Találatok a következő kifejezésre: Nem biztos ki (232 db)

A margitszigeti bringóhintót egész biztosan nem adják ki 18 éven aluliaknak?

Van itt valaki, akinekmár kiadták és fiatalabb 18-nál? 14 évesnek esetleg?:D Vagy valaki tud err?l valamit?:D

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg õket személyesen? De eszerint nem: "18 éven aluliak csak szülõi, tanári, stb. kísérettel kölcsönözhetnek." Viszont ha álmaid szerelmével mész oda, akkor biztos megesik rajtad a szívük. Ha pedig mégsem, akkor egy arra járó embert biztos meggyõzhetsz, hogy legyen szíves már azt mondani, hogy az egyik tanárod, és leteszed az írataid. Valamit csak ki tudsz találni.

Miért nem kérdezed meg õket személyesen? De eszerint nem: "18 éven aluliak csak szülõi, tanári, stb. kísérettel kölcsönözhetnek." Viszont ha álmaid szerelmével mész oda, akkor biztos megesik rajtad a szívük. Ha pedig mégsem, akkor egy arra járó embert biztos meggyõzhetsz, hogy legyen szíves már azt mondani, hogy az egyik tanárod, és leteszed az írataid. Valamit csak ki tudsz találni.
A kérdező hozzászólása: Igen, énis erre gondoltam. Márminthogy megkérünk valakithogy mondja, hogy a tanárunk, de visszaveszik akkor a bringót? Mármint nemfogják követelni a tanárunkat?
Nem hinném. De ha mégis mit csinálhatnának Veled.
A kérdező hozzászólása: ellopják a személyim:D

Mennyire biztos, hogy tamponhasználatkor nem folyik ki a vér?

Ja és lenne egy másik kérdésem: ha szűz vagyok csak minit használhatok?

Legjobb válasz: Teljesen biztos, ugyanis a tampon alapból elzárja az utat - és amikor megszívja magát vérrel, akkor még nagyobb lesz, tehát esélye sincs a vérnek kifolyni. Kivéve, ha 10 órákat bent hagyod :) Igen, esélyes, hogy szûzként csak a mini fog felmenni - de ha szeretnéd, és gondolod, hogy a vérzésed olyan erõs, ésm megköveteli, megpróbálhatod feltenni a normált is - de csal amikor erõs vérzésed van, mert száraz hüvelybe feltenni egy kín lenne. Én nem vagyok szûz, de a menstruáció utolsó 1-2 napjában már csak betét használok, a tampont hanyagolom, mert nem telik meg annyira, hogy könnyû legyen kivenni.. Hajrá!:) 19/L

Teljesen biztos, ugyanis a tampon alapból elzárja az utat - és amikor megszívja magát vérrel, akkor még nagyobb lesz, tehát esélye sincs a vérnek kifolyni. Kivéve, ha 10 órákat bent hagyod :) Igen, esélyes, hogy szûzként csak a mini fog felmenni - de ha szeretnéd, és gondolod, hogy a vérzésed olyan erõs, ésm megköveteli, megpróbálhatod feltenni a normált is - de csal amikor erõs vérzésed van, mert száraz hüvelybe feltenni egy kín lenne. Én nem vagyok szûz, de a menstruáció utolsó 1-2 napjában már csak betét használok, a tampont hanyagolom, mert nem telik meg annyira, hogy könnyû legyen kivenni.. Hajrá!:) 19/L
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod:) Amugy a minit gyakrabban kell cserélni, ugye?
Az elsõ válaszoló butaságot beszél.( 19 évesen már lehetne ennyi ismerete a menstruációról, tamponhasználatról) A tampon nem úgy mûködik, mint egy dugó. Ha megtelik vérrel, akkor átereszti. Nem kell hozzá 10 óra, függ a vérzés erõsségétõl, a tampont minõségétõl és méretétõl. Tehát tamponhasználatkor is kifolyhat a vér, ezért ajánlják annak, aki nagyon erõsen menstruál, hogy ha nem tud elég gyakran tampont cserélni, akkor használjon betétet is a biztonság kedvéért. Ha szûz vagy, akkor elõször mini tampont használj, ha ezt gond nélkül fel tudod tenni, akkor próbálkozhatsz nagyobb mérettel is. Minden nõnek más a testi felépítése, van aki szûzen egyáltalán nem tud használni tampont, van akinek annyira rugalmas a szûzhártyája, hogy a nagyobb mérttel sincs problémája. Ezt neked kell kitapasztalnod.
Elsõ vagyok. Elég ismeretem van a menstruációról, drágám. Valóban, ha nagyon megtelik, akkor tud ereszteni a tampon, de az azért már elég extrém eset, és ha addig eljut az ember lánya, már valószínûleg lejjebb is csúszott a tampon picit, és azt érzi. Velem legalábbis így esett meg hasonló dolog. Betétet pedig nem csak azért mondom, hogy tegyen, hanem mert ha olyan helyen érzi, hogy már nagyon teli a tamponja, ahol nem tudja kicserélni, akkor elég csak kivenni, és utána betéttel ellenni, amíg haza ér, vagy valami. (Fesztiválon ez életmentõ)
Plusz, a kérdezõ gondolom általánosságban kérdezett rá, hogy mennyire áteresztõs a tampon, nem kísérletezni szeretne a szélsõséges esetekkel.

