Találatok a következő kifejezésre: Nem baj ha allandoan (19 db)

A laptop amikor ki van kapcsolva ki kell legyen huzva a toltobol, nem baj ha allandoan toltes alatt van?

Legjobb válasz: Nem árt neki,de a konnektorban bedugva lévõ laptoptöltõ valamennyi áramot eszik,fölöslegesen, kb 30 ft -ot havonta.

Nem árt neki, de a konnektorban bedugva lévõ laptoptöltõ valamennyi áramot eszik, fölöslegesen, kb 30 ft -ot havonta.
Nekem a márkaboltban/Asus/3 éve azt mondták, ne legyen, ha nem muszáj benne az akksi.Tegyem bele 2-3 havonta 1 napra, hogy teljesen tele legyen-amúgy fiók alja-mágnestõl és fémektõl távol(pl.hangszóró, kulcscsomó). Akksival kb.fél évente kell használnom.
Akksi bennvan, töltõ állandóan bedugva, 3 éves gép, semmi baja nincs, akkuval is addig bírja mint újkorában. (Fujitsu-Siemens)
Ha teljesen feltöltõdött az aksi, akkor már nem tölti tovább. Viszont takarékossági és környezetvédelmi meggondolásból célszerû kihúzni a konnektorból a töltõt. Arról nem is beszélve, hogyha belebotlasz az elektromos vezetékbe leránthatod a laptopot és összetörik vagy kiszakad a konnektor az aljzatból. Ne nevess ki! Én így jártam :(
Nem találod az ékezetes betûket?

Lányok! Ti szeretitek a tejet? Nem baj ha én állandóan azt kivánom? 31km

Legjobb válasz: Én kimondottan utálom magában a tejet :) Mondjuk kukoricapehellyel jó, azt úgy szoktam enni, de magában nem iszom tejet soha. De bajnak nem baj ha azt kívánod, ez a szervezet jelzése, hogy mire van szüksége. Ha kívánod, idd nyugodtan :)

Én kimondottan utálom magában a tejet :) Mondjuk kukoricapehellyel jó, azt úgy szoktam enni, de magában nem iszom tejet soha. De bajnak nem baj ha azt kívánod, ez a szervezet jelzése, hogy mire van szüksége. Ha kívánod, idd nyugodtan :)
nálunk anyu is terhesen rengeteg tejet ivott és nem lettem tejérzékeny, most 32 hetes vagyok és naponta 1 litert biztos meg szoktam inni. A kalcium miatt lehet azt mondják.
32 hetes vagyok, és szinte mindennap iszom tejet.Reggelire, fiammal kakaózunk, este alvás elõtt egy bögre forró tej.... és alvás... :) Remélem nem árt... Fiammal nem ittam, mert beijesztettek engem is, h érzékeny lesz.De majd megvesztem egy pohár tejért a 9 hónap alatt.. Minden jót.
Húúú most én is megveszek érte, fõleg a kakaóért, rengeteget megiszom belõle, nem telik el úgy nap, hogy ne igyak, meg is õrülnék:-) Én is 31 hetes vagyok
Én imádtam világ életemben, fõleg a kakaót! Van amikor naponta megiszok 2 litert is :D Egy fél literes korsóba szoktam kakaót csinálni, és olyan hamar megiszom, mintha 2 dl lenne :D
Én liter számra ittam terhesség alatt, volt, h 2 litert is megittam egy nap. A babámnak semmi baja... Szóval nekünk nme ártott:)
második válaszoló vagyok: 26+3napos kismami vagyok :)
Én mindig azt kívánom, amire éppen szüksége van a szervezetemnek. (pl. vörös húsok= vas) Nyilván Ca-ért kiabál a tested, pont idõszerû is!
Utolsó vagyok. A szoptatás teljes ideje alatt nem ehettem egyáltalán tejterméket. 14 hónapig szoptattam. 2. babát várjuk, most napi 1 bögrénél többet nem merek inni, pedig kívánom.
Nekem a védõnõ szólt az 1. babánál, hogy napi fél liternél ne igyak többet, mert tejérzékeny lesz a baba. Az lett 2 éves koráig:( Tejfehérje allergiás. Hogy van -e összefüggés????
Szia! nekem is volt ilyen idõszakom: folyton ránéztem a tejre és kívántam, akár kakaóként akár csak önmagában..mostanában is van.Szerintem nincs benne semmi rossz.Én kicsi korom óta imádom a tejet, még tej allergiám is volt, amikoris minden tejterméket mellõznöm kellett mert "csalánszerû" kiütések jöttek ki rajtam és viszkettem is.de ebbõl már jó régen kinõttem/elmúlt.
Én a 100%-os narancslével voltam így, ittam, mint a vizet. :) A tejet is szeretem, és azt is sokszor ittam a terhességem alatt, általában fõleg esténként egy pohár meleg tejcit.
Napi fél liternél nem javallt többet inni! DE én is kívántam nagyon
Ahogy elottem azt mar irtak, en is vilag eletemben gyuloltem!!! a tejet. Errefel a 37.hettol muszaj volt tejet igyak, mert a tejesuveg lattan osszefutott a nyal a szamban, remegtem meg erte, ugy ereztem megveszek, ha nem ihatok! Haaat... raszantam magam(igaz, izesitettem egy kis kaveval, hogy megse legyen olyan tej ize), es onnantol kezdve naponta tejet ittam... 39+2 hetesen szultem. S kepzeld! Most is ugyanugy kivanom, mint akkor, de mar nem iszok olyan sokat.... Minden jot nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, s örülök hogy nem csak én vagyok ilyen tejivos. Mindenkinek jó egészséget kivánok!

