Találatok a következő kifejezésre: Nem gond, nekem a babám (19 db)

Nem gond, ha nekem a babám mindig ugyanott rugdos! A köldökömmel egyvonaban, kb 2-3cm-re balra? ! Ott bögdös már vagy 2 héte, de most már elég erősen érzem!

Nagyon ritkán érzem máshol rúgni,mozogni,de ha igen,akkor is bal oldalt lennt!Olyan mintha bal oldalra lenne szorulva szegény!

Legjobb válasz: Szia! Nem szorult oda, csak az az õ kedvenc helye. Az enyém is ott szeret lenni legjobban, és sokszor feszegetí is ki magát, ilyenkor az hasam bal oldali jobban kiemelkedik. Gondolom ilyenkor helyezkedik, forgolódik. Megvan már ilyenkor is a kedvenc alvópoziciójuk, mint nekünk is. Szép babavárást, 24 hetes kismama.

Szia! Nem szorult oda, csak az az õ kedvenc helye. Az enyém is ott szeret lenni legjobban, és sokszor feszegetí is ki magát, ilyenkor az hasam bal oldali jobban kiemelkedik. Gondolom ilyenkor helyezkedik, forgolódik. Megvan már ilyenkor is a kedvenc alvópoziciójuk, mint nekünk is. Szép babavárást, 24 hetes kismama.
Szia!Nekem a jobb oldalra van beköltözve. :) nagyon ritkán megy át a másik oldalra, mondjuk már helye sem sok van, de mindig a jobb oldalamat szerette. A kis háta teljesen a hasamnál van. sztem ez olyan, mint amikor mi fekszünk. Én pl nem tudok háton feküdni, csak oldalt, mert kényelmetlen. 36 hetes kismama

Mennyi idős babát lehet babauszásra vinni? Nem gond nekik az uszoda, a klóros víz a bőrüknek, esetleg fertőzésveszély?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ a 4 hónapos kort ajánlotta, mi jövõ héten megyünk elõször. A gyerekorvos viszont le akar beszélni, mert a kislányok húgyvezetéke rövidebb a fiúkénál, így könnyebben kapnak el fertõzést.

Nekem a védõnõ a 4 hónapos kort ajánlotta, mi jövõ héten megyünk elõször. A gyerekorvos viszont le akar beszélni, mert a kislányok húgyvezetéke rövidebb a fiúkénál, így könnyebben kapnak el fertõzést.
Én is emiatt nem vittem. +félek attól, hogy a szeme is begyullad a víztõl-ilyet is hallottam nemrég, meg a füle is begyulladhat, meg persze a fertõzések. Tudom, nem kell annyira félteni õket stb., stb., de én mégsem vittem, és nem érzem úgy, hogy valamitõl is megfosztottam volna a kislányomat. Max. a negatív dolgoktól, azt meg nem bánom. 8 hónapos kislány anyukája
Mi 5 hónaposan vittük elõször, de csak mert közbejött a karácsony és elõbb nem nagyon lehetett volna. Csak pozitív dolgokról tudunk beszámolni. Imádja a vizet, az ott lévõ sok babát, hozzászokott a hangzavarhoz, a sikogatáshoz. Ha otthon bekapcsoljuk a babauszis videót, teljesen lázba jön. :) Nagyon érzékeny a bõre, de az uszitól nem lett baja, otthon jól megfürdetjük utána, meg a mosdatós kenõccsel, amit a doki ír fel, azzal krémezzük a bõrét. Mi imádjuk az uszit, mind a hármunknak jó kis szombati program.
3 hónapos kortól lehet õket vinni.Én nagyon megbántam, hogy nem vittem.Annak idején anyagi okok miatt nem mentünk, most meg már 9 hónapos, szerintem most már késõ.Nem hiszem, hogy lenne fertõzésveszély.Nálunk külön medence van a babáknak, és tisztítják a benne lévõ vizet rendesen.Azt viszont nem lehet kizárni, hogy a szeme bepirosodjon, de gondolom néhány nap kamillázás ezt megoldja.Több az elõnye, mint a hátránya.Nagyon fejleszti a mozgásukat!!Barátnõm vitte a lányát már pici korában. (egyidõsek) Az õ lánya mászik, ül, mint a cövek, és felállt.Az enyém csak kúszik, még négykézlábra sem állt, és nem ül még.Ennyi a különbség!!Nagyon- nagyon fejleszti a mozgást!!Ha lesz még egy gyerekem, õt vinni fogjuk, az tuti.
persze, lehet, hogy az uszitól ilyen ügyes az a baba, de lehet, hogy nem. Barátnõm kislánya 4hónaposan forgott, 6hónaposan ült, mászott, és még nem volt 7 hónapos, amikor felállt. Most 8 hónapos múlt, és kapaszkodva lépeget...ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem. És nem jár babaúszásra.

