Találatok a következő kifejezésre: Nem baj, a kutyám a (109 db)

Nem szobatiszta a kutyám, bármit csinálok. Mi lehet a baj?

A kutya már 8 hónapos, 4-5 hónapja próbálom ránevelni. Próbálkoztam már mindennel. Ha kutyapelust rakok le neki, nem csinál rá, és azt darabokra szaggatja. Újságpapír ugyanez. Almot raktam le neki, nem megy rá, mintha nem is lenne lerakva. Befújtam odaszoktató spray-vel is, beleraktam pisijét/kakiját - semmi. Kihordom ?t egy nap 4-szer (ez az alap, ennél csak többször viszem ki), csinálja kint ahogyan kell, de éjszaka + a séták között mindig bekakil és pisil. Hiába szidom le érte, az sem zavarja. Jutalomfalattal is próbáltam, hogy ha kint csinálja kap érte dicséretet és falatkát. Mit lehetne még tenni?

Legjobb válasz: Hát nehéz ügy. Szerintem két oka lehet: vagy problémás a záróizomzata (kérdezz rá állatorvostól!), vagy egyszerûen buta hozzá. Tudom, ezt nem jó hallani, de sajnos nekem is volt olyan kutyám, amelyik még 9 év után is bevizelt, hosszabb idõ után pedig be is trottyantott a lakásba... pedig mindent megpróbáltunk mi is. Még azt tudom mondani, kérdezz rá kutyakiképzõtõl, hátha van valami jó ötlete.

Hát nehéz ügy. Szerintem két oka lehet: vagy problémás a záróizomzata (kérdezz rá állatorvostól!), vagy egyszerûen buta hozzá. Tudom, ezt nem jó hallani, de sajnos nekem is volt olyan kutyám, amelyik még 9 év után is bevizelt, hosszabb idõ után pedig be is trottyantott a lakásba... pedig mindent megpróbáltunk mi is. Még azt tudom mondani, kérdezz rá kutyakiképzõtõl, hátha van valami jó ötlete.
Türelem! Így szokott ez menni. Van olyan kutya, akinél egyszerû a folyamat, a másiknál meg úgy érezni, hogy sosem lesz vége. Viszont szerintem bent ne próbáld sehova szoktatni. Csak kint lehessen pisi/kaki. Különben összezavarodik. Minden evés, alvás, játék után rögtön szaladj vele kifelé, aztán ha kint elvégzi, úgy dícsérd meg, mintha épp lediplomázott volna. Ujjongj meg ilyenek. Ha látod, hogy szaglászik bent, akkor is rohanj vele. Ha már jól megy, és odamegy az ajtóhoz ha kell neki, és tudod, hogy kicsit bírja még, csinálj úgy, mintha nem vennéd észre, aztán ha elkezd nyüszíteni/ugatni/ajtót kaparni, rögtön vidd ki. Ha bent csinálja, szólj rá hogy "nem", vagy hogy "fuj", és ha már elvégezte, akkor is rögtön vidd le.
Szerintem kevés a napi 4 séta a szobatisztaságra szoktatáshoz. Én 2 óránként hordtam le a kutyámat, kb. egy - másfél hónap alatt teljesen szobatiszta lett, onnantól fokozatosan csökkentettem a séták számát. Most 1 éves és már csak napi 3szor sétálunk. Soha nem csinál be.
ahoz, h rászoktasd nem kis idõ. én minden órába vittem a kutyám hisz a kölyköknek gyakran kell wc-niük. ajánlom a jóval többszöri sétát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket, megpróbálok továbbra is mindent :) Tegnap annyit vittem ki sétálni, hogy szinte egész nap kint voltunk. Végezte is a dolgát rendesen, ahogyan kell. Este 6kor adtam neki vacsit, kivittem egybõl, majd 8kor és 10kor is. De ugyanúgy bepisilt/kakilt, mire reggel 6kor kivittem volna.. :(

Nem baj ha rászólok a kutyámra, amikor éppen az ágyát próbálja megdugni?

