Találatok a következő kifejezésre: Nem fogadtam mert mindenki (2 db)

Nem fogadtam orvost, mert mindenki atz mondta, hogy felesleges. Milyen ellátásra számíthatok szülésnél?

37 hetes kismama

Legjobb válasz: ez nagyon változó, van hogy az ügyeletes doki jobban ott van, mint a fogadott.én azért fogadtam, remélem nem kell majd csalódnom benne 19hetes kismama boldog további babavárást

ez nagyon változó, van hogy az ügyeletes doki jobban ott van, mint a fogadott.én azért fogadtam, remélem nem kell majd csalódnom benne 19hetes kismama boldog további babavárást
A fogadott orvos is hibázhat, lehet már 48 órája talpon van, mikor te éppen szülsz, vagy épp meghalt a macskája, vagy összeveszett a lányával... Sosem lehet tudni. A pénztõl nem lesz egészségesebb a gyereked... De persze én is tiszteletben tartom mindenkinek a saját véleményét.
A harmadik válaszolónak üzenem, hogy nem attól lesz valaki jó orvos, hogy fogadott vagy ügyeletes. Ez nem két kaszt. Akit te lebénázol, mert épp ügyeletben van, az lehet, hogy valaki másnak a fogadott orvosa.
Szia! Nekem nem volt fogadott orvosom, és az ügyeletes orvos egy angyal volt, de tényleg. Amikor már jött ki a baba, egyszerre három orvos volt lent a szülõszobán, és mindegyik velünk foglalkozott.
Amíg nincs baj, addig nincs baj. Ám egy komplikált szülésnél bármi megtörténhet, ha mondjuk az ügyeletes orvos kezdõ és nem tapasztalt, vagy csak egyedül van, vagy a szülésznõ nem túl ügyes, akkor véletlenül valamit félrenéz stb. Annyi minden történhet! Szerintem egy gyermek születése körüli körülmény, hogy minden menjen a lehetõ legnagyobb rendben és oda is figyeljenek rád, ennek nincsen túl nagy esélye, ha nincs egy olyan dokid, aki az egész terhességedet végigkíséri és õ is vezeti le a szülést. Ergo:Az én véleményem az, hogy felelõtlenség nem választott orvosnál szülni és szerintem minden pénzt megér, hogy egészséges kisbaba szülessen meg.Ne legyen születési károsodása!!!!! Ez az én véleményem, de mindenki azt csinál, amit akar. Ha akar akkor fogad orvost, ha nem akkor nem. Szerencsére ezt mindenki maga döntheti el.
Ugyanolyanra. Gondolj csak bele, a szülés után adod a pénzt, ha adod. TEhát szülés közben fogalmuk sincs, hogy kapnak tõled valamit, vagy nem. Nekem keresztlányom született fogadott orvos nélkül, és le a kalappal, szó szerint kinyalták a seggüket. Nagyon aranyosak voltak, segítettek, támogattak, egy pillanatra nem éreztették, hogy várnának valamit. Én sem fogadok dokit, a pénzt inkább a babámra költöm!! Ne félj, semmi gond nem lesz:-)
Én is akartam orvost fogadni, aztán gondolkodás után rájöttem: az orvos nem lesz végig mellettem, pedig asszem erre van szükségem. Tehát szülésznõt fogadtam. Pécsen lehet akkor is ha nincs fogadott dokim. Hamarosan jön a anyg nap:) 38 hetes kismami
Szia, en 8 hete szultem, nem volt fogadott orvosom. Nem paraztam elotte en sem, hogy mi lesz igy.. meg jajj megis inkabb fizetnem kellene. Ugyeletes dokinal szultem, normal uton, minden komplikaciotol mentesen. Egy tunder volt, utana meg 2 napig bejott hozzank megnezni minket a babaval. Ha ujracsinalnam sem fogadnak orvost, a masodik gyereknel se fogok. Nem akarom en ezzel a halapenz rendszeret megvaltoztatni, vagy ilyesmi.. egyszeruen csak arra gondoltam, hogy amikor megindul a szules, jobb dolgom is lesz mint azon aggodni, hogy mikor hivhatom a dokit, odaer e, nem nyaral e.. meg mennyit is fizessunk. Az biztos, hogy mindenkeppen eletreszolo elmeny lesz, fuggetlenul attol hogy fogadtal e dokit, vagy nem.. erre koncentralj :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenkinek jó babavárást kívánok. Szülés után én is leírom majd a tapasztalataimat annak aki az "orvos fogadás- nem fogadás"-ról kérdez. :)
Szia! Én sem fogadtam orvost, de szülésznõt akartam. Aztán kiderült, hogy úgymond íratlan szabály, ha az nincs, a másik sem lehet. Egyébként ahány kórház és város annyiféle szokás és ez befolyásolja a dokikat is. De lehet, hogy ugyanaz az orvos egyszer rendes, aztán meg bunkó. Egyébként a befolyásoló tényezõk a jó dokikra is vonatkoznak.(munka, egyébb stressz, stb.)Ha meg kezdõ dokihoz kerülnél és gond lenne, akkor is van egy "nagykutya" akit ilyenkor riasztanak. Állítólag ügyeletben is 2 szülésznõ van (legalábbis nálunk), mindkettõ nem lehet "béna"!Én már annyit gondolkodtam ezen és annyi féle véleményt hallottam, hogy már belefáradtam. Egyszerûen nem strsszelem magam rajta. Ahogy a szülésznõ mondta:még egy gyerek sem maradt bennt. Pozitív hozzáállás és reméljük a legjobbakat. az izgulást hagyom a szülés óráira! Üdv:32 hetes kismama
Általában ha megfogatsz egy orvost annak pénzt is adsz, és ezt õk is tudják! A pénzért jobb ellátást kapsz mint pénz nélkül! Ilyen az ember! Nem minden esetben van így! 22 hetes kismami
Szia! Én már két gyermeket hoztam világra fogadott orvos nélkül. Ráadásul az elsõnél többet látta a férjem a nem fogadott orvost, mint a velem egyszerre szülõ anyuka férje a fogadott osztályvezetõ fõorvost. Az ügyeletes dokim, rendszeresen kiment a váróban tipródó férjemhez, és mindenrõl értesítette. Minden nap bejött hozzám a szobába, hogy mi van velem, és elmondta hogy mi van a babámmal, mert minden nap megnézte, hogy minden rendben van e vele. Még azt is elmagyarázta mért van kék fény alatt, pedig szerintem, az már nem az õ hatásköre. Szóval, szerintem nem pénzfüggõ a dolog. Csupán orvosfüggõ. Ráadásul azóta hallottam róla is hideget-meleget, nekem mégis a jó tapasztalat maradt meg.

