Találatok a következő kifejezésre: Nem haladok az (66 db)

Kezdi felőrleni az idegeimet az, hogy nem haladok az érettségi-tételek kidolgozásával úgy, ahogy beütemeztem és nem fogok velük végezni. Most elgondolkodtam, hogy majd milyen életem lesz ezután. Bővebben lenn (? )

Megér nekem annyit Arany Õszikék-ciklusának meg Jónás könyve elemzésének bemagolása, hogy ezért kiidegeljem magam? Err?l fog majd szólni az életem egy nyugati típusú világban, ha majd munkám lesz? Hogy a megfelelés, a kívánt szint elérése, a megfelel? teljesítmény érdekében tönkretegyem magam, feláldozzam az egészségem? Ami azt illeti, látok erre példát... mert nekem ilyen típusú élet nem kell. Nekem az egészségem fontosabb, mint a 200 éve halott költ?k, meg akármi, amivel találkozom majd a kés?bbi életemben.

Legjobb válasz: Ha gazdag, sikeres és menõ emberként akarsz boldog lenni, akkor van értelme. Ha lelki boldogságra vágysz akkor nincs. A döntés a tiéd.

fél életedet [email protected] tanulásra és azt éred el vele hogy épp hogy kijösz belõle egy hónapban ;)
Ha gazdag, sikeres és menõ emberként akarsz boldog lenni, akkor van értelme. Ha lelki boldogságra vágysz akkor nincs. A döntés a tiéd.
Már nem azért, de nem normális dolog hogy valaki letegyen négy diplomát és azt mondja hogy az integráltszámítás azért hasznos mert társaságban van témád.. Ezen mega holt költõk társaságán jót röhögtem, kár hogy ezt te komolyan is gondolod..:D Viszont az már gond ha valaki attól lesz boldog hogy annyit dolgozik mint a csacsi és szegény gyerekeit meg elhanyagolja.. Gondolj bele szegényeknek milyen jövõjük van ha nem is foglalkozol velük csak dolgozol, dolgozol és azon idegeskedsz hogy mikor veszted ela z állásod
Nem akarok vitatkozni veled, mert undorodom a stílusodtól! De nem akarok vele dicsekedni, de nemsokára lesz érettségim, eddig dolgoztam már nyári munkákon is hetekig!! Van egy stabil baráti köröm, van egy gyönyörû barátnõm, sikerült lefogynom több mint 10 kilót, minden héten járok discoba, arénába plázázok, mozizok ergo én szoktam kiscica kikapcsolódni is ellentétben veled. Ezen kívül most keresek állást önkéntes munkára kórházba. Majd ha neked ilyen színes életed lesz csak szólj, addig ne üljél ilyen magas lovon ;) 18/f voltam
lúzernek? igen? te mit tudsz felmutatni az életben? Valószínüleg semmit.
akkor legyél boldog vele, de akkor is lúzernek tartalak
1. az integrálszámítáásal azt akartam kifejezni, hogy mind humán mind reál alapjaid vannak, hozzáûszólhatsz mindenhez. 2. nem aggódom az állásom miatt, mert jelenleg is 3 helyre mehetnék azonnal, ha akarnék. Tudod, ha valamiben jó vagy akkor már téged keresnek és próbálnak elcsábítani és nem te aggódsz az állásod miatt. Ez is a 4 diploma haszna. 3. épp ezért van a gyerekeimre idõm, mert amikor velük voltam akkor otthonról dolgoztam, amennyit akartam. Ezt is csak akkor teheted meg, ha téged akarnak és nem te kuncsorogsz a melóért. és ennek az alapja az, hogy sokat tanulsz és jól dolgozol
persze, kedves 7. Aztán ezek a szerencsétlen lúzerek 600 ezret keresnek nettó, megengedhetik maguknak, hogy legyen 3 gyerekük és boldogan éljenek... neked pedig savanyú a szõlõ
Mindig is rühheltem a többdiplomás embereket hogy úgy el vannak szállva maguktól. Nekik nincs más csak kényszeres személyiségzavaruk, súlyos szorongásaik és tele vannak fóbiákkal. Akik egyre több- és több diplomát akarnak ott mindig valami hibádzik. Az egyetemena legtöbb ember lúzer, ronda, szerencsétlen és mivel nem érzik jól magukat éjjel-nappala [email protected] tankönyveket magolják.. És ezt nem én mondom, hanem kismillió példa bizonyítja.
A kérdező hozzászólása: "Ha gazdag, sikeres és menõ emberként akarsz boldog lenni, akkor van értelme. Ha lelki boldogságra vágysz akkor nincs. A döntés a tiéd." Véleményem szerint egyfajta boldogság van és az mindig lelki. Megtalálhatja az ember üzletemberként is és remeteként is. De nem hinném, hogy az üzleti sikerességtõl függ. Amit akkor érez az ember, az csak egy elégedettség, mint a jól végzett munka öröme. De ahogy változnak a körülmények, ahogy nem elég ugyanaz a teljesítmény, elmúlik. A boldogság nem ilyen.
Nem értem az érettségin mit kell idegelni, az nem nehéz. Az egyetem kell, ha normális állást akarsz, és nagy hülyeség, ha azt hiszed, hogy nem leszel ezért boldog. Nekem 4 diplomám van, szép csaláûdom, jó állásom, és boldog vagyok, pedig életemben kismillió vizsgát tettem le. A munkahelyemen pedig néha magamat kell leállítanom, mert nagyon szeretem amit csinálok, de néha kell egy kis pihi, amikor az agyamat le kell állítani, hogy pl otthoón nejárjon tovább. És mindehhez kellett a halott költök bemagolása és az integrálás megtanulása is. (nem is bánom, társaságban irodalmi témákról is el tudok beszélgetni bárkivel)
A mai vilagban tudsz ugy is boldogulni ha van egy jo otleted, abbol csinalsz egy szuper termeket, uzletet epitesz ra, kapcsolatokat epitesz, stb. Az en kornyezetemben aki a hagyomanyos modon akarna boldogulni ahogy te is irod, leginkabb felkopik az alluk, akik meg meg mertek lepni azt amit en irtam, azok pedig viragoznak. A dontes a te kezedben van. Ha bele akarsz betegedni a 45 evig tarto munkaba es egy irodaban ulni akkor is amikor kint sut a nap es lehetnel a strandon is, akkor tanuld tovabb az Oszikeket. (velemenyem szubjektiv, sajat tapasztalataimon alapszik, ha valakinek nem tetszik akkor gorduljon at felette, nem kerek idiota megjegyzeseket)
Szia! Az egyetemell kapcsolatban nyilatkozhatok. Az már nem becsületes oktatás és számonkérés. Bármennyit tanulhatsz, ha megbuktatnak, itt már minden csak a pénzrõl szól. Gyûlölöm! Ha eszed van, fogod magad és külföldre mész. Én ezt tettem érettségi után, majd az egyetem miatt visszajöttem. Azóta is bánom, míg élek bánni fogom! 23/N
A kérdező hozzászólása: Vagy ott van az egyetem, amirõl már közhelyszámba mennek a vizsgaidõszakos, egész éjjel-tanulós rémtörténetek, amikor mindenki kikészül. Erre trenírozza magát az ember, aztán bekerül a munkaorientált világba és az egész élete arról szól, hogy "többet, többet, mert ez nem elég". És sosem lesz boldog. Ennek így mi értelme?

