Találatok a következő kifejezésre: Nem baj 4 hónapos babóm (28 db)

4 hónapos babám evés közben (csak szopizik) felsikít, elkapja a fejét és vigasztalhatatlanul ordít, nem is tudom utána általában etetni tovább. Mi a baj?

Régebben hasfájás miatt csinálta, de akkor inkább megfeszült, most meg összegörnyed,és mintha kapaszkodna belém, azért gondolom, hogy más lehet. És nagyon izzad is a feje közben.

Legjobb válasz: Az én babám 4 hónapos nekem is csinált ilyeneket mert jön a foga egy kicsit érzékenyebb ilyenkor az ínyük és lehet,hogy ez a baj nézesd meg a dokival õ hogy látja a fogzását a picidnek. Én meg nézettem és a mi orvosunk irt is fel kenõcsöt azóta nincs problémánk

Az én babám 4 hónapos nekem is csinált ilyeneket mert jön a foga egy kicsit érzékenyebb ilyenkor az ínyük és lehet, hogy ez a baj nézesd meg a dokival õ hogy látja a fogzását a picidnek. Én meg nézettem és a mi orvosunk irt is fel kenõcsöt azóta nincs problémánk
Ha túl sokat eszik akkor is igy reagálhat, vagy ha sok levegõt nyelt. Sok kismama ugy gondolja, akkor sír a baba ha kevés a tej vagy fáj a hasa, pedig sokszor túleszi magát, vagy levegõt nyel, ilyenkor nem is folytatja az evést.
Elég rosszul hangzik. Nálunk is volt hasonló, de akkor válaszotta el magát, még 3 hós sem volt, a cumisüveg jobban tetszett neki, egy darabig fejtem és azt is odaadtam neki a tápszer mellé. Az izzadásra ötletem sincs, nem fáj valamije? Talán a gyerekorvostól kellene megkérdezni.
Nem a füle fáj??? Szopás közben szokott nekik nagyon, ha fáj.Próbáld az újaddal óvatosan begyomni, és elengedni, hogyan reagál rá.Ha a füle akkor fordulj orvoshoz vele.
nem pajzsmirigy probléma?
A kérdező hozzászólása: Pajzsmirigy???
A kérdező hozzászólása: Hogyhogy jobban tetszett a cumisüveg?Az enyém nem ismeri.
A kérdező hozzászólása: Fülét nyomkodtam, nem látom, hogy fájna neki.

4 hónapos babám még nem forog. Ez baj? Nagyon szeret dumálni és én alig várom, hogy felébredjen és dumáljunk.

Azt hallottam hogy azáltal,hogy ott vagyok mellette és dumálunk, elvonom a figyelmét a mozgásfejlődésről és emiatt nem érez késztetést a forgásra. Igaz lehet ez?

Legjobb válasz: Nem baj, az enyém 6,5 hónapos és nem forog. És még sincs baj. Nem egy ismerõsömnek 8 hónaposan kezdett babája forogni, azóta egyikük 15 éves, másikuk 19, életerõs, egészséges fiatalok.

