Találatok a következő kifejezésre: Nem baj ha (5219 db)

Ha valaki nagyon vékony/ vékony akkor nem baj ha mindössze 6-8 kg-ot hízik? Aki ilyen helyzetben volt mekkora babát szült?

köszönöm!!!

Legjobb válasz: Én nem mondanám vékonynak magam, 61 kg volt a kezdõsúlyom (170 cm magas vagyok), most 30 hetes vagyok, és 6 kilónál tartok. Szerintem a vége felé is még 10 alatt leszek. Azt nem tudom, hogy baj-e, ismerõseim közül ki azt jegyzi meg, hogy mennyire kerekedek már, ki azt, hogy mennyire keveset szedtem föl. Szerintem, ha a babára (baba, méh, méhlepény, magzatvíz stb.) történik a gyarapodás, és nem a zsírpárnák sokasodnak, nem baj. A lényeg, hogy a pici szépen fejlõdjön, legalább kevesebb plusz kilót kell szülés után leadni. A 6-8 kiló (fõleg a 8) egész reálisnak tûnik. Egyébként a hízás mértéke nem feltétlenül függ a kezdõ súlytól... Én ugyan még nem szültem, az elsõ babámat várom, de édesanyám annak idején 30 kg-ot szedett fel velem, és azóta is túlsúlyos, az inkább a nagyobb baj. :)

Én nem mondanám vékonynak magam, 61 kg volt a kezdõsúlyom (170 cm magas vagyok), most 30 hetes vagyok, és 6 kilónál tartok. Szerintem a vége felé is még 10 alatt leszek. Azt nem tudom, hogy baj-e, ismerõseim közül ki azt jegyzi meg, hogy mennyire kerekedek már, ki azt, hogy mennyire keveset szedtem föl. Szerintem, ha a babára (baba, méh, méhlepény, magzatvíz stb.) történik a gyarapodás, és nem a zsírpárnák sokasodnak, nem baj. A lényeg, hogy a pici szépen fejlõdjön, legalább kevesebb plusz kilót kell szülés után leadni. A 6-8 kiló (fõleg a 8) egész reálisnak tûnik. Egyébként a hízás mértéke nem feltétlenül függ a kezdõ súlytól... Én ugyan még nem szültem, az elsõ babámat várom, de édesanyám annak idején 30 kg-ot szedett fel velem, és azóta is túlsúlyos, az inkább a nagyobb baj. :)
Szia! Én vékony vagyok.168 cm és 48 kiló, mikor teherbe estem. 57 kilóval mentem szülni.9 kilót híztam csak. Kislányom 39+4 hetesen született, 3300 g és 55 cm-vel. Ma már 4 hós makk egészséges kislány. :)
168 cm vagyok és 48 kg voltam mikor terhes lettem.61 kg-mal mentem szülni.3, 8 kg-mal született a kisfiam. Egészséges, 3 éves és 17 kg.

Nem baj, ha délután 3 almát és 7db szilvát megettem?

Reggelim zabpehely volt tejjel, ebédem pedig 2 tükörtojás 1 paradicsommal.Csak a gyümölcsöket azt mondják nem ajánlatos délután enni... 160/47

Legjobb válasz: most diétázol??? mert a napi menüd eléggé annaknéz ki. szerintem egyél többb kcal-t meg egy nap, mert így is egy kicsit vékonykának tûnsz, persze ez még orális. amúgy a válaszom: nem, nem baj, ha ettél gyümölcsöt. ha egysezr csinálod meg, akkor sosem baj! ettõl nem lesz semmi bajod, sõt, ha mindennap eszel délután ennyi gyümit, akkor sem fogsz meghízni meg semmi.