Miért nem haladok az életben?

Párkapcsolat terén nehéz dolgom van,ugyanis nem találtam még olyan embert aki tetszett volna is és akivel eltudtam volna beszélgetni úgy ahogyan én azt szerettem volna.Érzem és tapasztalom, hogy egy intelligensebb, érzelmesebb embernek sokkal nehezebb az életben boldogulnia, pl. mindig a maximumra törekszik, nagyon ritka, hogy elégedett lenne magával vagy az elért eredményeivel, nehezen érti meg a többi ember stb..

Legjobb válasz: Talán pont ezért, mert csak a tökéletessel éred be. Egy kicsit ha alább adnál az elvárásaidból, több sikerélményed lenne, és rájönnél, hogy pont az a tökéletes ember számodra, akit eddig nem is hittél annak. :)

Talán pont ezért, mert csak a tökéletessel éred be. Egy kicsit ha alább adnál az elvárásaidból, több sikerélményed lenne, és rájönnél, hogy pont az a tökéletes ember számodra, akit eddig nem is hittél annak. :)
ne add alabb. azonban bizonyos dolgok hatterbe es mas eddig jelentektelen dolog eloterbe helyezese nagyban megvaltoztathatja a modjat a parvalasztasodnak

Nem haladok a hozzátáplálással, csak az őszibarack megy. Hogyan tovább? ! 5 hónapos a csöppem, és nem nagyon haladunk a hozzátáplálással. Persze tudom, hogy nem lóverseny, és nem is erőltetem, nem is tudom jól csinálom-e.