Mostanában minden este kicibálja a kutyaágyat a nappali közepére és megpróbálja megdugni. Én pedig leszidom érte, mivel közben rángatja meg harapja is, nem akarom, hogy tönkretegye, nemrég vettük és nem volt olcsó. Ett?l ugye semmilyen lelki sérülése nem lesz? 9 hónapos westie kan amúgy, hamarosan ivartalanítva lesz, akkor ugye elmúlik ez a dolog?

Legjobb válasz: a kutyust nevelni kéne, tanítani, szocializálni, KUTYAként foglalkozni vele! HA szükségleteinek megfelelõen törõdsz vele nem lesz baja tõle! Nem normális az ilyen fokú frusztráció, amibõl fakad ez a viselkedés! Az ivartalanítás részben segíthet (több hónap amíg a hormonok kiürülnek a szervezetébõl) de önmagában nem megoldás! Én a kutya miatt aggódom inkább mert ha továbbra sem nevelitek következetesen csak elkényesztetitek, akkor egy agresszív idegroncs lesz hamarosan!

a kutyust nevelni kéne, tanítani, szocializálni, KUTYAként foglalkozni vele! HA szükségleteinek megfelelõen törõdsz vele nem lesz baja tõle! Nem normális az ilyen fokú frusztráció, amibõl fakad ez a viselkedés! Az ivartalanítás részben segíthet (több hónap amíg a hormonok kiürülnek a szervezetébõl) de önmagában nem megoldás! Én a kutya miatt aggódom inkább mert ha továbbra sem nevelitek következetesen csak elkényesztetitek, akkor egy agresszív idegroncs lesz hamarosan!
nincs titok csak pszichológia és õszinteség(legalábbis részemrõl) :)
Nem baj, jól teszed, szólj rá. Most kell megtanítani neki, hogy mit tehet és mit nem, mert késõbb megörültök töle. Az ivartalanitás javitani fog a helyzeten, de nevelni is kell.
A kutyád dominálja az ágyát, amit azonnal TILTANI kell. Megfogod a grabancát, és arrébb rakod. Egyáltalán nem baj, hogy rászólsz.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ "médium" válaszoló! Áruld már el a titkot, hogy hogy tudtak mindössze ennyibõl megállapítani, hogy el van kényeztetve a kutya? Nem kéne ennyit fantáziálni. A többieknek köszönöm, akkor továbbra is le fogom szidni érte. Mondjuk a tegnapelõtti leszidás óta már nem is csinálta. Egyébként õ a negyedik kutyám, de még egyik se csinált ilyet eddig. Meg egyik sem volt ennyire makacs, de hát terrier... :D
"Nem baj ha rászólok a kutyámra, amikor éppen az ágyát próbálja megdugni?...hamarosan ivartalanítva lesz, akkor ugye elmúlik ez a dolog?...nem akarom, hogy tönkretegye, nemrég vettük és nem volt olcsó...Egyébként õ a negyedik kutyám, de még egyik se csinált ilyet eddig. Meg egyik sem volt ennyire makacs, de hát terrier..." ...nem kéne ennyit fantáziálni Kedves kérdezõ és nem is lenne ennyi problémád:) ))

Miért baj, ha valaki nem szereti a kutyákat?

A pár nappal ezel?tti kérdés ihlette ezt. Annak a lánynak tényleg szörny? volt a stílusa és hazudozott, szóval részben megértem, amiért így lehordtátok.

Legjobb válasz: Nem baj. Én például nem szeretem az ezerlábúakat,de nem is megyek az ezerlábúak (csak a hasamra ütöttem) témakörbe provokálni a jónépet unalmamban. Szerintem a szóban forgó témánál a kérdezõ bicskanyitogató stílusa és mérhetetlen ostobasága váltotta ki az indulatokat.