Kb. egy hete voltam a barátommal szexuális kapcsolatban és nem vagyok benne biztos, hogy a gumi nem lyukadt ki. Terhes lettem?

másnap reggel szédultem , és megijedtem. elég gyakran fáj a hasam... és tobbet eszem.. !szoval megszeretném toletek kérdezni h. ebben az esetben terhes e lehetek , vagy mik a mellékhatások? és mikor mutattkoznak ki? légszi irjatok... koszonom..

Legjobb válasz: Szia! 1. ha a gumi kilyukad, akkor nem úgy lyukad ki, hogy azt nem veszitek észre. Olyan, mint a lufi. Ha felfújt állapotban kilyukasztod, hiába csak egy tût nyomsz bele, szakad az egész. Ha te nem is, a srác tuti észrevette volna. 2. ha terhes lettél, a tünetek az eset után 5-6 héttel jelentkeznek elõször. Persze elõtte is lehet, hogy elmarad a menzesz. De a hányinger/több kaja nem az elsõ tünetek közé sorolandóak, tehát ezek késõbb, 6-8. héten észrevehetõk. 3. ha elmaradt a menzeszed, csinálj tesztet. Az megmondja legtöbbször biztosra, hogy terhes vagy-e vagy sem. 4. reggeli hányinger sok mindentõl lehet. De aktus után pár héttel nem terhességre utal. Lehetsz éhes, lehet valami olyat ettél, amit a gyomrod nem szeret, lehet csak pszichésen bebeszéled magadnak. (Én nagyon sok reggel hányingerre ébredek, azért mert annyira éhes vagyok, hogy már marja a gyomromat az üresség :))