Reggel szopizik, vagyis az túlzás, mert 9-10 körül kel...jó alvó :-)

Legjobb válasz: nehéz ügy. Marad az, hogy õszibarackhoz nagyon kicsi mást raksz és midnig kicsit többet csak megeszi elöbb utóbb valamint próbálhatsz céklát is esetleg.

nehéz ügy. Marad az, hogy õszibarackhoz nagyon kicsi mást raksz és midnig kicsit többet csak megeszi elöbb utóbb valamint próbálhatsz céklát is esetleg.
És mi a helyzet a krumplival?? Nálunk az mindennek az alapja és ahhoz aztán mindent keverhetek. Mi ugyan 10 hónaposak vagyunk, de mi is 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást és a babóm se komázta a sütõtököt és/vagy s.répát se. Ha az alma fogja a pociját, valószínûleg a krumpli is fogja, de ezt úgy hidalhatod át, hogy raksz a krumplihoz és picike (pl teáskanálnyi) Rámát vagy valamilyen növényi olajat. Ez kompenzálja a "fogást" és fog tudni kakilni..
Egyenlõre elég neki 1 étkezés gyümölcsbõl, a többi még szopi legyen és ne tápszer vagy fõzelék.Majd kb. 7-8 hónaposan ráérsz mégegy étkezést kiváltani fõzelékkel. Még nem is igazán kellene neki fõzeléket, gyümölcsöt kapni , valószínûleg még nem érett hozzá, ezért is nem fogadja el a zöldségeket. Lehet hanyagolhatnád is még egy hónapig a hozzátáplálást. Szopizzon még inkább, ráér még a hozzátáplálás.Nem kell vele sietni, lesz még rá elég idõ, hogy ehet mást.védõnõ
A kérdező hozzászólása: Azért kezdtük el a hozzátáplálást, mert nincs elég tejcsi, ha a fejem tetejére állok akkor se, pedig nagyon szeretném... Ezért állunk most úgy, hogy reggel szopizik, ami nagyjából elég neki, napközben már hetek óta nem hajlandó szopizni, mert 1-2 perc után üvölt, nyilván érzi, hogy ebbõl nem lesz teli pocak, mert akkor már csak csordogál. A másik cicire ilyenkor már rá sem tudtam tenni. Úgyhogy napközben fejek, és így gyûlik össze annyi tejcsi, amit a vacsira oda tudok neki adni. De van olyan is, hogy még ekkor is kér rá pótlást. Egyébként akkortól kezdõdött ez a kínlódás, mikortól átalussza az éjszakát. Úgyhogy jobbnak láttam, ha hozzákezdünk, minthogy egész nap tápszert egyen... Egyébként ma csak megpróbálkoztam a sütõtök-õszibarack párosítással kb 1/3 - 2/3 arányban, összeturmixoltam pépesebbre, és imádta...még jobban mint a barackot magában :) Délután pedig rápróbáltunk a vaníliás tejpépre, ami szintén nagyon szeretett, ha oda adtam volna neki egy egész adagot, azt is megette volna...
A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzá, hogy mivel csak 4x eszik naponta (9-10 körül reggeli, 12-13 körül ebéd, 16 körül uzsi és 19-20 körül vacsi), hová kellene rakni neki a fõzeléket? Mert ugye azt javasolják, hogy reggelire tejcsi, tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsi gyümölcs vagy tejpép, vacsi tejcsi. De a 10 órai reggeli borítja ez egészet. És próbáljak esetleg ezzel a gyümölccsel úgy kezdeni valamit...ha már ez ennyire bejön neki, hogy esetleg riszt adok hozzá? Valahol azt olvastam, hogy az jó a gyümölcshöz. Vagy a fõzelék felé kéne inkább terelni valahogy?


Egy esteben nem kell illetéket fizetni ha pénzajándékot számlára utalással ad az ajándékozó.
Nem az ajándékozási illetéket törölték el, hanem az örökösödésit.
Kell ajándékozási illetéket fizetni, pláne ingatlan után. Az öröklési illetéket sem törölték el, csak enyhítették bizonyos esetekben.

