Találatok a következő kifejezésre: Nem egészen hónapos (122 db)

Nem egészen 2 hónapos kiskutyám csak néhány napja van nálam, de már teljesen kifárasztott. Ugye majd nem lesz vele ennyi gond?

éjjel nem tok t?le aludni mert sír(nem panaszból mondom csak h minden körülményt tudjatok...),aztn egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik...Aztán utána játszanom kell vele.És legtöbbször csak a kezembe alszik el...szóval teljesen fáradt vagyok, és csak annyi lenne a kérdésem hogy ugye ez nem fog élete végéig tartani? Csak az az oka ennek hogy még pici és nagyon igényli a társaságot, vagy nem? És ez kb. meddíg tart majd? (Lécci ne azt válaszoljátok h Tudtam h mire vállalkoztam.. mert tudom és nem azért kérdeztem, csak kíváncsiságból...meg mert fáradt vok...:S) ELÕRE IS KÖSZI!:)

Legjobb válasz: Egy kutyával MINDIG van munka (nem egészen "gond"), ha kicsi azért, ha már nagy, azért. Egy kicsivel persze azért egy kicsit több. De a nagy is igényli majd a sétákat, a játékot, a társaságodat... (amúgy milyen fajta?) " egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik"---> ezt azért nem értem, miért tenne kárt magában? Sztem egy kicsit túlaggódsz érte, ha a kezeid között alszik el és egész nap utána mászkálsz, jól el lesz kényeztetve, de vigyázz, légy következetes, csak azt engedd meg neki, amit majd ha nagy lesz, akkor is el tudsz viselni! Néha nehéz, de muszáj szigorúnak is lenni, nem lehet elintézni semmit sem annyival, hogy "még kicsi"... csak azt engedd, amit késõbb is megengedsz neki! És ne aggódj, könnyebb lesz majd, de felnõttként is sok dolgod lesz vele, ha azt akarod, hogy jó élete legyen.

Egy kutyával MINDIG van munka (nem egészen "gond"), ha kicsi azért, ha már nagy, azért. Egy kicsivel persze azért egy kicsit több. De a nagy is igényli majd a sétákat, a játékot, a társaságodat... (amúgy milyen fajta?) " egész nap utána kell járnom, h nehogy valami kárt tegyen magába mikor játszik"---> ezt azért nem értem, miért tenne kárt magában? Sztem egy kicsit túlaggódsz érte, ha a kezeid között alszik el és egész nap utána mászkálsz, jól el lesz kényeztetve, de vigyázz, légy következetes, csak azt engedd meg neki, amit majd ha nagy lesz, akkor is el tudsz viselni! Néha nehéz, de muszáj szigorúnak is lenni, nem lehet elintézni semmit sem annyival, hogy "még kicsi"... csak azt engedd, amit késõbb is megengedsz neki! És ne aggódj, könnyebb lesz majd, de felnõttként is sok dolgod lesz vele, ha azt akarod, hogy jó élete legyen.
nemkell aggodni. kb 3 hét és teljesen beilleszkedik. nálunk is van egy kis csöppség 2 hete. 9 hetes és az elsõ napokban nemtustam tõle aludni. kb 1 hét és ez nagyjábol rendbejött. majd komolyodik de a kiskutyák ilyenek fõleg akkor ha ujotthonba kerültek.nézd a jobbik oldalát milyen nagy boldogság.milyen fajtáju?
Nekunk van egy kb 9 honapos kutyusunk...en nem akarlak elszomoritani de meg honapok, mire valamilyen szinten megerti, hogy ne egye meg a konyveket, hogy ne pisilje ossze a lakast stb...en is nagyon kivoltam tole. De a kiskutyak eppen olyanok mint -es bocs a hasonlatert- a gyerekek pontosan ujszulott-4 eves korig, mikoris vege szakad a csak en vagyok es mindenki mas tehet egy szivesseget korszaknak. Ez a negy ev kutyanal egy ev alatt zajlodik le. Kemenyen kell fogni, mert konnyen elszemtelenedhet. Kinovi majd es hat igen, igenyli a foglalkozast. De megeri mert ahogy cseperedik, fogod latni a munkad gyumolcset. Kitartas! Te vagy a falkavezer!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!:) Amúgy egy kis yori kölyökrõl van szó!:) :)
A kérdező hozzászólása: hopp bocsi:yorki:)

Nem egészen 8 hónapos német juhásznak milyen jó minőségű tápot ajánlotok?

ne legyen túl drága. köszi!