most diétázol??? mert a napi menüd eléggé annaknéz ki. szerintem egyél többb kcal-t meg egy nap, mert így is egy kicsit vékonykának tûnsz, persze ez még orális. amúgy a válaszom: nem, nem baj, ha ettél gyümölcsöt. ha egysezr csinálod meg, akkor sosem baj! ettõl nem lesz semmi bajod, sõt, ha mindennap eszel délután ennyi gyümit, akkor sem fogsz meghízni meg semmi.
*normális
Ez rettentõ kevés egy napra, ahogy a súlyod is túl alacsonya magasságodhoz...Nem kéne diétáznod, fõleg ilyen szintem koplalni nem...
De baj! Azonnali gyomormosás szükséges. Te szerencsétlen, mennyit akarsz még fogyni? Így is sovány vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok fogyni, de nehéz emelni a kalóriabevitelt.(pedig próbálom én) Félek attól, hogy hízni fogok, lehet már betegesen.De igyekszem azért... Most azért írtam ezt a kérdést ki, mert már mindenféle rosszat olvastam arról, hogy gyümölcsöt enni milyen rossz délután.Tudom, hogy hülyeség, de nem hagyott nyugodni.(nyugodtan el lehet engem ítélni, mert egyetértek veletek)
És ha hízol? Mérd magad hetente! Ha eléred az 50-et, akkor megint fogd vissza magad egy kicsit. Ismétlem: egy kicsit. Gyümölcsöt pedig bármikor ehetsz, nem kell minden tanácsot szentírásként értelmezni. Annyit javaslok, hogy lehetõleg étkezés elején fogyaszd a könnyen emészthetõ gyümölcsöt, ne a babgulyás, meg a töltöttkáposzta után. De olyanokat úgysem eszel. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Tényleg nem kellene ennyire komolyan vennem , csak tudom magamról, hogy ha látnám, hogy többet mutat a mérleg, rögtön bepánikolnék.:S De közben többet is kellene ugye ennem, így meg elkerülhetetlen lenne.Bár sportot beiktatom rendszeresen mellé, futásra gondoltam meg torna DVD-kre.Fogyni már nem akarok, csak formásodni, feszesedni, amennyiben ezt ezekkel lehet. De már az agyamban lehet a probléma, mert tényleg ezen a délutáni gyümölcs zabálástól vagyok kiakadva.Sok szénhidrát és cukor...:S
Anorexiás vagy, fordulj orvoshoz...Nem piszkálás, ez tény...

Az nem baj ha mondjuk 2-5 naponta hokizok? A 3-4 nap a leggyakoribb. (ha sokáig nem csinálom nem n meg rendesen vagy mi? )

komoly válaszokat köszi!

Legjobb válasz: Az se baj, ha ritkán, az se baj, ha gyakran.

Az se baj, ha ritkán, az se baj, ha gyakran.
A kérdező hozzászólása: köszi :) akkor semmiféle következménye nem lesz? ha ritkán ha gyakran
heti 1-2 még ritkának se nevezhetõ, szóval ne parázz
A kérdező hozzászólása: huhh köszi
Te egy igazi sportember vagy! XD
Szerintem nem lesz semmi következménye. Csináld amikor kívánod, amikor jól esik!
A kérdező hozzászólása: :D


Ha elfelejtem evés előtt beadni az inzulint, nem baj ha utána adom be?

Legjobb válasz: Hát nem tudsz mit csinálni, mert inzulin nélkül felmegy a cukrod. De ebbõl ne csinálj rendszert, mert így nem igazán hatásos, de jobb mint, a semmi. Nézd ma sûrûbben a vércukrodat. Ha most egyszer elõfordult az nem baj, de többször ne csinálj ilyet, mert akkor nem lehet pontosan beállítani , hogy mennyi inzulin kell neked, valamint átmenetileg felugrik táplálkozás után a vércukorszinted és a testsúly kilogrammra valamint a napi szénhidrát bevitelre kiszámított inzulin nem lesz elég a leviteléhez.. Szóval baj, ha utána adod be ! Ezt Neked nem szabad elfelejtened, saját magaddal szúrsz ki.