Nem baj, az enyém 6, 5 hónapos és nem forog. És még sincs baj. Nem egy ismerõsömnek 8 hónaposan kezdett babája forogni, azóta egyikük 15 éves, másikuk 19, életerõs, egészséges fiatalok.
Persze, hogy ráér, nyugi!!!!Majd ha betölti a 7.hónapot és nem forog, majd akkor el lehet vinni egy gyógytornászhoz, aki beindítja neki, de nem hiszem, hogy probléma lesz.Türelem :) Nagyon sok baba már 6-8 hónaposan áll, de nem az a "normális" azok a babák, nagyon sietnek :)
A kérdező hozzászólása: És igen, igazad van kedves 2. válaszoló! Egyértelmû, hogy belém is a védõnõ tette a parát. Mikor voltunk nála 3, 5 hósan és mondtam, hogy még nem fordul oldalra, akkor azt mondta, hogy egy hónap múlva újra jöjjünk el, kiváncsi rá és hátha addigra fordulni is fog...meg hogy vegyem ki és forgassam én, hátha így ráérez az ízére...Azt éreztette, hogy már ezt kéne csinálnia és ha magától nem teszi, vegyem rá én!
A kérdező hozzászólása: De még oldalra se fordul, azzal is ráér még?
Uramatyám, ne vicceljetek már!Forogni betöltött 7 hónapos KORIG kell.Az én lányom 6, 5 hónaposan kezdett forogni, ez totál rendben is volt, életkorának megfelelõ.
2. vagyok! Látjátok, ez a baj, hogy védõnõ és védõnõ között is ekkora a különbség! Mi a francért kell szegény gyerekeknek már fél évesen mászniuk, vagy állniuk? Mert ha már 4 hónaposan elvárás a forgás, akkor utána egyenes következménye ez is! Nem tudom milyen védõnõtök van, de vagy nincs saját gyereke, vagy azok már úgy születtek, hogy mindent rögtön tudtak, vagy most szabadult a fõiskoláról és a könyvet mondja föl nektek! Egyébként ha aggódtok, akkor olvassátok Vida Ági cikkeit, õ viszonylag jól összefoglalja, hogy mikor milyen elvárások vannak a fejlõdésben egy babánál!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam! Az az igazság, hogy szokott egyedül lenni, és tök jól el van egyedül, nem igényli a társaságomat. De ilyenkor a kiságyban van, nyilván nem akarom máshol magára hagyni, viszont a kiságyban puha a matrac, mondta a védõnõ, hogy vegyem ki a keményebb felületre. Szóval, ha kiveszem, ott vagyok vele, ha pedig egyedül van, akkor a puhán van...Remélem értitek! Na mindegy, a lényeg, hogy nincs lekésve semmirõl sem! Csak nem akarom, hogy esetleg én legyek a hibás az "elmaradás" miatt.
Szia! Velünk is ez a helyzet! A hétvégén lesz a lányom 4 hónapos, de még mindig nem fordul sehova! próbálkozik vele, de hamar feladja, mert beidegeli rajta magát! Azt nem tudom, hogy köze van e ahhoz, hogy beszél hozzá az ember, de én szerintem nem, mert a lányomat szoktuk néhány percre magára hagyni a kiságyba, de akkor is ugyan az a helyzet! Én már nem idegeskedek rajta, tudom, hogy még van ideje rá, de az viszont idegel, ha csodálkozva néz rám a védõnõ, ha mondom neki, hogy még nem fordul! Majd fog, szerintem te se aggódj miatta!
Szerintem nem vonod el a figyelmét, ráadásul majd rájössz, hogy ha valamit õ csinálni akar, akkor azt úgyis meg fogja csinálni. Egyébként meg ne siettesd, még egyáltalán nem KELL forognia 4 hónaposan, nem tudom miért sietnek ennyire az anyukák!?! Bõven ráér még, foglalkozz vele, amennyit csak jól esik, de azért hagyd néha magában is eljátszani, mert akkor is nagyon sokat tanul, felfedezi a környezetét. Szüksége van erre is :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Baj ha nem fordul oldalra a 4 hónapos babám?

Már 2-3 hónaposan 1-2 alkalommal lendületb?l elfordult oldalra és úgy is maradt de azóta szinte semmi4Úgy fordult h égnek emelte a lábait aztán zsupsz,most meg letámasztja a talpát és úgy tologatja magát és persze nem megy neki!És megunja a dologt és rögötön elkezd nyafizni!

