Találatok a következő kifejezésre: Nem jött a menzeszem (166 db)

Bizonyára a sok stressz.De bármi kiválthatja felfázás ilyenek.Ha sokáig így marad fordulj nõgyogyihoz =)

Szept.20-óta nem jött meg menzeszem. Voltam nődokinál, de nem vagyok terhes. A hasam alja továbbra is fáj, a melleim duzzadtak. Mi lehet velem?

Mi lehet az oka, hogy nem jött meg? Gyógyszert soha nem szedtem, és eddíg mindig rendszeres volt. Segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Ha túlsúlyos vagy , vagy túl vékony akkor azért nem jön meg.

Ha túlsúlyos vagy , vagy túl vékony akkor azért nem jön meg.

Mult honapban szeretkeztunk utoljara, akkor meg is jott a menzeszem. Ebben a honapban csak oralisan elegitettuk ki egymast, egyszer a peniszevel simogatta a puncimat. De most kesik, mar egy hetet. Ugyi nem lehetek terhes?

Eddig max 3napot szokott kesni.19 eves vagyok. Decemberben vesztettem el.

Legjobb válasz: nem tudom,elovaladek se kerulhetett a huvelyembe, ugyi?nem tette be a peniszet, de ott simogatott vele. felek. mert mar egy hete meg kellett volna jonnie. :(remelem csak siman kesik.

A kérdező hozzászólása: nem tudom, elovaladek se kerulhetett a huvelyembe, ugyi?nem tette be a peniszet, de ott simogatott vele. felek. mert mar egy hete meg kellett volna jonnie. :(remelem csak siman kesik.
Menj orvoshoz, az a biztos.
Ugyi mitõl lennél???

Pecsételõ vérzésem volt de a menstruációm még nem jött meg ez lehet az elsõ menzesz jele?

Legjobb válasz: Az elsõ menzesz az esetek nagy százalékában ennyi csak. Ha nincs panaszod,egészséges vagy,akkor ez már a menzeszed.

Az elsõ menzesz az esetek nagy százalékában ennyi csak. Ha nincs panaszod, egészséges vagy, akkor ez már a menzeszed.
Igen, ez már az elsõ.

28-án jött meg a menzeszem, pár nappal előtte voltunk együtt a párommal ha teherbe estem volna, akkor már nem jött volna meg, vagy menzesz előtt nincs is esélye, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Eltoltam a menzeszemet fogamzásgátlóval és utána nem jött meg. Baj van?

Nyaralás miatt tovabb szedtem a fogamzasgátlót, 6 hètig folyamatosan szedtem . Most nem jön meg. Lehet baj? Vagy csak megkavarta?

Legjobb válasz: A menzesz eltolása csak akkor javasolt, ha hirtelen változtatásra van szükség, hiszen egyébként pontosan kiszámítható a menses idõpontja. Nagyon fontos azonban tudni, hogy lehetõség szerint ritkán alkalmazzuk a menses eltolását, mert egy idõ után vérzés léphet fel akkor is, amikor az ember legkevésbé szeretné. Különbséget tenni a bi- vagy trifázisos illetve a monofázisos készítmények között. Az elõbbi gyógyszereket szedõknek kicsit bonyolultabb a menstruáció eltolása, mint a többieknek. Ezen készítmények a Triodena, Gracial, Triquilar, Tri-Regol, Trinordiol. Amennyiben ezen gyógyszerek valamelyikét szedi, akkor a menzesz eltolását a következõképpen kell végrehajtani. A hónap befejezése után amikor a 7 nap szünet következne akkor elõveszünk egy újabb levél gyógyszert. Ezt azonban nem az elejérõl, hanem a végérõl kezdjük el szedni, vagyis minden nap egy szemet visszafele haladva. Nagyon fontos, hogy csak néhány napot lehet így eltolni, tehát maximum 4-5-öt, mert ha már váltunk a másik összetételû tablettára, akkor vérzés jelentkezhet. Egyébként sem biztos, hogy a plusz 4-5 nap alatt nem jön-e meg a menzesz. Ilyenkor ne csináljunk semmit, hagyjuk abba a gyógyszert. Ezután az eltolt napok után következik a 7 nap szünet, amikor megjön a vérzés és persze ezeken a napokon is lesz fogamzásgátló hatás. A 7 nap szünet után a 8. napon újra elõvesszük a megkezdett levelünket, és most már nem a végérõl, hanem az elejérõl kezdjük el szedni, ahogy elõ van írva. Ez a ciklus azonban rövidebb lesz annyi nappal, ahánnyal az elõzõ ciklus hosszabb volt. Utána ismét 7 nap szünet és a 8. napon már egy új nem megkezdett levelet kell elkezdeni szedni. Amennyiben így tesz, akkor egész idõ alatt lesz fogamzásgátló hatás és a harmadik levélnél már helyreáll a normál ciklus. Monofázisos készítmények esetén, tehát az összes többi készítményt szedõknél a módszer nem ilyen bonyolult. Itt ugyanis akárhonnan elkezdhetjük szedni a gyógyszert és hasonló módon, ahogy az elõbb leírtam. Tehát a befejezett levél után elkezdi szedni a következõ levél elejétõl, majd maximum 5 napig szedi, utána 7 nap szünet és a nyolcadik napon új levelet kezd el szedni. Ha másfajta gyógyszert szed, és a vérzése 4-5 nap múlva sem jelentkezik, keresse fel orvosát! (A 6 hét az egy kicsit sok lehetett..)

