Találatok a következő kifejezésre: Nem is hogy (18905 db)

ez engem is érdekelne
Hát nálam is ez van. :S Én eddig még nem jöttem rá :(
nálam is ez volt. de most így utólag tudom h azért mert nem volt egy csepp önbizalmam sem. és mivel én is kritizáltam saját magam ezért másról sem gondoltam mást, mint h ugyan ezt teszik. tehát én ezért voltam így h azt hittem mindig mindenki rólam beszél. de most már van önbizalmam szerencsére, és nem is gondolok ilyenre. nem lehet h te is így vagy vele?
exactly. önbizalom hiány. semmi más.
Ha ezt hiszed roszabb esetben tudod akkor elöbb magadban keresd a hibát hogy mirt is hiheted/hiszed ezt. Akkor ott valami probléma van esetleg multban/jelenben. Ezt oldd meg utánna kicsit bizz a többiekben és probléme megoldva. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Önbizalomhiány valóban. Amikor úgy érzed, hogy rólad beszélnek, elsõ lépésként gondold azt, hogy épp valami jót mondanak rólad. Kezdetnek ez jó lesz. Mivel nem tudod, hogy valóban beszélnek-e vagy sem, miért gondolod egybõl azt, hogy rosszat mondanak? Te szoktál rosszat mondani másokra? Egyébként meg mindenkirõl beszélnek, és mindenki beszél másokról, emberek vagyunk és egymásnak igen jó témát tudunk szolgáltatni.

Rettegek a fogorvostól! Hogy vegyek erőt magamon, hogy elmenjek? Nem is, hogy elmenjek, inkább, hogy bementem rá öt percre ne menjek el?

Két fogam le van törve! Az egyik íny alá tört, kb 3mm látszik ki bel?le! A másikba van tömés, de letört a fele függ?legesen, de már két hónapja, most annyira begyulladtak, hogy muszáj elmennem, de félek a fájdalomtól! Egyszer voltam bölcsességfog m?téten és véstek! Hát azt hittem hogy odacsinálok, ájulásig üvöltöttem magam, azóta félek ennyire!

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló, komolyan gondoltad ezt a választ? Nem tudom hány éves lehetsz, de ilyen hozzáállással nem sok fogad lesz 10 év múlva. Csak úgy elmúlik...na persze... ez nem fog elmúlni, egyre sza.rabb és sza.rabb lesz!

A rossz fog csak egy darabig fáj? A szuvasodás az szétszedi a fogad, ha egyszer fájt, az nem fog elmúlni max. ideiglenesen, és idõrõl idõre elõjön. Megy a szuvasodás mélyebbre és mélyebbre, aztán a végén tényleg nem fog fájni, csak úgy hogy bekakilsz, majd már a gyökérkezelés se fog segíteni, húzkodják majd ki a fogaidat, ha nem magától kiesik az ínygyulladásod, fogköved miatt, amibõl nem csak a fogak elvesztése lesz a következmény, hanem az állkapocs csont sorvadása! Hajrá!
Elsõ válaszoló, komolyan gondoltad ezt a választ? Nem tudom hány éves lehetsz, de ilyen hozzáállással nem sok fogad lesz 10 év múlva. Csak úgy elmúlik...na persze... ez nem fog elmúlni, egyre sza.rabb és sza.rabb lesz!
Mindenképpen menj el, és minél hamarabb mert, ha halogatod csak rosszabb lesz.
menj el mindenképp, mert nagyon de nagyon nagy baj lehet belõle, ha nem mész el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! El fogok menni, remélem lesz bátorságom! Mindenképp írok majd mi volt!
Nekem volt egy kisebb mûtétem. Nem tudták csak simán kihúzni a fogam hanem az ínyemet "lehajtották" és úgy tudták csak kiszedni , majd utána összevarrták. Egyántalán nem fájt csak kellemetlen volt. Azért nem mindegy hogy milyen fogorvoshoz mész el. Én "fizetõs" fogorvoshoz mentem de nagyon jól megcsinálta és fájdalommentesen.:) Szóval mindenképpen menj el mert késõbb csak rosszabb lesz!
Ha egy szúvas fog abbahagyja a fájást, az azért van, mert elhalt benne az ideg. Onnantól a fog döglött, és belülrõl rohad, közben meg a gyökércsúcson keresztül a bacik átvándorolnak az ínybe, és onnan a vérkeringésbe. Az ilyen fogakat nevezik gócoknak. Általános gyulladást, szívbetegségeket és egyéb nyavalyákat okozhatnak. Kedves kérdezõ! Feltétlenül menj el, addig úgysem lesz nyugtod, míg le nem rendezed a dolgot. Normális esetben a vésésnek nem szabad fájni, nem érezhetsz egyebet, mint feszegetést. Két esetben fájhat: 1. Ha az orvos rosszul adta be az érzéstelenítõt 2. Ha gyulladt a foggyökér körülötti rész, mert akkor nem hat a zsibbasztó hatás. Ilyen esetben elõbb le szokták vinni a gyulladást antibiotikummal, és aztán végzik el a szájsebészeti mûtétet.
Nekem is van rossz, de kizárt hogy elmenjek, szerintem szedjél valami antibiotikumot, majd elmúlik. Melyik fogaidról van szó?
A kérdező hozzászólása: Szerintem örököltem ezeket a szar fogakat, mert apámnak is ilyen, anyámnak is ilyen! 20 éves vagyok, de nagyon törnek még akkor is ha nem eszek! De nagyon csámpik is, fogszabályzót nem tudtak adni, hogy jó legyen, csak milliós összegért. Foltosak is, kiskoromban mindig azzal csúfoltak, hogy túrót ettem! Tudom el kell mennem, de nem merek :S
Elsõ vagyok, és igen, komolyan. Egy fogamat kivésték még 4-5 éve és majd beleõrültem, írtóra szétverték az egész állkapcsomat. De rájöttem hogy a rossz fog csak egy darabig fáj, azt meg ki lehet bírni fájdalomcsillapítóval, utána teljesen elmúlik.
Begyulladt? Na elõször azt le kell húzni, addig ki sem húzzák a fogadat. Mitõl törik ennyire? Van valami kálcium problémád? Kérjél injekciót, kettõt, nem hiszem hogy akkor bármi erõs fájdalmat érezni fogsz...
A kérdező hozzászólása: Voltam :) két szurit kaptam egyiket a szájpadlásba egyet az ínybe és nem is éreztem olyan jól adta be! A fogam pedig másodpercek alatt kint volt :) csak most rossz egy kicsit utána, de nem vészes! Örülök, hogy elmentem és legalább az egyiken túl vagyok!

Egykis barkács, hogyan köthetek hangfalat akkumulátorra, vagy ha azt nem is hogyan tehetem hordozhatóvá?

Legjobb válasz: Akkumulátorra az erõsítõt kell kötni, nem a hangfalat. Úgy lesz hordozható, hogy fogod és viszed.

