Találatok a következő kifejezésre: Nem igazán az (4280 db)

Melyik nem igaz az f (x) =-2x+6 függvényre? A, a függvény grafikonja nem halad át az origón B, a (4;-2) pont rajta van a függvény grafikonján C, az y-tengelyt a +6 pontban metszi D, az x-tengelyt a +3 pontban metszi E, meredeksége 2

Létszi kiszámítással !! Pls :) fontos lenne ezen múlna a 3-asom !! :)

Legjobb válasz: A -> 0 = 6 -> A függvény valóban nem halad át az origón. B -> -2 = -2*4+6 -> -2 = -2 -> A (4,-2) rajta van a függvény grafikonján. C -> Lásd A pont, a függvény a 6-nál metszi az y tengelyt. D -> 0 = -2*3 + 6 -> 0 = 0 -> D is igaz E -> (-2x+6)' = -2, ez nem igaz, a függvény meredeksége -2, nem +2. Tehát csak az E nem igaz.

A -> 0 = 6 -> A függvény valóban nem halad át az origón. B -> -2 = -2*4+6 -> -2 = -2 -> A (4, -2) rajta van a függvény grafikonján. C -> Lásd A pont, a függvény a 6-nál metszi az y tengelyt. D -> 0 = -2*3 + 6 -> 0 = 0 -> D is igaz E -> (-2x+6)' = -2, ez nem igaz, a függvény meredeksége -2, nem +2. Tehát csak az E nem igaz.
E-hez még hozzátenném, hogy ne így írd le, mert deriválást valószínûleg még nem tanultatok. Lineáris függvénynél a meredekséget az x tényezõje határozza meg, ami itt -2. Innen tudod, hogy a meredekség -2.
Mármint az x együtthatója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen !! :)

Lányok, ha azt mondjátok h nem igazán, azt hogy értitek?

Ma reggel tettek fel egy hasonlo kérdést,onnan jött a gondolat h megkérdezem

Legjobb válasz: a nem igazán az ugy értjük hogy nem. (a nemigen megfelelõje) egyértelmûen nemet jelent.... PL szereted a halat? nem igazán.

a nem igazán az ugy értjük hogy nem. (a nemigen megfelelõje) egyértelmûen nemet jelent.... PL szereted a halat? nem igazán.
akkor fogalmazunk ugy: szereted a halat? nem igazán, ( de megeszem ha nagyon muszáj). Tetszett a film? Nem igazán. (csak megvártam a végét, hátha történik valami érdekes)
nem igazán=Nem Talán=Igen Igen=Nem Nem=Igen Igazodj ki rajtuk!
Hát igen...de nem értem hogy miért nem így van: +Szereted a halat? -NEM!
akkor az nemet jelenthet
Nem igazán = soha a büdös életben. Nem = lehet h igen, lehet h nem.
nemigazán=nem, csak nem akarlak megbántani nem=nem igen=igen nem tudom= tényleg nem tudom, hogy mit akarok kb ennyi :-D 17/l

Holnap töltöm a 20. hetet. És nem igazán érzem erőteljesen a babóm mozgását? Mitől van ez? 16. hétben apró rebbenéseket éreztem azóta nem igazán. Az első babát várjuk.

A genetikai UH-on a doki mindent rendben talált.

Legjobb válasz: Mellsõ falon tapad a lepény. Talán ezért nem érzem igazán?

A kérdező hozzászólása: Mellsõ falon tapad a lepény. Talán ezért nem érzem igazán?
A lepény jó helyen van a mellsõ falon:-) Az elején még igen gyenge és pici a baba, jellemzõ , hogy az elsõ mozgások után akár hetekig nem érzi az anya a mozgását. Próbáld meg evés után, este feküdj hanyatt, és figyeld, ekkor lehet legjobban érezni. De nemsokára már fogod sokat, nem izgulj, semmi baj nincsen, fõleg ha uhon is azt mondták:-)


Ez lehetséges? Most kezdtem a gimit, 9. es vok, de nem nagMost kezdtem a gimit, 9. es vok, de nem nagyon jött be az osztály, szoval nem igazán az én világom. Yon jött be az osztály, szoval nem igazán az én világom.

