Találatok a következő kifejezésre: Nem büfizik babám, mit (9 db)

Nem büfizik a babám, mit tehetnék?

9 naposak vagyunk és szopizás után nem hallom, hogy büfizne a kicsi!

Legjobb válasz: Szia nekem is az elsõ babócámmal voltak ilyen gondok,nem büfizett egésszen 3 hónapos koráig.Hiába fogtam õt 20 percig akkor sem volt semmi eredménye.Én aztán úgy csináltam hogy már felsem vettem büfizni csak oldalrafordítottam és hagytam úgy feküdni,pár perc mulva mindig egy kis túró szerû jött ki neki.Ne aggódj ha nem büfizik,csak ne legyen hasfájós tõle.Gratulálok a kicsihez!!!!

Szia nekem is az elsõ babócámmal voltak ilyen gondok, nem büfizett egésszen 3 hónapos koráig.Hiába fogtam õt 20 percig akkor sem volt semmi eredménye.Én aztán úgy csináltam hogy már felsem vettem büfizni csak oldalrafordítottam és hagytam úgy feküdni, pár perc mulva mindig egy kis túró szerû jött ki neki.Ne aggódj ha nem büfizik, csak ne legyen hasfájós tõle.Gratulálok a kicsihez!!!!
Ne aggódj, az én kislányom is csak ritkán szokott. Rakd hasra, hátha úgy megy. A bukás nem a büfi hiányától van. Vannak ügyes babák, akik nem nyelnek levegõt. Mondjuk ez a Te tejleadó reflexedtõl is múlik.
kb 2 hetes koráig az én babám sem büfizett aztán igen

10hós babám éjjel nem büfizik és hajnalra megfájdul a hasa. Mit tegyek?

Éjjel még kétszer szopizik és nem akar büfizni egy ideje, és sokszor hajnali 4-5 felé megfájdul a hasa, masszírozom, van hogy ez sem használ, majd amikor 6 felé felkel és elkezd mászni, akkor pukizik hatalmasakat.

Legjobb válasz: Nappal mennyit szopizik? Olyankor te még rendesen büfizteted, mint a piciket vagy megoldja maga? Csak azért kérdezem, mert én 5 hónapos kora óta nem büfiztetem éjjel és amióta ül, mászik (kb. 7 hónapos kora óta) már nappal sem. Fura, hogy 10 hónaposan még ilyen gondok vannak. :o Biztos vagy benne, hogy ettõl fáj a hasa?

Nappal mennyit szopizik? Olyankor te még rendesen büfizteted, mint a piciket vagy megoldja maga? Csak azért kérdezem, mert én 5 hónapos kora óta nem büfiztetem éjjel és amióta ül, mászik (kb. 7 hónapos kora óta) már nappal sem. Fura, hogy 10 hónaposan még ilyen gondok vannak. :o Biztos vagy benne, hogy ettõl fáj a hasa?
A kérdező hozzászólása: Nappal nem büfiztetem, magától megoldja. Amúgy reggel és este szopizik csak az éjjelin kívül. Gondoltam én is, hogy mástól nyûgös éjjel, de a reggeli felkelés után mindig pukizik ilyenkor, gondolom ezért van.

Mit csináljak, ha a babám az éjszakai szopi után nem büfizik?

Hogyan tegyem le? Lehet baja?

Legjobb válasz: Fektesd oldalt, kitámaszthatod egy párnával vagy valamivel (nálunk egy fekvõ plüss lovacska volt erre a célra) hogy stabil legyen, úgy szépen kifolyik a büfi. Nálunk is így volt, nem lett semmi baja. Csak arra figyelj, hogy felváltva fektesd egyik vagy másik oldalra, mert elnyomja a kis buksiját.

