Találatok a következő kifejezésre: Nem birom Mit csinaljak (391 db)

A barátnőm még szűz bugyin keresztül szoktam izgatni mert máshogy még nem engedi de már kb3 hete csinálom neki és még mindig elveszi a kezem mert nem bírja mit csináljak h bírja?

19 évesek vagyunk

Legjobb válasz: Beszéljétek meg ezt a dolgot. Lehet, hogy szégyenlõs, gátlásos. Lehet, hogy még nem akar többet. De ezekben csak akkor lehetsz biztos ha megkérdezed tõle. Legyél türelmes és megértõ, és ezt tudasd is vele. 19 évesen egyébként már szerintem lehetne gyorsítani a tempón. Persze nem tudsz gyorsítani ha õ nem akarja. F29

Beszéljétek meg ezt a dolgot. Lehet, hogy szégyenlõs, gátlásos. Lehet, hogy még nem akar többet. De ezekben csak akkor lehetsz biztos ha megkérdezed tõle. Legyél türelmes és megértõ, és ezt tudasd is vele. 19 évesen egyébként már szerintem lehetne gyorsítani a tempón. Persze nem tudsz gyorsítani ha õ nem akarja. F29
Hagyd ott, találsz jobbat. Ilyennel nem érdemes kezdeni, fõleg ha 19 évesek vagytok, más ilyenkor már több éves kapcsolatban van.
A kérdés hogy mióta vagytok együtt?? Lehet hogy túl korainak tartja? Elõzõ válaszolóhoz annyit fûzök hozzá, hogy azért hagyja el mert nem dobja magát oda egy esetleges rövid kapcsolatban??Az ilyenek miatt mondják hogy a pasiknak csak a szex a lényeg.
Úristen ha 19 évesen szeret a csaj akkor mért nem enged legalább egy kis petinget, mert az hogy gátlásos leszarom de 19 évesen természetes dolog a szex másrészt biztos hogy élvezné.szóval....

Cicinalvás! (újra) Már nem bírom, mit csináljak?

Fél éves kisfiam csak cicin hajlandó elaludni, ezzel még nem is lenne baj, ha csak este lenne így, de nappal is így van legtöbbször, csak néha alszik el a babakocsiban, de most lassan hetek óta éjjel is többször kel és csak cicin hajlandó aludni, enni nem eszik csak szopizik, ha megérzi hogy kihúzom a cicit rögtön sír, én már teljesen kivagyok, még szerencse hogy fekve szoptatok, de már olyan szinten elfeküdtem az oldalaim, meg a vállam, hogy nappal is nagyon fáj. Mit tegyek? hogy szoktassam le? Vagy ez így normális?

Legjobb válasz: Majd valaki úgyis azt írja, hogy teljesen normális, és a baba majd jelzi, ha nem kell, meg majd magáról leszokik. És ha nem? Én is úgy voltam vele, hogy ha tudom, hogy kb 2 hónap múlva befejezi, akkor semmi gond, addig csináljuk, de ilyet sajnos senki nem garantált nekem. Akkor léptem egy napot, elhatároztam, hogy ennek vége! Elolvastam az Aludj jól gyermekem c könyvet is, de anélkül is valami hasonlóba vágtam volna bele, de ez méginkább megerõsített az elhatározásban. Hiszem, hogy ez nem normális állapot, minél elõbb le kell errõl szoktatni (akármiért is alakult így, mert nálunk muszájból lett sajna), és minél késõbb, annál rosszabb!!! Az mondjuk nem igaz, hogy egy-két nap, és feketébõl fehér lesz, bár hamar érezhetõ a javulás, de azért egy kemény munka. Most mi már ott tartunk, hogy minden fõ-kaja után szopizik is, és utána megy szépen aludni. Már jelzi, hogy mikor elég, sõt, ha mondom, h akkor most szépen megyünk az ágyba, elengedi, nem kell kicsalnom, kitépnem a szájából a mellemet, nem kell azt az egy bizonyos pillanatot megvárnom, mikor PONT abban a stádiumban van, hogy berakhatom az ágyba. Volt, hogy semmi sírás nem volt, volt, hogy fél órát bömbölt, a legkülönfélébb variánsokban, de nyugodt voltam, hiszen tudtam, hogy nem éhes, nem fáj semmije, még mosolyogva búcsúztunk el egymástól, integetett, majd mikor a szobaajtó vonalát átléptem, rákezdett. Tehát csak a próbálkozás volt. Nekem fura is volt, mert elõtt egyáltalán nem volt sírós. De most már ég és föld! A lényeg a következetesség! Most ott tartunk, hogy ha nagyon fáradt, van, hogy bealszik este szopizás közben, de ez sem ugyanaz a mellen elalvás. Van, hogy bizony megébred, de most már pontosan tudom, hogy melyik az a sírása, amikor be kell mennem, pici cici, és alszik tovább, de ez max heti egyszer fordul elõ. Éjjel sírás egyáltalán nem volt, kizárólag elalvásnál csinálta. Furcsa volt neki is! Ja, és szépen átalussza már az éjszakák kb 90%-át, ez azt jelenti, hogy 8 órakor elalszik, és 7kor kel. Bocsánat, kicsit hosszú voltam, ha valamit tudok az én tapasztalataim alapján segíteni, írj! Nem kell neked kikészülni!