Szia! 1. ha a gumi kilyukad, akkor nem úgy lyukad ki, hogy azt nem veszitek észre. Olyan, mint a lufi. Ha felfújt állapotban kilyukasztod, hiába csak egy tût nyomsz bele, szakad az egész. Ha te nem is, a srác tuti észrevette volna. 2. ha terhes lettél, a tünetek az eset után 5-6 héttel jelentkeznek elõször. Persze elõtte is lehet, hogy elmarad a menzesz. De a hányinger/több kaja nem az elsõ tünetek közé sorolandóak, tehát ezek késõbb, 6-8. héten észrevehetõk. 3. ha elmaradt a menzeszed, csinálj tesztet. Az megmondja legtöbbször biztosra, hogy terhes vagy-e vagy sem. 4. reggeli hányinger sok mindentõl lehet. De aktus után pár héttel nem terhességre utal. Lehetsz éhes, lehet valami olyat ettél, amit a gyomrod nem szeret, lehet csak pszichésen bebeszéled magadnak. (Én nagyon sok reggel hányingerre ébredek, azért mert annyira éhes vagyok, hogy már marja a gyomromat az üresség :) )
Jó a helyesírásod...a lyuk szó LY-ossal irandó (általános 2. osztály), az "-e " betû pedig az ige után áll...a többit nem is merem mondani. Válasz: Másnap még nem érzed, hogy terhes vagy e vagy sem, kell azért egy hét kb.Szerintem nincs bajod de ha egy hete volt, akkor már simán vehetsz tesztet mert elég pontos eredményt fog adni. Kb 600ft. 22/f
A gumit még akkor megkellett volna "vizsgálni", hogy lyukas, vagy sem. Nincs benne tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy egyetlen mellékhatás, ami ilyen hamar jelentkezik, az, ha nem jön meg a menstruációd. A többi mellékhatás valószínü, csak pár hónaposan jelentkezik. Ajánlom: 1. Csinálj tesztet. 2. Menj el dokihoz.
mikor mensiztél elõtte? lehetsz terhes, de nem hiszem, nincs ilyen hamar tünet, szerintem csak idegeskedsz, hogy mi van veled, se nyugi nem lesz semmi baj, a teszt nem árt, megnyugtat, csinálnék egyet most (=holnap reggeli vizeletbõl) és ha negatív egy hét múlva megismételném, és ha is nega, vagy megjön addig, akkor leereszthetsz, mert nincs baba.

39mm-esen petezsák mellett lehetséges, hogy még nem mutatja ki a hasi ultrahang az embriót, vagy biztos hogy üres petezsák nevű rendellenesség következett be?

Legjobb válasz: :-( már biztos látni lehetne :-( ekkora petezsáknál biztosan :-( de az elsõ 12 hétben miért nem hüvelyi uh-val néztek? Sajnálom :-(

:-( már biztos látni lehetne :-( ekkora petezsáknál biztosan :-( de az elsõ 12 hétben miért nem hüvelyi uh-val néztek? Sajnálom :-(
A kérdező hozzászólása: értem.. köszönöm..:'(
nekem is üres petezsák volt anno azt mondták az bármilyen nagyra megbír nõni magzat nélkül
A kérdező hozzászólása: értem, köszi.. csak azt nem értem, hogy hogyan fejlõdhetett idáig a zsák..
ekkora petezsákban már embriónak kellene lennie, sajnálom
Bocsi, elõzõ vagyok, most olvastam, hogy hogy írtad, hogy 10 hetes. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem sok esély van...
Hûha, ez elég nagy petezsák. Nekem 15 mm petezsáknál már 3 mm-es embrió volt. Hány hetes vagy most?
Ekkora petezsákban már kellene látni embriót, nem is olyan picit!
A kérdező hozzászólása: csak keddig.. iszonyú nehéz várni..
A kérdező hozzászólása: de.. azt mondta az orvos, hogy reménykedjünk, hátha.. késõbbi terhesség, és most fejlõdik
A kérdező hozzászólása: hát.. ha úgy nézzük, hogy decemberben lett terhes, kb 10
Én csak a saját eredményeimet tudom leírni, 6 hetesen láttak 14, 8 mm-es petezsákot, 9 hetesen 16 mm-es embriót. Szerintem -bocsi, hogy ezt írom-, de már látniuk kellene. Hányadik hétben van?
A kérdező hozzászólása: a barátnõmet.. hát.. nov.. közepe körül volt az utolsó neki.. gondoltuk csúszik, azt irták hogy akár 1 hónapot is csúszhat..
szia kérdezõ, mi lett a vége a dolognak?

Létezik olyan hajfesték, ami bevizsgált, és biztosan nem rákkeltõ, vagy nem hullik ki tõle a hajam? Melyik fajtát használjátok?

Legjobb válasz: Ha nem ismereten forrásból rendelsz, mind bevizsgált. Ne legyen rákkeltõ? Folyamatosan kutatott a téma, így nem lehetsz biztos. [link] A hajhullás elkerülésére se adhat senki garanciát. A legtermészetesebb összetevõjû, legnatúrabb hajfestékre is lehet valaki allergiás.