Nekem mindennap csuklik a babám. érdekes, remélem ez nem gond?

31 hetes km

Legjobb válasz: szia! nekem is pocakban sokszor csuklott a babám, volt hogy naponta 2szer-3szor is. Mikor megszületett utána is sokat csuklott és most hogy 15 hónapos is minden nap csuklik. jól fejlõdött mindig, ez teljesen normális, minden rendben vele.

szia! nekem is pocakban sokszor csuklott a babám, volt hogy naponta 2szer-3szor is. Mikor megszületett utána is sokat csuklott és most hogy 15 hónapos is minden nap csuklik. jól fejlõdött mindig, ez teljesen normális, minden rendben vele.
nekem is nagyon sokat csuklott pocakba a fiam, volt hogy 2-3 szor nekem is és volt hogy fél órákig(eleinte mindig az esti híradó alatt :DDD ). most 2 hós és mist is sokat csuklik, és napjába többször is.teljesen normális dolog. boldog pocakosodást és könnyû szülést ha eljön az idõ
nekem is rengeteget csukil, kétszer biztos egy nap. mondtam a dokinak, hogy sajnálom szegényt, de azt mondta, hogy ezt jó neki, mert azt jelenti, hogy kész a tüdeje a légzésre...szóval ez van szegényekkel, de nem hogy nem gond, hanem jó dolog!
Ez normális, és azonfelül nagyon jó:) Hisz jeleket kapsz odabentrõl.Amit most írok, lehet butaság, fogalmam sincs, de én azt hallottam, hogy a csuklás a magzatoknál egy bizonyos agyi érettségi szint, tehát ha csuklik(minél többet) az a jó!Persze most az ne ijjedjen meg, akinek meg nem csuklik, hiszen tuti neki is csuklik, csak nem érzi talán:) Szép szülést kívánok!
Egyáltalán nem gond, gyakorolja a légzést és közben nyel a magzatvízbõl. Teljesen normális jelenség. 32 km


Egy hetes a babám? Eddig nem volt gond, de hasfájós lett, adom neki az espumisant, de többi lenn?

Erőlködik szopi közben többször, de se kaki se büfi néha büfizik ha felveszem erőlködéskor, aztáán ha végzünk lerakom, elalszik , aztán sokszor erőlködik még álmában de aliszik 3-4 órát sírni nem szokott. mitől lehet?

Legjobb válasz: Espumisann-al vigyázz, mert az még csak puffaszthatja. MI infacolt használtunk, az szuzpenzió, étkezés elõtt kapta. Nekünk bevált.

Espumisann-al vigyázz, mert az még csak puffaszthatja. MI infacolt használtunk, az szuzpenzió, étkezés elõtt kapta. Nekünk bevált.
A kérdező hozzászólása: este már azt kapta infacolt, és mégis, én arra gondoltam hogy ezek a szerek 100% ban nem múlasztják el a panaszt... és azért erõlködik, vagy valami más baj van? úgy sajnálom , nem sír hangsúlyozom, de látom hogy valami nem klappol, a védõnõ azt mondta hogy amíg nem sír addig nem baj az erõlködés, nem tudom... tanácstalan vagyok elsõ baba
Arra gondolj, hogy a babának minden új... szóval ha csak erõlködik, szerintem nem gond, ha fájdalmasan sír, akkor meg lehet próbálni valamit. Lehet csak fura, ahogy szépen beindulnak a belei...
Nekünk a sima kamilla teát ajánlotta a gyerekorvosunk, bevált.
Babycalm csepp, 1 hónapos kortól. Vagy windi szélcsõ, azonnal segithet.

Nagyon folyik az előtejem éjjel alvás közben és még messze a szülés! Nem lesz ez így gond a babának? Benne lesz még így a tejben az ami neki kell az elején? Nagyon el vagyok keseredve hogy nem lesz meg minden neki ami kellene. Félidős vagyok