Akkumulátorra az erõsítõt kell kötni, nem a hangfalat. Úgy lesz hordozható, hogy fogod és viszed.
autóba való erõsítõt vegyél.
Nekem volt egy öreg Genius 2.0 és annak a tápja pont 12v-os volt, és mi úgy csináltuk meg hogy szétszedtük a hangfalakat és egy ládába raktuk bele a 2 hangszórót (meg a többi mûködéshez való cuccot) meg a autó aksit és meg oldottuk hogy szétszedés nélkül is tölthetõ legyen, na meg azt is hogy ki lehessen venni. Csak kicsit nehéz volt :D meg féltünk hogy kifolyik az akkumulátor sav.

Feldagam a kezem télen? Nem egyszerû dagadás és nem is hogy hopp feldagadt! Többi lent

Feldagadt mind a 2 kezem a mai nap folyamán, kint kb -2 - 3 fok volt. A zsebembe volt, és kesztyû is volt de azért hideg volt és éreztem hogy fázik. Majd alig éreztem a kezemet, megvolt keményedve, fehéres, lilás kézfej. Bementem a melegre a melegítõ fölé tartottam ami nagy hiba volt, ugyanis a dagadás nem múlt el. A jobb oldali kezem helyre jött, semmi baja, de a ball oldali kézfejem még mindig felvan dagadva. Nem fáj, nem viszket, csak felvan dagadva! Mit tegyeke vele, mi a megoldás ilyenkor, és mit ne? Ha reggelre nem múlik el bemegyek az ügyeletre

Az olyan emberek, akik suketkent szulettek (es nemak is), hogyan gondolkoznak?

Mert ugye mi "vegigmondjuk" magunkban, de ok nem tudnak beszelni.

Legjobb válasz: Nem tudnak beszélni,de nem retardáltak.Tudnak gondolkodni csak hangot kiadni nem.

Nem tudnak beszélni, de nem retardáltak.Tudnak gondolkodni csak hangot kiadni nem.
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam, hogy retardaltak. Csak gondolj bele, hogy igazabol szavakkal gondolkozunk, amiket ok nem ertenek. Legalabbis ertik. De pl. amikor meg nem kezdenek el iskolaban ugy tanulni, addig nem.
Gondolom képekkel, arckifejezésekkel, ahogyan a vakok is képesek hangokkal, és szagokkal.
Attól még nem hülye valaki, hogy siketként születik. 99%-ban nem is néma, sõt, ha hiszed, ha nem, létezik egy implantátum amivel sokkal jobban hallhat és sokkal több esze lehet neki, mint egy két politikusnak... A kérdés egyébként nem olyan egyszerû mint gondolod, sokkal összetettebb. Ha érdekel, írj rám privátba. Kicsit érintett vagyok.

Amikor epp dolgozok teljesen fel tudom huzni addig a lilla nyavalyaig, de amikor engedem visza a bort mar faj nem is hogy faj ha nem nehezen megy visza a fejere. Miert van? Fitymaszukulet vagy nem?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Ez lehet fitymaszûkület, enyhébb formában. De indokolt lenne egy orvosi vizsgálat. Üdv: Dr. Szalai Krisztián

Kedves Kérdezõ! Ez lehet fitymaszûkület, enyhébb formában. De indokolt lenne egy orvosi vizsgálat. Üdv: Dr. Szalai Krisztián
ne hallgass erre az idiótára! nekemis volt ilyen problémám és azt mondtam az orvosnak ha 1 kés hozzáér a fitymámhoz akkor elvágom a nyakát. egybõl nem mûtötte le addot vmi kenõcsöt meg gyógyszert és 1 hónap mulva semmi nem volt ott. rendben van a fitymám rendben van a farkam szval igy

"Csirke-rizs kondizashoz mert maskepp nem fejlodsz" akkor a börtönökbe hogy van annyi kigyurt ember? + régen még volt feherjepor sem . Mégis mennyi ember volt izmos mar az ókorban is. Nem hiszem, hogy ők is csak csirke- rizst ettek.

Legjobb válasz: Ja, régen gyalog meg lóháton is eljutottak egyik kontinensrõl a másikra, dobjuk ki az összes autót! Régen nem fürödtek minden nap, sõt, alig egyáltalán, egy edénybe kakáltak, aztán kiöntötték az ablakon, és jó volt nekik, pokolba a vécékkel! Régen nem volt valódi orvostudomány, nem voltak gyógyszerek meg vérnyomásmérõk, mégis életben maradtak az emberek, volt aki akár 80 éves koráig is, kukába hát velük! Sõt, régen számítógép sem volt, sem elektromosság, mégsem haltak meg, elvoltak jól, törjük össze az összes gonosz masinát! Akár kezdheted is. Remélem feltûnt, hogy a "régen" meg a "most" egy kicsit másféle világokat takar, sõt, a régen is maga sokféle volt, nem ugyanolyan volt az ókor, meg a középkor, de még a bolygó különbözõ részei sem voltak egyformák. Amilyen világ, olyan infrastruktúra, ahhoz kell alkalmazkodni, ami épp van, most éppen ilyen technikai-szellemi civilizációnk van, ostobaság hibáztatni az embereke, hogy mér nem azt csinálják, amit régen, miért tunyultak el, miért nem izmos mindenki. Persze ha nem tetszik, ki lehet költözni a mezõre, és elkezdeni mindent megtermelni magatoknak, de akkor természetesen a technikai civilizáció minden vívmányát mellõzzétek, ha már olyan rossznak tartjátok. Megnézzük, meddig juttok. Aztán: táplálkozás? A két híres varázsszó, a változatos étrend, és az egészséges gyümölcsök. De az, hogy ez valójában mit is takar, valahogy senkinek nem jut eszébe. A test letojja, hogy te most miféle ógörögalbán módra csinálod a csirkét, marhát, kutyát, kukoricát, õ azt lebontja azokra a molekulákra, amikkel már kezdeni is tud valamit, ezeket hívjuk makrotápanyagoknak, ugye a fehérje, a szénhidrát, és a zsírok. Vannak kisebb tételben szükséges anyagok, a különféle vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag ezekkel vannak tele a gyümölcsök és zöldségek... http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401416_3719499.. Ha megvan a szükséges tápanyagmennyiség, tökmindegy, mibõl viszed azt be, akár színtiszta lecsupaszított alapanyagként is eheted, a tested nem fogja érdekelni. A gasztronómia csak esztétika, meg már hozzászoktunk, hogy ételt eszünk, ezért lehet fura az étkezés funkcionálissá válása. De ó, mennyi mindennel történt már hasonló.. Amúgy gondolom azért szokták a változatosságra törekvést említeni, hogy széles spektrumot lefedve mindenbõl jusson a szervezetnek egy kevés, na de akkor minden nap úgy kéne enni, nem úgy van az, hogy hétfõn levesre van szükségem, kedden szénhidrátra, szerdán meg sütire. A híres gyümölcsösvitamin mítosznak is ez a gyenge pontja: én még soha senkit nem láttam, aki lerakott volna egy listát azokkal a gyümölcsökkel és mennyiségükkel, amit _minden egyes nap_ meg kéne enni a teljes vitaminellátáshoz. Csak szemléltetésként: egyszer kiszámoltam, hogy 3féle gyümölcsbõl (mint c-vitaminban dúsak) mennyit kéne enni, hogy meglegyen 1 gramm c-vitamin, és valami két kiló jött ki, majdnem 600 forintért. És ez MINDEN NAP! A testépítés profitorientált sport, ahol kiemelten fontos a táplálkozás. A sok ezer/millió ûzõje már rég kitapasztalta, hogy mit és mennyit érdemes enni, hogy a szervezete jól mûködjön, és ha úgy találták, hogy a híres csirkerizs kombó végülis fedezi a szükségleteket, akkor fedezi. Nyilván csak ez két kaja nem elég, õk sem mondták, a "csirkerizs kombó"t most a testépítõ étrend megnevezéseként használtam, nem kell belekötni. Az is ki szokott maradni, hogy amennyi húst, kábé annyi zöldséget is megesznek egy nap, fõleg a rostok miatt. A zsírok sem maradnak el. A forrásokat meg úgy váltogatják, hogy lefedje ami kell, ahogy már fentebb írtam. És ez kijött egész kevés ételbõl. Csak ez fura az átlagembernek, ezért bírálja, ahelyett, hogy utánaolvasna. És mivel a testépítés eredményességét nagyban befolyásolja a táplálkozás, észrevennék, ha valami nem stimmelne. Kicsit visszatérve a mai világhoz: az a sok gonosz vitaminkapszula meg azért érdemes, mert sokkal több stressznek van kitéve a szervezet, mint akár 100 éve, nemhogy ezer. Akkoriban nem volt ekkora környezetszennyezés: víz, szmog, elektromágneses sugárzás, zaj, karrierizmus, és tudásszomj. Igen, utóbbi is stressz, a régi mezei parasztoknak hótmindegy volt a világ, szántottak-vetettek, oszt jóvan, de egy mai érettségivel egy kisváros szellemi szintjét érjük el. Na, ha kicsit kusza volt, bocsesz így korán reggel, remélem mindent leírtam :D