Majd valaki úgyis azt írja, hogy teljesen normális, és a baba majd jelzi, ha nem kell, meg majd magáról leszokik. És ha nem? Én is úgy voltam vele, hogy ha tudom, hogy kb 2 hónap múlva befejezi, akkor semmi gond, addig csináljuk, de ilyet sajnos senki nem garantált nekem. Akkor léptem egy napot, elhatároztam, hogy ennek vége! Elolvastam az Aludj jól gyermekem c könyvet is, de anélkül is valami hasonlóba vágtam volna bele, de ez méginkább megerõsített az elhatározásban. Hiszem, hogy ez nem normális állapot, minél elõbb le kell errõl szoktatni (akármiért is alakult így, mert nálunk muszájból lett sajna), és minél késõbb, annál rosszabb!!! Az mondjuk nem igaz, hogy egy-két nap, és feketébõl fehér lesz, bár hamar érezhetõ a javulás, de azért egy kemény munka. Most mi már ott tartunk, hogy minden fõ-kaja után szopizik is, és utána megy szépen aludni. Már jelzi, hogy mikor elég, sõt, ha mondom, h akkor most szépen megyünk az ágyba, elengedi, nem kell kicsalnom, kitépnem a szájából a mellemet, nem kell azt az egy bizonyos pillanatot megvárnom, mikor PONT abban a stádiumban van, hogy berakhatom az ágyba. Volt, hogy semmi sírás nem volt, volt, hogy fél órát bömbölt, a legkülönfélébb variánsokban, de nyugodt voltam, hiszen tudtam, hogy nem éhes, nem fáj semmije, még mosolyogva búcsúztunk el egymástól, integetett, majd mikor a szobaajtó vonalát átléptem, rákezdett. Tehát csak a próbálkozás volt. Nekem fura is volt, mert elõtt egyáltalán nem volt sírós. De most már ég és föld! A lényeg a következetesség! Most ott tartunk, hogy ha nagyon fáradt, van, hogy bealszik este szopizás közben, de ez sem ugyanaz a mellen elalvás. Van, hogy bizony megébred, de most már pontosan tudom, hogy melyik az a sírása, amikor be kell mennem, pici cici, és alszik tovább, de ez max heti egyszer fordul elõ. Éjjel sírás egyáltalán nem volt, kizárólag elalvásnál csinálta. Furcsa volt neki is! Ja, és szépen átalussza már az éjszakák kb 90%-át, ez azt jelenti, hogy 8 órakor elalszik, és 7kor kel. Bocsánat, kicsit hosszú voltam, ha valamit tudok az én tapasztalataim alapján segíteni, írj! Nem kell neked kikészülni!
Az, hogy nem eszik még ebben a korbn nem szokatlan szopis babáknál az enyém kilenc hósan kezdett többet enni 2-3 kanálnál. A lényeg, hogy minden nap 1x kínáld meg. Az alvás meg? Nálunk is így volt és van is. A cicit úhy próbáld meg kihúzni, hogy a kezeddel egy fonom mozdulattal az állánál fogva becsukod a száját és még maradsz pár percig. Persze nem százas, hogy bejön. Kérdezz inkább szoptatási tanácsadókat, hátha tudnak valami okosat, õs is gyakorló anyukák. wwww.lll.hu, http://www.szoptatasert.hu
Második vagyok. Látom másnak nem tetszik a sikerem, sajnálom. Csak annyit hozzá, hogy nem az a jó anya, aki mártírt csinál magából, és kikészül, és csak muszájból csinálja a "dolgát". Ezt a baba is megérzi. Az én kislányom kiegyensúlyozott, boldog, semmiféle lelki törés nem állt be nála attól, hogy ezentúl egyedül alszik el!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem hasznosak voltak. Csak mmég egy kérdés: mit csináljak, ha a picim amikor éjjel felkel vagy amikor elalszik is nagyon mozgékony, gurul, mászik, felül, pedig látom hogy álmos, sõt még sír is, ilyenkor hogy nyugtassam, így is tegyem be az ágyba és hagyjam had sírjon, vagy vegyem ki, tegyem vissza újra meg újra. Jaj annyira nehéz, de már nem bírom, de nem akarok úgy nekiállni, hogy nincs egy stratégiám.
Nálunk az, hogy kiveszem, majd visszateszem nem ment, attól csak beidegesedett. Én bemegyek, ha ilyen van, mert õ meg már feláll, fogom, és finoman visszafektetem. Elrendezgetem a kis ágyát, a barátait, majd kijövök. Ha kell, megismétlem újra.

Nem bírom. Mit csináljak? Öngyilkosság?

A barátiam más lányt választottak helyettem, utálnak, az iskolában nem szólnak hozzám az emberek, mert már nem vagyok menő. A zuhany alatt mindig nézem a nagy hasam, az anyajegyeim-ronda vagyok. Mindig öngyilkos akarok lenni ha suliba kell menni, ha suliból jövök és látom hogy ugyanazzal a busszal megy a barátnőm meg az a másik csaj, ha látom magam a zuhany alatt, ha látom magam a tükörben, ha eszembe jut mit csinálok nyáron a ronda testemmel. 12/L

Legjobb válasz: NE MERÉSZELJ FOGYÓKÚRÁZNI NE IS GONDOLJ RÁ MEGÕRÜLTETEK VÁLASZOLÓK?! Nehogy az irányítsa az életed hogy "minél vékonyabb vagyok annál több barátom lesz" mert NEM ÍGY VAN. Ha az úgynevezett barátaid mást választottak(persze,a jó barátot csak válogatod és eldobálod mint a ruhafogasoknál) akkor annyira voltak egész végig a barátaid mint én a húsvéti nyuszi. Tudod mit csinálsz most,mit mûvelsz ezzel az önutálattal?Meghajolsz nekik.Leborulsz elõttük és meghunyászkodsz mint egy [email protected] kutya,és tudod hogy a kutyát ha egyszer verni kezdik,mindig verni fogják.Mert ilyen UNDORÍTÓ MOCSKOS TRANCSÍROZNI VALÓ PONDRÓ GERINCTELEN MOCSOKLÁDA EMBEREK VANNAK A FÖLDÖN,a "barátaid" pedig tökéletes mintapéldányok. Ha ismét jól akarod érezni magad a bõrödben,mutasd meg nekik hogy ki a fõnök.Alázd vissza õket,úgy ahogy õk tették veled,mert bocsi cicám,krvára nem attól leszel igazán "menõ" hogy hogy nézel ki,hanem hogy hogy viselkedsz,és milyen vagy TE MAGAD. Tudod,nem akarom hogy ettõl rosszabbul érezd magad,de te soha a [email protected] életben nem voltál "menõ".Már maga a vágyad arra hogy menõ légy kizár ebbõl a fogalomból.A MENÕ nem hajol meg senkinek,a menõ nem AKAR menõ lenni hanem éli a maga életét,a menõ nem akarja kétségbeesetten elfogadtatni magát a többséggel,és legfõképpen NEM AKARJA MEGÖLNI MAGÁT AZÉRT MERT EGY CSAPAT P-CSA 12 ÉVES MEGALÁZTA. Ezt vedd útmutatónak.Ha igazán jó akarsz lenni,akkor embereld meg magad,jöjj rá hogy az élet nem csak a felszín,ruhák,csecsebecsék és bajáátnyõk,hanem KOMOLY DOMINANCIAHARC. 18L

