Találatok a következő kifejezésre: Nem jön a menzeszem, mit (26 db)

Nem függ össze a kettõ.
1-3 év között akármikor
Hát ez elég eltérõ.Azért mindig legyen nálad betét biztonság kedvéért.De nekem mondjuk 11 évesen jött meg a mensim és vele egy idõben a fehér folyás.De a bartánõnek meg már mensi elõtt 2 éve volt fehér folyása és 13 évesen lett mensije.Szóval eltérõ ez a dolog.Mennyi idõs vagy?16 éves korodig kell megjönnie, ha addig nem jönne akkor menj orvoshoz.
fehérfolyásod felfázástól is lehet.
A kérdező hozzászólása: 12/L vagyok.És 100%hogy hüvelyezés megismerem -.-"
nekem 10 évesen kezdõdött és 12 évesen jött meg. úgyhogy nekem is 2 év volt. Még több is. Tehát lehet, hogy 1-1, 5 év is beletel mire megjön. Az az 1 év csak példa. De nekem egy hónappal mielõtt megjött sokkal sûrûbb volt és nagyon fehér. Mint a krém. És nagyon gyorsan nõttem. 12/L
Ez változó. Van akinél 1 esetleg 2 év, van akinél több.

Nem jön meg a menzeszem. Mi lehet a gond? 16/L

Két hete késik a mensim. Nem rég voltam dokinál, azt mondta az ultrahang és a vérvétel is rendben volt. Azért vizsgált meg mert akkor gyakran jött meg (2 hetente) Terhes bizosan nem vagyok.

Legjobb válasz: Gyógyszert nem szedsz?

Gyógyszert nem szedsz?
A kérdező hozzászólása: Nem, viszont amilyen rendszertelen lehet fel fogom iratni a fogamzásgátlót...

Miért nem jön meg a menzeszem, mikor nem vagyok terhes, és a hasam is nagyon fáj?

Legjobb válasz: Számos oka lehet. Nagyobb idegi megterhelés, fizikai fokozott igénybevétel. Hormonszint változás. Hirtelen testsúlyváltozás...pl.

Számos oka lehet. Nagyobb idegi megterhelés, fizikai fokozott igénybevétel. Hormonszint változás. Hirtelen testsúlyváltozás...pl.

Megint nem jön meg a menzeszem, mit csináljak?

Múlt hónapban is már gyógyszeres rásegítéssel jött meg, kereken 2 hónap után. Előtte hónapban is késett. Most is már 6 napja nem jön meg. (terhes biztos nem vagyok) A nőgyógyász semmit nem mondott utoljára, csak azt, ha nem jön meg a gyógyszerrel sem, jelentkezzek, de akkor megjött. De egyébként csinált ultrahangot, és nem tudja, miért nincs peteérésem. Esélyes az is, hogy hormonproblémám van, de a megyei endokrinológushoz meg hónapokig kell várni. Ha ez nem volna elég, az utolsó cytológiám szerint metapláziám is van, de az orvos erről sem mondott semmit (csak hogy fél év múlva kontroll). Nem tudom, hova kéne menjek? Még nőgyógyászhoz is alig jutok el, mert tanfolyamra járok, de nem is vesz komolyan. 24N

Legjobb válasz: Endokrinológiára. Vagy kivárod, vagy elmész magában, de érdemben csak ott tudnak segíteni. A doki megint annyit tud csinálni, hogy ad gyógyszert, amitõl megjön, de sokra azzal se mész.

Endokrinológiára. Vagy kivárod, vagy elmész magában, de érdemben csak ott tudnak segíteni. A doki megint annyit tud csinálni, hogy ad gyógyszert, amitõl megjön, de sokra azzal se mész.
És közelebbi nagyvárosban esetleg? Megyeszékhelyen pl? Szomorú, de sajnos ha az ember helyre akar jönni, muszáj. Tudom, mert én is kb. 5 endokrinológusnál jártam, jelenleg a 200 km-re lévõ fõvárosba járok fel. De ha az kell ahhoz, hogy meggyógyuljak, hát egye fene, örülök, hogy megtehetem.
B 12 vitamin, E vitamin. Egy próbát megér!
A kérdező hozzászólása: Nincs magán endokrinológus a megyében, csak sztk-s, akit mindenki szid. Egy nõvel beszéltem, neki fél évre adtak idõpontot. Õ a fõvárosig ment, hogy jó endokrinológust találjon, ami 3 óra kocsival.
A kérdező hozzászólása: Pont a közeli megyeszékhelyen van az, amit írtam. :/ Az a baj, minden szempontból rosszkor jött ez most. Magánnak fizetni kell, de régóta munkanélküli vagyok. Vagyis most járok tanfolyamra, amibõl lesz munkahely is (EU-s projekt), viszont onnan emiatt nem is hiányozhatok, ha meg rögtön jön a munkakezdés, nem indíthatok úgy, hogy elmászkálok. Márpedig ekkora távolsághoz rámegy az ember napja...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötletet!