Fektesd oldalt, kitámaszthatod egy párnával vagy valamivel (nálunk egy fekvõ plüss lovacska volt erre a célra) hogy stabil legyen, úgy szépen kifolyik a büfi. Nálunk is így volt, nem lett semmi baja. Csak arra figyelj, hogy felváltva fektesd egyik vagy másik oldalra, mert elnyomja a kis buksiját.
Csatlakozom az elsõ íróhoz. Mi is kitámasztottuk a hátát egy állatkával vagy egy feltekert vékony takaróval. A lényeg hogy ha böfi van, ki tudjon folyni a dolog...
Egy kicsit meg lehet emelni az ágyát fejrésznél, oldalára fektetni a babát, feje alá textilpelus és nem lesz semmi baj.
Semmi baj, ha simán teszed le, akkor sem baj. vannak reflexei.
Nekünk a kiságy fej felöli vége könyvekkel van megemelve.


hát igen , mozgatni kell, mégha bukik is.
Nem tudom mennyi idõs a babád, de mikor nálunk ez volt én adtam neki infacolt, az rögtön helyretett minden büfit, pukit:)
Szia! Én ilyen leteszem hátra, aztán pár perc hason stb, ahogy az elsõ válaszoló is írta. Tulajdonképpen kiforgatom belõle a levegõt. Néha bukik ugyan de inkább mint hogy görcsöljön a pocija :)
Tedd a válladra a fejecskéje´t, e´s ütögesd a ha´tát, fekted a hasára, fektesd az alkarodra hassal lefelé, hogy a feje a könyököd felé legyen, fektesd hanyaatt, majd emeld fel.Ezek segítettek a lányomn´l is.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos lesz, úgyhogy a karomon nagyon nem marad meg, csak akkor, ha nagyon álmos. Hiába mozog össze-vissza, nem jön a büfi. Már próbáltam mindent. A pukival nincs baj, de így is fáj utána a pocija (sajnos tápszeres)
amikor a babám nem büfizik, várok vele egy kicsit, lefektetem, simizem a pociját, felveszem újra, van mikor 10 perc után büfizik. ha mégsem hasra fektetem, akkor tuti a büfi:)

9 hónapos babám órákkal evés után is büfizik, éjjel nem tud aludni tőle. Sír, felveszem büfizik és alszik! Óránként ezt csináljuk. Két hete ez a helyzet. Valaki tapasztalt hasonlót? Mi lehet ez?

Amúgy jókedvű, nem látszik rajta, hogy bármi baja lenne. De nagyon sajnálom szegényt, hogy se éjjel, se nappal nem tud nyugodtan aludni.

Legjobb válasz: Szia! Hogy szokott aludni? Mert, ha az oldalára vagy a hasára teszed le, már ha szeret úgy aludni, mert az enyém utál hason lenni, akkor lehet, hogy úgy éjjel is kijönne a büfi, nem kellene felvenni és nyugodtan aludna tovább. Kislányom 9,5 hónapos, de nála is az van, hogy bármikor kiveszem a kiságyból, egybõl büfizik, de õ nagyon sokat iszik is. De szerencsére az alvással nincsenek gondok.

Szia! Hogy szokott aludni? Mert, ha az oldalára vagy a hasára teszed le, már ha szeret úgy aludni, mert az enyém utál hason lenni, akkor lehet, hogy úgy éjjel is kijönne a büfi, nem kellene felvenni és nyugodtan aludna tovább. Kislányom 9, 5 hónapos, de nála is az van, hogy bármikor kiveszem a kiságyból, egybõl büfizik, de õ nagyon sokat iszik is. De szerencsére az alvással nincsenek gondok.
Azért nem értem mert mikor az enyém 9 hónapos volt magától felállt, felült, elintézte a böfit. Ezt a kérdést, ha jól emlékszem már kiírtad, azóta nem kérdezted meg a védõnõt v gyerekorvost?
Elsõ vagyok! Kedves 2.! Lehet, hogy a te babád már ebben a korban felült, felállt, de az átlag még nem áll ilyenkor! Õrület, hogy minden babától elvárják, hogy lassan már 6 hónaposan álljanak!
Sajnálom, én azt hittem ilyenkor már állnak a normális ütemben fejlõdõk. Felkapaszkodik ahol tud és feláll, lépeget. Ez nem elvárás, de, hát ilyenkor már csak forgolódnak v felülnek. Bocsánat, ha én gondolom rosszul, nálunk így volt, de sokaknál már járt ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Õ is ül, áll, nem az a gond! Csak este szopin alszik el, és ugyebár éjjel nem kéne, hogy üljön, vagy álljon! :) Amúgy valószínû a fogacskája jön, egy picit látszik is. Az zavarja az emésztését, meg persze fáj is neki. Doktornéni is így látja! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi a kommenteket!

