Találatok a következő kifejezésre: Nem járok sose (31 db)

A szefós emberek miért nem járnak sosem trendi ruhákban?

Zokni szandállal, mellig felhúzott gumis nadrág, rossz tornacipő.

Legjobb válasz: fogyatékosokra gondoltál? gondolom csak rossz tronacipõre telik nekik, biztos nem olyan gazdag anyucijuk apucijuk mint egyeseknek

fogyatékosokra gondoltál? gondolom csak rossz tronacipõre telik nekik, biztos nem olyan gazdag anyucijuk apucijuk mint egyeseknek
Mert marhára nem érdekli õket, hogy trendi a ruhájuk vagy sem.
Nem érdekli õket / az öreg szülõjük öltözteti õket... Egyszer láttam egy ilyen szefós csajt, kb 15-16 éves lehetett. Az anyja az a tipikus agyonfestett szõke 40-es nõci, 20 cm-es sarkú cipõvel. A kiscsaj trendin volt felöltöztetve. Tök bizarr és ijesztõ látvány volt.
Szefós körökben amit leírtál az a trendi, csak mi kívülállók nem tudjuk értékelni ezt. Ez is egy stílusirányzat ugyan úgy, mint a hajléktalanok viselete. (õk is járhatnának rendes unalmas ruhában, de mivel ezt a stílust képviselik, ezért abban érzik jól magukat)
Nem érdekli õket, hogy néznek ki, illetve gondolom az ápolásuk sok pénzt felemészt, emiatt a gondviselõjüknek nincs pénze jobb ruhákra.

Az manapság ritkaság számba megy, ha valakinek sose volt kocsija, ha nincs mikrója, nincs háziállata (kutya, macska) nem jár bulizni pedig fiatal, szinte sose festi magát nő létére, és soha életébe nem járt szoliba mert neki a fehér bőr tetszik?

Mégcsak kozmetikushoz se járt egyszer sem, és m?körme sem volt soha, vagy kontaktlencséje, nem jár strandra már legalább 10 éve, és nem szeret vásárolgatni mint a legtöbb n?, nem a farok méret, a bicepsz vagy a pénztárca esetleg a végzettség vagy a sármos arc a legfontosabb neki egy pasiban

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem megy ritkaságszámba. Én is hasonló vagyok, bár néha sminkelek és szórakozni is eljárok. Nagyon általánosítasz, ez "nem szeret vásárolgatni mint a legtöbb nõ, nem a farok méret, a bicepsz vagy a pénztárca esetleg a végzettség vagy a sármos arc a legfontosabb neki egy pasiban" egy nagy közhelyáradat, ami ráadásul nem igaz. Bocs, de amit leírtál, abban nincs semmi különleges, sokan élnek így. Szerintem elég gáz, hogy ezeket te pozitíumnak tartod. Ezek szimplán az életkörülményeid. Amire büszke lehetnél, az az, ha kedves vagy, szép vagy, okos vagy, ha segítesz a rászorulókon, ha tehetéges vagy valamiben és élsz a tehetségeddel, ha jó vagy a munkádban... ha hasonló területeken nincs mire büszkének lenned, akkor szerintem inkább ne keress itt önigazolást. Bocs, ha kemény voltam, de ez az igazság.