Nem baj. Én például nem szeretem az ezerlábúakat, de nem is megyek az ezerlábúak (csak a hasamra ütöttem) témakörbe provokálni a jónépet unalmamban. Szerintem a szóban forgó témánál a kérdezõ bicskanyitogató stílusa és mérhetetlen ostobasága váltotta ki az indulatokat.
Egyébként félreértés ne essék, annak ellenére, hogy nem szeretem a kutyák nagy részét, múltkor is egy spicc keveréket bevittem az állatkórházba. Elõttem ütötték el, senki nem segített. Bevittem, megvártam jól van-e, aztán jöttem haza. De nem tartanám meg, sõt a lakásba sem vinném be. De kötelességemnek érzem, hogy segítsek.
Én sem szeretem a kutyákat, csak pár fajtát. Német dog, argentin dog, boxer, és ezek a nagyobb testû kutyák bejönnek, de a nagy részüket nem szeretem. Nem kívánom a halálukat, isten ments, de a közelemben nem bírom elviselni, idegesítenek, zavarnak. Ellenben a macskákat nagyon bírom, mindet. Szerintem ez olyan dolog, hogy a sajátját mindenki szereti, de a másét nem mindig. Én ettõl nem érzem magam rossznak, de ha valaki szemében az vagyok, azt is leszarom.
Én se értem, hogy mi a baj, ha valaki nem szereti a kutyákat, én se szeretem õket.Én nyuszi és vadászgörény párti vagyok.Szerintem, aki csak, azért kívánja valakinek a halálát, mert nem szeret 1 állatot, amit õ igen az egyrészt nem normális+teljesen bele van b*zulva az állatba
A kérdező hozzászólása: Amúgy félreértés ne essék, én bírom a kutyákat, bár nekem sajnos nincs, panel-átok.. :(
A kérdező hozzászólása: Annál a kérdésnél nagyon sokan írtak ilyesmiket. Különben nekem is van nyuszim, most kívánjam más halálát, mert egyesek meg a nyúlpörköltet imádják?
Nem baj, ha valaki nem szereti az állatokat, de attól még ne bántsa õket. Én pl. félek a pókoktól, mégsem ölöm meg õket, hanem megfogom õket egy kis dobozkába vagy üvegbe és kirakom õket az udvarra. Attól még, hogy nem a kedvencem, még élheti a saját kis életét tovább.
Nincs azzal baj, ha valaki nem szereti a kutyákat. A kérdezõ stílusával, személyével volt ott a baj, nem azzal, hogy nem szereti a kutyákat, az elején mindenki normálisan válaszolt neki, aztán elkezdett össze-vissza hazudozni és elküldött õ is mindenkit a fenébe, ez mellé a végén beszúrta, hogy kamu kérdés volt. Ettõl függetlenül én soha nem kívánnám más ember halálát, de azt azért szögezzük le, hogy a többiek nem azért kívánták, mert a kérdezõ nem szereti a kutyákat.
Be tudnátok linkelni a szóban forgó kérdést? Köszönöm! Egyébként én sem tartom "baj"-nak, ha vki nem szereti a kutyákat, csak a nézetét ne akarja rám erõltetni :) És ne bántson meg engem verbálisan, vagy a kutyámat fizikailag! Elõfordult már, hogy pusztán indulatból, gyûlöletbõl szóltak be, hogy miért kell buszon kutyát szállítani, holott póráz-szájkosár volt és a kutya nem volt útban. Ugyanez utcán, mikor a kutya láb mellett jött, bár szabadon. Én a pókokat, bogarakat, kígyókat rühellem...a csótányoktól, cserebogaraktól egyenesen rosszul vagyok...de nem magyarázok azoknak, akik szeretik õket :D


Baj ha nem tüzelt a kutya?

2 hónapja lett 1 éves

Legjobb válasz: Háát... én a helyedben elvinném dokihoz, biztos, ami biztos!

Háát... én a helyedben elvinném dokihoz, biztos, ami biztos!
Vidd el ivartalanítani, mielõtt még tüzelni fog...
2 tüzelésen is túl van ilyen korban egy átlagos kutya, úgyhogy érdemes megnézetni dokival.
Tüzelés elõtt én tuti nem ivartalaníttatnék, de hát kinek hogy... :/
az én kutyám 24 hónaposan tüzelt elsõ alkalommal, semmi baja nem volt, mondjuk alapból évente egyszer tüzel csak. Ha nem akarsz vele tenyészteni tényleg megéri ivartalanítani de nem hinném, hogy ez bajra utal
az én kutyám 19 hónaposan tüzelt elõször :-)
Ha nagy testû a kutya akkor akár 2 éves koráig is elhúzódhat.Kistestûeknél már kb tüzelnie kellett volna, de még pár hónapja akkor is van. Mellesleg valóban az ivartalanítás lenne a legjobb, még az elsõ tüzelés elõtt.
Az enyém 14 hónaposan tüzelt elõször. Lehet a tied majd csak idén õsszel fog, amikor bejön az idõváltozás és sokan elkezdenek tüzelni.