Ha nem ismereten forrásból rendelsz, mind bevizsgált. Ne legyen rákkeltõ? Folyamatosan kutatott a téma, így nem lehetsz biztos. [link] A hajhullás elkerülésére se adhat senki garanciát. A legtermészetesebb összetevõjû, legnatúrabb hajfestékre is lehet valaki allergiás.
szerintem neked kell kitapasztalni mi a jó nekem palette volt rossz hullott a hajam tõle eléggé aztán garniert használtam az jó volt csak hamar kikopott most professzionális hajfestéket használok drága de megéri

Ha az első fogam gyökérkezelt, akkor miutan leveszik a fogszabályzót leesik? Mert egyik baratnömnek igy volt, és pótfoga lett. Vagy ez törvényszerű h ha gyökérkezelt fogad van az ki fog esni utana vagy nem biztos?

??

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy le kéne esnie,mert nem a gyökeret szedik ki,csak abból ölik ki az idegeket.Meg maga az egész fog bárhogyan is kiesni csak ínysorvadással meg balesettel tud.De a balesettel meg kitörik,nem kiesik.Barátnõdnek nem kiesett a foga,hanem simán letört,mert nincs benne keringés.A gyökérkezelt fog elõbb utóbb úgyis húzással vagy koronával végzi.

Nem hiszem, hogy le kéne esnie, mert nem a gyökeret szedik ki, csak abból ölik ki az idegeket.Meg maga az egész fog bárhogyan is kiesni csak ínysorvadással meg balesettel tud.De a balesettel meg kitörik, nem kiesik.Barátnõdnek nem kiesett a foga, hanem simán letört, mert nincs benne keringés.A gyökérkezelt fog elõbb utóbb úgyis húzással vagy koronával végzi.
Szerintem ez attól függ, milyen állapotban volt a fog, amikor gyökérkezelni kellett. ha már alig volt benne foganyag, nagy része szét volt bomolva, stb., akkor tényleg esélyes lehet, hogy letörhet. De alapvetõen nem hiszek ebben a koronával végzi vagy letörik dumában. 2 gyökérkezelt fogam van, az egyik már vagy 5 éve volt kezelve a másik 2 vagy 3 éve, mégis kitûnõ állapotban vannak, ugyanúgy használom õket mint a többi fogamat. Olyan mindkettõ mintha csak tömve lennének.
De nem is 5év mig elporlad.De 10-15-20év után lehet korona kell már.De ez is ember függõ, kinek hogy hal el teljesen.

Szerintetek ha egy pasi azt mondja hogy szeret, de azt nem mondja ki hogy szerelmes beléd. Akkor még nem biztos az érzéseiben? Vagy lehet ez egyén függő.

Legjobb válasz: Akkor szeret igazán, ha képes érted meghalni. De ez csak akkor biztos, ha meg is teszi. Mondjuk akkor halott lesz, tehát nem fog szeretni tudni. Upsz.. na ezen még csiszolni kell.. Édes kicsi szívem muszáj ennyit agyalni, meg csûrni-csavarni? Miért nem jó a jó? Ha azt mondta szeret, akkor szeret. Punktum.

Akkor szeret igazán, ha képes érted meghalni. De ez csak akkor biztos, ha meg is teszi. Mondjuk akkor halott lesz, tehát nem fog szeretni tudni. Upsz.. na ezen még csiszolni kell.. Édes kicsi szívem muszáj ennyit agyalni, meg csûrni-csavarni? Miért nem jó a jó? Ha azt mondta szeret, akkor szeret. Punktum.
szerintem senki nem szokta azt mondani, h szerelmes vagyok beléd... legalábbis nem sokan... a legtöbben azt mondják, szeretlek...és ennyi

Ma kellene megjönnie. De még semmi. Miért nem érzem semmi előjelét? Terhes biztos nem vagyok, védekezünk óvszerrel mindig, soha nem szakadt ki, figyelünk nagyon gondosan.

