Találatok a következő kifejezésre: Nem akartuk a babát (31 db)

Elõször is köszönöm a válaszokat. Nagy segítség. :-) Akik azt kérdezik miért akarom, hogy a nevemen legyen: Mivel a kedves apukától, már a létezõ összes variációval elõállt, onnantól, hogy nem az övé a gyermek, odáig, hogy akkor gondoskodó apja lenne. Nem bízok benne. És utolsó sorban érdekel a gyermektartás. Attól, hogy a gyermek az nevemet viseli, semmilyen jogától nem lenne és nem lesz megfosztva. Egyszerûen szeretném, a késõbbiekben meglátni, hogy a legutolsó felállás szerinti foglalkozni akar a gyermekkel, valóban bekövetkezik-e. Ha a gyerek most az õ vezetéknevét kapja, akkor a késõbbiekben sokkal nehezebb megváltoztatni, mintha igy történne. Így késõbb a gyerek is beleszólhat, hogy mit szeretne.
Nagyon sokan mondják, hogy kérj gyerektartást a volt párodtól mert az a gyereknek jár. Ez igaz, de ott van az érem másik oldala. Mivel a gyerek kettõtöké közösen kellett volna eldönteni, hogy mi legyen abban a helyzetben. Azt írod õ nem akarta, te igen! Ebben a helyzetben szerintem nem fair valakinek a nyakába gyerektartást varrni. Én legalábbis biztos nem tenném. Ott abban a helyzetben vállaltad, hogy egyedül neveled fel a picit, úgyh sztem a gyerektartást hagyd... De a nagyszüleinek elmondhatod, fõleg ha jó volt a kapcsolatod a szüleivel és beszlõ viszonyban voltatok. Elvégre nekik is joguk van dönteni, hogy akarják e tartani a kapcsolatot a babával vagy sem!
Ha már így alakult. A világért fel ne keresd õket. Lehet, hogy elperelik a gyermekedet. Hiányzik egy ilyen procedúra néked? Vagy netán egy életen keresztül zavarossá teszi az életedet az „apuka”.
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom:-))Elolvasok minden véleményt s érdekel is...
A kérdező hozzászólása: Probálom nem hagyni magam:-) Viszont tudom, lépnem kell vagy arra vagy erre...de azt hiszem, még teszek egy kisérletet, hogy ö magam mondja el s ha nem teszi akkor magamra vállalom s elmondom
ne hagyd magad összezavarni, tedd azt, amit jónak érzel :) én kérdeztem hogy mennyi idõs a gyereked. hogyha most még vacillálsz is azon, hogy meg-e mondd a nagyszülõknek, akkor várj addig, amíg elérkezettnek látod rá az idõt. azt pedig Te tudod, hogy kérsz e gyerektartást vagy sem.én sem kaptam, mégsem szenvedtem hiányt :)
A kérdező hozzászólása: Na ezt jól megkaptam:-)) Ilyenkor azt érzem igazat irtok(írsz)de van az éremnek másik oldala is..azért mert megtartottam a babát, nem akarom tönkretenni az apát s a családját..az én hibám is hogy így alakult, persze tudom hogy ez a gyermekemen nem segit, neki igen is meg kell adni az esélyt...mindenre, ahogy megkapta az életre is.S tudom hogy gyermeknek jogai vannak, meg a nagyszülõknek is, de az apának is.....hmmmm vagy rosszul gondolom? Nem vagyok milliomos, de megteremtem azt ami kell a gyermeknek....hát már teljesen össze vagyok zavarodva...
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos
mennyi idõs a gyereked?
A kérdező hozzászólása: Hát valaminek történnie kell..
Sztem mondd el nekik! A többi rajtuk áll. Ha akarják szeretni fogják, és lehet, hogy örülni fognak neki. Sõt biztos. De ha nem akarják, akkor nem fognak lépni. Sztem írd meg egy levélben, és küldj róla egy képet, és írd meg az elérhetõségedet. Biztos vagyok benne, hogy fel fogják venni Veled a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: S nem, nem fog megölni.-)))s persze levélben is, telefonon vagy címre is tudok menni.....s már nem akarom kényszeríteni, vagy eldöntöm, hogy pontot teszek a végére, vagy hagyom, s max 10 év múlva vagy talán késöb megtudják.....mert ugye mondanom kellesz valamit a gyermekemnek egyszer ha felnõ..de lehet azt már nem élik meg a nagyszülõk
A kérdező hozzászólása: Azt azért mégsem hogy a szomszédtól tudják meg, én vállalom, hogy hibáztam ...s persze nem adom fel, de nem egyszerû...Párt találok magamnak, de egyenlõre ez nincs bennem...
Már jó sok választ kaptál, mégis egy kijelentésed megragadott: "érett férfi". Szerintem, aki 34-35 évesen igy eldob egy nõt, mert az nem akarja elvetetni a babát, az még közel sem lehet mondani érettnek, ráadásul még szüleit sem avatja be. Sajnállak, tényleg nagyon sajnállak. Irásaid alapján pedig egy nagyszerû, tele szivvel ember vagy. Én is csak azt tudom ajánlani, hogy keresd fel õket, és mondd el, szivesen látnád õket, unokájuk miatt. Már õk sem fiatalok, lehet, hogy már vágynak egy kisunokára, akármilyen körülmények is alakultak ki.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az, milyen az olyan ember aki ennyi idõsen nem képes azt mondani ez van ez történ, én nem akartam s pont...Szó nincs arról , hogy a gyermekünket a nyakába varjam, ez olyan dolog amit nem hiszem hogy lehet erõltetni...Viszont igen talán a szülei máskép látják, de ha esetleg nem az sem fog csalodást okozni, mert legalább fogom tudni miért ilyen a fiúk....
Szia! Mi történt mióta nem írtál? Eltelt 3 hónap, most hogy álltok? Írd meg légyszi!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen gondoltam rá, hogy megkérem együtt csináljuk ha ö neki ez egyedül .Nem tudom milyen választ kapok rá.Mert , hogy mikor elindultam, hogy megmondjam közölte, menjek és hogy mit akarok mondani nekik?...Mondtam szerinted nincs mit?Erre lehajtott fejel nem jött válasz....S utána bármit mondtam nem jött válasz...Persze felálltam és eljöttem....s persze nem a szülök felé vettem az irányt:-(gondoltam várok...de semmi...Talán mostanra elég határozottnak érzem magam...s meglépem....
Szerintem kuldjel kepet a kicsirol nekik, es irjal hozza par sort, nem kell sokat, mert ugyis keresni fognak benneteket, es akkor mindent elmondasz nekik. Vedd ra magadat, es majd meglatod, megfogsz konnyebbulni. Esetleg nem akarod, hogy a paroddal kozosen menjetek el bejelenteni a nagyszulokhoz? Ha nem mersz eloszor elmenni hozzajuk, kuldjel a kicsirol fenykepet, es irjal hozza kedves szavakat, kicsit a szivukbe markolot!!! Siess, minel elobb, annal jobb, szoritunk neked itt sokan. Majd irjal, szia.
Én a helyedben közölném az apukával, hogy ha nem mondja el õ a szüleinek, akkor meg fogom tenni én, és hogy ezt nem önös érdekbõl teszem, hanem a gyermek miatt. Különben is amellett, hogy a kicsinek joga van a nagyszüleihez, a nagyszülõknek is joguk van eldönteni, hogy akarják-e az unokájukat. Mindenképpen tudniuk kell róla! (Gondold el, lehet, hogy odalesznek érte, és az nagyon sokat számít majd egy kisgyereknek. Minél többen szeretik, annál inkább biztonságban érzi magát majd a világban!) Ha meg nem akarják, legalább tudod, hogy nem rajtad múlt.
A kérdező hozzászólása: Nos valami ilyesmit gondolok én is, csak persze nem tudom jó e. Nemszámit, hogy akarna e vele foglalkozni vagy sem..ha nem akkor nem, mindenki a maga lelkiismeretével számol el, ezért vagyok én is bajban, mert azt gondolom hogy a nagyszülöknek tényleg tudniuk kellene.Csak azt nem tudom mi a fenére várok még!Miért húzom, miért nem vagyok képes eléjük állni...Pedig ténylegesen nem attól félek hogy kudarc ér, ennél nagyobb, hogy az apukájának nem kell, hát nem tudom.Apukával tartom a kapcsolatot, hol ö jelentkezik, hol én...de nem igazán a gyermek érdekli hanem én...Én ezt nem értem komolyan mondom...persze néha ha felhozom a gyereket végighallgat.S volt hogy segítség kellett(mert baj volt szíve a kicsinek)akkor is közölte segít bármiben, persze nekem kellett szólni, hogy ez meg az van....Magától nem.S volt olyan is hogy hetekig minden nap megkérdezte , hogy vagyok, vagyunk aztán idõközben eltûnik:-)Depressziós:-(Szóval valamilyen szinten sajnálom, én tényleg nem akartam öt bántani.De nem gondolom, hogy mindenért én vagyok a hibás..
Szia! A babának is joga van a nagyszüleihez.... Egyszer õ is keresheti õket. Hagyd dönteni a nagyszülõket, hogy akarnak-e vele foglalkozni, késõbb így a gyerek téged nem hibáztathat.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, s igen talán minnél hamarabb kellene lépnem....s adtam már annyi de annyi ultimátumot...s semmi...Szóval rá kell szánnom magam....aranyos vagy hogy így biztatsz.
A kérdező hozzászólása: Elõbb vagy utóbb ez lesz...csak még mindig bennem van a remény hátha ö majd megteszi...
Sztem szólj a nagyszülõknek. Joguk van tudni.Õk lehet, hogy több törõdést és szeretetet tudnának adni neki, mint az apuka.
A kérdező hozzászólása: JA és IRTAM hosszú évekig szedtem gyógyszert...abba kellett hagynom, az orvostól kimentem s rögtön elmondtam hogy mi van....ö pontosan tudta hogy mi a szitu, s azt is hogy idõ volt még a babát összehoztuk...Nem volt bennem, hogy na akkor most jól felcsináltatom magam, mert nincs miért.....max hogy szeretem...de ezzel nem lehet megfogni egy pasit!!!!!!ezzel tisztában vagyok..de azt is gondolom más kép is lehetne a dolog....de ezekszerint nem.Hát ez van.
èn is azt mondom hogy a gyerektöl veszed el a pénzt ha nem kérsz gyerektartást. én azt gondolom hogy tényleg félsz és azt sem tudod hogy hajthatod be a gyerektartást. úgy tünik mintha egy 17 éves tini lennén akinek semmi segítsége sincs. és milyen igaza van aki azt mondta hpgy ketten foltatok az ágyban mikor megtörtént, most ketten kell hogy felneveljétek. még ha ö nem is akarja, de ha sex ment neki most fizessen. elvileg mind az anyagi mind a nevelést ketten kellene megoldanotok, de törvényarra nincs hogy kötelezö legyen neki foglalkozni a gyerekével, így marad a fizetés. gyerektartásért a bíroságon kell beadnod kérelmet. de szerintem a helyi növédelmi vagy családsegítö központban ebben is tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen ketten voltunk....S én nem akarom öt bántani.....tudom ez fúra de tényleg..Gyerektartás???Hogy kérjek ilyet mikor nem igazán érdekli a gyermek, s nem is akarom....persze az nem az enyém hanem a gyermeké...de elfogom tudni tartani....nem kell tölle semmi......Még a nagyszülöktöl sem....Csak joguk az van hogy tudják....