Miért nézi a párom, és az anyja semmibe a terhességem? Anyós örökbe fogadta a páromat, mert nem lehetett gyereke. Neki a terhesség nem jelent semmit. Õ a világ legjobb anyja, saját véleménye szerint. Nekem mindent bírni kell.

Úgysem lesz baja a gyereknek.Ha eddig megmaradt,akkor már nem mehet el.Hozzáteszem,3vetélésem volt ezelőtt.Mindent megcsinálok itthol,a párom nem segít.Ha az anyjához megyünk,ott is csak véleményezik mindent anyós.8Hónapos kismama vagynok,ma megkaptam a páromtól,hogy bezzeg az xy még dolgozik,pedig csak pár héttel fiatalabb a terhessége.Estére már szét szakad a hátam,pihennem kellene,mert görcsölök sokat,de nem lehet,mert akkor az van,hogy ez nem betegség.Ki akaszt,hogy senki nem nézi,azt,hogy hogy érzem magam.

Legjobb válasz: Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.

Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.
Nagyon magasról letojnám a véleményüket. Viszont, ne haragudj, le kell írnom, mennyire sajnállak, mert elképzeltem, mi lesz szülés után. Az sem betegség, igaz, hogy majdnem kettészakadtál, és nagyon hosszú idõ regenerálódni, a 6 hét lófütty, de szerintem neked a 6 hét alatt is ugrálnod kell majd - lesz egyáltalán idõd a kicsire? Mi lesz így veletek?? :((((
Végre egy terhes kismama aki nem a semmire nyávog! Kicsit állj ki magadért és a babáért! Szerintem fontosabbak vagytok ti, mint az, hogy anyós és a párod milyen hülyeségeket képzel be magának. Nem lehet hogy anyósod irigy rád? A párod akarta a babát?
Talán tényleg jobb lenne, ha szülés után anyukádhoz mennétek, õ biztos segítene neked, mert sajnos nem hinném, hogy ha szülés elõtt ilyenek veled, akkor utána szerintem még rosszabbak lesznek, hiszen akkor mondhatják, hogy mit nyavalyogsz, nem is vagy már terhes.Az elsõ babánál is ez volt?
Nagyon sajnállak. Csak azt nem értem, hogy miért az pofázik mindig, aki egy gyereket sem szült még??!! A férjedet meg rángasd el magaddal a dokidhoz és kérd meg a dokit, hogy neki is magyarázza el az állapotodat.
Az a baja talán, hogy nem õ az igazi mamája a gyereknek, és jól tudja, hogy nem fog rá hasonlítani a gyereked majd. Amúgy ne aggódj és pihenj többet!Túl stresszes vagy!Ja meg, hagyd el ezt a barmot.
Félre értettél szerintem. :) Nem rád értettem azt hogy nyávogsz. Rengeteg olyan kismama van itt akinek ha meg kell emelnie egy bögrét, leesik a gyûrû az ujjáról. A "bók" neked szólt, amiért te nem vagy ilyen. Utolsó voltam.
Veszélyeztetett terhes vagy? Ha igen, akkor az más, ha nem, akkor meg tényleg nem kellene túlozni, hiszen ez tényleg nem betegség, hanem állapot!
A kérdező hozzászólása: Õ a 2.babánk.A kislányomat sem látta anyósom 2éves koráig.Mondván, hogy talán nem is a fiáé.A párom akarta leginkább a kicsit, ezért sem értem miért nem érti meg ha elfáradok.Nem szoktam nyávogni, nem vagyok lusta, de talán elvárhatnám, hogy segítsen itthol.Még a kiságyat is én raktam, csavaroztam össze mikor megvettük.Biztos , hogy irigy anyósom, ezért nem nézi semmibe, a terhes nõket.A kislányomat is lekiabálta 3évesen, hogy miért áll fel evés után az asztaltól, meg kéne várni, míg mindenki megeszi a kaját.Persze az õ gyerekei már 3évesen is tökéletesek voltak, mint õ.Egyébként pont tegnap kérdeztem a páromat hogy ha hazajövök a kórházból, akkor is ez lesz?Mert akkor fogom a gyerekeket és elmegyek egy hétre anyumhoz.
