Találatok a következő kifejezésre: Nem feszül mellem, (151 db)

Az gond ha egyáltalán nem feszül a mellem? Nekem természetesen nagy és eres melleim vannak? Muszály mindíg feszülnie és fájnia a mellnek terhesség allatt?

Legjobb válasz: Nem. sok embernek nem feszül. nekem mondjuk az elsö 10 hétben nagyon feszült aztán most kevésbé néha nem is de ma pl megint nagyon. De nekem is nagyon nagy cicim van de nem eresek, eddig mondjuk nem is szeretném hogy az legyen. 14 hetes vagyok.

Nem. sok embernek nem feszül. nekem mondjuk az elsö 10 hétben nagyon feszült aztán most kevésbé néha nem is de ma pl megint nagyon. De nekem is nagyon nagy cicim van de nem eresek, eddig mondjuk nem is szeretném hogy az legyen. 14 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kösznöm! Nekem is nagy a mellem, de eddig nem feszül egyáltalán:(( még csak nem is érzékeny... ez rossz jel lehet?
hát az orvos mikor mentem h jupi pozitív a tesztem, csak nézett rám, h miért jöttem ezzel ilyen gyorsan....mellfeszülés émelygés van? mondtam, h van, de nem volt, csak nem akartam h hülyének nézzen....a férjem utána mondta, h érzi, h nagyobbak a melleim.....és a fiam ma már 18 hónapos
Én 75E vagyok (terhesség elõtt még D). Nekem a terhességgel együtt éppenséggel elmúlt a mellfeszülésem, nem is volt alatta végig, vagy csak nagyon enyhe. Viszont elõtte állandóan az volt a bajom, hogy mensi elõtt egy hétig nagyon fájtak, fõleg mikor este kibontottam õket a melltartóból.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!Pont az én szitumat írtad le: az én méretem 95E és mindíg mielött megjött feszült, meg érzékeny is volt, viszont egy jó ideje egyáltalán nem, és mivel szinte mindenkitöl azt hallom hogy az a "normális" ha terhesség allatt feszül és érzékeny a mell kezdtem aggódni hogy valami gond van velem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat most megnyugtattatok egy kicsit.
18:42 vagyok. Gyönyörû, egészséges 3 hós kislány anyukája. Azt már taglaltam, hogy mellfeszülésem egyáltalán nem volt, de konkrét hányingerem se volt soha, csak egy kicsi finnyogás-undorkodás, hogy épp ezt vagy azt az ételt nem kívántam. Na, akkor az elõzõ válaszoló sógornõje ránk ezer keresztet vetett volna már :)

Amikor belövell a tej, nagyon feszül a mell akár 20-40 ml-től is, amikor nő a mennyiség, akkor is feszül a 70-80-tól, de miért nem feszül, amikor már régóta pl.120-130 is van benne?

Legjobb válasz: Amikor már a kereslet-kínálat egyensúlya szerint termelõdik a tej,akkor nem feszül,mert akkor már szoptatás közben termelõdik fõleg.

Amikor már a kereslet-kínálat egyensúlya szerint termelõdik a tej, akkor nem feszül, mert akkor már szoptatás közben termelõdik fõleg.
A kérdező hozzászólása: És addig? De ha szoptatás alatt termelõdik fõleg, hogy termelõdik olyan gyorsan?
Mert a mell megszokja az igénybevételt. Ha jól szopik a baba, akkor ritkàn feszül.
Az elején nem a tejtõl feszül, hanem ödémától. Késõbb a mell szerkezete is változik.
Úgy ahogy a 4-es válaszoló írta! Amikor belövell a tej, ödémás lesz a mell, azért feszül annyira, nem a sok tejtõl.

Ha menstr. Előtt nem feszül a mellem (de egyébként szokott), az azt jelenti, hogy nem volt peteérés?

Legjobb válasz: Közel sem azt jelenti. Nekem minden menstruációmnál más és más elõjelek vannak. Van hogy feszül a mellem, vagy a hasam fáj, de olyan is van,hogy csak beköszönt.

Közel sem azt jelenti. Nekem minden menstruációmnál más és más elõjelek vannak. Van hogy feszül a mellem, vagy a hasam fáj, de olyan is van, hogy csak beköszönt.
Igen, lehetnek:) Várj egy kicsit, csak türelem, és vasárnap-hétfõn tesztelj. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Azt el felejtettem oda irni hogy nagyon fáj a derekam és nagyon viszket a mellbimbóm.köszi a választ
mennyi ideje probálkozol?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapja de mostmár mindig türelmetlenebb vagyok
Szia! Nem akarok benned reményt kelteni, de pl. a mellviszketés tipikus terhes tünet, mert olyankor száraz a bõr. Sok sikert!

