Találatok a következő kifejezésre: Nem baj, ülő (53 db)

Nem baj, hogy sokat ül?

A 7 hónapos kisfiam egyedül még nem tud felülni, de segítséggel felhúzza magát. Csak ülni szeret, ha leteszem háttal vagy hasra,akkor legtöbbször ordít. Lehet már egy ilyen id?s babát sokáig ültetni?

Legjobb válasz: Nah akkor ezek szerint én is nagyeszû vagyok! Az én kislányom is sokat ül, most lesz 6 hónapos és kb 4 hónapos kora óta nem maradt fekve! Ha hasra, vagy hátra raktam, nem játszott, csak ordított...Ezért én nagyeszû felültettem és így nagyon jól érzi magát! Szerintem nem baj, ha sokat ül egy 7 hónapos!

Nah akkor ezek szerint én is nagyeszû vagyok! Az én kislányom is sokat ül, most lesz 6 hónapos és kb 4 hónapos kora óta nem maradt fekve! Ha hasra, vagy hátra raktam, nem játszott, csak ordított...Ezért én nagyeszû felültettem és így nagyon jól érzi magát! Szerintem nem baj, ha sokat ül egy 7 hónapos!
Oh, persze.Valaki a nagy eszûek...már 4-5hósan ültetik :((
Szió! Az én lányom is 7 hónapos. 5 hónapos koráig még félülõ helyzetben sem hagytam, mert azt mondták, hogy nem szabad. Akkor kezdtem el ültetni, amikor betöltötte az 5. hónapját, és akkor is hetekig csak félig ültettem, nehogy terheljem a gerincét. Most már magától ül fel (gondolom azért, mert soha nem tettem le ültetve) és nagyon sokat ül, amit persze nagyon élvez, mert új megvilágításba kerültek a dolgok. Semmi baja nem lesz, ha sokat ül. Többen is mondták, hogy a féléves tanácsadáson eleve a dokik kérdezik, hogy tud-e már ülni a baba. Zita
képzeld el ha neked hónapokig csak fekve a plafont kellene bámulni, milyen érzés lenne?ha ültetve akar lenni, tedd hordozható, becsatolható babaszékbe.
A lányom 6 és fél hónapos. Kb. 1 hete kezdte (elõtte is ülni szeretett volna, de nem igazán akartam), felültettem és 20 percig eljátszott ülve, segítség nélkül. 4 napja képes akár 1 órát is ülni, anélkül, hogy körbepárnáznám v. tartanom kellene. Már nem akar feküdni. A védõnõnk is mondta, hogy nagyon erõs... Mostmár játszhat így is. Ha meg gebednék sem tudnám fektetni, v. a zárosztályon kötnék ki annyira ordít. Üljön, egyenesen tartja a hátát, nem dülöngél, ha elõrehajol egy játékért már vissza tudja húzni magát...azt hiszem ezt már stabilnak számít. Azt mondják, ha már stabilan ül-akkor lehet ültetni.

Nem baj hogy még nem ül fel magától a 8 hónapos lányom?

Legjobb válasz: Nem baj. Az én lányom 10 hónaposan ült fel elõször. Most 2,5 éves, semmi baja.

Nem baj. Az én lányom 10 hónaposan ült fel elõször. Most 2, 5 éves, semmi baja.
Ha más mozgásban aktív, akkor nem baj.
A kérdező hozzászólása: Forogni tud, meg néha-néha hátrafelé ill.körbe-körbe kúszik.Ennyi....elég ez?
Ne aggódj, ez teljesen rendben van! Az én fiam sem csinált 8 hónaposan semmi mást, aztán 8, 5 hónaposan felült, rá két napra elkezdett mászni, 3 hét múlva felállt. Ma 10 hónapos és kapaszkodva lépeget a kanapé mellett. Én is aggódtam, hogy nem csinálja ezeket a dolgokat és ha valaki ezt mondja, hogy ilyen hirtelen ekkora mozgásfejlõdés következik be, háát nem hittem volna el!! Szóval nyugi, pár hét és futhatsz utána! :)
bocs az offért, de akkor az én fiam sincs lemaradva.ez megnyugtatott.
Kislányom 8.5 hónapos. A napokban kezdett el mászni, és felülni, elõtte õ is csak forgott, és pörgött a hasán. Egyik napról a másikra kezdte el csinálni. Ne aggódj.
OFF: akkor én is megnyugodtam. A kislányom 8, 5 hónapos, igaz 7 hónaposan magától ül, de nem csinál szinte semmi mást, csak elnyúlkál a játékaiért. Kúszni csak körbe és hátra kúszik, azt iis néha és nem mászik még. Én azért aggódom, mert nem kúszik elõre, "csak ücsörög" már másfél hónapja.
Az enyém 9, 5 hónaposan ült fel, ilyen idõsen csak kúszni tudott meg forogni. Már 17 hónapos, semmi gond nincs vele azon kívül, hogy szaladnom kell utána.

