Találatok a következő kifejezésre: Nem baj ha az 1 hónapos (6 db)

Nem baj az ha az 1 hónapos babukám csak 5 10 perceket eszik?

De hizik rendesen meg minden!

Legjobb válasz: Ha hízik nem baj. Sõt örülj neki. Az én lányom olyan lusta, hogy nekünk 40 percig is eltart egy szopi. Ebben a melegben ezt külön "élvezem", mert összeragadok vele!

Ha hízik nem baj. Sõt örülj neki. Az én lányom olyan lusta, hogy nekünk 40 percig is eltart egy szopi. Ebben a melegben ezt külön "élvezem", mert összeragadok vele!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!:) az gáz lehet!De legalább eszik!Gratulálok
A babák 20 perc alatt megeszik, ami nekik kell! A többi már csak komfort szopi, vagy szomjoltás! Amíg gyarapszik, nincs gond semmivel! :) Jó babázást!
Én úgy tudom, hogy felmérés alapján a táplálékuk 80 százalékához az elsõ 5 percben jutnak hozzá, a maradék 20 százalékot eszik azt követõen. Szóval a kérdezõ a szerencsések táborába tartozik, nem igényli a kényelmet a babája, nemmint az elsõ válaszoló, akinek babája 35 percig gyûjti be a maradék 20 százalékot, anyukája jókedvére, örömére :) sok boldogságot mindenkinek!

Nem baj ha beleélveztem az 1 hónapos terhes barátnőmbe?

Legjobb válasz: nem egyáltalán nem 36 hétig csináljátok ugy ahogy szoktátok utána meg óvatosan azt a pár hetet meg ki lehet birni :)

nem egyáltalán nem 36 hétig csináljátok ugy ahogy szoktátok utána meg óvatosan azt a pár hetet meg ki lehet birni :)
Dehogy lesz baja, nyugi! Amikor en terhes voltam mi a 39. hetig csinaltuk igy, es a vilagon semmi baja a kislanyomnak. Egeszsegesen szuletett a 40. heten.
juj na ne gondoltuk hogy igy gondolod nyugottan beleélvezhetsz gumi nélkül
Dehogy baj. Sõt, nemrég olvastam, hogy azok a nõk, akik lenyelik, beengedik a párjuk ondóját, jobb közérzetûek lesznek, ami a babának is jót tesz, és egyébként jó egészséget mindannyiótoknak!
Most megint terhes lesz miattad. Akkora genya vagy!
Babaception fog elõállni. Egy kisbaba fog nõni a kisbabádban. Szívás:/
Igen, azert mondtam hogy nyugi. Ha az orvos vmi miatt nem tilt el tole, akkor mindent ugyanugy lehet csinalni mint a terhesseg elott.
A kérdező hozzászólása: és rendszeresen beléd élvezett?
A kérdező hozzászólása: valaki adjon egy biztos választ mert kétségbe vagyok esve!
A kérdező hozzászólása: már mint arra akarok kilyukadni, hogy nem lesz baja a kicsinek?
Szerinted milyen gondot okozhatna? :D
A kérdező hozzászólása: de gumi nélkül élveztem bele az nem jelent gondot?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ :) te legalább tájékoztatsz :)

Miért nem eszik a kis cicám? Csak úgy képes enni ha a szájába adom vagy fogom az ételt más különben nem eszi meg. Ez amugy baj vagy majd enni fog magától is? Több mint 1 hónapos.

Legjobb válasz: Úgy gondolom kissé korán lett elválasztva az anyjától. Ebben a korban még leginkább szopni szoktak. De ha tõled elfogadja az ételt, akkor etesd jól, ez azért kárpótolja abban hogy az anyja nincs vele.

Úgy gondolom kissé korán lett elválasztva az anyjától. Ebben a korban még leginkább szopni szoktak. De ha tõled elfogadja az ételt, akkor etesd jól, ez azért kárpótolja abban hogy az anyja nincs vele.
Most még így eszik, késõbb majd magától, kitartás és türelem.
Esetleg cicatej, kis cumisüveg vagy fecskendõ. Picike még.
Valószínûleg a szopizás hiányzik neki, cicatej és fecskendõ. De el fog múlni ez, vagy próbálkozz mással ami nagyon ízlik neki. De nagymacska is csinálja azt, hogy kézbõl eszik, de a tányérjából ugyanazt nem. :) Ez talán hasonló, hogy a konyha pulton talál egy becsomagolt zsömlét, akkor neki áll és rágja, miután észrevettem odaadtam neki a megrágott zsömlét a tányérjába apróra összetépkedve....na úgy már nem kellett neki. :)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm.igen csak kézböl eszik tálból nem. tejet is csak akor ha elé tartom a tálat.

Baj ha nem nő a gyerek lába? Azt mondta valaki, hogy ha egy gyereknek 20-as a lába 18 hónaposan, és 2, 5 évesen is ugyanekkora vagy esetleg 1 számmal nő csak, az nem jelent jót. Hallott erről valaki?

Legjobb válasz: Igen,most töled.Nehogy elhidd,ilyen hülyeséget...Olyan a lába,amilyen,nincs korhoz kötve,milyennek kell lennie.A 6 éves fiam és a mindjárt 5 éves keresztfiam között 2 cipöméret van.Ezen ne görcsölj.

