Találatok a következő kifejezésre: Nem akarom csinalni, mit (268 db)

Az osztály egyik legjobb tanulója vagyok, de fogalmam sincs, mihez kezdjek magammal. Nincs tervem a jövővel kapcsolatban, és olyat meg nem akarok csinálni, amihez nincs kedvem. Van valami tippetek a számomra?

Sziasztok! 16 éves lány vagyok. Most leszek 11.-es, de fogalmam sincs, hogy mit és hol tanuljak tovább. Szerintem még egy egyetemre vagy jobb f?iskolába is be tudnék kerülni, de nem szeretnék vaktában választani. Igazából egy valami van, ami kifejezetten érdekel: az írás. De félek, hogy nem vagyok hozzá elég tehetséges, és még ha az is vagyok, mégis mennyi esélye van egy fiatal magyar írónak? Ami még érdekel, a tanítás. Szívesen tanítanék történelmet vagy irodalmat. Néha azon kapom magam, hogy azon elmélkedem, miképpen tenném érdekesebbé az óráinkat. Amiben a leginkább kiemelked? vagyok, az a helyesírás. A megyei versenyen második lettem (két ponttal maradtam le), de úgy, hogy (az összes versenyz? közül) fele annyi id? alatt írtam meg, mert sietnem kellett a buszomhoz. Sok kisebb-nagyobb versenyen vettem már részt, els?-második helyezéssel, bár nem csak nyelvtanból. Pszichológus is szívesen lennék, vagy valami ilyesmi. Nagyjából ezek azok, amik érdekelnek, de egyébként elég sokoldalúnak tartom magam. Szóval azt kérem, hogy adjatok tippeket, hova mehetnék továbbtanulni, milyen úton kellene elindulnom, milyen szakmáknak nézzek utána? Jó lenne már eldönteni, mert akkor annak megfelel?en intézném a dolgaimat. Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, ?k menni akarnak továbbtanulni", én meg ott szenvedek. Kedvem sincs az egészhez... Legszívesebben itthon maradnék, és írnék egész nap, meg rajzolnék. Köszönök szépen el?re is minden választ! 16L

Legjobb válasz: Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.

Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.
Nem azt mondom, hogy ne menjél újságírónak, és nem is megsérteni akarlak, lehet, hogy tényleg tehetséges vagy. De a szakma felhígul. A leghülyébbek, akik a Glamouron, meg a Szex és New Yorkon nõnek fel tényleg elhiszik, hogy néhány óra írogatásból meg lehet élni. Mindenki Carrie Bradshaw akar lenni, ez a modern tündérmese, annak, aki a barbizást már dedósnak tartja. Komolyan mondom, a leghülyébb, legnaivabb emberek mennek újságírásra. Lehet, hogy tehetséges vagy, de olyan sokan vannak akik ezt akarják csinálni, hogy nem kapnál munkát. Telített. Különben meg van aki érzésbõl csinálja, tanulás nélkül, tehát erre fecsérelni éveket tényleg felesleges. Ha tehát írni akarsz, indíts blogot! Nem kapsz érte pénzt, de jó hobbi, és biztos nem rúgnak ki. A tanári szakma tök jó, kevés ember van, aki valóban jó, túl sok szakbarbár vesz minket körül. De fizu az nem lesz sok.  Szerintem, ha tényleg jó a helyesírásod, lehetnél lektor. Elolvasol egy könyvet, egy mûfordítást, és kiigazítod a helyesírást. Szerintem nagyon érdekes…
A pedagógusi pálya nem mostanában nem örvend túl nagy megbecsülésnek, és a diákok teljesen kikészítik a tanárok idegeit. Ami szerintem neked a legjobb lenne az az újságírás. Akkor az írás lenne a munkád.
"Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, õk menni akarnak továbbtanulni" Huhh, csak ezt az 1 mondatot ne írtad volna le, amúgy teljesen szimpinek tüntél! Ehhez csak annyit írnék, hogy az én osztályomban a legjobb tanulóból fodrász lett, a leghülyébbõl pedig jogász! A legjobb tanuló is ezt mondta: nincs kedve az egészhez! Nem lehet, hogy Neked is inkább egy szakmunka lenne a testhez állóbb, csak nem mered felvállalni, mert sokkal okosabbnak tartod magad?
A kérdező hozzászólása: Amúgy a tanárság a töritanárunknak hála jutott eszembe. Remek órákat tart, mindenki tiszteli, még a legrosszabbak is. Én is aktívabb órákat tartanék, hasznos feladatokat adnék fel, amik segítenek az érettségin is. Csoportmunka, valami kreatív házi (pl. régi újságlap, képeslap készítése), stb.
8, 38-as vagyok! Az ujságíró-szak elvégzését csak azért írtam, mert a könyv-kiadók is másként fogadnak egy olyan írást, melyen látszik, hogy tördelés, soron belüli szótagszám, stb. tekintetében milyen anyagot kapnak. Ezeket viszont csak ott tanítják. Másrészt, lehet, hogy ezzel pl. saját újság indítását, vagy éppen egy helyi laphoz "külsõ munkatársként" másodállásban tudsz a késõbbiekben egy kis pénzkeresethez jutni.
A reál tárgyak nem érdekelnek? Azok most sokkal keresettebbek, ha jó tanuló vagy, gondlom azok is mennek. Képzeld, velem általánosban volt az, hogy imádtam a törit, magyart, mert nagyon jó tanárom volt, a többibõl is jó voltam, de nem nagyon szerettem, meggyõzõdésem volt hogy valami magyarral kapcsolatosat fogok csinálni. Aztán elmentem gimnáziumba, kaptam egy rossz magyartanárt, egy jó matekot, és rájöttem, hogy én nem is szeretem annyira a magyart, csak a tanárom volt szuper. Ezt csak azért mondtam el, mert kísértetiesen emlékeztettél a 14 éves önmagamra, én meg most hálaimákat mondok hogy nem a humán tagozatra jelentkeztem, ahova elõször akartam. :D De persze lehet hogy te teljesen más vagy, neked tényleg a magyar az életed. :)
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: a lektoráláshoz nyelvtudás is feltétlen szükséges, vagy anyanyelvi könyveket is lehet lektorálni? Csak mert azért idegen nyelven irodalmi szöveget fordítani... Akkor fel is írom a képzeletbeli listámra, hogy az angolra nagyon ráhajtani.
A kérdező hozzászólása: Még valami... :D A szerkesztõ munkája hasonlít a lektoréhoz? Azt olvastam, hogy mostanában inkább a szerkesztõ javítja a helyesírást is, mert nincs pénz egy lektorra. Ahhoz, hogy szerkesztõ lehessek, mire van szükségem?

Mit tegyek? A gumitól nem akar működni a dolog anélkül viszont nem akarjuk csinálni.

Legjobb válasz: fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L

fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L
Pharmatex. Ez egy helyileg használatos hormonmentes fogamzásgátló krém, tabletta vagy kúp formában. Orvostól, gyógyszerésztõl vagy a neten több infót tudsz kérni, keresni.
hízás szõrösödés... a mai, modern gyógyszerektõl ilyenek nem történnek. mivel rendkívül alacsony a hormontartalmuk. a májjal kapcsolatban pedig annyit, hogy felírás elõtt ezért kérnek kivizsgálást a dokik, hogy alapból nincs e valami rendellenessége a májnak. ha nincs, szedheted. a gyógyszer nem károsítja a májat, ha az egészséges.
ha neki egyszerûen semmi sem jó.....na az ilyenektõl ver ki a víz. "óvszert nem, gyógyszert nem, a többit meg nemismerem, most mitévõ legyek? nézzen utána neten h milyen fogamzásgátlási módok vannak még az óvszeren és a gyógyszeren kívül. de sztem egyik sem olyan jó, mint a tabletta. vannak nagyon kis hormontartalmúak, semmi baja nemlesz tõle. mind2tök szexuális életét megkönnyíti.
Na oké, hogy gyógyszer, de a jövõre is illenék gondolni. Én bizony nem gondoltam és szedtem-szedtem... pedig voltak ám jelek hogy nem kellene. (hízás, szõrösödés, egy idõ után már a májfunkció teszt sem tetszett a dokinak.) Most aztán már 30 évesen a viszérnél tartok, pedig nem is dohányoztam. Valaki itt már írta a Pharmatex-et. Van honlapja is nézd meg (www.pharmatex.hu). A szabályok betartásával nem leszel terhes. Nekem legalábbis eddig bejött.
ha nem szeretne gyógyszert szedni, akkor viselje el a gumit! a gyógyszer az egyik legbiztonságosabb, és legegyszerûbb védekezés. (ha sosem felejti el beszedni)
Tényleg a gyógyszer lenne a legjobb megoldás, énis ilyen cipõben voltam, a mai napig nem szeretem az óvszert. Próbáld meggyõzni, bár senkire sem erõltethetõ a gyógyszer, van kinek az elvei elenzik.
Akkor hüvelygyûrû. egyszerû és hatásos:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a párom nem nagyon szeretne gyógyszert szedni.
Én pharmatex hüvelykúpot használok, de csak megszakítással!
mit tud a masinád, mármint a konfig? :D
A kérdező hozzászólása: 2X3000mhz intel proci, 2gb ddr2 ram 800mhz, Ati HD 5670 512mb ddr5 vga
sztem tele szeméttel a masina töltsd le a ccleaner-t és futtass le egy tisztítást vagy start menü -> futtatás -> %temp% ebbõl a mappából törölj ki mindent, amit nem enged azt hagyjad. vagy még vírusra tippelek. nézd meg a feladatkezleõben milyen folyamatok mennek és a nem odaillõket állítsd le. programok telepítése és törlése -> uninstall minden internethez köthetõ programot (toolbarok stb)