A segéd motorra valo jogszabály (komentben). Az a kérdés hogy miért nem számit egy 150ccm es belső égésü motor egyéb motornak ha nem haladja meg a 4kw-ot?

Olyan két-, három- vagy négykerek? járm?, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú bels? égés? motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítmény? egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Legjobb válasz: Te magad írtad le a választ: "amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsõ égésû motor ..." 150cm3 igencsak 50felett van.

Te magad írtad le a választ: "amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsõ égésû motor ..." 150cm3 igencsak 50felett van.
A segédmotor minõsítéssel mindig csak a bajok, és félreértések vannak. Igaza van a kérdezõnek. Ott van a szövegben, hogy "50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsõ égésû motor VAGY (!!!) legfeljebb 4 kW teljesítményû egyéb". Tehát a leírás szerint ha a 125-ös motor nem erõsebb 4kw-nál, segédmotornak számít. Én csak azt nem értem, hogy a mopedautó hogyan minõsülhet segédmotornak? Oké, 4 kerekû, ami a smkp definíciójában is benne van. DE 50-esnél, és 4kw-nál jóval nagyobb motor van benne, mégis lehet smkp jogsival vezetni!
50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsõ égésû motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményû egyéb motor hajt, de itt a vagy szó tökéletesen pontos, hiszen belsõ égésû motor max 50cm3 lehet benne, a vagy szó itt érthetõ pl villanymotorra, tehát lehet 50es kétütemû helyett max 4kW os villanymotor, de belsõ égésû csak 50cm3!
A kérdező hozzászólása: De VAGY szo nem utal ara hogy mi tartozik bele.
De, utal rá. Mégpedig úgy, hogy a belsõégésû motortól elválasztja az egyéb motorokat. Márpedig egy ilyen, egyértelmû csoportosítás úgy mûködik, hogy valami vagy az egyik csoportba tartozik, vagy a másikba. Olyan nincs, hogy mindkettõbe vagy egyikbe sem. Ha a négyütemû, 150-es motorról beszélünk, akkor az belsõégésû motor, vagyis annak a szabályai vonatkoznak rá. Ha villanymotor lenne, akkor motor ugyan, de nem belsõégésû, hanem - az itt leírtak szerint - egyéb motor. Arra vonatkozik a 4 kW-os szabály. Ennyire nehéz megérteni?

Nem igazságtalan hogy miközben haladunk az önkényuralom felé, közben romlik a közbiztonság?

Kádár idején a hatalmi elnyomást és a nyugathoz képest rossz életkörülményeket, a szinte kiváló közbiztonsággal kompenzálták.

Legjobb válasz: Azért rossz a közbiztonság azért enyhék az ítéletek hogy a nép követelje a rendõrállamot. A közbiztonság ugyan javulni fog viszont a szabadságjogokért cserébe. Lásd amerika szep. 11. Lehallgatások, net korlátozás, teljes kontroll stb. Tehát ez tudatos. Ezért van ennyi bûnügyi hír. Nem mellesleg a bûnügyek politikailag független hírek.. Egy kis amerikai rendõrség : http://www.youtube.com/watch?v=_TPucQHtHZs

Azért rossz a közbiztonság azért enyhék az ítéletek hogy a nép követelje a rendõrállamot. A közbiztonság ugyan javulni fog viszont a szabadságjogokért cserébe. Lásd amerika szep. 11. Lehallgatások, net korlátozás, teljes kontroll stb. Tehát ez tudatos. Ezért van ennyi bûnügyi hír. Nem mellesleg a bûnügyek politikailag független hírek.. Egy kis amerikai rendõrség : http://www.youtube.com/watch?v=_TPucQHtHZs
A világon a szubjektív biztonságérzet békeidõben mindig látványosan romlik, nemtõl, végzettségtõl vagy akár földrajzi koordinátáktól függetlenül. Ezen semmilyen kormány nem tud segíteni, az objektív eredmények javításához meg társadalmi szemléletváltás nomeg nagyobb büdzsé kéne. Hát egyik közeledtétõl sem kell kimondottan rettegnünk. A rendõrállamot meg ne sírd vissza, nem úri muri az.
Miért, haladunk? Miért, romlik? A kádáros téma még oké, akkoriban a cigányokat nem ajnározták még annyira a liberálisok, tudták a romák hol a helyük. Mindig is ellene voltam a kommunizmusnak, de ezt az egyet rühellem a rendszerváltásban. Elõtte legalább kuss volt nekik, és normálisan tudtunk élni egymás mellett. A mai igazságszolgáltatás gyakorlatilag egyáltalán nem fékezi õket. Ha lop, gyilkol, és elkapják, úgy is jó, ha nem, úgy még jobb.
Bizony, akkoriban tudták a cigányok, hogy hol a helyük. Idõsebbek szoktak mesélnek olyan rendõrrõl, akit ha megláttak a cigányok az utcán, akkor visszafordultak.Na ilyenek kellenének ma is. Akkoriban az elvtársak nem bántak kesztyûs kézzel a cigányokkal, ha elkezdtek "cigánykodni", akkor ütötték verték õket.
Talán nem kellett volna kiszorítani a cigányokat a munkaerõpiacról, és akkor jó lenne a közbiztonság!