Legjobb válasz: Akinek egyébként rendszeres, annál is elõfordulhat, hogy egyszer-egyszer "megcsúszik" egy kicsit. Ez önmagában nem ad okot aggodalomra. Ugyanakkor a gumi soha nem biztos 100%-ra, szemmel nem látható sérülés (folytonossági hiány) is lehet, keletkezhet rajta.

Akinek egyébként rendszeres, annál is elõfordulhat, hogy egyszer-egyszer "megcsúszik" egy kicsit. Ez önmagában nem ad okot aggodalomra. Ugyanakkor a gumi soha nem biztos 100%-ra, szemmel nem látható sérülés (folytonossági hiány) is lehet, keletkezhet rajta.
Miért kell ilyet kérdezni? Honnan tudnánk rá válaszolni?
Még nincs vége a napnak, és ha épp késik egy két napot, az még nem gond! Nyugi!A terhességen kívül nagyon sok minden miatt késhet pl. betegség, hízás, fogyás, stressz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõkész válaszokat! Az a helyzet, hogy én eléggé aggódós vagyok ebben a témában :) Már egybõl megijedek ha késik :) Nem tudom miért.
Telen sokszor sok nönek össze-vissza jön meg, vagy kimarad. A hideg idö befolyasolja. Az eszaki népeknel van hogy telen nem is menstrualnak. azaz ott is befagy....:-)
2, vagyok Nem idegesíteni akarlak, de van már valami?
A kérdező hozzászólása: Igen, ma délután megjött :)
Szuper:) Látod nem kell ilyen pici késés miatt aggódni!:) Szép napot!
A kérdező hozzászólása: 17:32! Igen, igazad van :) Köszönöm, Neked is szép napot, illetve estét! :)

Vajon terhes? Tegnap szeretkeztem a barátnőmmel és ha ma vagy honap bevesz egy fogamzásgátlót akkor az még hatni fog? Mert nem biztos hogy elöbb huztam ki mint hogy elmentem .

Legjobb válasz: mi az, hogy nem biztos? fogyatékos vagy? az ilyen minek szexel? szerintem akasztófázzatok, mint az 1800-as években az angolok..ti két rühes vidéki degenerált vérbajos leukémiás kopasz f_sz

mi az, hogy nem biztos? fogyatékos vagy? az ilyen minek szexel? szerintem akasztófázzatok, mint az 1800-as években az angolok..ti két rühes vidéki degenerált vérbajos leukémiás kopasz f_sz
Ha nem szed fogamzásgátlót akkor 1 szem nem segít a dolgon. Annak 72 órás a neve... Holnap irány a nõgyógyász! (Kórházban ügyelet is van sürgõsségi eset ez van)!
anyád véletlenül nem metil-higanyt rakott a cumisüvegedbe? szerintem nagy dózisban kaptad... by
MINEK SZEXEL AZ, AKINEK A 8. OSZTÁLYOS BIOLÓGIA MÉG NEM VOLT MEG! 1 72 ÓRÁS TABLETTA, DE UGYE AZ HOLNAP MÁR GYAKORLATILAG KÉSÕ 2 A FOGAMZÁSGÁTLÓ NEM ERRE VALÓ 3 NEM, NEM TERHES, TERHES AKKOR LESZ, HA A MEGTERMÉKENYÍTETT PETESEJT BEÁGYAZÓDIK....EZ A SZEXTÕL SZÁMÍTOTT 1, 5 HÉT IS LEHET AKÁR! +1 150 FORINTBA KERÜL KB EGY KOTON!
Nem hat.Mi az hogy nem biztos????Jött ondó vagy nem?Nem tudod mi az vagy hogy néz ki.Nem érezted mikor spricceltél?
. . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`
Üdvözzelek Kedves Apuka, Örömmel értesítjük hogy mai naptól fogva 9 hónapra rá meglesz a gyereke.

Első gyermek után kivett szabadság alatt biztosan nem rughatnak ki, hogyha már tudják, hogy terhes vagyok?