Legjobb válasz: Mégis, mennyi az a nem túl "drága"?

Mégis, mennyi az a nem túl "drága"?
A kérdező hozzászólása: mondjuk 500ft kiloja
Brit prémium táp, nagyon jó minõség és kb ennyi. (8000 körül van azt hiszem a 15 kilós)
Én inkább a Joserát mondanám. Mi festivállal etetünk, igaz, kicsit drágább, de szerintem nagyon jó.
Brit.
fogzás .mindig akkor tudjuk meg mikkor már mutatkozik a fogacska . ja ez volt a baj
Mi az a chamomillát?( 3 hós a babám)
Az én 5 hónaposom is nyûgös, de már megfigyeltem, hogy a csapadék okozza nála. A folyékony széklet utalhat fogzásra is ( ami tulképp nem jár lázzal), 3 nap elõkészület 3 nap kitörés 3 nap lecsengés-állítólag, picikémnek még nem jön a foga, konkrétan nyilatkozni nem tudok. Ha nincs láza én nem aggódnék. Remélem kapsz konkrétabb válaszokat is. A Chamomilla jó a fogzásra is, de ezt biztos tudod. Ne aggódj, lehet hogy csak az idõjárásra érzékeny.
Szerintem is fogzás. Örülök, hogy hat a chamomilla :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mindenkinek!! Kedves utolsó válaszoló miért irtad hogy örülsz hogy hat a chamomilla?? nektek nemvált be???
A kérdező hozzászólása: a Chamomilla vulgaris ch 15 fogzásra adjuk a babóknak!!


Egy hónapos a babám és van már olyan nap hogy szépen nézeget de van olyan pl ma hogy szinte egész nap alszik csak enni kell fel! Ez normális? Nem kéne már többet ébren lennie?

Legjobb válasz: Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)

Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)
Talán a front miatt alszik, nekem meg a fejem fáj. :) Örülj neki, hogy jó alvó. Majd lesz még ébren többet is, ahogy nõ. Szóval normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem aggódom!Ha hûvösebb az idõ akkor õ is éberebb ezt már észrevettem ma nagyon meleg volt nálunk úgyhogy aludt és a férjemmel mi is vele!De jó volt!:-)
Az én lányom egy hónapos korában szinte egész nap nem aludt(akkor még nem voltak melegek). Azóta voltak jobban alvós idõszakai, meg rosszabbul alvósak is. Most 4 hónapos és a meleg miatt szinte egész nap alszik. (És az éjszakát is átalussza).
de jó nektek! az enyém ma egész nap üvöltött és csak 2szer fél órát aludt...

Túlreagálom a dolgot, ha nem szeretném hogy anyósomék majdnem egy egész napot vigyázzanak az 5 hónapos babánkra?

A férjemmel sokat vitatkozunk ezen, mert anyukám heti 1-2 alkalommal itt alszik nálunk és segít nekem, valamint éjszaka ellátja a picit, aki 1-szer, max. 2-szer kel fel éjszaka. Viszont sokszor előfordul, hogy 2 óra múlva alszik csak vissza és sétálgatni kell vele. Nappal is igényli, hogy sokat foglalkozzak vele, ezért segít anyukám. Viszont ő ezt úgy teszi, hogy én is otthon vagyok. A férjem szülei pedig nem is tudnak arról, hogy itt szok aludni - biztos nem tetszene nekik (rossz természetük van). Férjem pedig kötelességének érzi, hogy ők is vigyázzanak rá. Nekem ezzel az a gondom, hogy én nem vagyok ott és nem látom mikor mit csinál a pici: állandóan cipelik-e?Mennyit alszik?Mennyit eszik?-sokszor nehezen eszik tekereg a kezemben-apósom válasza erre, hogy már nem éhes miközben alig a felét ette csak meg. Szerintem, ha ott van oda se adják neki és ez hiányozhat neki éjjel.Férjem szombaton át szeretné vinni reggel 9-től 5-ig, hogy elmehessünk Pestre csavarogni. Mondtam neki, hogy nekem ez nem tetszik, ez túl sok idő, max. 3-4 órára, amiből 2 óra kinti alvás a babakocsiban. Na ezen összevesztünk. szerintetek túlreagálom a dolgot?