Legjobb válasz: Semmi baja a babádnak! Nyugi! Még nagyon kicsi, hog forgolódjon. Mindennek eljön az ideje. Ne sürgesd! Terits le a földre egy nag hálózsákot vagy takarót és ott játsz vele, ne a kiágyban. Rakj ki mellé Õ általa megfogható játékokat, sipoló nuszit, kiskacsát, esetleg cumit. Hidd el hamarosan forgolódni fog ide-oda, mert tetszenek neki a formák, szinek, alakok. Ezután pedig majd a testét is forditja nem csak a fejét, majd elkezd nyújtozkodni utána. AZ én lányom csak ült egyhelyben, elé kellett rakjam a játékokat, majd elmentünk unokaöcsémékhez, Õ 4 éves. Irigységbõl nem adta oda a játékaidót, de a lányomnak az kellett, ezért kénytelen volt utánamenni. Kb. 2 hete volt. Azóta mászik négykézláb. Üdv. 10 hónapos

Semmi baja a babádnak! Nyugi! Még nagyon kicsi, hog forgolódjon. Mindennek eljön az ideje. Ne sürgesd! Terits le a földre egy nag hálózsákot vagy takarót és ott játsz vele, ne a kiágyban. Rakj ki mellé Õ általa megfogható játékokat, sipoló nuszit, kiskacsát, esetleg cumit. Hidd el hamarosan forgolódni fog ide-oda, mert tetszenek neki a formák, szinek, alakok. Ezután pedig majd a testét is forditja nem csak a fejét, majd elkezd nyújtozkodni utána. AZ én lányom csak ült egyhelyben, elé kellett rakjam a játékokat, majd elmentünk unokaöcsémékhez, Õ 4 éves. Irigységbõl nem adta oda a játékaidót, de a lányomnak az kellett, ezért kénytelen volt utánamenni. Kb. 2 hete volt. Azóta mászik négykézláb. Üdv. 10 hónapos


4 hónapos babám a napközbeni alvásoknál szinte percre pontosan 1 órával az altatás kezdete után felébred és csak nagy nehézségek árán tudom visszaaltatni. Ha nem sikerül, onnan tiszta nyűg az egész nap. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9,5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2,5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)

Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9, 5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2, 5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)
Az a baj, hogy ilyen idõs korukban az alvásritmusuk 20 perces egységekre bomlik. Tehát 1 órahossza után azért ébred fel, mert éppen egy nem mélyalvós fázisban van, és lehet, h. valami megzavarja ilyenkor. Az én lányom is csinálta ezt egy idõben, pár hétig tartott, aztán szépen visszaállt a 1, 5-2 órás alvásokra. Lehet, h. evés közben most picit többet alszik? A visszaaltatás nem biztos, h. célravezetõ, mert ha õ úgy érzi, h már nem álmos, akkor csak nyûglõdni fog!
A kérdező hozzászólása: Ezt az evés közbeni alvást hogy' érted?

Szerintetek olyan nagy baj, ha 4 hónapos babám nem gagyarászik egész nap?

A véd?n? azt mondta vigyem egy gyerekneurológushoz. Szerintem semmi baj nincs vele. Járt már más is így?

Legjobb válasz: A mi babánk sem gagyarászott 4 hónaposan, viszont 6-7 hós kora óta be sem áll az a kis aranyfalat szája:))