Legjobb válasz: szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót,mikor õk megszületnek,õk sem kapnak elõtejet,rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz,de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik,azonnal gyarapodik majd,kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem,besárgul-e,elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra,ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba,ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)

szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót, mikor õk megszületnek, õk sem kapnak elõtejet, rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz, de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik, azonnal gyarapodik majd, kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem, besárgul-e, elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra, ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba, ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)
Nehogy! Nekem is úgy folyik, mint csapból a víz.. fõleg este/éjjel, de napközbenben is szivárog rendesen, kb. a 18.héttõl. Már egyre csak több, bár néha tényleg nagyon zavaró tud lenni, de örülök neki, mert ez számomra azt jelenti, hogy (remélhetõleg) lesz bõségesen. Azt olvastam valahol, hogy akiknek így csordogál az elõtej, azoknak gyengébbek a mellbimbó záróizmai. Boldog babavárást Neked!:) 31 hkm
Én most vagyok kb 7 hetes terhes, elsõ gyermekem 1, 5 éves. 1 éves kora óta nem kéri a cicim, és még mindig van pár cseppnyi tejem. Amikor vele voltam terhes, nekem félidõtõl folydogált valami víz szerû ragadós lötty a mellembõl. Fél éves koráig csak szoptattam. Ne izgulj, a tested tudja, hogy mikor szûnik meg a terhességed, és akkor jön az igazi elõtej. De egyébként ez jó jel, elõrevetíti, hogy nagy valószínûséggel lesz tejed.:)
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatásokat, rendesek vagytok! :)

Augmentin antibiotikumot írt fel a doki 9, 5 hós babámnak, hörghurutra. Nem nyitja ki a száját, ha meglátja a fecskendőt. És ez még a kisebb gond, a nagyobb inkább az, hogy öklendezik tőle. Adnátok néhány tippet, hogyan adjam be neki?

Már máskor is kapott antibiotikumot, egyiket bevette, másikat nem. A Nurophenes és sima fecskend?vel is próbálkoztam. Ha sikerül is benyomni egy keveset, akkor nagyon öklendezik. És a köptet?vel is ez a helyzet. Ma reggel a tápszerbe tettem bele, úgy megitta. A hányástól nagyon félek.

Legjobb válasz: Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.

Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.
Ugyan ez nálunk is a helyzet, 9, 5a kislányom, hörghurut. Nekünk elöször Ospent, most pedig Klabaxot kell szedni. A kislányom már akkor elkezd sírni amikor meglátja a fecskendõt vagy a kanalat. Öklendezik, rázza a hideg. A Klabax annyira szörnyû, hogy nem bírja lenyelni, reggel már be sem vette. Pár alkalommal elfogadta úgy ha közbe majszoltam neki hozzá kekszet. De már ez sem jön be:(

Ha a levesből török össze zöldséget a babámnak kell valamivel hígítani mondjuk tej, vagy csak úgy simán összetörve adjam oda neki? Eddig bébiételt adtam azzal ilen gond nem volt. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Szia!Gondolom húsleves,akkor a levével törd vagy turmixold össze,az én babám nagyon szerette/szereti.Mennyi idõs a baba? Jó étvágyat:-)

Szia!Gondolom húsleves, akkor a levével törd vagy turmixold össze, az én babám nagyon szerette/szereti.Mennyi idõs a baba? Jó étvágyat:-)
Simán összetöröd, ha olyan a leves, akkor a levébõl egy picivel. Tej: ha elmúlt egy éves akkor adhatod azzal is.
én ugy csináltam hogy összetörtem a krumplit meg a répát és tettem hozzá a levesbõl egy kicsit. igy megette. amugy kiköpte!
Egy pici lével turmixold, a tejjel 1éves koráig várni kell.
Amúgy fura, hogy a dokinõtök ilyet javasol:) Bár én is hallottam jókat:) Tápszeres a kicsi? hogy ilyen korán hozzátáplálsz, vagy nem gyarapodik???
A kérdező hozzászólása: Igen az sajnos nem tudtam sokáig szoptatni ráadásul az utóbbi idõben alig akart enni :S
A kérdező hozzászólása: 4 és fél hónapos, a doktornõ javasolta a levesbõl a zöldségeket azért kérdezem mert ilyet még nem adtam neki, nem is mertem hogy õszinte legyek, csak bébi ételeket kapott eddig, de ezt írtam is a kérdésben. És igen hús leves...

Tényleg sokat eszik? Az a gond hogy nagyon sokszor eszik a babám és most 2 hét alatt 1 kg hízott..de ha nem adok neki enni meg addig üvölt amíg nem adok neki

Hiába próbálom lefoglalni játszani vele sajnos nemtudom betartani mindig a 3 órát..tápszeres 3 hónapos..hozzáteszem pont 2 hete eszik tápszert eddig anyatejes volt..tényleg sok?

Legjobb válasz: Kicsit tényleg sok,de ne foglalkozz vele. Lehet, hogy nála most van fejlõséi ugrás. Amíg boldog, és kiegyensúlyozott, addig etesd, ahogy Õ kéri szerintem. Annyit még megpróbálhatsz, ha jelez, hogy éhes, adj neki teát, vagy vizet, azzal is kitolod a két evés közti idõszakot.