szerintem ha már így alakult akkor hagyd a dolgokat, viszont jó lenne ha a gyerkõcnek lenne apukája, és te találnál párt magad mellé. Mindíg kettõn áll a vásár, te is és a párod is hibázott. Szerintem beszéljétek meg szóban, hogy hogyan tovább. Hátha mégis mûködõképes ez a kapcsolat!!! ne adjátok fel.
Hja, végülis abból lenne kalamajka a sráccal, ha megkerülöd õt, és úgy mondod el... de ha még 35 évesen is ilyen viszonyban van a szüleivel, akkor a hiba nála van. Nem lehet ezt a konfliktust megkerülni? A szüleivel közös ismerõsöknek (ha vannak) boldogan mutogatni a babát, aztán majd csak odaér a drót... bár az eddigiekbõl úgy látom, erre nincs lehetõség. Vagy mondd meg a srácnak, h éppen most adtad fel a szüleinek a levelet. Vagy meg akar majd ölni (ekkor mutasd fel a - valójában persze még fel nem adott - levelet, hogy leálljon), vagy nagy gondok között elvonul, és felhívja õket. Ha már tárcsázza õket, akkor állítsd meg, és fedd fel a trükköt, a feladatlan levelet. Ebbõl kerekedik majd egy jó kis beszélgetés, aminek a végén vszleg személyesen amúgyis elmondja nekik... :)
A kérdező hozzászólása: Igen valami ilyesmit gondolok én is...
A kérdező hozzászólása: Mosolygok...tudom most kicsit önzõ és nagyképûnek tûnök majd, de nem nem kell gyermektartás..saját lábamon állok, és fogok is...nem akarok követelõzni...A szülõket is azért filtatom mert ténylegesen joguk van hozzá, és mert én részemrõl nincs nagymami s nagypapi...s talán igen lehet pozitív is a dologból...
szerintem a nagyszulokkel tudathatod. nem a ferjed, vagy magad miatt (lehet, hogy rosszul jossz ki belole), hanem a gyerek miatt. hogy amikor eleg idos lesz, akkor tudj mondani valamit, mert ha a gyerek fogja kesobb esetleg megkeresni, es a nagyszulok olyanok, mint az apuka, az nagyon fog fajni a gyermekednek. igy legalabb tudod, hogy mit mondj majd. gyerektartast meg mindenkeppen igenyelj, ha buszkesegbol nem is akarsz tole penzt, tedd be a bankba, felre a gyereknek, vagy ilyesmi, hidd el, jol fog jonni. ez sem magad miatt, hanem a gyerek miatt. viszont ennek megvan a rossz oldala, hogy akkor lesz lathatasi joga az apanak, meg ilyesmi, hat gondold vegig megeri e (bar nem valoszinu, hogy elni fog vele, de ki tudja)
Nagyszülõknek joguk van ismerni az unokájukat. Kérhetsz gyerektartást is. Ha a teherbe esésed nem apuka akarata ellenére történt, akkor kérhetsz gyerektartást is. Ha apuka akarata ellenére ESTÉL teherbe, akkor is kérhetsz, csak nem sportszerû. Ha apuka késõn kapott észbe gyerek ügyben és abortuszt akart Tõled- akkor nagyon, nagyon szeretném seggbe rúgni. (Elnézést a személyeskedésért, ma hallottam egy ilyen esetrõl, a vállamon sírt a lány órákig, emiatt lett morcos a reakcióm)
A kérdező hozzászólása: Igen ez nagyon igaz, a szülõ álltalában a gyerek mellé áll....de én valoszinû megnyugodnék, hogy tudja mindenki akinek tudni kell..s utánna tiszteletben tartanám a döntésüket.Nem tehetek róla képtelen voltam elvetetni a kicsit....ennyi
Rosszul gondolod az egészet. igen is kérj gyerektartást. ha biztos vagy benne (esetleg apaságival nem derülki más) hogy ö az apa, akkor igen is követelj ha kell bíroságon keresztül is gyerektartást. ha volt esze kufircolni, legyen esze gyerektartást is fizetni. a nagyszülöknek meg joguk van tudni hogy van egy unokájuk, ezért egy levélben esetleg közölheted, hogy tölük te semmit nem akarsz, de szivesen megmutatod az unokájukat ha szeretnék. aztán lehet negatív lehet pozitívan fogna hozzá állni.
Nem gondolod rosszul, csak sok esetben a szulok( most itt a csaladra gondolok) kepesek inkabb a gyermekuk melle allni, annak ellenere is, ha tudjak, h nincs igaza. A lenyeg az, hogy kimelned kell magad az esetleges tovabbi fajdalmaktol! :)
A kérdező hozzászólása: Megvagyok apuka nélkülÛ(persze fáj)de ez van....No de a szülök azok mégis csak más....vagy lehet rosszul gondolom..
A kérdező hozzászólása: Igen...apuka tudja...idönként beszélünk...s a szüleinek nem én akartam elmondani, ugy gondoltam ennyit felvállal ha többet nem is....érett férfi...Nyugottan elöadhatná ugy a hogyan ö gondolja...de nem teszi...nem értem miért?
A kérdező hozzászólása: Én nem is akarok tölle semmit (gyerektartás stb)csak mégis a nagyszülök valsz nem tehetnek az egészrõl..
Nezd, eloszor is donts el, hogy Te jol erzed-e magad, elvagy -e az apuka es a csaladja nekul! Egyebkent milyenek, rendes emberek??
Apuka tudja, hogy megtartottad, és a szüleinek nem mondta el..? Jól értem?
en meg csak egy kepet kuldenenk hogy tessek itt van az unokatok! de azt tudatnam veluk hogy semmit az egvilagon nem akarok toletek, csak jo ha tudjatok van egy unokatok a fiadtol! kesz ennyi!
Ha jobban erzed magad tole, akkor csinald! Ha NE adj Isten nem sul el jol, akkor majd irsz es mi megvigasztalunk! :)
A kérdező hozzászólása: Gyermek az övé, apasági...megcsináltatva...nem volt miért ráfogni...természetesen szeretem a fiút, de nincs semmi olyan ami miatt ragaszkodnék hozzá(itt értem , hogy vagyonos, vagy valami ami miatt meg akartam volna fogni magamnak, már ha értitek mire gondolok...egyszerûen állapotos maradtam....
A kérdező hozzászólása: nem családos......igazán nagy szerelem....még most is...ennek ellenére sértve érzi magát..a baba miatt... Nem nagyon ismerem õket, 2 szer taliztunk...
A gyerekednek késõbb mit mondasz, ha nem szólsz nekik? Honnan tudod meg, mi a reakciójuk, ha nem szólsz nekik? Akárhogy is történt- ez így tisztességes és így leszel nyugodt Te is. Nem mindegy, hogy a ygereknek azt mondod késõbb, 'Anyád megadta az esélyt" vagy azt, hogy "Anyád nem adta meg az esélyt a nagyszülõknek és apád sem..."
Ismered pasi a szüleit? Ha nem, szerintem próbáld megismerni õket.Ha rendes emberek mindenki, Te a gyereked, és õk is csak nyerhettek a dolgon, lehet jó kapcsolat köztetek.A gyerekednek joga van ismerni a nagyszüleit, és fordítva is.Neked is jó érzés lenne, hogy van mama papa aki szereti a gyerekedet, és esetleg számíthattok rájuk.Ha meg nem olyan emberek akiket érdekelne a dolog legalább Te akkor is megnyugszol, hogy megpróbáltad. Mennyire ismered az apukát?nem lehet hogy családos? Bocs a kérdésért, csak úgy veszem ki nem ismered még a szüleit sem. Minden jót nektek.
A kérdező hozzászólása: Lehet ez lenne a megoldás..hogy kusba maradok....
A kérdező hozzászólása: Mint írtam...valamelyest tartjuk a kapcsolatot....de nem beszélünk a gyermekrõl, csak ha én felhozom....így is tettem...Szóltál nekik?Nem...Jó akkor én....rendben...de eddig még nem tettem meg...Ja és voltak különbözõ variációk, kértem a tel számot, nem adta, elõbb én beszélek velük majd utána odadom....s persze nem történt semmi....s számos variációk voltak még....de lassan fogy a türelmem....PERSZE gondolom neki sem könnyû s nem egyszerû...vagy már teljesen elment az eszem, hogy még ezzel is én foglalkozom neki mi a jó s a rossz?:-)))
Szerintem hagyd. Nem a te dolgod elmondani nekik, hogy van egy unokájuk. Majd ha akarja a pasi, elmondja.
A kérdező hozzászólása: Szóval igen valami ilyesmit szeretnék, hogy ÉN mindent megtettem....s a döntés rajtuk áll, hogy kell e nekik vagy sem....s az is bánt, hogy Miért nem tudja a fiúk elmondani nekik??Nem értem az ember 34-35 évesen már nem gyermek....Miért nem lehet elmondani, hogy Figyí szülök!!!felcsináltam, megtartotta(ami nem egészen így van)de ez pillanatnyilag lényegtelen a lényeg nem vállalta....vagy úgy adja elõ ahogyan akarja....az sem érdekel, de hogy még ezt a fajta felelõsséget sem vállalja......
Szia. Sajnálom, hogy így alakult, tudom milyen nehéz, én is ebben a helyzetben vagyok. Nekem sem kell gyerektartás, de nem is fizetne az apuka. Szerinte neki joga van a gyerekemhez mindenféle kötelezetség nélkül. Hát nem, nincs joga. Nekem nem kell tõle semmi, az nem apaság, hogy néha-néha idejön és jopofizik a fiának. A szülei tudnak róla, de nagyívben lesz..-ják. Pedig engedném, hogy tartsák vele a kapcsolatot. Ja nálunk sem volt átverve az "apa". Tudta, hogy a megszakításos módszer nem az igazi, de vállalta a kockázatot, addig amíg terhes nem lettem. Tisztellek, hogy vállalod egyedül, és bizakodjunk, hogy ez nem marad így örökké egyikünknél sem. Nekem már mióta megszültem több jelentkezõ is akadt, de én köszönöm most pasira rá sem bírok nézni:) )) Mondd meg az apának, hogy mondja el a szüleinek, vagy Te mondod el. Lehet, hogy örülnének egy unokának, és jól megráznák a kisfiukat.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy:-)vigasztalásra szorulok..bár csodálatos gyermek...telis tele vagyok tõle örömmel:-)csak azt sajnálom hogy így alakult...
en kvazi nagyszulok nelkul nottem fel, mert az anyai agon levo nagyszuleim hallani sem akarnak rolam (es a lanyukrol sem, na de ez egy masik sztori)..nekem faj. nagyon fontosak a nagyszulok az eletben, es joguk van tudni, hogy van egy kis csoppseg, aki az o unokajuk. irj nekik egy levelet, hivd fel oket..mondd el nekik mindenkepp! aztan mar az o dolguk, hogy meg akarjak-e ismerni. szerintem ezzel csak nyerhettek, te is, de foleg a gyermeked.
A kérdező hozzászólása: Azért nincs lelkifurim mert én szóltam, hogy abbahagytam a tabletta szedését...7 év után, mert meghíztam..s orvosi javaslatra abba kellett hagynom, ö reakciója..persze, nem kell az...s mire észbe kaptunk már megtörtént a baj....Mindegy az én hibám, de azt hiszem..azzal hogy nem vetettem el....kihúztam a gyufát...s igen lehet a gyermektõl veszem el a pénzt...de akkor sem akarom hogy fizessen!!!!!!Nem is írom, azt hogy esetleg mibõl mikor néha a saját maga eltartása probléma....Ha akarna támogathatna, bármiben....de nem teszi....s az sem lesz gond ha a nagyszülõk nem teszik, én csak egyszerûen akarom az esélyt a gyermeknek , hogy ezt is megtettem, szóltam a nagyszölõknek..és pont
ez nem a megtudok állni vagy nem tudok meg állni a lábamonrol szól. azt gondolom a legnagyobb önzöség ha nem kérsz gyerektartást. a gyerektartás nem neked hanem a gyermekednek jár. és ha nem kapja meg az apjátol azt töle veszed el. ez a gyermek az övé, akár milyen is.
Szerintem hagyd. Ne keresd meg õket. Így, hogy az apuka nem is akarta...jól meglesztek ketten is.