Disznóvágáskor a hagymás sült vér lesz reggelire, de mivel hurkát most nem akarunk csinálni, meg fog maradni belőle. Mire lehet még használni hurkán kivül?

Csak kolbászt fogunk tölteni, meg disznósajt is lesz. A sült vér fagyasztható? Ha igen, akkor kiengedve mit lehet belőle csinálni?

Legjobb válasz: Csak azért van, mert kedvelem a disznó dolgokat.. Egyszer olyan "borközi" állapotban eltöprengtem, hogy ha egyszer feltámadnának, és megtámadnának az évek alatt a kezem által elhalálozott ártatlan cocák, micsoda bajban lennék.D))

Csak azért van, mert kedvelem a disznó dolgokat.. Egyszer olyan "borközi" állapotban eltöprengtem, hogy ha egyszer feltámadnának, és megtámadnának az évek alatt a kezem által elhalálozott ártatlan cocák, micsoda bajban lennék.D))
Másra nemigen alkalmas. Fagyasztható, de sokat romlik a minõsége a frisshez képest.
Fagyasztható 1évig nem lesz baja :: Ha kiengedet akkor hagymás vért tudsz belõle csinálni : Illeetve vese velõhöz lehet piritani : Belsõség pörköltbe tehetõ :
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Dobos Zoli a gyors választ! Tõled mindig hasznos válaszokat kapok, zöld kéz:)
Készíthetsz a vérbõl levest is. Francia konyhában is találkozni ilyennel, a lengyelben, svédben szintén... bár ahogyan olvasgattam ezeket, az én gyomrom kevésbé fogadja be..:) Itt a svartsoppa, ha esetleg ilyenhez támadna kedved..:) http://hu.wikipedia.org/wiki/Svartsoppa
Még nem próbáltam bevallom, a sült vért fagyasztani. De lehet, hogy vérfagyasztó ötlet. Zoli eszmefuttatásáról eszembe jutott, -nem is "boros " hangulatban- hogy a kb 4 kilós macskám boldog 12 éve alatt megevett egy tehenet... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, levágtuk a mangalicát, megettük a sült vért, holnap csináljuk a disznósajtot. Vajon bele lehet tenni a tüdõt is? (mivel hurkát most nem csinálunk)
Inkább ne. Privát ment.
Le lehet fagyasztani és utána is lehet belõle hagymás sült vért készíteni! :)

Masfel eves kislany nem akar enni. Mit lehet csinalni?

Legjobb válasz: Ki kell deríteni az okát. No meg mi az, hogy nem eszik? Szó szerint semmit, vagy csak nagyon keveset? Nem mindegy... Inni iszik? Ha van elég folyadék, akkor nincs "gyors baj". Õrlõ fogai nem nõnek?

