Találatok a következő kifejezésre: Nem hízik babám (65 db)

Nem hizik/gyarapodik 7 hetes babám, mit tegyek?

Kb. 2 hete már inkább csak tápit kap, mert nincs annyi tejem. Napi 6-7 alkalommal eszik 80-100 ml-t. 2550 grammal született és még mindig csak 3220 gramm. Kedden kell mennünk a dokinénihez és már el?re félek mert "le fogja tépni" a fejemet. Az elmúlt 1 hétben szinte semmit sem hizott. :(:(:( Nincs rossz kedve, nem igazán sirós, érdekl?d? baba. Kell aggódnom???

Legjobb válasz: És az a 700 garmm, amivel most több, mint születésekor volt... na, meg az, hogy a születése utáni visszaesést is visszahízta, az szerinted mi, ha nem gíarapodás? Ne aggódj már, hisz szépen hízik a babád! Fõleg, hogy a picik általában 4 hetes korukra hízzák vissza a születési súlyukat és a gyarapodás még csak ez után kezdõdik... Szóval tökéletesen hízik a pici.

És az a 700 garmm, amivel most több, mint születésekor volt... na, meg az, hogy a születése utáni visszaesést is visszahízta, az szerinted mi, ha nem gíarapodás? Ne aggódj már, hisz szépen hízik a babád! Fõleg, hogy a picik általában 4 hetes korukra hízzák vissza a születési súlyukat és a gyarapodás még csak ez után kezdõdik... Szóval tökéletesen hízik a pici.
Szia.Szerintem ne aggodj megfelelö ütemben hizik.Nekem 2.8al született és a 6hetes kontrollra hizott 1kilot.Neked 700grammot.Felesleges hetente mérni elég 2hetente/havonta. De majd a doki megmondja.A fejed nem fogja letépni akkor sem ha nem elég a 700gramm.
Ja mikor kijött a védõnö mérni akkor csak 2.68 volt:)
Szerintem inkább azon igyekezzél, hogy ismét legyen elég tejed.Igyál tejsekentõ teát, szedjél olyan bogyókat, ami elõsegíti ( Boiron:urtica Urens nevezetût )és rakd sokszor cicire a babádat, mert most már, a 6.hét után õ termeli, minnél többször szopik, csak egy egész keveset, annál több inger éri a cicit és hidd el, lesz elég tej. Én mindent megteszek, hogy tartsam a lépést a babámmal, aki szintén 7 hetes, csak tápszerezni ne kelljen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Azért aggódom, mert múlt héten kedden voltunk dokinéninél és 3160 gramm volt a súlyunk, kedden kell mennünk megint és tegnap este csak 3220 gramm volt, vagyis 1 hét alatt szinte semmit sem produkáltunk. Õk (védõnéni is) rá vannak kattanva erre a témára. Én is úgy gondolom hogy a születési súlyához meg az azóta eltelt idõhöz kellene viszonyitani, de a "nagyokosok" nem igy gondolják. Nem akarok menni semmilyen kivizsgálásra azért mert szerintük nem hizunk :(
Ne foglalkozz velük! Én is így voltam, elsõ baba és mindenen aggódok.Egy hónaposan azt mondták rá, hogy sovány adjak neki többet.Rá 2 hétre meg azt, hogy ne adjak neki annyit enni mert sokat hízott.A tapasztaltabb anyukákra hallgatok, annyit adok neki amennyit igényel. Nem mindenki gyarapszik úgy mint ahogy a nagykönyvben megvan írva.A babád egészséges és szépen fejlõdik ez a lényeg!

37+2 naposan a babánkat 3300g- ra becsülték. A szülésznőm kitapogatta és az orvosom is azt mondta, hogy 3500g körül lesz, nem lesz nagyobb. A következő 3 hétben ha bent marad végig akkor nem hízik tovább? Vagy esetleg fogynak a babák olyankor?

Legjobb válasz: De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.

