosem gondolkoztam korábban.
Szia! Dehogynem kényelmetlen!:) Normál terhességnél a 36. hét után (40 hét egy átlag terhesség kb) a kisbaba kitölti a méh nagy részét, össze kell "húznia" magát, mozogni nem tud, csak rúgkapálni; valószínû ez is hozzájárul, h már ki akar bújni :) Ez függ a súlyától, méretétõl is, de már nem fogja tökéletesen bent érezni magát , mert a helye szûkös.
ja és én a végére gondoltam, az eleje meg a közepe kicsit se unalmas nekik, mert annyit lubickolnak a magzatvízben egy jóideig, h ihaj :)
a kisbabanak amig meg nem szuletik az anyameh az "otthona" az az ismeros neki nem is tudja meg mi var ra. szoval neki az a termeszetes hogy ott bent van. persze lehet a vege fele mikor mar keves a hely nem annyira kenyelmes neki.
Szerintem még nem tudja mi az hogy unalom :) . 24h kismama
Olyan nagy dolgot visz végbe a baba, még ha nem is tudatosan, hogy biztos elfárad benne. Neki a napi program, ha kipróbál valami újat, kinyújtja a kezét vagy tudom is én :) Biztos el is fáradnak ebben, és sokat pihennek :) 9hkm

Hordozós anyukák segitségét kérem.8hetes babámat hordozhatom elől X alakú megkötésben? A kendőt anyukám varrta lepedő anyagból. Nem fog igy elferdülni a kis gerince? A bölcsökötés nekem naon kényelmetlen.

Legjobb válasz: Nekem a picim 6 hetes volt, amikor a védõnõ megmutatta hogyan kell megkötni ebben a formában, ahogy kérdezted, és azt mondta, nyugodtan lehet benne így. Õ nagy lelkes hordozópárti, tanítja is hogyan kell.

Nekem a picim 6 hetes volt, amikor a védõnõ megmutatta hogyan kell megkötni ebben a formában, ahogy kérdezted, és azt mondta, nyugodtan lehet benne így. Õ nagy lelkes hordozópárti, tanítja is hogyan kell.
nekem azt mondta a gyerekorvos annak idején, hogy 4 hónapos koráig csak fekve szabad hordozni
Elvileg igen, elvileg csak spéci kendõvel lehetne, de megpróbálhatjátok. 5 kilóig javasolják az elöl hordozást, utána háton. Nem miatta, hanem neked lesz nagyon megterhelõ afelett.
rugalmas hordozókendõ anyagban lehet hordozni újszülött kortól. Ha a lepedõ anyaga is kellemesen körbe fonja a kis testét és annyit enged, amennyi a babának jó (se nem szoros, se nem pöttyhedt), akkor biztosan bele teheted.
elvileg igen, de csak ha tökéletes a kendõ és jól kötöd. érdemes lenne egy hozzáértõnek megmutatnod a kendõt, és eltanulni a kötést. én szõttem a babámnak kendõt, és csak azután mertem használni, amikor értõ szemûnek megmutattam. 2 hónsapos korától használtam heti 1-2x fél órára kb. 3-4hótól mertem csak hosszabb idõre benne vinni.
még 1: a lepedõ anyag nekem vékonynak tûnik. egy anyagból áll? vagy keresztben is vannak varrások -mert ebben az esetben nem jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!