A háziállattal mi a baj? Nekem is van, már több, mint 10 éve és szeretnék is mert imádom az állatokat:) A többi meg rám is illik. Nem szeretnék én sem autót, ritkán használok sminket, szoliba se voltam még mert hófehér bõröm van és nekem ez jobban tetszik, amúgy sem akarok ráncos lenni. Bulizni meg nem szeretek, azt máshogy is lehet, mint szórakozóhelyekre elkölteni a pénzem italokra meg a belépõjegyre.- értelmesebbre is eltudom költeni a pénzt. Én turkálókba szeretek járni :D A másik legjobb, mikor csodálkoznak, hogy én nem nézek tv-t :DD pedig már 3 éve max csak annyira kapcsoltam, hogy ha volt valami érdekes mûsor, vagy film ennyi még sorozatokat se nézek már több éve. :D A fiúkkal meg--egy barátom sem volt még. lehet, hogy velem van a baj, de én ezek szerint nem felelek meg a mai trendnek :D. De ez van. Strandot én is utálom, de csak higéniai szempontból...bármilyen fertõzést ellehet kapni ott, szerintem undorító. Mûköröm, mûszempilla, póthaj- aki ezeket kitalálta, az sem volt normális..Mindhármat szívbõl gyûlölöm. nem is értem mi szükség van rá, hiszen sok hátránya is van... A kontaktlencsét azt felírták nekem, de csak mert nagyon rossz a szemem :D Sajna. Egyébként én úgy vettem észre, hogy akik így gondolkodnak, azok manapság ritkaság számban vannak. Sajnos a média majdnem mindenki agyát átmosta. Ezért sem nézek tv-t. Nincs szükségem Gyõzikére, meg a többi agyhalott mûsorra... L18.
Elsõnek hatalmas lájkot! A másik meg az, hogy élni kellene. Néha összeülni a barátnõkkel, nem muszáj bulizni. Azt meg ki nem sz*rja le, hogy nincs mikród? Eszel hideget. A háziállat meg nem jómód vagy "modernség" kérdése. Egy kis korrektorba meg senki nem halt még bele, van akire nagyon is ráfér. Ja, és qvára általánosítasz. Szokj le róla.
A kérdező hozzászólása: semmi bajom az állatokkal, de panelban lakom, és sosem fogom az állatokat kínozni, meg elég nekem a magunk kajáját is fizetni, nincs se idõm se türelmem hozzá hogy elvigyem állatorvoshoz, meg kozmetikushoz, meg sétáltatni, meg elég fáradt vagyok én ahot hogy elviseljem, mikor a kutya ugat kora reggel, vagy az éjszaka közepén. Elég nekem az hogy a tesómat el kell tartanom, pedig 30 éves, és a saját pénzemet nem költhetem magamra, vagy nem gyûjthetem. Pedig én is családot tervezek már, meg esküvõ. Meg azért sem szeretnék állatot, mert ha elveszíteném, nagyon fájna. Barátoméknál van kutya, az épp elég, 14 éves, már alig lát, mindig bepisil, tök depressziós, meg a hasamra ugrik mikor alszom, meg a párom ha behoz nekem kaját, akkor egybõl belemászik az ételbe és ezt undorítónak találom. Amúgy ritka, de nekem is a fehér bõr tetszik jobban, én sem szeretnék ráncos aszott bõrt, meg bõrrákot kapni. És a mikró is sokat fogyaszt, meg egészségtelen, el se férne itthon. Még sose használtam, szal kezelni sem tudnám. nekem sem volt még soha kontakt lencsém, mert nem bírja a szemem, és nem is hordhatom, sminkelni itthon, melóba nem szoktam, évente egyszer megyek buliba, ja és ingyenes buliba megyek, de utálom a discoo zenét rockot szeretem, ezért a koncertek jobban smakkolnak, de nem szoktam eljárni szinte sehová, max ha névnapom van, vagy szülinap. Néha kell egy kis lazítás, amúgy buliba nem táncolni szeretek, hanem énekelni, és inkább házibulit rendezünk haverokkal, minthogy idegen helyre menjünk ahol sok tahó iszákos van aki csak pasizni megy. Strandot meg utálom, mert nem szeretem a tömeget, v se a nagy meleget, se úszni nem tudok, a termált a szívem nem bírja, a klórt a bõröm, meló miatt nincs is idõm strandolni, max aludni lenne kedvem, a darazsakról meg nem is beszélve :) kettõ ember meg nem elég a strandra, mert ellopnák a cuccunkat, lehet van szekrény, de a leterített plédet, matracot ilyesmit elvihetik, ha mindketten fürdeni szeretnénk, vagy kajálni és nem egyesével. egyedül ami van nekem az a tetoválás, de nem divatból, hanem mert tetszik, volt piercingem, most nincs, de szeretnék :) nem volt káros szenvedélyem, de néha rágyújtok, ennek ellenére nem tudok rászokni a cigire, mert megvagyok nélküle is. hajamat nem szoktam festeni, most csak az eredeti hajamra festettem át, mert a hajam vége töredezett volt és a nap kiszívta, ezért sokkal világosabb lett mint a többi részen, így az eredeti egészséges színére kellett visszafestetnem :)
A kérdező hozzászólása: sok embert ismerek és a legtöbbnek ezek vannak, akkor lehet én a modernebb vagy jobb módubb embereket ismerem.
Akkor szimplán szûk az ismeretségi köröd, én rengeteg ilyen lányt ismerek.
A kérdező hozzászólása: hát majdnem minden ismerõsömnek van vezetékes telefonja, ahogy az emberek többségének is, meg mikrója, háziállata, meg káros szenvedélye, és szintem inden csaj ismerõsöm vagy kirajzolja a szemöldökét, vagy lila a haja, vagy szolizik, meg mûköröm és furának találtam h senki sem ilyen régimódi vagy egyszerû mint én, néha kicsit zavart is
Amúgy nem hiszem, hogy ez különlegességnek számít, de tetszem a férfiaknak :)
Na, akkor én egy eléggé ritka jelenség lehetek, mert szinte minden illik rám, amit felsoroltál.A felsoroltak nem feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy valaki csinos legyen és igényesen éljen.
Ez egyáltalán nem megy ritkaságszámba. Én is hasonló vagyok, bár néha sminkelek és szórakozni is eljárok. Nagyon általánosítasz, ez "nem szeret vásárolgatni mint a legtöbb nõ, nem a farok méret, a bicepsz vagy a pénztárca esetleg a végzettség vagy a sármos arc a legfontosabb neki egy pasiban" egy nagy közhelyáradat, ami ráadásul nem igaz. Bocs, de amit leírtál, abban nincs semmi különleges, sokan élnek így. Szerintem elég gáz, hogy ezeket te pozitíumnak tartod. Ezek szimplán az életkörülményeid. Amire büszke lehetnél, az az, ha kedves vagy, szép vagy, okos vagy, ha segítesz a rászorulókon, ha tehetéges vagy valamiben és élsz a tehetségeddel, ha jó vagy a munkádban... ha hasonló területeken nincs mire büszkének lenned, akkor szerintem inkább ne keress itt önigazolást. Bocs, ha kemény voltam, de ez az igazság.
Nekem kicsit nagyképûnek tûnsz, de amúgy minden rendben veled :)
A kérdező hozzászólása: és ami ritkaságszámba megy az különleges, vagyis az tetszik általában a férfiaknak?
A kérdező hozzászólása: Nem általánosítok, de tényleg a legtöbb ismerõsömnek modern cuccai vannak, amik nekem nincsenek, (ez nem baj) és furcsálják, hogy van olyan, akinek ezek nincsenek. Ezt nem értem, hogy mért fura nekik. Vagy ettõl lenéznek? Azt nem mondtam, hogy nem tudok mikró nélkül élni, hisz sose volt se mikróm, se kutyám stb.... amúgy meg mikró nélkül sem kell hideget ennem, mert van sütõ, meg gáztûzhely is a világon, de az kinek nincs? Na jó a mamámnak, mert neki sparheltje van :) az meg hogy másokat nem érdekel, hogy van e telefonom vagy kocsim, esetleg nincs az meg engem nem érdekel, mert nem fontos a kérdést olvasni, sem pedig válaszolni rá :)
A kérdező hozzászólása: hát magamról írtam, nincs háziállatom, se mikróm, se kocsi, nem járok szoliba, se buliba. Mért ez bejön? :)
Ha ismersz ilyen lányt (vagy te vagy az), add meg a számát/számod :) ))
A kérdező hozzászólása: nem vagyok nagyképû, csak nem szeretem az olyan embereket, akik lenézik azokat, akik nem úgy élnek, ahogy szerintük trendi, vagy átlagos. Mert õk megszoktak valamit, és azt hiszik az lehet csak a normális, ha mindenkinek van olyan stb, és furcsálják ha a másiknak sose volt, de persze nem is hiányzik neki

Főiskolára járok, most vagyok végzős. Sosem dolgoztam, kivéve diákmunkát.2 hónapja tudom, hogy kismama vagyok, szeptemberben fogok szülni. Fogok e gyest/gyedet vagy bármilyen juttatást kapni az államtól? Vagy nekem automatikusan nem jár semmi?

Legjobb válasz: Szia! Mindenkinek alanyi jogon jár gyes és családi pótlék. A gyes bruttó 28500 Ft, nettó 25792 Ft (9,5% nyugdíjjárulékot vonnak belõle). A családi pótlék 12200 Ft ha családban, 13700 Ft ha egyedülállóként neveled a babádat. A gyest a gyerek 2. éves koráig kapod, egy éves korától napi 8 órát is lehet mellette dolgozni. A családi pótlékot addig kapod, míg tanul, max. 23 éves koráig. Ezen felül egyszeri anyasági segély van, ennek az a feltétele, hogy legalább 4szer (koraszülés esetén egyszer) jelenj meg terhesgondozáson. Ez 2008, 2009-ben 64127 Ft volt.

Szia! Mindenkinek alanyi jogon jár gyes és családi pótlék. A gyes bruttó 28500 Ft, nettó 25792 Ft (9, 5% nyugdíjjárulékot vonnak belõle). A családi pótlék 12200 Ft ha családban, 13700 Ft ha egyedülállóként neveled a babádat. A gyest a gyerek 2. éves koráig kapod, egy éves korától napi 8 órát is lehet mellette dolgozni. A családi pótlékot addig kapod, míg tanul, max. 23 éves koráig. Ezen felül egyszeri anyasági segély van, ennek az a feltétele, hogy legalább 4szer (koraszülés esetén egyszer) jelenj meg terhesgondozáson. Ez 2008, 2009-ben 64127 Ft volt.
sajnos az elsõnek igaza van, ennyi az összes :(
Ami még eszembe jutott: Amikor befejezed a sulit, megszûnik a tb. biztosításod. Biztos, hogy van valamennyi türelmi idõ, de mindenképpen fizess magad után tb-t, különben benyújtják a szülésért és a kórházi tartózkodásért a számlát! Ez havi 4500 Ft körül van. Szerencsére én nem vagyok ilyen helyzetben, nem tudom hogyan kell intézni, nézz utána feltétlenül.
öcsém most államvizsgázott, szóval tudom: 45 nap a türelmi idõ a hallgatói jogviszony megszûnésétõl számítva, még mielõtt ez lejár, apeh-nál be kell jelentkezni, és fogják küldeni a csekket amit be kell fizetni, hogy saját jogon biztosított lehess. kb. 4500 ft, pontosabban én sem tudom.
A tb-del nem lesz gond (amúgy idén már havi 4950 ft), mert a diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napig vagy még jogosult a természetbeni ellátásokra. Azaz, ha júniusban államvizsgázol, a diákod október 31-ig érvényes, +45 nap, azaz december 15-ig vagy jogosult. Tuti így van, az APEH mondta. (megkérdeztük írásban is, meg személyesen is, mert olyan sokáig nem váéaszoltak, hogy azt hittük, már nem is fognak)

Vannak itt olyan 25-30 évesek akik nem járnak nőgyógyászhoz vagy sose voltak még nála? (lennt többi)

Én úgy gondolom mindenkinek a maga dolga hogy jár sz?résekre vagy nem,szerintem döntse el ezt mindenki maga és nem kell ebbe beleszólni.Mindenkinek a saját teste,saját élete,hagy döntse maga el.