Igen, most töled.Nehogy elhidd, ilyen hülyeséget...Olyan a lába, amilyen, nincs korhoz kötve, milyennek kell lennie.A 6 éves fiam és a mindjárt 5 éves keresztfiam között 2 cipöméret van.Ezen ne görcsölj.
A kérdező hozzászólása: Másfél éve..bocsánat.
A kérdező hozzászólása: 5 számot nõtt a Te gyereked lába kettõ év alatt, azaz átlagban évi 2.5 számot nõtt. Az õ lába 18 hónapos kora óta azaz lassan 2 éve egyáltalán nem nõtt. Ez a fura.
A kérdező hozzászólása: persze, hordják is dokihoz, es speckó oviba ìrattàk. Foglalkoznak vele. De fura ez a láb nem növõs dolog nekem.
A lábmérete miatt én nem aggódnék, a lányomnak is kicsi lába van, és õ maga sem nagy, mint ahogy én sem voltam/vagyok az. Neki pl 3 évesen 21-es lába volt, most múlt 4 éves, 24-es csizmája van, de belefér simán 2 zokni. Õ mondjuk 16-os kiscipõben kezdett járni 1 évesen kereken. Én inkább azok miatt aggódnék, amiket leírtál az utolsó kommentedben, mert az már kevésbé normális.
A kérdező hozzászólása: Igen, persze:-) Az aztán már tényleg fura lenne ha a gyerek maga sem nõne. Szóval nõ szépen, nem alacsony, nem törpe, jó súlyban van. Szellemileg kissé le van maradva, vagy hogy is mondjam, hogy ne legyen sértõ. Szóval kicsit lassabb, még egyáltalán nem beszél, egy szót sem, nem tud játszani mással, de egyedül sem nagyon, nem tud egyedül enni. Szóval vannak fura dolgai, de szerintem ez nem lehet összefüggésben a lábméretével, vagy azzal, hogy nem nõ a lába.
Hàt elég furcsa, hogy ennyire pici a làba az tuti. A gyere maga egyébként normálisan nõ? Magassága, súlya?
A kérdező hozzászólása: Rákeresek a neten a lábnemnövõ szindrómára:-)))
A kérdező hozzászólása: Nem az én gyerekemrõl van szó:-) Az enyém 18 hónapos és 20-as a lába, de a sogórnõm akivel nem sokat beszélünk szólt, hogy adjak már a gyerekének néhány cipõt az én gyerekemrõl. amivel nem is lenne baj, ha az õ gyereke nem 2 éves és 10 hónapos lenne. Én elcsodálkoztam, hogy még mindig 20-as a lába?? Erre õ válaszolt, hogy igen, 19-es volt amikor járni kezdett, és azóta csak 1 számmal nõtt a lába. Amikor hívott telefonon és zajlott ez a beszélgetés akkor fültanúja volt egy nem közeli ismerõsöm és õ mondta, hogy az bizony nem jelent jót ha a gyerek lába nem nõ.
Minden esetre érdekes. Az orvosnak megemlíteném. A fiamnak 1 évesen 20-as lába volt, márciusban lesz 2.5 éves és most 24-es kell rá. Írd már meg légyszi, ha tudsz valami konkrétumot ezzel kapcsolatban. Nagyon érdekelne mitõl lehet ez.
Tényleg fura. De ettõl függetlenül még mindig nem hiszem azt, hogy ez akkora baj lenne, vagy köze lenne a gyerek lemaradásához, fõleg hogy amúgy rendesen fejlõdik, mármint nõl. (tényleg amúgy, azt is akartam írni amit te is, hogy a lányom lába azért többet nõt, és folyamatosan, mint a szóban forgó kisgyereké, csak lemaradt) Nálunk az a furcsa, hogy a lányomnál 21 hónappal fiatalabb ikeröccseinek is most pont ugyanakkora lába van, mint a lányomnak, vagyis mind a 3 gyerekem 24-es cipõt hord, és csak pár cm van köztük, szinte egyforma méretek.-hármasikreknek is nézték õket többször már :-)

Doki azt mondta, tartsak 1 hónapos gyógyszer szünetet. Baj ha nem szedem végig a csomagot?

Akkor pont úgy jönne ki a vérzés, ahogy az nekem nagyon kényelmetlen lenne (érettségi, nem örülnék valami iszonyat görcsöknek)szóval, ha most abbahagyom (kb a felénél vagyok, még visszavan 13 db.) akkor rendesen,pár napon belül meg fog jönni?

Legjobb válasz: Halgas olyanra akinek orvosi diplomája van mint pl az orvosod.

Halgas olyanra akinek orvosi diplomája van mint pl az orvosod.
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondta hogy végig kell-e szedni, azért kérdezem...
Az baj! Végig kell szedned a csomagot, különben totálisan felborítod a hormonháztartásodat, és sokkal nagyobb bajt csinálhatsz vele.

4 hónapos babám a napközbeni alvásoknál szinte percre pontosan 1 órával az altatás kezdete után felébred és csak nagy nehézségek árán tudom visszaaltatni. Ha nem sikerül, onnan tiszta nyűg az egész nap. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9,5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2,5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)

Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9, 5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2, 5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)
Az a baj, hogy ilyen idõs korukban az alvásritmusuk 20 perces egységekre bomlik. Tehát 1 órahossza után azért ébred fel, mert éppen egy nem mélyalvós fázisban van, és lehet, h. valami megzavarja ilyenkor. Az én lányom is csinálta ezt egy idõben, pár hétig tartott, aztán szépen visszaállt a 1, 5-2 órás alvásokra. Lehet, h. evés közben most picit többet alszik? A visszaaltatás nem biztos, h. célravezetõ, mert ha õ úgy érzi, h már nem álmos, akkor csak nyûglõdni fog!
A kérdező hozzászólása: Ezt az evés közbeni alvást hogy' érted?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!