Találatok a következő kifejezésre: Nem baj, a terhesség és (62 db)

Egy hete derült ki a terhességem, és hiába nem akarok, arra kelek fel éjszakánként, hogy hason alszok! Nagy baj, hogy hason alszok?

Legjobb válasz: Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)

Dehogy baj! Én 12 hetes leszek csütörtökön és még mindig hason alszom! De ahogy olvasgattam, itt nagyon sokan alszanak még idõsebb terhességgel is hason! Azt szokták mondani, amíg jól esik, nyugodtan! Úgyis érezni fogod, ahogy kényelmetlen lesz, nem fogsz hason aludni! Gratulálok a Babádhoz! :)
Én is sokat alszom hason, de kitámasztom magam az egyik lábammal, úgy, hogy azt oldalra felhúzom, és így a hasam is kifelé van, nincs rajta akkora nyomás. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és gratulálok nektek!
/ hónapja szültem és makk egészséges a kislányom, pedig jó pár hónapig hason aludtam:) Dia
Szabad hason aludni amíg még nem akkora a hasad, hogy ezt ne tudnánd megtenni. Én is sokáig aludtam hason, aztán persze egy idõ után már baromi kényelmetlen volt, de amíg nem volt pocakom, addig vígan aludtam hason.
Szia! Nyugodtan. De legközelebb mielõtt felteszed a kérdést érdemes rá keresni, mert ilyen kérdés a napokban már volt több. elõbb megnyugodtál volna:) )) Jó baba várást!
Egy kávé biztosan nem fog ártani. Nekem azt mondta a gyerekorvos, mértékkel mindent szabad :)
Én kávéztam terhesen is, és most is, szoptatás alatt. Mind a 3 gyerekemmel, egyikre sem volt hatással. Nem árt a babának. Sõt, a koraszülött babáknak koffeint adnak gyógyszer gyanánt, ugyanis megszünteti, csökkenti az alvási apnoet, légzéskimaradást. A testvérem kislánya 29 hétre született, amikor hazaengedték a kórházból, napi 2-3 kávé megivását is javasolták neki.
2 db 3az1ben is ihatsz, akár tej nélkül is.Kávéból ne igyál sokat, a rendesbõl. A csoki meg....Én volt h egy fél csomag kakaós kekszet, szeletcsokit is benyomtam egy nap, annyira kívántam az édességet...féltem is, h nehogy emiatt baj legyen..de semmi. Ugyanúgy kakilt, minden oké volt.
Én is iszom a 3:1 kávét - semmi baj, bár én arra figyeltem, hogy ne közvetlenül szoptatás elõtt, hanem rögtön szoptatás után ittam (így van ideje valamelyest kiürülnie a köv. szoptatásig). Csoki: figyeld a babád, ha jól tolerálja, akkor egyél nyugodtan. Több helyen olvastam, hogy anyatejes babáknál gyakori (vagy nagyobb mennyiségû) bukást eredményezhet. ...és tényleg :( - ez nálunk is bejött az elsõ idõkben.

Baj lehet belőle? Sajnos nem hízom a terhességem alatt. Már a 14 hétben vagyok. A vnő és anyum aggódik. Nem hánytam és nem is voltam rosszul ez idáig! Volt így más is?

Legjobb válasz: Nem lesz belõle semmi baj! Majd fogsz!! Én a harmadik babámmal normál súlyról indultam /177 cm 68 kg) és a 22ig hétig semmit se híztam!!! aztán beindult a dolog végül 9 kiló plusszal mentem szülni.