Kicsit tényleg sok, de ne foglalkozz vele. Lehet, hogy nála most van fejlõséi ugrás. Amíg boldog, és kiegyensúlyozott, addig etesd, ahogy Õ kéri szerintem. Annyit még megpróbálhatsz, ha jelez, hogy éhes, adj neki teát, vagy vizet, azzal is kitolod a két evés közti idõszakot.
fejlõdési ugrás, elírtam az elõbb
Igen, elég sok. Az enyém is 1 hónap alatt 1, 5 kg-ot hízott. De ne foglalkozz vele tulságosan. Majd elmarad ez a nagy étvágy. Esetleg tegyél egy kanállal kevesebb tápot uannyi vízbe. Vagy csinálj neki teát (én A HIPP édesköményt adom). Azt tuti megissza, és kevesebb kalória. Nekem ez bevált. De amúgy majd magától leáll errõl a mohóságról. Egyébként sztem a gyerekkori elhízás nem itt kezdõdik, hanem amikor a gyerek nem mozog eleget és nem egészségesen van etetve. Az én fiam (2.)nem gyengén duci volt, sokat evett és most tök csini. Sztem ez genetika, testalkat kérdése. Persze azért ész nélkül sem kell tömni a gyereket, igyekszem én is a 3-4 órát tartani az etetések között. 3 gyerekes
Bocsi, most látom, hogy nem issza a teát. Esetleg próbálj más ízt. Az öklét az enyém is rágja, ha éhes, ha nem:-)) Mi is táposak vagyunk.
Nálunk is ez volt a helyzet, de a sdoki azt mondta, hogy nem azért van a szájában a keze, mert éhes, hanem mert baj van a pocijával. Mindenképpen tartsd be a három órás evést, addig nyugodtan adhatsz neki gyümilevet( egy c.üveg vizhez kb.10 ml-t tettem) Azt tuti meg fogja inni. Így meg lesz a három óra. Mi 5 hósak vagyunk, de már három hónapja 4 óránként eszünk, így is 1 kilót hízik havonta! Jó babázást
Hát, sok. Biztosan éhes? Nem hülye vagyok és azért kérdezek ilyet, csak saját tapasztalatból... Én a picimet mindig tömtem tápszerrel szopi után, mert üvöltött. Egy hónapig mindig üvöltött, amikor rámszólt a doki, hogy azonnal hagyjam abba a gyerek tápszerrel tömését, mert tele van a gyerek és azért üvölt, bukik, fáj a hasa. Azonnal abbahagytam a tápszert, maradt csak a szopi és másnaptól boldog, kiegyensúlyozott gyerekem lett, aki 1 hónapig pedig üvöltött. Onnantól mintagyerek lett... Jól van na, hát hülye voltam, elsõ gyerek, satöbbi... :-) Szóval amit írtál, az szerintem sok. És azért nem jó, mert a csecsemõkori elhízás nagyon megnöveli a felnõttkori elhízásra való hajlamot. Tehát valószínûbb, hogy kövér lesz majd. Jobb lenne ezt elkerülni.
A kérdező hozzászólása: A gond az hogy a teát nem hajlandó meginni..se melegen se hidegen és próbáltam már több cumisüveget is az se jött be..A vizet meg megszagolja már köpi is ki..ez a legnagyobb bajom..bizti éhes mert az öklét majd megeszi és rákap az arcomra..
Nekem iker babáim vannak. Az egyikõjük tökéletes mennyiséget eszik (ahogy a nagy könyvben meg van írva), a másik babám viszont nagyon falánk. Én amikor még szoptattam, akkor rengeteget evett (1, 5 hónaposan 210 gr-ot). A probléma ugyanez volt. Ordított, evett, majd rosszul lettem amikor megláttam a mérlegen az eredményt, hogy mennyi tejet szopizott, de továbbra is üvöltött. Tapasztalatom: az etetés utáni ordítás amiatt volt, hogy feszült a kis gyomra, majd szét repedt a pocija. Úgy kellett neki masszíroznom, hallottam is, ahogy megindult a gyomrában a tej. Nagyon cumi ellenes voltam, de egyik este (szintén ekkora mennyiségû tej után) egyfolytában üvöltött, de annyira hogy már levegõt is alig vett, teljesen belevörösödött. Na, ekkor jött a cumi. És csodák csodája, lenyugodott. Ezentúl már csak úgy etetem, hogy megeszi az adagját (testsúly osztva 6-tal plusz 1 kicsi), aztán büfi és jöhet a cumi. Csak addig cumizik, amíg elalszik, tehát miután megnyugodott, nem keresi. Éjjel sem kell a szájába adnom. Az elején nálunk is ekkora volt a hízás. A kórház fõorvosa jól leszidott, mert azt hitte, tömöm a gyereket. Bár anyatejes babát nem lehet túl etetni, de sajnos a tápszerrõl ez nem mondható el. Most tértünk át tápszerre, és ebbõl sem eszik többet, mint amennyit tejbõl evett. Naponta 5X eszik, 4 óránként, éjféltõl fél 8-ig pedig alszik (pontosabban alszanak a tesóval együtt) És mindketten boldog, kiegyensúlyozott két és fél hónapos babák. Remélem, tudtam segíteni.