Legjobb válasz: Az elsõnek igaza van. Mivel a mi adónkból fizetik az eü ellátást, nem mindegy, hogy a pár ezer forintos szûrésre jár el vki évente, vagy aztán a többszáz ezres kemóját fizetgetik. Mert mondjuk a méhnyakrák 100%-ban gyógyítható, ha idõben észreveszik. Amúgy mindenki azt hiszi, hogy vele aztán nem történhet mg, mégis több ezer nõvel megtörténik. Láttam én már 33 éves nõt méhnyakrákban meghalni, nem volt szép. De persze, mindenkinek a maga dolga. Utolsónak meg: Azért egy szûrést sztk-ban is el lehet intézni. A legszarabb orvos is le tud venni a méhszájról egy kis mintát, a kenetet meg már a patológus ellenõrzi. És az eszközöket meg bármilyen hihetetlen, fertõtlenítik. De akkor ennyi erõvel semmilyen szakrendelésre ne menj, sõt, kórházba se úgy egyáltalán, mert elõtted ki tudja milyen gusztustalan ember feküdt ott. Hát gratulálok:D

Az elsõnek igaza van. Mivel a mi adónkból fizetik az eü ellátást, nem mindegy, hogy a pár ezer forintos szûrésre jár el vki évente, vagy aztán a többszáz ezres kemóját fizetgetik. Mert mondjuk a méhnyakrák 100%-ban gyógyítható, ha idõben észreveszik. Amúgy mindenki azt hiszi, hogy vele aztán nem történhet mg, mégis több ezer nõvel megtörténik. Láttam én már 33 éves nõt méhnyakrákban meghalni, nem volt szép. De persze, mindenkinek a maga dolga. Utolsónak meg: Azért egy szûrést sztk-ban is el lehet intézni. A legszarabb orvos is le tud venni a méhszájról egy kis mintát, a kenetet meg már a patológus ellenõrzi. És az eszközöket meg bármilyen hihetetlen, fertõtlenítik. De akkor ennyi erõvel semmilyen szakrendelésre ne menj, sõt, kórházba se úgy egyáltalán, mert elõtted ki tudja milyen gusztustalan ember feküdt ott. Hát gratulálok:D
Nem tudom milyen választ vársz, de valóban döntsön mindenki.Csak amikor adott a lehetõség, hogy ingyen megelõzhetik a nagyobb bajt és nem kell érte sokat fizetni, mint más országokban, akkor tanácsosabb elmenni és megnyugodni. Engem a nõgyógyász küldött ultrahangra, mert talált egy csomót a mellemben.Azóta megmûtöttek, túl vagyok kemo és sugárterápián, és meggyógyultam.A mellem is megmaradt. Ha várok még pár évet, valószínûleg most nem válaszolnék Neked. De tényleg mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit tesz a testével, még akkor is, ha az oktalan és dõre dolog.
Hát nem tudom egy átlag beszélgetésben hogy jön elõ ez a téma, hogy õszinte legyek. Valahogy csak neked kellett elmondanod, te meg számíthatsz erre a reakcióra. Én 20 éves vagyok, még nem volt szexuális kapcsolatom, ezért nem is vizsgáltak még meg, de az sem mindegy ki jegyzi meg. Ha közel álló emberek, mint mondjuk a párod szólja meg, az azért van mert aggódnak az egészségedért és azért van közük hozzá(gondolj csak a gyerekvállalásra akár), nem olyan közeli embereknek meg miért mondod ezt el?
18:17 Nem akartam így fogalmazni, de akkor egyértelmûbben írok: A kórházban nálunk a nõgyógyászaton csak szutyok, retek, büdös cigány lányokat-asszonyokat lehet látni. Messze ki lehet szúrni, hol a nõgyógyászat, ott tobzódik ez a népség. Hiába fertõtlenítik az eszközöket, ha elhányom magam a váróban a bûztõl, és a vetkezõben is öklendezek a szagtól, amit benne hagytak, nem beszélve az eldobált csokipapírtól, tisztasági betétrõl stb.
És talán csak a kórházban van nõgyógyászat? Körzeti nincs? Egy olyan helyen, ami elég nagy ahhoz, hogy kórháza legyen, kell lennie körzeti nõgyógynak is. Meg aztán: 8 év alatt jön össze 10 ezer forint? De internetre van pénzed, érdekes. :)
Ha Magyarországon privát egészségügy lenne, nem pedig társadalombiztosítás alapú egészségügy, akkor mindenkire rá lehetne hagyni, hogy mit csinál a testével. Így viszont nem. Mert a szûrés még mindig olcsóbb, mint egy esetleges betegség kezelése és ezt nem az egyén fizeti, hanem mindenki a nagy közös kalapból.
Én 26 vagyok, és nem voltam 4, mert nem tudom megfizetni a magán orvost. 10 000 ft egy vizsgálat, apránként teszek félre, talán augusztusra összejön. Az ismerõseim közül szintén nem engedhetik meg maguknak ezt jó páran. A kórházba nem megyek, mert nem foglalkozik az emberrel az orvos. Nem vizsgál meg rendesen. Ráadásul had ne mondjam, KIK is járnak oda nõgyógyászhoz. Kilincset sincs gusztusom megfogni, nemhogy egy vetkezõbe menjek be velük....
A kérdező hozzászólása: Amit így utólag írtál az szimpatikusabb, de az elsõ hozzászólásod nem csak a kérdésemre, hanem a 76%.os író válaszára is támadóan hatot rám, hogy fizessen maga után az aki nem ment el rá, mert mennyi pénzbe is kerül ez.stb.Sajnos amiket írtam mint sztk-s rendelés, sajnos azok igazak, de ahol még fizetsz ott is (mivel utóbbi idõben nem ilyen gondokkal de sokszor kellett kórzházi látogatásokat tennem igazak)iszonyatos embertelenség, lekezelés uralkodik, voltak aki fizetet de csak jól zsebre tették azt. Na most másra, mások eltartására sokkal több pénz ment már el szintén a mi adónkból ezt hidd csak el. Elfogadom a véleményed, meg igazad is van, ha van lehetõség akkor éljünk vele, de ezt akkor is mindenkinek magának kell eldöntenie, de lehet te találtál tapintatos, jó orvost, míg más nem, aki óvatos is tud lenni vizsgálatnál, lehet õ oda figyel rád, de nem mindenki ilyen szerencsés. Van olyan ismerõsõm aki pont emiatt nem jár orvoshoz, megalázták, mert szûz volt 24 évesen és még durva is volt az orvos, én sem tudam volna lazítani ha vizsgálat elõtt kicikiz, meg felröhög amikor megmondja hogy még szûz stb.. De az egész kérdés onnan pattant ki a fejembõl, mert ez a kérdés nem rólam szól, hogy mit kell mással foglalkozni, minek kell ilyesmibe beleszólni, meg faggatni másokat.Döntse el mindenki maga.Akik az én környezetembe ilyesmibe bele okoskodtak másoknál szintén nem jártek rendszeres szûrésre, vagy ha jártak a kicsapongásaik követkzeményei miatt kényszerültek erre és akkor már mindjárt kötözködtek másokkal. Továbbra is úgy gondolom, ott a lehetõség aztán mindenki döntes el maga, nem kell ebbe beleszólni, ha baráti viszonyban vagyunk valakivel lehet tanácsot adni, de nem erõszakosan.
Kérdezõ, gondjaid vannak a szövegértéssel! Én azt írtam, hogy az a probléma, ha valaki abban a betegségben betegszik meg, ami kivédhetõ lenne, ha rendesen eljárna szûrésre! Mert tudod a méhnyakrákok java része ebbe a kategóriába tartozik, a prosztatarák is és még sorolhatnám. A tüdõrák annak gyors lefolyása miatt nem tartozik ebbe a kategóriába. És az is "normális", hogy sokáig nem ad röntgenárnyékot egy szuper gépen sem! Ezt hívják "carcinoma in situ"-nak. Amikor árnyékot ad, gyakran már menthetetlen a beteg. De látom, hogy félinformációk alapján ítélkezünk... Ha végzel egy kis fejszámolást, akkor rájössz, hogy a megmenthetõ betegek hány fõt jelentenek, hány teljese családot. Az meg nagyon nagy tévhit, hogy régebben olyan egészségesek voltak az asszonyok! Akkor is meghaltak rákban, azokban is, amiket ma már sikeresen gyógyítanak, illetve IDÕBEN észre lehetne õket venni. Csak senki nem tudta, hogy ez rák volt, mert fejletlen volt a diagnosztika. A méhnyakrák valóban kevesebb lehetett, mert szexuálisan nem volt ekkora szabadság, mint most, a HPV pedig elsõsorban nemi úton terjed. Mindenkit természetesen nem lehet megmenteni, sok mindent nem lehet észrevenni. De amit igen, ami idõben akár teljesen gyógyítható, azt miért ne elõzzük meg? Ha a te anyukád, férjed, gyereked meghal egy olyan betegségben, ami szûrhetõ és gyógyítható lett volna, akkor mit szólnál?! Tudod nekem már halt így meg rokonom, aki ha idõben elment volna szûrésre, még most is köztünk lehetne. Utólag már szánta bánta, de már késõ volt. Te is ezek közé a struccpolitikát folytatók közé tartozol? Nem kötelezõ elmenni, de az orvosnak kötelessége ugye mindenkit megmenteni. Az anyagi vonzatról pedig még annyit, hogy ha a te hozzátartozód nem kap megfelelõ kezelést, mûtétet egy kórházban, mert nincsen rá pénz , akkor mit szólnál? Mert ugyebár a keretek adottak. Én nem a kemot sajnálom senkitõl, isten õrizz, és ha valaki a szûrés mellett betegszik meg, akkor nem kérdés, hogy mindent megkapjon-e. Szûrés mellett viszont jóval kisebb a valószínûsége, hogy erre fog szorulni. Sajnos elég kevés szûrés van. Bárcsak minden szûrhetõ lenne. De legalább arra menjünk már el, ami adott...!