Estél már teherbe "véletlenül" (nem akartad a babát)? Hány éves voltál? Hogyan mondtad el anyukádnak? Hogyan reagált, mit mondott?

Legjobb válasz: Én igen sajnos. 17 voltam és el kellett mondani,mert kellett az abortuszhoz az engedélye,aláírása. Elmondtam és nagyon megértõ volt, mindenben mellettem állt, ellenben a barátom nem, ott is hagytam azonnal. De jobb ha védekeztek, mert iszonyú tortúra és fájdalom. Nekem azóta volt még kettõ (úgy,hogy gyógyszert szedtem) és nem kívánom senkinek. De még mindig jobb így mintha lenne 2 gyerekem akik éheznek,vagy fpgyatékosok a gyógyszer miatt.

Én igen sajnos. 17 voltam és el kellett mondani, mert kellett az abortuszhoz az engedélye, aláírása. Elmondtam és nagyon megértõ volt, mindenben mellettem állt, ellenben a barátom nem, ott is hagytam azonnal. De jobb ha védekeztek, mert iszonyú tortúra és fájdalom. Nekem azóta volt még kettõ (úgy, hogy gyógyszert szedtem) és nem kívánom senkinek. De még mindig jobb így mintha lenne 2 gyerekem akik éheznek, vagy fpgyatékosok a gyógyszer miatt.
Mondjuk a Ratkó korszakban is volt nem 1 és nem 2 abortusza sok nõnek, amikor tilos volt, és úgy végezték el a doklik, hogy vérmérgezést kaptak, mégis rengeteg 25-30 év közötti ember van, szóval 3 mi idõnkbeli megszakítás semmi azokhoz képest. Szerintem a kérdésre válaszoljunk ne egymást támadjuk!
el lehet vetetni a 12. hét után, csak azt nem elvetetésnek hívják, és akkor szoktak ilyet tenni ha beteg, vagy fogyatékos lenne. De te milyen okos vagy! Honnan veszed, hogy viccbõl volt 3 abortusza? Attól még nem gyilkos, Ti meg úgycsináltok ezen az oldalon mintha megölt volna egy falunyi embert az aki abortuszra ment. Álszent dolog ez.
velem is elõfordult, de ez egy régi történet... Szûz Mária
Mert te ismersz engem hogy tudod, hogy kik fordultak el tõlem igaz? :D Nagyon valószínûnek tartom. Amit 3 dolgot meg leírtál... Na annak semmi köze a témához és ráadásul még hülyeség is! :D Meg mi az, hogy béka vagy? Jobb nem jutott az eszedbe vagy mi?! El tud viselni a párom, és a barátaim is, mert nem mondom meg senkinek, hogy mit kéne (ahogy itt se tettem), de a véleményem elmondom, ha bántó, ha nem (ahogy itt is tettem). Ha nem tetszik a véleményem nem kell elolvasnod, de kiállok mellette, mert akárkit megkérdeznék azt mondaná, hogy 3 ABORTUSZ SOK.
Ja és könyörgöm, ilyen beteg lélekkel és jellemmel sose szülj gyereket!!!
én már házasságba éltem, de még nem akartunk gyereket, csak véletlenül becsusszant, persze nem bánta egyikünk sem :) most van egy 6 hós pocilakó kislányunk 23/L
Hú de jó, na akkor menjünk csak bele, miféle ember is vagy te? a pasid hogy bír elviselni? egy mindenbe belepofázó undok béka lehetsz, akit valószínûleg mindenki utál és kibeszél a háta mögött. biztos az ismerõseidnek is megmondod, mit hogy kéne és folyamatosan osztod nekik az észt. biztos jó sok el is fordult tõled, amin nem csodálkozom. fújj, de egy ocsmány alak lehetsz... na mesélj már, miket csináltál eddig? volt már olyan, hogy mondjuk csúnyán beszéltél valakivel? igen? fúj, micsoda szánalomgép vagy. vagy biztos volt már olyan is, hogy többet adott vissza a pénztáros és nem szóltál, hanem lapultál mint szar a fûben. hát micsoda jellemtelen senki vagy te! szemeteltél már az utcán? mégis hogy képzelted? majd más szedi fel helyetted a szarodat? na, hogy esett? remélem nagyon rosszul, te görény.
Nem feküdt le velem senki szerelembõl - Több éves kapcsolatom van, ahol van szerelem és TUDOK VÉDEKEZNI IS. Az, hogy édesanyám egy szart hozott a világra nembaj. Eggyel több vagy kevesebb már nem tök mind1? :D Valószínû ti is a szar emberek közé tartozok, mert gondolom olyan sok mindent tettetek le az asztalra. Nyomorultak. Itt befejeztem. :D:D Védekezni kéne nem gyerekeket elrakatni.
Nem látom, hogy könyörögsz...:)
Most mit mosakodsz? na máris visszakozol? érdekes, az elõbb még szánalmas féreg volt a 3 ab-os most meg jajj hát nem akartam én semmi rosszat, de hát a 3 ab. az sok? miért könyörögnék? kicsit el vagy tévedve aranybogár. senkit nem érdekel a handabandázásod. ha észrevetted volna, eddig egy pártfogód se volt. lehet ellenezni az abortuszt, lehet rá nyugodtan mondani, hogy nem jó dolog, és én nem támogatom, de hogy másokat ez alapján minõsíts, azt a 3 a.os válaszoló nevében is kikérem. érted, mi a különbség? hogy jössz te ahhoz, hogy így ítélkezz? na, én meg ezt utálom. megítélni szabad, de nem elítélni. érzékeled a 2 közti lényegi különbséget? azt ajánlom, hogy k.rva sürgõsen szállj magadba, mert lehet, hogy az egyszemélyes világegyetemedben te vagy a középpont és nem látsz a szemellenzõdtõl, de mások élete és döntése nem a tiéd és semmi jogod nincsen felülbírálni.
Nem tudom, hogy harapódzott el ennyire a vitátok, de egy biztos: nem én fogok igazságot tenni köztetek :) De az is tény, hogy visszaolvasva egyáltalán nem olvastam sehol sem, hogy "szánalmas féreg"-nek lett volna bárki titulálva. Ezt csak valaki jól beleolvasta valamibe, talán mert érzékenyen érinti a téma... És én is osztom, hogy 3 abortusz sok. Egy még elmegy, fõleg 17 évesen... A másodiknál már elgondolkodnék, de mondjuk, hogy benyelem, oké, volt második is. De amikor már harmadszor is teherbe esek, akkor minimum megállok egy pillanatra. Nem feltétlenül van szükség önostorozásra, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolta a lány, hogy mindent elkövetett a terhesség ellen a fogamzásgátló szedésével (még ha tényleg igaz is, hogy rendeltetésszerû használata mellett nemigen van esély a terhességre). De azon azért eltûnõdnék, hogy három abortusz után mennyi esélyem lehet még babára késõbb, ha majd szeretném, és nem valószínû, hogy meg merném kockáztatni, hogy emiatt ne sikerüljön. De mondjuk ez én vagyok.
Azért nem tudod olvasni, mert a moderátorok kitörölték. "Ja és könyörgöm, ilyen beteg lélekkel és jellemmel sose szülj gyereket!!!" Ezt írtad. Erre írtam, hogy nem látom, hogy könyörögsz :D:D:D
17:37-es vagyok. Én nem akarok belefolyni a dologba, de mindig meglepõdöm, hogy idegenek milyen vérre menõ harcokat tudnak vívni egymással az interneten arc és név nélkül... Az is lehet, hogy szomszédok vagytok, és még kedvelitek is egymást :)
Sok vagy sem, nem ez a hobbim. Törõdj a magad dolgával és a párkapcsolatotddal amíg van..
Te meg törödj azzal, h ezekután mennyi az esélye, h lehet gyereke(d).. ;)
OFF "Mondjuk a Ratkó korszakban is volt nem 1 és nem 2 abortusza sok nõnek, amikor tilos volt, és úgy végezték el a doklik, hogy vérmérgezést kaptak, mégis rengeteg 25-30 év közötti ember van" Nem teljesen értem az összefüggést a Ratkó-korszak és a 25-30 éves emberek között, miután az abortusztilalom az ötvenes évek elején volt érvényben (ezt nevezzük Ratkó-korszaknak)... De lehet, én értettem félre a mondanivalód lényegét. Végül is a 25-30 évesek az ún. Ratkó-unokák.