Az gond ha leesett már a köldökseb, de még nem gyógyult meg teljesen, kezelgetem és egy kicsit vérzett a babámnak? Annyira h újra besebesedett, de alkohollal le tudom neki törölgetni?

Legjobb válasz: Az én babámnak is leesett a köldökcsonkja, és a doki is meg a védönö is volt lent megnézni a mienk is vérzett meg egy kicsit gennyes volt és lápisszal kezelte le. És azóta szépen begyógyúlt ez 3nap volt.

Az én babámnak is leesett a köldökcsonkja, és a doki is meg a védönö is volt lent megnézni a mienk is vérzett meg egy kicsit gennyes volt és lápisszal kezelte le. És azóta szépen begyógyúlt ez 3nap volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mkinek!!!
Nyugodtan kezeld naki alkohollal addig míg teljesen be nem gyógyul. Nekem a védõnõm ajánlotta, hogy míg teljesen nem gyógyult addig minden pelusozásnál alkohol és hintõpor. Neki is a csonk leesése után még kb 1 hétig vérzett, váladékozott.
Ez teljesen normális, folytasd csak a kezelést, amíg el nem múlik a váladékozás.
Teljesen normális, ne ijedj meg! A lényeg, hogy tiszta legyen mindig, és amennyire csak lehet tartsd szárazon. inkább többször hintõporozd be az szépen leszárítja majd a sebes részt is, hamarosan csini köldöke lesz!

9 napos babám van csak anyatejet kap amig lehet és van tejem. Nem gond hogy nem adok neki vizet teát? és cuclis üveget csak egyszer látott a korházba?

Legjobb válasz: Az anyatej mellé nem nagyon kell víz, mert az anyatej magában szomjoltó is. Majd nyáron, nagy melegekben, akkor nem mondom, hogy elég lesz magában, akkor majd lehet hogy kelleni fog más folyadék is, de addig elvileg elég az anyatej is.

Az anyatej mellé nem nagyon kell víz, mert az anyatej magában szomjoltó is. Majd nyáron, nagy melegekben, akkor nem mondom, hogy elég lesz magában, akkor majd lehet hogy kelleni fog más folyadék is, de addig elvileg elég az anyatej is.
Elég neki az anyatej.Én is csak nyáron javaslom a nagy melegben de akkor is csak vizet.
Az utolsó választ ne vedd figyelembe szerintem. A babának az elsõ hat hónapban kizárólag anyatejre van szüksége (amennyiben ez lehetséges). Az én lányom júliusi és egyszer sem adtam neki vizet a hat hónap alatt. Pedig volt ez miatt pár kemény menetem a családban. Ha tényleg itt lesznek a hõségek adhatsz neki vizet. De semmi esetre sem teát. Kár rászoktatni. Hidd el, ha szomjas lesz megissza majd a vizet.
Tavaly szültem, amikor 40 fok volt június végén, és nem kellett neki semmi, csak anyatej. Persze igény szerint szoptattam.
az anyatej 88%-as víz. nem baj, ha nem adsz neki vizet.
Az ebéd után nem szokott szomjas lenni?Az én fiam amikor meg eszi a fõzeléket kb. 20 ml vizet egybõl megiszik. Tudom hogy az anyatej nagy része víz de nyáron nem fogja elfogadni a cumisüveget mert nem ismeri. Így jártak a barátnõmék is..Néha próbáld itatni szerintem ha elfogadja.
Elég az anyatej. Off: És akkor mi van ha nem fogadja el a cumisüveget? Talán kötelezõ lenne? A lányom soha nem kapott semmit cumisüvegbõl. Itatópohárból kezdett vizet inni, azóta is azt használja, ha egyedül iszik, de szépen tud inni sima pohárból is (azért azt felügyelet nélkül nem hagyom nála, mert locsolja ki a tartalmát, ha már nem szomjas), pedig igazából soha nem lett tanítva neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!