NE MERÉSZELJ FOGYÓKÚRÁZNI NE IS GONDOLJ RÁ MEGÕRÜLTETEK VÁLASZOLÓK?! Nehogy az irányítsa az életed hogy "minél vékonyabb vagyok annál több barátom lesz" mert NEM ÍGY VAN. Ha az úgynevezett barátaid mást választottak(persze, a jó barátot csak válogatod és eldobálod mint a ruhafogasoknál) akkor annyira voltak egész végig a barátaid mint én a húsvéti nyuszi. Tudod mit csinálsz most, mit mûvelsz ezzel az önutálattal?Meghajolsz nekik.Leborulsz elõttük és meghunyászkodsz mint egy [email protected] kutya, és tudod hogy a kutyát ha egyszer verni kezdik, mindig verni fogják.Mert ilyen UNDORÍTÓ MOCSKOS TRANCSÍROZNI VALÓ PONDRÓ GERINCTELEN MOCSOKLÁDA EMBEREK VANNAK A FÖLDÖN, a "barátaid" pedig tökéletes mintapéldányok. Ha ismét jól akarod érezni magad a bõrödben, mutasd meg nekik hogy ki a fõnök.Alázd vissza õket, úgy ahogy õk tették veled, mert bocsi cicám, krvára nem attól leszel igazán "menõ" hogy hogy nézel ki, hanem hogy hogy viselkedsz, és milyen vagy TE MAGAD. Tudod, nem akarom hogy ettõl rosszabbul érezd magad, de te soha a [email protected] életben nem voltál "menõ".Már maga a vágyad arra hogy menõ légy kizár ebbõl a fogalomból.A MENÕ nem hajol meg senkinek, a menõ nem AKAR menõ lenni hanem éli a maga életét, a menõ nem akarja kétségbeesetten elfogadtatni magát a többséggel, és legfõképpen NEM AKARJA MEGÖLNI MAGÁT AZÉRT MERT EGY CSAPAT P-CSA 12 ÉVES MEGALÁZTA. Ezt vedd útmutatónak.Ha igazán jó akarsz lenni, akkor embereld meg magad, jöjj rá hogy az élet nem csak a felszín, ruhák, csecsebecsék és bajáátnyõk, hanem KOMOLY DOMINANCIAHARC. 18L
Szerintem kezdj el úszni :) Jó kis alakod lesz , talán egy picit fogysz is és még barátokat is szerezhetsz. :)
Még valami. Pár hasznos fogalom, ami kihúz ez idõkben. Sulin kívüli tevékenység, beszélgetés kezdeményezés, hobbi, sport, állatok, család, utazás, diákmunka, tanulás, kreativitás felfedezése.
Na ezt majd most jól lepontozzátok, de egye fene... Nekem se voltak barátaim. Középsuliba se. Tanultam, kutyáztam. Egyetemre jöttem, lett párom, barátaim, a többi gyökér meg most munkanélküli. 12 éves KISLÁNY vagy, igen, hiába nézed a többieket, színjáték amit csináltok, kislány vagy! Nem fogsz még fogyni, mert a szervezeted nem hagyja. Ne is akarj, tuti nem vagy dagadt. Én öngyilkos akarok lenni, mert nem akarok egy nap se családot, se munkát, gyûlölöm az embereket, depressziós vagyok, és beteg. Anyám minden nap leqváz, és elmondja, milyen bamba egy cseléd vagyok. Apám mai napig letagad, és undorral néz rám. Te ne légy. Nem a te gondjaidat kicsinyítem le, hanem gondolkozz el azon, hogy a szüleidnek milyen érzés lenne ha te meghalnál. Mellesleg, tinikorba léptél, ez egy ilyen kor, és 2 év múlva, továbbtanulsz. Erre összpontosíts:S Még valami.... Tudod milyen nehéz meghalni? Milyen fájdalmas egy-egy vágás. Hogy hányszor kihányod a gyógyszereket, mikor beveszed azokat. Nem azt mondom, hogy ne légy öngyilkos. 50 év múlva, ha ne adj "isten" gyógyíthatatlan beteg lennél, és szenvednél, és senkid nem lenne, akkor légy, és csak akkor. De így, ezért, ennyiért, te, lehetõségekkel teli, NE!
Az nem igaz, hogy minden jó úgy, ahogy van. Túlsúlyod, társaid kiközösítõ magatartása tényleg probléma. De nem életbe vágó! Az ember számtalan dologgal képes változtatni személyiségén, és az elõttem szólók jobbnál jobb tanácsokat adtak.Legalább egyt fogadj meg belõle, és keress új barátokat (családban, lakókörnyezetben, akárhol).Ne mindig magadra figyelj! Vannak mások is, akik pont Tõled várják el a törõdést. És nyugi. Hétmilliárd kamasz érezte ugyanezt a maga korában.
ne hogy már ezért legyél öngyilkos
Egyszer régen néhány osztálytársam kipécézett magának és addig idegesítettek amíg egyszer iskolából is csak úgy hazamentem. Aztán mondták anyámnak, hogy beteg vagyok. Vagyis dinka ..:) Úgyhogy lementem az igazgatóhoz és beköptem õket. Hát, mit mondjak? Nem voltak barátaim. Mindenki utált..És átálltam a jó oldalra. Elkezdtem mindenkivel barátkozni akivel azelõtt nem és sokkal több barátom volt mint azelõtt..Amikor pedig a szekálók szembejöttek diadalittasan nevettem a szemük közé. Ha ott voltak a közelemben hangosan megjegyzést tettem rájuk. Vagyis pontosan azt csináltam velük amit õk velem. És betalált. A végén jobban féltek tõlem, mint én tõlük. :) Úgyhogy 12 évesen ne azon agyalj, hogy hogyan tegyél kárt magadban, hanem hogy ezeknek a "barátoknak" is egyszer leáldozik a csillaga!!!
" És ne adjatok már ennek a lánynak fogyási tippeket, .." Ki adott itt fogyási tippeket? A sportról volt szó.
A kérdező hozzászólása: De nem akar velem más barátkozni! És nem tudok fogyni sem. :''''''(((
Kapszulát nehogy!! És ne adjatok már ennek a lánynak fogyási tippeket, 12 évesen abszolút nincs kifejlõdve a tested... Járj el kocogni, futni, és figyelj az egészséges ételekre, de ne fogyókúrázz! Anyajegyek? Tudod nekem mennyi van az egész testemen? Egyszer megszámoltam õket, de 50 felett már nem számoltam tovább. És kit érdekel? Ettõl (is) vagyok különleges és a lehet, hogy egy napon a te anyajegyeid fognak valakinek megtetszeni! A barátaid meg nem is voltak igazi barátok, meg sem érdemlik ezt a jelzõt. Keress más társaságot, de figyelj, hogy ne vigyenek negatív irányba.
A kérdező hozzászólása: De nem segít. 8hónapig kajakoztam Diétát már sokszor kezdtem, de nem megy. 1hétig bírom, aztán abbahagyom mert sosem fogyok.Nem segít semmi. Kapszulára fogyokúrához nincs pénzem.
Az volna a legnagyobb butaság. Gyorsan hessegesd el ezt a gondolatot. Nagy a hasad? Hmm.Talán némi sport segítene(gondolom)
Nagy ügy.. És ha van rajtad egy kis felesleg kit érdekel? Rajtam is bõven volt mikor 12 éves voltam és? Az ilyen barátok , nem barátok... Nekem 4 éves korom óta megvannak a barátaim , soha sem cseréltem le õket...Ha nagyon zavar akkor menj el futni.. Öngyilkosságba ne is gondolkodj.. Szerinted mit érnél el vele? Keress valami hobbit inkább.. Én pl mikor depis vagy akkor Animéket nézek.. Persze most már nem sok idõm van rá.. 17/F

Egyszerűen nem bírom, mit csináljak?

10hós teljesen nyugis baba, sír sír meg sír reggelt?l ! kezdek kiborulni, eszik, iszik, adtam a fogára gyógyszert... nem bírom idegileg, sírok és legszívesebben világgá mennék.