A mi babánk sem gagyarászott 4 hónaposan, viszont 6-7 hós kora óta be sem áll az a kis aranyfalat szája:) )
nem lehet igy látatlanban tanácsot adni, de felmerült bennem hogy lehet hogy a védõnõ egyebet is lát a gyerkõcön, ami miatt neurológushoz küldene. Csak nem akar ijesztgetni feleslegesen, ezért mondta a gagyarászást. Szerintem nem szokás ok nélkül neurológushoz küldeni egy 4 hónapost.
Szerintem nem jó ilyenrõl mások véleményét kikérni, mert lesznek akik azt írják hogy nekik sokat gagyarászik. Szerintem ne aggódj a babák nem egyformák. És semmi sem lehet gond csak mert nem könyvbaba. A normákat mindig a két véglet átlagából következtetik ki. Egyébként pedig hallottam, hogy amelyik baba sokat beszél az kevésbé fejlõdik mozgásilag, és aki meg hamar feláll meg csinál ezt - azt, az meg beszédben kicsit késõn érõbb. Szóval [email protected] le a védõnõt! És ne feledd még csak négy hónap telt el hogy kibújt, ideje mint a tenger. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Szerintem is így van ahogy leírtátok. Nálunk fõleg este indul be a duma, de most is olyan álmos szegénykém alig, hisz jön a kis foga és eléggé megviseli. Jó egészséget mindenkinek!
Ha semmit nem próbál mondani, az gond lehet. De elõfordul, hogy 4 hónaposan annyit se "magyaráznak" mint elõtte 1-2 hónappal. És persze egy baba se beszélget feleslegesen, csak ha van kedve, és van kinek/minek (pl. plüssállatkákkal jót tudnak beszélgetni kipihent állapotban).
Dehogy baj. 4 hónaposan még nem baj, ha nem "beszél" egész nap. Nem értem az ilyen védõnõket, minek kell ijesztgetni az anyukákat... Az egy dolog, hogy ilyenkor már el kell kezdenie, de nem feltétel, hogy egész nap csinálja.
Sziasztok! Az enyém 7 hónapos. Rám is rám szólt multkor a védõnõ, hogy egyátalán nem gagyog a gyerek. Mondtam neki, ha maradna még félórát, akkor szólna hozzá, de idegenekkel nem beszélget. Direkt megfigyeltem, hogy tényleg így van, van hogy órákig nincs hangja és van, hogy gagyog, meg röhögcsél hangosan, néha nem is kellek hozzá, csak a kis barátaihoz beszél a szobájában, de van, hogy velünk is. Én sem jártatom a számat egész nap, úgyhogy szerintem ez teljesen normális.
megnéztem neked a kedvenc könyvemben (az elsõ 12 hónap) és mg egyáltalán nem kell gagyarászni. A 6. hónapra már muszáj mással és magánhangzó kombinációkat kiejteni
szia. az én kisfiam sem gagyarászik egész nap pedig már 5 hónapos. mikor milyen kedve van, van mikor abba sem hadja van olyan is hogy csak akkor ha beszélünk hozzá!! szerintem nincs velük gond.de kiváncsi vagyok a többi anyuka válaszára is!!
Még annyit, hogy nekem is azt mondta a védõnõ akkoriban, hogy már gagyognia kellene, de nem egyformák a babák. A miénk viszont már 6, 5 hósan állt és lépkedett a bútorok mellett.
Hú!!! Ez az utolsó igazán csak az ijesztgetés:((

A 4 hónapos babám nem fordul hasra, csak oldalra ez baj?

Háton szeret lenni,hasra rakva nem szeret lenni.Járt valaki igy,neki mikor fordult meg a babája?

Legjobb válasz: Szia! Nekem elmúlt 6 hónapos a babám, amikor hasra fordult. Szintén nem szeretett hason lenni, de én minden nap hasra tettem rövidebb idõre, és megpróbáltam közben lefoglalni, több-kevesebb sikerrel :-) Amikor egyedül megfordult, utána már annyira élvezte a dolgot, hogy amikor letettem tele hassal evés után, rögtön hasra dobta magát. Abszolút nem vagytok elkésve!