Én ilyen rockeres vagyok inkább az osztályban meg egy ilyen gyerek sincs. Eddig kb két gyerekkel beszélgettem ugy bövebben, az egyik ilyen full stréber a másik se sokkal jobb. Szeretnék átiratkozni abba a gimibe, ahova az egyik barinöm jár, lehetöleg abba az osztályba. Ezt igy év elején meglehet csinálni azzal az indokkal hogy nem tetszik az osztályom?

Legjobb válasz: Bocsi látom kicsit hülyén irta ki: szal a lényeg hogy 9.es vok és nem jön be az osztály :D

A kérdező hozzászólása: Bocsi látom kicsit hülyén irta ki: szal a lényeg hogy 9.es vok és nem jön be az osztály :D
szia!megértem a helyzeted, én is ilyen cipõben járok, csak már végzõs vagyok, tele az osztály plázacicákka, meg sznobokkal, de én maradtam, és már bánom, h maradtam, szerintem kérdezz után, mert szenvedés lesz nekes is a 4 év , mint nekem, és nagyon rossz így barátok nélkül suliban, tudom
A kérdező hozzászólása: Itt is vagy stréberekkel vagy ilyen feltünési viszketegségben szenvedõ cicákkal van tele az osztály (vagy épp nagyképû srácokkal), és egész nap csak ülök a padban és kb nem csinálok semmit, mert értek senkivel se szot.
amint írtam, én is így vagyok, már negyedik éve, hogy csak ülök a padban egyedül, mert nem járok márkás cucccokban, lenéznek, mert nem ülök a pázában, meg nem járok olyan disco.ba, ahol 13 évesewk vannak, mi meg már 18 évesek vagyunk
Én a gimit tanulás miatt választottam, nem érdekelt h ki milyen....ez nem arrol szol h bejön vagy sem.az a lényeg h tanulj.azt meg lehet ugy is ha nem jönnek be a többiek.
igen, lehet úgy is, hogy figyelembe se veszed a többieket, de az meg olyan, hogy csak egész nap ülsz a padban egyedül, az meg nem a legjobb, tapasztalat
Elsõ nap én is így voltam, ahogy te, és utána egész délután sírdogáltam. :/ De rá kellett jönnöm, hogy biztos van valami közös témánk, és ezért próbáltam kezdeményezni beszélgetéseket. Így ma már sokkal elfogadhatóbb volt a napom. (:
Ezzel az indokkal nem hinném, mert mindenki körberöhögne, hogy mi nem tetszik rajtuk mikor még egy hete sem ismered õket. Az új osztályodban meg ha ez kiderül, akkor ott sem jósolok neked nagy jövõt, mert mindenki azt gondolja majd, hogy milyen nagyképû vagy. Ettõl a barátnõd sem tud megmenteni. A többi osztályban sincs egy hozzád hasonló sem, akivel barátkozni tudnál? Ha ez egy erõsebb gimi vagy tagozatos osztály, akkor én a helyedben nem hagynám. Nekem sem voltak álom osztálytársaim, 3-4-gyel mozogtam, de volt mindenféle sulin kívüli elfoglaltságom, ott jobban éreztem magam meg közelebb is álltak hozzám. Túlélhetõ.
A kérdező hozzászólása: a gimi erös azért választttam mert utána orvosi egyetemre szeretnék tovább menni, csak igy elég uncsi hogy nincs nagyon senkim. mondjuk ma már több gyerekkel is cseverésztem, ugyhogy remélem jövöhéten már jobb lesz a hangulat.

