Találatok a következő kifejezésre: Nem baj ha a (3415 db)

Nem baj, ha a narancsról nem tudom leszedni azt a fehér vackot és úgy turmixolom le?

Legjobb válasz: Az nem baj. Én is ha késsel, vagy hámozóval pucolom akkor ott marad. Semmi bajod nem lesz tõle.:)

Az nem baj. Én is ha késsel, vagy hámozóval pucolom akkor ott marad. Semmi bajod nem lesz tõle.:)
A kérdező hozzászólása: Nem nekem, a babámnak. :) Köszönöm a válaszod!
Én is beleturmixolom, mert egyszer nem sikerült rendesen tétszednem a narancsot, és feladtam. Semmi baja nem lett :)
Ha nagyon zavar, akkor filézd ki. Recés késsel le kell vágni a narancs héját, úgy hogy fehér részt is levágod. Legegyszerûbb, ha levágod a tetejét, és az alját, majd a gömbös ív mentén. Majd a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágod, kiesik a filé. A végén a gerezdeket elválasztó keményebb részbõl ki lehet még csavarni egy kis lét. Bocs, lehet, hogy így látatlanban kissé bonyolult. Szakácsok, cukrászok csinálják így a gyümölcssalátába.

Nem baj ha a milligest nevű tablettámat folyadék nélkül veszem be?

Legjobb válasz: Ha rendszeresen szeded, akkor mindegy, hogy vizzel vagy szárazon szeded, de ha lefelejtesz egy-kettöt, az baj.

Ha rendszeresen szeded, akkor mindegy, hogy vizzel vagy szárazon szeded, de ha lefelejtesz egy-kettöt, az baj.
nagy baj! azt csak gumibogyószörppel lehet bevenni!
Semilyen gyógyszert nem ajánlott folyadék nélkül bevenni, mert odatapad a gyomorfalra és fekélyt okozhat. Nem okoz, csak okozHAT. De ezt fél pohár vízzel ki lehet védeni.
Hülyeség, a bevont gyógyszerek (mint a Milligest) épp hogy nem okoznak emésztõrendszerben kárt, úgyhogy nyugodtan le lehet nyelni folyadék nélkül is. Bár ha én csak simán lenyelem úgy érzem mintha megakadt volna a nyelõcsövemben, úgyhogy mindig vízzel vagy más folyadékkal veszem be.

Pár hónapos babánál még nem baj, ha a cicit altatásra is használom?

Van, hogy nagyon ny?gös, sír, és már többször kiderült, hogy ilyenkor csak a cicin nyugszik meg.

Legjobb válasz: ha majd tudsz neki mesélni és leválasztod nem lesz gond, addig hagy nyugodjon meg így, tudom, hogy már lehurrog majd, de gy éves koráig a fiam cicin aludt nappal és éjjel, aztán egy hét alatt áttértünk a mesére, zenére, beszélgetésre, elõtte ha nem kapott cicit csak az üvöltés maradt. nem értem miért lenne baj, ha megérik rá elhagyja. egy éves kor után érdemes gondolkozni, hogy kell-e, de addig szerintem biztos, hogy nem okoz bajt.