5 és fél hós babám imád a hasán lenni, már próbál mászni-hintázik. Mit csináljak hogy evés után ne bukjon mindig vissza? Pedig nem teszem le egyből a földre játszani, és büfizik is eleget!

Legjobb válasz: Szerintem nem sok mindent. Az én babám is gyakran visszabukja, pedig evés után 10-15 percig is várok, mielõtt leteszem játszani.

Szerintem nem sok mindent. Az én babám is gyakran visszabukja, pedig evés után 10-15 percig is várok, mielõtt leteszem játszani.

13 napos babám csak cicin tud elaludni, szopizik, büfizik néha kicsit bukik aztán mellre kell tennem mert nem marad nyugton de elalszik így kimarad a büfi aztán meg nyugtalanul alszik. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Szia!!!Az én babám is 13napos és ugyan ez van nálunk is,de nekem nem alszik utána nyugtalanul.Probáld azt csinálni hogy a szoptatás közbe büfiztesd meg és ujbol ragd vissza cicire hát ha utána jobban alszik.Üdv.Egy kisfiu anyukája.

Szia!!!Az én babám is 13napos és ugyan ez van nálunk is, de nekem nem alszik utána nyugtalanul.Probáld azt csinálni hogy a szoptatás közbe büfiztesd meg és ujbol ragd vissza cicire hát ha utána jobban alszik.Üdv.Egy kisfiu anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor majd próbálkozom. Kicsit megnyugodtam hogy nem csak nálunk van ez, azt hittem vmit rosszul csinálok.

2 hetes babámnak ha szopizik fáj a hasa, alig büfizik és úgy csinál mintha kakilni szeretne de nem bír, mit csináljak?

Espumisan cseppet kap minden evés el?tt 25 cseppet! Vmikor segít vmikor nem. Már lassan félek, hogy túl adagolom, mert már lassan egy hete használjuk és kezd kifogyni.

Legjobb válasz: Nem kakilni akar hanem büfizni csak nem tud szegény! Amíg picik nehezen jön a büfi.Nálunk is ez volt sajna. Idõvel könnyebben megy. Sokat és kitartóan kell büfiztetnim, függõlegesen tartani h távozzon a levegõ.