Miért nem igaz az a kaucsukra azok az állítások, hogy "színes vegyület", és hogy "molekulájában konjugált kettős kötések vannak"?

Mert ugye a kaucsuk több ezer izoprén-egységből áll (ami eleve konjugált kettős kötést tartalmazó molekula.) És a nyers kaucsuk sárga színű. Tehát szerintem jó állítások... Akkor mik a beugratók ezekben a mondatokban, amiket nem vettem észre?

Legjobb válasz: Hoppá, bocsánat, elírtam. 'Miért nem *igazak a kaucsukra'

A kérdező hozzászólása: Hoppá, bocsánat, elírtam. 'Miért nem *igazak a kaucsukra'
Az izoprén polimerizációjakor nem maradnak meg a kettõs kötések, a kaucsukban csak minden negyedik kötés kettõs. A színes molekula meg egy elég gumidefiníció, mert valójában tök színtelen dolog nincs. Pl vízbõl ha elég nagy tömeget veszel, akkor kékes lesz. Szóval színes az, ami kis mennyiségben (oldatban) is színes. A kaucsuk sárgás színe is ilyen, nagy tömegben együtt levõ kaucsukmasszára vonatkozik (ráadásul a szín egy része szennyezésbõl is ered), de pl ha feloldasz egy kis kaucsukot, az oldat nem lesz színes. Ha mondjuk hemoglobint oldasz fel, az oldat színes lesz.
A kérdező hozzászólása: Jaj, értem, most már világos. Nem is gondoltam bele a polimerizációba... De most már mindegyik tiszta, nagyon szépen köszönöm!

Ugye nem igaz az a pletyka, hogy be fog zárni a komáromi (szőnyi) szülészet?

Legjobb válasz: Ne haragudj,hogy nem a kérdésedre válaszolok,de remélem,hogy tényleg nem igaz! Kisfiam ott született,most megint várandós vagyok és ott szeretnék szülni! Mi a pletyka,mért zár be? Pár éve lett gyönyörûen felújítva! Nemsokára megyek a védõnõhöz,õ biztosan tudja,majd rákérdezek,és megírom!

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de remélem, hogy tényleg nem igaz! Kisfiam ott született, most megint várandós vagyok és ott szeretnék szülni! Mi a pletyka, mért zár be? Pár éve lett gyönyörûen felújítva! Nemsokára megyek a védõnõhöz, õ biztosan tudja, majd rákérdezek, és megírom!
Remélem nem:) Rokay doktor április végére még bevállalta a szülésemet, szóval szerintem addig tuti nem:) De ez mikori hír, mikor hallottad?
Én az egyik nõvérrel beszéltem errõl, mert én is hallottam.Azt mondta valószínûleg 1-2 évig még biztos nem.Az önkormányzattal volt állitólag valami macera.
A kérdező hozzászólása: Õ is rendes! :-)
Köszi, én is hallottam már több helyrõl, hogy rendes:) Viszont ha még itt vagy, akkor lehet egy olyan kérdésem, hogy terhesgondozásra is szõnybe jártál?Vagyis igazán az érdekel, h NST-re kell külön idõpontot kérnem elõre, vagy elég, h a Rókay beírta a könyvembe, h mikor kell mennem? Tettem fel erre vonatkozó kérdést, de sajna senki nem válaszolt:( KÖszi
A kérdező hozzászólása: Elég, hogy Rokay beírta. Akkor fogadnak. :-) Ott voltam én is.
Nagyon köszi, akkor nem telefonálgatok, ja meg még egy szintén butának tûnõ kérdés(még sosem vtam eddig Komáromban, magán úton jártam hozzá).Szóval a terhesgondozóba kell menni vagy szülészet-nõgyógyászatra, mert ugye két külön épület elvben... Még egyszer köszi a segítségedet!
A kérdező hozzászólása: Bemész a szülészet-nõgyógyászatra és ott megmondják. Nekem ott csinálták.
Okés, nagyon szépen köszönöm!Szép estét!
Nekem a Rókay lesz a dokim, ha kihúzom még egy hétig, ha nem, akkor a Vadász, aki helyettesíti, elvben
A kérdező hozzászólása: Én már szültem ott 2009. szept. 10-én, a dokim Rokay volt.
Én is Szõnyben fogok szülni kb.október 31.én nem hiszem hogy bezárna, tényleg kár lenne érte. Akik ott fognak szülni ki az orvosuk?
A kérdező hozzászólása: Hála Istennek!
Ismét elsõ vagyok, voltam a védõnõnél és rákérdeztem a dologra. Azt mondta, hogy nagyon régóta megy ez a pletyka de nem igaz, és hogy kizárt, hogy a tatabányai kórház eltudjon látni ennyi beteget!
A kérdező hozzászólása: Oda én sem! Inkább akkor elmegyek egy pestibe, vagy akárhova, csak Tatabányára nem
Elsõ vagyok, na ez nagyon jó hír! Mindenképpen ott akarok szülni, nem szívesen mennék Tatabányára!
A kérdező hozzászólása: Remélem mégsem fog bezárni (demonstráljunk!), mert ilyen jó szülészet nincs több a megyében.
A kérdező hozzászólása: Mostanában egy ismerõstõl, aki szeret "károgni". Én is ott szültem, remélem hogy nem fog bezárni, mert szeretnék még ott!
A kérdező hozzászólása: Neked is és kívánom, hogy Te is érezd magad olyan jól ott az alatt a pár nap alatt, amíg benn tartózkodsz a kórházban, mint én! Nekem fantasztikus élmény. :-)

