Találatok a következő kifejezésre: Nem ciki, a kórházban (6 db)

Nem ciki, ha a kórházban borotválnak meg? Egy ideje ugyanis már nem látom magamnak, és eléggé nagy dzsungel van odalent. Vagy álljak neki még itthon?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki,ha a korhazban csinaljak,de azert En biztos,h tukrot tennek ide oda,es vhogy megprobalnam,vagy esetleg a paromat kernem meg,ha mar tenyleg nem tudnam megcsinalni.

Szerintem nem ciki, ha a korhazban csinaljak, de azert En biztos, h tukrot tennek ide oda, es vhogy megprobalnam, vagy esetleg a paromat kernem meg, ha mar tenyleg nem tudnam megcsinalni.
szerntem ezzel fognak a legkevesebbet foglalkozni, biztos láttak már pár dolgot õk is :) kozmetikusnál a gyantát nem próbál/ tad /nád ki?
Én már most nem látom(30.hét)...mondtam a páromnak, hogy ha nem akarja hogy dzsumbuj legyen odalent, akkor jobb lesz ha õ leborotvál:) :) :) Amúgy a kh-ban ezzel fognak legkevésbé törõdni.Hidd el a szülõágyon minden olyan megtörténik, amit a mia ember a cikik közé sorol...
Én 38 hetes vagyok. 2 naponta én borotválom magamnak, mert félek bármikor a korházban találom magam. Én nem kértem meg a párom, pedig én sem látok a hasamtól. Én úgy csinálom, hogy a kád szélére teszek egy kozmetikai tükröt amit úgy állitok be, hogy pont látom amit csinalok.
Nekem is szokta párom csinálni, és már én sem látom rendesen 27 hetesen. Ha félsz, akkor ne tedd. Egyáltalán nem ciki, ha a kórházban csinálják, nekik ez rutin. Minden mûtét elõtt borotválnak, és hát látják eleget a nunnádat szülésig, nem? :-) Ne félj, ha olyan, olyan... :-)
Én a kozmetikus általi gyantázást javaslom. Idõben menj el, akkor bármikor jöhet a baba, rendben leszel. Nekem másfél-két hétig legalábbis nem jelenik meg újra egyetlen szál sem, utána pedig nem kellemetlen, viszketõ mikor visszanõl. A fájdalom sem vészes.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy vicces, de félek, hogy a párom megvág... :( Pedig szuperbiztos borotvánk van, de volt már egy nagyon kellemetlen emlékem ezzel kapcsolatban.
Szia! Én már egy jó ideje nem látok a pocaktól semmit, de én borotválom magamat. A mai borotvákkal nem is igazán tudod megvádi magadat, az a lényeg, hogy a bõrödet feszítsd ki. Én érzésre megcsinálom zuhanyzás közben, utána pedig tükör fölött a többit. Egyébként a gyantázás szerintem ilyenkor már nem javasolt! Üdv:33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike, hááát akkor nosza rajta, belevágok! Persze remélem nem szó szerint :)

Ciki bőrönddel menni a kórházba? Tudom, hogy fura kérdés, de nem tudom eldönteni, hogy vegyek egy sporttáskát vagy jó az itthoni bőrönd is? Ti mivel mentetek?

Legjobb válasz: Nyugodtan viheted a bõröndöt! Egyáltalán nem ciki! Sõt ha van szoptatós (baba-mama) párnád, azt is vidd nyugodtan magaddal. Én 8 hete szültemm és volt aki bõröndbe, volt aki utazóba hozta a cuccát. Ki mibe fér bele:)