Az nem baj, ha a 2 honapos babám tv-t néz? állandoan megy a tv, és a babám folyton nézi, akármit csinálok.

Legjobb válasz: Tv kikapcs. Nem tesz jót ekkora korban ha állandóan nézi! Nem mozgatja meg a kisagyát, csak néz és semmit nem kell tennie ahhoz, hogy elszórakozzon. A fejlõdésben gátolja.

Tv kikapcs. Nem tesz jót ekkora korban ha állandóan nézi! Nem mozgatja meg a kisagyát, csak néz és semmit nem kell tennie ahhoz, hogy elszórakozzon. A fejlõdésben gátolja.
Se neked nem tesz jót, se a babának. Inkább rádiót hallgass, vagy zenét, ha már mindenképp muszákj mennie valaminek a házban.
Félre ne értsd nem szupermamaként szólunk hozzád:) Csak jótanács:) Anyám engem a tv elé rakott mindig...ma már tv nélkül meg sem vagyok.Az enyém is 2 hónapos de most már kikapcsolom mert nem akarom h függõ legyen mint én
Az mondjuk tényleg igaz, hogy a TV passzív kommunikáció, tehát a doboz mondja a magáét, mi meg csak bambulunk. De! Szerintem ezalól kivételt képeznek a tudományos/ismeretterjesztõ mûsorok, amikbõl tanul is az ember valamit. Az én babám 3 hónapos és felfedezte a TV-t. Amikor látom, hogy bámulja, kapcs a BEBE TV-re, és azt már nézheti. :) De csak mértékkel azt is. Kb. 10 percet naponta.
Nálunk is egésznap megy a tv, kislányom nem nézi csak a reklámot.A védönõm azt mondta azért nem jó, mert nem lesz saját fantáziájuk.
TV = villanypásztor. Leülteted elébe és ott marad. Pedig mennyivel jobb lenne, ha inkább veled lehetne ott, ahol éppen vagy! Figyelné, mit csinálsz a konyhában, hogyan ügyködsz a valasódeszkával, hogyan teregetsz, közben pedig beszélnél hozzá. Folyamatosan kommentálnád, hogy éppen mit csinálsz. Vagy verset mondanál neki, neadjisten énekelnél. Sokkal-sokkal fejlesztõbb lenne neki, mint a tévé.
Nálunk is gyakran be van kapcsolva, de vigyázz, mert a védõnõ azt mondta, hogy 2 éves kor alatt epilepsziát okozhat.
Ahogy írták, gond, mert a kis idegrendszere nem tudja feldolgozni a rengeteg villódzást, amit a tv produkál. Én már mindig kikapcsolom, helyette rajzfilmslágerek, és Halász Judit dalok szólnak, már nagyon jól tudom az összes dalszöveget.


Suzuki ignis-em hátsó rugója elfáradt, de már a kezdetektől fogva nagyon megült ha 5 fő volt benne. Melyik (masszívabb) autó rugója lenne jó alá? Nem baj ha pattogósabb lesz, állandóan teherrel járok vele.

Legjobb válasz: Van egy rossz hírem. Abban az Ignisben nincs is hátul rugó. Merev tengelyes. Ezért is szidják sokan azt az autót. Iszonyat gyatra minõségû rakás szarok azok az autók, sajnos. :S

Van egy rossz hírem. Abban az Ignisben nincs is hátul rugó. Merev tengelyes. Ezért is szidják sokan azt az autót. Iszonyat gyatra minõségû rakás szarok azok az autók, sajnos. :S
Hogy lenne már merev tengelyes? Ne beszélj marhaságokat, inkább nézz utána a dolgoknak.
http://www.99-04.azauto.hu/tesztek/ignis/adatlap.htm "Futómû Elöl független McPherson-rendszerû keresztlengõkarral, kanyarstabilizátor, hátul merev tengely"
Általában a lengéscsillapító szokott elfáradni, és nem a rugó. A hátsó lengéscsillapítót 9000 ft/darab áron tudsz rendelni hozzá. http://bolthely.hu/suzukialkatreszek/fokat/49b16b15ecb9b_Ignis
méghogy nincs rugó xD elsõ mekkora láma :D
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek válaszadónak üzenem , hogy azzal a gyatra szarral 210000 ezer kilométert mentem eddig (áruval megrakva) hiba nélkül. De azért köszönöm az Õ segítségét is.