ismerõsömnek végig kicsi babát "ígértek" majdnem 4kg-os lett a kislánya
De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.
Még hízhat, de ilyenkor már nem sokat. Én 4 kg fölötti súlyú babát szültem hüvelyi úton, nem volt vészes. Nyugodj meg, rendben lesz minden, ki fog férni, az orvos vigyázni fog rád, tudják, mekkorát vágjanak, ha mégis repedsz, nem a világ vége, én is repedtem, de gyönyörûen összevarrtak (és a sex is jobb azóta:) )
36. héten 3800-ra becsülték a babámat, két héttel késõbb 3660-al megszületett. Sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 2850-es babámat. Nem a súlyán múlik. Egyébként a magasabb súlyú babák sokszor erõsebbek és aktívabbak "születéskor". Emellett ami számít, az a fejkörfogat. Továbbá lehet egy három kilós baba duci is, meg cingár is, attól függ, milyen hosszú. Szóval itt annyi tényezõ van, hogy nem érdemes ezen rágódni... Fogyni tényleg nem fog, ahogy már írták. :o) Szép szülést!
A becsüléssel nekem többet mondtak. Inkább azt jó tudni, h a normál 3 kg felett van. Hízik még, de nem sokat. Inkább majd kint. :)
Nekem a 37. héten 3, 15 kg-ra saccolták a babát, aztán 1 hét múlva 2, 73 kg-mal született meg. Nálunk nem jött be az elõrejelzés. :-)
Az utolsó hónapban heti átlag negyed kilót híznak babaák. Nálunk ez nagyjából bejött. 1. fiú 37+6-on UH szerint 3600 gr szül 40+6-on 4400 gr (57 cm) 2. lány 37+1-en UH: 3301 gr szül: kiírás napján 3950 gr (56 cm)
elõzõ Mind a két babát hüvelyi úton szültem EDA-val, a fejkörfogatuk nem volt nagy: 36-os. Igaz a fimnak, mikor megszületett kicsit csúcsfeje volt, de elmúlt:-))))
Szia! Nekem a 40. héten az UH szerint csak a 37. hétnek megfelelõ babucim volt, nem akart megszületni, így még vártunk egy hetet, 41. héten indították és 4560 grammal született 61 cm-el... ennyit errõl. :)
fogyni biztosan nem fogynak....
40+3-on becsülték 3960-ra, másnap született 3460-al. Úgyhogy tévedhet is a becslés. Még fog hízni a kicsikéd, de nem sokat. És ha hosszú baba, akkor az uh gép a súlyát is többre becsüli, hiszen átlagot számít.
Szia!nekem a kisfiam 37+1 naposan 2780 gramm volt, 40+2 napra született 4070 grammal. Én úgy tudom, hogy pont az utolsó hetekben hizzák a legtöbbet, akár heti 25 dkg-ot is.
Szia! Nálam a 36. héten 3340g-ra becsülte az uh. Szülés elõtt 4 nappal ( pont betöltött 40. hét) 4020g, mondtam doktornak mérje meg még egyszer erre 3740 g-ot mért azt mondta valahol a kettõ között lesz. 4 nap múlva megszületett és 4230g volt a súlya. Normál hüvelyi szülés volt és semmi gond nem volt. Barátnõm 2 gyermeket szült 4, 5 kiló felett és gond nélkül. Könnyû szülést kívánok!
A mehlepeny allapotatol fugg, hogy mennyit hizik az utolso hetekben. Elvileg 15-20 dkg az atlaghizas hetente, de ha peldaul erosen meszesedik a mehlepeny es meg nem indul meg a szules, akkor egyaltalan nem biztos, hogy hizni fog. Lehet, hogy csak stagnal, de valamennyi fogyas is elofordulhat (ez inkabb tulhordasnal jellemzo, de nem feltetlenul igaz). Ebben az esetben altalaban latszik a baban szuletes utan, hogy fogyott bent valamennyit, nagyon rancos a bore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Szorítsatok:)
Ugyan ez. 36+6 hetesen 3233 gramm UH szerint. Doki 3, 5 kg-ot tippelt. Kereken 3 hétre rá született meg, 4020 grammal.
A kérdező hozzászólása: 9 nappal a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk 4150gr , 49 cm:)

Miért nem hízik? 3 hós babám csak 5 kilo, pedig 3430 grammal született.

Eddig pontosan annyit szedett magára, mint ahogy kellett, de múlt hét óta csak 100grammot a 150 helyett. Tejem van elég, még marad is szopi után, a doki pedig nyugtatott, hogy olyan nincs, hogy nem jó min?ség? az anyatej, mégis tápszert javasolt. Mit tehetnék? Ha mennyiségileg elég, a min?ségén hogyan tudnék javitani? Tejserkent? teákat iszom, a ricinus communist is szedem becsületesen. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem tökéletesen gyarapszik a babád, a "nagykönyv" szerint legoptimálisabb a havi fél kg 6 hónapos korig! Ti meg ezt meghízzátok! Szerintem felesleges pótolnod, a gyerekek nem egyformák, van amelyik három hós korára 7 kg, és utána alig hízik, és van amelyik egyenletesen szedi magára a súlyt! A babád pont annyit szopizik, amennyire szüksége van, és biztosan jó a tejed!