A kérdező hozzászólása: röngengépet akartam írni.sorry
A kérdező hozzászólása: 76%-os meglátása sokkal szimpibb nekem, mint a tiéd 74-es, akkor ezek szerinte az öszes férfi szinte aki kemoterepáiára kellett hogy járjon, hisz nem jellemzõ rájuk, hogy prosztata vizsgálatra járnának fizesse ki a kemo költségét, ha prosztata, here vagy más nemi mûtétre került nála sor, hisz nem járt szûrésre és késõn vette észre, aztán vannak olyan betegségek amiket nem lehet kiszûrni, nincs rájuk szûrõ vizsgált és semelyik mûtét sem olcsó, van amit már akkor veszünk észre amikor mûteni kell, mert csak akkor van neki tûnete, pl vakbél mûtét, egyéb bél mûtétek, sérv is van hogy már amikor baj van akkor vannak csak tûnetei.Tüdõszûrésnél pl olyan régik a röngen képek, hogy volt egy tüdõrákos ismerõsünk és bizony a gép nem mutatta meg az elváltozásokat akkor most ilyen esetekbe mi van? Nem kötekedésbõl de a szavakat néha át kell gondolni.Van amit nem lehet kiszrûni, van mûtét amit nem lehet megelõzni, kikerülni, van ami csak hirtelen jelenik meg amikor már baj van, mert nincs tûnete addig, pl rákszûrés nem mutat mindent meg, van hogy hasi ultrahang kell, vagy hüvelyi éppen és ez nem minden napos eljárás rákszûrésnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat elõszõr is, én nem szoktam elmondani munkahelyen, vagy idegenekenek hogy járok szûrésrekre a kérdés nem is ezért vetõdõtt fel bennem. De vannak emberek akik mindig csak a másikkal foglalkoznak témától függetlenül(itt most nem is rólam van szó) és mindenbe belekötnek, bele okoskodnak így erre(az is baj ha valaki nem bulizik fiatalként, nem kikapos mert nem élte ki magát, más témákból indulnak ki osszák az észt és ide kötöttünk ki) a témára is át terelõdõtt a beszélgetés. De ha már a pénzre terelõdõtt át a téma itt is akkor elõszõr is sokkal több pénzbe kerül az egészségügyi ellátásnál(kemo és más mûtétnél) hogy vannak etnikai kisebbségek akik évtizedekig nem dolgoztak/dolgoznak ma sem és azokat mi tartjuk el, lakás, kaja, segély stb, vagy a szociális lakásként szocialista katonáknak, rendõrõknek osztogatott szinte ingyenes, harmadáért vásárolt lakásokat is a mi pénzünkbõl kapták meg, ahogy a jó kis nyugdíjt is jó pénzért. Röviden ha itt azt mondod hogy aki nem jár el szûrésekre és beteg lesz az fizesse maga után ki a mûtét ktg-ét akkor más azt mondhatja hogy én alíg kaptam a gyerekek után pénzt annó, más se kapjon, vegyék vissza tõle, a harmadik azt mondja majd én magam vettem teljesn áron kedvezmény(akár állami, akár családjától kapott támogatásból)nélkül lakást attól is vegyük el, aki támogatást kapott valahonnan és mindenki akkor mondhat majd valmait, következõ mondja én kettõ gyereket szültem nem kaptam államtól semmit, akkor tessék visszavonni a több gyerekestõl hisz azt is az én pénzembõl támogatja az állam.Ez elég veszélyes kinyilatkoztatás mert így sorolni lehetne tovább hogy ki mit mondhatna a másikra, hogy kitõl mit vonjanak vissza, vagy nem kapjon segítséget stb. Az sztk-t hagyjuk sokan azért nem mennek, mert olyan ellátás van, vagy megalázó módon történik a vizsgálat, holott lenne civilizált, kulturált vizsgálatra, esetleg az orvos hozzáállása lekezlõ.Gondolok itt orvos vizsgáló ajtaját, függönyét nem húzza át, még ajtókat is nyitogatnak stb., vagy úgy beszél a beteggel, esetleg nem tud óvatosan vizsgálni.Ismerõseim tapasztalatai ezek. De a férfiak is úgyan úgy meghalhatnak, elkaphatnak bármit ha úgy vesszük. Amit itt az egyik hozzászóló írt teljesen igaz, van aki mindig futkos orvoshoz mégis beteg lesz, a másik meg sose és még is egészséges, és korábban valóban nem is jártak az asszonyok szûrésekre és mégis egészségesek voltak.A rendszeres eljárás sem garancia. Szerintem mindenki döntes el, hogy akar menni vagy sem!
Ez nem empátia kérdése ne haragudj! A kezelés költségét valakinek állnia kell, ha idõben valamit sikerül kiszûrni, akkor ez a költség töredéke annak, amibe egy kemoterápiás kezelés kerül. Nekem sem kellemes rákszûrésre eljárnom és gondolom másnak sem a kedvenc elfoglaltsága. Viszont el fogok menni, mert van férjem, vannak gyerekeim és fontos, hogy valaki felnevelje õket és a párom se maradjon magára fiatalon. Ha valaki megbetegszik komolyan egy olyan dologban, ami kivédhetõ lenne, azt több szempontból is problémának tartom. Az anyagi része, ami egyáltalán nem elhanyagolható, mert veled és velem fizettetik ki ezeket a költségeket, amibe a rákkezelés kerül, jelentõs része az etikai oldal is. Jogom van-e a gyerekeimmel megtenni, hogy nem törõdöm az egészségemmel, nem járok szûrésre és elpatkolok 40 évesen õket árván hagyva? Ezt mindenki maga dönti el. Jótékonykodni meg jótékonykodj azokkal, akik holmi dacból, vagy nemtörõdömségbõl nem járnak szûrésre és miattuk emelik majd a társadalombiztosítási összeget, amit esetleg a gyerekeidre költenél inkább. Egy kemo kb 1 millió forint.
Utolsó. Értelek. De hogy nem szorult beléd semmi empátia és emberség az is biztos. Minden csak a pénzrõl szól?? Hol van itt a lényeg???
Mindenkinek a magánügye. De akkor a kemot is fizesse saját zsebbõl, ha gáz van. Én csak ezt a törvényt hoznám meg. Nem tennék kötelezõvé semmit, de aki nem jár el szûrésre és megbetegszik, azt nem támogatnám anyagilag a TB helyében. Amit kifizet a TB-re, nem fedezi a kemot és a többi gyógyszert.
Felesleges itt vitatkozni. Mindenkinek a magánügye, hogy mit tesz az életével illetve az egészségével! Ennyi.
Nem, ez a karcagi kórház. Tiszta vicc az egész.
7-es! csak nem a miskolci megyei kórházról beszélsz?:) Ott teljesen ugyanez van.
Akkor is túlzásnak érzem a dolgot. Nálunk is sok a cigány, de attól még ha nincs jobb, akkor ez van. Én is inkább magándokihoz járok, de volt már, hogy sürgõs probléma miatt a kórházban kötöttem ki. És igen, a váróban csak cigányok voltak, hát istenem, ez van. Inkább eltûröm, minthogy megdögöljek.
én nem járok nõgyógyászhoz. illetve csak pár évente. nincs semmi bajom, és én úgy vagyok vele, hogy 100 évvel ezelõtt sem rohangáltak a nõk a nõgyógyhoz, sõt sokszor a földeken kapálás közben jött rájuk a szülés. és? ha a sors úgy akarja, hogy az embernek baja legyen, akkor lesz is...függetlenül attól, hogy havonta rohan- e az orvoshoz minden jött ment apró panasszal, vagy netán tényleg csak akkor megy dokihoz ha valóban indokolt. nemcsak nõgyógyhoz, de semmilyen más orvoshoz sem járok. ha valami bajom van, megolom magamnak. és nézd...még élek. nem bízom az orvosokban, a legtöbbje kontár sajnos... 28/nõ
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy megértelek téged, mert leírtad a saját esetedet, mennyi mindenen vagy már túl és azt is tudom a korábban is meghaltak hasonlókba az emberek, csak szívinfartus helyett pl azt mondták meghasadt a szíves stb.. De több hozzászólást is ismét végig olvastam és azok voltak szimpik6ill az hogy aki hozzánk közel áll, de valóban ha az mondja az aggódásból teszi, törödésbõl, de akivel sehogy sem vagyunk az mit foglalkozik másokkal. Engem az idegesít amikor olyan emberek akikkel sehogy sem vagy, mert pletykásak, folyton leszólnak másokat(nálunk ez helyzet, fáj már a fejem, hogy folyton szídnak valakit, mindig másokkal foglalkoznak, hogy ne az õ hibáik legyenek elõtérbe, hanem másoké stb, bíztos tudjátok mire gondolok)mit kotyognak, meg kérdezgetnek ebbe is bele. Az sem tetszik(nem gondoltam volna hogy a nõk elég nagy része ilyen, kíváncsi lennék otthon is így beszélnek, mint a kocsisok, és édesanyák emellett)páran az otthoni sexrõl beszélnek, hogy a párjuk milyen fazont hord(azért ez durva, ennek magánügynek kellene lenni), ha jön valami diák nyáron munkára ott is faggatoznak hogy szûz(persze nem ilyen nyíltan, de erre irányul a kérdésük), kivel és mikor volt elõszõr.És anyákról beszélünk, nekem ez igen durva, nem csodálom, hogy akkor sok a problémás gyerek, vagy lehet a munkahelyen élik ki magukat, mert tudjuk hogy akinek túl nagy a szája, az sokszor kamuzik össze-vissza.