Puffadtnak érzem a hasam, feszül, a hasam alja is fáj, a derekam is fáj. A melleim is megduzzadtak, érzékenyek a mellbimbóim, de a mellem nem feszül. Lehet ez terhesség?

Sziasztok! A 9-ik napon voltunk együtt. Azóta eltelt 2 és fél hét.Puffadtnak érzem a hasam, feszül, a hasam alja is fáj, a derekam is fáj. A melleim is megduzzadtak, érzékenyek a mellbimbóim, de a mellem nem feszül. Lehet ez terhesség? Régóta szeretnénk babát.

Legjobb válasz: Igen, lehetnek terhességi tünetek! Bár nekem nem volt egy tünetem sem, de ez a ritkább:)

Igen, lehetnek terhességi tünetek! Bár nekem nem volt egy tünetem sem, de ez a ritkább:)
Ha nagyon szeretnel babat akkor lehet alterhesseg is. Psihikai alapon. El kell emnni a nogyogyaszhoz, az a legbiztosabb.
én is ezt éreztem. elmentem dokihoz megvizsgált és gratulált hogy 8 hetes terhes vagyok. aztán a 12. héten ultrahangozott és nem volt baba. álterhességen volt. ráadásul talált egy daganatot.eredmény 2 hét múlva. azért drukkolok.szia
Ezek a tünetek lehetnek egyszerûen a menstruáció közeledtét jelzõk. Pontosan: premenstruációs szindroma.

8 hetes állapotos vagyok Aggódom, mert a melleim nem feszülnek úgy, mint idáig Egyébként is kicsik a melleim, de idegesít, hogy most miért nem feszül annyira. Ha elmúlik, vagy minimálissá válik a mellfeszülés attól még lehet minden rendben a babával?

Tegnap voltam UH-n, a babának van szívverése, közel 14 mm-es. Az émelygés megvan. Ennek ellenére aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ezen ne aggódj,ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni,aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.

Szia! Ezen ne aggódj, ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni, aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.
Minden rendben , emiatt ne aggódj. A mellfeszülés elmúlik, majd késõbb visszajön. Nyugalom! 22 hetes kismama
szia! A cicifeszülés nem kell, hogy állandó legyen. Nekem annyira nem is feszült. Mikor a doki elõször megviszgált , úgy 8 hetes lehettem. Közölte , hogy jók a sejtéseim: terhes vagyok. Erre az asszisztens belekotyogott, hogy milyen tünetei vannak? soroltam , hogy ez meg ez és jött az a kérdés, hogy ..."és mellfeszülés"? Ja, mondom , igen , az is. Tehát nem olyan nagy gond , ha nem mindennap van.Az émelygés se kell, hogy állandó legyen. Én pl. nagyon rosszul voltam az elsõ három hónapban és már örültem neki, ha 1-2 napot "alábbhagyott" a dolog :) Összefoglalva. Nyugi!! :) ) 25 hetes kismami
Ne aggódj! Ha a többi tünet megvan, és tegnap az uh-n is minden rendben volt, akkor nincs gond! Nekem is van hogy egyik nap alig fáj, vagy nem fáj a cicim, a másik nap meg megõrülök! :) Csak jóra gondolj, bár elhiszem hogy idegeskedsz, de az csak árt! Sok boldogságot! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) most már nyugodtabb vagyok!
Nekem is kicsik a melleim.Szültem kétszer, (most tervezzük a 3-ik babát).A szülére akkorák lettek a melleim, hogy a tükörbe csodálkoztam is magamon!!!A tejtemelõdésed ha folyamatos és rendszeres lesz, akkor melátod, hogy kár volt izgulnod! Amúgy meg lécci ne idegeskedj ezen a semmiségen, mertazzal még a babának is ártasz! Kellemes babavárást!

A babám már nem szopik kb 1 hete, nem fejtem, nem borogattam, ha nem feszül, nem fáj a mellem, akkor már nem gyulladhat be ugye?

estleg tudtok tanácsot adni, hogy hogy apaszthatnám el teljesen, kíméletesen?

Legjobb válasz: Én kb. három hete szoptattam utoljára, én se fejtem egyszer se, nem is borogattam. Pár napig éreztem, hogy kicsit feszül és csordogált a tejci, de az is megszûnt magától. Minden nap megnézem azért, hogy nincs-e benne csomó valahol. Fájni nekem se fáj azóta se.