Eltér? cikkekettalálok, ezért nagyon kiváncsi lennék a válaszra. Semmiféle mód nincs arra, hogy kirúgjanak? Esetleg ne várjam meg a szabim leteltét, hanem hamarabb menjek táppénzre, nehogy fedésbe legyen és közbe kirúgjanak?

Legjobb válasz: Ha már tudják hogy terhes vagy akkor nem rughatnak ki mert védett vagy!!!Bevitted a kiskönyvedet hogy "bizonyisd" a terhességedet? Hmm szerintem szabi alatt nem tudsz elmenni táppénzre de kérdezd meg a céges bérszámfejtöt...Õ mindent elmagyaráz mi hogy van.Én is õt "zaklattam" az ilyen kérdésekkel :-) mert nála jobban ki tudhatja...

Ha már tudják hogy terhes vagy akkor nem rughatnak ki mert védett vagy!!!Bevitted a kiskönyvedet hogy "bizonyisd" a terhességedet? Hmm szerintem szabi alatt nem tudsz elmenni táppénzre de kérdezd meg a céges bérszámfejtöt...Õ mindent elmagyaráz mi hogy van.Én is õt "zaklattam" az ilyen kérdésekkel :-) mert nála jobban ki tudhatja...
Természetesen az elsõ zöldségeket beszél. Terhes nõt véd a munka törvénykönyve, tehát tök mindegy, hogy szabadságon, táppénzen, vagy min vagy, vagy dolgozol, akkor se rúghatnak ki, csak csoportos létszámleépités esetén, tehát csak akkor, ha teljesen megszûnik a munkaköröd. Egyéb esetekben nem tud kirúgni. Viszont itt jegyzem meg hogy nincs különbség, ha dolgozol, vagy táppénzen vagy. Terhesen egyik esetben se rúghat ki, egyébként meg táppénzen is kirúghat... tehát ezért felesleges táppénzre menni. Ráadásul amikor majd visszamész dolgozni, nem tudom, hogy fogják tolerálni a 8 hónap táppénzt neked... Szóval ha teheted, akkor inkább dolgozz. HA netán VALÓBAN veszélyeztetett vagy, akkor bocsi, de az a ritkább eset...
elsõnek igaza van, felmondhatnak csak egy a törvénykönyvnek megfelelõ indokot kell találni. Ennyi. Különösen ha figyelembe veszed, hogy a táppénz az pénzbe kerül a cégnek, mert a THGY, GYED nem, de a táppénz igen. Úgyhogy élhet ezzel a lehetõséggel, hogy elkerülje a fizetést.
Ja, és már többször elmondtam: nem épitenek le, ha viszsamész dolgozni, hiszen terhes vagy. Ezt a munkaadód is tudja. Nincs ma munkaadó, aki leépit egy terhes nõ, mivel tudja, hogy a munkaügyi biróság azonnal viszsahelyezi a terhes nõt az állásába, a munkaadó fizetheti a perköltséget, a perig a béredet (pedig nem dolgoztál) és onnantól meg pláne marha nehéz lesz bármilyen indokkal kirúgnia. Tehát egy percig nem fenyeget téged a kirúgás veszélye, ezt mindketten pontosan tudjuk, no meg a munkaadód is.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, Nem az orvosok asztisztálnak hozzá, hanem a kevés bölcsöde ahol közlik, hogy vihetem a 2 éves gyerekem a 70 ezer ft-os magánbölcsibe, és örülhetek ha egyáltalán majd ovodába felveszik. Amennyiben meg visszamentem volna dolgozni, akkor azonnal leépítenek. Az egész rendszer rossz, el van lehetetlenítve a munkavállaló -és biztos a munkáltató- helyzete is. Hozzáteszem -csak, hogy megnyugdojon a lelked- megállípíthatatlan gyomorgörcsökkel feküdtem a kórházban, most pedig a gyeremekm kezdõdõ tüdõgyulladása mellett rágom tövig a körmöm. Így biztosan jobban érzed magam.
Bármikor kirúghatnak ha akarnak.Nincs már olyan hogy védett vagy.Sajnos ez van.