Szia! Nyugodtan válthatsz Espumisanról Infacolra és fordítva, ugyanis mindkettõnek ugyanaz a hatóanyaga, csak a kísérõanyagok mások benne. Az én lányom nem szerette az Infacolt, nem is használt, nálunk az Esp. vált be, de próbáld ki a sok ötletet, minden babának más használ. Valaki írta, hogy az Espumisan+köménytea hasfájást okoz, nem hiszem, hogy igaz, mert nálunk nem volt gond, pedig együtt is kapta a baba.
Utolsó vagyok! A doki még olyat is mondott, hogy etetés után egyszer az egyik oldalára , utána meg fordítsam át a másik oldalára, és meg kell "veregetni" a hátát, majd felvenni! Én még ritmusosan rázni is szoktam óvatosan, ahogyan mászkálok vele, és még így is van, hogy néha a köv. etetés elõtt böfizik egy nagyot:(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem sokára felkell és ki is próbálom a többszöri büfit. Van neki kaksija mindennap.
Nem kakilni akar hanem büfizni csak nem tud szegény! Amíg picik nehezen jön a büfi.Nálunk is ez volt sajna. Idõvel könnyebben megy. Sokat és kitartóan kell büfiztetnim, függõlegesen tartani h távozzon a levegõ.
Ekkora babák még nem tudják megkülönböztetni a hasgörcsöt az éhség okozta fájdalomtól, ezért szopizna mindig, ha fáj a pocija. Próbáld kicsit tornáztatni: a lábacskáit told a hasikájához és vissza. Megpróbálhatod, hogy meleg pelussal, melegvizes ágymelegítõvel "borogatod" a pociját. Ez segít elernyedni a görcsölõ pocinak. Esetleg adhatsz neki néhány korty édeskömény teát, az is görcsoldó.
Szia! Próbáld ki azt hogy megböfizteted egy szoptatás alatt 3-szor! Nekem egy csecsemõs ismim mondta, és hála égnek azóta már Infacol sem kell, mert nem fáj a pocija! Nekünk be vált. Igaz nem tetszik neki, mikor elveszem a cicimet tõle, de ezzel csak segítek neki. Üdv: 8 hetes kislány anyucija
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a tanácsokat! :D Én édesköményteát is vettem, elöször én ittam hogy mennjen a tejembe, de nem használt. Aztán adtam belõle a babámnak és nála erõsödött a fájdalom, így nem adom tovább neki. Szó nélkül lehet váltogatni espumisanról infacolra vagy kell a védõnõ vagy doki beleegyezése? Nagyon jó tippeket adtatok, próbálgatom õket...aztán megláttjuk. Amúgy mikor fáj neki a hasa és a lábacskáit tornáztatom nagyon sír. :( Így ezt is mellõztem.
Szia! Teljesen együtt érzek veled, az én lánykám is nagyon hasfájós volt. Mi is kipróbáltunk minden csodaszert, de hosszútávon nem használt egyik sem. Aztán ajánlották az Aloe Activatort, azóta is áldom az illetõ nevét...:) Azóta semmi baj a pocival, a mai napig is adom a picinek esténként. Ez egy szûrt aloe folyadék, annyi cseppet kell adni, ahány kg a baba, ezt minden evés elõtt adni. Erõsíti az immunrendszert és remélhetõleg nálatok is megszünteti a pocifájást! REMÉLEM, TUDTAM SEGÍTENI!
Még annyit az elõzõhöz, hogy csak akkor próbáljátok meg újra a szopit, ha közben elkezdett görcsölni a pocak, ha sikerült a büfi, vagy esetleg pukizni tudott a babád, mert ilyenkor a levegõ bántja. Nálunk ez bevált. De néha csak 5-10 perc mva jön a büfi..
Szia, válts az Espumisanról, ha minden etetésnél 25 cseppet adsz és nem használ, akkor kár tovább szenvedni vele, próbáljátok ki az Infacolt, lehet, hogy nálatok beválik, minden babánál más hoz eredményt. Mi Infacollal kezdtük, végül az Espumisan hatott. Édeskömény teát Te igyál, így is átjut a babába. És ha szopi közben elkezd görcsölni a pocak, szerintem már ne etesd, várd meg a következõ kaját, had eméssze meg rendesen az addig megevett tejet. Kakilni tud a babád minden nap? Mert az enyém is ezt szokta csinálni, de õ csak hetente kakil; mi a hasfájáson már tólvagyunk, most a kakával szenvedünk. És a büfizést soha ne hagyjátok ki, a levegõ miatt fáj a pocija! A pukin pedig a torna segít, ahogy elõttem már leírták. Sok sikert, 4 hós baba anyukája
Szia! Az Infacol csepp vált be nekünk.Nekem azt mondta a doktornõ, hogyha adok neki Espumisant ne itassak vele köménymagos teát, mert hasfájást okoz a kettõ együtt. Nem tudom, hogy igaz-e. Próbálgasd tornáztatni egy kicsit. Lehet, hogy sok levegõt nyel szopi közben, próbáld meg evés közben is megbüfiztetni és utánna folytatni a hamit.(nálunk bevált) Minden jót Nektek:)
Szia! Én az Espumisant 4 hónapos koráig adtam a lányomnak, mert nagyon hasfájós volt, minden kajci elött 10-15 cseppet. Nyugodtan adhatod neki, nem lehet túladagolni és nem szokik rá, mert ez a szer nem oldódik fel a szervezetben. "A szimetikon túladagolása miatti mérgezés nem ismert. Mivel a szimetikon kémiailag és élettanilag teljesen közömbös anyag, a mérgezés lehetõségét ki lehet zárni. Nagy mennyisége is probléma nélkül tolerálható"
Mi 4 hetesek vagyunk, de nálunk is ez a helyzet. Alig büfizik, az alvásból meg gyakran felébred, mert nem tud pukizni, a kakilás is csak nagy erõlködés után megy. Mi már kipróbáltuk az infacolt, de az nem vált be, most homeopátiás bogyót eszünk. Nekem azt mondta a doki, hogy ne rakjam cicire, mert a hasfájást is a sok kaja okozza, az újabb cicizés csak ront a helyzeten. Ha már semmi sem segít, csak sz idõben bízhatunk...
Az Infacol-t is minden szopi elõtt kell adnod. Többszöri büfiztetés egy etetés alatt. A lábtorna ne mindjárt etetés után legyen, várj kb. fél órát. Cicivel is szabd próbálkozni, ha zöldül a kaki akkor túl sokszor cicizik. Ha nagyon panaszos szorítsd magadhoz, simogasd a hátát és sétáljatok, közben dúdolj... Elõfordulhat hogy semmi nem jó...Légy türelmes, kinövi a babád ha elkezd picit többet mozogni/ rugkapálni/. Kitartást, el fog múlni.