Szerintem tökéletesen gyarapszik a babád, a "nagykönyv" szerint legoptimálisabb a havi fél kg 6 hónapos korig! Ti meg ezt meghízzátok! Szerintem felesleges pótolnod, a gyerekek nem egyformák, van amelyik három hós korára 7 kg, és utána alig hízik, és van amelyik egyenletesen szedi magára a súlyt! A babád pont annyit szopizik, amennyire szüksége van, és biztosan jó a tejed!
A tápszer a lehetõ legrosszabb választás. Úgy tudnám leírni, mintha azt javasolná az orvos arra, hogy lassan mész, hogy miután legyalogoltad a távot, még ülj egy kicsit tolókocsiba. Hát persze, hogy nincs kedve. Ha meg gyaloglás helyett tolókocsizol elsorvadnak az izmaid - apad a tej. Ez senkinek sem jó. Miért kell mû dolgokkal pótolni, amit a természet tökéletesen elrendezett. A kg-ok csak számok, amíg jókedvû a gyermek, és valamennyit hízik, ill. legalább hosszban nõ, addig igazán nincs okod aggódni. Élvezd inkább ki ezeket az intim perceket. Az anyatej minõsége több mint tökéletes, tehát nem javítható, de te is biztos észrevetted, hogy ugyanannyi kajától más jobban, ill. kevésbé hízik, és hogy más-más az étvágyunk. A gyerekeink sem egyen gépek, a babád tudja mi kell neki, bízz benne, ne az orvosodban :)
Nem értem mi a kevés? A havi átlagot kell nézni. Miért erõlteti a doki tápszert?(talán pénzt kap utána??) Az én lánym is volt, hogy egyik héten 60 grammot hízott, majd utána többet, így jött ia a kb fél kiló/ hónap. Nem fog mindig 150 grammot hízni hetente, a 100 gramm teljesen jó. Védõnõm szerint ha meghízza 80-100 grammot/hét az már jó. Ne stresszel, ne adj tápszert.Mérés elõtt meg etetsd meg.
3 hónaposan lányom 5470 gramm volt, 3950 grammal és 56 centivel született. Õ is másfél kilót hízott 3 hónap alatt, azóta is tartja a fél kiló/hónap hízási ütemet, pénteken 10 hónaposan volt 9050 gramm (80cm) 6 hónapig csak anyatejes volt. A te babád teljesen jól hízik. Nem kell hogy 3 hónaposan 7-8 kiló legyen.
Ez teljesen normális, egy gyerek általában féléves korára megduplázza a születési súlyát, és egyéves korára megháromszorozza. Ez a te esetedben féléves korban lenne 6, 86 kiló - tehát a fele idöben egyáltalán nem kevés az 5 kiló! Egy baba egyre kevesebbet hizik hetente, mert ez a természetes, ne ijedezz.
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam neki adni szopi után tápszert, ahogy a doki javasolta, de csak pofákat vágott, egy kortyot sem ivott belõle. Tehát tuti nem éhes. És attól félek, ha tápszert adok neki, hozzászokik, a tejem pedig majd apadni fog csak. Most akkor mit tegyek? Jövõ héten megint kell mennünk kontrollra, hogy mennyit szedett magára. Ha megint csak ilyen keveset, mit mondjak a dokinak? Hogy nem adtam neki mégse a tápszert, mert én fölöslegesnek tartottam?! És ha én miattam majd nem fejlõdik rendesen a picim, azt sem bocsájtanám meg magamnak.
Ne felejtsd el, hogy a doki sem tévedhetetlen. Minél régebben van a pályán, annál több kvázi "trendet" élt már meg, és ilyenkor azért a dokik is hajlamosak azt szentírásnak tekinteni, amit megtanult. De azért a világ sokat változott, és azt követni kell, ami nem mindig egyszerû. Az én dokim nem is tagadja, hogy annak idején teljesen más szempontok alapján követték a babák fejlõdését, van, hogy ma csak a fejét kapkodja, olyan sok minden változik. És nehéz szakítani a régi beidegzõdésekkel. Pedig itt a környéken õ a legjobb doki. Én azt javaslom neked, hogy magadra hallgass, ösztönösen tudod, mi a jó a babádnak, ne nyomd el ezt az ösztönt, annak sosincs jó vége. Ha baj van, fordulj a dokihoz, de ha úgy érzed, nem teljesen van igaza, akkor bátran hallgass a megérzéseidre. A babádat te ismered a legjobban, a doki nem. Õ csak táblázatba illeszti, és ha nem jó rá a séma, akkor megoldást javasol. De emberek vagyunk, nem egyenminták:) Szóval azok alapján, amiket írtál, szerintem nincs gond az anyai ösztönöddel.
A kérdező hozzászólása: Pedig õ az egyik legjobb doki a környékünkön, sok-sok év tapasztalattal, ezért is dilemmázok, kire hallgassak. A józan paraszti eszemre, meg persze mások tanácsaira, vagy õrá.
Szia! Most kivételesen azt mondom ne hallgass erre a dokira! Vidd inkább el egy másik gyerekorvoshoz és kérd ki az õ véleményét is. Szerintem semmi baj nincs a tejeddel és a babád is szépen gyarapszik, nincs okod aggodalomra. Aláírom könnyû ezt mondani, én is anyuka vagyok, tudom milyen érzés ha úgy érzed nincs valami rendben, épp ezért mondom, hogy keress egy másik dokit és hallgass meg több véleményt is. Szerintem a másik doki nem fogja erõltetni a tápszert. 6 hós baba anyukája
Ha bizonytalankodsz, javaslom neked, hogy alaposabban nézz utána a babák fejlõdésének, de ne görbéket és táblázatokat keress, hanem értelmes és valós (pl. fejlõdéspszichológiai) összegzéseket. Sok, teljesen természetes és normális oka van, amiért most hirtelen már nem hízik annyit, mint eddig, hosszú lenne felsorolni. Én a dokid helyében szégyellném magam, hogy ezt nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Hát, mégha kilókban nem is hízik annyira, de hosszban igen. Vagyis 9 cm-t 3 hónap alatt. Szerintem ez jó. A kedvével pedig semmi baj nincs, állandóan mosolyog.
elõzõ a harmadik voltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat, és fõleg a megerõsítést, biztatást, hogy elég az anyatej neki. De azért még vannak bennem kételyek, és aggódás, nem hogy ártok-e ezzel a picimnek, és majd miattam nem fog rendesen fejlõdni. Köszi mégegyszer mindenkinek.