Hogy ismerkedjek meg egy olyan lánnyal aki nem jár ki sose és nincs egy közös ismerõsünk se?

A lány az egyik srácnak (az iskolánkból) a húga. A lány nem szokott kijárni, nincs facebookja. Hogy léphetnék egyáltalán kapcsolatba vele? (A bátyán keresztül semmi kép mivel csak kicseszés lenne vele szembe hogy csak a húga miatt haverkodok vele és valószínûleg ha már spanok lennénk rossz néven venné ha a húgának udvarolnék).

Legjobb válasz: Kuldj neki levelet

Kuldj neki levelet
Hmmm. Tudod a napi órarendjét? Ha ugyanabba a suliba jártok, akkor keresd meg szünetben, ha meg nem, akkor szerezz igazolást, vagy lógj és lesz idõd elmenni hozzá.
A kérdező hozzászólása: # 9/10 Nem kamu. Köszönöm a kitartásod hogy mindig visszaírtál! Ment a zöld pacsi és köszi a segítséget! Ha nem tudok vele valahol "véletlenül" összefutni, akkor majd írok neki levelet.
Rosszul mondod. A való életben máshogy mûködnek a dolgok, mint ahogy azt TE ELKÉPZELED! Most ez vagy tényleg nagy kamu, vagy még totálisan éretlen vagy ahhoz, hogy barátnõd legyen. Talán azt is írjam le, hogy mit mondj neki szóról szóra? Hidd el tudom mirõl beszélek. Amikor én csajozni kezdtem még nem volt elterjedt az internet, a mobil, meg hasonlók. ODAMENTEM A LÁNYHOZ ÉS LESZÓLÍTOTTAM! Képzeld, a szülei sem vertek agyon!
A kérdező hozzászólása: Amugy meg de, jár ki! Iskolába! Csak annyi a gubanc hogy én mindig tovább vagyok suliba mint õ! (Õ egy osztállyal kisebb).
Basszus ez tuti kamu! Ennyire nem lehetsz nyúlgerinc. Biztos a szülei majd odamennek, hogy számon kérjenek amiért levelet mertél írni, nem? De akkor tudod mit? Bérelj egy postafiókot és azt add meg válaszcímnek, sõt nehogy az legyen, hogy nincs pénze levelet feladni még mellékelheted is a válaszborítékot, vagy adj meg egy e-mail címet ahova válaszolhat, esetleg postagalambot is küldhetsz, azt csak nem szerelik már föl GPS-szel.
A kérdező hozzászólása: Igen, valószínûleg be engednek majd egy random 16 éves srácot a lányukhoz mert azt mondom nekik hogy keresem. Ha be is engednének (már pedig nem így ismerem a srácot és szüleit) a lányuk meglátna és mit mondana? Hogy: "Nem is ismerem, ki ez?" és aztán jönnének megint a szülõk hogy: - "Nah mit is akarsz akkor a lányuktól?" Köszönöm a válaszokat, ez mind szép és jól hangzik hogy én csak úgy ni betoppanok az otthonukba és megismerkedek a lánnyal, de azért a valós életbe kicsit másképp történnének a dolgok mint ahogy azt elképzeljük.
A kérdező hozzászólása: És levélben ha elmondanám hogy tetszik meg stb... utána hogy írna vissza? (A saját lakcímemet semmi kép nem adom meg, mert még jönne az apja szüleimhez hogy zaklatom a lányukat.) Találkozásra pedig 100% hogy nem jönne, még én fiú létemre se mernék elmenni így egy randira mert akárki írhatta azt a levelet, akár még egy rossz akarom is.)
Errõl beszéltem... NE A KIFOGÁST KERESD! Nem azzal kell kezdeni, hogy a lányodat akarom megismerni, elég ha annyit mondasz, hogy Bettit/Nórit/Andit keresem. Persze köszönés, bemutatkozás, stb kíséretében. Oda fogják hívni és magatokra hagynak, te pedig belekezdesz a mondókádba.
A kérdező hozzászólása: De komolyan milyen az már hogy beállítok hozzájuk (szüleihez, tesójához) és mondom hogy: - Csókolom, a lányával meg szeretnék ismerkedni mert tetszik nekem! Elsõ dolguk hogy elküldenek a francba (épp elméjû szülõ ezt tenné és én is ha nekem jönne így egy fiú a lányomhoz).(Amugy 16 vagyok és a lány is.)
1. Olyan nincs, hogy soha sehova nem mozdul ki egy pillanatra sem. 2. Hogyan reagálna a levélre? Örülne neki, kíváncsi lenne. Gyakorlatilag ugyanaz, mintha Facebookon írnál neki. 3. Ha a szülei nevét tudod, akkor telefonkönyvben megkeresed a vonalas számukat és fölhívod. 4. Elmész hozzá személyesen stb. Ne kifogást keress, hogy miért nem megy, hanem a megoldást.
En elegge meglepodnek, mert en is fiu vagyok. De lanyoknak tuti romantikusabb, mint egy 2mp-es facebook uzenet.
A kérdező hozzászólása: 1. Nem tudom a pontos címét hogy hol lakik. 2. Az se biztos õ olvasná el elõször(még ha neki is címzem). 3. Te hogy reagálnál ha egyszer csak kapnál egy levelet egy olyan fiútól/lánytól akit még sose láttál és randira hív?
A kérdező hozzászólása: # 13/13 Tudom az órarendjét, megkerestem interneten a sulijának a holnapján és minden nap 1 órával hamarabb jön ki. Ha egy suliba lennénk akkor már rég randiznánk, volt már barátnõm és szólítottam már le lányokat utcán amelyik tetszett (habár egyikkel se volt tartós kapcsolatom), tehát itt nem az önbizalom hiány meg ilyenek a probléma, hanem maga az hogy még ilyen helyzetbe sose voltam és nem tudom hogy kezdjek neki.

4 éve járok a barátommal, szeretném ha már eljegyezne, de félek hogy nem fog sose?