Nem lesz belõle semmi baj! Majd fogsz!! Én a harmadik babámmal normál súlyról indultam /177 cm 68 kg) és a 22ig hétig semmit se híztam!!! aztán beindult a dolog végül 9 kiló plusszal mentem szülni.
Nyugodj meg! Én 53 kilóról kezdtem a babavárást, mindig is ilyen vékony voltam. Nem voltam és nem is vagyok kívánós, nincsenek falási rohamaim :) Nálam a Párom agódott, hogy nem is hánytam, de mégsem híztam az elején, sõt 1 kilót még fogytam is. De a Baba rendben volt, és engem a védõnõm nyugtatott, hogy nem baj ez. A 21. hétre jött fel 3 kiló plusz. Utoljára 1 hete voltam védõnõnél, és már 62 kiló voltam. Azt mondják, most jön a java. Mostanában néhanap csak muszájból eszek (gyümölcsök, befõttek kivéve), de kevesebbet is mozgok. A Baba is rendben van, a doki nem gyõzte követni UH-n, úgy ficánkolt, és a méretei is megfelelõek. Boldog Babavárást! 31h kismama
Szia! Én a 10. hétig 6 kilót fogytam! Nem hánytam csak párszor, de annyira rosszul voltam hogy semmit nem bírtam megenni! 23 hetes vagyok és 1 kiló plussznál járok!Mármint a 6-ot nem híztam vissza, hanem össz 1 kiló!konkrétan 5 minusz! Az elsõ várandósságom alatt 26 hetesen már 9 kiló volt rajtam, és a vége 21 lett! Na ezt már szerintem esélyem sincs elérni :) Remélem! 2 éves kislány és 23 hetes pocakcsajszi anyuja Ja mostmég nem vagyok annyi mint az elsõvel teherbeeséskor!
22 hetes vagyok, 0 kg plusszal, csak a hasam nõ. :) Inkább örülj neki!!! :) )
Én egy dekát nem híztam a 23. hétig, sõt még fogytam is (pedig nem hánytam és nem volt feleslegem sem), és szerencsére sem a dokim, sem a védõnõm nem macerált emiatt. Azt mondták ez is tök normális! Babám közben szépen fejlõdött. A terhesség végére plusz 8 kiló volt rajtam. Nem kötelezeõ mindenkinek egybõl hízni, hiszen a babád ilyenkor még nagyon picike, és a méhed sem nõtt még olyan hatalmasra, de ne aggódj jönnek majd szépen azok a kilók!
Elso harmadban altalabn senki sem hizik, ha igen, akkor is 2-3 kilot max. Te csak most leptel a 2. harmadba. Nem tudhatod ezutan mennyi jon fel. Van aki fogy eleinte, es az is termeszetes. Megnyugtataskeppen: 30 hetes vagyok, es 2 kilot hiztam. Babam jol van, j nagy raadasul es meg orulok, h nem plusz 20al fejezem be a terhesseget.
Az elsö trimeszterben én sem híztam, aztán 1!!!! hónap alatt 4 kilót híztam. Most a másodiknál sem híztam még (én 15 hetes vagyok) , de ami késik nem múlik. amúgy az elsövel 20 kilót szedtem fel, de vissza is ment.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Szia, ne aggódj. Én a 15 hétben vagyok, még sem kiló, sem centi nem jött rám, a terhesség elõtti ruháimat hordom. Az UH szerint viszont a babám majdnem egy héttel nagyobb a koránál. Anyukám is a terhesség utolsó harmadában hízott, valószínûleg ezt tõle "örököltem".
Szia, én most vagyok 35hetes, 21hétig semmit sem híztam, most pedig olyan szûk 7kg-nál járok. Pedig én is eszek rendesen, nem súlyfelesleggel kezdtem... a baba is teljesen jól fejlõdik. Nem vagyunk egyformák- van aki nagyon sokat hízik, van aki alig. De nem kell azokat sem elitélni, akik sokat híznak, lehet csak vizesednek- és sokan szülés után gyorsan le is adják a sok plusz kg-ot. Te pedig ne aggójd a súlyod miatt, a babáddal rendben lesz minden. Étkezz rendszeresen, ha ez megvan, akkor tutira nem éhezik a babád sem. Legyél kiegyensúlyozott, boldog és jó pocakosodást kivánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) nekem is "nagy"már a hasam már csak a kismama nacik kényelmesek!:) Nektek is boldog baba várást!:)
Ezt a kérdést mintha én írtam volna. Ugyanez a szitu nálam is kivéve a védõnõt és anyut. Nekem is mondták, hogy a második harmadik 3 hónapban fognak rám jönni a kilók. További jó babavárást
#8-as vagyok megint. :) Egyébként nekem csak a pocakom és a cicik nõttek, máshová nem híztam, és az arcom lett pufibb. Aki nem tudja, hogy Babát várunk, csak a pocakom láttán jön rá, hogy jé :D
Mikor szültél, mennyit híztál a terhesség végéig?