Szia! Nekem elmúlt 6 hónapos a babám, amikor hasra fordult. Szintén nem szeretett hason lenni, de én minden nap hasra tettem rövidebb idõre, és megpróbáltam közben lefoglalni, több-kevesebb sikerrel :-) Amikor egyedül megfordult, utána már annyira élvezte a dolgot, hogy amikor letettem tele hassal evés után, rögtön hasra dobta magát. Abszolút nem vagytok elkésve!
Az én lányom sem tudott hasra fordulni 4 hósan. Ha hason volt a hátára fordult már. Én soha nem erõltettem, majd õ tudja mikor megy már neki a hasra fordulás. Kb. 5 hósan fordult meg magától és azóta állandóan hason fekszik. Ahogy hátára fordítom már fordul is vissza hasra és neveti, hogy forgatom. Ma 6 hós a lányom.
Szia!Nekem a jövõ héten lesz 4 hónapos a kislányom.Õ sem szeretett hason lenni sirt nagyon.A doktornõ rám szólt hogy erõltessük, végül is megérte, mert már nagyon szépen tartja magát, elvan sokáig igy.Hátról hasára megfordult párszor már, de mostanában nem csinálja , õ is mindig csak az oldalára fordul.Elvileg 5 hónapos koráig szoktak megfordulni a babák, ha jól tudom, ne aggódj emiatt, bár szerintem erõltesd Te is neki a hason fekvést hogy szokja.
A kérdező hozzászólása: köszi apukája is ezt mondta hogy erõltessem a hason fekvést
Erõltesd a hason fekvést hisz ha nincs hason akkor megfordulni sem tud hasról hátra:-) Nekem is utálta a babám ha hason van, 1-2 napig erõltettem és ma már csak hason alszik és szeret is így lenni. most 4 és fél hónapos és tegnap megfordult. Ja, és ortopéd orvos szerint a nagyobb babák nehezebben és általában késõbb is fordulnak meg. Az én kisfiam 8kiló már...!
Én úgy csináltam hogy naponta többször hagytam a hasán akkor is ha sírt, pár percig csak, aztán a hátára fordítottuk.Sajnos muszály mert igy erõsödik a kis hátuk és nyakuk.Pár nap alatt megszokja.
Semmi értelme sincs annak, hogy hason fekve sírjon, de ha minden nap csak egy egészen picivel többet van hason, akkor idõvel megszokja és megszereti. Mókázz közben vele, úgy jobban bírja. Nem akarlak megijeszteni, hiszen még abszolút nem vagytok elkésve, de rendszerint van oka annak, hogy a baba nem szeret hason lenni és nem forog. 5 hónapos babámmal ez van: utált hason lenni, és bár most már szeret, balra dõl, nem nyúl a tárgyak után, és huába tud segyítség nélkül mindkét irányba forogni, nem igazán teszi. Gyógytornász és neurológus is megállapította, hogy baj van az izomtónusával és gyógytornára van szükség. Szóval figyeljetek oda, és ha segyítségre van szüksége a pociinek, az a jobb, ha minél elõbb megkapja. Megismétlem, hogy szerintem nem baj, ha még nem forog, csak baj tünete "lehet". Abszolút nem vagytok elkésve.
Az enyém is 4 hónapos, és még nem fordult semerre, csak az oldalára. Pedig nagyon szeret hason is lenni, úgy látszik, nem ezen múlik. A védõnõ tegnap mondta pont, hogy abszolút nem késett még el, 6 hónapos korig kell megfordulniuk. Azért lehet segíteni, keményre fektetni, a keze ügyébe tenni játékokat, hogy legyen motiváció, meg ha oldalt van, a felsõ lábát keresztbe tenni, úgy pikk-pakk átfordul. Dundi a babád? Az enyém csupa hurka, szerintem azért is megy lassabban neki, végülis nehéz magát emelgetni. :)
A kérdező hozzászólása: amúgy még csak 6 kiló

Az baj lehet, hogy 4 hónapos babám még nem igazán nyúl a dolgokért?

22-én töltötte a 4 hónapot de a játékok se meg semmi se izgatja igazán,állandóan csak a saját vagy az én kezemet rágja.

Legjobb válasz: Az én fiam 6-8 hetesen már nyúlt a dolgokért, de legalábbis látszott, hogy nyújtogatja a kezét, 4 hónaposan már megfogta a játékokat. Szerintem említsd meg az orvosnak azért.