Ki kell deríteni az okát. No meg mi az, hogy nem eszik? Szó szerint semmit, vagy csak nagyon keveset? Nem mindegy... Inni iszik? Ha van elég folyadék, akkor nincs "gyors baj". Õrlõ fogai nem nõnek?
Mennyire nem eszik????
Tényleg. Nem fogzik? Az enyém is 18 hónapos és van amikor eszik, van amikor semmit nem eszik szinte napokig, mert fáj neki (szerintem). Ilyenkor éjszaka is sírdogál álmában és sokat felébred :(
Vodka, vagy más alkohol.
A vodkát nem lehet meggyújtani, szóval az elsõ baromságot ír. De Topping rumból bármilyen megfelel (Stroh, Bacardi 151, Captain Morgan, stb.
Vagy abszint
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) már meg találtam hogy mi kell bele :) kevlárnak hívják amit bele kell tenni az üvegbe és a kevlárt be kell itatni lámpaolajba vagy tûzfulyó folyadékba

Mi az a Szerver pingelése és illegális én nem akarom csinálni csak meg tudni mi az?

Legjobb válasz: Nem illegális. Ha megpingelsz egy servert, elküld neki egy csomagot, amit a server visszaküld, a géped innen fogja tudni, hogy a server online.

Nem illegális. Ha megpingelsz egy servert, elküld neki egy csomagot, amit a server visszaküld, a géped innen fogja tudni, hogy a server online.

Ha a kismama nem akar szoptatni, mit lehet csinálni a tejjel?

Egyik ismerõsöm nemrégiben teherbe esett, és beszélgetés során felmerült, hogy õ egyáltalán nem akarja szoptatni a gyerekét, mert nem szeretné, ha szétharapdálná. Kérdezett, hogy lehet e olyan gyógyszer, amitõl abbamarad a tejelválasztás, vagy hasonlók, de mivel én sem voltam még várandós, fogalmam sincs. Gondolom a tejet el kell távolítani valamilyen módon?! Igazából én is kíváncsi lettem a témával kapcsolatban.

Legjobb válasz: Rég óta szeretett volna babát, nagyon várja, és szereti a gyerekeket. Csupán a szoptatástól idegenkedik, bocsánat, ha a fogalmazásom miatt úgy tûnik, mintha undorodna attól is, ha a közelében van, de nem. Ezt a szoptatás dolgot azért szeretné elkerülni, mert félelem van benne, valami fóbia-szerû dolognak tudnám leírni, de a babaváráshoz ennek nincs köze! Ez az egyetlen dolog, ami zavarja! :)