Nem baj, ha a terhesség és a szoptatás alatt elhagyom a kristálycukrot meg a fehér kenyeret?

Legjobb válasz: Ez soha nem baj. Ám arra vigyázz, hogy teljesen ne mellõzd a cukrot és a gabonaféléket, hiszen a szervezet mûködéséhez mindkettõre szükség van. Neked is, és a babának is. Tehát némi természetes cukrot azért egyél (pl. fõzelékekben), illetve a fehér kenyér helyett egészségesebba barna kenyér, és ez is tartalmaz gabonaféléket! Jó egészséget kívánok nektek! =o)

Ez soha nem baj. Ám arra vigyázz, hogy teljesen ne mellõzd a cukrot és a gabonaféléket, hiszen a szervezet mûködéséhez mindkettõre szükség van. Neked is, és a babának is. Tehát némi természetes cukrot azért egyél (pl. fõzelékekben), illetve a fehér kenyér helyett egészségesebba barna kenyér, és ez is tartalmaz gabonaféléket! Jó egészséget kívánok nektek! =o)
Nem - ha eszel azért mást is! (BS)

Ugye nem baj, ha eddig nem híztam a terhesség alatt (25 hetes vagyok és elég nagy túlsúllyal kezdtem)?

110kg voltam a terhesség elején, majd fogytam 5 kg-ot és most is annyi vagyok. A doki semmit nem mondott, a kicsi szépen fejl?dik, a cukrom tökéletes, de a véd?n? az ?rületbe kerget, mert szerinte ez valami bajt jelenthet. Eszek mindent (a zöldségeket és gyümölcsöket kívánom f?leg), nem diétázok, szedek magzatvéd? vitamint, mozgok eleget... Szerintem nincs semmi baj, csak a véd?n? ne ijesztgetne állandóan.

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy nem híztál! Én 103 kg voltam,mikor teherbeestem,és hiába émelygek állandóan,hányingerem van,már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon,hogy hízok,puffadok...

Örülj neki, hogy nem híztál! Én 103 kg voltam, mikor teherbeestem, és hiába émelygek állandóan, hányingerem van, már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon, hogy hízok, puffadok...
én 49 kg val kezdtem most vagyok 24 hetes 51 kg, nekem is a védõnõ azt mondta kevés, pedig mindent eszek, nem koplalok, de a baba szépen fejlõdik.elsõ babámnál 45rõl 60 kgval mentem szülni!
Dehogy baj, ez butaság!! Én 115-el kezdtem és 4kg van rajtam eddig, most vagyok 32hetes! Nekem is minden eredményem tökéletes(vércukor, vérnyomás). Ne foglalkozz a védõnõvel!! Az enyém meg szokott dicsérni, hogy milyen ügyes vagyok vigyázok magamra!!! Ilyen súllyal nem jó, ha sokat hízol!! Boldog babavárást!! :)
Biztos, hogy nem baj!!! Én az elsõ babánál 50 kg-mal estem teherbe, és kb. 20-22. hétig semmit nem híztam, pedig ettem rendesen. Aztán is viszonylag keveset, kb. 8 kg-ot híztam a terhesség végéig. A baba makk egészséges lett, 3100 gr és 56 cm. Csak azért írtam ezt meg, mert az én környezetem is sopánkodott, h biztosan nem eszek, meg fogyókúrázom... Teljesen kiakasztottak. Most a 2. babánkat várom, 61 kg-ról indultam, 18 hetes vagyok, nem híztam még. Szóval nyugodj meg és örülj is, hogy nem híztál eddig. SEMMI baj nem lesz. Minden jót!
Ja és a védõnõ azt mondta, hogy 12kg-nál többet nem hízhatok!!!!

Nem tudja a doki, hogy terhes vagyok mert még túl korai a terhesség és rákszűrésre menyek nem lesz semmi baj, ugye vagy említsem meg neki?

Tudom,hogy terhességnél is csinálnak ráksz?rést csak gondolom akkor óvatosabbak,nem?

Legjobb válasz: Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!

Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!
Kisterhesen is csinálnak rákszûrést. Én mindenképp megemlíteném, mi a helyzet, de valószínû rájönne õ is . Nemeg miért nem mondanád el neki?

Tényleg igaz, hogy egy vetélés után hamarabb esik a nő teherbe, és nem lesz baj a terhességgel?

Októberben vetéltem el 6 hetesen,most fogtunk bele újra a babába! Van már egy másfél éves kisfiam!

Legjobb válasz: Nekem pm probléma állt a vetélések hátterében igy nálam nem áll meg a lábán ez a teória hiszen kezelés nélkül a többedik baba se maradt volna meg. Egyébként ha genetikai oka van ott lehetséges hogy fiúbaba egészséges lánybabát érinti a genetikai betegség és minden lánymagzat elhal minden fiú megmarad...

Nekem pm probléma állt a vetélések hátterében igy nálam nem áll meg a lábán ez a teória hiszen kezelés nélkül a többedik baba se maradt volna meg. Egyébként ha genetikai oka van ott lehetséges hogy fiúbaba egészséges lánybabát érinti a genetikai betegség és minden lánymagzat elhal minden fiú megmarad...
Sajnos én ezt nem állítanám ennyire biztosra. Barátnõm most vetél el sajnos negyedszerre. Teherbeesnie szinte mindig egybõl sikerül, de nem maradnak meg a babák!
Kedves második! Nekem ugyanez volt. Kiderült, nagyon alacsony a progi szintem. Most kaptam pótlást, remélem, így minden rendben lesz végig.
ha a veteles oka genetikai eredetu es a termeszetes kivalasztodas miatt megy el a baba akkor azt lehetett megfigyelni hogy a nok szervezete a kovetkezo terhessegnel "jobban akar teljesiteni" es ezert alltalaban hamarabb osszejon a baba...DE...ha nem varja meg valaki azt az eloirt 3-6 honapot mutet utan akkor statisztikailag nagyobb az esely egy ujabb vetelesre...
Progiszintet csak úgy kérésre csinál a doki? Vagy komolyabb indok kell, mint a kíváncsiság? És akinek alacsony a szintje, annak esetleg hõgörbén megmutatkozik? Nekem alig kúszik fel a cv fölé.
A harmadik korai vetélélsnél a hcg-vel együtt nézték. De lehet kérni, nála indokolt is szerintem.
10:04! Általában látszik a hõgörbén, de nekem semmi jele nem volt. Szépen felment, aztán leesett.
Nekem elsore sikerult teherbe esnem de sajnos 8 hetesen elment a baba. :( Masodszorra fel ev mulva sikerult(csak 1 honap varakozasi idod javasolt a doki mert spontan veteles volt, tehat 5 honap kellett hozza) es gondtalan terhessegem volt.

A bal alsó lábszáram már közel 2hónapja mindennap be van dagadva és nagyon fáj. Voltam vele orvosoknál és vizhajtót irtak. De ha terhes vagyok akkor nem szedhetem. Mmit tegyek? Okozhat bajt a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Nem értem... Miért ÍRTAK VÍZHAJTÓT, HA TERHES VAGY..? Illetve van olyan gyógyszer nyilván erre, amit babásan is lehet szedni-és kell is, a várandósság alatt amúgy is soka víz a testünkben, a beteg lábadra ez már így extra terhelést róna. Kinyomozta az orvosod, hogy milyen keringési oki lehetnek a lábad ödémájának?

Nem értem... Miért ÍRTAK VÍZHAJTÓT, HA TERHES VAGY..? Illetve van olyan gyógyszer nyilván erre, amit babásan is lehet szedni-és kell is, a várandósság alatt amúgy is soka víz a testünkben, a beteg lábadra ez már így extra terhelést róna. Kinyomozta az orvosod, hogy milyen keringési oki lehetnek a lábad ödémájának?
Bocs, nem akartam kiabálni, csak beragadt a caps lock.
Szia! Elõbb csinálj egy tesztet, hogy tényleg terhes vagy-e, utánna el tudod dönteni, hogy mi legyen a továbbiakban!Egyébként polcold magasabbra a lábadat, igy lejebb megy a dagadás!Ha nem vagy terhes, próbáld ki a mezeizsurlóteát, tökéletes a hatása és mellékhatása sincs!Jó egészséget!