Legjobb válasz: menyjetek egyet sétálni vagy egy másik anyukához tereld el a gondolataidat mi is szendvedünk 14 hónapos és 15dik fogat ereszti egész délelött sirt betettem a konyhába a babaát most már edéynket hozza befele és azon zenél ne idegesitsd magad mert az is megérzi. kitartást!

menyjetek egyet sétálni vagy egy másik anyukához tereld el a gondolataidat mi is szendvedünk 14 hónapos és 15dik fogat ereszti egész délelött sirt betettem a konyhába a babaát most már edéynket hozza befele és azon zenél ne idegesitsd magad mert az is megérzi. kitartást!
A levegõztetés tényleg jó ötlet. De ha sírt és nagyon ki van melegedve, akkor vigyázz rá! És magadra is.
Ismerõs... a 8 hónaposom 2 napja ezt csinálja, már hullik a hajam. Oké, hogy kint megnyugszik, de nem lehetek kint vele egész nap. Lehet, hogy az idõjárás a baj. Legalábbis nálunk iszonyat erõs szél van.

Nem kedvelnek a párom szülei, egyszer találkoztunk, azóta nem is hívtak magukhoz (ennek 3 hónapja), de ez engem nagyon-nagyon rosszul érint lelkileg hogy nem bírnak ) : Mit csináljak?

Legjobb válasz: nálam valószínüleg ez lehetett a szakítás oka .... és ha elsõre nem kedvelnek, késõbb se fognak... ez sajnos ilyen, én is mindent megpróbáltam...

nálam valószínüleg ez lehetett a szakítás oka .... és ha elsõre nem kedvelnek, késõbb se fognak... ez sajnos ilyen, én is mindent megpróbáltam...
A kérdező hozzászólása: nem szakítottunk, együtt vagyunk! :)
Mióta vagytok együtt? Mikor találkoztál velük utoljára? Adnak feléd olyan jeleket amibõl gondolod, h nem bírnak??
A kérdező hozzászólása: 4 hónapja vagyunk együtt, 3 hónapja mutatott be, és azóta sem voltam náluk, apukájával találkoztunk egyszer õ kedves volt velem, de onnan gondolom hogy sosem hív a barátom magukhoz :/
hát a barátom szülei sosem hívtak magukhoz, férjem anyja is együtt hív magukhoz, az én szüleim sem hívták meg sosem egy barátomat sem, és a férjemet sem magukhoz.. én viszem és vittem magammal haza, sosem a szüleim hívtak senkit nem értem a problémát, fõleg 4 hónap után, ha nekem 6 év után sincs ezzel bajom:S
ennek semmi köze ahhoz, hogy bírnak vagy sem
Vagy: úgy gondolják ha már egyszer voltál, akkor nem kell mindig meghívni... mivel nem vagy kívülálló. Csak meg kellene érkezned s ott lenni.

Halott vagyok. Én már nem bírom. Mit csináljak?

Régebben mindig mentem szórakozni, szerettem a társaságot és mások is szerették ha ott voltam. Ha megjelentem valahol mindig mosolygósak és jókedvűek lettek az emberek. Nagyon sok barátom volt most meg akad 1-2 akikkel néha beszélek. Ennek az az oka hogy a legjobb barátom akit ovis korom óta ismertem a szemem előtt halt meg és nem tudtam semmit csinálni. Amikor meghalt nagyon sokáig nem akartam emberek közé menni és magamat hibáztattam és a feleségemmel is sokat veszekedtem. Aztán a feleségem terhes lett utána évekig jó volt minden. Nemrég elváltunk és egyedül maradtam. Én vissza akarom őt kapni és komolyan bármit megtennék, de ő nem akarja. Még a kutyámat is elütötték. Ezeken kívül történtek még rossz dolgok. Próbáltam már nem is egyszer elmenni azzal a pár haverommal de nem volt jó, még bunyó is lett belőle. Már unom ezt az egészet hogy mindenkit elveszítek aki fontos. 32/F

Legjobb válasz: Eloszor is a mergedet kell megtanulni kontrollalni. Ez egyedul nem fog menni. Nem vagyok szakember parti, de nem ugy nez ki, hogy kornyezetbol valaki is tudna segiteni. Igy be fogsz dilizni, vagy bortonben fogsz ulni, mert olyat fogsz csinalni, amit majd Te is megbansz.

Eloszor is a mergedet kell megtanulni kontrollalni. Ez egyedul nem fog menni. Nem vagyok szakember parti, de nem ugy nez ki, hogy kornyezetbol valaki is tudna segiteni. Igy be fogsz dilizni, vagy bortonben fogsz ulni, mert olyat fogsz csinalni, amit majd Te is megbansz.
"Legyél kedvesebb az emberekkel, még akkor is ha nehéz vagy nincs hozzá kedved és csinálj valamit amivel jót teszel másoknak. Lehetsz önkéntes állatmenhelyen, a Vöröskeresztnél atb.. Találkozhatsz kedves emberekkel és kevésbé érzed magad magányosnak. " Ez nagyon jó! Vagy ha szeretnéd megpróbálni magad, kezdj el tanulni. Válassz valami olyan elfoglaltságot, ahol számítanak rád, ahol fontos amit csinálsz. Rengeteg erõt tud adni, ha valaki segítségért fordul hozzád. :)
Ha nem vagy kíváncsi a "hülyeségre", akkor mit vársz most?? Szedd össze magad! mást is értek durva dolgok, nem csak téged. Menj emberek közé, ismerkedj, legyél kedves, nem te f*stad a föld nevû bolygót! Nem körülötted forog a világ, neked kell közelítened az emberekhez.
Probald egy szakemberrel feldolgozni ezt az egesz dolgot, a multat.
A kérdező hozzászólása: Még annyi hogy sokszor a családommal is összeveszek minden hülyeség miatt. A szakemberek hülyeségeire nem vagyok kíváncsi.
Az a baj, hogy a múltat (barátod halála) nem zártad le és ezért még agyilag mindig a múltban élsz, és nem figyelsz a mára, és a ma körülötted levõ emberekre! Ha a múltbéli események lezárása, feldolgozása egyedül nem megy, akkor bizony nincs más lehetõséged, mint a szakember segítségét igénybe venni! Ellenkezõ esetben "ottragadsz", és úgy éled le az egész életedet, hogy a ma és a jövõ símán elmegy melletted. Döntsd el, hogy mit akarsz! A múlt életed végéig, vagy a jelen és a jövõ!
A kérdező hozzászólása: Amikor a feleségemmel még együtt voltunk rávett hogy menjek el. Elvitt kettõhöz de annyi elég is volt. És nem tudom mit várok. Tudod hányszor próbáltam már összeszedni magam? Valamiért sose sikerült és mindig ugyanott vagyok.
Egy tibeti szerzetes mondta a tanítványának: Az az ember, aki egyik szemét örökké a célon tartja, könnyen elvétheti az oda vezetõ lépést. Ezzel szemben te mit csinálsz? Hátat fordítottál a jelennek, a jövõnek, mert mind a két szemeddel a múltat akarod nézni! Bánt, hogy akkor nem cselekedtél semmit, és ezen nem tudod magad túltenni. Hidd el, azon már változtatni nem fogsz tudni. De az élet azóta is számtalan lehetõséget adott már neked, hogy CSELEKEDJ, de nem ezt nézed, nem ezt keresed! Ne nézd a múltat, figyelj a jelenre, a jövõre, figyelj azokra, akik most körülötted vannak, hiszen azok közül is lehetnek olyan helyzetben nagyon sokan, akiknek akármilyen módon, de tudnál segíteni, csak oda kellene figyelned rájuk.