A kérdező hozzászólása: Rég óta szeretett volna babát, nagyon várja, és szereti a gyerekeket. Csupán a szoptatástól idegenkedik, bocsánat, ha a fogalmazásom miatt úgy tûnik, mintha undorodna attól is, ha a közelében van, de nem. Ezt a szoptatás dolgot azért szeretné elkerülni, mert félelem van benne, valami fóbia-szerû dolognak tudnám leírni, de a babaváráshoz ennek nincs köze! Ez az egyetlen dolog, ami zavarja! :)
Nem tudom, hogy ezt nekem céloztad-e esetleg, de én nem írtam olyat, ami erre enged következtetni. Ahhoz adtam tippeket, hogy ha az anyatejes táplálás metódusától ódzkodik, akkor hogyan oldhatja meg azt, hogy a babája mégis hozzájusson azokhoz a nagyon fontos dolgokhoz, amelyeket így tudna neki nyújtani. Én magam egyébként pszichológus vagyok, és bár nem a klinikumban dolgozom, de fordultam anno ezzel a nehézségemmel pszichológushoz és LLL szakemberhez is, nem oldotta meg a problémát. Igyekeztem maximálisat tenni azért, hogy ennek nyomán a kicsink ne érezzen semmi hátrányt, azt hiszem, ezt el is értem. Senkit nem buzdítottam arra, hogy ne szoptasson, ugyanakkor "sorstársnak" érezve magam picit igyekeztem bátorítani a nagy szidalmak között, hogy ne érezze azt, egyedül van ezzel az érzéssel. Személyesen olyatis ismerek egyébként, aki ezeknek az elvárásoknak a hatására nyomatta a szopit, és totál belezakkant szegény, míg nem hallott olyan véleményt, hogy "basszus, ha nem megy, és idegroncs vagy, miért nem próbálod máshogy...?". Szóval van ilyen oldal is, van akinek ez nem természetes, és baromira nehéz. Ez van.
Amig terveztük a babát illetve a terhesség elsõ felében én is igy voltam.Nem akartam szoptatni egyszerûen nem birtam belegondolni. Amugy sem szerettem soha ha a cicimmel babrált a párom is nem hogy szoptassak, meg a tudat hogy egy mirigyállomány váladékát-igy gondoltam a tejre- szopizza ki egy kisbaba..még a gondolattolis kirazott a hideg. Én sem iszom tejet nem szeretem.. Aztán elkezdtem utánnaolvasni láttam videot képeket és éreztem mocorogni, ha akartam ha nem megjelent az elõtej, és hozzászoktam.Annyira hogy kizárolag szoptatni akartam, imádtam minden percét, mikor ram néz közben , markolász "dagaszt".Aztán az elégedett mosolygós beszundítás ...olyan édes látszik rajta neki igy kerek a világ. Szoval még simán meggondolhatja magát. Ha mégse ettõl nem rosz anya. Vannak akik nem tudnak tullépni a fobiájukon. Én pl altatással kértem a császárt, ha már muszály volt legalább had válasszak. Nem akartam tudni rola hogy épp felvágnak cincálnak...nekem ez volt a fobiám Igy nem láttam a kicsit rögtön de legalább mihelyt magamhoz tértem megfoghattam megszoptathatam. Ha mindenféleképp elutasitja a szoptatást akkor szerintem az orvosa és a védõnõ tudnak a legjobbat mondani. Az jo lenne ha legalább az elõtejet megkapná a pici hogy hamarabb kiürüljön a magzatszurok ill a fontos dolgok benne vannak.Ha kell kiskanállal.Aztán ha nem zoptat sztem nem nagyon fog megindulni a teje az a pici meg ami van az elapad.Vagy a fent emlitett gyogyszer.
Persze, lehet, hogy nem tud segíteni, de azért érdemes megpróbálni szerintem, hátha mégis, bár én nem vagyok pszichológus. Azért megnézném, mit csinált volna 100 évvel ezelõtt amikor még nem voltak fejõgépek. Azt hiszem, örült volna, hogy egészséges gyereke született, aki megszabadítja a termelõdõ tejtõl. A modern kor vívmányaival jöttek ezek a természetellenes viselkedésformák.
Ne hidd... Számtalan forrás van (kifejezetten szülészettel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó pszichológusnál jártam), amely arra utal, hogy baromi gyakran volt olyan, hogy egy anya nem akart szoptatni, és a tejét a folyókba önntötte (abban a forrásban, amit én olvastam, ez egy kis kelet-magyar falu szokása volt). Volt egy bába, aki mindenféle esetre fel volt készülve, pl. erre is, és adott esetben ilyen-olyan gyógynövénnyel apasztottak tejet, a gyerek pedig a tehén vagy kecsketejjel volt táplálva.