Én is a 20.03 nak üzenem, hogy attól, mert te sikertelen vagyí és senki nem feküdt le veled szerelembõl, mást még nem kell leszánalmasozni.
Véletlenül nem lehet teherbe esni (ez eddig csak Szûz Máriának sikerült, ahogy írta is fent :) ). Kell hozzá 1 db férfi és 1 db nõ, meg 0 ész, hogy ne védekezzenek. A tablettás esethez hozzátenném, hogy 1. a normálisan szedett (nem kihagyott, nem késõbb bevett, nem kihányt, nem antibiotikummal szedett, hasmenéssel ki nem adott) tabletta mellett a teherbe esés valõszínûsége 1 év alatt 1 ezrelék, 1 év alatt 1000 nõbõl 0, 1 (gyakorlatilag 0) esik teherbe (annak az esély, hogy ez valakivel kétszer megtörténik, ki sem számítható - úgyhogy ne haragudj, válaszoló, én nem hiszem el neked, hogy önhibádon kívül estél teherbe kétszer, tabi mellett), 2. a tabi nem okoz a babának károsodást az elsõ 1-2 hónapban (sõt, azt hiszem, még a harmadikban sem), addig meg az ember általában észerveszik, hogy terhes (12 hét után elvetetni se lehet).
Ja, és 3 abortusz után imádkozz, hogy lehessen majd gyereked.
Olyan nincs, hogy "véletlenül" teherbe esik valaki. én már felnõtt nõ voltam, mikor nem védekeztünk megfelelõen és terhes lettem. anyámnak annyit mondtam, hogy pozitív lett a terhességi tesztem és indulok a nõgyógyászatra intézni az abortuszt. én belátom és vállalom, hogy felelõtlen voltam felnõtt létemre, de tudtam, hogy így a nem kívánt terhesség is benne van a pakliban tehát nem utána sírtam mint a fürdõs k.rva. akik azzal takaróznak, hogy véletlen becsúszott a gyerek, stb pedig õ "védekezett" csak szánni tudom. ha valaki rendesen, megbízható módszerrel, pl tablettával vagy óvszerrel védekezik nem pedig megszakítással (ahogy én tettem) és rendeltetésszerûen használja, az nem lesz terhes, ilyen marha egyszerû. azóta én is tablettázom, rendesen szedem. minden esetre azt tanácsolom gyerekek, hogy védekezzetek tisztességesen és akkor se anyu haragjától se az abortusztól nem kell félni.
Csak hogy hozzászóljak, spirál mellett is volt, aki teherbe esett!!!
Most biztos fognak engem is ostorozni.Nekem 15 évesen volt abortuszom.Azóta is lelkibeteg vagyok miatta.A barátom idõsebb volt tõlem és nekem (naív kislánynak) annyira tetszett, hogy minden áron a kedvében akartam járni, csakhogy velem legyen, ezért engedtem neki, és gondoltam õ már elég tapasztalt ahhoz, hogy ne legyen baj.Hát sajnos lett.Édesanyám kísért el az abortuszra, de azóta is nagyon szégyellem a dolgot és bánni fogom életem végéig.Most pedig, mikor már itt lenne az ideje a gyerekvállalának, attól rettegek, hogy a gyerekkori felelõtlenségem miatt majd nem eshetek teherbe.A mostani párom nem is tud a dologról, mert eddig még nem került szóba a gyerekvállalás, és még nem is vagyunk házasok.
Utolsó, ne legyen bûntudatod és ne szégyelld. 15 éves kislányként nemigen volt más választásod. inkább az akkori pasid az, aki rághatná magát, hogy hülyére vett és nem vigyázott rád. az ilyesmi sose egy ember hibája. nekem is volt egy abortuszom és ettõl se te se én, se nõk milliói nem vagyunk rosszabb emberek. kb minden 3. nõ átesett már ilyenen, csak senki nem veri nagydobra. gondolom már sok idõ eltelt azóta. a párodnak meg nyugodtan mondd el, ez is a múltadhoz tartozik, biztosan megérti, ha szeret. attól meg, hogy nem lehet majd gyereked, ne félj. ha annak idején nem volt komoly szövõdmény, akkor annyi gyereked lehet, amennyit akarsz. lépj túl ezen a dolgon, hidd el, akkor úgy volt a legjobb. a baba se akarna a semmibe születni gyerekanyához, ha lenne választása. 24 N
senki sem állítja, hogy az abortusz jó dolog, követendõ példa és el kell mélyíteni, de nem vagy te ahhoz túl nagy senki vagy, hogy másnak megmondd, mi a helyes, pláne, hogy leszánalmasférgezz valakit! neked biztos nem lesz abortuszod soha, sõt szülsz vagy 10 gyereket, szíved joga hurrá. de azokat, akik átestek ezen hagyd békén és ne pofázz be nekik, mert nem a te dolgod. amúgy állítom, ha az abortált magzatot kérdeznénk, szerintem még õ is ezt mondaná!
én nem szánalmas férgeztem le senkit, de ne szólj senkinek. annyit irtam, hogy szánalmas mert 3 abortusz szánalmas! Ha lett volna abortuszom, akkor utána lett volna annyi eszem, hogy RENDESEN védekezek. És ha szülnék 10 gyereket szerintem neked az se lenne probléma mert nem te etetnéd õket;) Egyenlõre maradjunk ennyiben. És igen is szánalmas:) Amúgy a férget meg te írtad, meg azt is, hogy megütnél ha ismernél...szóval nem tudom kettõnk közül ki az alpári paraszt.:)
"de nem vagy te ahhoz túl nagy senki vagy" -> és a fogalmazásod is gyönyörû .:)
Azt, hogy megütnélek, nem én írtam, hanem valaki más... okos, nagyon okos... a félreírásomhoz nem fûznék semmit, mivel a hülye is látja, hogy nem a fogalmazásommal van baj, hanem véletlenül plusz leütések vannak, de ezt fölösleges magyarázni. és nem, most hiába mosakodsz, te akkor is a válaszoló személyét szánalmasoztad. de nem bánom, tegyük fel, hogy magát a 3 abortuszra mondtad, hogy szánalmas. ettõl nem lettél jobb, mert sem a válaszoló sem a tette felett nincs semmi jogod ítélkezni. amúgy mesélj már kicsit a ballépéseidrõl, amiket eddig elkövettél életed során, hadd mondjuk már meg, hogy lett volna a helyes cselekedned és hogy mi is jól leoszthassunk. na??
20.03 az alpári parasztról csak egy olyan ember jut eszembe mint te, aki más baját boncolgatja és a gyenge pontján támadja. Szánalmas a kedves anyukád az, aki egy ilyen érzéketlen [email protected] hozott a világra. :)
Hát te 79%-os komolyan kész röhej vagy. mint egy óvodás: megmondták, hogy foglalkozz a saját dolgoddal, punktum. erre mit lépsz? visszafeleselsz, mint valami szaros kölyök. beszarok rajtad:D

Kétségbe estem! Most mit tegyek? A párommal vannak problémák. Eddig akarta a babát, most 8 hetes vagyok, nem is volt semmi gond, de vagy 2 napja teljesen furán viselkedik..

Az el?z? kapcsolatomból van már egy 5 éves lányom, most költöznénk össze a párom lakásába tavasszal, én szeptember vége fele szülnék. Szóval a páromnak kételyei vannak, hogy nem fog tudni "eltartani" 4 embert. Teljesen megváltozott. Gyedet én is fogok kapni, nem kell engem eltartani, de ? ezt nem így látja...Volt hogy sokat veszekedtünk tavaly majd kibékültünk, és akkor fogant a baba. És fél hogy csak addig lennék normális, még nem lehet elvetetni. Egyedül nem tudnék eltartani 3-unkat. Fél hogy "elrontja " az életét...

Legjobb válasz: Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??

Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??
Szia! Te írtad le, hogy veled van baja...Tehát tudod a választ már nem akar téged.:(Egy közös gyerek pedig mindenképp összekötne és ezt nem akarja.Ha most nem hagy el, akkor nemsoká.... Lépj te elõbb!!!
Nagyon sok jó választ kaptál. Valamitõl megijjedt a párod.Lehet õ sohase lesz családcentrikus.Ha ilyen könnyen meggondolja magát , akkor nem elég férfi.Fõleg a te állapotodban ...vigyáznia kellene rád;nem értem. Egy utolsó próbálkozásom lenne még feléje, mégpedig az hogy: Rendben (MIKI? LAJOS? akárki)nem tartom meg.Biztos ezt akarod?Kérnék idõpontot a nõgyógyásztól, de mindezt úgy , h tudjon róla a párod is. Ha nem ellenezné, ha nem szólna közbe...akkor elhagynám. Ha megtudnám magamnak engedni anyagilag akkor megtartanám.Lehet egy rossz barát ráijjesztett, hogy majd elhízol stb.
Szia, Egy történet egy most 20hetes kismamáról: Terhes lett áprilisban a párjától, akkor 2éves kapcsolatban. 8hetes terhes volt amikor a férfi teljesen meghülyült, és közölte nem kell neki a gyereke. A lány nem sokkal elõtte elvetélt egy babát, amit a férfi úgy megsiratott, mert családot akart a lánnyal. Most mikor volt egy élõ magzat már nem kellett, és jöhetett bármi, nem volt hajlandó vállalni a családját. 11hetesen a lány feladta a harcot egy életért, amit mások akarnak élni, és már õ is gyûlölte a gyermekét. Elvetette. Csak azért, mert az anyagias világban minden emberi kapcsolt elmúlt, meggyõzték, hogy neki is az a legfaszább döntés, amit hozhat... Szeptemberben egy új pár mellett újra terhes lett, és a férfi nem hogy 6hónap után elhagyta volna, nem. Együtt közösen várják a fiukat, pedig nem milliomos család, csak valóban szeretik egymást, és nem az a fontos, hogy akkor 2évig el kell tartson három embert, hanem együtt kéz a kézben harcolnak. A picinek az anyánk, az apának mindene megvan/lesz. Azóta a lány boldog, és ragyog, mert valóban anya lehet/lesz. Ha a párod egy beszélgetéssor után sem akarja a gyermekét, akkor javaslom, hogy hagyd el. Lehet, hogy a legszörnyûbb napjaidban találod meg azt a férfit, aki a lányodnak is az apja akar lenni, és a saját gyermekéért még ölne is, ha bántani akarják... És nem az lesz számára kicsinyesen a fontos, hogy a seggét levédje, mert felelõsnek kell lenni egy életért. Beszéljétek meg újra, mi fontos neki, ugyanis õ is ott volt, mikor a picike esélyt kapott az életre. Ha semmi sem gyõzi meg, akkor neked kell eldöntened, mit bírsz ki. Sok sikert.
Már bocsi, de mi az, hogy veled van baja?? Felneveltél már egy gyereket, tudod, mi a dörgés, nem? Miért viselkedik így egy terhes nõvel? Ilyenkor olyan mérges vagyok... megcsinálni, azt meg tudja, de felelõsség... Remélem rendbe jösztök és boldog jövõtök lesz. (Lehet, hogy csak beijedt, nem...? )
nem tudom mi a baja veled. De TE mit szeretnél??megtartani??Terveztétek babát?? ÉN megtartanám, de ez én vagyok.
A kérdező hozzászólása: én megtartanám persze! akart õ is gyereket persze! meg én is tesót a lányomnak, de hogy mikor arról nem beszéltünk. Nem védekeztünk rég óta. Szóval ha akart volna, akkor tehetett volna ellene...
A kérdező hozzászólása: én nagyon szeretném, de én már egyszer megütöttem a lábam hogy egyedül maradtam a lányommaal. Szóval tudom milyen, és mégegy babával nem szeretném ezt tenni. Másrészt 2 gyerekkel nehezebben is találnék párt, de ez már a legutolsó dolog lenne. tulajdonképpen ki nem mondta hogy vetessem el, csak utal rá. Azonban az is fura, hogy õ már 31 éves, se kutyája se macskája (ill 1 kutyája van). és azt is mondta, hogy neki a babával nincs baja, cska velem...!!!
Elképesztõ pasik futkosnak a világban, aki ugyan nem védekezik, de aztán ítélkezni azt tud utólag.Nem akarlak bántani, nagyon sajnállak téged, mert tudom hogy 8 hetesen az ember lánya mennyire sérülékeny egyébként is.Soha ne dönts a gyereked kárára, ne vedd el az életét azért, mert nem kelletek az apjának.(az ilyen az nem apa!)Egyébként én is úgy gondolom, hogy talán egy "jó" haver tõmte meg valami negatív dologgal a fejét, mert sok ilyet hallok.remélem hogy jól fogsz dönteni, és sok sikert kívánok neked az életben, és könnyû szülést!Drukkolok neked! Egy 30 hetes kismama
Szia! Szerintem még ne aggódj, nálunk is hasonló történt. A párom, mikor meglátta a tesztet mindenkinek elmondta, hogy kisbabánk lesz. Aztán egy nap minden megváltozott...már 10 hetes terhes voltam, mikor közölte, hogy 2hetem van eldönteni, mit akarok, mert ö nem akarja ezt a gyereket! Mondtam, hogyha egyedül is maradok, ezt a gyereket én akarom! Rá 3 napra elmentünk ultrahangra (ahova elöször nem akart jönni!) és mikor meglátta a gyerekét, könnybelábadt a szeme! mikor hazaértünk bocsánatot kért, ugyanis fogalma sem volt róla, hogy már ilyen fejlett a baba! Ha pasiknak általában kézzelfoghatóvá kell tenni a babát, akár uh segitségével! Kitartás! :-)
Azért írd majd meg h mire jútottatok.Drukkolok neked , bárcsak minden rendbe jönne köztetek.

Megbízható, rugalmas bébiszittert hol keressek kisbabám mellé? Idegent eddig nem akartam a féléves babám mellé, de úgy néz ki, hogy ez egy biztosabb megoldás, mintha a családtagok váltogatnák egymást, ill. szakember talán jobb lenne.

Az mennyire normális dolog, hogyha valaki családon belül felajánlotta, hogy eljönne bébiszitterkedni, de azt akarja, hogy vigyem át hozzá a babát (közel van), és pénzért vállalná el úgy, hogy nem teljesen a babára koncentrálna..? Gondolom közben megcsinálná a házimunkát is. Ill. ahol nézegettem hirdetéseket volt aki mozgásfejl?dési problémákban otthon van, így ha gond lenne nálunk, akkor nem kéne még a babát pluszban elvinni pénzért. S?t, házimunkát is szoktak vállalni. Tehát több szolgáltatást nyújt,mint a családtag.

Legjobb válasz: Ilyen pici babónál semmiképp nem adnám õt más házhoz... Menjen csak oda helybe az aki vigyázni fog rá. Hisz az az otthona.Nem hinném,hogy jó a gyereknek ha máshol van állandó jelleggel rendszeresen. Mert az ugye megint más ha elviszi ide oda stb néha magához. Egyébként én családot választanám de ez csak az én véleményem. Igazából mind a kettõnek vannak elõnyei és hátrányai szerintem