A menzesz eltolása csak akkor javasolt, ha hirtelen változtatásra van szükség, hiszen egyébként pontosan kiszámítható a menses idõpontja. Nagyon fontos azonban tudni, hogy lehetõség szerint ritkán alkalmazzuk a menses eltolását, mert egy idõ után vérzés léphet fel akkor is, amikor az ember legkevésbé szeretné. Különbséget tenni a bi- vagy trifázisos illetve a monofázisos készítmények között. Az elõbbi gyógyszereket szedõknek kicsit bonyolultabb a menstruáció eltolása, mint a többieknek. Ezen készítmények a Triodena, Gracial, Triquilar, Tri-Regol, Trinordiol. Amennyiben ezen gyógyszerek valamelyikét szedi, akkor a menzesz eltolását a következõképpen kell végrehajtani. A hónap befejezése után amikor a 7 nap szünet következne akkor elõveszünk egy újabb levél gyógyszert. Ezt azonban nem az elejérõl, hanem a végérõl kezdjük el szedni, vagyis minden nap egy szemet visszafele haladva. Nagyon fontos, hogy csak néhány napot lehet így eltolni, tehát maximum 4-5-öt, mert ha már váltunk a másik összetételû tablettára, akkor vérzés jelentkezhet. Egyébként sem biztos, hogy a plusz 4-5 nap alatt nem jön-e meg a menzesz. Ilyenkor ne csináljunk semmit, hagyjuk abba a gyógyszert. Ezután az eltolt napok után következik a 7 nap szünet, amikor megjön a vérzés és persze ezeken a napokon is lesz fogamzásgátló hatás. A 7 nap szünet után a 8. napon újra elõvesszük a megkezdett levelünket, és most már nem a végérõl, hanem az elejérõl kezdjük el szedni, ahogy elõ van írva. Ez a ciklus azonban rövidebb lesz annyi nappal, ahánnyal az elõzõ ciklus hosszabb volt. Utána ismét 7 nap szünet és a 8. napon már egy új nem megkezdett levelet kell elkezdeni szedni. Amennyiben így tesz, akkor egész idõ alatt lesz fogamzásgátló hatás és a harmadik levélnél már helyreáll a normál ciklus. Monofázisos készítmények esetén, tehát az összes többi készítményt szedõknél a módszer nem ilyen bonyolult. Itt ugyanis akárhonnan elkezdhetjük szedni a gyógyszert és hasonló módon, ahogy az elõbb leírtam. Tehát a befejezett levél után elkezdi szedni a következõ levél elejétõl, majd maximum 5 napig szedi, utána 7 nap szünet és a nyolcadik napon új levelet kezd el szedni. Ha másfajta gyógyszert szed, és a vérzése 4-5 nap múlva sem jelentkezik, keresse fel orvosát! (A 6 hét az egy kicsit sok lehetett..)