ha majd tudsz neki mesélni és leválasztod nem lesz gond, addig hagy nyugodjon meg így, tudom, hogy már lehurrog majd, de gy éves koráig a fiam cicin aludt nappal és éjjel, aztán egy hét alatt áttértünk a mesére, zenére, beszélgetésre, elõtte ha nem kapott cicit csak az üvöltés maradt. nem értem miért lenne baj, ha megérik rá elhagyja. egy éves kor után érdemes gondolkozni, hogy kell-e, de addig szerintem biztos, hogy nem okoz bajt.
14 hós múlt a fiam és még mindig cicin alszik el. :) Éjszaka többször felkel, ilyenkor már próbálom másképp visszaaltatni, de eddig nem nagy sikerrel, 5-bõl 4-szer cici kell neki és akkor 2 percen belül alszik. De mivel az én babám, nekünk így jó, ezért nem érdekel ki hurrog le emiatt. Én nem hagyom sírni, üvölteni. A 11. foga jön kifele jelenleg (örlõfog), már a 12. is durván be van dagadva, így biztos szenved vele, ha a cici segít neki, hát legyen. Persze ha már nagyon fáj és sír miatta, akkor bekenem neki vagy kap homeós bogyót, de ha nem muszáj nem adom ezeket. Nem is cumizik, így csak a cici marad. Ha úgy érzed, hogy nektek ez bevált és jó, akkor hallgass az anyai megérzéseidre és ne idegenek prédikációjára. Minden gyerek más, mindegyiknek más az igénye. Az enyém cicis és igazából én ennek örülök! Boldog babázást!
A keresztfiacskám 2 és fél éves és még mindig cicin alszik el. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Elég akkor elválasztani ha már nem igényli. Az én kisfiam is 3 hónapos és legtöbbször cicin alszik el õ is. Ha már nagyon fáradt el alszik úgy is ha csak ringatom, de nagyrészt azért cicin alszik.
Az, hogy cicivel nyugtatod, az nem gond, sõt, szerintem természetes, viszont azt nem ajánlanám, hogy az esti altatást is erre alapozd. Azt tanítod ezzel neki, hogy ez az elalvás módja, pedig nem ez. Meg kell tanulnia magától elaludni, külsõ segítség nélkül. Értem ezalatt, hogy beteszed a kiságyba, esetleg bekapcsolsz neki egy zenélõ forgót, és kimész. 5-10 percenként visszanézel ha sír, és megnyugtatod. Én ezzel a módszerrel tanítottam aludni a fiamat, sikerrel. Most 9 hónapos lesz, csak beteszem az ágyba, és kijövök. 1-2 percet gõgicsél, és már alszik is. Egész éjjel alszik, mint a bunda! (Persze minden gyerek más.)
Nem baj csak rászokik és nehéz lesz leszoktatni.
4 gyerekem van, mindegyikük így aludt el kb 2 éves koráig.Éjszaka ha keltek, szopival aludtak vissza.Elõször elkezdték átaludni az éjszakát, így elmaradt az éjszakai szopi, aztán szépen, fokozatosan áttértünk este a szopi helyett az összebújásra, aztán csak melléjük feküdtem, így néhány hónap alatt balhé nélkül értük el, h este odaülök, mese, és alszanak.Sosem voltam kialvatlan, nem voltak végtelen éjszakai sírások, nyugisan teltek ezek az évek mind a 4--nél. Bár ez a módszer nem "trendi", mert nincs benne "majd én megmutatom ki a fõnök".:) ))Csak alvás.:) ))
1 éves volt a fiam, amikor gond nélkül, pár nap alatt, minimális sírással szokott le a cicin alvásról. Azóta több, mint 3 hónap eltelt, és simán elalszik, ha leteszem a kiságyba. Szóval nem baj, simán le fogod tudni róla szoktatni, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: most nagyon megnyugodtam :) köszi a válaszokat!

Az nem baj ha a windows tűzfala és a vírusirtó tűzfala is be van kapcsolva?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, bár a vírusírtó ilyekor ki szokta kapcsolni a windows-ét. Ha valamilyen hálózati forgalmat blkokkolna amire szükséged van, akkor kapcsold ki - akár mindkettõt - arra az idõre.

Bajnak nem baj, bár a vírusírtó ilyekor ki szokta kapcsolni a windows-ét. Ha valamilyen hálózati forgalmat blkokkolna amire szükséged van, akkor kapcsold ki - akár mindkettõt - arra az idõre.

Nem baj ha a 8 hetes cicamnak wishkast vttem juniort?

Legjobb válasz: Nem baj. Legfeljebb nem eszi meg. Az állatnak esze van.