Az én fiam 6-8 hetesen már nyúlt a dolgokért, de legalábbis látszott, hogy nyújtogatja a kezét, 4 hónaposan már megfogta a játékokat. Szerintem említsd meg az orvosnak azért.
A kérdező hozzászólása: Igen godoltam rá hogy megemlítem a tanácsadáson.Ha ráteszem a játszószõnyegre akkor nagyon nézi a játékokat meg magyaráz neki.Kalinpál is kézzel lábbal de igazán meg nem fogja csak véletlenül sikerül neki.
Az enyém se nyúl érte, ne parázd túl.
nekem se nyúl semmiért, és nekem is a kezem fogja, 5-én lesz 4 hós.szerintem ez nem gond minden baba más! remélem megnyugtattalak!?

Az nem baj, ha mindig 4-5 naponta kakil a 4 hónapos babám?

Tudom,hogy ha egy hétig ne kakil az nem baj az anyatejes babáknál, de hosszabb távon nem jelent gondot? Mikor áll be a napi egy kaki?

Legjobb válasz: Szerintem se jó,ha ilyen sokáig nem kakil.Gondolj bele,ha te sem kakilnál 4-5 napig.Nálunk is volt ilyen,de én 2 nap után elkeztem hömérözni,és 3-4 nap után ugy rá ált a szervezete,hogy most minden nap van kaki.Ne hagyd ilyen sokáig.Adj neki 1-2 kanál öszibarit és adtol fog tudni kakilni. Sok sikert.

Szerintem se jó, ha ilyen sokáig nem kakil.Gondolj bele, ha te sem kakilnál 4-5 napig.Nálunk is volt ilyen, de én 2 nap után elkeztem hömérözni, és 3-4 nap után ugy rá ált a szervezete, hogy most minden nap van kaki.Ne hagyd ilyen sokáig.Adj neki 1-2 kanál öszibarit és adtol fog tudni kakilni. Sok sikert.
Valami szerintem nincs rendben. Hiszem az anyatejes csecsemõk is naponta többször is kakilnak! Keveset, hígat, de kakilnak.
Szia! Az én kislányom kb egy hónapig csinálta, hogy 4-5 naponta kakilt. Aztán tápszeres lett, most 7 hósan pedig már ugye rendes kaját is eszik és elõfordul a napi 4-5 kaki is :) Gondolom lassan elkezded (vagy már el is kezdted) a hozzátáplálást, akkor majd beindul a kaksi :)
Ay anyatejes babáknál tényleg nem okoz gondot ha egy hétig se kakilnak , de ha látod hogy ez õt zavarja akkor mindenképpen adj neki mondjuk egy kis õszibarack levet.3 hós a lányom és nagyon megszenvedünk még mindig a kakival, 3-4 naponta kakil kinok között, nekünk az angol viz bevált 1 kiskanál után van széklete.
Sziasztok!!Az én lányom most 3, 5 éves!Csecsemõként 7-8 naponta kakilt, 7-8 hótól 4-5 naponta.Jól érezte magát, nem fájt semmije.Evett joghurtot, gyümölcsöt, de semmi nem változtatta meg.Ma már sajna a gyümölcsöt nem eszi, se joghurtot, és mindig csak 3-4 naponta kakil.Széklete normál, nem erõlködik, így feleslegesnek és nagy butaságnak tartom, mikor azt tanácsolják, hogy hõmérõzze valaki a csecsemõt.A szervezete idõvel kialakítja ezt magának.Ha szenved, akkor pedig sebészetre, belgyógyászatra érdemes elvinni.Sokat görcsöltem én is ezen a témán, de semmit nem értem el vele.Belenyugodtam, a lányom jól érzi magát, nem csinálok tragédiát, orvos látta, gondot nem találtak nála.

Nem baj a 4 hónapos babóm délben majdnem egy üveg bébiételt megeszik? 3 hete kapja és izlik neki

azt olvastam hogy a sütötökösb?l nem lehet soakt adni mert besárgul.ez igaz? annyira szereti...mi a megengedett menyiség?

Legjobb válasz: Dehogy baj, örülj neki, hogy így szereti. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy egy hét alatt kell eljutni egy kávéscsészényi mennyiséghez, utána annyit ehet belõle, amennyit csak akar. Sajnos mi 1 hónap alatt sem jutottunk 4 teáskanálnál tovább...:-(A sütõtökrõl nem tudom, hogy besárgulna, a répától igen.