Hát nem tudsz mit csinálni, mert inzulin nélkül felmegy a cukrod. De ebbõl ne csinálj rendszert, mert így nem igazán hatásos, de jobb mint, a semmi. Nézd ma sûrûbben a vércukrodat. Ha most egyszer elõfordult az nem baj, de többször ne csinálj ilyet, mert akkor nem lehet pontosan beállítani , hogy mennyi inzulin kell neked, valamint átmenetileg felugrik táplálkozás után a vércukorszinted és a testsúly kilogrammra valamint a napi szénhidrát bevitelre kiszámított inzulin nem lesz elég a leviteléhez.. Szóval baj, ha utána adod be ! Ezt Neked nem szabad elfelejtened, saját magaddal szúrsz ki.
Attól függ milyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nekem Humulin van, sokszor evés után adom be, mert nem tudom, hogy mennyi szénhidrátot tudok megenni.
A kérdező hozzászólása: Nekem Actrapid van nappalra 6-8-8, éjszakára Insulatard 45. Meghatározott mennyiségek, nem mondták, hogy szénhidrát-bevitel szerint változtassak... De köszönöm a választ!

Nem baj, ha csak 2hetente viszem ki a kutyámat sétálni?

Egyszer?en nincs kedve kimenni.

Legjobb válasz: De, baj. Ez olyan neki, mint neked lenne, ha csak 2 hetente látnál valamit a világból, és addig csak az ablakból vagy a kerítés mögül leselkednél kifelé. Persze vannak kutyák, akik nem szeretnek elmenni otthonról, és ha a tied is ilyen, akkor nem baj.

De, baj. Ez olyan neki, mint neked lenne, ha csak 2 hetente látnál valamit a világból, és addig csak az ablakból vagy a kerítés mögül leselkednél kifelé. Persze vannak kutyák, akik nem szeretnek elmenni otthonról, és ha a tied is ilyen, akkor nem baj.
vagyis persze hogy baj :) már nem tudok írni
A kérdező hozzászólása: Nekem lenne kedvem sétálni, neki nem. Amúgy kertes házban lakunk, õ benti kutya. A kertbe is csak 5 percekre megy ki és rohan is vissza. Nyáron inkább el tudom vinni sétálni, de akkor is csak kullog mögöttem, nincs "feldobva" mint általában más kutyák séta közben.
Akkor nem baj. Ha nem akar, ne vidd.
ha kertes házban laktok, akkor szerintem nem:)
Ha kertben van akkor nem(mondjuk ha nagyon kicsi a kert akkor lehetne többször...)De ha lakásban akkor persze hogy nem!
Kinek nincs kedve? Neked vagy a kutyának?:) Sok mindentõl függ! Milyen kutya? Mekkora a kert? Két hetente mennyit sétáltok?
Lehet hogy most a hideg miatt nem akar kimenni.Nyáron viszel valami játékot sétára?Frizbi, labda...
Akkor inkább ne vidd sétálni :) A kutyáknak nagyon sok olyan betegsége van, mint az embereknek. Nem lehet, hogy agorafóbiás? (Fél kimenni otthonról) Nem látszik idegesnek, mikor kiviszed?
Ha nem AKAR menni, akkor szerintem ne is nyúzzad. A mi bobtailünk egyszerûen nem volt hajlandó kitenni a lábát a kapun, már pici kora óta. Mellette nyitva lehetett volna egész nap a kapu, akkor sem ment volna egy lépést sem ki rajta :) Bár nekünk nagy kertünk volt. Ha nektek is, akkor ne nyúzd szegény állatot, mert nem jó neki ha kirángatod :/
Baj, és olyan nincs, hogy a kutyának nincs kedve sétálni. A séta nem csak azért kell, hogy mozogjon. Fontos, hogy új ingerek érjék, új szagok. Valamint, a séta egy feladat is, amint minden nap el kell végeznie. Ha te vagy a fõnök, rá kell venned, hogy legyen kedve. Lehet bizalmatlan, lehet fél az utcán, de egy kiegyensúlyozott normális testileg és mentálisan egyaránt egészséges kutya örül ha minden nap mehet sétálni!