Ja, régen gyalog meg lóháton is eljutottak egyik kontinensrõl a másikra, dobjuk ki az összes autót! Régen nem fürödtek minden nap, sõt, alig egyáltalán, egy edénybe kakáltak, aztán kiöntötték az ablakon, és jó volt nekik, pokolba a vécékkel! Régen nem volt valódi orvostudomány, nem voltak gyógyszerek meg vérnyomásmérõk, mégis életben maradtak az emberek, volt aki akár 80 éves koráig is, kukába hát velük! Sõt, régen számítógép sem volt, sem elektromosság, mégsem haltak meg, elvoltak jól, törjük össze az összes gonosz masinát! Akár kezdheted is. Remélem feltûnt, hogy a "régen" meg a "most" egy kicsit másféle világokat takar, sõt, a régen is maga sokféle volt, nem ugyanolyan volt az ókor, meg a középkor, de még a bolygó különbözõ részei sem voltak egyformák. Amilyen világ, olyan infrastruktúra, ahhoz kell alkalmazkodni, ami épp van, most éppen ilyen technikai-szellemi civilizációnk van, ostobaság hibáztatni az embereke, hogy mér nem azt csinálják, amit régen, miért tunyultak el, miért nem izmos mindenki. Persze ha nem tetszik, ki lehet költözni a mezõre, és elkezdeni mindent megtermelni magatoknak, de akkor természetesen a technikai civilizáció minden vívmányát mellõzzétek, ha már olyan rossznak tartjátok. Megnézzük, meddig juttok. Aztán: táplálkozás? A két híres varázsszó, a változatos étrend, és az egészséges gyümölcsök. De az, hogy ez valójában mit is takar, valahogy senkinek nem jut eszébe. A test letojja, hogy te most miféle ógörögalbán módra csinálod a csirkét, marhát, kutyát, kukoricát, õ azt lebontja azokra a molekulákra, amikkel már kezdeni is tud valamit, ezeket hívjuk makrotápanyagoknak, ugye a fehérje, a szénhidrát, és a zsírok. Vannak kisebb tételben szükséges anyagok, a különféle vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag ezekkel vannak tele a gyümölcsök és zöldségek... http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401416_3719499.. Ha megvan a szükséges tápanyagmennyiség, tökmindegy, mibõl viszed azt be, akár színtiszta lecsupaszított alapanyagként is eheted, a tested nem fogja érdekelni. A gasztronómia csak esztétika, meg már hozzászoktunk, hogy ételt eszünk, ezért lehet fura az étkezés funkcionálissá válása. De ó, mennyi mindennel történt már hasonló.. Amúgy gondolom azért szokták a változatosságra törekvést említeni, hogy széles spektrumot lefedve mindenbõl jusson a szervezetnek egy kevés, na de akkor minden nap úgy kéne enni, nem úgy van az, hogy hétfõn levesre van szükségem, kedden szénhidrátra, szerdán meg sütire. A híres gyümölcsösvitamin mítosznak is ez a gyenge pontja: én még soha senkit nem láttam, aki lerakott volna egy listát azokkal a gyümölcsökkel és mennyiségükkel, amit _minden egyes nap_ meg kéne enni a teljes vitaminellátáshoz. Csak szemléltetésként: egyszer kiszámoltam, hogy 3féle gyümölcsbõl (mint c-vitaminban dúsak) mennyit kéne enni, hogy meglegyen 1 gramm c-vitamin, és valami két kiló jött ki, majdnem 600 forintért. És ez MINDEN NAP! A testépítés profitorientált sport, ahol kiemelten fontos a táplálkozás. A sok ezer/millió ûzõje már rég kitapasztalta, hogy mit és mennyit érdemes enni, hogy a szervezete jól mûködjön, és ha úgy találták, hogy a híres csirkerizs kombó végülis fedezi a szükségleteket, akkor fedezi. Nyilván csak ez két kaja nem elég, õk sem mondták, a "csirkerizs kombó"t most a testépítõ étrend megnevezéseként használtam, nem kell belekötni. Az is ki szokott maradni, hogy amennyi húst, kábé annyi zöldséget is megesznek egy nap, fõleg a rostok miatt. A zsírok sem maradnak el. A forrásokat meg úgy váltogatják, hogy lefedje ami kell, ahogy már fentebb írtam. És ez kijött egész kevés ételbõl. Csak ez fura az átlagembernek, ezért bírálja, ahelyett, hogy utánaolvasna. És mivel a testépítés eredményességét nagyban befolyásolja a táplálkozás, észrevennék, ha valami nem stimmelne. Kicsit visszatérve a mai világhoz: az a sok gonosz vitaminkapszula meg azért érdemes, mert sokkal több stressznek van kitéve a szervezet, mint akár 100 éve, nemhogy ezer. Akkoriban nem volt ekkora környezetszennyezés: víz, szmog, elektromágneses sugárzás, zaj, karrierizmus, és tudásszomj. Igen, utóbbi is stressz, a régi mezei parasztoknak hótmindegy volt a világ, szántottak-vetettek, oszt jóvan, de egy mai érettségivel egy kisváros szellemi szintjét érjük el. Na, ha kicsit kusza volt, bocsesz így korán reggel, remélem mindent leírtam :D
Ha sikerül a sok kis szerencsétlent rávenni az egyoldalú, ostoba táplálkozásra, majd sikerül nekik hatalmas adag vitaminokat is eladni. Meg aztán az ókor izmos emberei nem úgy lettek izmosak, hogy heti 160 órában punnyadtak, a maradék nyolcban meg kondiztak. ;)
A gyúrósoknak beleverik a csicskák a cuccost valamibe a zokni helyet és azt isszák protein gyanánt.
Lehet, hogy nem erõemelés a sport neve... Tudjátok, az amikor sok FeketeLaci köveket hajigál. :D
Igen, tudom, csak leírtam, hogy az ókorban a munkások nem feltétlen akartak izmosak lenni, csak erõsek. Nyilván a kettõnek (elég sok) köze van egymáshoz, de nonszensz összehasonlítani egy testépítõt, és egy erõemelõt. A két sportnak más a célja, a testépítõt kinézet alapján pontozzák, az erõemelõt meg az ereje alapján.
Igen, de a kérdezõ nem az erõrõl kérdezett, hanem a kigyúrtságról, ami izomtömeget is jelent.:)
Az ókorban az emberek nem úgy voltak izmosak, mint a testépítõk. A testépítõk célja a szálkás, ámde minél nagyobb izomtömeg elérése, ami mutat is valahogy (szerintem csúnya a nagyon nagy izom, de ez egyéni vélemény). Az ókori, de akár a mai fizikai munkásoknak nem célja az 55-ös kar, nekik az erõ volt a lényeg, és az erõ nem feltétlen van egyenes arányosságban az izmok méretével.
Annyira szeretem amikor az ostoba hozzá nem értõ emberek osztják az észt... Montez leírta ami elõször fölmerült bennem a kérdést látván. Honnan tudod, hogy mennyi izmos ember volt az ókorban? Elsõtõl meg megkérném hogy mutassa már meg magát, hogy õ milyen izmos lett a szarok bele táplálkozástól és regenerálódás nélkül. Vegyétek már észre, hogy a biológiát próbáljátok megcáfolni. Lehet, hogy régen is voltak izmos emberek de azok nem 4-5év alatt lettek kétszer akkorák mint az ókori esetleges izmos ember aki 10-20év bárkán evezés után lett egész izmos. Nyilván szarok bele módon is lehet fejlõdni valamennyit DE sokkal lassabban és sokkal kevesebbet. Ezek amiket ma a testépítésben csinálnak arra valók, hogy a maximumot hozzák, a lehetõ legnagyobb fejlõdést a legrövidebb idõ alatt. Aki hülye az meg maradjon csöndbe.
Eleve nem csak csirke-rizst kell enni.Sõt ki is lehet hagyni az étrendbõl, lehet helyette mást, de ha belegondolsz, vannak sikeres vega testépítõk is.A fehérjepor meg csak biznisz nagyrészt, azért ezt ne felejtsük el.Ha valaki kitartóan edz, akkor fog fejlõdni, ez a kulcs, persze a kajára oda kell figyelni, amennyire csak lehetséges, és eleget pihenni.
1. Ki mondta, hogy csak csirke-rizs mehet? 2. Honnan tudod, hogy hogy néztek ki az ókorban? Ott voltál? Mert a filmekben izmosak? :) 3. Azt is honnan veszed, hogy a börtönökben [email protected] kaja van? Bevisznek nekik csomagban plusz kajákat és nyelik a kokszot rendesen, elhiheted.
Kérdezõ, és kedves 1. válaszoló, ki a jó isten mondta valaha is (profi testépítõk közül), hogy csak csirkét és rizset egyél? Kicsoda? Mert akkor rossz embertõl kérdeztél. Olvass bodybuilder.hu-t. Fel is hívják rá a figyelmet, hogy ne egyoldalúan táplálkozz. A börtönben szteroidok segítségével gyúrják ki magukat, vagy pedig fegyencedzéssel, ami teljesen más edzésnem mint a gyúrás. Keress rá, ha érdekel. Az ókorban pedig dolgoztak nehéz súlyokkal az emberek, mivel nem voltak gépek még, amik elvégezték volna helyettük. De ígyis hosszú évek kellettek hozzá.
bármilyen varázslatos a börtönökben nem kenyéren és vizen tengõdnek, hanem dietetikus állítja nekik össze az étrendet. elárulom h sokkal egészségesebben táplálkoznak mint az átlag ember, megfelelõ fehérje szénhídrát etc bevitellel.
Tudjuk, de tévedsz, ha azt hiszed, hogy a testépítõk gyengék. Nézd meg Coleman-t, Cutler-t, vagy akár Kathi Bélát, hogy 300 kg körüli súlyokkal nyomnak, guggolnak.