Mit tehetnék? Sajnos vonzódom a tanáromhoz, pedig nem igazán az esetem, de még is kívánom! Hogy küzdjem el ezt a szexuális éhséget iránta?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt egy tanárnõvel(biszex lányként),és egyszer majdnem kiborítottam neki a bilit 12.osztály végén(ebben az évben).De nem tettem,csak sejthette,hogy mi történik bennem.Úgy gondoltam,hogy mivel úgysem lehetne semmi(férfi tanárokkal sem lehetett volna semmi szerintem),ezért lemondok róla,és csak az álmaimban lesz az enyém.Ott az enyém volt,amennyit és ahogy akartam,de mihelyst eljött az év vége,úgy kezdtem elfelejteni azt az erõs vonzalmat,amit egyébként iránta éreztem. Akihez vonzódtam,és tényleg érdekelt,és õ is engem,annak baromira nehezen felejtettem el az érintését.Most 1 hete volt egy kalandom...és neki is nagyon nehezen felejtem az érintését.Ma is végig úgy éreztem,hogy nem tudom elfelejteni azt,ahogy megérintett,vagy ahogy bevadított. De különben elõbb-utóbb el lehet.Csak mással! Szóval keress valakit,akit megkaphatsz,és rögtön elmúlik minden vonzalmad a tanárod iránt. 18/L