Nem bírom, mit csináljak? (lent)

Már nem tudok kihez fordulni, kérlek segítsetek mert nem bírok a kutyámmal. Golden Retriever, 13 hetes kan. Állandóan ugrál, harapdál. Minél jobban rászólok, ? annál jobban csinálja, és igen feszült vagyok, mert tudom, hogy ha kimegyek nem tud lecsillapodni. Itt b?gök kínomba.. nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog rám hallgatni. De persze minden más megy, de amit nem szabadna...... Nem érti meg, hogy NEM!!!! Hetek óta ezzel kínlódok. Eleve vannak problémáim, és a kiskutyám rá tesz egy lapáttal :'( Kérlek segítsetek!! Családom picit z?rös..... és nekem csak a kiskutyám van, akit nagyon szeretek .. ne áhh :'( Hogyan csináljam? Leülök a plédre azonnal megállíthatatlan. Értem én, hogy kölyök meg játékos, de ez leírhatatlan :( Feltettem egy hasonló kérdést, ott adtatok tippet, h ha felugrik, fogjam meg a 2 lábát, ne nézzek rá, ne szóljak semmit sem.. Kipróbáltam, de nem bírom, mert harapdál de kegyetlenül, hogy engedjem el, ha elengedem, akkor meg abban a minutumban ismét felugrik. A szüleim meg haragszanak mindenért, ha ilyen meg olyan kárt csinált, és hogy tanítsam meg rá, hogy nemszabad, meg hasonlók. Könny? azt mondani.. mindent rám hárítanak, elvárnak mindent, de ?k semmit nem tesznek..

Legjobb válasz: Elég szomorú ha egy 13 hetes kiskutyával nem tudsz elbánni, mindenféleképp add oda valakinek aki tud vele bánni, vagy legalább vidd el kutyaiskolába..