Ha nem keres szakítás után, az azt jelenti, hogy már nem is gondol rám?

Tudom, elég buta a kérdés mert ez ember függő, szóval mindenki a saját tapasztalatát írja le ha kérhetem, ne általánosítsunk. Szóval, volt már olyan, hogy csak büszkeségből nem kerested az exed és csak azt vártad, hogy ő lépjen?

Legjobb válasz: Én sok mindent megpróbáltam, hogy maradásra bírjam az exemet. Elõször össze is jött de aztán bekavartak a haverjai és megint szakitottunk. Másodszorra már csak annyit sikerült elérnem, hogy barátként hajlandó velem találkozni és talán egyszer újrakezdhetjük. Kérdés nyitva lesz-e még felé a szívem akkor. Majd ha hiányzok neki eszébejuthat, hogy õ engedett el. Az a baj ezzel a büszkeség dologgal, hogy egymásra mutogattok. MIndenki a másikra vár, senki nem tesz semmit az idõ meg csak telik. Aztán jön a felejtés. Én már rég rájöttem, hogy párkapcsolatban nincs helye büszkeségnek. Ha szereted valld be. Ha vissza akarod kapni lépj. A nem már úgyis a Tiéd, de ha kockáztatsz kaphatsz egy Igent-t is. Vesztenivalód nem sok van. Ha nem sikerülne legalább nyugodt szivvel lelkiismerettel mondhatod, hogy Te mindent megpróbáltál nem rajtad múlt. Igy könnyebb továbblépni, mert 100%-ban az Õ döntését kell elfogadnod. Innentõl csak elõre nézz. Majd ha nagyon hiányzol neki és egyszer talán megkeres õ fog hasonlóan kemény helyzettel szembesülni ha esetleg újra akarná kezdeni de akkor már Nálad lesz a döntés joga. A büszkeség csak arra jó, hogy növelje a távolságot két ember közt akik amúgy szeretik egymást együtt szeretnének lenni de egymásra mutogatnak, neki kéne keresnie engem nem nekem õt. Szerelemben feleslegesek ezek a játszmák. Ha fontos akkor ne várj rá, keresd meg Te mert egész életedben mardosni fog a gondolat, hogy mi lett volna ha.. Egy kis remény mindig van. Ha falakba ütközöl is, Te legalább megpróbáltad. Ki tudja még akár emiatt is fordulhat a kocka késõbb, lehet csak idõ kell még neki. Nagyon sok olyan pár van most a környezetemben akik az exükkel akarnak újból kapcsolatot. Eltelt x idõ, akár egy új kapcsolat is közbejött mégsem tudták elfelejteni az elõzõt. Ritka, hogy ennyi idõ után az érzés még kölcsönös, de ahol az volt ott újrakezdték. Van egy mondás: "Ha valaki elég hülye volt ahhoz, hogy elsétáljon Te legyél elég erõs, hogy ez ne érdekeljen".