Én 22 éves egyetemista vagyok, ő 24 éves, dolgozik. Kb 2 évvel ezelőtt már szeretett volna eljegyezni, hangoztatta is, de akkor én javasoltam neki hogy ráér ha végzek a sulival. A 4 év alatt 2x szakítottunk (nem múlt el a szerelem, csak akkor sokat vitáztunk), akkor 1-2 hónapig nem voltunk együtt, próbáltuk lezárni a másikat de nem ment, visszataláltunk egymáshoz. 2011 karácsonyán adtunk egymásnak ezüst gyűrűket, ezzel jelképezve hogy összetartozunk, amolyan elő-előjegyzés. A 2. szakításunk februárban volt, a kibékülésünk után minden rendben volt. Sőt, úgy éreztem hogy bár eddig egy kicsit tartottam az eljegyzés gondolatától, de most már nagyon is szeretném ha kicsit magasabb szintre lépne a kapcsolatunk, mert nagyon szeretem őt és ragaszkodok hozzá. Szeretném ha kicsit több legyen ez mint puszta járás. Az ismerőseink is már megkérik a barátnőik kezét, sőt van akik 1 év után össze is házasodtak. Mi meg már 4 éve együtt vagyunk és semmi. Persze az esküvőt még nem akarom siettetni, úgy vagyok vele hogy azt inkább akkor ha olyan anyagi helyzetbe kerülünk. Próbálgattam finoman ráterelni a szót a dologra, és meg is örültem neki amikor pl az ékszeresnél a kirakatban nézegettük a gyűrűket és ő is milyen lelkesen válogatta hogy milyet vesz majd nekem. De lehet hogy mostanában megint kezdünk hullámvölgybe kerülni. Nem hordja az ezüst-gyűrűjét sem, merthogy elformálódott és kényelmetlen neki, de ha felajánlom hogy menjünk nézni másikat akkor "majd máskor", "most ne" stb., a ceruzatartójában tárolta, csak amikor megjegyeztem neki hogy ez rosszul esik nekem (mert én folyton hordom a sajátomat, pedig én utálom ha ékszer van rajtam, de ha már nincs rajtam a gyűrű akkor az idegesít mert folyton keresem az ujjamon), azóta a pénztárcájában hordja. Lehet csak én reagálom túl, de úgy érzem hogy én jobban ragaszkodok hozzá, mint ő hozzám. Aztán most megemlítettem neki a telefonba hogy majd szeretnék kérdezni tőle valamit, hogy mikor szeretné magasabb szintre emelni a kapcsolatunkat. Erre a fejemhez vágta elég bunkó hangnemben azt a választ, hogy majd ha kijárom a sulit, meg összeköltözünk meg főzök rá. Ez meg elég rosszul esett. Már végeztem a sulival, perpill 12 hetes gyakorlaton vagyok itthon, egy igazgatóságnál, már csak a szakdogavédés és az államvizsga van előttem. A szüleimmel élek, akikkel nem túl jó a kapcsolatom, konkrétan alig várják hogy elhúzzak itthonról. Ráadásul anyám utálja ha más csinálja meg az ő munkáját (pl főzés), engem kiskoromban sem engedett semmit csinálni, így magamtól kellett felnőtt fejjel megtanulnom mindent. Ha főzni szeretnék (mert pl átjön a barátom) akkor lehurrog hogy ők nem sz*rják a pénzt hogy itt főzőcskézzek, beleszól mindenbe hogy ezt miért nem úgy csinálom, ez így nem jó, béna vagyok stb. Szóval itthon nem nagyon tudok főzni csak ha nincsenek itthon, bár szerintem nem kell hozzá iskolázottság, amíg albérletben laktam az egyetem miatt (másik városban volt) akkor sem haltam éhen, hanem megfőztem magamnak abból a pár ezer ft-ból. A barátom az anyjával lakik, aki nyugdíjas, egész nap semmi dolga, megfőz, elmosogat és tv-zik, ennyi kb. Õ az én szüleim ellentétje. A számítógép elé cipeli a kaját a fiának, a szájába teszi a sült galambot, még ha felhalmozza a szemetet az asztal elé a fia, azt is rohan ő kidobni, nehogy meg kelljen mozdulnia. Én ezt túlzásnak tartom, én ilyen szinten nem akarok senki csicskása lenni (mert oké hogy valaki gondos, de ez már tényleg túlzás), és ezt el kell majd fogadni a barátomnak is ha velem akar közös életet. Azt is mondogatta már hogy ha együtt laknánk az más lenne mert nekem is segítene a házimunkában meg minden, de hát nem tudom ebből mennyi valósulna meg mert otthon se segít semmit. Na mindegy, szóval attól is félek hogy amíg nem alázkodok meg neki én is így, addig nem akar velem közös életet, mert hogy tőlem nem kapná meg ezt a szintű kiszolgálást. Hozzájuk nem akarok költözni, mert még egy normális mosdókagyló sincsen (az anyja kemény 1 liter vízzel mosogat egy lavorban), se mosógép, se semmi szinte. Elnézést hogy hosszú lett, de úgy gondoltam fontosak ezek a részletek is hogy lejöjjön a barátom gondolkodásmódja ami az akadályozó tényező lehet. Van esély arra hogy tényleg eljegyezzen, vagy csak kényelmes neki hogy vagyok és "lusta" előről kezdeni egy új kapcsolatot?

Legjobb válasz: Elnézést hogy hosszú lett, remélem azért valaki elolvassa és tud tanácsot adni.

A kérdező hozzászólása: Elnézést hogy hosszú lett, remélem azért valaki elolvassa és tud tanácsot adni.
Tudtam hogy kimarad valami: "A párom úgy vélekedik errõl, hogy ha Õ megkéri a kezem, akkor egy éven belül el akar venni. DE! Ahhoz össze kell költöznünk, nekem munka kell és az esküvõhöz meg pénz, mert szerinte hülyeség és felesleges addig az eljegyzés amíg a 2 fél külön él és szintén felesleges évekig jegyben járni, csak azért hogy bizonygassuk hogy együtt vagyunk. " Ennek a végérõl lemaradt, hogy teljesen egyetértek a párommal! :)