Nem hízik a babám mi az oka?

Lassan 7 hós és kb egy hónapja 7700g.Nem sovány,s?t azt mondják rá hogy duci.Napi 2*tápszert kap tízoraira gyümit,ebéd zöldség és husi,uszi tejpép.Probléma lehet vagy ilyen korban ez már normális?

Legjobb válasz: Szia! A barátnómnek most lesz a kis fia 8 hós és "csak" 7,5kg.Az én babám 5 hós és 7,3 kg.Mindkét baba teljesen tökéletes súlyra.Ha nem sír, hogy éhes, akkor neki ennyi a táplálék felvétele ne izgúlj!!De beszélj a védõnõvel õ is megfog nyugtatni!Amúgy a babám az egyikhónapban 350 gr-t hízik a következõben meg képes 1 kg-t is felszedni, ez nálunk mindig így van.

Szia! A barátnómnek most lesz a kis fia 8 hós és "csak" 7, 5kg.Az én babám 5 hós és 7, 3 kg.Mindkét baba teljesen tökéletes súlyra.Ha nem sír, hogy éhes, akkor neki ennyi a táplálék felvétele ne izgúlj!!De beszélj a védõnõvel õ is megfog nyugtatni!Amúgy a babám az egyikhónapban 350 gr-t hízik a következõben meg képes 1 kg-t is felszedni, ez nálunk mindig így van.
A kérdező hozzászólása: Köszi idáig nálunk is így volt, csak most egy gramm sem jött, és meglepödtem, mert ilyen még nem volt
6 hónapos kor után lelassul a gyarapodás, ez normális, mert többet mozog. 1 éves korban is szopkott ilyen lenni, ráadásul akkor kevesebbet is szoktak már enni, pl a lányom, aki megevett 8 hónaposan 300 ml fõzeléket, most 120-150-nel is beéri 1 évesen.

Nem hízik a 10 hós babám, laborra küldenek, miért?

10hós lányom már 3hete elég rosszul eszik, tápszerb?l is keveset, normál ételb?l is. Július 24.-én 8640g volt, ma 8670g, ezért azt mondta az orvos, hogy vigyek vizeletet és menni kell laborba. Ezzel nincs is semmi gond, feltételezi a vashiányt. Írt fel tápszert, amit már ettünk és sugárba bukta vissza, és nem érti meg, hogy az nekünk nem jó! Az összes visszajön, mindet próbáltuk, egyedül a dm-es babylove tápszer marad benne! Éjszaka nem eszünk, csak a cumiért kel fel.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem a súlyával van gondja az orvosnak, hanem hogy ilyen keveset hízott. 1 éves korig jobban híznak, utána lelassul, de a Te kicsid még csak 10 hós, jobban kéne még híznia. Kislányom 2 éves múlt és még nincs 10 kg, de eddig mindig hízott és mivel én is vékony vagyok, a doktornõ normálisnak tartja. Bízz meg az orvosban vagy keress mást, mert inkább küldje, ha úgy ítéli meg, hogy baj van, minthogy ne foglalkozzon vele és ne hasonlítgasd másik babához mert felesleges.