Két hete megharapott a kutyám a bal lábamon. Nem vérzett nagyon, le lett fertőtlenítve. Származhat ebből valami bajom?

Legjobb válasz: Két hét alatt kiderült volna. Ha oltva van, semmi gond. Kissé nehezen gyógyulnak az ilyen sebek.

Két hét alatt kiderült volna. Ha oltva van, semmi gond. Kissé nehezen gyógyulnak az ilyen sebek.
egy tetanusz nem ártana. azért az nem általános, h valakit a saját kutyája harapjon meg. hogy történt?
Ha be van oltva a kutyád és ha szépen gyógyul a seb, akkor véleményem szerint nem lesz semmi bajod. Ha nincs beoltva, irány a doki és kapsz tetanus oltást!
legalább tetanuszt kaptál? vagy egyáltalán nem mentél orvoshoz? ha nem gennyesedett be és veszettség ellen oltott a kutya, akkor nem hinném, hogy túl sok bajod lehetne, de harapott sebekkel mindig orvoshoz kell menni!
A kérdező hozzászólása: Nem kaptam tetanus oltást! Egyébként egy kistesû, szobakutyáról van szó!
ha 2 hete volt, most már kb mindegy is. ha a kutya oltva van. a sebeid szépen gyógyulnak, akkor minden oké. ne legyen legközelebb, de ha mégis, akkor mutasd meg egy sebésznek és kérj tetanust.
Az már kiderült volna régen. õt már aznap este kiderült volna. Vagy minimum másnapra. AMúgy ha a kutya be van veszettség ellen oltva akkor nem származhat komolyabb bajod. ha le van fertõtlenítve akkor meg pláne.
Engem pont ma harapott meg a kozmetikában egy idegileg roncs kutya. Megkérdeztem a gazdit, h EZER százalék, h be van-e oltva, azt mondta h ha kell ideadja nekem az oltási könyvet is. Így nem mentem a dokihoz. Bár ha holnapra akár csak hõemelkedésem van, akkor tuti h elrobogok. Amikor megharapott, akkor azonnal szorítottam h follyon a vér és nyomtam rá töményen a betadine-t. Ha így, két hét után még jól vagy, akkor nem fog elvinni a veszettség.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, kicsit megnyugodtam!

Baj hogy nem ugat a kutyám?

Van egy husky kutyám és nagyon ritkán ugat. Szinte soha. Csak akkor ugat, ha valami idegen tárgyat (saját részér?l) észrevesz. Ez baj, hogy nem ugat vagy egy husky sem ugat?

Legjobb válasz: A huskyk nem ugatósak.

A huskyk nem ugatósak.
Szia! Örülj neki. :D A mi pulink órákat képes ugatni még azon is, ha a szomszéd az udvarukon tüsszent egyet, arról nem is beszélve, ha valaki elmegy elõttünk a járdán. :)

Szeretnék néha konzervet keverni a kutyámnak a tápba, melyik a legjobb? Nem baj ha nagyon drága!

Real Naturre gondoltam, az összetevõk:

Legjobb válasz: az nagyon jó, az enyémek a Heringesért meg vannak vadulva, sõt a kacsásban is egész szivdarabok vannak.

az nagyon jó, az enyémek a Heringesért meg vannak vadulva, sõt a kacsásban is egész szivdarabok vannak.
Ennél a Landfleisch és az Animonda Gran Carno is sokkal jobb.
ilyen jó tápokat miért rontasz el konzervvel? máshogy nem eszi meg a kutya?
Es ha foznel neki daralt marhahust es par kanallal mindig kevernel a tapjahoz? En igy szoktam, Acanaval etetem es neha fott tojassargajat keverek a taphoz, neha aprora vagott csirkemajat, vagy marhahust. Olvastam valahol, hogy az szepen kiizmositja a kutyat, nincs is vele baj, gyonyoru lett, pedig nagyon nyurga volt kb 11 honapos koraig.