Szopizás után nagyon nehezen bir büfizni a babám, vagy nem is büfizik. Mit tudnék csinálni?

Legjobb válasz: Nálunk bevált az, hogy leültünk vele, egyik kezünkben a feje, másikban a feneke, és hintáztattuk egy kicsit fel-le.

Nálunk bevált az, hogy leültünk vele, egyik kezünkben a feje, másikban a feneke, és hintáztattuk egy kicsit fel-le.
Ha hasfájós is akkor sokat segít az Ifacol. Ha nem az, akkor szépen eszik..:-DD
Ha 10 percig nem büfizett, és leteszed aludni, utána már te is nyugodtan alhatsz, nem a 11. percben fog büfizni. Ennyire nem kell majrézni, bár az idétlen gyerekorvos ültette a bogarat a füledbe! Éjjel a lányomat úgy etetem, hogy ki se veszem a kiságyból. Bezabál egy 100-ast, aztán befordul, és szundizik tovább, altatni se kell.
Nem muszáj büfiznie, ha lassan evett. Az én lányom szinte sose büfizett, nem volt sose hasfájós sem. Egyszerûen ilyen típusú gyerek
Szopizás után amég ott vagy mellette fektesd a hasára.Szopizás közben is tarts 2-3 kis szünetet, akkor a válladon próbáld büfiztetni.
nekem sem mindig büfizik, csak ha sokat eszik és gyorsan. én is 10-15 percig próbálom aztán leteszem. Oldalra kell fektetni és ha késöbb jönne vmi, kifolyik...
Szia az én fiam ezt tovább fejlesztette, mint valami "skót"ha ne adj Isten kibüfizne valamit-visszanyeli.Egy két grimasz és minden rendben.Bár tegyem hozzá hasfájós volt...használ az infacol, jön büfi is meg rotyi is.De sokszor van hogy még a cicin elalszik, ilyenkor nem keltem fel csak a büfi kedvéért.
Az en gyerekem sem bufizik, eves utan alszik, kozben rotyogtat, neki alul jon ki, nem hasfajos.Sosem hallottam meg bufizni pedig az elejen bufiztettem de rajottem hogy neki nem is kell..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerencsére nem hasfájós, csak mindenki azt mondja még az orvos is, hogy muszáj büfiznie nehogy megfulladjon. Egy éjszakát sem alszom végig, mert állandóan azt lesem, hogy nem fullad-e meg, mert nem büfizett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!