Én sok mindent megpróbáltam, hogy maradásra bírjam az exemet. Elõször össze is jött de aztán bekavartak a haverjai és megint szakitottunk. Másodszorra már csak annyit sikerült elérnem, hogy barátként hajlandó velem találkozni és talán egyszer újrakezdhetjük. Kérdés nyitva lesz-e még felé a szívem akkor. Majd ha hiányzok neki eszébejuthat, hogy õ engedett el. Az a baj ezzel a büszkeség dologgal, hogy egymásra mutogattok. MIndenki a másikra vár, senki nem tesz semmit az idõ meg csak telik. Aztán jön a felejtés. Én már rég rájöttem, hogy párkapcsolatban nincs helye büszkeségnek. Ha szereted valld be. Ha vissza akarod kapni lépj. A nem már úgyis a Tiéd, de ha kockáztatsz kaphatsz egy Igent-t is. Vesztenivalód nem sok van. Ha nem sikerülne legalább nyugodt szivvel lelkiismerettel mondhatod, hogy Te mindent megpróbáltál nem rajtad múlt. Igy könnyebb továbblépni, mert 100%-ban az Õ döntését kell elfogadnod. Innentõl csak elõre nézz. Majd ha nagyon hiányzol neki és egyszer talán megkeres õ fog hasonlóan kemény helyzettel szembesülni ha esetleg újra akarná kezdeni de akkor már Nálad lesz a döntés joga. A büszkeség csak arra jó, hogy növelje a távolságot két ember közt akik amúgy szeretik egymást együtt szeretnének lenni de egymásra mutogatnak, neki kéne keresnie engem nem nekem õt. Szerelemben feleslegesek ezek a játszmák. Ha fontos akkor ne várj rá, keresd meg Te mert egész életedben mardosni fog a gondolat, hogy mi lett volna ha.. Egy kis remény mindig van. Ha falakba ütközöl is, Te legalább megpróbáltad. Ki tudja még akár emiatt is fordulhat a kocka késõbb, lehet csak idõ kell még neki. Nagyon sok olyan pár van most a környezetemben akik az exükkel akarnak újból kapcsolatot. Eltelt x idõ, akár egy új kapcsolat is közbejött mégsem tudták elfelejteni az elõzõt. Ritka, hogy ennyi idõ után az érzés még kölcsönös, de ahol az volt ott újrakezdték. Van egy mondás: "Ha valaki elég hülye volt ahhoz, hogy elsétáljon Te legyél elég erõs, hogy ez ne érdekeljen".
Miért kéne keresnie? Ha szakítottatok már nincs közötök egymáshoz, és kár is lenne a másik szívét fájdítani!!
Szakítás után baromira nehéz nem gondolni a másikra, rengeteg idõ kell hozzá. De általában aki szakít, annak oka van rá, és nem akar visszamenni, ezért nem is keresi a másikat.
Van özön barátom, nem kell sebeket tépkedni, a jövendõ kapcsolatnál is csak féltékenykedésre ad okot, miért kell nekem pont az elõzõ nõmmel beülni kávézni...
9es Nagyon jól leirtad a dolgokat. Akiben több szeretet van az törekszik arra, hogy a másik ne egy lábtörlõnek érezze magát, fõleg ha félénk.
Köszönöm! :) Sosem akartam barátságot az exemmel. Õ ragaszkodik hozzá. Nálam az kicsit olyan mintha "talonban tartana" ínségesebb idõkre. :) Hátha egyszer még jó lesz valamire címszó alatt. De az igaz, hogy bölcs ember nem éget fel maga mögött egyetlen hidat sem és nem akar szabadulni a múltjától.
Ha szakítok vagy velem szakítanak, miért kellene keresnünk a másikat?! Én nem kerestem egyiket sem, nem büszkeségbõl csak nem voltam rájuk kíváncsi! Vége van, mindenki élje a saját életét, úgy ahogy akarja
Dehogynem gondol rád. Ez az eltelt együtt eltöltött idõtõl nagymértékben függ. Függ attól is, hogy azóta újra szerelmes lett-e valakibe, mert ha igen akkor már elengedett téged. Engem közel 7év után dobtak, egyik napról másikra különös indok nélkül. De ami a legborzasztóbb az egészben, h képzeljetek el egy olyan együttlétet, hogy hosszú éveken keresztül hiszitek azt, hogy a párotok hozzátok tartozik, társak vagytok, majd egy napon szembesülni kell a ténnyel, h csak ti voltatok boldogok, az a másik már évek óta nem szeret, csak megjátssza magát. Igen, van(ill. volt) ilyen, az én esetem, és az utolsó percig azt hittem hogy szeret. Most több évet visszamenõlegesen hogy a francba lehet átértékelni újból. Tanuljam újra a szorzótáblát és az abc-t?
Nagyon sajnállak kedves utolsó. :( Nekem a 4 éves kapcsolatom ért így véget de utána kb 1, 5 évig nem tudtam ránézni másra. El sem tudom képzelni akkor milyen nehéz lehet 7 év után továbblépni.. Szörnyû, hogy ilyen megtörténhet. Én a tökénél fogva lógatnám fel az ilyen illetõt. Nem azért mert már nem szeret talán arról nem is tehet, de ne játssza meg magát legalább mert az baromira nem fair. Nálunk voltak azért jelek ha jobban belegondolok, csak én nem vettem észre õket. A szemembe hazudott a drága amikor felvette a telefont mondta, hogy az anyja keresi pedig a barátnõje volt. Szemétláda az ilyen. Nem csak velem játszott hanem azzal a csajjal sem volt õszinte. Villámcsapásként ért amikor szakított pont egy romantikus kirándulás után. A búcsúszexet azért nem hagyta ki. De azt hiszem ez az inkorrekt viselkedés nagyban megkönnyítette az én dolgomat is szakítás után.
A 9-es teljesen jól megfogalmazta a dolgokat.Hidd el mindig az keres elõbb, akiben nagyobb a szerelem.Várj még!!! Fog õ még téged keresni, ha meg nem akkor soha nem volt igazán a tiéd.
Kedves 10.-es amit te leírsz, szakítás után , az nem baráti kapcsolat, barátság, hanem normális, civilizált módon való elválás. Teljesen egyetértek, hogy ennek így kell lennie. De barátság nem alakulhat ki kapcsolat után, nagyon ritka.
Azért ez nem mindig igy van kedves 8-as. Nem mindig azért megy szét egy pár mert nem szeretik egymást. Hanem mondjuk széttúrták a kapcsolatot, vagy az egyik hülyeséget csinál mint pl én is. Ha szeretik egymást akkor elképzelhetõ vissza akarják csinálni. Miért ne maradhatna meg a barátság?? Ha két értelmes intelligens ember békében elválik és nem tányérröpködõs megcsalós szakítás történt akkor miért ne maradhatnának barátok? Nem kell összejárni hetente, mégcsak beszélni sem. De néha egy kávé belefér, hogy mi van vele. Én eddig soha nem igy zártam le a kapcsolataimat de az exem az összes barátnõjével a mai napig baráti kapcsolatot ápol.
Ha vége, akkor vége, ennyi volt, miért kéne keresni? Legyünk barátok? Miért, mi értelme van? Szükségünk van egymás barátságára? Nincs, egymásra sincs, akkor nem szakítottunk volna. Az elválás, a gyász mindig nehéz, aztán hozzászokik az ember a másik hiányához és továbblépsz.
Amúgy persze, hogy gondol rád! Hogyne gondolna. Még nagyon sokáig eszébe fogsz jutni. Fájni fog, és hiányozni fogsz. Bár ez attól is függ mondjuk miért szakitottatok és mennyire szeret még. Mindig az szenved jobban aki jobban szeret. Sokszor van, hogy szeretjük a másikat mégis eltaszítjuk. Aki menne, azt el kell engedni. Ha hozzád tartozik és együtt kell lennetek visszajön még. Ha nem akkor nem volt melléd való és lehetõséget ad megtalálni azt aki tényleg hozzád illik.
Igen, elõfordult ilyen sõt pont most van mindkettõnk részérõl. Nem keresem én sem, õ sem. Szeretjük még egymást de egy hülyeségem miatt kidobott és most nem tudom mi van...
bocs:megy
NEM, ha otthagytam annak volt oka és nem akartam vele barátságban sem lenni. Nem büszkeség ami nem me nem kell erõltetni
Az 1-es hozzászóla nem ír igazat. A kérdésedre pedig: Igen volt már ilyen, hogy nem tudtam levetkõzni a büszkeségemet, mert annyira megsértett lelkileg.
Nem tudom milyen jó tanácsot lehetne itt adni. Ez a felejtés dolog nekem sem ment könnyen soha pedig a mostani kapcsolatom csak 3 hónapos volt viszont nagyon beleszerettem. Talán jobban mint anno a 4 évesbe. Õ volt az elsõ nagy szerelem, a biztos pont. Az esküvõt tervezgettem õ meg másnap kidobott :) De már nem fáj, csak nevetek rajta. Humorral minden könnyebb. Biztos beleugranék egy új kapcsolatba a könnyebb felejtés végett.