Nem eszik, nem nő a kutya mi baj lehet?

Egyik haveromnak van egy féléves staffi kutyája és nem akar enni, nem n?. Többet nem tudok róla mi baja lehet?

Legjobb válasz: Ha annyi ideje nem eszik, hogy már látványosan megállt a növekedésben, akkor minden bizonnyal éhen halt, úgyhogy némileg sántít ez a sztori. Étvágytalansággal vigye állatorvoshoz, a méretével meg a tenyésztõt csesztesse.

Ha annyi ideje nem eszik, hogy már látványosan megállt a növekedésben, akkor minden bizonnyal éhen halt, úgyhogy némileg sántít ez a sztori. Étvágytalansággal vigye állatorvoshoz, a méretével meg a tenyésztõt csesztesse.
Döglött
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy mióta nem eszik, mostanában nem eszik rendesen. nem is nõ neki korához képest kicsi.
Megvizsgálja egy állatorvos és megmondja mi lehet a baja. Próbáltátok már?
A kérdező hozzászólása: nem az enyém úgy hogy mi nem tudjuk meg probálni ha erre értetted :) A apum haverjáé a kutya õ írta neki hogy mi baja a kutyának.... Azt nem tudom hogy kivizsgáltatták e már mert már 3-hete elköltöztek de ha minden igaz akkor ma haza jönnek és megkérdezzük. Csak ugye sajnálom szegény kiskutyust. Nem tudom mi lehet a baja apunak csak annyit mondtak hogy, nem eszik rendszeresen és hogy azóta mióta utoljára láttuk, nem nõtt semmit.
A kérdező hozzászólása: most néztem és azt írta hogy össze van zuhanva csak a hasa nagy. és hogy nem nõtt semmit. és nem is eszik úgy. Úgy hogy nem értem fõleg ha nem eszik akkor hogy lehet akkora hasa?
Lehet, hogy férges, az megmagyarázza a nagy hasát. Ha mostanában költöztek el akkor lehet a környezetváltozás miatt is. Az hogy nem növekszik, nem feltétlen veszélyes, mert ebbe a korba a mienk sem nõtt. Váltakozva nõ, növekszik, hízik, és így tovább. Lehet, hogy pont a hízási fázisban lenne, csak nem tudja hasznosítani a táplálékot. Ez lehet férgesség, vagy egyébb más. 8 hónapos koráig hirtelen fog megnyúlni, egyszerre nõ mindene. De az állatorvos volna a legjobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: köszi majd megmondom nekik hogy vigyék el a dokihoz.

A kutyám a klikker hangjára 98%-ban leül, ez nem baj?

Ma kezdtem az 5 hónapos beagle szukámat szoktatni a klikkerhez.

Legjobb válasz: Ez csak a kondicionálás. Próbálj meg nem rákészülten klikkelni, amikor nem számít rá. Itt a lényeg, hogy összekösse, hogy klikk után kaja jön. Nem gond, hogy leül - mivel a késõbbiekben úgyse ez lesz vele a feladat. Amikor az elsõ feladatot tanuljátok majd klikkerrel elõször valószínû, hogy az üléssel fog próbálkozni, és akkor arra majd nem klikkelsz, csak a helyes viselkedésre. Aztán nagyon gyorsan rájön, hogy csak bizonyos viselkedést jutalmazod klikkel, és akkor azt fogja csinálni. Most a kondicionálási szakaszban szinte mindegy mit csinál. Sokan arra klikkelnek ilyenkor ha felveszi a szemkontaktust.