Nyugodtan viheted a bõröndöt! Egyáltalán nem ciki! Sõt ha van szoptatós (baba-mama) párnád, azt is vidd nyugodtan magaddal. Én 8 hete szültemm és volt aki bõröndbe, volt aki utazóba hozta a cuccát. Ki mibe fér bele:)
Nyugodtan menj bõrönddel, sokan mennek azzal. Én mondjuk 2 sporttáskára gondoltam, de ennek nincs jelentõsége :) A szoptatós párnát én is szeretném majd bevinni. Én is 34 hetes vagyok, de én még semmit össze nem csomagoltam. Már kellene....?
Nyugodtan tedd bõröndbe!Én egy csomó sporttáskát, szatyrot, meg mindent huzigáltam magammal.Legközelebb én is bõrönddel megyek.
Az ágy alatt elfért. :-) Csak gátsebkezelés idejére voltunk kint a szobából, úgyhogy nem féltettem semmi cuccomat, a szekrénynek meg amúgy se volt kulcsa.
Én sporttáskával mentem, mert elõttem szülõ barátnõm felkészített, hogy nagyon pici a szekrény, és a bõrönd nem fér el benne.
Én bõrönddel mentem, a szobatársam is. Végül bõrönddel és sok-sok szatyorral mentem haza. :-))
Tökéletes a bõrönd. Én is azzal mentem. Az elsõre nem, mert hát mégse vizsek bõröndöt, de annyi szart kaptam a kórházba, hogy a férjem végül behozta a bõründöt és abba alig fértünk bele. Most is elõször belenyomorgattam egy utazótáskába, aztán rájöttem, hogy mit nyomorgassm, ha a bõröndbe elfér? Igaz, tettem be egy karton vizet is, egy egész csomag pelenkát, szóval mindent vittem, de sokakl kényelmesebb, mint nyomorogni..
Én próbáltam spottáskába pakolni, de ennyi cucc nekem csak a bõröndbe fért. Pelenka, popsitörlõ, betétek, törölközõk, ruhák, pizsi, köpeny, tisztálkodó szerek, papucs.... Rengeteg helyet foglalnak. Volt olyan szobatársam, akinek bõrönd + táskája volt. :) Nem ciki egyátalán. ;)
12:29. én 30. héten már rééég össze voltam pakolva. most a másodikkal asszem várok a 33-34-ig :DDD
én bõrönddel ÉS húziskocsis kisbörönddel mentem, uis egyik csak a szülõszobára kellett (kaja, innivaló, fényképezõ, iratok , stb) a nagy bõröndöt pedig miközben felvettek a szülõszobára már bevittük az ágyam alá ahová szülés után kerültünk a babámmal.
Szia! Az én kórházamban két csomagot kérnek, egyikbe a szülõszobai, másikba az osztályos kelengyét. Én már több mint egy hónapja bepakoltam a kórházi cuccot egy jó nagy sporttáskába, de mostanában, ahogy járok ctg-re, látom hogy mindenki bõrönddel közlekedik. Úgyhogy tegnap én is szépen mindent átpakoltam egy nagy bõröndbe... Szép szülést és jó babázást! 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Szia Utolsó!Engem már 30.hét környékén piszkált a védõnõ!De lehet igaza van!Mondjuk én veszélyeztetett vagyok!Összerakom és nem kér az ott enni!:) ))Aztán legalább majd nem kell kapkodni!
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy!Köszönöm, hogy válaszoltál!Itt dilemmázok!34 hetes vagyok és rakom össze a cuccom!Csak nem tudtam dönteni!Van szupi bõröndünk(nem túl óriás), és nem akartam most költeni sporttáskára!Gatulálok a Kicsihez!:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok választ!Megnyugodtam, hogy nem fognak kiröhögni:) ))Akkor kezdem is a pakolást:) ))
szia, én is 34hetes vagyok, és nemrég volt szülinapom- kaptam egy jóóóónagy bõröndöt- na azzal fogok menni a kórházba. Az elõzõ babámmal csak egy kisebb bõröndöm volt-totál tele lett a köntösömme.! :-) és még egy sporttáska- és még külön egy hátizsák, amibe a szülõszobás cuccot vittem. De mire mentünk haza, tényleg még ez a cók-mók is megduplázódott, a férjem vagy háromszor fordult a kocsiig meg vissza- és ebben még a gyerek benne sem volt! :-D mivel vinni kell a babának pelenkát, popitörlõt, textilpelenka, stb.stb... ezzel már tele lesz a háromnegyede bõrönd. És akkor még a betétek, és hálóingek... és a többi cucc, ami kell. Szóval kelleni fog a nagy koffer - és az ágy alatt tényleg elfér. könnyû szülést kivánok magunknak! :-)

Meglátogassam a kórházban? Nem lenne ciki? Mit mondjak neki? Mit tegyek? SOS

Már évek óta szerelmes vagyok egy olyan srácba,akiért az összes lány oda van,mert motorozik és bmxezik és csak márkás cuccokat használ és mindenkit lenéz.Onnan ismerem,hogy osztálytársak voltunk általánosban és gimnáziumban is azok vagyok.