Elég szomorú ha egy 13 hetes kiskutyával nem tudsz elbánni, mindenféleképp add oda valakinek aki tud vele bánni, vagy legalább vidd el kutyaiskolába..
elõzõ vagyok... jézusom emberek! ti nem szeretitek a kutyáitokat??? pofán vágni? meg megrángatni... atyavilág... ha rám hallgatsz, csak szép szóval, meg sok szeretettel. ha bántod lehet hogy tisztelni fog, de nem lesz teljes a személyisége... :S
Istenem. Szerintetek az anyakutya leülteti a kölykét, és elmondja, hogy Buksika, most nagyon szomorú anyuci, mert letépted a fél lábát. Nem. Megcibálja. Ergo nekik ez a természetes.
23:44 teljesen igazad van:-)) Nekünk egyébként ezt a "kicsit megszorítod nyakmagasságnál, és lenyomod a földre" technikát, pont egy kutyaiskola oktatója mondta és mutatta. Ráadásul nem is egyszer láttam a saját kutyáinknál, hogy az anyakutya TÉNYLEG, PONTOSAN UGYANEZT csinálja, és neki is bejött:-))) Amirõl az a tanács szól, hogy "szöveggel", és szomorú arccal mondjuk el a kutyának, ha rosszat tesz, biztosan beválik. Majd. Néhány hónap múlva. De addig "kutyanyelven" kell az értésére adni, hogy mit tehet, mi tilos, és ki a "fõnök". A kérdezõ - szerintem - kikönyörgött magának egy kiskutyát úgy, hogy gõze sem volt róla, milyen nehézségekkel jár az ilyesmi. Tehát gyors, és viszonylag hatékony megoldásra van szüksége.
11:07 vagyok. Azt elfelejtettem kérdezni, hogy amúgy kié a kutya? Úgy értem ki akart nálatok kiskutyát?
Istenem, nem azt mondtam h verje el, hanem kapjon egy taslit. Nem nagyot, csak érzékkel. Meglepõdik h mi a fene...
Amelyiket szeretnéd:) Te jobban ismered a kutyusod természetét, de szerintem az a legcélravezetõbb módszer, ha nem veszel tudomást az ugrálásáról és elfordulsz, úgymond kiközösíted. Nem ez a pontos megfogalmazás, de ehhez tudnám hasonlítani. Ha jönnek a barátaid akkor vedd pórázra a kutyust, és ha helytelenül viselkedik vidd ki a helyiségbõl amíg lehiggad. Egy párszor el kell majd játszani, de meg fogja érteni az összefüggést. Rájön hogy ha így viselkedik nem lehet a társaságotokban és nem csinálja többé. A barátaid pedig ne üdvözöljék a kutyát. Semmi simi, meg ilyenek. A szüleidnek egyébként abban igazuk van hogy mindent rád hárítanak, hiszen te akartál kutyust, feltételezem vállaltad érte a felelõsséget is, úgyhogy valóban egy picit túlreagáltad a dolgot:) Helyes hogy foglalkozol vele és megtanítasz neki egy csomó jó dolgot, de itt az idõ arra is megtanítani hogy mit nem szabad:) Ha ezeket kiküszöbölöd, kijavítod a jelenlegi hibás viselkedését, és eleget foglalkozol vele, akkor nem vesz fel új rossz szokásokat és egy idõ után már csak szinten kell tartani. Ha már megvan a rossz szokás valóban nehezebb leszoktatni, de nem lehetetlen. Kitartás. Mondjuk nem ártana ha a veled egy háztartásban élõk is legalább fegyelmeznék a te módszereddel. Nekik sem szabad semmit ráhagyni, mert akkor a távolléted alatt elkanászodik. És mindig csak úgy foglalkozz vele, ha nyugodt vagy és magabiztos. A kutyák nagyon érzik a kisugárzást, tehát a feszültséget is, és átveszik.
Amúgy eddig negatív vagy pozitív megerõsítést alkalmaztál jutalmazásként? Folytasd azt a módszert ami bevált eddig.
Van valamije amit rágcsálhat? Ha elkap valamit a fogsorával amit nem kéne, akkor próbálj meg cserélni vele:) Felkínálsz neki valamit amit haraphat. Ha cserél akkor mehet a juti meg a dicséret.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Van rágókája, és sok játéka, labdája azokkal szokott játszani, hogy odahozza nekem, ideadja és pedig eldobom visszahozza :) Nemsokára megfürdetem, eddig még 1x volt megfürdetve, de most, hogy esõ is volt sárdarabkák vannak rászáradva igaz most kifésültem, de inkább meg is fürdetem. A szárítást nem szereti.. törölközõvel áttöröltem nagy nehezen..de aztán szalad bele a porba.. Ezen még alakítgatok :)
nem a módszeren van a hangsúly, de az állatok közös nyelve az energia, ha érzi, hogy gyenge vagy, kihasználja, és megpróbál felülkerekedni, szóval húzd ki magad, és légy nyugodt és határozott, mert a kutyád folyton tesztel, megérzi az ingadozást, máris megpróbál lenyomni, és falkavezérré válni.
Elsõ körben például ne legyenek szabadon a játékai. Akkor játszotok amikor te szeretnél és ameddig te akarod. Stb... Olvass el pár könyvet a témáról. Javasolhatom Ceasar Millan illetve Jan Fennel könyvét? Nagyon jók. Érdemes elolvasni õket és megszívlelni a tanácsokat. Itt órákig lehetne írogatni hogy mit hogyan csinálj, úgyhogy egyszerûbb ha elolvasod a könyveket. Ha írsz privátban meg tudom írni honnan szerezheted meg õket legkönnyebben, leggyorsabban.
Szia nem olvastam végig a tanácsokat, nekem labradorom van, szóval nagyon hasonló a két fajta:) egy fiú kiskutyával mindig nehezebb mint egy lánnyal. Semmiképpen ne bántsd!!! Egyik kutyát sem volna szabad, de a retrieverek/labradorok különösen érzékenyek és rettentõen szociálisak. a leghelyesebb az lesz ha a nevelésével kapcsolatban mindig a szívedre hallgatsz, és próbáld meg ezt nála is elérni. A következõre gondolok. ne kiabálással vagy erõszakkal próbáld meg nevelni, hanem mutasd inkább ki hogy milyen szomorú és csalódott vagy, hogyha olyat tesz amit nem szeretnél. jellemzõ ezekre a kutyusokra hogy nagyon nagy bennük a megfelelési vágy, ezért ha valamit ügyesen vagy jól csinál ne fukarkodj a dicsérettel. minél több idõt töltesz vele annál jobban fog hozzád ragaszkodni, és hidd el annyira fogod szeretni, hogy nem fog tudni úgy kiborítani egy-egy rossz cselekedete! sok sok türelmet a kis kölyökhöz!
Azért én a "pofánvágást" túlzásnak gondolom egy kölyökkutyával szemben. Azt hiszem, a kérdezõ is innen van még jócskán a nagykorúságon. Egy kölyökkutya nagyon el tudja bolondítani az embert a kedvességével, de ha már kutyát választ valaki háziállatként, akkor tanulja meg, hogy verés nélkül nevelje. Szerintem.:-))
Szia! Én nem nagyon értek az ilyesmikhez de ajánlom nézd ezeket a mûsorokat ezek sok hasznos dolgot mutatnak: A póráz két végén, Csodálatos kutyadoktor nem tudom melyik csatornán megy de szerintem az Animal Planet-en. Remélem beválik, sok sikert!
Hát nálam a harapdálásra bevált, hogyha elkezdi, elkapom a pofáját és összeszorítom - mondom közben, h "nem". Eleinte gyengébben, ha nem érti, erõsebben vagy hosszabb ideig. De így a leírásodból azt veszem ki, hogy tele van energiával. Vidd kutyatársak közé, hogy levezesse az energiáit, neki még a játék a dolga! (Te is játszhatnál vele, labdával, vagy birkózni, de úgy látom, most erre Te nem vagy alkalmas) Vagy vidd el futni, ilyesmi. Fáraszd ki! És ne csüggedj!!! :)
Vidd el sétálni, futni, naponta többször, több órára. Ha jól lefárasztod, akkor nyugisabb lesz.
én is ajánlom a csodálatos kutyadoki címû mûsort hétköznaponként 18:00 kor megy a national georaphicon.. vidd el úszni az nagyon elveszi a kutyák energijáját, sokat sétáltasd meg játsz vele...de a kutyasuli szerintem jó lenne ott más kutyákkal is lenne és játszhatna..
Szia! Az én kutyám is kicsit agresszív volt, most 8 hónapos, odafigyeléssel és oktatók segítségével már egész óvatosan harap, ha játszik pl. Nem tudta, hogy hol a határ és a hegyes kis fogaival elég szép sérüléseket okozott:) Igazából itt egy nagy gondot kell megoldanod: most azt gondolja, hogy õ a falkavezért, te és a családod pedig az alárendeltek. Azért teszi, amit tesz, mert tudja, megteheti. Határozottan nyomatékosítani kell a kutyában azt, hogy NEM, nem õ a góré, hanem TE! Ez hosszabb idõt vesz igénybe, hidd el, ha egy picit kitartó vagy, sikerülni fog leállítani. Amúgy az én kutyám is hiperaktív, muszáj minden nap kifárasztani, de jó, hogy mindenki azt írja meg mondja, hogy naponta több órát, persze... Könnyû azt kérni:D Mi is dolgozunk a pasimmal, napközben csak 10-10 percekre visszük ki. Reggel vagy este szoktam több idõre, de nem órákra, max 1-re:P Hétvégén meg vidéken vagyunk, ott van jóóó nagy telek... Na, szóval a lényeg, küldök neked olvasmányt, amit ha elolvasol és betartasz pár hónapig, nagyon-nagyon hasznos lesz és a kutyád érteni fogja a jeleket elõbb vagy utóbb. Sajnos muszáj kitartónak lenni. Amúgy a kutyasuliban ha egy kutya harap, agresszív, arra szó szerint rá kell ülnünk, száját összefogni, no nem annyira, hogy fájjon neki, csak hogy értse, õ az alárendelt tag a falkátokban. Ez a kutyák felfogása, csak a szabályokat kell betartani. Sok sikert!:) http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..
a probléma forrása: még ki se mész, már feszült vagy hogy mi lesz, meg a család miatt. amint kilépsz az ajtón, programozódj át, mintha egy másik világba lépnél, és légy nyugodt, és határozott. addig ne simizd, ne beszélj, és ne érj hozzá, amíg le nem nyugszik, és oda nem megy hozzád. ülj le, és amint készülne ugrani, harapni, korrigáld, bökd meg valahol. ezt már amint harapna ugrana, bökd meg, és á mond hogy tsz, ami a nyugodt határozott energiádat közvetíti. minden az energián múlik.
A kutyák fegyelmezésének van egy elég jól bevált módszere. Az amit a saját anyjuk tesz velük, ha túllõnek a célon. A nyaka táján markold meg érezhetõen, ( nem baj, ha kicsit fáj neki) nyomd a földre, és úgy mondd neki határozottan, hogy NEM! És ezt csináld mindaddig, amíg rád ugrál, harapdál. Ha kell naponta százszor. Ebbõl a testhelyzetbõl nem tud sem felugrani, sem harapni. A kutyának ez a grabancon fogás, amibõl nem tud szabadulni, kellemetlen, és jelzi, hogy te vagy a "fõnök". Azt hiszem, sajna te rontottad el. A mi kutyáink, ezt csak a lányommal csinálták, aki leguggolt hozzájuk, gyömöszölte, hempergette õket. Nagyon "édesek" voltak, 4-5 kilós korukig. Csak aztán 20, meg 60 kilósak lettek, és az annyira már nem "édes", és nem is kellemes. Nagy tanulság, hogy egy kutyával csak olyasmit játsz, ami késõbb sincs terhedre.
Uh teljesen megértelek . Pont ma kaptam kb agyvérzést úgy kikészített a 8hetes kis dögöm :D Nagyon sok türelem kell hozzá.
Ja, ami a lényeg. Soha ne guggolj le egy kölyökkutyához annyira, hogy a fejetek egy magasságban legyen. Ez neki azt jelenti, hogy azonos szinten vagytok. Nem, nem vagytok. Te vagy a gazda, te adod a kaját, te szabod a feltételeket, te vagy a fõnök. Késõbb, amikor már rögzül benne, hogy hol a helye melletted, és a családban, nem lesz vele ilyen gondod. De most még nem tudja, ezért próbálgatja, melyikõtök az erõsebb.
Ja és a grabanc dologgal egyet értek!! Végsõ elkeseredésemben én is bevetettem ezt a módszert, azóta csak rá kell szólni , hogy nem szabad
Ha nincs más nem jutott még eszedbe h pofán vágd? Nem viccbõl mondom. Annyira meglepõdik tõle...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) A könyvet szerintem megveszem :) Pórázra-sétáltatásra szoktatás tanítás módszerek? :S