Milyen papagájt ajánlanátok ami aranyos, okos és szép is, és az ára nem haladja meg a 20 000 ft-ot?

Legjobb válasz: Ez nem így megy. Elõször írd le mit tudnál nyújtani a madárnak(kalitkaméret,hány óra foglalkozás naponta,stb) és utána jöhet az hogy mit vársz el pl. hajlamos legyen-e a hangutánzásra vagy mind1,mennyire lehet hangos(mondjuk ezt nem annyira lehet megmondani mert mindenkinek más a hangos de azért kb.),mennyire legyen aktív,stb. Gyerek is lenne mellette,vele vagy csak felnõttek? Egyébként azt remélem tudod hogy a kalitka kb.20ezer vagy több. A havi kajaadagja is pár ezer(nem csak a magra gondolok). Ha idõvel lesz egy párja,társa(remélem lesz) annak külön kalitka kell egy ideig ami megint pénz. Ha netán orvoshoz kéne vinni ott is otthagysz sok ezret( +a szállítókalitka ára amit amúgy alapból is ajánlott venni mert bármikor bármi történhet ami miatt egybõl rohanni kell az orvoshoz). Szóval a papagájtartás nem az a hobbi amit olcsón megúszol.

Ez nem így megy. Elõször írd le mit tudnál nyújtani a madárnak(kalitkaméret, hány óra foglalkozás naponta, stb) és utána jöhet az hogy mit vársz el pl. hajlamos legyen-e a hangutánzásra vagy mind1, mennyire lehet hangos(mondjuk ezt nem annyira lehet megmondani mert mindenkinek más a hangos de azért kb.), mennyire legyen aktív, stb. Gyerek is lenne mellette, vele vagy csak felnõttek? Egyébként azt remélem tudod hogy a kalitka kb.20ezer vagy több. A havi kajaadagja is pár ezer(nem csak a magra gondolok). Ha idõvel lesz egy párja, társa(remélem lesz) annak külön kalitka kell egy ideig ami megint pénz. Ha netán orvoshoz kéne vinni ott is otthagysz sok ezret( +a szállítókalitka ára amit amúgy alapból is ajánlott venni mert bármikor bármi történhet ami miatt egybõl rohanni kell az orvoshoz). Szóval a papagájtartás nem az a hobbi amit olcsón megúszol.
Hullámos. Meg beszélni is tud.
Hát ez embertõl függ, hogy mi a szép hang. Én például jobban szeretem a barraband rekedt károgását, mint a kissándor éles hangját. Az igaz, hogy minden madarat meg lehet szelidíteni, és egy szintig utánozni is tud. De pennantot, rozellát én inkább kinti röpdébe ajánlom. Mert nem azok a szobai bújós természetü madarak.
A kis sándornak nagyon szép hangja van és meg lehet tanítani beszélni. Evvel szemben a barrabandjaim nak nincs szép hangjuk és úgy mint a rozellák eléggé idegbetegek tudnak lenni, de szelídek, mert elveszik kézbõl a kaját, csakúgy, mint az madarásztársam pennantja. Szóval szerintem bármejiket meg lehet tanítani beszélni. Ja. a nimfát azt nem. Az enyémek nem tudnak beszélni, csak dallamot utánozni :) )
rozella, nimfa, hullámos, rozsás fejû
A rozellát és a pennantot nem lehet megszidíteni. Legalább is sosem lesz olyan szelíd mint egy pyrrhura. A kissándort se ajánlom lakásba, mert elég élesa hangja. Szakállas papagájt tudsz venni 13-ért, bár õ is elég hangos tud lenni. De nem annyira mint a kissándor, és még beszélni is meg lehet tanítani.
Rozella, Barraband, Pennant, én kaptam ajánlatot kis sándorra 17 ezerért.
Nem, a szenegáli papagáj afrikában él, a pyrrhurák pedig dél amerikában. Egyébként én is a pyrrhurákat ajánlom. 20ezerbõl kijön egy tûzfarkú pár. De ha dodsz rá még 5ezret, akkor az egyik lehet hypoxantha.
A kérdező hozzászólása: Lehet h hülyeség amit kérdezem de ez nem a szenegáli papagáj másnéven?
Pyrrhura? Kézzel nevelt is csak 20-25 ezer. Nagyon könnyen, hamar szelídülnek(több éves nem kézzel nevelt röpdemadarak is általában). DE "nagyon kettesével kell tartani" típusú papagáj mert nagyon fontos nekik a testi kontaktus. Összebújnak alváshoz, vakargatják egymást, stb. Naponta órákig képesek elülni az emberen ettõl boldogok. Általában alapból embertiszták azaz nem ürítenek emberre. Kicsi testû de nagypapagájosabban viselkedik. Nem hangos. Egy röpdébõl való nem kézzel nevelt pyrrhura: http://www.youtube.com/watch?v=KgCDPC29610
A nõvéred tud majd eleget foglalkozni velük? Amúgy vannak jó papagájos könyvek, de szerintem a hullámostól a rozellán keresztül mindegyik nagyon szép. A lényeg, hogy tenyésztõtõl vedd! Nekem hullámosaim vannak, gyönyörû kékek és rettentõ okosak. Az egyik 20 különbözõ szót tud mondani, pedig még nincs is egy éves.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h ezt elmondtad, de értek az állatokhoz és nagyon sok idõt fektetek rájuk. Minden ki van számolva, a plussz kölcségekre elvan téve pénz. Ezekmellett igaziból nem baj, hogy hangos vagy vmi rossz tulajdonságú, csak a 20 000 ft alatt legyen a papagáj az azért van mert a nõvéremnek szeretnék venni és ebbe a kölcségkeretbe fér bele.
vegyél egy fischert, õk a legcukibbak...

Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot? "A kizárólag üzemi célt szolgáló tárgyi eszközök, nem anyagi javak beszerzésére, előállítására fordított kiadás a felmerülés évében elszámolható, ha az a 100 ezer forintot nem haladja meg. "

Kiadnám az ingatlanom, adózva. Ha új háztartási gépet/bútort veszek bele, azt leírhatom a lakbér bevételemből?

Legjobb válasz: Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x,y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."

Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x, y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, sajnos így direktbe nem írtuk bele, hogy bútorozott a lakás, de az szerepel a szerzõdésben, bármi bútor/tárgy eltünik a lakásból, a kaució összege felel érte. Remélem ez is elég bizonyíték a NAV-nak, hogy bútorozott az ingatlan.
Azért egy leltári ívet ugye összeállítottatok?

Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmet be kell-e vallani, ha van más bérjövedelem is, és az előbbiből származó kifizetett összeg nem haladja meg a 840000 Ft-ot?

Az adóbevallásban munkaviszonyból származó bérjövedelem 711652 Ft, levont adóelőleg 113864 Ft. Egyszerűsített foglalkoztatásból a kifizetett összeg 226840 Ft, közteher (szja) 26500 Ft. Egyéb szerzett jövedelem nincs. De ha így töltöm ki a bevallást, akkor lesz visszafizetendő adó. Jó ez az elgondolás? Az adóbevallás első sorában feltüntettem a 711652+226840 Ft összegét, és a ténylegesen levont adóelőleg sorba pedig a 113864+26500 Ft összegét.

Legjobb válasz: Megjegyzésként írnám, hogy az általad említett "közterher (SZJA)" az nem az EFO-s jövedelmedbõl levont SZJA elõleg, hanem a munkáltató közterhe. Ezzel Neked nem kell számolnod, mivel ebbõl a jövedelembõl nem vonnak adóelõleget.

Megjegyzésként írnám, hogy az általad említett "közterher (SZJA)" az nem az EFO-s jövedelmedbõl levont SZJA elõleg, hanem a munkáltató közterhe. Ezzel Neked nem kell számolnod, mivel ebbõl a jövedelembõl nem vonnak adóelõleget.
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval! Arra figyelj, hogy a befizetett összeg nem SZJA-elõleg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!