Legjobb válasz: Hát én biztos nem "adnám" egész napra 5 hónaposan. Ha olyan dolgom lenne, ahova nem tudom elvinni, akkor örülnék, ha segítenének, bízom bennük. De ha nem muszáj biztos nem hagynám ott órákra sem, nem hogy egész napra. Ha babázni akarnak, bármikor jöhetnek, nem tiltom, de én tudom mikor mennyit kell ennie, mikor alszik, stb.

Hát én biztos nem "adnám" egész napra 5 hónaposan. Ha olyan dolgom lenne, ahova nem tudom elvinni, akkor örülnék, ha segítenének, bízom bennük. De ha nem muszáj biztos nem hagynám ott órákra sem, nem hogy egész napra. Ha babázni akarnak, bármikor jöhetnek, nem tiltom, de én tudom mikor mennyit kell ennie, mikor alszik, stb.
Én is ilyen túlparázós vagyok. Ha anyuék vigyáznak rá, akkor is állandóan telefonálok, hogy evett? mennyit evett? kakilt? stb. DE 1 naptól nem fog felborulni semmi, ha kevesebbet is eszik vagy alszik, akkor majd másnap bepótol mindent.
A férjed szülei is neveltek egyszer gyereket :) Tudom, hogy nehéz, eleinte én is ódzkodtam attól, hogy otthagyjam. De gondolj csak bele! Biztosan rosszul eshet a férjednek, hogy csak anyukád lehet ennyit a babával, az õ szülei meg nem. Ráadásul valószínûleg nagyon hiányzik Neki a Veled töltött idõ is. Hidd el, semmi baj nem lesz, menjetek el szórakozni, kikapcsolódni. Egy másik gondolat: Én sem vagyok anyósommal a legjobb viszonyban. Viszont imádja az unokáját, és az én kis 10 hónaposom is nagyon szereti õt. Nehezen, de eljutottam odáig, hogy nincs jogom megfosztani a lányomat attól, hogy nagyon jó kapcsolat alakuljon ki közte és anyósom között. Hiszen egy szeretõ nagymama hatalmas ajándék! Arról nem is beszélve, hogy késõbb, amikor majd a pici nagyobb lesz, jól fog jönni, ha néha át lehet vinni a nagyihoz, és te tudod intézni a dolgaidat.
Igen. Ne legyél irigy! Ha a saját anyukád vigyázhat rá, akkor a férjed szüleinek is ugyanolyan joguk van.
Igen túlreagálod!! A férjed helyében én azt kérném, hogy a te anyukád se segítsen neked. Ennyi. Amúgy éjszaka anyád kell helyetted a gyerekhez? Egy gyereked van? Minek szültél, ha nem tudod ellátni? Ennyire nem fárasztó. Ennyi segítséged van, a férjed el akar vinni kikapcsolódni, és még nyavajogsz?
Igen. Én is anya vagyok, de sosem problémáztam ennyire. Ráadásul semmi baja nem lesz a gyereknek, ha egyszer nem a megszokott ütemben zajlanak a dolgok.
Ennyi idõ alatt "kárt" nem tehetnek a nevelésedben, rosszat meg gondolom õk sem akarnak a babának.És biztos örülnek ha a kicsivel lehetnek. Megértem a férjedet, hogy nem csak anyukádnak jár, hogy unokázhasson, hiszen neki is a szülei.Mondd el , hogy mit hogy szeretnél, hogy csináljanak, és jó esetben betartják, ha meg nem azt valószínûleg nem fogod megtudni. Nem minden napról van szó.
Ajaj... látom máris kapod a gellert a "frusztrált" részlegtõl... :-) Egy jó tanács: ne menj bele vitába az ilyen válaszadókkal... Saját tapasztalat. A legrosszabbat hozza ki az emberbõl.
Így "hirtelen" nem hagynám ott ennyi idõre. De ha ismeri a nagyszülõket, volt már náluk akkor igen. Olyan sosem lesz, hogy a nagyszülõk PONTOSAN azt és úgy csinálják, ahogy te. Ha ezt várod el, akkor sosem fogod tudni senkire rábízni.
Szia! Szerintem is picit túlreagálod, de a probléma nem azzal van, hogy félted a gyermeked, hanem, hogy nincs rendben a viszonyod az anyósoddal és az apósoddal. Az természetes, hogy a legtöbb ember a saját szüleiben jobban megbízik. De, ha már van gyerek, akkor meg kell próbálni megtartani az egyensúlyt, hogy a Te és a párod szülei is megkaphassák a lehetõséget a megfelelõ kapcsolat kialakítására az unokával. Ehhez egyformán joguk van. És a gyereket sem szabad úgy nevelni, hogy különbséget tegyen közöttük. Ha eddig még nem vigyáztak a gyerekre nélküled, akkor valóban kicsit sok idõ lenne ez kezdetnek. De valamikor el kell kezdeni, mert különben a gyermekednek egy idõ után idegenek lesznek. Meg gondolj bele abba, hogy a férjednek hogy esik az, hogy anyukád heti rendszerességgel nálatok alszik. Az mégis csak a ti otthonotok, ahol egy idõ után sok lehet neki, hogy más is jelen van rajtatok kívül. Vagy például fordított esetben anyósodnak is megengednéd ugyanezt?
A kérdező hozzászólása: Ahogy olvasom a válaszokat rájottem, hogy pár nagyon fontos dolgot kifelejtettem: A férjem otlete volt, hogy anyukám itt aludjon, hogy õ lelkiismeretfurdalás nélkül kimehessen a testvérével vagy haverokkal, amirõl a baba születése ota is nehezen mond le.
Így valóban kicsit más a helyzet, de a legfontosabb, hogy rendezõdött a helyzet, és mindenki elégedett az eredménnyel:)
Úgy gondolom, és én is ilyen vagyok, hogy mi nõk jobban megbízunk az anyukánkban. Nem? nem reagálod túl.