Miért "nem bírom"? Mit csináljak, ha tovább szeretném bírni? :S:S

A barátommal már 7 hónapja együtt vagyunk.Sex közben viszont "nem tudok teljestíteni"...Belekezdünk,elvagyunk egy darabig,de miután elmegyek nem bírom tovább..A barátom viszont elég jól szokta bírni.Ha jól mennek a dolgok, akkor ? egy alkalommal 2x-3x is elélvez.Viszont én sokszor leállítom már a 2. után.Azt mondja nem haragszik érte, de engem zavar, hogy mindig leállítom.

Legjobb válasz: 2-3 szor???? Basszus az hogy??? Szerintem nem veled van a gáz. A férfiaknak kell pihenõ is általában közben, legalább ameddig újra feláll, szerintem ez képtelenség, hogy egymás után szünet nélkül háromszor végigcsinál egy aktust. Én is leállítanám...

2-3 szor???? Basszus az hogy??? Szerintem nem veled van a gáz. A férfiaknak kell pihenõ is általában közben, legalább ameddig újra feláll, szerintem ez képtelenség, hogy egymás után szünet nélkül háromszor végigcsinál egy aktust. Én is leállítanám...
Fiú vagy vagy lány? Lány esetben ajánlom az ánuszrózsád bejáratását, ha a másik már kivan ; )
A kérdező hozzászólása: Az anált inkább hanyagolnám..tudod én azt másra használom!:D ;)
20:56os NAPISZARos amugy meghaltamXD
Van ezer ilyen kérdés, keresgess ott. Semmi rosszindulat nincs bennem, régebbi kérdésekben van pár hasznos tanács!:)
én maximum 2 menetet birok de szerintem nem gáz :) és az análal én nem értek egyet mert elöl van bemenet hátul meg a kimenet csak másnak...
Elég gáz ha szex közben teljesíteni akarsz.

Mindig azt hiszem hogy elveszítem, de csak beképzelem, de már beleőrülök, nem bírom! Mit csináljak?

Arról van szó hogy a barátn?mmel már régóta együtt vagyok, de az elmult 2-3 hétben olyan dolog jött ki rajtam hogy elkezdtem nagyon félteni! Ez kb abból áll hogy ha 1 napig nemlátom , én már itthon tiszta "idegbeteg" vagyok, beképzelek dolgokat hogy biztos lehet h eközben valaki mással lehet,nemnagyon szeretem elengedni egyedül sehova,kb 5 percenként kérdezgetném t?lle hogy akkor még szeret e! Tudom hogy szeret, de én ezt valahogy nemvagyok képes teljesen felfogni, és hiába van velem egy nap több óráig, akkoris aközben csak arragondolok hogy milessz ha elmegy és hogy még szeretni fog e, azokat a pillanatokat sem teljesen tudom élvezni amig velem van, mert én már továbbgondolkozok megint! De ha velem van épp,akkor levakarni sem tud magáról,ami pl teccik neki, de ha aznap elmegy,kezd?dik minden el?röl%Komolyan mondom engem zavar a legjobban ez a dolog, de nemtudok ezzel mitcsinálni, ?t már nagyon feltudom bosszantani azzal hogy mindig aztkérdezgetem hogy szeret e! Ha pl msn-n beszélünk,és nemtalálkoztunk el?tte pl 1-2 napig, a legártatlanabb szavában is aztlátom hogy vmi baj van, ha nemugy köszön mint ahogy szokott,vagy néha csak ritkábban ir vissza ,én már megint csak rosszra gondolok és nagyon ideges leszek,még ha csak rámnéz már a nézéséb?l is már aztlátom h valami itt lehet! Ezt nemnevezném teljesen féltékenységnek,mert ugy igazából nincs kire féltékenynek lennem, hanem csak maga a tudat hogy elveszithetem ?t...ez az ami kihoz bel?lem már ilyen "beteges" képzelgéseket! Ahogy azt irtam is én ezt igy nembirom már,lehet hogy megis ?rültem már...ás ebben is csak aztlátom hogy igy elfogom vesziteni ha ilyen vagyok,mert még szerintem t?ri...de nemsokáig:( Túlságosan szeretem

Legjobb válasz: Ülj le és kérdezd meg magadtól, hogy el szeretnéd-e veszíteni. Mert ha igen, akkor ennek ez a legjobb módja. Ha pedig nem, akkor foglalkozz mással, sportolj, menj el a haverokkal sörözni, hagyd élni azt a szegény lányt. Úgy viselkedsz, mint egy hisztis liba. Ezt tudatosítsd magadban és ha elkezdél csak ezen gondolkozni, már állítsd le magad.

Ülj le és kérdezd meg magadtól, hogy el szeretnéd-e veszíteni. Mert ha igen, akkor ennek ez a legjobb módja. Ha pedig nem, akkor foglalkozz mással, sportolj, menj el a haverokkal sörözni, hagyd élni azt a szegény lányt. Úgy viselkedsz, mint egy hisztis liba. Ezt tudatosítsd magadban és ha elkezdél csak ezen gondolkozni, már állítsd le magad.
Én is ugyanilyen vagyok hidd el... ez nem jelent többet annál, minthogy nagyon nagyon szerelmes vagy a párodba és nem akarod õt elveszíteni semmi áron. Viszont jobb lesz ha változtatsz az ilyen dolgaidon, én is megpróbálok, tudom, hogy nem könnyû, de a barátnõd már nem sokáig fogja ezt elviselni!! Én csodálom h a barátom már több mint egy éve elviseli h ilyen vagyok és ezzel együtt szeret engem !! Mindenképp próbálj meg megváltozni!!! ha nem akarod elvesziteni õt ! 17/L
1.bízz meg benne!!! De sürgõsen! 2.ezt a fajta viselkedést nagyon gyorsan fejezd be, mert ezzel fogod elidegeníteni magadtól. Ne fojtsd meg!

2 hetes babámnak ha szopizik fáj a hasa, alig büfizik és úgy csinál mintha kakilni szeretne de nem bír, mit csináljak?

Espumisan cseppet kap minden evés el?tt 25 cseppet! Vmikor segít vmikor nem. Már lassan félek, hogy túl adagolom, mert már lassan egy hete használjuk és kezd kifogyni.