Lányok! Ti szeretitek a tejet? Nem baj ha én állandóan azt kivánom? 31km

Legjobb válasz: Én kimondottan utálom magában a tejet :) Mondjuk kukoricapehellyel jó, azt úgy szoktam enni, de magában nem iszom tejet soha. De bajnak nem baj ha azt kívánod, ez a szervezet jelzése, hogy mire van szüksége. Ha kívánod, idd nyugodtan :)

Én kimondottan utálom magában a tejet :) Mondjuk kukoricapehellyel jó, azt úgy szoktam enni, de magában nem iszom tejet soha. De bajnak nem baj ha azt kívánod, ez a szervezet jelzése, hogy mire van szüksége. Ha kívánod, idd nyugodtan :)
nálunk anyu is terhesen rengeteg tejet ivott és nem lettem tejérzékeny, most 32 hetes vagyok és naponta 1 litert biztos meg szoktam inni. A kalcium miatt lehet azt mondják.
32 hetes vagyok, és szinte mindennap iszom tejet.Reggelire, fiammal kakaózunk, este alvás elõtt egy bögre forró tej.... és alvás... :) Remélem nem árt... Fiammal nem ittam, mert beijesztettek engem is, h érzékeny lesz.De majd megvesztem egy pohár tejért a 9 hónap alatt.. Minden jót.
Húúú most én is megveszek érte, fõleg a kakaóért, rengeteget megiszom belõle, nem telik el úgy nap, hogy ne igyak, meg is õrülnék:-) Én is 31 hetes vagyok
Én imádtam világ életemben, fõleg a kakaót! Van amikor naponta megiszok 2 litert is :D Egy fél literes korsóba szoktam kakaót csinálni, és olyan hamar megiszom, mintha 2 dl lenne :D
Én liter számra ittam terhesség alatt, volt, h 2 litert is megittam egy nap. A babámnak semmi baja... Szóval nekünk nme ártott:)
második válaszoló vagyok: 26+3napos kismami vagyok :)
Én mindig azt kívánom, amire éppen szüksége van a szervezetemnek. (pl. vörös húsok= vas) Nyilván Ca-ért kiabál a tested, pont idõszerû is!
Utolsó vagyok. A szoptatás teljes ideje alatt nem ehettem egyáltalán tejterméket. 14 hónapig szoptattam. 2. babát várjuk, most napi 1 bögrénél többet nem merek inni, pedig kívánom.
Nekem a védõnõ szólt az 1. babánál, hogy napi fél liternél ne igyak többet, mert tejérzékeny lesz a baba. Az lett 2 éves koráig:( Tejfehérje allergiás. Hogy van -e összefüggés????
Szia! nekem is volt ilyen idõszakom: folyton ránéztem a tejre és kívántam, akár kakaóként akár csak önmagában..mostanában is van.Szerintem nincs benne semmi rossz.Én kicsi korom óta imádom a tejet, még tej allergiám is volt, amikoris minden tejterméket mellõznöm kellett mert "csalánszerû" kiütések jöttek ki rajtam és viszkettem is.de ebbõl már jó régen kinõttem/elmúlt.
Én a 100%-os narancslével voltam így, ittam, mint a vizet. :) A tejet is szeretem, és azt is sokszor ittam a terhességem alatt, általában fõleg esténként egy pohár meleg tejcit.
Napi fél liternél nem javallt többet inni! DE én is kívántam nagyon
Ahogy elottem azt mar irtak, en is vilag eletemben gyuloltem!!! a tejet. Errefel a 37.hettol muszaj volt tejet igyak, mert a tejesuveg lattan osszefutott a nyal a szamban, remegtem meg erte, ugy ereztem megveszek, ha nem ihatok! Haaat... raszantam magam(igaz, izesitettem egy kis kaveval, hogy megse legyen olyan tej ize), es onnantol kezdve naponta tejet ittam... 39+2 hetesen szultem. S kepzeld! Most is ugyanugy kivanom, mint akkor, de mar nem iszok olyan sokat.... Minden jot nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, s örülök hogy nem csak én vagyok ilyen tejivos. Mindenkinek jó egészséget kivánok!

Ha igény szerint szoptatok és már átalussza a baba az éjszakát akkor a tejet le kell fejni éjjel? Vagy csak reggel kajol belőle és ne fejjem? Nem baj, ha addig nincs ingerelve a cici?