Ilyen pici babónál semmiképp nem adnám õt más házhoz... Menjen csak oda helybe az aki vigyázni fog rá. Hisz az az otthona.Nem hinném, hogy jó a gyereknek ha máshol van állandó jelleggel rendszeresen. Mert az ugye megint más ha elviszi ide oda stb néha magához. Egyébként én családot választanám de ez csak az én véleményem. Igazából mind a kettõnek vannak elõnyei és hátrányai szerintem
A kérdező hozzászólása: én azt gondolom, hogy szerintem lehet egy fél éves babával már foglalkozni, és nem a semmire szeretnék óránként egy ezrest kifizetni. :) de lehet, hogy én vagyok csak ezzel így..
A kérdező hozzászólása: vér szerinti rokon. nem voltunk eddig napi kapcsolatban, még amikor terhes voltam, akkor ígérte meg, hogy segít majd, most is jön velem és a babával vizsgálatokra. szóba jött a gyerekfelügyelet, kértem, hogy nézzen körbe az ismeretségi körében hátha lenne valaki. aztán hívtak, hogy magukra gondoltak. ingyen nem is várnám el, de nekem furcsa, hogy ennyire nem akarnak még látogatóba sem átjönni, ráadásul nekik kéne ott egy babaszobát berendezni. vagy nekem kéne járókát is vinnem? :D
13 Hát én nem tudom, te nevelsz-e vagy neveltél-e valaha gyereket, de hogy egy fél évessel nem kell sokat foglalkozni napközben? Épp ilyenkor kell a legtöbbet foglalkozni vele, csomó dolgot most alapozol meg, most nyílik a kis értelme, most kezdi minden érdekelni, most kezd robbanásszerûen fejlõdni mozgás terén, most kezdi el figyelni az anyanyelvét és próbálgatni az elsõ hangokat, szótagokat, és SZERINTED nem kell vele foglalkozni? Hát kíváncsi lennék, neked milyen gyereked van!
A kérdező hozzászólása: én is azt gondolom, hogy foglalkozni kell vele, nem is keveset. a semmiért meg nem fogok fizetni, hogy valaki kényelmesen magával legyen elfoglalva. :)
Miért szeretnél amúgy baby sittert? Ha jól olvasom, akkor délelõtt baby sitter vigyázna a kicsire és délután pedig a nagyi? DE mikor lennél Vele Te és az Apuci? Nem félsz, hogy ha valaki nagyon jól foglalkozik majd Vele, jobban akar hozzá menni és nem örül majd Neked? :( Ha munka miatt fogadnál fel valakit, az is sok pénz, miért nem vállalsz részidõ munkát és akkor többet lehetnél a kicsivel. Nem sajnálod az idõdet, amit nem Vele töltesz? :(( Nekem meg szakadna a szívem, ha naponta órákat lenne mással a babám. Most 8 hónapos. :)
20 Ne buzeráld már, most komolyan, szerintem minden anya kicsit összeomlik, ha kevés idõt tölthet a babájával (jó, vannak kivételek). Szerintem jobban megéri neki még így is dolgozni, mint nyavalyás gyesbõl vagy gyedbõl tengeni-lengeni, mert azt mind tudjuk, hogy az aprópénz. Én is dolgozok a kicsi mellett, de csak akkor, amikor alszik, vagy Apájával van, de hidd el, szívesebben nézném még akár simán csak azt is, ahogy alszik, csak vele lehessek, mint, hogy pénzt hajhásszak, de a gyes+a férjem fizetése nem elég, ha megfeszülünk sem. Biztos nem szórakozásból indult el dolgozni, ha így lenne, szerintem az sem érdekelné ennyire, kire bízza.
21 vagyok megint, engem anyám fél évesen adott bölcsibe, neki is muszáj volt dolgoznia, pedig mi akkor a nagyszülõkkel laktunk, igaz, õk is dolgoztak, de a mamám mûszakban, a papám meg este, meg lehetett volna oldani, ha akarták volna. De azt hiszem, az én esetemben jobb volt így.
A kérdező hozzászólása: Ja, bocs nem írtam, hogy dolgozni mennék. nem mintha itt bárkinek lenne köze hozzá, de ha már ilyen kedvesen rákérdeztél, akkor ilyen kedvesen válaszolok. :)
A kérdező hozzászólása: hogy miért nem vállalok részmunkaidõt? azért mert a régi cégem vár vissza, én pedig visszamegyek, ilyen egyszerû. hosszútávon ez kifizetõdõbb, mint keresni egy új munkahelyet. és most megkérném, hogy fejezzük be az eszmecserét arról, hogy megszakad a szívem és egyebek, mert nem ez volt a kérdés, és már nagyon unom, ne haragudj. mindenki döntse el maga, hogy mit vállal, én is ezt fogom tenni a jövõben. én sem örülök, hogy ez van, de a munkahelyemre szükségem van.
A kérdező hozzászólása: még nem döntöttem el, sõt egyre bizonytalanabb vagyok. :( próbálok valami megoldást találni.
Nem bíznám a rokonra. Nem tudom milyen közeli rokon ez, de ahogy írta is valaki az szarrágás. Pénzt kér és akkor még én cuccoljak, na, ne!!! Nekem ez gyomorforgató. Keressen magának más pénzforrást, ne ezt!!
Hat egy fel eves gyerekkel nem sokat kell napközben foglalkozni, miért ne végezhetnek otthon a dolgát? Gondolod, hogy a bebiszitter, aki majd nálatok vigyáz a gyerekre, csak vele fog foglalkozni? Nyilván lefoglalja magat valamivel.
A kérdező hozzászólása: Aki vigyázna rá, õ a rokonunk, és itt van tõlünk 5 percre, csak a babakocsit kéne áttolni. Viszont nem szimpatikus, hogy teljesen elzárkózik attól, hogy átjöjjön hozzánk..fura..
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy inkább a délelõtti órákra keresnék embert. Délután nagymama vigyázna a kicsire. De ez is csak azért lenne, mert ennyi fér a keretbe. Egyébként a legideálisabb az lenne, ha nem kéne senkit családon belül ugráltatni, és nem kéne a kicsit is reggelente elvinni máshoz.
A kérdező hozzászólása: Idegen ember elõnye, hogy nem végzi közben a saját háztartási munkáját, miközben ha én elviszem a rokonokhoz, akkor õ közben majd otthon mos/fõz/takarít, és nem a babával foglalatoskodik.
Hát a tisztelt rokon helyében én örülnék, ha babázhatok, nemhogy még akármit csináljak mellette és még pénzt is kérek érte? Ez [email protected]ágás, már bocsánat, beintettem volna neki, ahogy kell. Ha már fizetsz, bízd gyakorlott, tapasztalt hivatásos felvigyázóra. És nem szégyen, ha kérsz önéletrajzot én a volt munkáinak minimum felét referenciaként. A gyerekedre fog vigyázni.
Bocs, 7-es voltam, visszaolvasva tehát úgy értendõ, hogy a kedves rokonnak fizetsz, mert az a saját otthonában elvégzi a háztartási teendõket, a gyerekedet meg közben rakosgatja ide-oda? Klassz...
A kérdező hozzászólása: Jól látod.. :) Nekem amikor beszéltünk errõl le sem esett.. Annyi elõnye van, hogy :nem idegen, olcsóbb, mintha más vigyázna a babára, elviszi a gyereket a dokihoz ha beteg..és mi van még? még töröm a fejem reggelig.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, elõny még, hogyha nincs õ, akkor az anyja fog beugrani helyette. Tehát nem kell pánikolni, ha a bébiszitter lebetegszik. Gondoltam ilyen bébiszitter keresõkre, és volt 1-2 szimpatikus hölgy, még a háztartásba is besegítenének, alap, hogy jönnének hozzánk, és kb. ugyanannyiba kerül. sõt, még értenek a gyógytornához is, ami nekem nem lenne hátrány, mert most fogom kivizsgáltatni még csak a babát. tehát simán lehet, hogyha úgy alakul, akkor majd fizetni kell egy külön gyógytornászt is. annyit viszont meg már nem fogok keresni. :(
A kérdező hozzászólása: a rokonunk tényleg olcsóbb valamivel, de nekem az, hogy a saját otthonában akar a babámmal lenni, nagyon nem szimpatikus, fõleg, hogy 5 percre lakunk egymástól. a babakocsit fel sem tudom hozzá cipelni, abszolút macera. márpedig vinnie kell sétálni 1 nap 1X. járókát is akkor be kell szerezni, (én biztos nem veszek) mindent át kell hurcolni, ruha, pelenka, kaja, stb. nekem ez macerásnak tûnik, de az is lehet, hogy én vagyok problémás. :)
Sztem Te ezt más eldöntötted és csak magadat gyõzködöd. Hívj bébiszittert, az állandó költözködéstõl is megkíméled magad. Mikor este haza mész sokat fog jelenteni minden perc! Csak ügyesen!
A kérdező hozzászólása: érdekes, hogy csak nálunk van ez a félévesen-egyévesen ne add ide meg oda mizzéria. máshol meg tudják oldani, nem sérül a gyerek, és az anyuka munkahelye is megmarad?

Babád amikor tanult egyedül enni nem akarta a falatokat egymás után a szájába venni, mielőtt még az előzőt lenyelte volna?

A lányom ezt csinálja,így inkább csak egyesével rakom a tányérjába,nem tudom,ez tanítható?13 hós.

Legjobb válasz: Az enyém 10 hós és még soha nem tömött többet a szájába, valahogy nem jutott még eszébe. :-) Remélem, megtartja ezt a jó szokását! :-)

Az enyém 10 hós és még soha nem tömött többet a szájába, valahogy nem jutott még eszébe. :-) Remélem, megtartja ezt a jó szokását! :-)
10 hós kora óta egyedül eszik, most 1, 5 éves már a fõzelékeket is segítség nélkül bekanalazza
bocs, lemaradt a lényeg :) nem, nálunk inkább az a gond, hogy ledobálja
Ha arra gondolsz, h egyedül szedegesse fel pl. a kenyérfalatkákat akkor szerintem tanítható.Én kicsim is elõször az összeset betömte, mindig csak párat tettem elé és pótoltam és idõvel már az egészet odatehetem és feleszegeti.De pl. banánt nem adhatok neki egy darabot, mert az amekkora azt begyûri...talán kinövi majd.
Miért nem akarta, hogy megszüld a babát? Elõtte sem voltatok jóban? Hány éves vagy? Van aki melletted áll?
Nem vagyok meglepõdve, hogy anyád nem örült az unokának.Pár évet még inkább az iskolában kellett volna töltened..
1. Tagold a mondatokat 2. Miért nem akarta , hogy megszülessen ? Biztos van valamiylen oka, gondolom kb 16 éves vagy, vagy egy bûnözõ naplopótól van gyereked, stb Általában ezt ki szoktátok hagyni a sztoriból :D 3. Miért keserítette meg az életed, hol laksz most, és te tartod e el a gyerekedet, vagy a szüleidtõl vártad volna?
Egy csomó részletet kihagytál! :S
ez egy kamu.

Nem akartuk ezt a babát. A férjem abortuszt akar, de én tutira nem ölöm meg a babámat. Mit csináljak?

Arra hivatkozik, hogy mennyire sz.r lesz az életünk utána. Már van gyerekünk, akit akartunk, de az Õ megléte is eléggé frusztrálja az apját :(

Legjobb válasz: Sajna nem olyan egyszerû. Most vettünk föl 25 évre lakáshitelt. Az elsõt egyébként akarta, ennél meg védekeztünk. Pont ez az. Ha ennyire akart jönni a baba, miért nem akarja a férjem? :'(