47-ik napja nem jön meg a menzeszem! Mik lehetnek a bajok? Stresszes nem vagyok tudtommal, és sajnos terhes sem, mert tesztet csináltam. Vagy szerintetek még lehet?

A melleim nagyobbak kicsit, pisilni is sokat jarok, de a hasam egyáltalan nem faj, hanyingerem sincs és kívános sem vagyok!

Legjobb válasz: Ha valaki azt mondja, hogy 47 napja nem jött meg a mensese, az ember automatikusan rámondja, hogy terhes. A teszt is "hazudhat". Pszichésen is maradhat el (a második babát mi is annyira akartuk, hogy 70 napig sem jött meg). Szerintem sokkal biztosabb választ kapsz, ha nem ide, hanem egyenesen az orvosodhoz fordulsz. :)

Ha valaki azt mondja, hogy 47 napja nem jött meg a mensese, az ember automatikusan rámondja, hogy terhes. A teszt is "hazudhat". Pszichésen is maradhat el (a második babát mi is annyira akartuk, hogy 70 napig sem jött meg). Szerintem sokkal biztosabb választ kapsz, ha nem ide, hanem egyenesen az orvosodhoz fordulsz. :)
Remélhetõleg babás vagy. Ha sokat jársz pisilni az már jó jel. A hányinger és kívánósság majd ezután jön.Minden jót!
Remélhetõleg jön a BABA! Jó egészséget mindkettõtöknek! (írjál, hogy mi lett)
A tünetek egyelõre babára utalnak. Tesztelj még egyszer és menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Jajjj, remélem igazatok lesz... :) Megyek dokihoz, ha héten még mindig semmi, csak gondoltam így gyorsabb. :) Addig meg ugyis csinálok egy jó pár tesztet még! :)

Nem jön meg a menzeszem, mit tehetnék?

Nem vagyok terhes,de mindig késik.Nem szeretném hogy a nyaralásra meglegyen.Van valamilyen módszer arra hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: Ilyen házi praktikák igazából nincsenek. Esetleg ha olyan a nõgyógyász, akkor beszélj vele, hátha ad valami bogyót, amitõl megjön. De erre elég kicsi az esély.

Ilyen házi praktikák igazából nincsenek. Esetleg ha olyan a nõgyógyász, akkor beszélj vele, hátha ad valami bogyót, amitõl megjön. De erre elég kicsi az esély.
Szedj fogamzásgátló gyógyszert, mert azzal mindig pontosanj ön meg és késlelteni is tudod a mensit pl.: ha nyaralni vagy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat(fogamzásgátlót sajnos nem szedhetek mert pajzsmirigy betegségre hormon tartalmú gyógyszereket szedek és a 2-t nem lehet együt, de azért köszi)

5 hónapig szedtem a Lindynette 20as tablettát. Októberben kimaradt. És most szeretném megint elkezdeni. Csak nem jön meg a menzeszem. Mi a teendő ilyenkor? Tegnap kellett volna megjönnie

Legjobb válasz: Szerintem várd meg míg megjön és akkor kezd elõrõl a dolgot. Ha sokat késik menj orvoshoz, tesztelj esetleg.

Szerintem várd meg míg megjön és akkor kezd elõrõl a dolgot. Ha sokat késik menj orvoshoz, tesztelj esetleg.
Amúgy szerintem ilyenkor az orvos a nyerõ hogy menj. Mondjuk nekem tök jó dokim van úgyhogy nem szoktam vacillálni rajta. Ha baj van, megyek a magánnõgyógyomhoz AZONNAL, mielõtt nagyobb baj lesz. 1-2-3 napon meg nem múlik, hogy késik. Semmit se jelent. Nálam is elõ szokott fordulni, csak olyankor sokkal erõsebben lesz meg.
Fogamzásgátló gyógyszert csak a menstruáció elsõ napján lehet lekezdeni, mert így lesz a ciklus normális. Sajnos akik nem szednek tabit, azoknál rendszertelen a menstruáció és nehezen jön meg; ezért is felirnak már 14-15 éves lányoknak is tablettát (nem a korai szexualitás miatt, hanem) hogy beálljon a menstruáció.
A kérdező hozzászólása: tegnap óta fájdogál a hasam...de csak néha
Várd meg, amíg megjön. De azért ha több hónapig imarad, akkor nem épp jó ötlet a tabletta, mert az azt mutatja, hogy kicsit túlságosan is leállította a peteérésed. Az utolsónak meg: A tabletta nem rendszerezi a vérzést, hanem kikapcsolja. És bizony baromi nagy felelõtlenség fiatalnak azért felírni, hogy "beállítsa a menzeszt". Mert nem állítja be, csak elfedi a baj Aztán ha abbahagyja, még szarabb lesz.