Miért az Szdsz re hivatkozik minden liberális, hogy az nem is liberális, miközben elég a magyar holdudvarát megnézni, élükön a Heller félékkel?

Legjobb válasz: SZDSZ vs valodi liberalizmus. Temerdek ilyen kerdesre masoltam mar be ezt, ami egy korabbi kerdesre megfogalmazott valaszom. Szerintem elgondolkodtato: "No persze megint csak definiálni kéne, hogy mit értünk drogos alatt. Aligha van olyan egyetemista (elmúlt húsz évben diplomázott, a hittudományi fõiskolát leszámítva (: ), aki egy füves cigit ne szívott volna el. Bevallom én is. Mondjuk a két kezemen megszámolom, hogy az öt év alatt hányszor szívtam. Evidens volt a számomra, hogy liberális legyek. Nem voltak bennem ellenérzések az eutanázival kapcsolatban, a homoszexualitást sem tartottam halálos bûnnek (bár én köszönöm, sosem próbáltam és jól megvagyok a feleségemmel), viszont a szívemre vettem, mikor két kopasz neonáci a kenyai születésû (néger) barátnõmet (azóta a feleségem) éjjel kettõkor ordítva vissza akarta küldeni a dzsungelbe, mert "ez itt Magyarország!" Akkor hát legyünk liberálisok, legyen SZDSZ! Majd értek sorban a SZEMÉLYES csalódások. Mikor rá kellett jönnöm, hogy ezek a szemetek megtagadták az egyetemei legjobb barátom családjától a magyar állampolgárságot (mert a srác székely volt). Mikor köpni-nyelni nem tudtam, hogy szõrös férfiak lakkozott bugyogóban vonaglanak a történelmi fõváros utcáin. Akár négy-öt-hat éves gyerekek szeme láttára. A gyerekvédelem nevében nem engedjük az óvodásokat sztriptízbárba, meg pornót nézni (nagyon helyesen), de fényes nappal lenge nõi ruhákba öltözött férfiakat láthatnak nyugodtan. "Nálunk Afrikában már lõnének"-ahogy a feleségem megjegyezte az egyik felvonulás képeit látva a tévében. A feleségem egyik kollégája egyébként meleg, de egy év ismertség után szólta el magát véletlenül, fel sem tûnt, normálisan öltözködik, satöbbi. Sosem volt kint felvonulni. A drága SZDSZ-tõl megtudhattam azt is, hogy az "árpádsávosok kivétel nélkül neonácik". Irtó hülyén éreztem magam, hogy kint volt a falamon, a magyar és a kenyai zászló mellett. Egész addig abban a hitben voltam, hogy az Árpád-házi királyok dicsõségére emlékeztet minket. Amikor a sógoromnak Nairobiban ezt elmondtam értetlenül forgatta a szemét, hogy náluk az állami lobogón kívül több száz (!) zászló létezik, a legkisebb törzseknek is van, a történelmük része. A nyilas uralomra azt mondta, hogy mindegyik zászló nevében követtek el szörnyûségeket már a világon. A cigányság kérdése is csodás volt, mikor az öcsémet négyen körbeállták egy borsodi vasútllomáson és "elkérték" a pénzét. Majd megtudtuk az SZDSZ-tõl, hogy aki szerint a cigányokkal problémák vannak, az rasszista. Gratulálok! Én is az vagyok! Sõt a feleségem is. (Mert megjegyezte, hogy náluk kislány korában a Luhja törzsbõl valókkal elég sok probléma volt az országon belül. Aztán egy Luhja származású belügyminiszter rendet tett a sajátjai között.) Azt meg sem említem, hogy az apám legjobb barátja, akivel évtizedek óta együtt horgászik egy eléggé barna bõrû, Lakatos vezetéknévre hallgató kõmûves. Teljesen becsületes ember. Hogy az elmondottak után, miért nem ikszelek a Jobbikra? Mert egy középiskolai osztálytársam, akivel évekig együtt horgásztam, nem köszön nekem, mert "szégyent hozok a fajtámra", azzal, hogy "belementem ebbe a neoliberális fajkeveredésbe" (értsd, a lány, akibe beleszerettem, elvettem és gyereket szült nekem, afrikai). Hogy ez hogy jön ide? A srácból jobbikos önkormányzati képviselõ lett. Hol vannak már Kossuth, Deák, Tisza, Bethlen és a többi nagy LIBERÁLIS politikus? Pedig én elsõként szavaznék rájuk."