Nekem is ez volt egy tanárnõvel(biszex lányként), és egyszer majdnem kiborítottam neki a bilit 12.osztály végén(ebben az évben).De nem tettem, csak sejthette, hogy mi történik bennem.Úgy gondoltam, hogy mivel úgysem lehetne semmi(férfi tanárokkal sem lehetett volna semmi szerintem), ezért lemondok róla, és csak az álmaimban lesz az enyém.Ott az enyém volt, amennyit és ahogy akartam, de mihelyst eljött az év vége, úgy kezdtem elfelejteni azt az erõs vonzalmat, amit egyébként iránta éreztem. Akihez vonzódtam, és tényleg érdekelt, és õ is engem, annak baromira nehezen felejtettem el az érintését.Most 1 hete volt egy kalandom...és neki is nagyon nehezen felejtem az érintését.Ma is végig úgy éreztem, hogy nem tudom elfelejteni azt, ahogy megérintett, vagy ahogy bevadított. De különben elõbb-utóbb el lehet.Csak mással! Szóval keress valakit, akit megkaphatsz, és rögtön elmúlik minden vonzalmad a tanárod iránt. 18/L
Majd az idõ megoldja, úgyse lesz semmi más a való életben!
A kérdező hozzászólása: 1. Neked viszonyod volt a tanároddal?
Véletlenül nem te vagy egy mai kérdezõ fia.
Nagyon mocskos és gonosz ember vagy amiért az én kérdésem alapján hablatyolsz! Remélem hogy lesz ettõl még több idõd írogatni marhaságokat! Na szevasz kedvesem!
De sok ideje van valakinek...
Feleség szemszögébõl már volt délelõtt. (Nincs kád anyósnál.)
A feleség és a macska szemszögébõl is kiírod még ma este ezt a kérdést?
Meglátogatod édesanyádat, eltöltesz nála a csádoddal együtt egy órát, s megmondod, hogy programotok van. Amúgy, csak csináld. Ugyanezt fogod visszakapni a gyerekeidtõl. Most neveled beléjük, hogy amikor felnõtté válnak, a szülõ már csak nyûg. Nem te vagy véletlenül a feleség? :-)
kamu...
Feleség megy, kamukérdezõ marad. Téma lezárva.
Ismerd be anyád elõtt, hogy te magad nem akarod látni, nem pedig a feleséged utasítására. Csúnya dolog a másikra kenni a kellemetlen dolgot (feleségedre). Légy anyáddal õszinte.
Felhívod anyádat és megmondod neki, a hátad közepére kívánod õt. A saját önszántadból. Ettõl még gondolhatja, hogy a feleséged sugallta, de nem mindegy ? Így is-úgy is durca lesz belõle.
Jaj... Legalább egy napot hagyjatok ki a pro/kontra kérdések közt, mert így piszok feltûnõ! :D
Van egy korábbi kérdés ma. Egy anyós tette fel a "drága kis menyérõl" olvasd el.
Ha ennyire elviselhetetlen meg menni sem akarsz hozzá, akkor nem teljesen mindegy, mit gondol magában rólad?
Ez a kérdés már milliószor olt, hülye meny nem foglalkozna ennyit az anyóssal jobb élete lenne.

Felnõtt korban ugye nem igaz, az mint tiniként, hogy akkor is szerelmes lehet egy szép lány egy fiúba ha nincs semmije sem?

Tehát tiniként volt, hogy csak egy kis zsebpénz elég volt, plusz egy virág, udvarlás és már enyém is volt egy egy szép csaj. Nem volt se kocsim, se pénzem, semmim.

Legjobb válasz: Hát jah, ilyenkor már nem úgy megy. A nõ szülni akar, ahhoz meg kell a pénz. Szal 25 felett a romantikus séták már kevesek, de nagyon...