A sztorit elolvastam, a kommenteket már nem...szal lehet hogy írták már amit én fogok... Nos kedves kérdezõ! A Te és az én szitum hasonló. A különbség annyi, hogy én nem várom el hogy eljegyezzen a párom. Megteszi, ha késznek érzi rá magát. Én 23 vagyok (vagyis leszek aug.ban) és 6 éve vagyunk együtt (csak mi egyszer sem szakítottunk és az elsõ naptól fogva nagyon jól elvagyunk...legjobb barát, lelki társ, szerelmem). Én is a szüleimmel élek és Õ is. (Függetlenül attól, hogy Õ 32...az apukája leszázalékolt, így segítenie kell az anyujának, aki szintén nem fiatal.) Én szintén egyetemista vagyok, bár nekem 2 évem van még vissza és a párom szintén dolgozik ahogy a tiéd is. Az én párom is emlegette az eljegyzést, hogy tervbe van (ahogy a tiéd is anno), de nem nyaggatom, hogy mikor...Ennél flusztrálóbb szerintem nincs egy pasas számára, amikor a bnõ nyaggatja hogy mikor mikor mikor.. A párom úgy vélekedik errõl, hogy ha Õ megkéri a kezem, akkor egy éven belül el akar venni. DE! Ahhoz össze kell költöznünk, nekem munka kell és az esküvõhöz meg pénz, mert szerinte hülyeség és felesleges addig az eljegyzés amíg a 2 fél külön él és szintén felesleges évekig jegyben járni, csak azért hogy bizonygassuk hogy együtt vagyunk. Az emberek gyûrû nélkül is észre veszik, ha két ember együtt van és szerintem azzal hogy gyûrût húznak valaki ujjára nem feltétlen változtat egy kapcsolaton. (Pl. a tiéteken, hogy 2x is szakítottatok...lehet ez az egyik ok, hogy a párod kicsit meghátrált.) Szóval egy szó mint száz: nem a gyûrû teszi a kapcsolatot "maradandóvá"...hanem a bizalom, az összetartozás, a szeretet és a stb. :) Szerintem ne erõltesd a dolgot, mert minél jobban rámenõsködsz annál rosszabb lesz...Inkább tegyétek rendbe a kapcsolatotokat, hogy ne legyen több szakítás és utána agyaljatok ezen...de ez csak egy tanács. Remélem nem lett nagyon össze vissza, mert nagyon idegesítõ, hogy ilyen kicsi ablakba kell írni és nem látom át annyira...:) Ha valami még eszembe jut, akkor még pötyögök :)
te egy undorito felszines p*csa vagy, aki csak azert akar ferjhez menni, hogy elhuzzon otthonrol, mert nem erzi jol magat. arrol nem is beszelve, hogy attol fuggetlenul, h nem jossz ki jol az otthoniakkal, a fiudat meg az anyjat szidod, amiert ugy elnek, ahogy... pedig ha jol kijonnek, mi kozod hozza? plusz mar elore eldontotted, hogy te egy pattogos hazisarkany leszel, es megakarod ot valtoztatni. mivel az otthoniakat nem tudod idomitani, majd a parodat. na, ezert akar egyre kevesebb ferfi megnosulni, mert a nok csak hatso szandekbol teszik. nemtom hogy tudsz tukorbenezni, undorito, amit csinalsz.
Mindenesetre vigyázz, mert szerintem te túlságosan ragaszkodsz a formalitásokhoz ("már illene jegyben járni", stb.), és ez elvakíthat, és lehet hogy nem figyelsz eléggé a barátod reakcióira. Figyelj rá jobban és rá fogsz jönni, hogy mit is akar (és hogy ez egyezik-e azzal amit mond).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a türelmet annak aki végigolvasta! Megvárom akkor az összeköltözést, de most mégis kicsit kétségbe vagyok esve hogy ez idõhúzás a részérõl vagy tényleg szeretne velem közös jövõt. Hogy tudnám ezt megkérdezni tõle vagy kideríteni hogy ne legyen azért mégse számonkérés jellegû?
Az eljegyzés annak a kifejezése, hogy össze akartok házasodni. Készen álltok erre? Mert nekem nagyon úgy néz ki, nem. Neked is kétségeid vannak az együttélést illetõen. Szerintem eljegyzés elõtt jót tenne, ha egy darabig együtt élnétek, ráértek utána is ebben dönteni.
Azt még nem írtam, hogy elég nagy gond, hogy nem viseli a gyûrût. Ez hülye kifogás, hogy nyomja az ujját. Simán meg lehetne javítani ékszerésszel. Szerintem flörtölget vagy legalábbis akar és a gyûrû megléte zavarja ebben. Én a helyedben nem terveznék jövõt ilyennel. 28F
Bírom az ilyet, hogy hozzászólnak egyesek, miközben el se olvassák a kérdést. Szerintem nagy probléma van a kapcsolatotokkal. Két nagyon különbözõ ember és nem javaslom az eljegyzést. Persze ha nem akarod úgy se fogod megfogadni a tanácsokat, de ennyi szakítás után már nem nevezném alkalmasnak a kapcsolatot a késõbbi házasságra. Szerintem addig ne akard, hogy megkérje a kezed, amíg nem éltetek együtt legalább egy évig. Összeköltözve. Ha jól együtt tudtok élni, akkor jöhet az eljegyzés és késõbb a házasság, de ez a kapcsolat az elsõ hónapot se érné meg összeköltözés után. Gondold végig, hogy miután egy gyûrûre elverted a pénzt akarsz-e szakítani. Te a leírásod alapján normális gondolkodású nõ lehetsz viszont a barátod egy gyerek, aki hozzászokott, hogy kinyalják neki. Ne akard, hogy a házi rabszolgájává tegyen téged. A házimunkát közösen kell csinálni. Õbelõle inkább a hozz egy sört amíg megnézem a mecset figurát nézem ki. 28F
A kérdező hozzászólása: meg már célozgattam arra is hogy lehetne hamarabb is, az évfordulónk körül (aug. 18)
A kérdező hozzászólása: de már nincs suli, helyben vagyok 12 hétig gyakorlaton/munkán, csak az szakdogavédés és az államvizsga hiányzik, de már nem kell felutazgatnom másik városba és órákra járnom
Csak az elejét olvastam, bocsi, de tényleg too much Azt mondtad neki, hogy majd suli után, akkor nyilván erre vár, nem?
Én ezt nem ovasom végig, de azért megkérdezném, hogy minek neked az, hogy eljegyezzenek? Fõleg 22 évesen??
9. Az nem számonkérés, ha ennyi idõ után felhozod, hogy beszélgessetek kicsit arról, hogy mik a terveitek a jövõvel kapcsolatban hosszú távon, hogy tervezed te, hogy tervezi õ.
Mitõl lehet? Itt a szezon, a tél . :)
valamikor el kell kezdenie.... erre mást nem tudok irni
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy valamikor el kell kezdenie, de normális, hogy ennyit beteg?