Hét hós baba nem baj, ha nem ül stabilan? Hónaljánál fogva tartom, mert még nem tudja megtartani magát.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)

Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)
A kérdező hozzászólása: De meg sem próbálja. Egyáltalán nem tartja magát. Aggódjak?
Az aggódásra látatlanban nem igazán lehet válaszolni. Az igaz, hogy egyes babák mozgás fejlõdése eltérõ lehet, illetve az elsajátított mozgások sorrendje is eltérõ is lehet. Attól is függ a dolog, hogy csak az ülés hiányzik-e egyelõre, de forog, próbál kúszni, mászni. Ha az megnyugtat akkor nem árt ha megnézi egy szakember.
Mi is majdnem 8 hósan nem tudunk ülni, ill a babám:-).Nem is kísérletezek majd õ maga eléri ezt is szép lassan, ne aggódj nincs baj biztosan.
9 hónapos múlt a kisfiam és még csak pár pillanatra tartja meg magát - ezért nem is erõltetjük az ülést!
Ne aggódj, még nem kell megtartania magát :) Én 7 hósom sem tud felülni, ülni, de nem is kell még ennyi idõsen feltétlenül.
az én 10 hónaposom sem ül még egyedül. ne aggódj, võven van még ideje rá!
Ha a hónaljánál fogva tartod, akkor nem ül stabilan. Ha magától ülne fel mindenféle segítség nélkül és magától ülne stabilan, akkor nem lenne baj 7 hósan már :)
Bocsi, 1. vagyok. Félreolvastam: nem ül helyett megült olvastam, ezért lett értelmetlen a válaszom :X


Ugye már nem baj ha sokat ül?

7 hónapos múlt a kislányom és már 5-10 perceket is képes ülni egyfolytában, de a végén mindig eld?l. A játékait is fel tudja venni maga mell?l, tehát már egyensúlyoz. Ugye ilyenkor már nem árt ha ültetem? De magától még nem tud felülni.

Legjobb válasz: Az én babám is stabilan üldögél, de pont tegnap mondta a védõnõ, hogy nem szabad sokáig ültetni, csak ha már magától ül fel, mert még nem bírja a gerince. Amikor mászik, akkor alakul ki a megfelelõ görbülete, és ha ez megvan, akkor ül fel magától. Van baba, amelyiknek másznia sem kell hozzá, de mindenképp fel kell tudjon ülni egyedül. Én azóta nem ültetem a törpét:)

Az én babám is stabilan üldögél, de pont tegnap mondta a védõnõ, hogy nem szabad sokáig ültetni, csak ha már magától ül fel, mert még nem bírja a gerince. Amikor mászik, akkor alakul ki a megfelelõ görbülete, és ha ez megvan, akkor ül fel magától. Van baba, amelyiknek másznia sem kell hozzá, de mindenképp fel kell tudjon ülni egyedül. Én azóta nem ültetem a törpét:)
Nekem is 7 hónapos lányom van, és egyedül szépen üldögél, játszik, de magától még nem tud felülni. Viszont nem tudtam, hogy így nem szabad, és mostanában elég sokat ült. Akkor rosszul teszem ha ültetem? Fekve egy idõ után sír.
Én is azt hittem, ah egyenes a háta és tud egyensúlyozni akkor szabad, mondom, tegnap a védõnõ közölte, hogy semmiképpen ne csináljam, mert árt a gerincének. Szóval nem csinálom, inkább hagyom forgolódni, meg kúszni, és nem ültetem. Pedig olyan husi, ahogy ülve játszik, de ha árt az egészségének, akkor nem csinálom! Elsõ
A kérdező hozzászólása: De kár, mert úgy örül szegénykém mikor ülhet. Ha fekszik állandoan hisztizik már játszani sem akar igy csak ha felültetem. De akkor mi van a babakocsival? Abba sem ülhet?

Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?

kúszni kúszik kb.3 hete

Legjobb válasz: Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)

Semmi gond! Ugyanennyi idõs babám és már én is tûkön ülve vártam, hogy mikor történik már valami. Majdnem két hónapja "kutyázik", de azon kívül Õ csak hátrafelé kúszott, egészen a mai napig. Ma észrevett valamit, amit minden áron meg akart szerezni (a valami eddig is ott volt, csak épp mostanáig nem keltette fel a figyelmét) és érdekes módon rögtön tudott mászni, teljesen magabiztosan! Fél órával késõbb elhülve vettem észre, hogy ül, azelõtt õ is csak úgy ült fel hasizomból, ahogy a tiéd. Szóval semmi vész, egyszercsak úgy gondolják és akkor csinálnak mindent, de ha még egy hónap múlva csinálja csak akkor sincs semmi probléma!
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni. A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsõn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le. Épp tegnap volt itt a védõnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)
Kislányom 9 hós, szépen forog, kúszik , feltérdel, de nem mászik négykézláb és magától nem ül fel, bár kicsit meg tud ülni, de egyáltalán nem stabilan. A védõnõ szerint tökéletesen fejlõdik, semmit sem szabad siettetni. Ja, és azt is mondta, minél tovább marad föld közelben, annál jobb, ráér még a nagyobb dolgokkal.
Egyáltalán nem kell még ezeket a dolgokat csinálnia. Az én 10 hónaposom sem mászik még és csak 1 hónapja ül fel. Persze vannak szuper babák, akik már 6 hónaposan felállnak, de azért ilyenkor még az is nagy teljesítmény ha támaszték nélkül ül. Az enyém ezt is csak 8 hónaposan csinálta. Nem kellaggódni, inkább nézz utána, hogy mit mikor csinálnak a babák. És akkor nem fogsz feleslegesen aggódni.
Az én fiam 8, 5 hónapos, és még õ sem mászik, és nem hogy egyedül nem ül fel, ha esetleg én próbálnám ültetni, akkor is eldõl... Szerintem nincs semmi baja a babádnak. Legalábbis a mi védõnõnk szerint az én fiam teljesen jól fejlõdik!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelõre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, késõbb a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra. Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, elõbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetbõl teszi le magát vagy négykézláb helyzetbõl löki hátra magát. Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnõttnek, de egy baba nem így csinálja. Szerintem is jól fejlõdik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond! 1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt. Viszont még nem áll egyedül és ebbõl kifolyólag nem is jár még. A nagy fiam 4 éves, õ már 6, 5 hósan felült, felállt, mászott, 10, 5 hónaposan elindult. Szóval nagyon eltérõen fejlõdnek a gyerekek :)
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related Nagyon jó mozgásfejlesztõ videó.
20:45-ös vagyok, ezt a cikket ma kaptam http://www.kismamablog.hu/babazas/mozgasfejlodes/a-csecsemo-..
nem hiszem hogy gond lenne, fõled ha már kuszik, az is nehéz mozdulat.Ha aggódsz, vidd el egy gyógytornászhoz, õ megnézi az izmait, kötöttek e vagy nem, igy legalább megnyugszol.De a babák nem egyformán fejlõdnek, ne aggódj.
Kislányom 12 hónapos 1 hete ült fel magától, most kezd el mászni próbálni több kevesebb sikerrel. Nincs semmi szervi baja/neurológus mondta/.
Lassan 7 hónapos a lányom, nem forog egyik irányba sem, nem kúszik, viszont szépen ül. Gyerekorvos elküldött gyógytornára, mivel kéne már forogni. Gyógytornász azt mondta, kicsit hypotóniás, de semmi komoly baj nincs. Mutatott gyakorlatokat, azt itthon csináljuk, hetente megnézi és kész. Azt mondta vannak mászós és vannak ülõs babák. A miénk is fog mindent csinálni, csak késõbb. Szerintem Te se aggódj. Nincs semmi gond.
az történik, hogy siettetnéd a dolgokat, nyugi, semmirõl sincs lekésve.
Tényleg ne aggódj, az én lányom sem mászott és nem is ült fel egyedül ennyi idõsen. 10, 5 hósan kezdett el mászni és 8 hós kora után ült fel önállóan. Majd csinálja elõbb utóbb van még ideje bõven.
Jézusom.... Ez a kérdés magyarul van?
az nem tojó hanem kotlós
Sasold õket.
Nem. Ez turbékul.
LOL LOL

Nem baj, hogy így ül?