Nem baj. Legfeljebb nem eszi meg. Az állatnak esze van.
a macska ebbõl a szempontból kimondottan okos állat - semmi olyat nem eszik meg, ami rosszat tenne neki - ezért, ha megeszi, akkor nem baj. meg persze, ha van mivel megenni..:)
8 hetes cicának már nyugodtan lehet adni junior eledelt. De a Whiskast csak módjával. Az olyan a cicáknak, mint a hamurger, chips, kóla a gyerekeknek!
"a macska ebbõl a szempontból kimondottan okos állat - semmi olyat nem eszik meg, ami rosszat tenne neki" - ezzel vitatkoznék. 2 macskánkat is patkányméreggel ölték meg, megették.
Szerintem adjál nekik, nekem is van két 8hetes kiscicám és én Whiskassal(junior)etetem õket, és nagyon szeretik :)
nem baj
Biztosíts neki megfelelõ körülményeket. Legyen egy kis szivacsszûrõ benn, meg egy kis növény is jót tesz. Meg persze legyen neki legalább 20 liter víz, nehogy ilyen befõttesüveg méretûben szaporíts, mert az senkinek nem lesz jó.

Nem baj ha a kisfiamnak még egy fogacskája sincs? 7 hónapos

egy jó páran akiknek fiatalabb babáik vannak mint az enyém,mindig cseszegetnek.

Legjobb válasz: Nem baj. Kisfiamnak 8 hósan bújt ki az elsõ. Azóta már megvan mind. Tényleg nincs jelentõsége.

Nem baj. Kisfiamnak 8 hósan bújt ki az elsõ. Azóta már megvan mind. Tényleg nincs jelentõsége.
Szia!Az én kisfiamnak 11 hónaposan jött ki az elsõ foga, rögtön utánna a második is, aztán megint hónapokig semmi..Most két éves, és 16 foga van.Nyugi, nem marad a tiéd sem fog nélkül!:-)
Nekünk sincs még, mi is 7 hónaposak vagyunk....majd lesz nekik....Barátnõm kisfiának 15 hósan jött az elsõ.... A többiekre meg ne figyelj!!
Az én fiamnak 8 hósan jött az elsõ.1 1/2 hónap alatt kijött 8, majd 8 hónap szünet után újra szinte egyszerre 8.
Az én fiamnak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga. Most 9 hónaposan van már 5. De a barátnõm kisfiának, aki egy nappal elõbb született mint az én babóm, még egy fogacskája sincs, és nem is úgy néz ki, hogy jönne. Ez teljesen változó. Szerintem nyugodj meg.
Az én lányom 7 hónapos van egy fél fogacskája :) de egy hónapja feláll , felül egyedül :) )
Az én kisfiam 8 hónapos, neki sincs még egy foga sem. A doki néni mindig azzal vígasztal, hogy így biztos nagyon szép, egészséges fogai lesznek, mert késõbb bújik ki. Ne bosszankodj a megjegyzéseken! Ez olyan, mint amikor azt hallom, hogy az 1 hónapos baba forog, 3 hónaposan meg már mászik. :) Ne aggódj!
Nem :) Majd kijönnek :) Nálunk is 8 hónapos kora után kezdtek kibukkanni a fogai.
Szia! Kisfiamnak 9, 5 hónaposan bújt ki az elsõ, most 15 hónapos és csak 6 van neki. Hasonló korú baba társaknak pedig már 10-14:) Én még nem láttam fogatlan 2 évest, türelem:)
Az én fiam 8 hónapos múlt és még neki sincs egy fogacskája sem, de már 2 napja alul megjelent egy kis fehér csík, úgyhogy lehet hogy már nem sokat kell várnunk és kibújik az elsõ. :)

Az nem baj, ha a 8 hónapos lányom étrendjébe minden nap (10 órai is és uzsi is) szerepel az alma?

Azt tudom, hogy szereti és megeszi, ezért kap mindig persze más gyümivel. Nem lehet neki túl uncsi?