a helyedbe én elhagynám. mért ha még a megszületett gyerekével is igy bánik akkor mi lesz akkor ha a második is megszületik. akkor vele majd hogy fog bánni? én elhagynám.
A kérdező hozzászólása: Sajna nem olyan egyszerû. Most vettünk föl 25 évre lakáshitelt. Az elsõt egyébként akarta, ennél meg védekeztünk. Pont ez az. Ha ennyire akart jönni a baba, miért nem akarja a férjem? :'(
ne vetesd el. majd belenyugszik. de ha nem ott kell hagyni a picsába. nehogy elvetesd mert az is a te gyereked. a férjedtõl meg ez nagyon csúnya dolog. szerintem majd belenyugszik, és ha meglessz akkor ugyanugy fogja szeretni mint a másikat.egyépként jó apa a férjed?hogy erted hogy fusztrálja az apját?
Mi már 10 éve harcolok egy babái.Egy lombik 150-200ezer, de nem érdekel a pénz.És ha abortusz után soha tõbbet nem lesz gyereket?Miért , Istenem, miért ilyen férfinak adsz gyereket viszont a ki szeretne legjobb a világon- nem?
A kérdező hozzászólása: Én is ugyanerre jutottam, csak azt hiszem szükségem volt egy kis megerõsítésre, hogy nem én vagyok túl nagyigényû. Köszi a válaszokat!
Istennek adok hálát, hogy az én férjem nem ilyen. Én tutira megbolondulnék. Könyörgöm, hát hány éves volt a férjed, mikor a gyereket vállaltátok??? Biztosan nem 16 éves tini, aki nem tudta, mit jelent gyereket nevelni. Vagy õ olyan gyerek volt, hogy 2 éves korától síri csendben ült a szobájában, hogy ne zavarja az õsöket???? Én csak egyet tudok: ha ezt a babát elveted, egy életen át bánni fogod. Volt ismerõsöm, aki vetetett el babát. Aztán egy õszön csendben megjegyezte: ha megszültem volna, most menne iskolába. Számon tartotta, kik voltak akkor kismamák, és mindig nézegette a gyerekeiket, hogy az övé is itt tartana. Azt hiszem, te nem akarsz így lenni vele.
Neked adok igazat, bár némiképp az apát is megértem. Szóval hogy õ modnjuk tényleg abban a hitben élt, hogy szeded a gyógyszert, így nem lehet gyerek. Mert modnjuk nem szerepelt ez a terveiben. Aztán mégis becsúszott. Hát gondolom ez azért zavarhatja, mert nem számított rá. Oké, te sem, de ez nõknél más. Végülis kettõtök gyereke, kettõtöknek kell dönteni felõle. Bár ahogy írod, hogy az elsõvel sem foglalkozik, nyilván most is ez lesz a helyzet. Ebben az esetben neked kell tudni, hogy bevállalsz-e mégegyet (ezek szerint igen). Azért nem ártana beszélni a férjeddel, hogy tulajdonképpen mi is lenne a dolga egy apának, hogy mondjuk néha foglalkozzon a fiával. A lakáshitel meg ne legyen már akadály. Én egyedül nevelem a fiamat, és így is ki tudom fizetni a törlesztõrészletet, pedig én aztán nem vagyok gazdag, csak egy gyorséttermi eladó vagyok, de azért amire akarom, hogy legyen pénz, arra van. Be kell osztani, pl. nem kell kartonszám venni az üdítõt, meg olcsóbb dolgokat kell venni, de meg lehet oldani. Szóval ne legyen már kifogás egy lakáshitel, ez csak duma. Meg kell beszélnetek, hogy mi legyen a babával mert azért tulajdonképpen az apának is van beleszólása. Én sem hagytam volna, hogy a gyerek apja abortuszra küldjön, de azért ez mégis mindkettõtöket érint. Mondjuk ha te meg akarod tartani, senki nem kényszeríthet rá, hogy elvetesd, csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha te megtartod a babát és az apa nem akarja, akkor nem lehet rajta csodálkozni, hogy nem fog vele foglalkozni. Meg ha elváltok esetleg, akkor elég valószínû, hogy nem kell majd utána gyerektartást fizetni, ha be tudja bizonyítani, hogy mindent megtettetek, hogy ne legyél terhes és amikor mégis az lettél, akkor õ nem akarta, hogy megtartsátok. Mert ez így végülis a te döntésed és nem az övé. De így is azt modnom, hogy tartsd meg, az abortuszt nagyon nem helyeslem (csak kivételes esetben helyénvaló szerintem, pl. nemi erõszak esetén, vagy kiskorú anya esetében, vagy ha életveszélyes lenne kihordani), ha egy baba megfogant, akkor bizony az meg akar születni.
Olyan könnyen beszélünk az abortuszról, mintha egy vakbélmûtét lenne. Rengeteg kép és videó kering a neten az abortuszról, a minap belenéztem egybe, és kicsit sokkos állapotba kerültem. Én azért megmutatnám a párodnak, hogy mire is akar rávenni...
Én is a babát választanám...Hát van szíve egy ilyen embernek?Már bocsánat a fogalmazásért...De ha meg tudta csinálni azt a babát, akkor tudja vállalni is!Neki könnyû azt mondani, hogy vetesd el, de nem belõle "kaparnák" ki a babáját!
Milyen apa az ilyen akit nem lágyít meg egy kisgyerek?Szerintem nincs szebb dolog az életben mintha a saját véredbõl létre jön egy másik aki önnálló kis lény lesz.Ha nem akartátok mért lett??Annyi féle mód van már a védekezésre...mi is sok év iután vállaltuk a babánkat pedig nem szedek gyógyszert de meg tudtuk oldani, hogy akkor idõzítsük amikor már jöhet.Ha a férjed nem akarta a babát meg az elõzõt sem akkor mit akar a házasságotoktól??Nem tagadhatja meg az anyai ösztönöket.! Én tuti átgondolnám mi, ill.ki a fontosabb, ezzel ne érts félre nem titeket akarlak minõsíteni csak próbálok belegondolni nagyvonalakban, hogy milyen lehet, de én lehet az apát nem tartanám meg....de ezt te tudod , hogy van nálatok..csak a picit ne bántsd , õ tényleg nem tehet arról, hogy így alakult.
Mi az, hogy idegesíti a gyereke??? Könyörgöm, egy gyerek nem játék, hogy ha meguntam, berakom a fiókba...!!! Ha nem tud apja lenni a gyerekemnek, én bizony otthagynám és keresnék mást, aki a vér szerinti apja helyett igazi apja tud lenni! A második babát, ha már összejött, én sem vetetném el, de megpróbálnám megtalálni a megoldást, hogy az apjuk nélkül is tudjak élni. Vele ugyanis ebben az esetben sem neked nem jó, sem a gyerekeidnek! Hidd el, vannak még normális pasik, akik szeretik a gyerekeket és el tudják fogadni másét is. Tudom, hogy nem könnyû ilyet találni, de én sem adom fel, ha rászánod magad, Neked is sikerülni fog!
Nagyon sajnálom, de nagyon úgy néz ki, a párod nem igazi apa.Ne haragudj hogy ezt írom, nincs jogom ítélkezni, de ha nem is foglakozik a gyerekével, mivárható? Hosszútávon ez így eleve nem tartható.Én azt érzékelem ígfy Te sem vagy boldog.Tudom nem könnyû, de mindenképpen elgondolkodnék akarok -e egy ilyen emberrel együtt élni.Ez a gyereknek sem jó.Idegesíti a gyereke? Hát akkor lépj, nem tudom lenne -e segítséged pl a családod, testvérek, valaki.Ha igen, én bevállalnám a 2. gyerkõcöt is.Nagyon nehéz, de a döntést neked kell meghozni.Kívánom, hogy a lehetõ legjobb megoldást sikerüljön megtalálni, mert sajnos azt tudnod kell, a férjed nem fog megváltozni!
A kérdező hozzászólása: Ja! És örökbe tutira nem adnám. Ha már kihordom 9 hónapig.... Ha most nem vagyok képes megvállni tõle, hogy tehetném azok után????? Még egyébként az is a baja, hogy mi lesz, ha kirúgják. Hogy fogjuk a törlesztést fizetni, mibõl fogunk megélni. Hát ugyanaz lenne plusz egy babával, mint nélküle.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen idegesíti. Hogy mindig mindenhol ott van, ha mesét néz, nem tud híradót nézni, ha meccset néz és a gyerek játszani akar vele, úgy elhajtja, hogy a gyomrom görcsbe rándul. Napi 5 percet nem ül le vele. Hazajön, eszik, és leül internetezni, vagy tévézni, de a gyerekkel sosem ül le játszani. Pedig kisfiú. És ha lesz egy kisbaba, megint kezdõdik minden elõrõl. Éjszakai sírás (bár olyan jó alvó, hogy sosem kelt föl rá/hozzá), esetleg kell majd itthon segítenie (most nem teszi), ...stb. Ezek az "érvei". Mondtam, hogy szimpla önzésbõl én nem fogom elvetetni, nem a baba tehet róla, hogy megfogant. Gyógyszer mellett lett, pedig rendesen szedtem. A doki azt mondta, hogy nem lesz baja ettõl a babának (abban reménykedett, hogy így nem tarthatom meg).
Az utolso valaszolonak irom...azert konnyebb az abortuszt valasztani mert akkor rogton megszabadulsz a "bajtol"..ha meg megszulod a babocat akkor mar egy kotelek alakul ki koztetek es talan nehezebben mondanal le rolla vagy esetleg attol felsz, hogy kesobb jonnek majd a szemrehanyasok a reszerol....Ez persze csak az en velemenyem es nem azert irom mert igy tennek...egy 22 hetes boldog kismama vagyok. Valoszinu, hogy en is inkabb a babocat valallnam es elhagynam a parom ha kenyszeritene az abortuszra...
Akkor had meséljek el valamit.20 éves voltam, évfolamelsõ, nagyreménységû mérnökhallgató, tanrok kedvence a jóeszû lány. No erre másodév szeptemberében nem jött meg.Nézegettünk egymásra a párommal, hogy biza néha eddig is a küszöböt rágtuk mi lesz ezután, hiszen dolgozni se mtudok annyit.Meg tartsuk-e a kicsit?Eltelt néhány nap úgy döntöttünk, hogy igen.A párom keresetébõl és az én ösztöndíjamból élünk, no meg abból a kevéske pénzbõl, amit tanítással össze tudok kaparni, de nem panaszkodom, mert mindig van mit az asztalra tenni.Májusban születik a kicsi...A sors iróniája, hogy most kellett visszautasítanom egy jólfizetõ állást egy jó autógyárnál baba miatt. Ez a véleményem a 25éves lakáshitelrõl.Ha most ez van, akkor 25 évig nincs gyerek?Igenis nagyobb beosztással kell élni.A férjednek nem az a baja, hogy most itt a lakáshitel, hanem az, hogy õ nem akar gyereket, mert rájött az elsõ, hogy ez nem éri meg neki.Megváltozott az életetek, nincs buli stb...Beszéld meg vele!Mindd meg neki, hogy nem akarod elvetetnimés gondolja végig.Sajnos, ha így áll a dologhoz, akkor lehet kenyértörés lesz a vége a házasságotoknak...lehet nem most, hanem évek múlva.
Na az ilyentõl teljesen kiakadok. Mi akartuk, és nagyon örül neki, hogy sikerült, most várjuk a picit. De én egy percig sem gondolkoztam volna rajta ha véletlenül becsúszik, hogy megtartsam-e. Inkább vagyok egyedül, boldogan a picimmel, mint egy olyan ember pofáját nézzem, aki meg akarja ölni az én gyerekem!! 8 hetes kismami
Anyagiak miatt nem akarja? Mondjuk teljesen mindegy én megtartanám, de ha védekeztetek gyógyszer mellett estél teherbe?
nem tudom, hogy olvasod-e még a válaszom.én egy nõ vagyok, akinek 9 hónapos babája van.a férjem majdnem munkanélküli lett és amikor belegondoltam abba, hogy lehet, hogy nem tudok neki enni adni, és nem lesz a feje fölött tetõ, akkor én elsírtam magam.és arra gondoltam, hogy milyen rossz anya vagyok, hogy a világra hoztam a szegénységbe, meg ebbe a mocsok világba.lehet, hogy a férjed is valami ilyet érez, csak nem tudja kifejezni az érzéseit. egyébként szerintem se vetesd el, de a férjeddel ülj le beszélgetni és próbáld õt is egy kicsit megnyugtatni, mert hatalmas teher van a vállás.rajta múlik a a betevõ, a ház stb.. biztosan szereted, ha még együtt vagytok, kicsit szeretgesd meg és lehet , hogy kinyílik elõtted és jobban fogja szeretni a gyermekeit mint valaha. NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!
Attól még, hogy akkor nem akarta, most szeretheti!
Elfog az undor tõle? Mi a nyavajának vagy még vele? Egyébként persze, hogy nem akarta a gyereket, hiszen nem votl munkája... Most már gondolom rendezõdtek a dolgok és a picit is imádja, biztos egy kis tündér. Ha emiatt elfog az undor, akkor elég nagy gond lehet a fejedben.
Apám is ezt mondta a húgomra. Tudni kell, már benne voltak a korban, hárokm kamasz gyerekkel. Én ordítottam apámra, hogy a gumi meg derogál, mi? A világ legapásabb kislánya született meg. Hidd el a párodnak elég bünti a tudat, hogy Õt akarta eldobni. Azt se felejtsd el, hogy a pasiknak addig nem babab a baba, amíg nem látják, fogják meg a gyerkõcöt. Neked volt 40 hét felkészülési idõd!
A férjemnek is van egy fia, akit nem szeretett volna, hogy megtartsanak, mert nagyon fiatalok voltak, illetve nekik sem volt pénzük. A gyerek megszületett, 2 éven belül ugyan szakítottak is az anyjával, de a fiút ugyanúgy szereti mint az azóta megszületett közös lányunkat. Észérvek miatt nem akarta megtartani, mivel akkor még nem kötõdött hozzá. A szív meg általában felülírja azt amit az agy mond :)
Azt írod, hogy "tervezTÜK a babát", de a párod nem akarta megtartani. Ezt nem értem...
Valószínû csak õ tervezte... A párja meg inkább munkát akart mielõtt gyerek lesz, mert valakinek pénzt is kéne keresni, ha az asszonyka a fejébe vette, h babázni akar...
Én azért valahol meg tudom érteni, hogy akkor nem akarta... nem volt munkája, kilátástalannak tartotta a helyzetet, gondolom ketten is nehezen éltetek meg és akkor még jött a baba. Én is kétségbe lettem volna esve ilyen helyzetben. De attól most teljes odaadással szeretheti a babát!
Mondd neked az a szó valamit, hogy munkahely? Tudod, az itt megkeresett pénzbõl mész el vásizni, vagy ebbõl eteted a gyereket! Érdekes, hogy nem volt a párodnak munkahelye, és ti erre terveztetek gyereket... Ennyire azért nem csöröghetett a vekkered! Ha elfog az undor tõle minek vagy még vele?
A párod nyilván anyagi megfontoslásból nem akart gyereket, mert szép dolog a szeret, de attól még nem laksz jól. A legtöbb ember pont, hogy becsülné azt, hogy van felelõsségéérzete a másiknak. Neked meg illene felnõnöd, mert gyerekes, amit csinálsz és felelõtlen! Nem lehet csak úgy a vak világba szülni, hogy majd csak lesz valami, aztán majd magyarázd el a gyerkenek, hogy õ mért nem kaphat semmit Karácsonyra...