Ne mond már valamit alaposan félreértettél, voltam terhes, elsõ alkalommal megmondták ha kérem táppénzre vesznek. Egyszer úgy döntöttem nem dolgozom tovább kértem a táppénzes papírt, amire semmit nem írtak csak a terhesség kódját és többet sem mentem az orvoshoz, kéthetente anyukám kikérte a táppénzes papírt, ami úgy zajlott, kartonozó- táppénzes papírt kérek- köszönöm- viszlát. Nem is kérdezték hogy miért akarok táppénzre menni, nem kértek egyetlen egy vizqsg
Kedves utolsó, ezt a zagyvaságot hogy sikerült összeszedned??? A mai napig nem irhat ki a háziorvos táppénzre terhességgel, mivel az nem indok a táppénzre. Én pl. ikrekkel se éreztem magam betegnek, dolgoztam is csaknem végig. A nõgyógyász szakvéleménye kell, aki rá kell irja a veszély mibenlétét is. Ha nincs valódi ok, akkor nemes egyszerûséggel táppénzcsalásnak hivják a dolgot. Hiszen a kérdezõ szimplán gyes-en is otthon maradhatna a gyerekkel, aki még nincs 3 éves. Ha van valódi ok, akkor meg semmi gond. Ugye, kedves kérdezõ?
ne terjessz hülyeséget, NEM ASSZISZTÁLNAk semmihez az orvosok, alapból táppénzre vehetnek, ha babát vársz. Én 10 hetes terhes voltam megmondták, amikortól akarom táppénzre vesznek indok nélkül, mert a babavárás indokolja. Nem asszisztált az orvos semmihez, mondtam mától táppénzen szeretnék lenni kiállították a táppénzes papírt és kész. Nem kell veszélyeztett terhesnek lenni, elég terhesnek, az indokolja a táppénzt. Változozott ez a szabály, na nem most már jó pár éve, én 5 éve voltam terhes, akkor már elég volt a terhesség ténye. Meg sem kérdezték miért akarok táppénzre menni.
1.Nem veszted el a szabit, hozzáadódik majd a többihez. 2.A munkáltatódat kérdezd meg mikor utal. 3. A gyermeked 3 éves koráig fogjátok kapni a gyest.
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden választ, beszéltem pár szakértõvel és lépetm az ügyben. Mivel éppen a szabadságomat töltöttem és a gyesrõl lemondtam édesanyám részére, így azt tanácsolták, hogy bár védett vagyok mert terhes vagyok mégis sok kis cég kiteszi a kismamát és bár pert nyernék, mire vége lenne már el is felejteném az egészet. Így éltem a tanáccsal, hogy azonnal menjek el táppénzre. Tehát most a szülésig táppénzen vagyok mert ennél nagyobb védettség nem is létezik...elvileg. Viszont új kérdéseket vet fel a lépésem: -mivel a 39 napról csak 20-at vettem ki szabimat, így ez hozzáadódik a 3 év múlva kivehetõ szabikhoz vagy elvesztem? - aug 18.-a óta vagyok szabin, de a fõnököm még egy fillért sem utalt. Meddig várjak, és mit tudok lépni az ügy érekében, hogy fizessen? -a gyes édesanyámnak a kistesó születéséig jár, vagy pedig rendesen egy éven keresztül?
13:24es vagyok még egy kérdés : gyesen vagy még? Mert ha igen annak lejártáig sem rughatnak ki!
vizsgálati eredményt sem, mert nem is hozzájuk jártam gondozásra, hanem magánorvoshoz, akinek a neve bent volt a kiskönyvemben. De abban igazad van, nõgyógyász vett táppénzre és tartott is táppénzen végig. Házi orvosnál nem is jártam egyszer sem a terhesség során. Mert nálunk van egy nõvédelmi központ nevezetû hely, ahol intézték az ilyen ügyeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!