SZDSZ vs valodi liberalizmus. Temerdek ilyen kerdesre masoltam mar be ezt, ami egy korabbi kerdesre megfogalmazott valaszom. Szerintem elgondolkodtato: "No persze megint csak definiálni kéne, hogy mit értünk drogos alatt. Aligha van olyan egyetemista (elmúlt húsz évben diplomázott, a hittudományi fõiskolát leszámítva (: ), aki egy füves cigit ne szívott volna el. Bevallom én is. Mondjuk a két kezemen megszámolom, hogy az öt év alatt hányszor szívtam. Evidens volt a számomra, hogy liberális legyek. Nem voltak bennem ellenérzések az eutanázival kapcsolatban, a homoszexualitást sem tartottam halálos bûnnek (bár én köszönöm, sosem próbáltam és jól megvagyok a feleségemmel), viszont a szívemre vettem, mikor két kopasz neonáci a kenyai születésû (néger) barátnõmet (azóta a feleségem) éjjel kettõkor ordítva vissza akarta küldeni a dzsungelbe, mert "ez itt Magyarország!" Akkor hát legyünk liberálisok, legyen SZDSZ! Majd értek sorban a SZEMÉLYES csalódások. Mikor rá kellett jönnöm, hogy ezek a szemetek megtagadták az egyetemei legjobb barátom családjától a magyar állampolgárságot (mert a srác székely volt). Mikor köpni-nyelni nem tudtam, hogy szõrös férfiak lakkozott bugyogóban vonaglanak a történelmi fõváros utcáin. Akár négy-öt-hat éves gyerekek szeme láttára. A gyerekvédelem nevében nem engedjük az óvodásokat sztriptízbárba, meg pornót nézni (nagyon helyesen), de fényes nappal lenge nõi ruhákba öltözött férfiakat láthatnak nyugodtan. "Nálunk Afrikában már lõnének"-ahogy a feleségem megjegyezte az egyik felvonulás képeit látva a tévében. A feleségem egyik kollégája egyébként meleg, de egy év ismertség után szólta el magát véletlenül, fel sem tûnt, normálisan öltözködik, satöbbi. Sosem volt kint felvonulni. A drága SZDSZ-tõl megtudhattam azt is, hogy az "árpádsávosok kivétel nélkül neonácik". Irtó hülyén éreztem magam, hogy kint volt a falamon, a magyar és a kenyai zászló mellett. Egész addig abban a hitben voltam, hogy az Árpád-házi királyok dicsõségére emlékeztet minket. Amikor a sógoromnak Nairobiban ezt elmondtam értetlenül forgatta a szemét, hogy náluk az állami lobogón kívül több száz (!) zászló létezik, a legkisebb törzseknek is van, a történelmük része. A nyilas uralomra azt mondta, hogy mindegyik zászló nevében követtek el szörnyûségeket már a világon. A cigányság kérdése is csodás volt, mikor az öcsémet négyen körbeállták egy borsodi vasútllomáson és "elkérték" a pénzét. Majd megtudtuk az SZDSZ-tõl, hogy aki szerint a cigányokkal problémák vannak, az rasszista. Gratulálok! Én is az vagyok! Sõt a feleségem is. (Mert megjegyezte, hogy náluk kislány korában a Luhja törzsbõl valókkal elég sok probléma volt az országon belül. Aztán egy Luhja származású belügyminiszter rendet tett a sajátjai között.) Azt meg sem említem, hogy az apám legjobb barátja, akivel évtizedek óta együtt horgászik egy eléggé barna bõrû, Lakatos vezetéknévre hallgató kõmûves. Teljesen becsületes ember. Hogy az elmondottak után, miért nem ikszelek a Jobbikra? Mert egy középiskolai osztálytársam, akivel évekig együtt horgásztam, nem köszön nekem, mert "szégyent hozok a fajtámra", azzal, hogy "belementem ebbe a neoliberális fajkeveredésbe" (értsd, a lány, akibe beleszerettem, elvettem és gyereket szült nekem, afrikai). Hogy ez hogy jön ide? A srácból jobbikos önkormányzati képviselõ lett. Hol vannak már Kossuth, Deák, Tisza, Bethlen és a többi nagy LIBERÁLIS politikus? Pedig én elsõként szavaznék rájuk."
Utolsó: Látod, te legalább megfogalmazod mi is a baj azokkal, akik ma magukat liberálisnak nevezik. Egyszerûen nevetséges, amit mûvelnek ezek. És ebben a tekintetben az MSZP és LMP sem jobb náluk. Mindkettõ ugyanúgy inkább kiáll a deviancia meg minden hülyeség mellett, mint a saját hazája mellett. De ez a vonal a Fideszben is megvan, hiszem még Orbán szerint sem lehet cigánybûnözésrõl beszélni. Igazából nem is lenne bajom velük, ha nem tudnám, hogy ezen pártok kormányzása alatt egész biztosan agyonverhetnek a cigányok az utcán.
Teljesen egyetértek a másodikkal. A szadesz volt a legmocskosabb pártunk az elmúlt 23 évben, a fene nagy kisebbségvédelmük és liberalizmusuk pedig semmi másból nem fakag , csak abból, hogy rengereg zsidó volt az alapítók között , így a kisebbségvédelemmre hivatkozva lettek liberálisak.. Egy fenét érdekelte volna máskülönben a gyilkos ÁVÓS gyerekek (Petõ, Bauer) a szerencsétlen romák vagy a kirekesztett melegek sorsa.. És az a durva, hogy külföldön ennek a holdudvarnak, ezeknek az értelmiségieknek van sajtója, ezekkeel készítenek interjúkat, mert azt hiszik, ami külföldön liberálisnak számít, az van nálunk is.. õk pedig ezt jól kihasználva mindenféle eszközel bemocskoknak minket.

A környezetem szerint a császáros szülés nem is szülés, mert "csak kiszedték belőlem a gyereket". Mi a véleményetek erről, hogyan reagáljak? Nagyon rosszul esik, főleg, h nem én akartam a császárt, normál úton nem tudtam megszülni.

Legjobb válasz: én is császárral szültem (szintén muszáj volt, nem én választottam). Én ezt a véleményt csak egy embertõl kaptam meg: az unokatesómtól, aki pár hónappal utánam szült. Amint megtudta, hogy császárral szültem, már nem is érdekelte, hogy mi történt, pedig azelõtt folyton azt akarta, hogy majd részletesen meséljem el neki, hogy mi történt. Sõt, még amikor megkérdezte, hogy milyen betétet kell bevinni a kórházba, utána is csak legyintett, hogy 'ja, te nem tudhatod, te biztos nem is véreztél a császár után'. Nálam ez vágta ki a biztosítékot. A sors iróniája, hogy aztán õ is majdnem császárral szült, mert nagyon lassan tágult. Õ azóta is ilyen okos mindenben, nagyot csalódtam benne, de én nem foglalkozom vele, mert hidd el, nem érdemes vitába szállni.