Én kb. három hete szoptattam utoljára, én se fejtem egyszer se, nem is borogattam. Pár napig éreztem, hogy kicsit feszül és csordogált a tejci, de az is megszûnt magától. Minden nap megnézem azért, hogy nincs-e benne csomó valahol. Fájni nekem se fáj azóta se.
5 nap múlva kéne megjönnie neki.
Ha 5 napja késik, miért nem veszel tesztet!?
A kérdező hozzászólása: Nem késik, 5 nap múlva kell megjönnie
ezek a tünetek ugyanannyira lehet a terhességtõl is mint a menstruációtól is. Ilyenkor általában még nem nagyon vannak tünetek. Pár nap múlva csinálj egy tesztet ha nem jön meg.
Szerintem ilyen korán a szagokat még csak beképzeled akkor is, ha sikerült. Nagy jó indulattal vagy akkor "három hetes" legalább is így számítják, az utolsó havi elsõ napjától, de nyilván nem aznap estél teherbe, hanem késõbb, magyarul ha valami van, esetleg épp beágyazódás van, ott még ilyen extra tünet nincsen. Majd öt nap múlva, ha nem jön meg, csinálsz egy tesztet és kiderül.

Pozitív teszt után pár nappal már nem feszül annyira a mellem! Ez rosszat jelenthet? Vagy semmi?

Legjobb válasz: szia, nem jelent rosszat. Hol erõsebben feszül, hol szinte egyáltalán nem. Normális dolog, hogy így "össze- vissza mûködik" ;)

szia, nem jelent rosszat. Hol erõsebben feszül, hol szinte egyáltalán nem. Normális dolog, hogy így "össze- vissza mûködik" ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod, annyi mindent olvastam már hogy ki hogyan mikor vetélt el és stb, hogy minden dolog miatt idegeskedek

Már miért nem feszül a mellem az éjjeli etetésnél? Apad a tejem?

2 és fél hónapos a Kislányom. Éjjel 2x eszik, kb 3-4 óránként. Nappal viszont még 2 óránként eszik. Emiatt, hogy nappal s?r?bben eszik, éjjel a 4 óra kihagyás után már nagyon kemény volt a mellem és csöpögött is. Viszont kb 1 hete már nem volt olyan vészes, ma meg már majdnem puha volt. Ett?l függetlenül jól lakott, de ez most mit jelent, egyre kevesebb lesz a tejem? mit tehetek ellene, hogy nehogy elapadjon?

Legjobb válasz: Jól látod, kevesebb lett a tejed, viszont ez jót is jelent, azt, hogy beállt Nálatok a kereslet- kínálat egyensúlya, azaz annyi tej termelõdik, amennyire a babádnak szüksége van:). Ez azért is pozitív mert a mell tóltelítõdése vezethet panjáshoz, mellgyulladáshoz, Neked ezektõl nagy eséllyel már nem kell tartanod:). Ha igény szerint szoptatod továbbra is, akkor ez így is marad:). Növekedési ugráskor újra sûrûbben kérheti majd a cicit, de ha akkor is adod neki mikor és amennyi ideig szeretné, a tested tudni fogja a dolgát és felturbózza a termelést:).

Jól látod, kevesebb lett a tejed, viszont ez jót is jelent, azt, hogy beállt Nálatok a kereslet- kínálat egyensúlya, azaz annyi tej termelõdik, amennyire a babádnak szüksége van:) . Ez azért is pozitív mert a mell tóltelítõdése vezethet panjáshoz, mellgyulladáshoz, Neked ezektõl nagy eséllyel már nem kell tartanod:) . Ha igény szerint szoptatod továbbra is, akkor ez így is marad:) . Növekedési ugráskor újra sûrûbben kérheti majd a cicit, de ha akkor is adod neki mikor és amennyi ideig szeretné, a tested tudni fogja a dolgát és felturbózza a termelést:) .
Az elsõ nagyon jól írta, beállt a kereslet-kínálat egyensúly. Én 20 hónapig szoptattam úgy, hogy a mellem csak az elsõ 2-3 hétben feszült. A második gyerekem kilenc hónapos, hat hónapos koráig õ is csak anyatejet kapott, akkor is csak a legelején feszült a mellem.
nekem is furcsa volt, de megtudtam, hogy szoptatás közben folyamatosan választódik ki a tej.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) az elején volt mellgyulladásom, jó lenne, ha többet nem lenne...remélem igazad lesz, és ennél jobban nem fog csökkenni a tejem, amúgy igény szerint szoptatok.
A kérdező hozzászólása: köszi neked is :) csak olyan fura elhinni, hogy puha mellben is lehet elég tej...mert eddig ugye éreztem a feszüléssel, most meg nappal már mindig tök puha, mintha nem is szoptatnék.
A kérdező hozzászólása: óó, köszi :) ez megnyugtató :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!