Találatok a következő kifejezésre: Nem gond, stagnál (2 db)

Lányom 8 hónapos! 2 hónap alatt összesen 100grammot hízott! Cm-re nőtt 3-4cm-t, de stagnál a súlya! Jó húsban van, nem panaszkodok, de ez nem gond ugye?

2640gramm és 50cm született. Most 10.-én lesz 8 hós és 8600gramm és 74cm.

Legjobb válasz: Teljesen rendben van a súlya,ne aggódj.Gondolom sokat mozog.Lányom is 74 cm, 8300gr.

Teljesen rendben van a súlya, ne aggódj.Gondolom sokat mozog.Lányom is 74 cm, 8300gr.
A kérdező hozzászólása: Neked is 8 hós? Igen mozog, mászik már, de csak hátrafelé tolat, de ezt csinálja szinte egész nap! Akkor megnyugodtam, h nincs baj! :)
Most a mozgásra koncentrál és hosszra nõtt, nemsokára újra gyarapszik majd, szerintem teljesen rendben van.
Hát tényleg jól össze szedte magát a lányod. A súlya korának megfelelöen nagyon jó, se nem kevés se nem sok. Lányom 4 kilóval született, 3 hósan 6, 5 kg 6 hósan 8, 5 kg 12 hósan 9, 2 24 hósan 11 kg vagyis ahogy látod a hízás lelassul szerencsére. egy évesen a közép suly 10 kiló de a maximum 12 kiló. Szóval most már nagyon lassan kell híznia, hogy ne legyen túlsúlyos baba. De nem is lesz mert innentöl mar lassan híznak ha csak nem kap túl sok cukrosat, zsírosat a baba.
9 hónapos lesz holnap
Én fiam 10én lesz 9hónapos!! :) ) 7900gramm és 71cm. a súlya ugyan nem stagnál, de alig hízik 5hónapos kora óta. Akkor volt 6900gramm. 3050-nel született. Nem mondanám, hogy a mozgás miatt nem hízik, mert még csak nem is kúszik, kb négykézláb áll, meg hason eljátszik, iránytûzik körbe-körbe. Mást nemigen. Jó súlyban van a lányod, de én a biztonság kedvéért megkérdezném a gyerekorvost is, hogy erre mit mond.
Az én fiam 16 hónapos, és 8600gr...
Nem egyformák a babák, nem egyforma ütemben fejlõdnek. Az, hogy valakinek 16hósan 8600gramm a gyermeke, ez nem jelenti azt, hogy másnál ez 8hónaposan jó súly. Én is így jártam, nekem 6.hós mérésen az 5hóshoz képest csak 80garmm volt a gyarapodás, és azt mondta a doki, hogy egyébként jó súlyban lenne a gyerekem(6hósan 6, 7 kg volt), de mégsincs önmagához képest jó súlyban- és a hatodik hónapban- az elõzõ hónapok hízását nézve -nagyon megállt a hízás, és azt mondta ez nem jó. Szóval minden gyereket önállóan- és önmagához képest kell nézni, hogy milyen a súlya. Én elmondanám ezt a helyedben a dokinak, és õ mondjon rá valamit. Ez persze nem feltétlenül jelent bajt- lehet hogy éppen centire nõtt, ahogy írod, vagy éppen más területen fejlõdött.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Következõ találkozásnál meg fogom említeni! :)

Nem gond, ha stagnál a súlygyarapodásom?

Most léptem a 25.hétbe. A 22. hétig 5kg-ot híztam, akkor azt mondta az orvos, mell?zzem az édességeket és kicsit diétázzak, azóta viszont semmit nem híztam. Nem most kellene megugrania a hízásnak? Vagy majd kés?bb?Attól, hogy én nem hízok, a baba fejl?dik rendesen?

Legjobb válasz: Szia. Ne izgulj, a baba elveszi ami kell neki. Egyébként a 30 héttõl indulnak neki a babák a hízásnak. Az meg nagyon eltérõ, hogy a kismamák mennyit és hogyan híznak. Egyébként nem igazán értem, hogy miért fogott diétára az orvos, mert egyáltalán nem sok az 5 kg. De a lényeg az, hogy ha minden eredményed jó, akkor nincs semmi baj. Üdv, 33 hetes kismama

Szia. Ne izgulj, a baba elveszi ami kell neki. Egyébként a 30 héttõl indulnak neki a babák a hízásnak. Az meg nagyon eltérõ, hogy a kismamák mennyit és hogyan híznak. Egyébként nem igazán értem, hogy miért fogott diétára az orvos, mert egyáltalán nem sok az 5 kg. De a lényeg az, hogy ha minden eredményed jó, akkor nincs semmi baj. Üdv, 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért fogott diétára, mert kicsit vizesedtem. Só és fûszermentes diétát javasolt és hogy kerüljem az édességeket, mert akkor nem fogok sokat hízni. Gyümölcsöket egyek inkább.
Én cakli pakli 2 kgot híztam a terhességem alatt. Na már most ugye a baba maga több, mint 2 kiló+ a víz és burok és lepény.... hidd el, a baba elveszi, ami neki kell, méreteiben az enyém is megfelelt az "elvárásoknak és korának" és nem soká megtudom, a valóságban is mekkora:-) Ne féj, õ fejelõdik szépen, ha te nem is hízol:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!