Dehogy baj, örülj neki, hogy így szereti. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy egy hét alatt kell eljutni egy kávéscsészényi mennyiséghez, utána annyit ehet belõle, amennyit csak akar. Sajnos mi 1 hónap alatt sem jutottunk 4 teáskanálnál tovább...:-(A sütõtökrõl nem tudom, hogy besárgulna, a répától igen.
A sütõtöktõl is lehet sárga, de egyeltalán nem baj, csak megfesti a színanyaga a bõrt, anyukám szerint nekem az orrom volt sárga a sok sütõtöktõl. Az én fiam hét hós múlt és simán megeszik két üvegnyit is.

Miért nem hajlandó megenni a tápszert a 4 hónapos babám, miután elkezdtük a hozzátáplálást? A gyümölcsökkel és zöldségekkel nincsen semmi baj, mindet megeszi!

Legjobb válasz: Vannak olyan babák akik annyira megszeretik ezeket az új ízeket hogy nem nagyon hajlandók utánna elfogadni a szopit/tápit ahogy elkezdik a hozzátáplálást! Légy kitartó,lehet csak átmeneti ez a "sztájk" már csak azért is mert 1 éves koráig minimum fél liter tejalapú tápláléknak meg kell lenni!Esetleg keverhetsz a fözelékébe is!

Vannak olyan babák akik annyira megszeretik ezeket az új ízeket hogy nem nagyon hajlandók utánna elfogadni a szopit/tápit ahogy elkezdik a hozzátáplálást! Légy kitartó, lehet csak átmeneti ez a "sztájk" már csak azért is mert 1 éves koráig minimum fél liter tejalapú tápláléknak meg kell lenni!Esetleg keverhetsz a fözelékébe is!
nem akarlak elszomorítani, de nálunk ugyanez volt a helyzet, igaz, mi 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Egyik napról a másikra elválasztotta magát az anyatejrõl, tápszert kb 1 hétig volt hajlandó inni.most 9 hónapos, egyáltalán nem iszik tápszert, a fél liter tejalapú nagyon neccesen van meg neki is, úgy csinálom, hogy a fõzelékbe, tejpépbe mindig keverek több kanállal.oda kell ilyenkor figyelni, hogy sok folyadékot igyon.eszik joghurtot, túrót, kefirt, tehát ugye az is annak számít.Doki azt mondta nem tudunk mit csinálni, megtömni nem tudjuk.sok baba van így ezzel.Esetleg próbáld ki hogy 2-3 napig nem adsz neki, lehet vmi negatív hatás miatt nem akarja inni...hátha utána elfogadja.
Mi azt csináljuk, hogy vannak ezek a tejpépek, és egy félkiskanálnyit teszünk a tápiba, Íze lesz a tápszernek, és megissza vita nélkül. Próbáljátok ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálkozom velük!Bár már arra is gondoltam, hogy lehet jön a fogacskája, mert egész nap az ökle vagy valami játék a szájában van és rágja!Elsõ babám és igen csak tanácstalan vagyok!Nagyon szépen köszönök minden választ és segítséget!
hát igen akkor lehet hogy fáj az ínye, az is okozhat étvágytalanságot.
elsõ vagyok de fogzási étvágytalanságnál pont a szilárd kaját nem fogadja el a baba mert fáj az ínye, és a folyékonyat meg akkor elõnybe részesíti...legalábbis az én babámnál így volt! Én itt olvastam már más anyukáktól azt hogy gyerekdoki tanácsára egy ici-pici vaniliás cukrot tesz a tápiba és úgy megitta a baba!Baja nem lesz tõle attól a kis mennyiségtõl nem is fog rászokni a cukros dolgokra de legalább megvolna a napi mennyisége merthogy azért még 4 hósnak nemnagyon tudsz adni tejfölt, joghurtot, túrót, kefírt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!