8 hónapos kisfiam 2 hete próbálkozik az üléssel. Felül, (hasból) de nem ül meg magától, az egyik kezén mindig támaszkodik. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Persze hogy nem baj, még nem tudna támasz nélkül ülni. Nagyon ügyes, ha felül egyedül! :)))

Persze hogy nem baj, még nem tudna támasz nélkül ülni. Nagyon ügyes, ha felül egyedül! :) ))
Az én kisfiam is hasból tanult meg felülni, 6 hós korától ezt gyakorolta és nagyjából 8-9 hónapos volt, amikor simán ment már a felülés. Mindig utált hason lenni, így õ késõbb kezdett el kúszni-mászni, viszont 10 hónaposan már ment. Nagyon büszke vagyok rá, legyél te is az :)
Az én kisfiam 6és fél hónaposan csinálta ezt, és egy hónapra rá ült fel "rendesen". Pont láttam ahogy ülõbe húzta magát, sosem felejtem el :) Különben én is ezen paráztam anno :) )
Lánykám ugyanezt csinálja :) Õ 7, 5 fél hónapos :) Én ennek csak örülök, hisz mindenki azt mondja hogy majd mászásból lesz ülés :) Õ még csak hátra felé kúszik-csúszik! Én büszke vagyok legyél te is! Kis Ügyeskék!
A kérdező hozzászólása: És ebbõl vajon mikor lesz "rendes" ülés? Mikor már nem támaszkodik?

Nem baj, ha ülő helyzetben többet érzem a mozgást?

Tegap léptem a 21. hétbe. Kb. 2 hete érzem hogy mocorog, de az utóbbi pár napban kevesebbet, és inkább ülve érzem. Ez a fekvése miatt lehet? Nem is olyan intenzív, mint az els? pár napban.

Legjobb válasz: Ha minden nap érzed egy picit a mozgását, akkor biztos nincs baj. Nálunk is elõfordul, hogy némely napokon nagyon aktív, néha meg kevesebbet mozog. Hamarosan egyre többet fogod érezni õt! 31 hetes kismami

Ha minden nap érzed egy picit a mozgását, akkor biztos nincs baj. Nálunk is elõfordul, hogy némely napokon nagyon aktív, néha meg kevesebbet mozog. Hamarosan egyre többet fogod érezni õt! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a villámgyors választ! Boldog napokat!
Nincs semmi baj, fog õ még többet is mocorogni! :)
Lehet, ülve kicsit jobban összenyomod, kevesebb helye van, ezért érzed úgy jobban a mocorgását. Ilyenkor még nem minden mozgását érzékeled:-) Én 37 hetes vagyok, de "normálisan" ülni már nem tudok, mert nem viseli el. Mindig jól hátra kell dõlnöm, mert különben szétrugdos:-) Az intenzitása változik, egyik nap aktív, másik nap passzív, függ a fronttól is, meg sok mástól. ez nem baj:-)
Szintén 20 hetes vagyok, nálam is hasonló a helyzet. Az utóbbi idõben kicsit lelassult, pedig egy hete volt hogy egész nap kalimpált odabent, állva ülve mindenhogy éreztem. Most többet pihen sztem, mert fekve is csak keveset érzem. Ne aggódj, fogjuk még ennél "látványosabban" is érezni hamarosan!!!!

Kislányom 2 napja volt 9 hónapos; baj ha még nem mászik és nem is ül csak kúszik?

Kúszva eljut, ahova szeretne és ennek nagyon örül. Forog és dumál és nagyon ügyesen tapsol és integet de se nem ül se nem húzódzkodik. Baj ez?

Legjobb válasz: Semmi baja a gyereknek!