A kérdező hozzászólása: Veszélyeztetett terhes vagyok, a vetélések, és asthma miatt.Plusz nyitva a méhszájam.A párom ezt az idiótaságot csak most kezdte, de ez a:mozgás nem árt...elhangzott az anyja szájából is ezelõtt, most pedig a pároméból.Anyuka felõl fúj a szél, fingja nincs a terhességrõl, de hülyeséget beszélni tud.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem rám értetted.:-) Hmm, Az elõzõ terhességemnél itt hagyott a párom 14hetesen.Mire mentem szülni, visszakönyörögte magát.Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem.
Itt nem csak az anyóssal van ám baj, hanem a kedves "pároddal" is. Az anyós egy bunkó, minek mentek hozzá? Alapvetõen nem szoktam ilyesmit tanácsolni, hogy ne látogassátok, mert a család az család; de basszus 2 évig a saját unokáját nem volt hajlandó megtekinteni és most is csak sérteget - egy ilyen hülye nõszemélyhez járjon a fia egyedül, én ugyan nem mennék azért, hogy csesztessen. A párod is egy fõnyeremény lehet hallod, ha 8 hónapos veszélyeztett terhesként azzal b*szogat, hogy dolgozz többet. Csak azt nem értem, hogy ha már van egy gyereketek, akkor nyilván ismered egy ideje, hogy milyen. Szerinted egy ilyen embernek kell még egy gyereket szülni, akármennyire akarja is? NEM! Ott kell hagyni a p*csába. Ilyesmire nincs mentség, hogy 3 vetélés után még téged szekál, hogy dolgozz. Ez az ember se nem tisztel, se nem szeret. Lehet vergõdni, hogy csak az anyja hülyesége miatt ilyen, DE aki tényleg SZERET, annak mindegy mekkora vadbarom az anyja, akkor sem kezel így egy nõt, fõleg nem a te állapotodban. HAgyd ott, komolyan mondom.
"Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem." És neked nem fordult meg a fejedben, hogy egy olyan irdatlan utolsó taplót, aki elhagy terhesen, tényleg nem kellene visszavenni? Viszonylag normális kapcsolat az neked, hogy veszélyeztett terhesen szekál, meg elhagy?! Ne is haragudj, de ezt a helyzetet magadnak is köszönheted. Ennyire hülye és naiv nem lehetsz...
Ha engem elhagy a párom 14 hetesen (vagy 14 hetes babával?) és én vagyok olyan jószívû/hülye, hogy visszafogadjam, nem akarnék neki második gyereket is szülni :(
Ezek után, hogy az elsõnél is elhagyott, most meg így viselkedik veled, én úgy hagynám ott, hogy hátra sem néznék.Szerintem egyenlõre ha teheted költözz haza.Senkinek sem jó, ha idegeskedsz.
A kérdező hozzászólása: 14hetes terhes voltam mikor otthagyott, azt mondta megilyedt.Szülés után még 1évig külön laktunk, de mivel normálisan viselkedett, gondoltam megpróbálhatjuk a pici miatt is.Ez a baba becsúszott, én pedig nem tudtam elvetetni.Különben nem akartam több gyereket.Én biztos nem megyek az anyjához mostanában.Az a baj, hogy nagyon befolyásolja anyós a páromat, és õ meg hallgat az anyjára.:-( Én az utolsó után is adok esélyt az a baj.Nekem fontos a család, és, hogy legyen apa a gyerekek mellett.Csak hát egy kis megértést, és segítséget várnék el.
Most mégis mit vársz ? Semmit csak panaszkodott, mert otthon senki sem hallgat meg! Te választottad a gyerekeid apját, aki nem segít semmit, csak az xy-nal jön, hogy az még dolgozik. Mi lesz még ezután ?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!