Legjobb válasz: Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.

Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.
par nap es a kereslet -kinalat miatt csokkeni fog a tejed mennyisege de fejni nem szabad csak max annyit hogy ne fajjon
Nálunk is volt olyan, hogy reggelre annyi tej termelõdött 10 órás alvások után, hogy hat hónapos kisfiam a gyengébben tejelõ :) cicibõl is jóllakott, a másik közben spriccelt 20 ml-t és utána én azt teljesen kifejtem= 180 ml. :) Ha nem fáj éjjel, ne fejd szerintem!

Pár hónapos babánál még nem baj, ha a cicit altatásra is használom?

Van, hogy nagyon ny?gös, sír, és már többször kiderült, hogy ilyenkor csak a cicin nyugszik meg.

Legjobb válasz: ha majd tudsz neki mesélni és leválasztod nem lesz gond, addig hagy nyugodjon meg így, tudom, hogy már lehurrog majd, de gy éves koráig a fiam cicin aludt nappal és éjjel, aztán egy hét alatt áttértünk a mesére, zenére, beszélgetésre, elõtte ha nem kapott cicit csak az üvöltés maradt. nem értem miért lenne baj, ha megérik rá elhagyja. egy éves kor után érdemes gondolkozni, hogy kell-e, de addig szerintem biztos, hogy nem okoz bajt.

ha majd tudsz neki mesélni és leválasztod nem lesz gond, addig hagy nyugodjon meg így, tudom, hogy már lehurrog majd, de gy éves koráig a fiam cicin aludt nappal és éjjel, aztán egy hét alatt áttértünk a mesére, zenére, beszélgetésre, elõtte ha nem kapott cicit csak az üvöltés maradt. nem értem miért lenne baj, ha megérik rá elhagyja. egy éves kor után érdemes gondolkozni, hogy kell-e, de addig szerintem biztos, hogy nem okoz bajt.
14 hós múlt a fiam és még mindig cicin alszik el. :) Éjszaka többször felkel, ilyenkor már próbálom másképp visszaaltatni, de eddig nem nagy sikerrel, 5-bõl 4-szer cici kell neki és akkor 2 percen belül alszik. De mivel az én babám, nekünk így jó, ezért nem érdekel ki hurrog le emiatt. Én nem hagyom sírni, üvölteni. A 11. foga jön kifele jelenleg (örlõfog), már a 12. is durván be van dagadva, így biztos szenved vele, ha a cici segít neki, hát legyen. Persze ha már nagyon fáj és sír miatta, akkor bekenem neki vagy kap homeós bogyót, de ha nem muszáj nem adom ezeket. Nem is cumizik, így csak a cici marad. Ha úgy érzed, hogy nektek ez bevált és jó, akkor hallgass az anyai megérzéseidre és ne idegenek prédikációjára. Minden gyerek más, mindegyiknek más az igénye. Az enyém cicis és igazából én ennek örülök! Boldog babázást!
A keresztfiacskám 2 és fél éves és még mindig cicin alszik el. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Elég akkor elválasztani ha már nem igényli. Az én kisfiam is 3 hónapos és legtöbbször cicin alszik el õ is. Ha már nagyon fáradt el alszik úgy is ha csak ringatom, de nagyrészt azért cicin alszik.
Az, hogy cicivel nyugtatod, az nem gond, sõt, szerintem természetes, viszont azt nem ajánlanám, hogy az esti altatást is erre alapozd. Azt tanítod ezzel neki, hogy ez az elalvás módja, pedig nem ez. Meg kell tanulnia magától elaludni, külsõ segítség nélkül. Értem ezalatt, hogy beteszed a kiságyba, esetleg bekapcsolsz neki egy zenélõ forgót, és kimész. 5-10 percenként visszanézel ha sír, és megnyugtatod. Én ezzel a módszerrel tanítottam aludni a fiamat, sikerrel. Most 9 hónapos lesz, csak beteszem az ágyba, és kijövök. 1-2 percet gõgicsél, és már alszik is. Egész éjjel alszik, mint a bunda! (Persze minden gyerek más.)
Nem baj csak rászokik és nehéz lesz leszoktatni.
4 gyerekem van, mindegyikük így aludt el kb 2 éves koráig.Éjszaka ha keltek, szopival aludtak vissza.Elõször elkezdték átaludni az éjszakát, így elmaradt az éjszakai szopi, aztán szépen, fokozatosan áttértünk este a szopi helyett az összebújásra, aztán csak melléjük feküdtem, így néhány hónap alatt balhé nélkül értük el, h este odaülök, mese, és alszanak.Sosem voltam kialvatlan, nem voltak végtelen éjszakai sírások, nyugisan teltek ezek az évek mind a 4--nél. Bár ez a módszer nem "trendi", mert nincs benne "majd én megmutatom ki a fõnök".:) ))Csak alvás.:) ))
1 éves volt a fiam, amikor gond nélkül, pár nap alatt, minimális sírással szokott le a cicin alvásról. Azóta több, mint 3 hónap eltelt, és simán elalszik, ha leteszem a kiságyba. Szóval nem baj, simán le fogod tudni róla szoktatni, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: most nagyon megnyugodtam :) köszi a válaszokat!