Valaki, aki úgy ment abortuszra, hogy szerette volna a babát, és a férje nem akarta?

Legjobb válasz: nálunk ez volt. elõször én se akartam, de aztán voltam UH-n, és ott már dobogott a kis szíve. nem volt erõm gyilkolni.meg is mondtam a férjemnek, hogy ha elmegyünk a családvédelmibe, nem fogok kertelni, elmondom, hogy én szeretném.3. baba, anyagiak miatt gondolkoztunk az abortuszon. Férjem terhesség alatt végig mondta, hogy minek ide még egy gyerek, de bent volt szülésnél, amikor meglett e 3. fiam , sírt mellettem.Azóta is imádja mind3 fiát

Sziasztok! Férjem rákos volt, már volt egy kislányunk, és az orvosok szerint nem lehetett volna még egy, legalábbis neki. Õ azt akarta, vetessem el, mert nem az övé. Csak halkan jegyzem meg, hogy igenis az övé, ezt késõbb apaságival kellett bizonyítanom a bíróságon. Szóval én amikor megvádolt, megfogtam a kislányunkat, az összes cuccunkat és odaköltöztem apukámhoz. Azóta elváltunk, a 2. babával soha nem foglalkozott, nem szereti, láthatáskor nem viszi el... Én soha nem bántam meg, hogy így döntöttem, mert apukám végig segített, és az új páromat is a kisebbik lányomnak köszönhetem.
nálunk ez volt. elõször én se akartam, de aztán voltam UH-n, és ott már dobogott a kis szíve. nem volt erõm gyilkolni.meg is mondtam a férjemnek, hogy ha elmegyünk a családvédelmibe, nem fogok kertelni, elmondom, hogy én szeretném.3. baba, anyagiak miatt gondolkoztunk az abortuszon. Férjem terhesség alatt végig mondta, hogy minek ide még egy gyerek, de bent volt szülésnél, amikor meglett e 3. fiam , sírt mellettem.Azóta is imádja mind3 fiát
Én pont ebben a helyzetben vagyok. Ma teszteltem pozitívat. 3. baba lenne. De a férjem nagyon ellene van, még telefonon beszéltünk, de már erõsen tiltakozik ellene. Én is félek, de én nagyon szeretném. A jó, hogy Anyu és Anyósom, tesóm is lebeszél. 1. válaszolótól kérdezném, hogy neked mikor mondta a férjed, hogy tartsátok meg?
Végig ellenezte, de most már 6 hónapos, és amikor elõször babusgatta, mondtam neki, hogy ugye milyen jó, hogy megtartottuk? azóta is imádja persze nekem szerencsém volt, hogy így viszonyult hozzá a férjem, ez lehet válóok is sajnos. én kockáztattam azzal, hogy megtartottam, és nyertem. mérlegelni kell a helyzetet, ti ismeritek a férjeteket milyen. sok sikert nektek.
Az én férjem szeretné, csak fél, hogy mi lesz a jövõben. Elvileg semmi nem akadályozná, anyagiak sem, de mindig azzal jön nekem, hogy majd ha iskolás lesz, majd ha el kell indítani az életben.....
Nézd, ha minden porcikád tiltakozik, és már most végigsírod az egész napot, akkor utána nyugtatókon fogsz élni. Nem kamuból beszélek. Törvényesen nem kényszeríthet rá az abortuszra senki, nyilván fizikailag sem fog téged oda bilincsbe vinni. Tudom, szar meccs, de most kell a legerõsebbnek lenned, hogy ki tudj tartani értetek: magadért, a babádért, a már meglévõkért, a férjedért. Így, ha megtartod még van esélyed arra, hogy nem megy szét a családotok, õszintén, az abortusz után pár héttel beadnád a válópert :-(
"Az én férjem szeretné, csak fél, hogy mi lesz a jövõben. Elvileg semmi nem akadályozná, anyagiak sem, de mindig azzal jön nekem, hogy majd ha iskolás lesz, majd ha el kell indítani az életben....." Elég a mának a maga baja: addig összespóroljátok a pénzt. nyittok egy életbiztosítást, minden hónapban beletesztek 5-10ezret, és mire lejár, ott lesz a zsé az oktatására.
Én nem merem úgy bevállalni, hogy a férjem nem akarja. De még bízom benne, ha õ is eljön az elbeszélgetésre, akkor majd ott talán máshogy látja a dolgokat.
Elõzõ és 12-es volam.
17-es mikor lesz a beszélgetés?
Nagyon sajnálom, úgy néz ki, hogy nekem is mennem kell, pedig minden porcikám tiltakozik, de a férjem hajthatatlan. Már végig sírtam az egész napot.
A kérdező hozzászólása: Sajnos úgy néz ki, hogy igen:(
A kérdező hozzászólása: Hányadik baba volt, és miért nem akarta?
És te már biztos, hogy mész abortuszra?
A kérdező hozzászólása: Semmi más indok nincs, csak hogy a 3 gyerek neki sok, és nemtudja elképzelni, és nem akarja.
És neked miért nem akarja a férjed? Mikor tudtátok meg, hogy babát vársz?
A kérdező hozzászólása: Nekem is 3.baba lenne, de a férjem nem akarja:(
Sziasztok!Én úgy mentem ab-ra, hogy a párom váltig állította, hogy nem lesz gon és felneveljük a babát, de persze még is egy hét mulva õ vitt a kórházba és utolsó pillanatig könyörögtem neki, hogy ne vetessük, de õ a nagyika akaratát érvényesítette.A mûtét után 3/4 évig együtt voltunk aztán külön váltunk.De nem bántam meg így visszagondolva, mert nem sokkal késõbb új páromnak szülhettem egy gyönyörû kislányt:) Aki szeret minket és megtesz értünk mindent!

Ha a babád soha nem akarta elfogadni a cumisüveget, és elakartad már választani, akkor miből fogadta el a tejet/tápszert, stb?

Legjobb válasz: Akkor már bõven mindent evett amikor el akartam választani, így pohárból kapta a tejet vagy kakaót. Eleinte persze nem nagyon szerette, de mindig "koccintottunk és egy idõ után megszokta.

Akkor már bõven mindent evett amikor el akartam választani, így pohárból kapta a tejet vagy kakaót. Eleinte persze nem nagyon szerette, de mindig "koccintottunk és egy idõ után megszokta.
Az én kisfiam 14 hónapos volt, amikor próbálkoztam a tejjel, csõrös itatóból, de nem kellett neki, nem ízlett a tej. Ekkor még szopizott este. 15 hónaposan elválasztottam, de tejet nem akart inni, tápszert én nem akartam és a gyerekorvos sem mondta, hogy kellene, evett elég sok más tejterméket. Kb. 16 hónaposan kezdte el megszeretni a tejet, akkor már két füles kis bögrébõl adtam neki. Azóta is szereti a tejet és bögrébõl issza. Most 25 hónapos.
Az én lányom most, 8 hónaposan kezdi elfogadni a tápszert cumisüvegbõl. Azelõtt próbálkoztam rengeteg féle cumival, de egy sem jött be. Most, hogy már nem tud annyit szopizni és végre tejalapú tápszert ihat, így elfogadja. Amúgy a Tommy Tippy féle cumi mûködik nálunk.
Nálunk is ez volt a probléma, sehogy sem lehetett megetetni, ha esetleg el kellett mennem itthonról nélküle. Aztán valahogy beletanult olyan 7-8hónapos korában. Ha jól emlékszem eleinte csak a nagymamától és az apukájától fogadta el a cumisüveget, tõlem nem.. Gondolom a szopizás miatt. Aztán egyszercsak már nem csinált ügyet belõle, beadta a derekát a kisasszony..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!