Ez csak a kondicionálás. Próbálj meg nem rákészülten klikkelni, amikor nem számít rá. Itt a lényeg, hogy összekösse, hogy klikk után kaja jön. Nem gond, hogy leül - mivel a késõbbiekben úgyse ez lesz vele a feladat. Amikor az elsõ feladatot tanuljátok majd klikkerrel elõször valószínû, hogy az üléssel fog próbálkozni, és akkor arra majd nem klikkelsz, csak a helyes viselkedésre. Aztán nagyon gyorsan rájön, hogy csak bizonyos viselkedést jutalmazod klikkel, és akkor azt fogja csinálni. Most a kondicionálási szakaszban szinte mindegy mit csinál. Sokan arra klikkelnek ilyenkor ha felveszi a szemkontaktust.
ha csak akkor kapja a jutifalatot, mikor leült, akkor csak az fog megragadni benne. amúgy egy idõ után a klikkerhez parancsszót szoktak társítani , majd elhagyni a klikkert, legalább nekem így mondták. és ha már csak a szóra leül akkor jöhet szerintem a marad, fekszik, ugat, fordul stb...
baj, mégpedig azért mert a klikk egy megerõsítés kell hogy legyen, nem kapcsolódhat parancshoz. Ha a hangjára leül, akkor valamit nem jól tanítottál neki. Valószínûleg túl sokat gyakoroltad egymás után az ültetést ezért a ezzel paranccsal azonosította a klikkelést. Ez olyan mint mikor jutit mutatsz a kutyának és rögtön leül. A gyakorlatokat váltogasd hogy rájöjjön a parancsra kell figyelnie mert a jutalom a teljesítésért jár nem csak az ülésért. háromnál többször ne ismételd ugyanazt a gyakorlatot..keverj bele fektetést, helyben maradást, állítást vegyesen. A parancsot csak akkor add ki ha megvan a szemkontaktus.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi mindenkinek a választ! Az utolsónak üzenem, hogy parancsokkal vegyíteni még el sem kezdtem, csak a klikk+falat, hogy összekapcsolja a hangot a finomsággal.

Nem baj ha a kutyám diót eszik?

Lehet kicsit fura, de nagyon szerti. És nem lesz baja hogyha adok neki egy pár szemet?

Legjobb válasz: dehogyis, egyáltalán nem baj, nincs ezzel egyedül a kutyád, az enyém és az egyik ismerõs kutya is imádja. ja és nem kell neki feltörni, fel tudja magának törni, az enyém is így csinálja :]

dehogyis, egyáltalán nem baj, nincs ezzel egyedül a kutyád, az enyém és az egyik ismerõs kutya is imádja. ja és nem kell neki feltörni, fel tudja magának törni, az enyém is így csinálja :]
Szerintem sem baj, az én kutyáim ahogy potyog a fáról, úgy ropogtatják, imádják.
Az én kutyáim (border colie-k) is szeretik. Én nem veszem észre hogy bármi bajuk lenne tõle.
Nem baj. Nálunk a kertben van egy nagy diófa. Ilyenkor mikor potyog a dió, a kutyák mindig szinte az összeset fölették. Nekünk alig jutott már. :) Több kiló diót megettek és egyiknek sem lett semmi baja. Egyedül azt utáltam, mikor a kutya hátulról a fa alól mindig fölhordta a teraszra a diót. Ott megtörte, megette, a héját meg persze ott hagyta a bejárati ajtó elõtt. Mindig söpörhettem le naponta többször.
A miénk is eszi. Ezenkívül még eszi az almát, körtét, szilvát, barackot, füvet, meg mindtent. Semmi baja nincs tõle, sõt aztmondta az állatorvos, hogy a korához képest nagyon jól néz ki.:D
Nem baj ha adsz neki diót viszont mindenképpen szedd szét neki mert ha sokat eszik héjastól bedagad az ínye .Az enyém neki is be volt. lehet hogy megsértette.nagyon cuki volt viszont rossz volt látni hogy fájt neki.Alig tudott enni úgy hogy vigyázz mennnyit eszik belõle .
Nem baj, hiszen az olvajos magvak(dió, mandula, mogyoró) jót tesznek a beleknek, s a szõrük is fényesebb lesz. Az Én kutyáim is nagyon szeretik a diót, megtörik maguknak, de tényleg oda kell figyelni, hogy az ínyüket ne sértsék fel, ezért , ha látod, vagy éppen ottvagy, elég ha rálépsz és majd õ kiszedi magának a dióbelet.
Nem baj, nekem is van 2 kutyám, és a diót ami leesik megeszik nincs tõle semmi bajuk.=D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igazából arról én is sejtettem hogy nem lesz baja, csak azt nem tudtam hogyha sokat eszik akkor sem? De már megtudtam a választ köszi mindenkinek! Sziasztok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!