Legjobb válasz: Te komolyan nem veszed észre, hogy ez a paraszt csak meg akar húzni? És hogyan lehetsz oda egy olyan idiótáért, akirõl még te is azt mondod, hogy bunkó és mindenkit lenéz??? Nagyon elcseszett egy liba vagy te...

Te komolyan nem veszed észre, hogy ez a paraszt csak meg akar húzni? És hogyan lehetsz oda egy olyan idiótáért, akirõl még te is azt mondod, hogy bunkó és mindenkit lenéz??? Nagyon elcseszett egy liba vagy te...
"Meglátogassam a kórházban?" Ahogy gondolod. "Nem lenne ciki?" Attól függ, hogy érzed. "Mit mondjak neki? Hogy vagy? "Mit tegyek?" Csak pozitívan! "Már évek óta szerelmes vagyok egy olyan srácba, akiért az összes lány oda van, mert motorozik és bmxezik és csak márkás cuccokat használ és mindenkit lenéz." Feltünési viszketekségben szenved, nem lehet orvosolni. Ez egy gyógyíthatattlan betegség, borzasztó! "de néha paraszt, néha meg úgy viselkedik, mintha lenne nála bármi esélyem, pl. a gólyatáborban egy ágyban aludtunk és akkor eléggé nyomult, " Közösülni akart veled. "Most viszont megtudtam, hogy elesett a bmxével és eltört a keze, meg agyrázkódása van és van valami a bokájával is, kórházban van." Isten nem ver bottal. "De tuti, hogy mindenki meg akarja majd látogatni, mert elég népszerû és nem akarom, hogy azt higgye, hogy azért megyek, mert a többiek is.Megõrülök, hogy nem tudom, mi van vele és úgy érzem, hogy el akarom neki mondani, hogy mennyire szeretem, de nem akarom, hogy kiröhögjön vagy emiatt tönkremenjen a barátságunk." Érdekes barátod van.
Ott a pont! Utána meg jönnek az olyan kérdések hogy : " Lefeküdtem vele és azóta még csak nem is hívott" ... vagy " Szerintetek terhes vagyok? "
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy egy paraszt és néha az õrületbe kerget, de szeretem és ezzel nem tudok mit csinálni.Az évek során sok mindent megpróbáltam már, hogy kiszeressek belõle, de nem megy.Amikor úgy érzem, hogy már nem érzek iránta semmit, akkor jön és újra felforgatja az életemet. Nem feküdnék le vele, mert nem olyan vagyok, mint a "barátnõi", akik lefekszenek vele 1 hét után. Nem lenne kicsit sablonkérdés, ha megkérdezném tõle a kórházban, hogy hogy van, amikor látom, hogy nincs valami jól ?:S
Hadd kérdezzem meg, hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 15 leszek novemberben, miért ?
Bocsi, tudom hogy már késõ válaszolni de csak azt akarom mondani hogy ez tiszta olyan Szent Johanna Gimi fura hasonlóság :)


25 hetes vagyok még nincs fogadott orvosom (körzeti rendelőbe járok) meddig nem ciki bemenni a kórházba dokit "nézni"? (elég gyérül állunk anyagilag eddig azért nem választottam)

Legjobb válasz: ha fogadsz, akkor lehet, hogy elvárja majd a doki, hogy hálapénzt fizess, de ha nem fogadsz, akkor nem kell fizetned semmit sem.