Babám 9 és fél hónapos, egyszerüen nem bírok vele, kb egy hónapja egész nap rajtam lóg, egész nap sír, nyüszög, semmi nem jó neki, csak az ha rajtam lóghat. Mit csináljak?

Egyedül nevelem, vagyis a szüleimmel egyenlőre mert párom külföldön dolgozik és csak fél évente jön haza. Nagyon nehéz így. Két hete vele alszom, mert nem akar a kiságyba sem elmaradni, pedig próbálkozom, de mihelyst leteszem a fenekét, sír. , látom rajta, hogy álmos és az istennek sem akar ott elalduni, addig sír, míg nem hányik. Enni már kb egy hónpja alig eszik, csak szinte tápszert. Dokinak mondtam, azt mondta a foga miatt van. :) Homeos vonalat is hívtam már, de amiket eddig ajánlottak, chamomilla, viburcol, osanit, schussler sók (BAROMI DRÁGA) nem segítettek. Nem tudom mi tévő legyek. Nagyon kivagyok, ráadásul este is kb 9től alszik 12ig, aztán utána kezdődik a járat: feláll, felül, lekarmol, belém bújik, hisztizik.! Mit csináljak? Segítsetek kérlek, bármilyen tanácsot elfogadok! Köszi!

Legjobb válasz: Fél éves kortól én pépes almát,fõzelékeket,igazi ételeket adtam neki nem tápszert,mert az enyém 6 hónapos kortól kezdte ugyanezt és ahogy bevezettem elmúltak a nagy hisztik és bizony ha hány az az étel már nem jó neki. Vannak egyébként csecsemõknek fõzelék receptek.