Legjobb válasz: Nem kakilni akar hanem büfizni csak nem tud szegény! Amíg picik nehezen jön a büfi.Nálunk is ez volt sajna. Idõvel könnyebben megy. Sokat és kitartóan kell büfiztetnim, függõlegesen tartani h távozzon a levegõ.

Szia! Nyugodtan válthatsz Espumisanról Infacolra és fordítva, ugyanis mindkettõnek ugyanaz a hatóanyaga, csak a kísérõanyagok mások benne. Az én lányom nem szerette az Infacolt, nem is használt, nálunk az Esp. vált be, de próbáld ki a sok ötletet, minden babának más használ. Valaki írta, hogy az Espumisan+köménytea hasfájást okoz, nem hiszem, hogy igaz, mert nálunk nem volt gond, pedig együtt is kapta a baba.
Utolsó vagyok! A doki még olyat is mondott, hogy etetés után egyszer az egyik oldalára , utána meg fordítsam át a másik oldalára, és meg kell "veregetni" a hátát, majd felvenni! Én még ritmusosan rázni is szoktam óvatosan, ahogyan mászkálok vele, és még így is van, hogy néha a köv. etetés elõtt böfizik egy nagyot:(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem sokára felkell és ki is próbálom a többszöri büfit. Van neki kaksija mindennap.
Nem kakilni akar hanem büfizni csak nem tud szegény! Amíg picik nehezen jön a büfi.Nálunk is ez volt sajna. Idõvel könnyebben megy. Sokat és kitartóan kell büfiztetnim, függõlegesen tartani h távozzon a levegõ.
Ekkora babák még nem tudják megkülönböztetni a hasgörcsöt az éhség okozta fájdalomtól, ezért szopizna mindig, ha fáj a pocija. Próbáld kicsit tornáztatni: a lábacskáit told a hasikájához és vissza. Megpróbálhatod, hogy meleg pelussal, melegvizes ágymelegítõvel "borogatod" a pociját. Ez segít elernyedni a görcsölõ pocinak. Esetleg adhatsz neki néhány korty édeskömény teát, az is görcsoldó.
Szia! Próbáld ki azt hogy megböfizteted egy szoptatás alatt 3-szor! Nekem egy csecsemõs ismim mondta, és hála égnek azóta már Infacol sem kell, mert nem fáj a pocija! Nekünk be vált. Igaz nem tetszik neki, mikor elveszem a cicimet tõle, de ezzel csak segítek neki. Üdv: 8 hetes kislány anyucija
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a tanácsokat! :D Én édesköményteát is vettem, elöször én ittam hogy mennjen a tejembe, de nem használt. Aztán adtam belõle a babámnak és nála erõsödött a fájdalom, így nem adom tovább neki. Szó nélkül lehet váltogatni espumisanról infacolra vagy kell a védõnõ vagy doki beleegyezése? Nagyon jó tippeket adtatok, próbálgatom õket...aztán megláttjuk. Amúgy mikor fáj neki a hasa és a lábacskáit tornáztatom nagyon sír. :( Így ezt is mellõztem.
Szia! Teljesen együtt érzek veled, az én lánykám is nagyon hasfájós volt. Mi is kipróbáltunk minden csodaszert, de hosszútávon nem használt egyik sem. Aztán ajánlották az Aloe Activatort, azóta is áldom az illetõ nevét...:) Azóta semmi baj a pocival, a mai napig is adom a picinek esténként. Ez egy szûrt aloe folyadék, annyi cseppet kell adni, ahány kg a baba, ezt minden evés elõtt adni. Erõsíti az immunrendszert és remélhetõleg nálatok is megszünteti a pocifájást! REMÉLEM, TUDTAM SEGÍTENI!
Még annyit az elõzõhöz, hogy csak akkor próbáljátok meg újra a szopit, ha közben elkezdett görcsölni a pocak, ha sikerült a büfi, vagy esetleg pukizni tudott a babád, mert ilyenkor a levegõ bántja. Nálunk ez bevált. De néha csak 5-10 perc mva jön a büfi..
Szia, válts az Espumisanról, ha minden etetésnél 25 cseppet adsz és nem használ, akkor kár tovább szenvedni vele, próbáljátok ki az Infacolt, lehet, hogy nálatok beválik, minden babánál más hoz eredményt. Mi Infacollal kezdtük, végül az Espumisan hatott. Édeskömény teát Te igyál, így is átjut a babába. És ha szopi közben elkezd görcsölni a pocak, szerintem már ne etesd, várd meg a következõ kaját, had eméssze meg rendesen az addig megevett tejet. Kakilni tud a babád minden nap? Mert az enyém is ezt szokta csinálni, de õ csak hetente kakil; mi a hasfájáson már tólvagyunk, most a kakával szenvedünk. És a büfizést soha ne hagyjátok ki, a levegõ miatt fáj a pocija! A pukin pedig a torna segít, ahogy elõttem már leírták. Sok sikert, 4 hós baba anyukája
Szia! Az Infacol csepp vált be nekünk.Nekem azt mondta a doktornõ, hogyha adok neki Espumisant ne itassak vele köménymagos teát, mert hasfájást okoz a kettõ együtt. Nem tudom, hogy igaz-e. Próbálgasd tornáztatni egy kicsit. Lehet, hogy sok levegõt nyel szopi közben, próbáld meg evés közben is megbüfiztetni és utánna folytatni a hamit.(nálunk bevált) Minden jót Nektek:)
Szia! Én az Espumisant 4 hónapos koráig adtam a lányomnak, mert nagyon hasfájós volt, minden kajci elött 10-15 cseppet. Nyugodtan adhatod neki, nem lehet túladagolni és nem szokik rá, mert ez a szer nem oldódik fel a szervezetben. "A szimetikon túladagolása miatti mérgezés nem ismert. Mivel a szimetikon kémiailag és élettanilag teljesen közömbös anyag, a mérgezés lehetõségét ki lehet zárni. Nagy mennyisége is probléma nélkül tolerálható"
Mi 4 hetesek vagyunk, de nálunk is ez a helyzet. Alig büfizik, az alvásból meg gyakran felébred, mert nem tud pukizni, a kakilás is csak nagy erõlködés után megy. Mi már kipróbáltuk az infacolt, de az nem vált be, most homeopátiás bogyót eszünk. Nekem azt mondta a doki, hogy ne rakjam cicire, mert a hasfájást is a sok kaja okozza, az újabb cicizés csak ront a helyzeten. Ha már semmi sem segít, csak sz idõben bízhatunk...
Az Infacol-t is minden szopi elõtt kell adnod. Többszöri büfiztetés egy etetés alatt. A lábtorna ne mindjárt etetés után legyen, várj kb. fél órát. Cicivel is szabd próbálkozni, ha zöldül a kaki akkor túl sokszor cicizik. Ha nagyon panaszos szorítsd magadhoz, simogasd a hátát és sétáljatok, közben dúdolj... Elõfordulhat hogy semmi nem jó...Légy türelmes, kinövi a babád ha elkezd picit többet mozogni/ rugkapálni/. Kitartást, el fog múlni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!