ha fogadsz, akkor lehet, hogy elvárja majd a doki, hogy hálapénzt fizess, de ha nem fogadsz, akkor nem kell fizetned semmit sem.
Ha idáig nem volt fogadott orvosod, akkor szerintem fölösleges most fogadni.Csak a pénzt fogja elvárni, valószínû nem lesz segítõkészebb, mint az ügyeletes doki.Persze ez csak az én véleményem.Szülésnél úgysem lesz veled sokat, viszont az sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat az az igazság valószínû császáros leszek kb. 4 ok van eddig (placenta a méhszájon magas vérnyomás ...) és azért gondoltam hogy jobb lenne fogadott doki.
Szia!Én 24 hetes vagyok, a dokim nem vállal szülést, így mi is most fogunk váltani ill fogadni orvost. Nekem azt mondta hogy jó lenne a 28. hétig eldönteni, mert nem szívesen vesznek át már ilyen idõsen. Én azt támogatom, hogy legyen fogadott orvos és ne az éppen ügyeletesnél szüljek, akit akkor látok elõször, fõleg ha még esetleg gond is lehet. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszodat én is afelé hajlok hogy választani kell mert csak jobb úgy bemenni nem hogy van ott egy "ismerõs" aki vár. Csak mennyi pénzért mert ezt is nevetségesnek tartom ez olyan mintha te a munkádat akkor végeznéd ha az az illetõ fizet neked külön még érte. Igaz elsõ fiamnál is volt fogadott dokink (8 éve) havi 6000+ a szülésért kért volna 60.000-at csak pont akkor volt síelni a drága!!!....
Dr.Rose magánklinikán vannak terhesgondozási csomagok.
hát annak szép ára van, sima csomag 260.000ft, amibe van egy kis extra is az meg 460.000ft...

Sírós babák anyukái, nem volt ciki/kellemetlen a kórházban a több ágyas szobában, hogy a ti babátok folyton sír, miközben a többi alszik?

A kislányom álomjó baba volt, sosem sírt az els? hónapokban, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor hallottam sírni. A kórházban egy szerencsétlen véletlen folytán egyedül voltam vele egy szobában végig, míg ott voltunk. Most a második babámat várom,és nem hinném,hogy újra egyedül leszek. Foglalkoztat a kérdés, hogy mennyire zavaró ha egy 3 ágyas szobában mondjuk mind a 3 baba más id?ben sír, hogyan piennek az anyukák, és egyáltalán éjszaka hogyan boldogul az ember. Ne értsetek félre, tisztában vagyok vele,hoyg ez egy teljesen normális dolog, csak érdekl?döm,hoyg te hoyg élted meg a több áyas szobát ilyen babasírás-szempontból.

Legjobb válasz: Hárman voltunk a babás szobában. Inkább nyöszörgésnek lehet nevezni azt a sírást az elsõ napokban. Simán lehet egymástól aludni.