Fél éves kortól én pépes almát, fõzelékeket, igazi ételeket adtam neki nem tápszert, mert az enyém 6 hónapos kortól kezdte ugyanezt és ahogy bevezettem elmúltak a nagy hisztik és bizony ha hány az az étel már nem jó neki. Vannak egyébként csecsemõknek fõzelék receptek.
Még egyszer a tápszer már baromi kevés egy 9 és fél hónaposnak!!!!Még hogy schussler sók istenem! Van egy olyan könyv, ami a csecsemõk étel átszoktatásáról szól, a címe: Devics Józsefné:Csecsemõk szakácskönyve. Én ebbõl vettem a recepteket és egy antikváriumban vettem meg.Neten rákereshetsz van e valahol antikváriumban.
Bocs az offért, de kedves Liinda, szerintem te félreértetted: Én úgy értelmezem, hogy eddig evett szilárd ételt, de egy hónapja alig akarja megenni, szinte csak tápszert hajlandó elfogadni. (Mint sok baba fogzáskor) A Schüssler-féle sók pedig homeopátiás szerek, gondolom a baba megnyugtatását és a fogzási fájdalmak enyhítését célozzák, mint az Osanit és a Viburcol.
A fogzásra ugyan nem megoldás, de a helyedben hordozókendõvel pár napig napközben magamra kötném, õ megnyugszik mert érzi a közelséged, te pedig tudod csinálni a dolgod.
Akkor tényleg lehet a fogzás a ludas, de erre nem tudok mit mondani, az enyém semmit sem sírt többet a fogzás miatt, sõt elég nyugis volt 7 hónapos korától. Talán akkor kérdezd kifejezetten azt, hogy fogzás ellen tud e valaki jó megoldást, nehogy más is félreolvassa. Mondjuk, ha kihányja, amit adnak neki, akkor szerintem azt a szert hagyni kéne...hiszen akkor mégiscsak rossz neki, a szervezet nem véletlenül hányja ki.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszi szépen a válaszokat. :) Nem a kaját hányja ki, hanem a sírás fajul el odáig sokszor, hogy felhergeli magát és néha hány. :( Eddig evett szilárd ételt igen. Nem tudom a foga jön e, mert nem engedi megnézni, de viszont mikor bedugum az ujjam semmit nem érzek, talán kis érdes dudort lent két helyen elõl. Nincs még fogunk amúgy. Tényleg köszi az eddigieket rendesek vagytok, s várom még a többit is esetleg....!
SZia! Nekem 8, 5 hónapos a babám és õ is néhány hete nyûgösebb és korábban átaludta az éjszakát akár reggel 9-10ig is, de kb. 1, 5 hónapja többször ébred fel sírva éjjel. Még neki sincs foga, én is kipróbáltam az OSanitot, Chamomillát, kicsit jobb lett, kevesebbszer ébredt, de csak egy darabig. Amit még próbáltam Gengigél baby-vel kenem este a fogínyét, ezt napi 3-5ször lehet alkalmazni. Aztán még állítólag az Aloe vera activátor is jó fogzásra, bekenni a fogínyét, már vettem, de még nem próbáltam. Még a borostyán láncon gondolkozom, de félek tõle, ezért nem vettem még. Nem tudom tudtam-e újat írni, segíteni, de kitartás Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia köszi szépen! Láncot próbáltam már, de sajnos nem használt. Kitartást akkor nektek is. :)

14 hónapos babám nem nagyon eszi a darabos ételt. Mit csináljak? Nem kell neki. Csak csipeget, de egész adagnyit nem eszik meg. Főzelékből is csak a pépeset. A darabosat kiköpi. Rágófoga viszont még nincs!

Legjobb válasz: Ismerõs.Elsõ fiam ugyan ezt csinálta,nem aggódtam rajta,adtam neki pépeset,gondoltam majd késõbb megszokja.Hát nem egészen így lett,nagyon sokáig bébikajáztunk,alig akart rendes ételt enni a leveseken kívül,a hústól egyenesen öklendezett.Mái napig rossz evõ,pedig már 3 éves,de azért már javult a helyzet. Második fiammal éppen ezért már elég korán megismertettem a darabos ételt,8 hónaposan már azt ette,eleinte neki sem tetszett,de kitartottam és megszokta.Mára már mindent gond nélkül eszik,amit fõzök,1 éves. Egyébként nem baj,ha nem eszik meg olyan sokat belõle,éhen halni nem fog.Inkább egyen 1-2 hétig kevesebbet,de szokja meg a rendes kaját,mert ennél már csak nehezebb lesz késõbb.

Ismerõs.Elsõ fiam ugyan ezt csinálta, nem aggódtam rajta, adtam neki pépeset, gondoltam majd késõbb megszokja.Hát nem egészen így lett, nagyon sokáig bébikajáztunk, alig akart rendes ételt enni a leveseken kívül, a hústól egyenesen öklendezett.Mái napig rossz evõ, pedig már 3 éves, de azért már javult a helyzet. Második fiammal éppen ezért már elég korán megismertettem a darabos ételt, 8 hónaposan már azt ette, eleinte neki sem tetszett, de kitartottam és megszokta.Mára már mindent gond nélkül eszik, amit fõzök, 1 éves. Egyébként nem baj, ha nem eszik meg olyan sokat belõle, éhen halni nem fog.Inkább egyen 1-2 hétig kevesebbet, de szokja meg a rendes kaját, mert ennél már csak nehezebb lesz késõbb.
Dettó! Én turmixolom neki a kaját :-) A lányomnak most jönnek mégcsak a fogacskái :-)
Az enyém 13 hónapos, ugyanez van. Ugyan próbálkozunk darabossal, de nem boldogul vele, rengetegszer félrenyel, öklendezik, éveket öregszem mellette, úgy féltem közben. A gyermekorvosunk szerint turmixolni kell, ameddig így eszik, és nem fog ebbõl késõbb probléma lenni. Abból viszont lehet, ha gyakran félrenyel (sajnos a statisztikák kegyetlenek, az 5 éven aluliaknál a 2. leggyakoribb baleseti halálok a félrenyelés miatti fulladás miatt van).
Nálunk is ez van, az én babám annyira öklendezik tõle, hogy többször már hányt is. Mondjuk õ 1 éves, de még nincs foga egyáltalán. Természetesen én is paráztam emiatt, de utánajártam itt a neten is, és a dokink is azt mondta, hogy nem gond, szépen turmixoljak csak, õ még olyan kisgyereket nem látott, aki ne tudna rágni. Mondjuk az hozzátartozik, hogy õ mindent megeszik, nem válogatós, csak turmixolni kell.