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, mert babát szeretnénk. Azóta menzesz előtt mindig 4 napig barnásozom. Mi az oka? Összefügghet ez azzal, hogy nem jön a baba?

Legjobb válasz: Szia. Lehet a hormonok miatt van a barnázás, és talán hogy tisztul a szervezeted. De sajnos pontosan nem tudom.

Szia. Lehet a hormonok miatt van a barnázás, és talán hogy tisztul a szervezeted. De sajnos pontosan nem tudom.
Én már évek óta nem szedek fogamzásgátlót és mégis mindig barnázok menszesz elõtt!:-(A maximum 5nap barnázás volt! Mindenki mást mond.Szerintem egy hormonvizsgálat nem ártana!

4 db terhességi tesztet csináltam, mond pozitív lett. Most jöttem a dokitól, aki közölte velem, hogy nem vagyok terhes, 1-2 napon belül meg jön a menzeszem. Akkor most mi van? Mind a 4 teszt tévedett? És miért fáj a mellem? És miért émelygek? Nem értem.

Legjobb válasz: Szerintem menj el egy másik orvoshoz is!Az lesz a biztos!De azt a pár napot várd ki!kb. 4 napot!Ha megjön akkor tárgytalan, de ha nem menj el egy másik dokihoz, aki lehet már jobban látja a babát!Sok sikert!

Szerintem menj el egy másik orvoshoz is!Az lesz a biztos!De azt a pár napot várd ki!kb. 4 napot!Ha megjön akkor tárgytalan, de ha nem menj el egy másik dokihoz, aki lehet már jobban látja a babát!Sok sikert!
nekem volt ilyenem, 3 tesztet csinaltam minden tunetem megvolt a mellem duzzadt es mikor megnyomtam meg valadekozott is.teszt szerint terhes voltam pedig a mehem nem zart be baba sehol, vervetelre kuldtek mert 3 honapig nem jott meg, az fsh-m magas volt az lh-m alacsony a prolaktinom meg annyira megemelkedett hogy 3 evi kezeltek, baba csak utanna lett.menj masik orvoshoz es ha o is aztmondja hogy nincs terhesseg akkor egyertelmu a hormonalis elvaltozas.ne idegeskedj tudom h konnyu ezt mondani de adj egy kis idot magadnak es kiderul mi van veled.es ne aggodj ha hormonos a tema, nekem is lett babam
a szervezetben elõforduló magas hormon szint is mutathat pozitív tesztet terhesség nélkül :( viszont mindenképp keress fel egy másik orvost is hiszen sokszor tévesen diagnosztizálnak....persze nem jelenti azt hogy mindegyik "hülye" lehet még nem látható a baba de azis hogy csak hormonális a problémád.
Mindenképp menj másik orvoshoz! Mioma is okozhatja a tüneteket. Ja és a tesztet pozitívvá teheti, de csak akkor ha rossz indulatú!!! De ne várj sokáig! Szurkolok hogy baba legyen a dologban!!! Az álterhességet nem mutatja ki a teszt!
Azt tényleg nem gondolod komolyan ugye hogy a tesz kimutatná az állterhességet?
Senki nem hallott még álterhességrõl?? Ilyenkor az összes hormonális változás és terhességi tünetegyüttes beindul, mégsincs beágyazódott petesejt. Meg kéne várni azt a menzeszt és utána vizsgálódni tovább...
Én is az új orvos mellett voksolok, mielõbb...de szeritnem akkor is menj el, ha véreznél, hisz 4 + teszt már nem semmi, és a mellfeszülés, hányinger is terhességre utal. És nem idegeskedj, nem tesz jót a babának.-)
A teszt nem téved, biztos terhes vagy.jobb esetben még nem látszik a baba, rosszesetben lehetsz méhen kívüli terhes.ne izgulj, inkább mielõbb keress egy új orvost.
Szerintem biztos a terhesség.Négy teszt nem téved.Viszont tapasztalatból tudom, hogy ha túl korán mész az orvoshoz az uh még nem látszik.A terhességi tesztek a hch hormon elven müködnek és a hcg hormon csak akkor van jelen a szervezetben ha terhesség áll fent.Tehát szerintem tuti a terhesség.
Szerintem négy teszt nem tévedhet, az orvos pedig hülye. Attól mert még nem látja, tehes lehetsz. Keress egy másik orvost.
Hello! Tudom hogy ez már régen feltett kérdés, de azért kiváncsi lennék, hogy terhes lettél-e vagy hogy mi volt a problémád????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!