Hárman voltunk a babás szobában. Inkább nyöszörgésnek lehet nevezni azt a sírást az elsõ napokban. Simán lehet egymástól aludni.
Én kaptam ilyen szobatársat, szerencsénkre nagyon intelligens teremtés volt. Végig kézben cipelte a babát éjszaka, sétált vele a folyosón, hogy mi tudjunk pihenni. Érdekes, mert nappal nem volt olyan sírós a pici lány, csak éjszakára tört elõ belõle. :) Egyébként felváltva sírtak fel. :)
Hozzánk az utolsó napomra jött egy fiatal anyuka, na az õ babája folyton sírt. Rossz volt persze, de inkább az anyukát sajnáltam mert szegény eléggé kétségbe volt esve.
Nekem nem sírt, másé sírt, az egyik baba sokat, az idegesített inkább, hogy nem nagyon csinált vele az anyja semmit, illetve nem tette mellre sokat, amit kellett volna, a mi babáink is azért nem sírtak, mert ciciztek sokat, úgy éreztük, azért sír az õ lánya, de hiába mondtuk, ritkán tette mellre...
Ja! Az enyém soha nem sírt:)
6 ágyasban kezdtem, sírtak a babák, de nem volt vészes, és segítettünk egymásnak, pl. míg zuhanyzott az egyik, a másik vigyázott a picire. Az anyukák is mind kedvesek és szimpatikusak voltak. Átkerültem kétágyasba. Na ott egy baba ordított, majd kimeredt egész nap és az anyukája le se tojta, mondván nem fogja felkapatni....ne tudjátok meg hogy járt a szívem, aludni sem tudtam, a kicsit legszívesebben felvettem volna megnyugtatni, az anyukát meg meg bírtam volna taposni, hogy hogy lehet ilyen h*lye!! De azt a halálnyugodt, magabiztos fejet képzeljétek el hozzá!! áááááá, ha rágondolok is belémjön az ideg!! Szóval: attól függ...:)
Juj, picit marhaság lenne az ambuláns szülés, a babának -de a mamának is- kell az a pár nap megfigyelés, fõleg 1. gyerekesek bizonytalanabbak. Sárgaság, egy csomó fertõzés, amiket otthon fáradt anya-apa nem feltétlen szúrna ki idõben...
Szia! Mi négyen voltunk egy szobában. Én még soha életemben nem voltam annyit ébren, mint akkor! Szó szerint négy napon keresztül, egy szemhunyásnyit sem aludtam.:-( Rengeteget sírt a babám, fõleg éjjel. De ha épp nem az enyém sírt akkor valaki másé. Én minden éjszaka sétáltam vele. Cikinek nem volt ciki, csak nagyon fárasztó! Éhes volt szegénykém, de szopni meg nem akart. Hát nagyon remélem, hogy hamarosan itt is bevezetik az ambulláns szülést! Ez a 4 nap felesleges emberkínzás szerintem!
Persze, a kisbaba a fontos, de nálunk õ is folyamatosan 3 napig a sírást-sikítást hallgatta, éjszaka is, és ez babáknál ragadós :-((( Amúgy a babám jobban viselte mint én, dicséretére legyen mondva. És még annyit, hogy lehet, a baba a fontos, de kiegyensúlyozott baba nincs kiegyensúlyozott mama nélkül, így nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy nekünk is jó legyen, amennyire lehet.
Mi ketten voltunk egy szobában úgy, hogy csak az én kisfiam volt velem, mert a másik anyukának nem adtál oda a babáját, mert megfigyelésen volt. A kisfiam már a második naptól sírt, volt, hogy sikított, de én úgy voltam vele, hogy most Õ a fontos és nem én, vagy az, hogy a másik anyuka kialudja magát. Ez egy természetes dolog. Mondjuk én sem aludtam szinte semmit, mindig a kisbabámat figyeltem. Elsõ gyerek, ezért is féltettem ennyire:)
nálunk is az volt amit az utolsó írt. Csak ebben az esetben az én babám sírt. Teljesen kimerültem.
Az enyém nem volt sírós, de a szobatársamé éjjel-nappal bõgött. Szörnyû volt. Mindketten császárosak voltunk, kétágyas szobában. Az õ babája nem tudott szopni valamiért, nem harapott rá, csak üvöltött, bejárt hozzá óránként csecsemõs, de csak bénáztak. Én két nap után megkérdeztem, nem akarja-e éjszakára beadni a csecsemõsökhöz... akarta, de õk közölték, csak az elsõ éjszaka lehet velük, az is a császár miatt. Alig vártam, hogy hazamehessek, mert nem tudtam aludni, úgy bõgött, sajnáltam õket is, magamat is, mert iszonyúan kimerített az a 3 nap.
Utolsó vagyok én is ilyen. De akkor olyan fáradt voltam, hogy valahogy "kizártam" azt a zajt és elaludtam. Aztán úgy ébresztettek hogy sír az enyém. :( Nagyon rossz volt, azóta sem fordult elõ hogy ne ébredjek fel rá, tényleg a folyamatos sírás tett be de tényleg az anyukát sajnáltam magamat meg szégyelltem.
A kérdező hozzászólása: Én például egyáltalán nem tudok nagy zajban aludni (pl nagy zaj már ha pár helységgel arrébb zuhanyzik a férjem). Akkor sem, ha egyébként hulla fáradt vagyok.
ebben a helyzetben nem ciki.tudtam, hogy csak pár napot kell kibírni.valamelyikünké mindig sírt, ugyhogy ezen tényleg kár stresszelni
Még annyi, hogy az anyuka, aki nem akarja elkapatni a gyerekét, még megsértõdött, a mikor bejött a csecsemõs éjszaka, hogy mi a baj és megmutatta neki, hogy ha fáj a hasa mit csináljon: bebugyolálta-lepedõvel megmutatta hogy kell és simogatva a kisbabát õ mászkált vele fel-alá egy félórát!!! A kicsi megnyugodott, ezután visszaadta az anyukájának. Az kb. 2 perc után letette. Na EZ volt az idegesítõ! Az anyuka viselkedése, nem a baba sírása (bár kimodottan erõs hangú kisfiú volt:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!