Találatok a következő kifejezésre: Nem hízik babám mi az oka (3 db)

Nem hízik a babám mi az oka?

Lassan 7 hós és kb egy hónapja 7700g.Nem sovány,s?t azt mondják rá hogy duci.Napi 2*tápszert kap tízoraira gyümit,ebéd zöldség és husi,uszi tejpép.Probléma lehet vagy ilyen korban ez már normális?

Legjobb válasz: Szia! A barátnómnek most lesz a kis fia 8 hós és "csak" 7,5kg.Az én babám 5 hós és 7,3 kg.Mindkét baba teljesen tökéletes súlyra.Ha nem sír, hogy éhes, akkor neki ennyi a táplálék felvétele ne izgúlj!!De beszélj a védõnõvel õ is megfog nyugtatni!Amúgy a babám az egyikhónapban 350 gr-t hízik a következõben meg képes 1 kg-t is felszedni, ez nálunk mindig így van.

Szia! A barátnómnek most lesz a kis fia 8 hós és "csak" 7, 5kg.Az én babám 5 hós és 7, 3 kg.Mindkét baba teljesen tökéletes súlyra.Ha nem sír, hogy éhes, akkor neki ennyi a táplálék felvétele ne izgúlj!!De beszélj a védõnõvel õ is megfog nyugtatni!Amúgy a babám az egyikhónapban 350 gr-t hízik a következõben meg képes 1 kg-t is felszedni, ez nálunk mindig így van.
A kérdező hozzászólása: Köszi idáig nálunk is így volt, csak most egy gramm sem jött, és meglepödtem, mert ilyen még nem volt
6 hónapos kor után lelassul a gyarapodás, ez normális, mert többet mozog. 1 éves korban is szopkott ilyen lenni, ráadásul akkor kevesebbet is szoktak már enni, pl a lányom, aki megevett 8 hónaposan 300 ml fõzeléket, most 120-150-nel is beéri 1 évesen.

Mi lehet az oka, hogy 3 hónapos babám nem hízik?

Kislányom 3 hónapos. 3050 g (2940 jöttünk haza) és 48 cm volt születéskor. Most 4970 g és 57 cm. Hetente egyszer fürdés el?tt megmérem, problémám az hogy két hete egy grammot sem hízott. Egy nap 5* eszik, négyszer anyatejet, egyszer tápszer. Az éjszakát végig alussza (este 10-1/2 11-t?l alszik és reggel 8-9 között ébred), jó kedv?, nagyon ritkán sír. Szerintetek mit csináljak? Az este már arra gondoltam, hogy reggel 5-6 között felkeltem, hogy egy evéssel több legyen, de akkor lehet a tejem nem lesz elég. Nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Azért nem hízik, mert cm-re nõ. Ne mért, mert elmegy a tejed az idegeskedéstõl.

Azért nem hízik, mert cm-re nõ. Ne mért, mert elmegy a tejed az idegeskedéstõl.
Ne mérd minden héten.....Mérd 3-4 hetente.

Mi lehet az oka hogy nem hízik a babám?

Legjobb válasz: Talán az, hogy nem eszik eleget?