Legjobb válasz: Szia! Bajnak szerintem nem baj, de én nem adnék neki minden nap. Annyiféle gyümi van, legyen neki is változatosabb az étrendje. Gondolj bele, ha neked kéne pl.krumplit enned minden nap... te is megunnád egy idõ után... Adjál neki: szilvát, sütõtököt, körtét, szõlõt, banánt. Hadd ismerkedjen ezekkel a gyümölcsökkel is. Hamarosan itt a tél, és akkor majd nem lesz ekkora a választék... :-( 18 hós kislány anyukája

Szia! Bajnak szerintem nem baj, de én nem adnék neki minden nap. Annyiféle gyümi van, legyen neki is változatosabb az étrendje. Gondolj bele, ha neked kéne pl.krumplit enned minden nap... te is megunnád egy idõ után... Adjál neki: szilvát, sütõtököt, körtét, szõlõt, banánt. Hadd ismerkedjen ezekkel a gyümölcsökkel is. Hamarosan itt a tél, és akkor majd nem lesz ekkora a választék... :-( 18 hós kislány anyukája
nekem 8 hos lesz abebim, a doktorneni nagyon leszurt, azt mondta sok a gyumolcscukor, stb stb ugyhogy most szepen fokozatosan probalom leszoktatni igy is megeszik napi 200 milit :S 50 reggel tápiba, uzsira egy kis almastok, bar ezt 3 nap mulva csokkentem, a tejpépet mar alma nelkul eszi, 50 este tápiba remelem egy het alatt sikerul napi 100 milire csokkenteni, a tápiból nem tudom kivenni, mert akkor nem issza meg.. de ha szepen sikerul kivonni, akkor lehet, feleennyi almaval eszi majd a tápit de igen, tul sok gyumolcscukor bar az en dokinenim szigoru, en bizom benne
Szerintem nyugodtan adj, ha ennyire szereti. Elsõnek írom, hogy a kérdezõ írta, hogy mindig más gyümivel, tehát változatosan adja. Melyik gyümölcsben nincs gyümölcscukor? Pl. szerintem a szõlõben is elég sok van, körtében is. Az én lányom is minden nap eszik almát, mert annyira szereti, ebéd után, kora délután szokta rágcsálni. Szóval nehogy már ez is gond legyen.... Szerintem.
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja! Szerintem nem gond, ha nem okoz neki székrekedést. Az enyémnek okozott.
És a meglévõ ill. leendõ fogai tisztításához is ideális az almarágcsálás! (meg a sárgarépa nyersen)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, olyan nehéz kitalálni, hogy mit egyen (amit meg is eszik), ezért mindenbe kicsit beépítem. Szerencsére neki nem fogja meg a pociját, sõt ez szokott segíteni.

Nem baj ha a cickafark teát kevertem a pásztortáskával? Vérzéscsillapítás céljából?

Legjobb válasz: Gyogyszereket szedsz? Ha nem, akkor nem lesz semmi bajod.

Gyogyszereket szedsz? Ha nem, akkor nem lesz semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: 5 napig szedtem 2x1 norcolutot, akkor is ittam, szerencsére nem tapasztaltam semmi rosszat.Most, hogy csillapodott a vérzésem már csak a cickafarkot iszom magában, PÉ-tõl pedig a palástfû teát.

Nem baj, ha a tengerimalacaim előtt mindig van GYÜMÖLCS/ZÖLDSÉG?

Nem lesz bajuk t?le, ha sokat esznek almát, répát, cukkinit, sz?l?t, ubrokát, paprikát..... Ugye?

Legjobb válasz: nem baj, de ne ez legyen elõttük állandóan, hanem széna. A széna nagyon fontos, hogy az emésztésük mûködjön. Ha mindig van elõttük széna, akkor adhatsz mellé bármi mást. Van szénád? És kell egy gyümölcsfa-ág is, tiszta, amit rághatnak.

nem baj, de ne ez legyen elõttük állandóan, hanem széna. A széna nagyon fontos, hogy az emésztésük mûködjön. Ha mindig van elõttük széna, akkor adhatsz mellé bármi mást. Van szénád? És kell egy gyümölcsfa-ág is, tiszta, amit rághatnak.
Úgy értem, ha széna is van, akkor lehet a gyümölcs is mellette egész nap.
A kérdező hozzászólása: Persze, széna a földön is meg a szénatartóban is van, az természetesen természetes:) Milyen gyümölcsfaág felel meg erre a célra? Alma vagy cserecsnye jó_? (ez a kettõ van nálunk a kertben) Amúgy köszi a segítséget! :)
az a jó ha van elõttük. mert õk válogatnak

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!