az, hogy irtó bunkók ezek az emberek, akik pont szülés után szólogatnak be. Mire 1 éves lesz a gyerek, már senkit sem fog érdekelni. Nekem mindkettõ sürgõsségi császár volt, nem tudom, mennyivel lett volna jobb, ha kinyuvadok az elsõ gyereknél?? Akkor biztos örült volna a sok vén banya, aki beszólt, mi? Mert szerintem sosem a pasik szólnak be.
én is császárral szültem (szintén muszáj volt, nem én választottam). Én ezt a véleményt csak egy embertõl kaptam meg: az unokatesómtól, aki pár hónappal utánam szült. Amint megtudta, hogy császárral szültem, már nem is érdekelte, hogy mi történt, pedig azelõtt folyton azt akarta, hogy majd részletesen meséljem el neki, hogy mi történt. Sõt, még amikor megkérdezte, hogy milyen betétet kell bevinni a kórházba, utána is csak legyintett, hogy 'ja, te nem tudhatod, te biztos nem is véreztél a császár után'. Nálam ez vágta ki a biztosítékot. A sors iróniája, hogy aztán õ is majdnem császárral szült, mert nagyon lassan tágult. Õ azóta is ilyen okos mindenben, nagyot csalódtam benne, de én nem foglalkozom vele, mert hidd el, nem érdemes vitába szállni.
Amikor valakinél programozott császárt csinálnak, az tényleg mûtét és nem szülés, de ettõl még semmivel sem kevesebb azoknál, akik hüvelyi úton szültek. Amikor valaki több-kevesebb ideig vajúdik, tágul, de a vége mégis császár és gyakorlatilag a szülésébõl a csak a kitolási szakasz marad ki -akkor ezt minek nevezzük???? Nekem császárban és hüvelyi szülésben is részem volt (12-14 óra vajúdás után), de egyiknél sem éreztem többnek , jobbnak, értékesebbnek magam. Mondjuk szerencsére a környezetemben senki sem volt olyan pofátlan, hogy az kisbaba érkezése okozta örömöt elrontsa. Ha ezek a kedves emberek így vélekednek, akkor ezek szerint bármikor kés alá feküdnének, mert az egy veszélytelen, könnyed dolog... Hidd el a babádnak a Te óvó szereteted a legfontosabb, nem az a mód, ahogy megszületett!
én is császárral szültem az elõt, és szerintem is csak egy mûtét volt. a 2. szerncsére természetes szülés volt. ég és föld a kettõ. össze sem lehet hasonlítani! hidd el! sajnálom, hogy az elsõ császár volt.
Szia, sok ilyen kérdés volt már, és én már párszor leírtam a véleményem. Császárral SZÜLTEM, mert igenis szülés - elõtte vajúdtam rendesen, falat kapartam volna úgy fájt, 1, 5 órát feküdtem a szülõágyon és nyomtam-nyomtam-nyomtam, már látták a fejét, majdnem kinn volt és csak nem akart kijönni - elakadtunk, doki próbálta megfordítani - persze nem sikerült 3 szor könyököltek belém, na ezek után mentünk a mûtõbe. Szóval ha már itt tartunk hogy aki császárral szült nem is szenvedett meg a gyerekért, és "csak kiszedték belõle" akkor ez igenis nagyon primitív vélemény. Egy gyönyörû kisfiú anyukája
Küldd el õket a jó büdös francba, amikor ilyet mondanak. Már elnézést.
3.vagyok.Hozzátenném még, hogy nem a szülés körülményei fontosak hanem a nevelés!!!
Hát szerintem keress inkább más társaságot vagy ha ilyeneket beszélnek zárd be alaposan a füleidet!Szóhoz sem jutok, felháborít! egy lassan 3 császáros anyuka
Ekkora marhaságot! :) A császáros szülés is szülés. Ott is van (többnyire vajúdás és minden, ami kell). Én pld. könyörögtem a dokinak, hogy császárt szeretnék, irtóztam és féltem a szüléstõl. Persze jót nevetett rajtam, de nem engedte a császárt. Aki ilyeneken gondolkodik, hogy a császármetszés az nem szülés, annak a fejében valami gond lehet...
Ne foglalkozz az ilyen bunkókkal akik ilyet mondanak!Egyszerûen bekaphatják amikor ilyen baromságot kiejtenek a szájukon!!!
Én túlhordtam, nem indult meg a szülés, zavaros volt a mvíz és 2 vetélés miatt simán császár lett.A családban sokat lehülyéztek emiatt, de én is úgy gondolom, hogy nem szültem.Ez 1 mûtét volt, amit elég nehéz volt elfogadnom.
Ha császárral jön világra egy baba, akkor az nem szülés, hanem születés. Persze ez nem azt, jelenti, hogy csak "kiszedik a gyereket"!! Elég baj az a kismamának, hogy ilyen beavatkozásra volt szükség! Mindkettõvel meg kell szenvedni. Egyikkel elõtte, másikkal utána. Az a legrosszabb, amikor valakit vajudás után császároznak :-((
Én is császárral szültem sajnos 14 ora vajudás után mert a baba szívhangja nem volt jo! És nem kivánom senkinek se azt z érzést fájdalmat ami utána van! Ne foglalkozz senkivel se csak annyit mondj neki hogy egyszer élnéd át te is majd meg tudnád
Szia! Felháborító, hogy ilyen primitívek az emberek. Húgom császárral szült, mer nem tágult rendesen. Az utolsó pillanatokban lett császár, fájásai voltak, a falat vakarta, ( bent voltam vele, vajúdáskor)a végén kiderült , szerencse, hogy császár lett belõle, mert a babó nyakán volt a köldökzsinór, plusz a k.zsinóron egy csomó. Ha természetes úton szüli meg, megfollytja magát a baba. 4 hetes a pici, de még mindig fáj naki a hasa, alig bír emelni. Én természetes úton szültem, már aznap tudtam ülni, menni. Nekem ne mondja senki, hogy a császár nem szülés.A sógornõmmel össze is vesztünk ez miatt. Õ egy begyepesedett, primitív nõszemély. Õ is azt tartja, hogy a császár nem szülés. Én csak azt kívánom neki, hogy egyszer tapasztalja meg.... Ne törõdj senkivel, és semmivel.TE IS ÉLETET ADTÁL EGY TÜNDÉRNEK. Mindenki mondjon amit kar. Bocsi, hogy hosszúra nyúlt a válasz, de teljesen kiakadok, mikor ilyen hülyeségeket hallok. Minden jót Nektek. Boldog babázást:)
Szia! 2 császárom volt. Az egyik az miatt, mert egyetlen egy fájásom sem volt...pedig mindent megpróbáltak, de semmi. Még jósló sem:( A másik ez miatt már programozott császár lett 2, 5 hónapja. Én semmivel sem érzem magam kevesebbnek, mert nem normál módon szültem. Ha valaki meg azt mondaná, hogy a császárosnak milyen könnyû, mert nem vajúdik stb.....Akkor próbáljon meg utána felkelni, meg minden mást. A császáros szülés után "vajúdik" Sõt! Életem végéig viselni fogom a nyomokat a pocakom, de egy csöppet sem bánom, hisz van egy gyönyörû 3, 5 éves kisfiam és egy 2, 5 hónapos tündéri lányom! Egészségesek és ez a legfontosabb!!
Szia! Ez állandó vita tárgya.A császár is szülés. 8-9 hónapig ott van benned a pici baba, együtt lélegeztek; a végén így is- úgy is találkoztok. Van, hogy a császár az egyetlen életmentõ lehetõség, fõleg ha a pici beakad valahol. Annak ellenére, hogy természetes úton szültem , én így gondolom. Semmivel sem kevesebb az a nõ, aki császárral szült!!
én császárral szültem, 18 óra vajúdás (és közel 3 óra oxitocin) után sem tágultam rendesen. Engem egy olyan nõ szólt le emiatt, aki állítása szerint alig 4 óra vajúdás után természetes úton szült. Valóban az a kb. 15-25 perc a szülés, amíg kitolod a babát? Hát én ezt kétlem!
Én is császáros vagyok, 13 óra vajúdás után kapták ki a kislányomat magas egyenes állás miatt. Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy nem szültem, mondjuk ébren voltam. És magasról lesz...m, hogy a környezetemben ki mit gondol errõl. Ja, lehet menni kipróbálni, mondd meg Nekik, aztán utána lehet gondolkodni, hogy ez mivel is jár.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!