Talán az, hogy nem eszik eleget?
Nem feltétlen êrez éhséget, mivel szûk a gyomra. Azaz ha mâs baba 1 alma után éhes marad, lehet a te babâdnak órákra teli lesz tõle a pocakja. Leírnád 1 napi êtrendjét?
Már régen nagy gond lehet nálatok! Ha az orvos 1 évesen észleli, hogy mennyire nem hízik a babád, már rég ott hagytam volna! A baba elsõ évében havonta ellenõrzi a gyermekorvos a babát, a védõnõ a hozzátáplálásban segít. Nem hiszem, hogy 1 éves korig kellett volna várni, arra gondolt az orvos, hogy majd hirtelen meghízik? Szopott a baba, vagy tápszeres volt? Mekkora most a gyermek? Mozgása korosztályának megfelelõ? Mit eszik és mennyit egy nap, mi a napirend? Mennyit alszik egy nap, mikor aludta át az éjszakát?
Hû, az nagyon kevés.. miket adsz neki enni? Amúgy nem feltétlen kell sîrnia ha êhes. Valszeg nagyon szûk a gyomra. Mennyivel született?
Hú, ez nagyon kevésnek tûnik. Mennyivel született, orvos, védõnõ mit mondd? Kivizsgálásokon voltatok? Az én lánykám 8 kg volt 1 évesen, folyton vizsgálgatták miért csak ennyi.
Mennyi idõs?
Sztem se lehet alkati, akkor nem ilyen szép súllyal született volna, akkor már a pocakban se nõtt volna meg ekkorára. Egy ekkora születési súlyú kisfiúnak már legalább 10-11 kg-nak kellene lennie 1 évesen.
Saját tapasztalatom nincs, a barátnõmnek volt ilyen problémája a babájának, de õt már a 2. hónapban elküldték és kiderült, h vmeik vitamin hiányzott neki(talán a vas, de nem 100%, ne kövezzetek meg ha hülyeséget mondtam, csak nem emlékszek pontosan). A lényeg, miután csepp formájában kapta semmi baja nem volt. Hízott rendesen. Szóval a dokid helyébe én simán elküldtem volna egy vérvételre.
Így van, lehet vashiányos is, bár az nem szokott lenni már a 3. hónapban, az késõbb jön elõ. Nem is küldött a doki se vér se vizeletvételre?
Ha alkati lenne, nem 3650nel született volna.
Milyen magas ehhez a súlyhoz?
húha ez nagyon kevés ez a súly, fõleg h milyen szép súllyal született.érdekes h senmi nem küldte el hamarabb kivizsgálásra.na meg a védõnöt is inkább hadd ne minõsítsem.a mi védõnõnk olyan h egyszer volt olyan nekünk pár hetes korában h 10 nap alatt csak 13 dekát hízott, és már azért berendelt próbaszopásra.és ha továbbra sem hízott voln acsak ilyen keveset akkor egybõl lett volna küldve kivizsgáléásra.amúgy az én kislányom 3450 grammal született, és 11 napja volt 5640 gramm.és 63 centi.3, 5 hós.
Bocs az OFF-ért, de most Én is aggódjak. Kislányom 2700-al született, 2550-el vittük haza, 1 évesen 8150 volt, 18 hónaposan pedig 9200. Nekem az égvilágon senki nem mondta, hogy kicsi lenne a súlya, pedig a gyermekorvosunk a városi kórház gyermekosztályának fõorvosa.
Vagy mint elõttem írták, lehet hogy vashiányos!
23:15-ös. 3700gr-al született- ez a 2700gr-hoz képest +1kg 1 évesen: 7 kg, a te kislányod: 8 kg, ez megincsak +1kg Azaz ennek a kisfiúnak minimun 9kg-nak kellene lennie. Én kisfiam is 9kg volt és igencsak vékonyka volt, pedig még 74cm volt, szóval nemis magas 1 évesen. Aztán elkezdett rendesen enni, tápszert kapni és 18 hónaposan 12kg. Ennél a kisfiúnál valami gond van. Vagy emésztési vagy felszívódási vagy bélrendszeri, valami van, ami nem normális.
Szerintem a napi 4 széklet már nem normális és a súlya is igen kevés. Hány centi a babád??? Jókedvû vagy sápadt, fáradt??? Bocsi de milyen a széklete??? Szerintem vagy nem jó az emésztése, vagy túl gyors. Én minél hamarabb kivizsgáltatnám! De tök jó, hogy ezt neked nem mondta eddig senki, hogy gond lehet! Egyébként te és az apja milyen alkatúak vagytok? Mert ha ti is 150 centisek és 45 kilósak vagytok akkor semmi baj a gyerekkel.
Szerintem is baj lehet. Az en kisfiam 1 evesen volt 9, 6 kg es 82 cm. Es O inkabb atlagosnak szamit foleg, hogy 3921 grammal szuletett. Mindenkeppen kell egy kivizsgalas.Ne hagyd magad, jarj utana.
Azért 3-4 óra alvás ebéd után szerintem nem kevés. Az én babám is beteg volt, de az orvosunk nem vette észre, én vittem el magánrendelésre, ahol rögtön meg lett abaj, ha az orvosunkra várok, nem is tudom most mi lenne.Ha te is érzed, hogy baj van, akkor lépjél és ne várj tovább
