Találatok a következő kifejezésre: Nem egészen hónapos kiskutyám (5 db)

Nem egészen 2 hónapos kiskutyám csak néhány napja van nálam, de már teljesen kifárasztott. Ugye majd nem lesz vele ennyi gond?

éjjel nem tok t?le aludni mert sír(nem panaszból mondom csak h minden körülményt tudjatok...),aztn egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik...Aztán utána játszanom kell vele.És legtöbbször csak a kezembe alszik el...szóval teljesen fáradt vagyok, és csak annyi lenne a kérdésem hogy ugye ez nem fog élete végéig tartani? Csak az az oka ennek hogy még pici és nagyon igényli a társaságot, vagy nem? És ez kb. meddíg tart majd? (Lécci ne azt válaszoljátok h Tudtam h mire vállalkoztam.. mert tudom és nem azért kérdeztem, csak kíváncsiságból...meg mert fáradt vok...:S) ELÕRE IS KÖSZI!:)

Legjobb válasz: Egy kutyával MINDIG van munka (nem egészen "gond"), ha kicsi azért, ha már nagy, azért. Egy kicsivel persze azért egy kicsit több. De a nagy is igényli majd a sétákat, a játékot, a társaságodat... (amúgy milyen fajta?) " egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik"---> ezt azért nem értem, miért tenne kárt magában? Sztem egy kicsit túlaggódsz érte, ha a kezeid között alszik el és egész nap utána mászkálsz, jól el lesz kényeztetve, de vigyázz, légy következetes, csak azt engedd meg neki, amit majd ha nagy lesz, akkor is el tudsz viselni! Néha nehéz, de muszáj szigorúnak is lenni, nem lehet elintézni semmit sem annyival, hogy "még kicsi"... csak azt engedd, amit késõbb is megengedsz neki! És ne aggódj, könnyebb lesz majd, de felnõttként is sok dolgod lesz vele, ha azt akarod, hogy jó élete legyen.

Egy kutyával MINDIG van munka (nem egészen "gond"), ha kicsi azért, ha már nagy, azért. Egy kicsivel persze azért egy kicsit több. De a nagy is igényli majd a sétákat, a játékot, a társaságodat... (amúgy milyen fajta?) " egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik"---> ezt azért nem értem, miért tenne kárt magában? Sztem egy kicsit túlaggódsz érte, ha a kezeid között alszik el és egész nap utána mászkálsz, jól el lesz kényeztetve, de vigyázz, légy következetes, csak azt engedd meg neki, amit majd ha nagy lesz, akkor is el tudsz viselni! Néha nehéz, de muszáj szigorúnak is lenni, nem lehet elintézni semmit sem annyival, hogy "még kicsi"... csak azt engedd, amit késõbb is megengedsz neki! És ne aggódj, könnyebb lesz majd, de felnõttként is sok dolgod lesz vele, ha azt akarod, hogy jó élete legyen.
nemkell aggodni. kb 3 hét és teljesen beilleszkedik. nálunk is van egy kis csöppség 2 hete. 9 hetes és az elsõ napokban nemtustam tõle aludni. kb 1 hét és ez nagyjábol rendbejött. majd komolyodik de a kiskutyák ilyenek fõleg akkor ha ujotthonba kerültek.nézd a jobbik oldalát milyen nagy boldogság.milyen fajtáju?
Nekunk van egy kb 9 honapos kutyusunk...en nem akarlak elszomoritani de meg honapok, mire valamilyen szinten megerti, hogy ne egye meg a konyveket, hogy ne pisilje ossze a lakast stb...en is nagyon kivoltam tole. De a kiskutyak eppen olyanok mint -es bocs a hasonlatert- a gyerekek pontosan ujszulott-4 eves korig, mikoris vege szakad a csak en vagyok es mindenki mas tehet egy szivesseget korszaknak. Ez a negy ev kutyanal egy ev alatt zajlodik le. Kemenyen kell fogni, mert konnyen elszemtelenedhet. Kinovi majd es hat igen, igenyli a foglalkozast. De megeri mert ahogy cseperedik, fogod latni a munkad gyumolcset. Kitartas! Te vagy a falkavezer!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!:) Amúgy egy kis yori kölyökrõl van szó!:) :)
A kérdező hozzászólása: hopp bocsi:yorki:)

Van egy 3 honapos kiskutyám és tegnap este evett csontot de hajnalba egész este hányt tölle. Ma még nem evett semmit nem kell neki kaja. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el,pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben,elzáródást okozott,megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!

Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el, pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben, elzáródást okozott, megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!
Milyen csontot kapot? Tehát tudod hogy értem: csirke...
De, a csont a ludas.Túlette magát vele. Nem a csont fajtája számít, hanem, hogy mennyit kapott belõle. Tudni kellene, mennyit lehet adni egy ilyen fiatal kutyának. Egy nagytestû kölyök nyilván többet képes megemészteni, mint egy kistestû.
Örülök, hogy nem a csont a ludas. Jobban van már?
A kérdező hozzászólása: gyomor rontása volt.most sok viszet kell neki adnom meg könnyü kaját.
És mit mondott az orvos, mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat elvittem a kutyust az orvoshoz kapott egy inekciot, már eszik iszik :)
Az a legrosszabb. Sürgõsen vidd orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: combját, de most alszik és elégmeleg szerintem lázas a kutya.
Melyik részét?
A kérdező hozzászólása: csirke csontot evett
Az, hogy kihányta, nem lenne gond. De hogy nem eszik, az már baj. Vidd orvoshoz.
Igen. Csirke csontot lehet adni bár ilyen kicsinek...:s Kacsa csont viszont szilánkos!!!!
Többet evett, mint amit meg tud emészteni a gyomra. Figyeld. Széklet legyen, ha kihányja a felesleget, az nem baj. Ha szemmel láthatóan rosszabbul van, délután doki.
A kérdező hozzászólása: már semmibaja nincs a kutyának amamstaff

Yorkshire terrier kiskutyám (5 hónapos) elött egész nap ott van a kaja de csak esténként az utolsó séta elött egy órával eszik, így mire leviszem nem ürít, csak fennt a lakásban, éjszaka. Mit tudnék csinálni, hogy ez ne így legyen?

Legjobb válasz: ne legyen elõtte a kaja. etesd reggel és este,ha kaki probléma van,akkor kora este. odateszed a kaját,kap 10 percet, utána elveszed. Nem jó ha elõtte van egész nap.

ne legyen elõtte a kaja. etesd reggel és este, ha kaki probléma van, akkor kora este. odateszed a kaját, kap 10 percet, utána elveszed. Nem jó ha elõtte van egész nap.
az kellemetlen...éhen marad...egy kutya 1-2 hétig is bírja étel nélkül, de általában 1-2 nap után jobb belátásra térnek. 10 perc, ennyi idõ bõven elég neki
Mindig séta után kell etetni a kutyát!
Kezd azzal, hogy az etetési idõ 10 perc. amit ezalatt nem eszik meg azt el kell elõle venni. A kutya elõtt soha ne álljon az étel. Hamar megfogja szokni az etetési idõpontot mondjuk séta elõtt 1 órával és kinn fogja elvégezni a dolgát
A kérdező hozzászólása: Múltkor is tízkor akart enni, elvettem elõle az ételt és reggel odaadtam neki, de akkor meg nem ette meg. í.s
igen, de mondjuk egészségügyi sétának meg a kaja után is kell lennie. Ilyenkor nyilván nem kell mérföldeket sétálni, csak leviszed, pisi kaki, aztán kész.

5 hónapos Jack Russel-Terrier kiskutyám egész nap kedvetlen, fekszik és nem eszik. Mi baja lehet?

Nagyon aggódok érte, még sosem volt ilyen. Máskor mindig befalja a kajáját, ma még a reggelijét is otthagyta, és egész nap csak fekszik, máskor mindig szaladgál.

Legjobb válasz: Mivel õsz van, kullancs az elsõ tipp. Mindenképpen orvoshoz kell vinned, mert innen, távolról senki meg nem mondja, pontosan mi a baja.

Mivel õsz van, kullancs az elsõ tipp. Mindenképpen orvoshoz kell vinned, mert innen, távolról senki meg nem mondja, pontosan mi a baja.
meghal......
Például felhívhatnád az állatorvost, ha tényleg aggódsz, õ úgyis azt fogja mondani, hogy vidd be, mert ezek a tünetek biztosan valamilyen betegségre utalnak, és azok nem szoktak maguktól meggyógyulni.
A kérdező hozzászólása: Másnapra minden baja elmúlott, valószínûleg csak bekajált valamit :)

Van egy 6 és fél hónapos roti kiskutyám és tegnap ota nem eszik csak vizet iszik és kihánnya az egészet mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nálunk lenyelt plüssállat okozott iyen tüneteket! Bár az én kutyám evett is,jó kedvû is volt,csak kihányt mindent. Másnap reggel a plüsst is!!

Nálunk lenyelt plüssállat okozott iyen tüneteket! Bár az én kutyám evett is, jó kedvû is volt, csak kihányt mindent. Másnap reggel a plüsst is!!
Ahelyett, hogy itt írkálsz, vidd el orvoshoz! Az eszem megáll. Mit gondolsz, megnyugtatunk, hogy kis hányás nem a világ?
Azonnal vidd orvoshoz, csúnya ferzõzés is lehet, ha a vizet kihányja kiszáradhat! Futás az orvoshoz!
Szerintem is irány a doki, de minél hamarabb!
Milyen oltásai vannak? Lehet kölyökkutya betegség, pl. parvo, szopornyica, korona vírus, leptospirózis, lehet bélgyulladás. Ha volt benne kullancs, lehet, hogy babéziás. Lenyelhetett játékot (pl. bélelzáródás), mérget. Vidd dokihoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!