Semmi baja a gyereknek!
8, 5 hónapos a lányom, nem kúszik, nem mászik, egyedül csak a babakocsiban tudja magát felhúzni.Forog minden irányba, õ így jut el ahova akar :D Pápát int õ is.Szerintem még nincsenek elkésve
Semmi baja :D az én lányom 10, 5 hónaposan ült fel. Már untam, hogy mindenki azt kérdezte, mikor babakocsiztunk, hogy altatom-e, azért van döntve? _Nem, csak még nem ül, és kerekedett a szemük. De nem gond. Az azóta eltelt 4 hétben viszont elkezdett mászni, feláll, és két lépést megtesz a kiságyban. Szóval behozzák, nyugodj meg! Nem egyformák, egyik hamarabb, a másik késõbb. A mieink kicsit késõbb, de így tökéletesek :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azt tudom, hogy a babának nincs baja, egészséges, de hogy lassan fejlõdik e a fizikai képessége vagy sem, ezt nem tudom sajnos.
A Dévény alapítvány kiadványa sokat segíthet. Ha aggódsz vidd el egy gyógytornászhoz, az majd megmondja. :) http://www.deveny.hu/t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3-f%C3%BCzet-d..
Jesszus nehogy elvidd bárhova is, teljesen jól fejlõdik, teljesen jó ütemben!
Kisfiam 8 hónaposan kezdett kúszni, 9 hónaposan állt fel, 10 hónapos kezdett mászni, néhány nap múlva ült. És csak 16 hónaposan indult el. Semmi gond nincs a babáddal! Én az elindulás miatt aggódtam...

Miért baj, ha nem itthon ülünk, hanem kimozdulunk?

19 hónapos a lányom és pici kora óta megyünk mindenfelé.Elmegyünk vásárolni,beülünk valahová a barátn?immel és az ? babáikkal,elmegyünk ebédelni,vacsorázni apával,járunk különböz? babás programokra,szóval nem vagyunk egész nap itthon.

Legjobb válasz: Ugyan már, ha a lányod kiegyensúlyozott, boldog gyerek, akkor kit érdekel? :) Jó mászkálást!