Na jó, legyõztél, de meggyõznöd akkor sem sikerült. Én nagyon szeretek szoptatni, bár a terhesség alatt én is nehezen tudtam elképzelni, aztán gyorsan belejöttem. A legrosszabb az volt, mikor fejnem kellett, sokkal jobban megviselte a mellemet, mint a szopi, pedig azt is profin csináltam, sajnos...
Aó, itt félreértés van: én NEM (!!!) pártolom a nem-szoptatást. Hiszen ezért vetettem be én is mindent, hogy leküzdjem magamban a gátat... Mindössze szerettem volna, ha az a hang is kap csatornát, amelyik azt mondja, hogy van ilyen, igen, megesik, és nem kell szégyellni, hanem keresni kell megoldásokat. A legfontosabb, hogy a gyereket emiatt ne érje hátrány. Úgy vélem, ha valaki szorosan a gyerekét ölelve adja neki cumiból az anyatejet, akkor nem is éri. Erre akartam felhívni a figyelmet. Nem mondom egyébként, hogy az én történetem az ideális sztori, dehogy is! :)
Látom, hogy itt mindenki jót akar, csak teljesen különbözõ nézõpontból közelítünk. Abban természetesen egyetértek, hogy ha tényleg képtelen rá az illetõ, akkor ne szoptasson, nem szabad erõltetni. Ha viszont a barátnõnek csak egy minimális hajlandósága van arra, hogy tegyen egy próbát, akkor jobban jár, ha megteszi, hátha mégis siketül. Sokkal könnyebb lenne neki is. A fejés egy baromi nagy meló. Napi 5-6-szor minimum 20 percet vesz igénybe még a legszuperebb fejõgéppel is. Állandóan sterilizálni a gépet, a cumisüvegeket, sterilen tárolni a tejet, nehogy a baba bélfertõzést kapjon. Éjjel 3-kor arra ébredni, hogy kõkemény a melled, elöntötte a tej az ágyadat, kimászni az ágyból, elvonszolni magad a fejõgépért, odaülni fejni, közben fölébred a baba, megszakítani a fejést, megetetni, visszaülni fejni stb. Mennyivel egyszerûbb mellre tenni és pihenni miközben õ szopizik. A fejés napi 3 órát is elvesz, addig ki foglalkozik a kicsivel, ha sír. Akinek nincs segítsége, az ebbe beleõrül. Nem is csoda, hogy azok az anyukák akik nem szoptatnak, boldogok, ha elapad a tejük és nem kell többé pepecselni vele. Aztán jöhet a tápszer, pedig az anyatej sokkal jobb a babának, gondolom a barátnõd is a legjobbat akarja a gyerekének, mint minden rendes anya. Szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy mégis meg kellene próbálni a szopit.
Azt hozzáteszem egyébként -írtam is, hogy nem voltam fáradt- a lányunk gyakorlatilag 3 óránként fél órát volt ébren, és éjjel már születésétõl aludt. Nem tudom, hogy hogyan lett volna kivitelezhetõ a dolog más típusú babával, de így ment.
Bárcsak minden baba ilyen nyugis lenne. Szerencsés voltál. Egyébként nagyon elgondolkodtatott amit arról a faluról írtál. Szerintem nem lehet, hogy egy egész falu népe szoptatásfóbiában szenvedjen. Ez képtelenség. Valami hibbant hagyomány esetleg lehet, de szerintem inkább járványügyi oka lehetett. Talán sok volt a TBC-s a faluban az anyák között is, és így próbálták megóvni az újszülötteket a fertõzéstõl. Különben miért öntötték volna a tejet a patakba? Mindenképp valami betegség miatti óvintézkedés lehetett ez, ami késõbb esetleg hagyománnyá vált. Még annyit, hogy a szoptatást meg lehet szeretni, de a fejést nem.
Nem. A konkret sztori, amire gondolsz, ugy szolt, hogy 56ban adott kozsegben ketto honap utan mindenki ment vissza dolgozni egy helyi malomipari valamibe. Altalanossagban volt ez elterjedt szokas akkor eszak es kelet mo. Bizonyos regioiban. A gyermek nagyival, dedszulovel volt. A ferjem edesanyja is igy nott fel, debrecentol kb. 40 kmre eltek, az anyukaja 6 hetes koratol reggel hattol estig dolgozott. Ezek ilyen idoszakok voltak, a szoptatast ilyenkor mindenki a hata kozepere kivanta. Korabbi forras is volt, nagyon erdekes konyv ez egyebkent, egeszen a reformkort koveto evekrol is voltak benne szoptatasi szokasokrol sztorik, atkuldhetem a cimet, ha erdekel!:) jo sokat lehet belole tanulni...
Igen érdekel, köszi. Szomorú idõszak lehetett az, persze talán nem is tudták az anyukák, hogy mirõl maradtak le.