5 és fél hónapos babám szinte egész nap nyafog ha nem vagyok mellette és nem foglalkozom vele. Mit csináljak? Ha hagyom a nyafiból sírás majd ordítás lesz. Nem lehetek egész nap vele, nekem is van dolgom.

Legjobb válasz: Egy cipõben járunk, az enyém is 5,5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.

Egy cipõben járunk, az enyém is 5, 5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.
5 honaposan kezdte ezt az én fiam is, néha még most is vannak ilyen napjaink. En is vittem magammal mindenhova az autosulésben, most hogy már kinotte, van a konyhában felállítva utazoságy, abba teszem vagy az etetoszékbe kicsit. hosszú ideig sehol sem marad meg. Nálunk gond volt még az is, hogy unatkozott, ezért gyakran változtattam a "táborhelyét" - a nappaliban, a konyhában, gyerekszobában - mindnehol elvolt egy kicsit maga is (igaz, a lakásban minden egy folyosorol nyilik, tehát hallottam mindig, mit csinál, és ráláttam).
Szia! Ez nálunk is így megy. Ha fözök akkor kiviszem magamal a konyhába most hat hónapos és már szépen ül az etetõszékbe. Adok játékot a kezébe , beszélek hozzá énekelek neki. Tudja hogy ott vagyok mellette és eljátszik magában. Ha jókedvû van hogy lerakom a nagyágyra körbe játékokkal és elvan 1-1.5 órát is. Persze azért be szoktam nézni rá.

17 hónapos kislányom már régóta eszik egyedül falatkákat. Mikortól van az, hogy nagyobb darabot adhatok neki és leharap belőle? Eddig ez nem sikerült, mert hiába adok neki nagyobb falatot, betömi az egészet a szájába.

Legjobb válasz: A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)

A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az én lányom másfél éves, de néha rájön még a mindent a szánka tömünk dolog..ilyenkor csak falatkákat kap, vagy én fogom a kenyeret õ meg csak haraphat belõle. Nálunk is egész jól bevált, hogyha nagyon nagyot adok akkor szépen harapja. sajnos ilyenkor meg elõfordul, hogy amíg rág a többit szétmorzsolja, belepasszírozza a terítõbe vagy megeteti a kutyával:-) elõfordult már, hogy az apja viccesen megjegyezte, hogyha nem kell akkor kend a hajadra, a csajszi meg szó szerint vette..:-) sok-sok türelem minden meg fognak tanulni (én legalábbis ezt mondogatom magamnak)

6 hónapos babának aki már nem csak anyatejes mennyi folyadékot kellene hogy igyon egész nap?

Nagyon kis mennyiséget fogad el cumis üvegb?l egyáltalán korai még a cs?rös pohárral való próbálkozás?

Legjobb válasz: 7 1/2 hónapos a Kislányom teljesen változó hogy mennyi folyadékot fogyaszt 6 hónaposan kb 200 ml-t ivott most 300-600 ml-ig. 6 hónaposan én is megpróbáltam az itatót nekem akkor még nem vált be de most már biztosabban tartja a cumisüveget sok teával isy ezért kipróbálom megint. Azért próbáld meg hátha sikered lesz!!

7 1/2 hónapos a Kislányom teljesen változó hogy mennyi folyadékot fogyaszt 6 hónaposan kb 200 ml-t ivott most 300-600 ml-ig. 6 hónaposan én is megpróbáltam az itatót nekem akkor még nem vált be de most már biztosabban tartja a cumisüveget sok teával isy ezért kipróbálom megint. Azért próbáld meg hátha sikered lesz!!
Nekem 8 hónapos a kislányom, és egyáltalán nem akar semmit inni. Csak az anyatej. Kérdeztem a védõnõt hogy ez nem-e gond, és azt mondta hogy nem mert ezek szerint elég neki a tej.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!