A kérdező hozzászólása: Megvan a labor, vérszegény a drágám, vaskötõ kapacitás magas. :(
Hát minket is küldhetnének ilyen alapon, hogy nem nagy a súlya. A lányom 10 hónapos lesz lassan, de jó, ha arra eléri a 7, 5 kg-ot. Igaz, õ már 4 hónaposan megállt az intenzív hízással, és havonta olyan 350 g-okat hízik rendszeresen. Féléves korára éppen megduplázta a születési súlyát, de 1 éves korára így tuti nem lesz meg a triplázás. Egyébként teljesen jó étvágya van, még anyatejet is eszik a sok egyéb mellé. Szép pirosas a bõre, minap jegyezte meg a rokon gyerekorvos, hogy olyan egészséges színe van. Szóval a súly nem minden. Nagy melegben nekem sincs olyan étvágyam, és bizony a lánykámnak is voltak napjai, hogy nem sokat evett. Azért, ha küldene a gyerekorvos biztosan elvinném, hiszen legfeljebb kiderül, h minden rendben. Ha pedig mégsem, és gond van, az is jó, ha mielõbb kiderül. Reméljük semmi gond nincs. :-)
Az én lányom jókedvû, nevetõs nagyon sokat mozgó baba.Semmilyen tünet nem volt szépen evett és viszonylag jól hízott bár nem volt húsis soha , de õ ilyen.Egyik alkalommal a doki mondta h mintha kicsit sápadt lenne.Csináljunk egy vérképet és lám lám bejött.Vashiánya volt.Kb 2 hét alatt rendbe jött , kapott vas cseppet.Ezt csak azért írtam le, hogy sokszor nincs is olyan feltûnõ tünet, tehát mindenképpen vidd el.
Szia! Szerintem nem a súlyával van gondja az orvosnak, hanem hogy ilyen keveset hízott. 1 éves korig jobban híznak, utána lelassul, de a Te kicsid még csak 10 hós, jobban kéne még híznia. Kislányom 2 éves múlt és még nincs 10 kg, de eddig mindig hízott és mivel én is vékony vagyok, a doktornõ normálisnak tartja. Bízz meg az orvosban vagy keress mást, mert inkább küldje, ha úgy ítéli meg, hogy baj van, minthogy ne foglalkozzon vele és ne hasonlítgasd másik babához mert felesleges.
Te is ugyanazt eszed, amit a lányod? Akkor eleszed elõle az ételt! Ha az orvos kevésnek találja a gyarapodást, akkor okosabb kivizsgálni a kicsit. Ne másik gyerekhez hasonlítsd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Most jöttünk el a vérvételrõl, pisit sajnos nem sikerült zacskóba produkálni, így most alvás elõtt tettem fel neki, és ha sikerül, délután visszaviszem a laborba! Holnap lesz eredmény! Egyébként a gyerekosztályon vették le a vért, és az ottani orvosok lehülyézték a gyerekorvosunkat, megnézték a kiskönyvét, stb. Még1x köszönöm!
Szia Az én kislányom juniusban volt 1 éves és akkor volt a súlya 7550gramm .Minket is elküldött a doki még tavasszal kivizsgálásra de elsõsorban nem a nem hizása miatt hanem azért mert 9 hónaposan még nem mászott.Aztán bepótolta:) Aztán ott megnézte a drnõ vettek tõle vért , vizeletet, ekg lisztérzékenységi tesztet is csináltak amit nekünk kellett megvenni 4000 ft és minden eredménye jó lett.Most nem tudom hogy mennyi a súlya , de már nem idegesitem magam õ ilyen kisebb korátol fogva lassan hizott.6 hónapos korában sikerült megdupláznia a súlyát aztán ennyi.Én biztos hogy egy jó darabig nem fogom megszúratni a kislányomat nagyon sirt :(
Szerintem nem gond, hogy kivizsgálja, nem-e vashiány áll a háttérben. Alapos legalább. Egyébként nem gondolom, hogy nagyon picike lenne a babád, az én középsõ lányom 8 kiló volt 10 hósan, pindurka volt, de nem sovány. Elég lassan hízott mindig, de le is mozogta, egy percre meg nem állt. Minket nem küldtek kivizsgálásra, de nem bántam volna. max megnyugtat, hogy biztos minden rendben.
Mi a kisfiunkkal voltunk így. 6 hónaposan még egy kis húsgolyó volt, 10 hónaposan pedig pálcikaemberke. A mi dokink már az elsõ nem megfelelõ hízás után vérvételre küldte a fiamat. Õ is vashiányra, illetve felszívódási zavarra gyanakodott. Mivel minden eredmény jó lett, de a fiam továbbra is alig-alig hízott, elküldött gasztroenterológushoz is. Ott is - lett minden. A fiam azóta 4 éves, vékony, de izmos gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Nagyon hasznosak voltak! :) És is megnyugodtam némiképp! :)
Utolsó vagyok, az elsõvel ne foglalkozz, biztos unatkozik....:)
Szerintem örülj, hogy ilyen körültekintõ az orvosotok!!!De komolyan.Némelyikkel veszekedni kell, mert nem vesz tudomást a problémákról, és az anyukának küzdeni kell akár egy laborért is! Lehet (sõt szerintem biztos), hogy nincsen baj.Azért a picik is megérzik ezt az idióta idõjárást.Igaz én lányom már elmúlt másfél éves, de az utóbbi hetekben hagy kívánni valót maga után az étkezése.Meg hát gondolom, meg írtad is, hogy sokat mozog..bizony akkor lelassul a hízás.Én lányom is hurkásan született, egy kis zsírcsomó volt fél éves koráig, aztán 1 éves korára csak 9 kiló volt.Most is alig van 10..Na meg a fogzás és társairól ne is beszéljünk. Na mindegy.Aggódni ne aggódj, lehet tényleg túlzás amit a doki csinál, de legalább alapos.Ezért tedd össze a 2 kezed.
az en lanyom is 10 honapor. 3.1kg-mal született es 6 honapos koraig min.1 kilokat hizott havonta. Az utobbi 4 honapban hizott összesen 1 kg-ot. Szerintem ilyenkor mar nem hiznak sokat. Most 9.8 kg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 1.válaszoló! Hogy írhatsz ilyet, hogy megeszem elõle az ételt? Eszednél vagy?
Örûlj neki hogy körültekintõ az orvos, és kivizsgálja a babád. Írod hogy alig eszik, a tápszer vissza jön. Inkább nézzék meg, nyûgös járok meg hogy nincs semmi baja, mint hogy gondd legyen! Ez tényleg kevés hízás 1 hónap alatt!