Nem baj, ha a kutyám a műtét után állandóan a varratait nyalogatja? Nem lesz baja a sebnek?

Legjobb válasz: Tölcsért kell tenni a fejére, hogy ne tudja nyalogatni.

Tölcsért kell tenni a fejére, hogy ne tudja nyalogatni.
Amikor ivartalanitották a kutyámat az állatorvos ajánlotta a gallért.Csodálkoznék ha a te állatorvosod nem kérdezte volna meg.Nagyon hasznos.Egy hetet meg kibir a kutya benne.
Nem baj, mert a kutya nyála gyógyít, csak oda kell figyelni, mert képesek kitépni a varratokat!Az meg nagyon gáz lenne...
Ha hagyod neki, hogy nyalogassa a sebet akkor az könnyen szét fog nyílni. Tölcsért kell használni és nem lesz vele gond.
A kutyák nyálában olyan baktériumok vannak amelyek megvédik a fertõzéstõl.Ezért nyalogatja a sebét így fertõtlenít.Hadjad had csinálja gyorsabban fog gyógyulni a sebe. Csak a varatokra kell ügyelni.Bár okosak és nem mindegyik szokta bántani.:) Remélem tudtam segíteni. Üdv Netty

Baj ha a nokia lumia 800 as telegonomat állandóan a tőltőn tartom akkor is ha már 100 %on van de nyomogatom es nem akarom h lemerùljön baj?

Csak akkor veszem le ha megyek v hova pl varos v v mi nem lessz baja ett?l vagy szabályozza magát ?

Legjobb válasz: Nem baj, mivel amikor az akksid töltöttsége eléri a 100% ot, a teló átkapcsol egy másik áramkörre, és onnantól tisztán konnektorról mûködik- olyan mintha az akksi benne sem lenne. Én is így szoktam ágyból netezni, zenét hallgatni.

Nem baj, mivel amikor az akksid töltöttsége eléri a 100% ot, a teló átkapcsol egy másik áramkörre, és onnantól tisztán konnektorról mûködik- olyan mintha az akksi benne sem lenne. Én is így szoktam ágyból netezni, zenét hallgatni.
Hát õõõ NEM...egészen úgy van elsõ válaszoló. Amikor felteszed a telót, akkor hatalmas áramot vesz fel, amely eléri az 1A-t is. Ahogy töltõdik felfelé az aksi, úgy csökken a felvett áram. Amikor feltöltött az aksi, a benne levõ elektronika lekapcsolja a töltõrõl, vagyis, a telefon elkezd nyugalmi állapotban merülni, majd ha 5%-ot merült, újra visszakapcsolja a telefon magát a töltõre. Semmi baj, ha fent hagyod a telefont a töltõn, merülget 5-%-ot, majd visszatöltögeti. Semmi extra. Ezzel csak az aksifeltöltéstszámláló rendszer számait növeled, de magát a telefont és se az aksit nem károsítod.
"olyan mintha az akksi benne sem lenne" Próbáltad már aksi nélkül beindítani a telefont?? Ugye hogy nem kapcsolt be? Ez nem laptop, ami aksi nélkül is megy.
"olyan mintha az akksi benne sem lenne"- ezt nyilván teoretikusan írtam, nem szó szerint! Nem gondoltam hogy ez magyarázatra szorul... de úgy látom Neked mégis... Ami a százalékokat illeti, annyiban lehet hogy sántít a dolog, hogy a Lumia másképp müködik, nekem olyanom még nem volt. iPhone-t használok, és egyrészt utánaolvastam az említett dolognak (apple.com), másrészt saját tapasztalat is, sokszor volt márhogy neteztem - zenéztem stb. töltõzsinóron, és lám, mikor kihúztam a zsinórt, lám-lám, mindigíg száz százalékon volt az akksi! Ergo valóban konnektorról müködött addig, és az aksi is fullon maradt!
F_asz tudja. Szerintem nem egészséges egyáltalán. A töltésszámláló az feszt számlál, mert van csepptöltés és így hamarabb tönkremegy. Minek legyen töltõn, ha már feltöltötted, én mindig lehúzom ha 100-on van, nemek a 900-asom simán megy 1, 5-2 napot.

Nem baj az ha allandoan a savanyusagot ennem?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy baj lenne, hiszen tele van vitaminnal.