Ugyan már, ha a lányod kiegyensúlyozott, boldog gyerek, akkor kit érdekel? :) Jó mászkálást!
Dehogy baj. Az én fiam 1 éves, de már egész kiskora óta jövünk megyünk. Nyilván mikor egész kicsit volt akkor csak a közelbe, vagy õt itthon hagytuk, d 3-4 hós kora óta éttermen kívül mindenhova megyünk nincs nap szinte, hogy ne mennénk.
Ó, én alig vártam, hogy a kicsi is már kicsit nagyobb legyen, hogy mehessünk. Úgyhogy én kettõvel megyek állandóan.:) )
Lányom nyári baba 11 naposan jött velünk össze vissza ügyet intézni bevásárolni stb.....! Én elõtte mindenhová mentem a párommal, így egyértelmû volt hogy kisasszony is csavargó lesz! Imád kocsikázni ha meglátja visitva mondja tütü! Nem félõs, nagyon barátságos (néha túlzottan is) Mondjuk így nekünk mindig furán de megvolt a napi ritmus! Most hogy már lassan egy éves még könnyebb! Szerintem ezzel nem ártunk nekik! Aki meg beszólt pusztán irigy, hogy míg õ otthon ül és tanitgatja minden kötelezõre a te babád nyugodtabb szófogadóbb! Szerintem tojd le :D :D
Én két kezemen megtudnám számolni hány olyan nap volt az elmult 15hónapban amit itthon töltöttünk!
Egyáltalán nem baj.Nekem 2, 5 múlt a lányom, és mi is mindig megyünk.Délelõtt játszótér, aztán hazamegyünk ebéd, alvás majd délután ismét útra kelünk.Imádunk babás programokra járni, bábszínházba, strandra, gyerekkoncertekre megyünk.Barátnõimmel és az õ gyerekeikkel találkozunk.Nagyon élvezi a lányom:) Néha, azért beiktatok egy-egy "otthonülõs" délutánt.Ilyenkor, gyurmázunk, festünk, a kertünkben vagyunk... Hogy miért mondta? -lehet õ nem tudja megengedni magának ezt az életformát -gonoszkodni akar -lehet azt hiszi a lányodnak ez így nem jó, ezért figyelmeztet
Nekem most lesz egy éves a babám is én is minden nap viszem valahova. Igazi kis sajtkukac, elég gyorsan el is unja itthon magát, ráadásul pakol is. Úgyhogy mi is megyünk bandázni, játszótérre, baba-mama tornára, babaúszásra, vagy csak a mamáékhoz. Persze így napközben semmire sincs idõ, de a vasalás megvár és ebben a kánikulában én nem is szeretek nappal vasalni. Most ez a "dolgom" hogy szórakoztassam, nagyon szeretem nézni a boldog kis arcát mikor megyünk a többi gyerkõc közé, vagy hintázni. Épp elég volt az elsõ pár hónap itthon ülni, és ha a kiscsaj ezt igényli akkor miért ne? Az én babám nem egy "leül a sarokban és eljátszik magában" típus. Nekem is igényem van a tásaságra és ki akarom élvezni ennek az idõnek minden percét. Ha visszamegyek dolgozni nagyon fog hiányozni ez a sok együtt töltött idõ.
Szerintem ne azzal foglalkozz, hogy más mit mond, fõleg, ha olyan ember mond véleményt, akivel nem vagy jóba és nem érdekel a véleménye. Ha a kislányodnak ez nem lenne jó, tudnád és máshogy csinálnád. De ha nyugodt, kiegyensúlyozott a lányod, akkor szerintem nincs gond.
Nálunk is ez van. Még csak 8 hónapos, de amióta van napirendje azóta két szoptatás között megyünk mindenfelé. Én inkább az idõsebb korosztálytól kapom a beszólásokat, hogy hogyan lesz meleg kaja meg rend otthon. Anyukám szerint azért, mert akkor az volt a divat hogy van x idõ sétálni, a többi idõt otthon kell tölteni a konyhában, míg a gyerek a járókában játszik (vagy üvölt).
Dehogy baj.... Szerintem te csak felidegesítetted magad a beszólásán és most itt keresel megnyugvást. Hát nyugodj meg, , a másik anyuka egy besavanyodott, önzõ pitsa, aki mást sem tud, csak irígykedni arra, aki jól érzi magát... Kérdezd meg a barátnõidet, akikkel összejársz, hátha õk is ezt mondják majd és velük is lehet ismét egy idegent szidni....
Az én fiam 6 hónapos, de mi sem ülünk sokat itthon. Mindenhova visszük magunkkal! Én kaptam már megjegyzést fõleg olyan anyukától, akinek a babája egész nap üvölt. Nyilván irigykedett, hogy nálunk nem így van, és ki tudunk mozdulni, mert náluk még egy nagybevásárlás is horror. Amíg ilyen boldog, nevetõs, kiegyensúlyozott babám van, addig fogunk is csavarogni!:) )
Szia! Ne foglalkozz vele nyilván irigy és rosszindulatú. Bevallom én már 2 hetesen sétálgattam vele ahogy nõtt annál több idõt, nem bírok nagyon otthon ülni, vásárolgatunk, játszóterezünk, sétálunk, nagyit látogatunk, barátnõket, elmegyünk fagyizni, most már itt a strand idõ, megyünk majd strandra, majd az állatkertbe is.Mi sem vagyunk otthon egész nap kisfiam sem bírná és én sem, 14 hónapos kiegyensúlyozott, boldog, társaságkedvelõ baba
Ha rossz indulatú a hölgy, akkor szinte biztos, hogy csak gonoszkodott vagy irigy. Volt egy idõszak amikor azt vettem észre a fiamon hogy sok neki hogy mindig megyünk. Hozzáteszem, mi vidéken lakunk és a programok/barátnõk/család pedig Budapesten vannak, ezért sokat autóztunk - 30 és 60 perc között csak oda. Úgy hogy leálltunk. Jól érzi magát máshol is nagyon, de miután hazajövünk egy két éjszakás útról, lehet rajta látni hogy hogy örül a kis szobájának. Szóval az is lehet hogy az õ csemetéje is ilyen és ezért mondta. Viszont ha a te lányod élvezi és feltöltõdik, akkor meg miért ne mennétek. Biztos hogy észrevennéd rajta ha nem lenne jó neki.
Elmegyünk a kislányommal egy ismerõshöz, kertben fognak pancsolni egy gumimedencében. Tegnap este 11-ig vasaltam, az ebéd készen van. Miért vagyok rossz anya?
Badarság.Ha nincs pénzügyi akadálya annak, hogy ilyeneket csináltok, bátran! ettõl a babád/gyereked csak boldogabb lesz, hogy a vele egykoruakkal már akkor együttvan, és hogy friss levegõn van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!