Más anyukától hozzuk a tejet mert nekem nem sok van. Miért nem hízik tőle a babám már egy hete? Jártatok így?

A baba ugyan annyi id?s mint a mienk tehát az sem lehet gond hogy mondjuk mi sokkal id?sebbek lennénk.Tényleg van olyan hogy gyenge az anyatej?Mit tegyek várjak még valameddig vagy álljunk vissza tápszerre?Amit megfigyeltem hogy az én tejem teteje ha lefejem áll rajta a zsír az övén pedig nem.

Legjobb válasz: Be van vizsgalva a tej, vagy csak megallapodtatok hogy hozzatok mindenfele vizsgalat nelkul? Te ismered az anyukat, de nem lehet, hogy esetleg higitja vizzel? Ha ez kizart, akkor az o babaja hogy hizik? Esetleg meg azt tudom elkepzelni, hogy nagyreszt az elotejet feji nektek, azt kuldi, az o babajanak pedig marad a zsirosabb. Bar ha ez mennyisegre sok, akkor nem valoszinu, mert az elotej nem olyan rengeteg... Mennyisegre mennyit iszik a babad? 150 ml megvan kilonkent naponta? Ha nincs, akkor az a gond. Gyermekorvos velemenyet kernem ki a helyedben, ha meg pici a baba, akkor hiznia kellene minden heten. Ha nem hizna a kapott tejtol, akkor en bizony inkabb potolnam tapszerrel. Mindegy, hogy nem a sajat tejed, ha minden rendben van vele es eleget eszik, akkor arrol is hiznia kellene.

Be van vizsgalva a tej, vagy csak megallapodtatok hogy hozzatok mindenfele vizsgalat nelkul? Te ismered az anyukat, de nem lehet, hogy esetleg higitja vizzel? Ha ez kizart, akkor az o babaja hogy hizik? Esetleg meg azt tudom elkepzelni, hogy nagyreszt az elotejet feji nektek, azt kuldi, az o babajanak pedig marad a zsirosabb. Bar ha ez mennyisegre sok, akkor nem valoszinu, mert az elotej nem olyan rengeteg... Mennyisegre mennyit iszik a babad? 150 ml megvan kilonkent naponta? Ha nincs, akkor az a gond. Gyermekorvos velemenyet kernem ki a helyedben, ha meg pici a baba, akkor hiznia kellene minden heten. Ha nem hizna a kapott tejtol, akkor en bizony inkabb potolnam tapszerrel. Mindegy, hogy nem a sajat tejed, ha minden rendben van vele es eleget eszik, akkor arrol is hiznia kellene.
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposak vagyunk ezt elfelejtettem leírni.
Egy hét nem mérce!Három négy hét már igen.Az igaz hogy a tej a gyerek igényét fogja kielégíteni összetételében(mármint a sajátját), de ha a tiéd éhes lenne sírna, vagy nyugtalan lenne.Szerintem még várj egy két hetet.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam hogy mindig kis étkû volt egyébként.Most 4700 gr és egy evésre 100-120 közt eszik na de nem minden baba egyforma neki úgy látszik ennyire van szüksége.

Kevés lehet-e a tejem, ha 4 hónapos babám már nem hízik annyit, mint idáig?