Nem jött meg a menzeszem 5. napja, mit tegyek hogy ne kelljen elmenni dokihoz?

Legjobb válasz: Semmit. Ha nincs más panaszod (fájdalom, folyás), és biztos, hogy nem vagy terhes, akkor nem baj, ha egyszer egy menzesz késik vagy kimarad. Baj akkor van, ha a következõ sem jön meg, vagy ha sokszor késik vagy kimarad. akkor kell dokihoz menni.

Semmit. Ha nincs más panaszod (fájdalom, folyás), és biztos, hogy nem vagy terhes, akkor nem baj, ha egyszer egy menzesz késik vagy kimarad. Baj akkor van, ha a következõ sem jön meg, vagy ha sokszor késik vagy kimarad. akkor kell dokihoz menni.
Akkor várj 1-2 napot. Ha súlyosbodnak a görcsök, azonnal doki, mert nem tudni, mitõl van. Ha csak úgy görcsöl, mint szokásos, akkor még simán megjöhet. De ha túl hosszan görcsöl, tehát 1-2 napnál tovább, és mégsem jön meg, akkor is jó lenne doki. De szerintem meg fog jönni, ha görcsölsz.
A kérdező hozzászólása: hasi görcseim vannak, pont ugy fáj mint mikor menzeszkor szokott de mégse jön meg :((( terhes tutti nem vagyok, attól nem félek ...

Lehet összefüggés aközött, hogy kb 5hónapja nem jött meg a menzeszem, és hogy ebben az időben kb 10 kg-t híztam?

Nem vagyok terhes,dokinál is voltam kb 2 hónapja,de semmit nem mondott. Elkezdtem szedni a f.gátlót,már csak 5db van,de kb 4-5 napja fáj a hasam alja,nem tudom miért.

Legjobb válasz: Hogy kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ha 5 hónapja nincs menzeszed????

Hogy kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ha 5 hónapja nincs menzeszed????
Hüvelyi uh-val nem tud kizárni egy esetleges méhen kívüli terhességet, vizelettesztbõl pedig nem mindig mutatható ki egyértelmûen a terhesség! A hasi fájdalmad akár arra is utalhat.. Sürgõsen menj el másik orvoshoz! Itt jegyzem meg, hogy törvényt is sértett a dokid, ugyanis elõzetes vérvétel és hormonszintvizsgálat nélkül kb. egy éve tilos fogamzásgátlót felírniuk. Az elõzõnek igaza van, a fogamzságátló okozta megvonásos vérzéssle meg csak elfednéd a problémáid.
Az nem menzesz, hanem megvonásos vérzés. Egyszerûen elmondod, hogy 5 hónapja nem jött meg, és csak fogamzásgátlót írtak fel, semmi különös vizsgálat nem volt.
A kérdező hozzászólása: De ha elfogy a gyógyszer, és megjön a menzeszem, akkor mit mondjak az orvosnak, miért mentem el?
Menj el másik orvoshoz, 5 hónapja nem menstruálni nagyon nem természetes.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az orvos semmit nem csinált. Hüvelyi uh volt, de azt mondta, h meg fog jönni. Ekkor írta fel a f.g-t, h majd az 1.napon kezdjem el szedni, ami ugye nem volt még utána 1, 5 hónappal sem. Ekkor mentem vissza, de semmit nem mondtak, és én kérdeztem rá, hogy mi legyen a f.gátlóval, elkezdjem szedni? Azt mondta, h szedjem... Annyira látszott rajta, hogy nem érdekli.
Az orvos csinált vérbõl terhességi tesztet? Elküldött teljes vérvételre, mielõtt felírta a fogamzásgátlót? Nemi hormonokat és pajzsmirigyhormont is kellene nézetned, a hízás és a mensesed kimaradása is lehet mindkettõtõl. Az alhasi fájdalom terhességen kívül utalhat gyulladásra is, ami szintén okozhat zavart a mensesedben, de a legvalószínübb, hogy a fogamzásgátló mellékhatása jelentkezett vagy remélhetõleg épp most fog megjönni a mensesed (bár fura, mert ha 5 tablettát van hátra, akkor még kb. 1 heted lenne a megvonásos vérzésig). Második kérdésére: igen, normális ciklussal rendelkezõ embereknél valóban _lehetõleg_ a menses elsõ napján kell elkezdeni a kombinált fogamzásgátlók szedését, de ha valakinek nincsen normális menstruációs ciklusa és így menstruációja sem, akkor ettõl az orvos eltérhet.
Én most rögtön orvost váltanék. Mi az, hogy rád erõltett hormont, hogy hátha attól megjön? Csinált hormon vizsgálatot vagy bármit? Ilyenkor tilos lenne fogamzásgátlót szedni.
A kérdező hozzászólása: AAzt mondta az orvos, h kezdjem el szedni, hátha megjön tõle...
Hormonális oka lehet, ez magyarázza a hízást és a menstruáció kimaradását. El kéne menned egy endokrinológushoz.
Akkor se értem :D Hiszen a fogamzásgátló tablettát a menzesz elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha nincs menzesz, akkor nem tudja elkezdeni.
nyilván azért szedi, hogy visszajöjjön a menzesze. valószínûleg hormonális oka van a hízásodnak is. szerintem keress egy másik orvost is, kéne egy normálisabb kivizsgálás.
Azért fáj a hasad feltehetõleg, mert nemsoká jön a megvonásos. De már elkezdeni is hiba volt (persze ez nem téged minõsít, hanem azt a felelõtlen hülye dokit, aki felírta). Feltehetõleg vmilyen hormonális problémád van, ezért maradt ki a menzeszed és híztál. El kellene menned endokrinológushoz és hormonvizsgálatot kérni. A tabletta pedig az ilyen problémát nem megoldja, hanem elfedi.