Nem is értem, hogy lehet ekkora butaságot kiírni, hogy a gyerek szétharapdálja. Nem kannibált fog szülni, hanem kisbabát. Tényleg keressen egy szoptatási tanácsadót, hogy eloszlassa ezeket az alaptalan félelmeket. Akinek nem sikerült a szoptatás és megiszonyodott tõle, az miért akarja annyira, hogy másnak se sikerüljön?
Szerintem keressetek föl egy pszichológust vagy szoptatási tanácsadót, hátha egy szakember néhány beszélgetés alkalmával fel tudná oldani benne a szorongást mire a baba megszületik. Aki nem próbálta még, annak tényleg elég elképzelhetetlen, hogy valaki a mellébõl táplálkozzon, aztán a legtöbb újdonsült anyuka rájön, hogy ez az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Fõleg ha a környezete támogatja benne. Olvastam arról, hogy pl nemi erõszak áldozatainál fordul elõ, hogy pszichés okok miatt képtelenek a szoptatásra, de pszichológus segítségével rendebe jöhetnek és meggyógyulhat a lelkük.
Bromocriptinnel apasztjuk. En is idegenkedem ehyebkent a szoptatastol (ez van, sokan vannak igy vele), en pl. Fejtem, es ugy kapta a kislanyunk.
Maga a tej nem zavarja, csak a szoptatás? Mert ha nem, akkor a lefejt tejei is odaadhatná a gyerekének. A tejet le is lehet fagyasztani, esetleg leadni....
Amúgy meg a baba nem fogja szétharapdálni, fõleg nem addig, míg ki nem bújnak a fogai, úgyhogy ezt üzenek a barátnõdnek. Fél évig ajánlatos azért szoptatni, és jó eséllyel addig foga sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Nem tudom, konkrétan magával a tejezéssel van e gondja, de szerintem a fejés ésszerûnek tûnik! :) Mindenképp ajánlani fogom neki! Még egyszer köszi a válaszokat, sajnos kicsit még analfabéta vagyok a témában. Mentek a zöld kezek! :)
Én elsõsorban egy támogató orvos megtalálását szeretném neki javasolni. Az én orvosom (ha Bp-i és kell, megadom priviben az elérhetõségeit) teljesen kismama párti, és nem ítél el semmiért. Igen, nyugaton a gyógyszert szülés után adják injekció formájában (pl. Amiban ugye 6 hét a terhes szabi, így nem szoptatnak az anyukák, ott nincs gyed/gyes meg ilyesmi), nálunk ugyanezt a gyógyszert sima tabletta formában adják. Beszéljen egy jó orvossal, aki sokat tud segíteni neki, lelkileg és orvosilag is:) Sok sikert a picúrhoz!
Az utolsonak igaza van. Nalunk amugy a ferjem volt az orvosom, o total tamogatott abban, hogy fejjek es azt kapja a lanyunk. Olyan pozban adtam neki a lefejt tejet, mintha szoptatnam, a mellkasomhoz szoritottam, es vegig simogattam etetes kozben. Nekem csak attol volt merhetetlen viszolygasom, hogy a szajaba tegyem a mellbimbom. Ket hetig amugy ezzel is probalkoztam, de nagyon rosszul eltem meg, igy maradt a fejes.
Van is mit idegenkedni a szoptatástól.. Mintha nem a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne, táplálni az újszülött gyerekedet teljesen megfelelõ hõmérsékletû és összetételû tejjel. Megoldotta a természet, hogy kéznél legyen, de ha egyszerûbb tápot kevergetni, melegítgetni, vagy fejni, melegíteni az elsõ hetekben és hónapokban a hullafáradt anyukáknak, akkor tessék. Rohadt egy világ ez.. Az számít már undorítónak, ami tök természetes.
Nem szopik a gyerek akkor elapad pár nap max hét alatt.
En pl. Nem voltam hullafaradt, es szamomra az ilyen itelkezes undoritobb, mint egy viszolygas vagy felelem felvallalasa.
Nem ítélkezek. Felvállalom a véleményem és viszolygok az ilyen emberektõl!
én meg a te fajtádtól viszolygok utolsó.. az õ gyereke, nem a tiéd.. ha nem akar szoptatni akkor nem fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! :) Érdekes olvasni, hogy ki hogyan vélekedik, és ki mennyire akarja ráerõltetni a másikra a saját igazát! :) Persze, hogy jót akar a kicsinek, mondta, hogy meg fogja próbálni, de magától a dologtól, ahogy elképzeli, fél és tart tõle. Hát nálam a vérvétel volt ilyen régen, ma már nevetve megyek, szóval igazatok van benne, hogy néha a saját képzeletünk a legnagyobb ellenségünk! :) Ez a falus sztori elég érdekes, sajnálom is az ilyen nõket, akik rá vanna kényszerülve, hogy ne tölthessenek sok idõt a babájukkal :/ biztos szörnyû... Köszi még egyszer mindenkinek!