Milyen természetes alapanyagú vitaminokat ajánlotok? Mikor látszik már ultrahangon a terhesség és a szívhang? 4-5 hetes vagyok, baj ha semmilyen tünetet nem érzek?

Legjobb válasz: Én nem szedek semmi vitamint,az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem,de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem,amikor voltam UH-on,ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama

Én nem szedek semmi vitamint, az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem, de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem, amikor voltam UH-on, ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama
Eloszor is gratula! Ha termeszetes alapu vitaminokban gondolkozol, akkor maradj a sok zoldsegnel es gyumolcsnel. En nem vagyok a terhesvitaminok hive, de ez abszolut szubjektiv velemeny. Tekintettel arra, hogy tel van, en max Hipp Natal-t innek a helyedben. A bananban egyebkent rengeteg olyan vitamin es asvanyi anyag van, amire most szukseged van. Nekem sem volt sok tunetem, de ami jelentkezett az a mellfeszules volt (az mondjuk mar a 4.hettol), de hanyinger, faradtsag csak a 7-8. het korul, es 12.hetre azok is elmultak.
FLP-s Aloe vera!! Én csak ezeket használtam terhesség alatt és most szoptatás alatt is. A terhesség már látszódhat akár 4-5 hetesen is, a szívhang kb 7 hetesen fog látszani. Nem baj, hogy nincs tüneted, nekem sem volt semmi:-)
Gratulálok! Ilyenkor még nem feltétlen kell tüneteket érezni, talán 1-2 héttel késõbb, de akkor sem biztos! 6-7.hét környékén már van szívhang!! Én az Elevitet szedtem. Terhesvitamin amúgy van bõven a patikákban, akiknek nem jön be az Elevit, mert túl "mû", azok a Hipp Natal-ra esküsznek.
nem bja semmit se érzel, én is gíy voltam ezzel....7 hetes kor körül lehet látni sínhangot áltban...van akinél késõbb. Aloe termékek jól, vitaminok is.Én elevitet szedtem, most femibiont.
Szia! Gratula a babához:D! Nekem 7 hetesen volt szivhang! Én az elevitet szedem már azota hogy kiderült babás vagyok! Jaa és mellé még szedek magne B6-ot! Boldog babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat . Mit jelent az FLP?
ja, az flp az valami forever living akarmi, aloe veras cuccok forgalmazoja talan :D

15*8mm es petezsák, benne szikhólyag bal oldali ovariumban corpus luteum A uh. Nő azt mondta embrió nem látható. Gratuláltak a terhességhez és 3 hét múlva kell visszamenni. Normális ez így? Ugye nincs semmi baj.

Legjobb válasz: szia.dehogy van...szikholyagbol lesz a baba:Dmax 2 hét és már a szivecskéjét is látni lehet,,gratulálok.a 3 hét pont jo.akkor már minden ott lesz ahol kell..vidd a párod.élvezni fogja.

szia.dehogy van...szikholyagbol lesz a baba:Dmax 2 hét és már a szivecskéjét is látni lehet, , gratulálok.a 3 hét pont jo.akkor már minden ott lesz ahol kell..vidd a párod.élvezni fogja.
Normális, csak még nagyon az elején vagy. 3 hét múlva már bizti fog látszani az embrió is. Most még csak a petezsák van. Vigyázz magadra, már most sem szabad semmi megerõltetõt csinálnod. Egyél sok gyümit, zöldséget és élvezd, hogy egy új élet van kibontakozóban! :o) Üdv. 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod. Tudod az is aggasztott hogy nincs semmi bajom egykis gyomorégésen túl.
az elsövel nekem sem volt.most meg ki vagyok készülve...:Dlégy boldog és pihenj sokat
Szia! És most hányadik héten vagy? Én két hete pénteken voltam, szintén csak petezsák 5+3 naposan, és jövõ héten szerdán kell visszamennem. Sok sikert, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 5hét+5 napos voltam. Ez volt múlt hét csütörtökön. De jó neked hogy már letelt és nem sokára mehetsz. Már én alig várom. Minden jót nektek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!