A babám 3-án lesz 4 hónapos. 3860 g-al született, most 7140g. Eddig szépen hízott 19-25 dkg-ot átlagban, néha többet is, de az elmúlt héten csak 80 g-ot, most pedig 4 nap alatt 60 g-ot. Ez normális, vagy nem elég a tejem?

Legjobb válasz: Az enyém sem hízik most annyit, mint eleinte.Most inkább nõ. Ha nem marad éhes, akkor sztem nem kevés a tejed. Enyém is pont 4 hónapos.

Az enyém sem hízik most annyit, mint eleinte.Most inkább nõ. Ha nem marad éhes, akkor sztem nem kevés a tejed. Enyém is pont 4 hónapos.
Most nézem: 3860, és már 7140?! Azta :D Ne lepõdj meg! Az enyém 3850-nel született, és most 6480. Sztem nem lehet baj.
ha evés után elégedett és jóllakott, és nem kéri hamarabb a cicit mint eddig, akkor szerintem nem kevés a tejed, és felesleges aggódni :) Ha éhezik azt úgysem tûri elégedett fejjel és észre fogod venni.
9-es jó kérdés :D ez bennem is megfogalmazódott. Leírtuk hogy duplázás után lelassul a gyarapodás, esetleg már kóstoltathat és lepontoztak.GRATULÁLOK!
Az én fiam 4 kilóval született.4 hónaposan 8 kiló volt, tehát megduplázta a súlyát.Védõnõ javasolta a hozzátáplálás megkezdését, amit kisebb nagyobb sikerekkel meg is kezdtünk.De a hízása így is lelassult.Havi 20-30 dkg-ot hízott innentõl.1 évesen 10, 4 kg volt.
Lehet el kéne kezdeni a hozzátáplálást!
Szia! Szerintem normális, ugyanis nagyon sokat gyarapodott 4 hónap alatt. A lányom is 4 hónapos, most 6900g., õ 3100g volt születésekor. Közel hasonlóan hízott a tiedhez képest. Az utóbbi 2 hétben csökkent a gyarapodás, volt, hogy stagnált is, de minden rendben van vele. Annó a fiam is hasonlóan beindult, aztán 7-9 hós korában bestagnált 7kg körülre. Most 2 évesen 13kg. Ha azt látod, hogy nyûgös, eszi a kezét, fal szopi közben, akkor elképzelhetõ, hogy már nem elég neki az anyatej, de szerintem csak lelassult a hízás, ami normális. A két elsõ tünet a fogzásra is igaz. A fiamat 6 hós koráig csak szoptattam, nem is akart mást enni, hiába próbálkoztam.
Ameddig hízik, nincs baj! Egyszerûen csak most kezdõdik az aktív korszak, inkább nyúlik és lemozogja :)
Nem kell aggódni, max hetente 1x mérd, ilyenkor más nem híznak annyit. A súlyát megduplázta. A fiam 3640-el született, 4 hónaposan volt 7150, most lesz 5.-én 6 hónapos és 7600...õ is "lelassult", de 3, 5 óránként kér enni, nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Én most próbáltam ismertetni az ízekkel, hát nem akarta a dolgot, de nem erõltetem. Majd eljön az ideje: vagy éhes lesz vagy kíváncsi. Nem kell hozzátáplálnod, ez hülyeség. Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, ha biztosra akarsz menni, nekem õ mondta ezeket és sokat segített.
Ki az az idióta fogyatékos, aki lepontozza a válaszokat??!?!?

4 hónapos babám miért nem hízik?

Kisfiam 4 hónapos, csak anyatejet kap. Sajnos az utóbbi 2 hétben alig gyarapodott a súlya. Eddig hetente 180-200 gramot is hízott, viszont az utolsó 2 héten összesen 120 grammot. Sokszor van széklete, naponta minimum 3x kakil és elég híg is. Fert?zése nincs, csináltunk tesztet, minden negatív lett. Megyünk orvoshoz a héten, de addig is légyszi írjatok ha volt valakinek ilyen.

Legjobb válasz: ne aggódj, nem mindig egyformán híznak. Nem heti, hanem havi hízást szoktak nézni. Az én kisfiam 6 hónapos koráig eszméletlen,milyen sokat hízott, és utána meg alig, mert lemozogta.