Van egy DVD-RW-m amit a számítógépem nem akar felismer, mit lehet ilyenkor csinálni?

Ezen a DVD-n vagy a ballagásom, DVD-n tökéletesen lejátssza, számítógépem nem nem akarja... más DVD-ket lejátssza szóval nem a DVD-vel van baj. Mit lehet ilyenkor csinálni hogy kifogástalanul mûködjön a lejátszás?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy az optikai meghajtód tisztításra vagy cserére szorul.

Elképzelhetõ, hogy az optikai meghajtód tisztításra vagy cserére szorul.

A barátnõm megõrült, én ezt már nem bírom, de nem akarok szakítani. Mit tudok vele csinálni?

Azt mondta,hogy nem szexelhetünk amíg nem akarunk gyereket,és ha megtudja,hogy kiverem szakít.

Legjobb válasz: pár millió halott már nem számít

pár millió halott már nem számít
Akkor tojást se fogyasszatok, és mond meg neki, hogy 3 hónap alatt újra termelõdik az egész készleted, szóval naponta milliárd (igen milliárd) sperma hal meg benned és nem adják meg nekik az esélyt, hogy megszülessenek. Amúgy tiltsd meg neki, hogy menzesze legyen, mert az kell, hogy egy sperma "megszülessen" és õ azzal megöl egy újszülöttet.
menekülj, amíg még lehet. :D
A kérdező hozzászólása: Nem kamu kérdés.A barátnõm nagyon ember barát.Ha valaki kirabolná és megfenyegetné, akkor is képes lenne azt mondani a rablóra, hogy jó ember.Egyébként is gyerek pszichológus és valamelyik klinikán dolgozik. Nem papucs vagyok csak szeretem.Eddig minden jó volt vele, komolyan nem hittem, hogy találok valaha ilyen lányt.Ez az egy rossz tulajdonsága van, hogy azt hiszi a sperma már egy érzõ emberi lény.
ne vegyen levegõt sem, mert megöll millió bacilust. Bocsánat, de küld el a barátnõdet egy pszichológushoz, magyarázd meg neki, hogy ez így nem normális. Persze ellenezni fogja, mert õ "jobban tudja", de ez tényleg nem normális.
Azért ez nem semmi. Felmerült bennem a kérdés hogy ez most komoly? De aztán láttam hogy írtad hogy komolyan így gondolja. Hát valahogy meg kellene próbálni megértetni vele. Azon kívül szerintem nemigen tudsz mit tenni :S
Ez a mai napom fénypontja :D
Ha ez komoly, menekülj.
Nekem az exem volt ilyen. Amikor oda értünk (16 voltam) hogy már kicsit intimebb dolgokat is csinálhatnánk, elkezdtem simogatni a farkát és mondta hogy ne. Megkérdeztem, hogy nem szeretné még? Szerinte nem tartunk még ott?! Azt mondta, hogy õ nem akar gyilkos lenni, mert a cucc, ami jön belõle mind élet.. Egy ideig így voltunk, de sikerült meggyõznöm, hogy ez marhaság. Adtak már sok hasznos tippet, próbáld meg, ha nagyon szereted a barátnõdet! Ha nem változik egy idõ után se a véleménye, attól tartok az lesz a legjobb, ha otthagyod. De ez mind a te döntésed!!
1. én sem bíznám a gyerekem egy ilyen pszihológusra! 2. egy pszihológus az orvosi egyetemen szerezhet diplomát és ennyire tájékozatlan a biológiában? megtilt egy szükségletet? 3. ha gyõzködöd és nem is figyel rád, akkor egyébként is csak önmagával törõdik 4. ha most engedsz neki csak még jobban eltévelyedik a saját fantázia világában
22-es: a pszichológusnak nincs orvosi diplomája! Az a pszichiáternek van... a pszichológus a bölcsészkaron szerez diplomát! De ettõl függetlenül igazad van!
Ha ez nem kamu kérdés, (bár erõs a gyanúm) akkor menekülj.
Én megígérném neki, hogy nem fogom kiverni... Majd megteszi a következõ barátnõm. :)
Õ havonta gyilkol akkor.
Oh jajj.... Menekülj! Akkor ezek szerint, ha terhes lesz, meg amikor eléri a kívánt gyerekszámot, akkor is no szex?
Elszánt nagyon a barátnõd, ha nem tetszik ne maradj vele együtt, látszólag nem is illetek össze.
2#-es válaszoló érvelése a legjobb! Ha összedobjátok amitek van, akkor beszélhetünk emberrõl, addig nem. Ha õ még is így gondolja, akkor a 2-es válaszoló érvelését hozd elõ.
#2-nál a pont. Mond meg neki h kis sorozat gyilkos probalja rakenni a hullákat egy másik embertársára.
elképesztõen se..fej a csaj
Nem tudom elhinni, hogy létezik ilyen buta lány.
de nagy papucs ember lehetsz te!
Kamu a kérdés. Ilyen ostoba anyaszomorító istenbarma emberek egyszerûen nem létezhetnek.
Mond meg neki, hogy csak a gyomorsava segítségével képes megmenteni õket.
mondd neki h akkor õ meg ne menstruáljon mert havonta öli meg az embereket...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!