Azonnal menj már másik orvoshoz! Nem kell megelégedned egy ilyen orvossal és védõnõvel! Valahol mélyen még bûncselekmény szagot is érzek, ugyanis az orvos nem megfelelõen végezte a munkáját (foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés), a védõnõrõl nem is beszélve! De sajnos a ti felelõsségetek sem elkerülendõ (kiskorú veszélyeztetése), ugyanis ez a gyerek csontsovány - lehet beteg is -, akármennyit is eszik, tenni kell valamit! Szerintem minél hamarabb lépjetek valamit, mert ez a GYEREK EGÉSZSÉGÉRE megy! Sajnálom a gyermeked, mindenki csak átnéz felette, te pedig arra hivatkozol, hogy senki sem mondja, hogy baj van. Nem lehet a felelõsséget teljesen áthárítani sz orvosra!
Eszik már darabosat is? Pékárut szoktál neki adni? A leírtak alapján te jól csinálod amúgy. De a védõnõtök megérdemelne egy seggberúgást...
A kérdező hozzászólása: orvost már váltottam De amúgy semmi kivizsgálásra nem küldött Akkor tutti el vittem volna És ha alkatilag ilyen az nem lehet??????
A kérdező hozzászólása: Az egy baromság Õ amit neki kell megeszi nem sír hogy éhes lenne ha Éhes lenne nem aludna át órák hosszat nem?
A kérdező hozzászólása: 1 éves a kisfiam. És 6, 85 kg
A kérdező hozzászólása: még nem voltunk kivizsgláson. most megyünk 7-én gasztróra. 3650-el született Védõnõ semmit és a dokinõ sem mond semmit? Ti voltatok kivizsgáláson? És mit mondtak volt gond?
A kérdező hozzászólása: Eszik mindenfajta zöldséget gyümölcsöt , húst szóval szinte mindent Miért akkor hogy jelezné ha éhes ha nem sírással egy ilyen pici baba?
Furi, hogy a védõnõ, doki nem kevesli. Az én lánykám 3 kg-mal született, 6 hónaposan 6, 5 kg volt utána hízott csak keveset így lett 1 évesen 8 kg. Mindig azt mondták, hogy valami oka van annak, hogy nem hízik. Voltunk vizeletvizsgálaton, vérvizsgálaton, ultrahangon, mérnem kellett mennyiket szopizik. Nem találtak semmit, bár õ fogzás idején alig akart enni közbe meg nagyon mozgékony volt, én mindig mondtam a dokinak hogy ezért nem hízik. Egyébként van baba, aki nem sír, hogy kevés neki a kaja, mert kisebb az étvágya, elég neki kevés is, viszont a fejlõdéshez az kell, hogy megfelelõ mennyiséget és minõséget egyen. Ha meg eszik rendesen, akkor azért küld el a doki kivizsgálásra, nem-e tápanyagfelszívódási zavara van. Nem ijesztgetni akarlak, de én elmennék másik dokihoz. Nagyon nagyon kevés amit a te babád hízott, ez nem normális.
A kérdező hozzászólása: Még a mai napig is szopizik de csak éjszaka. Tápszert kap 2 hónapja. Mozgása korának meg felel. Eszik fõzelékeket, húsokat gyümölcsöt, joghurtot, krémtúrot, tejpépet. Reggel eszik 8-9 között, 10-10:30 körül, délbe ebéd. Uzsonna, vacsi, és mielõtt le teszem aludni még kap kaját Így zajlik egy napunk Éjszakát van úgy hogy átalussza de nem teljesen jellemzõ. Nappal max -3-4 órát alszik ebéd után
És milyen ütemben fejlõdött? Minden hónapban keveset hízott vagy egyszercsak lassult? De ha a doki gasztro-ra küldött akkor csak tudja, hogy ez nem normális.
21.51-es vagyok! Én már holnap másik orvoshoz vinném! Amikor elvitted havonta az orvoshoz, akkor mit mondott? Azt, hogy minden rendben van anyuka? Hát ezt nem hiszem el! Milyen súlyok vannak bejegyezve az egészségügyi kiskönyvébe? Csak ha alapot számolok, heti 10 deka súlynövekedést, akkor 1 év körül legalább 5 kilót kellett volna híznia!
A kérdező hozzászólása: született: 3650gr 1 hó :4110 2hó:4700 3hó:5000 4hó:5900 5hó:5900 6hó:6220 7hó:6400 8hó:6500 9hó:6500 10hó:6650 11hó:6880 12hó:7000
A leírtakból az látszik, hogy a hozzátáplálás idõszakától szinte megállt a súlygyarapodás (persze, ha 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást). Magassága mennyi? Jár a baba már? Mekkora mennyiségeket eszik meg egyszerre? Széklete hányszor van egy nap, állaga? Folyadékot mit iszik és mennyit?
A kérdező hozzászólása: Kézen fogva már megy. 6-szor eszik a nap max 1 üveg bébiétel 1 evésre széklete normál legtöbb napi széklet 4x-er bõven iszik folyadékot is
Akkor marad a kivizsgálás, de helyedben másik gyermekorvost keresnék! Sok siker!
Igen, már a 3.hónaptól keveset hízott vagy nem is hízott egyik hónapról a másikra, doki akkor mit mondott? Már akkor ki kellett volna vizsgálnia, minimum egy vér és vizeletvizsgálattal.
23:15-ös! Azért a te babád nem olyan kicsi. Ez a kisfiú 1 éves korára se duplázta meg a születési súlyát. Fél évesen kellett volna kb 7 kg-nak lennie. A te kislányod teljesen rendben van, õ kis súllyal született, ehhez képest 1 évesen 8 kg volt, az hogy másfél évesen 9 az nem baj, 1 éves kor után már nem híznak annyit. A kérdezõnek annyit, hogy tényleg vizsgáltassa ki mi lehet a babájával, és írja is meg ide hogy mi lett, kíváncsi vagyok az eredményre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!