Hát jah, ilyenkor már nem úgy megy. A nõ szülni akar, ahhoz meg kell a pénz. Szal 25 felett a romantikus séták már kevesek, de nagyon...
Nem feltétlenül mennek mindig erre. Fõleg ha van gyermekük. Én 16/F vagyok, a párom 24/N és van egy 11 hónapos kisfia. Nem az enyém, még az elõzõ párjáé. 1 hónapja együtt lakunk. Nincs kocsim, nincs pénzem, nem vagyok egy álompasi (hosszú hajú rocker vagyok), a diákmunkából épp hogy megvan az albérleti díj+rezsi, az õ munkájából megvan a kaja. Egyéb kisebb ruházati dolgokra meg ilyesmikre pedig mindkettõnk családja segédkezik. És nem pótapát keresett a gyereknek, hanem magának társat. Ugyanis azzal együtt szeretett belém, hogy tudta, délelõtt tanulok, délután dolgozom, tehát kora reggel megyek, késõ este jövök. És amikor összejöttünk, akkor még szó se volt közös lakásról meg ilyenekrõl. Szimplán csak két külön házból a párkapcsolatról volt szó. A közös lakás saját ötletem volt mert azért így mégiscsak kényelmeseb. A barátnõi elmondták nekem, hogy azt mondta nekik a párom még az elején, hogy õ akkor is velem akar lenni, ha én nem veszek részt a gyereknevelésben. Szóval az itt felsorolt válaszolóknak, és a kérdezõknek is erõteljesen kihangsúlyozom, hogy felejtsék el az általánosítást, mert mindegyik máshogy gondolkodik. Nem lehet korcsoportra szedni még "körülbelülre" sem a gondolkodásmódot. Neveltetés kérdése.
Nem! Van külön lakásom, autóm, átlagos, . itt bevallhatom mert anonim, 190 e Ft-os fizum amibõl egyedül jól megélek. Állítólag hülyén sem nézek ki. Eddig 3 barátnõm volt fél év illetve 1-2 év kihagyásokkal mert volt h nem jött össze. Ha az egzisztenciám miatt lakás autó fizu miatt kellek egy nõnek akkor húzhat a francba!
Az a baj a hozzáállásoddal, hogy még csak nem is feltételezed, hogy ezeket a dolgokat egy nõ simán összehozza magának egy férfi nélkül is. Nekem pl sikerült. Ezért nem aggaszt, hogy csóró a pasim. Legalább szeret. Na mindegy, nektek úgy is hiába beszélek, mert úgy is szemellenzõsök vagytok, arról nem is beszélve, hogy a normális nõket észre sem veszitek, csak azokat, akik a diszkóban rázzák magukat. Gõzötök sincs az igazi életrõl.
Valóban más a dolgok állása, szal ebben a korban azért már kell valamit virítani, szal nem árt, ha van egy kocsid, jól fizetõ állásod meg stb.
Én is egy olyan fiúval vagyok együtt, aki a szüleinél él, és nem állnak valami jól. Viszont ha nem látnék benne lehetõséget, hogy akar valamire jutni az életben, akkor elhagynám. Ez alapvetõ túlélõösztön, egy társra van szükségem, nem egy link alakra, akit nekem kell rendeznem. Szükségem van arra, hogy a bajban támaszom legyen, és lehessen vele családot alapítani. Lehet, hogy ettõl számító leszek, de akkor vállalom azt is, bár számomra ezek alapvetõ dolgok. Szóval bárhogy is állsz most, ha tudsz küzdeni egy kedvezõbb életért, azt szerintem a legtöbb lány értékeli.
Jól van, hidd el, h ha majd egy életképes, igazi férfi lesz melletted, akkor rájössz, h szeretnél szülni. Sõt azt fogod kérdezni, h minek voltam együtt eddig ezzel a luzerrel.
Na meg a mai lányoknál nem az igaz szerelem dominál, inkább a pénz, kocsi lakás, na meg a féktelen szórakozás a prosti szintû dugással!
Ha nem vagy kíváncsi a válaszokra, minek írtad ki a kérdést? Tényleg ekkora idióta vagy? 1-eske, 26 vagyok és baromira nem akarok szülni, a pasim csóró és imádom.
Jól látod barátom
*kényelmesebb - kimaradt egy "b" betûm :D
nem õ a LB-d
válassz egy nagyobbat, ha túl kicsi
egyezzetek meg
vagy csak üss vissza
Verjétek szét egymást.
Ha valaki ütöget és piszkál, az semmiképp nem számít barátnak.
Rugd szájba!
A kérdező hozzászólása: :::DDD!!! Köszi. Már óvodás korunk óta ismerjük egymást, de ha jobban belegondolok akkor is rám erõltette magát ! Am most "összevesztünk" állapotban vagyunk. Már létrehozott egy "Utáljuk ÕT" Clubot. Köszi a válaszokat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!