Találatok a következő kifejezésre: Nem baj ha a 24. hétre (2 db)

Nem baj e ha a 24. hétre írt elő a cukorvizsgálatra a dokim. Eddig mindent akkor csinálatott amikor kell, én úgy tudtam a 26. hétnél van ez, akkor most mikor is kell?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.

Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.
Nálunk 24-26ot javasolnak.De teljesen mindegy...ez csak olyan protokoll, hogy idõben vegyék észre a bajt, ha van.Nem kell aggódni.
Én a 26-ik héten megyek.A védõnõ mondta, hogy akkor kell menni. 23 hetes kismami
Természetesen ez sem lehet mindenhol egyforma... A 24.- 28. hét között szokták csinálni.
Szerintem a dokid pontosan tudja mikor kell menned. Semmi nem törvényszerû! Én is úgy tudom 24.-28. hét!
A cukorterhelésnél nincs olyan jelentõsége az idõpontnak és a heteknek, mint pl. az afp-nél. Ha cukros vagy, akkor az bármikor kimutatható, viszont tény, hogy legkésõbb a 24-26. hét környékén el kell végezni, hogy ha baj van, a szülésig még helyre lehessen hozni az értékeket. Nekem az elsõ terhességemnél már a 12. héten elvégezték, mert elõtte cukrot találtak a vizeletben. Sajnos az voltam már akkor is, úgyhogy végig diétáztam. Most a másodiknál már a terhesség megállapításánál mondta a dokim, hogy figyeljek, mert biztosan az leszek ha az elõzõnél az voltam és így is lett. Itthon mértem, már az 5. héten az voltam :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!

A 24. terhességi héten a vércukor vizsgálatnál nem baj, ha 8-ra megyek oda?

A vérvételre 7-9 ig lehet menni. De úgy tudom a vércukor vizsgálatnál, miután leveszik a vért utánna inni kell valami cukros löttyöt, és 2 óra elteltével ismét vért vesznek.

Legjobb válasz: ez sajnos kórházfüggõ. nálunk nem volt baj, mert az éhgyomri vérvétel ugyanígy 7-9-ig volt, de utána egész nap van sima vérvétel, tehát ha valaki (pl. én) 8-ra ment, akkor is simán megtudták csinálni neki a terheléses vérvételt. lehet, hogy jó lenne reggel rájuk csörögni, nehogy lemaradj róla.

ez sajnos kórházfüggõ. nálunk nem volt baj, mert az éhgyomri vérvétel ugyanígy 7-9-ig volt, de utána egész nap van sima vérvétel, tehát ha valaki (pl. én) 8-ra ment, akkor is simán megtudták csinálni neki a terheléses vérvételt. lehet, hogy jó lenne reggel rájuk csörögni, nehogy lemaradj róla.
Nekem 1 óra múlva vették a második vért, úgyhogy nem lett volna gond nálam ha csak 8-ra megyek. Neked biztos 2 óra múlva veszik?
A kérdező hozzászólása: Felhívtam õket pénteken telefonon, mert mondta a nõgyógyász, hogy be kell jelentkezni, de ott azt mondták nem kell bejelentkezni és 7-9 ig van vérvétel. Kérdezték, hogy terhelésesre megyek vagy sem, de mondtam, hogy nem tudom és, hogy a 24. hétben leszek, erre a laboros azt mondta nem tudja mit mondott az orvosom, pedig azt elmondtam volna amit a doki a beutalóra írt. Nem tudom, hogy terheléset vesznek tõlem vagy simát, a doki annyit mondott, hogy majd kapok egy kis cukrot. A beutalóra meg azt írta, hogy kéri a gravida OGTT vizsgálatát.
Szia! Az OGTT a terheléses cukorvizsgálat (mondta is az orvosod, hogy kapsz cukrot), tehát levesznek vért éhgyomorra, megiszod a cukros vizet (vigyél citromot, akkor ihatóbb), és két óra múlva újra vérvétel. (Ez azt jelenti, ha szigorúan csak 7-tõl 9-ig vesznek részt, akkor menned kell 7-re, de nem hiszem, hogy ezt meg tudják oldani, hiszen mi van ha vannak elõtted néhányan, és csak késõbb kerül rád sor.) Remélem nem késõn írtam.
Nekem aznap 4szer volt vérvétel. Egyszer levették, aztán megittam a löttyöt, utána félóra múlva megint vérvétel, félóra múlva megint, és aztán egy óra múlva.... Én fél 8 körül voltam ott, de kb.8-ra kerültem sorra, és így minden rendben volt. Szép babavárást! 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Holnap megyek a vérvételre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!