(19éves vagyok ) Lenne egy olyan kérdésem hogy 1hónapban 3x jött meg a menzeszem. De nem úgy hogy 1-2 napig hanem csak 1 napig. :/ Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)

Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ.:) igen, ezzel az a baj h már lassan 1éve szedek gyógyszert.:)
Elsõ pár évben senki se tudja...
dehogy sok a 2honap... nekem ugy volt h augusztusban megjott utana meg csak decemberben...3honap kimaradt... van akinek fel ev marad ki, ez ilyenkor teljesen normalis, ne aggodj:)
17 éves korodig nyugodt lehetsz, ha nincs semmi más bajod, akkor más teendõd nincs, mint a várás. Ismertem olyan csajt, akinek csak 18 évesen jött meg.
Úgy 17 éves korodig rendszertelen lehet és bizony kimaradhat hónapokra is. Van akinek több mint 8 hónapig maradt ki, viszont utána szabályos lett. Úgyhogy ne izgulj, minden rendben van.
Az elsõ 3 évben bármi lehet. Nem lehet megmondani elõre, be kell hogy álljon a hormonháztartásod. Ez fokozatosan alakul, ha 6 hónapnál hosszabb idõre kimarad akkor nõgyógyászt érdemes felkeresni. Mindig legyen nálad betét, hogy ne érjen váratlanul.
Igen, ez teljesen normális így. Majd 17 éves korra kell beállnia szabályosra.
Szia. Nekem elõször 13 évesen jött meg, elõször persze rendszertelenül, hiszen be kell állnia. De úgy gondolom, hogy a két hónap az sok. Te hány éves vagy pontosan?
Az elsõ 1-2 évben normális ha több hónap kimarad, de ha esetleg 6 hónap van 2 menstruáció között, akkor érdemes orvoshoz menni.
Nyugi, csak be kell álnia. Két évig nem kell aggódnod ezen, de ha utána is teljesen rendszertelen, menj el nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és 13 vagyok
Nekem 3 honapra ra jott a masodik. Az elejen meg normalis (kb 1 ev), ha rendszertelen. Lassan be fog allni! Ugyhogy nem kell megijedned!:)
sziia, én is 13 vagyok és május elején jött meg és azota nem is volt meg, azt mondták ez normális még rendszertelen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!