Egy hetes babám nappal két óránként szopcsizik éjjel viszont egyszer ébred. Akkor végig alszik 4-5 órát. Nem baj ha nem ébresztem fel ugye?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj. Az én csöppségem (3 hetes) fordítva csinálja, éjszaka 2,5 óránként szopizik, nappal ritkábban igényli. Minden baba más igényekkel rendelkezik. Az biztos, hogy jelez, ha baj van, ha éhes.

Szerintem nem baj. Az én csöppségem (3 hetes) fordítva csinálja, éjszaka 2, 5 óránként szopizik, nappal ritkábban igényli. Minden baba más igényekkel rendelkezik. Az biztos, hogy jelez, ha baj van, ha éhes.
Deh baj.Akkor egyen amikor neki jó. Pl ismerõsömék meglátogattak minket, 8 hetes a fiuk, és kint voltunk a jó levegõn.Több mint egy órával aludt többet a gyermek, mint rendesen otthon szokott.Sokan cserélnének veled akár csak egy éjszakára is, hogy végre pihenhessenek kicsit.
Szia!Az én kisfiam is pont igy csinál nappal 2-4óra közt eszik éjjel egyszer ébred.Én is meg voltam elöször ilyedve de tegnap töltötte be a 3hetet és már fél kg.hízott, nõtt is kiegyensulyozott jó kisfiú.Ha kevés volna neki jelezne ne ébreszd fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat én is ellene vagyok az ébresztgetésnek úgy gondolom felébred ha éhes.Már a kórházban sem örültem amikor szóltak h ébresszem a picurt. És igen nagyon örülök, hogy ilyen nyugodt baba, nem igazán szeretném ezt megpiszkálni.
Nehogy felébreszd! Nappal behozza az éjszaki sok alvást :) Az enyém is ilyen volt, 5 hetesen már 8 órát is aludt egyfolytában!

8 hetes vagyok, nem baj ha még a melleim nem nönek, meg az sem baj, ha még nem híztam semmenyit?

Legjobb válasz: Nem baj, ha változások nem jelentkeztek még. Az, hogy a melleid nem nõnek, nem azt jelenti majdan, hogy kevés tejed lesz (valaki ezzel problémázik). A hízással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy sokan fogynak az elsõ trimeszterben. Nyugi, semmi gond nincs veled! Üdv 14 hetes kismami

Nem baj, ha változások nem jelentkeztek még. Az, hogy a melleid nem nõnek, nem azt jelenti majdan, hogy kevés tejed lesz (valaki ezzel problémázik). A hízással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy sokan fogynak az elsõ trimeszterben. Nyugi, semmi gond nincs veled! Üdv 14 hetes kismami
17hetesen 2 kg -nál tartok ez lassan jöt fel a mellem már nöt de az sem egyszere csak nyugi lassan mindenek eljön az ideje majda pocid növését is alig fogod várni de minden hétnek megvan a maga szépsége élvezd mindet szépp baba várást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!