Nem hiszem, hogy baj lenne, hiszen tele van vitaminnal.
Szia!Egy idõben én is csak savanyúságot ettem, aminek a következménye az lett, hogy rengeteg savam volt, de ez nem jelenti azt, hogy te is így jársz!Amíg nincs semmi bajod, addig nyugodtan edd, de ha lehet, egyél mellé mindig valamit ami felszívja az ecetet belõle!Gratula a bébihez.29 hetes pocaklakós

Ha egy pasi elfordítja a fejét ha puszit akarok adni neki, azzal az oknál fogva, hogy ő nem szereti az állandó puszilkodást, miközben 1 nap egyszer megyek oda hozzá, akkor már nagy a baj igaz?

10 hónapja voltunk együtt, az els? 3 hónap, gyönyör? szép volt! Aztán egyre lassabban romlott a kapcsolatunk! Most már ott tartunk, hogy a szexuális életünk = a 0-val, le vetk?ztet be teszi..ennyi és még szex közben sem hajlandó puszit adni, vagy csókot!!( nem büdös a szám!) :D soha nem ölel meg, és soha nincs egy kedves becézése szava hozzám! mi a véleményetek??

Legjobb válasz: Talán valami feszélyezi, lehet õ gondolja magáról, hogy büdös a szája, és nem akar emiatt szégyenkezni, esetleg a foga fáj, de ezt így képtelenség megmondani. A legjobb mód: kérdezd meg, és zaklasd addig, amíg nem ad egyenes választ. Annak függvényében, hogy reagál, úgyis kiderül, hogy megérdemli-e, hogy mellette maradj, vagy jobban teszed, ha lelépsz.

Talán valami feszélyezi, lehet õ gondolja magáról, hogy büdös a szája, és nem akar emiatt szégyenkezni, esetleg a foga fáj, de ezt így képtelenség megmondani. A legjobb mód: kérdezd meg, és zaklasd addig, amíg nem ad egyenes választ. Annak függvényében, hogy reagál, úgyis kiderül, hogy megérdemli-e, hogy mellette maradj, vagy jobban teszed, ha lelépsz.
Ez egy állat, te kkor mi vagy? Szexgép számára? Vegyél neki egy guminõt, és röpítsd ki!
és te még vele vagy? gratula.dobtam volna ki.
Szerintem is le kellene lépned. Amúgy megkérdezted már tõle, hogy van-e valami probléma? Lehet, hogy nagyon egyszerû a válasz, te meg rágódsz rajta.
Szárazon berakja ?:O
A kérdező hozzászólása: hát fogjuk rá igen! azért van elõ játék... de az mindig valahogy én csinálom! -.-" és ennyi.. fél óra aztán vége!! de persze nem azért mert addig bírja! hanem mert nem foglalkozik azzal hogy nekem jó legyen! amúgy kérdeztem tõle igen.. és erre az volt a válasz hogy mert õ nem szeret puszilkodni!!
Te mit akarsz ettõl a kretén fackalaptól? Csak nem szereted??? Nem baj, majd elmúlik! Amúgy hány éves vagy Csipusz? Ha egy normálisat akarsz beszélgetni, írj privit!

Babám 9 hónapos, nem ült fel egyedül, de ha fogjuk állandóan ülni akar! Baj, ha ültetem? Beletehetem az IKEA-s etetőszékbe?

Legjobb válasz: Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.

Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.
Etetõszékben rég ehetne/ülhetne, eddig hol evett? Az nem olyan sok idõ, szerintem a hozzátáplált babák nagytöbbsége 6 hónapos korától abban eszik, holott a nagyrészük korántsem ül egyedül. Szerintem ezt az ültetésdolgot úgy kéne értelmezni, hogy egy 3-4 hóst azzal kíntatni , hogy két párna közt megtámasztva görnyedve üljön...na ez biztosan gerincterhelõ! De egy kilenchós, aki ugyan nem egyedül ül fel, de simán 10-20 percet ücsörögve szöszöl, játszik, nem hinném, hogy alkalmatlan lenne a teste az ülésre.:) a te kicsid is elvárja, mint az enyém, hogy felültetsd, szereti ha mondjuk apa egy órát is karban hurcolja és úgy dumálnak, játszanak, sétálnak? Az én fiam ilyen kis lusti, õt is beleültettem a pancsolójába 8, 5 hósan, mert ha szerintem nem teszem, még most sem ülne föl egyedül. Kellett a segitség, a forgásoknál is így volt...szóval nem kicsi már az üléshez.
A kérdező hozzászólása: Eddig pihenõszékben evett, azt állítottam ülõ helyzetbe. De, az sokkal kényelmesebb volt, ugyanis teljesen ki van párnázva, ezért kérdeztem, hogy beleültethetem-e, mert mûanyag az egész és jobban kell magát tartani benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!