Akkor is kell oltás és féregtelenítés a macskának, ha nem jár ki sosem a lakásból?

Legjobb válasz: Ajánlatos bizonyos betegségek ellen oltani és idõnként féregteleníteni, mert sok kórokozót akár a cipõtalpadon is bevihetsz a lakásba.

Ajánlatos bizonyos betegségek ellen oltani és idõnként féregteleníteni, mert sok kórokozót akár a cipõtalpadon is bevihetsz a lakásba.
Szerintem is.
Felesleges. Nekünk 6 kijárós macskánk van, és egyetlen oltást nem kaptak. Lassan 30 éve vannak mindig macskáink, a 80%-uk végelgyengülésben halt meg, némelyiket autó ütötte el, fertõzõ betegség eggyel sem végzett. Féregtelenítõ pasztát szoktam nekik adni. Ha a tiéd ki sem megy, nincs honnan elkapnia a férgességet.
A mi cicánk is benti, az állatorvos azt mondta, oltani nem kell, de féregteleníteni félévente célszerû.
A harmadiknak van maximálisan igaza.
Igen kell oltani, és 3 havonta féregteleníteni, hisz akár a cipõtalpról, is bevihetünk bármit a lakásba!
Egy lakásban tartott cica még hajlamosabb is lehet megbetegedni (a kórokozót beviheted a ruhádon, cipõdön), mert nem edzõdik meg az immunrendszere a sok, ártalmatlanabb bacitól, amivel egy kijárós társa nap, mint nap találkozik. Így egy esetleges fertõzést, betegségek nagyobb eséllyel kaphat el, ha bejut a kórokozó a szervezetébe. Persze ez nem törvényszerû, mert a macskák elég szívósak, de benne van a pakliban. Legalább a veszélyesebb betegségek ellen (pl. hashártyagyulladás) érdemes beoltatni. Veszettségre nem fontos szerintem. Féregteleníteni szintén célszerû félévente.
Lehet.
nagy valószínûséggel. de tõle is megkérdezhetnéd....
Biztosan. Kérdezz rá, hogy akkor mit érezne...
Egy pill... a "randizgatás" és az "is" alatt konkrétan mit értesz?
A kérdező hozzászólása: Randizgatás alatt azt értem, hogy csak szex van közöttünk. Elvileg.

Hol találok Word-höz termékklucsot, ami remélhetőleg nem jár le sosem?

2010-eshez kéne.

Legjobb válasz: Boltban, ahol kicsengeted érte az árát. Ha viszont közoktatásban vagy felsõoktatásban tanulsz, igényelhetsz ingyenes licencet a www.tisztaszoftver.hu oldalon, ráadásul legálisat, nálam is az van fent.

Boltban, ahol kicsengeted érte az árát. Ha viszont közoktatásban vagy felsõoktatásban tanulsz, igényelhetsz ingyenes licencet a http://www.tisztaszoftver.hu oldalon, ráadásul legálisat, nálam is az van fent.
szeva ezeket próbáld 6QFDX-PYH2G-PPYFD-C7RJM-BBKQ8 BDD3G-XM7FB-BD2HM-YK63V-VQFDK HXJQ4-VT6T8-7YPRK-R2HQG-CYPPY 6R7J3-K4CB9-PG7BR-TVDBG-YPGBD 4DDJ8-DM67D-GJPT2-32H93-9MMWK 82DB6-BXG6H-QKBT6-3G42H-PPWM3 D34M3-3279D-HHPB3-DQPPQ-JHHFX 24PR2-JW928-QPKTK-CPD26-RYV3C 4JPCP-DJF9V-WX7PT-B9WX2-R47C6 7TF8R-933DG-MCBQR-TXPM7-G4JRM 6R7J3-K4CB9-PG7BR-TVDBG-YPGBD ha ezek nem mûködnek akkor va negy win7 loder hez hasonló törés itt a link a porogit szedd le a használatáról pedig a google -n biztos találsz milliót én nem használtam még ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!