ne aggódj, nem mindig egyformán híznak. Nem heti, hanem havi hízást szoktak nézni. Az én kisfiam 6 hónapos koráig eszméletlen, milyen sokat hízott, és utána meg alig, mert lemozogta.
Ne aggódj, és ne mérd gyakran:) Ahogy az elöttem lévõ írta, a havi súly a mérvadó.Nem szabad beleesni abba a hibába hogy állandóan méred, csak magadat idegesíted ezzel:) )
ne aggódj! nálunk ugyanez volt! ha átlagban megvan a havi fél kg hízás, és nyugodt, békés, akkor nincs ok aggodalomra! természetes, hogy nem hízik folyamatosan ugyanannyit. az hogy eddig átlag felett hízott, vonja magával, hogy le kell lassulni valamikor. lányom ugyanígy 4 hósnapos koráig sokat hízott, utána 6 hós koráig alig. mindenhová vittem, semmi baja nem volt, 6 hó után megint hízott. amúgy havi 320g a minimum. de érdemesebb a 4 havi hízást átlagolnod ilyen aránytalan hízásnál. ha átlagban megvan a fél kg, akkor minden tökéletes!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Holnap megyünk orvoshoz, meglátjuk mit mond majd. A hasmenéses kaki aggasztó egy kicsit, remélem megtaláljuk az okát és akkor hízni is fog újra! :-)

Miért nem hízik a 3 hós babám?

Anyatejes, eddig szépen gyarapodott, most az elmúlt egy hétben nem hízott egy grammot sem(hetente szoktam mérni)Lehet hogy kevés a tejem?Vagy mi a baj?

Legjobb válasz: Ezzel mi is így vagyunk. 3 hónapos lesz jövõ héten, az elmúlt két hétben nem hízott. Most 6400 gramm, csak anyatejes. A védõnõ szerint kevés a tej, a dokinéni szerint meg eddig hízott sokat, most kicsit pihen. Én meg azt gondolom, hogy 3 hós kora körül a fiam sem hízott, ekkor van egy növekedési ugrás, ilyenkor szerintem ugyanannyi kajától nem hízik úgy, majd megnõ az igénye és akkor megint hízni fog. Remélem. De azért kíváncsi leszek nálam tapasztaltabb anyukák véleményére is. Remélem azért valamit segítettem.

Ezzel mi is így vagyunk. 3 hónapos lesz jövõ héten, az elmúlt két hétben nem hízott. Most 6400 gramm, csak anyatejes. A védõnõ szerint kevés a tej, a dokinéni szerint meg eddig hízott sokat, most kicsit pihen. Én meg azt gondolom, hogy 3 hós kora körül a fiam sem hízott, ekkor van egy növekedési ugrás, ilyenkor szerintem ugyanannyi kajától nem hízik úgy, majd megnõ az igénye és akkor megint hízni fog. Remélem. De azért kíváncsi leszek nálam tapasztaltabb anyukák véleményére is. Remélem azért valamit segítettem.
A baba vagy nõ, vagy hízik.És mivel nyár is van, szerintem nõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat remélem tényleg nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is 6400 nál megállt aztán hízott 100-at ésmost 6500 nál megint megállt..Nekem is van már egy 3éves fiam de én nem emlékszem nála ilyenre...jövõhéten megyek védõnõhöz kiváncsi vok mit mond.
az én kisfiam is így van.kb 6 hósan stagnált a súlya és egyszer ment egyszer nem.kb 2-3 hónapot várt a doki mire azt mondta h ez nem normális.már teljesen kétségbe estem h mi lehet a baj.volt vérvétele hátha vashiányos de semmi.persze az idióta védõnõnk egybõl engem oktatott(nincs gyereke) h biztos rosssz az étrendje holott ugyanazt ette mint a tesója ennyi idõsen és õ viszont nagyon puffancs volt.az orvos elküldött egy másik dr nõhöz aki tápszert ajánlott meg sok tejet napiba a többi étel mellé.de hála Isten már megindult a súlya.nem minden gyerek egyforma...:S.de szerintem a ti bajotok h kevés a tejci v már nem annyira tápláló.én azt mondom adj neki tápszert elõször aztán ha kér még akkor cicit.:) remélem segítettem

Mi lehet az oka, hogy 3 hónapos babám nem hízik?

Kislányom 3 hónapos. 3050 g (2940 jöttünk haza) és 48 cm volt születéskor. Most 4970 g és 57 cm. Hetente egyszer fürdés el?tt megmérem, problémám az hogy két hete egy grammot sem hízott. Egy nap 5* eszik, négyszer anyatejet, egyszer tápszer. Az éjszakát végig alussza (este 10-1/2 11-t?l alszik és reggel 8-9 között ébred), jó kedv?, nagyon ritkán sír. Szerintetek mit csináljak? Az este már arra gondoltam, hogy reggel 5-6 között felkeltem, hogy egy evéssel több legyen, de akkor lehet a tejem nem lesz elég. Nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Azért nem hízik, mert cm-re nõ. Ne mért, mert elmegy a tejed az idegeskedéstõl.

Azért nem hízik, mert cm-re nõ. Ne mért, mert elmegy a tejed az idegeskedéstõl.
Ne mérd minden héten.....Mérd 3-4 hetente.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!