Találatok a következő kifejezésre: Nem akarom csinalni, mit (247 db)

Az osztály egyik legjobb tanulója vagyok, de fogalmam sincs, mihez kezdjek magammal. Nincs tervem a jövővel kapcsolatban, és olyat meg nem akarok csinálni, amihez nincs kedvem. Van valami tippetek a számomra?

Sziasztok! 16 éves lány vagyok. Most leszek 11.-es, de fogalmam sincs, hogy mit és hol tanuljak tovább. Szerintem még egy egyetemre vagy jobb f?iskolába is be tudnék kerülni, de nem szeretnék vaktában választani. Igazából egy valami van, ami kifejezetten érdekel: az írás. De félek, hogy nem vagyok hozzá elég tehetséges, és még ha az is vagyok, mégis mennyi esélye van egy fiatal magyar írónak? Ami még érdekel, a tanítás. Szívesen tanítanék történelmet vagy irodalmat. Néha azon kapom magam, hogy azon elmélkedem, miképpen tenném érdekesebbé az óráinkat. Amiben a leginkább kiemelked? vagyok, az a helyesírás. A megyei versenyen második lettem (két ponttal maradtam le), de úgy, hogy (az összes versenyz? közül) fele annyi id? alatt írtam meg, mert sietnem kellett a buszomhoz. Sok kisebb-nagyobb versenyen vettem már részt, els?-második helyezéssel, bár nem csak nyelvtanból. Pszichológus is szívesen lennék, vagy valami ilyesmi. Nagyjából ezek azok, amik érdekelnek, de egyébként elég sokoldalúnak tartom magam. Szóval azt kérem, hogy adjatok tippeket, hova mehetnék továbbtanulni, milyen úton kellene elindulnom, milyen szakmáknak nézzek utána? Jó lenne már eldönteni, mert akkor annak megfelel?en intézném a dolgaimat. Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, ?k menni akarnak továbbtanulni", én meg ott szenvedek. Kedvem sincs az egészhez... Legszívesebben itthon maradnék, és írnék egész nap, meg rajzolnék. Köszönök szépen el?re is minden választ! 16L

Legjobb válasz: Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.

Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.
Nem azt mondom, hogy ne menjél újságírónak, és nem is megsérteni akarlak, lehet, hogy tényleg tehetséges vagy. De a szakma felhígul. A leghülyébbek, akik a Glamouron, meg a Szex és New Yorkon nõnek fel tényleg elhiszik, hogy néhány óra írogatásból meg lehet élni. Mindenki Carrie Bradshaw akar lenni, ez a modern tündérmese, annak, aki a barbizást már dedósnak tartja. Komolyan mondom, a leghülyébb, legnaivabb emberek mennek újságírásra. Lehet, hogy tehetséges vagy, de olyan sokan vannak akik ezt akarják csinálni, hogy nem kapnál munkát. Telített. Különben meg van aki érzésbõl csinálja, tanulás nélkül, tehát erre fecsérelni éveket tényleg felesleges. Ha tehát írni akarsz, indíts blogot! Nem kapsz érte pénzt, de jó hobbi, és biztos nem rúgnak ki. A tanári szakma tök jó, kevés ember van, aki valóban jó, túl sok szakbarbár vesz minket körül. De fizu az nem lesz sok.  Szerintem, ha tényleg jó a helyesírásod, lehetnél lektor. Elolvasol egy könyvet, egy mûfordítást, és kiigazítod a helyesírást. Szerintem nagyon érdekes…
A pedagógusi pálya nem mostanában nem örvend túl nagy megbecsülésnek, és a diákok teljesen kikészítik a tanárok idegeit. Ami szerintem neked a legjobb lenne az az újságírás. Akkor az írás lenne a munkád.
"Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, õk menni akarnak továbbtanulni" Huhh, csak ezt az 1 mondatot ne írtad volna le, amúgy teljesen szimpinek tüntél! Ehhez csak annyit írnék, hogy az én osztályomban a legjobb tanulóból fodrász lett, a leghülyébbõl pedig jogász! A legjobb tanuló is ezt mondta: nincs kedve az egészhez! Nem lehet, hogy Neked is inkább egy szakmunka lenne a testhez állóbb, csak nem mered felvállalni, mert sokkal okosabbnak tartod magad?
A kérdező hozzászólása: Amúgy a tanárság a töritanárunknak hála jutott eszembe. Remek órákat tart, mindenki tiszteli, még a legrosszabbak is. Én is aktívabb órákat tartanék, hasznos feladatokat adnék fel, amik segítenek az érettségin is. Csoportmunka, valami kreatív házi (pl. régi újságlap, képeslap készítése), stb.
8, 38-as vagyok! Az ujságíró-szak elvégzését csak azért írtam, mert a könyv-kiadók is másként fogadnak egy olyan írást, melyen látszik, hogy tördelés, soron belüli szótagszám, stb. tekintetében milyen anyagot kapnak. Ezeket viszont csak ott tanítják. Másrészt, lehet, hogy ezzel pl. saját újság indítását, vagy éppen egy helyi laphoz "külsõ munkatársként" másodállásban tudsz a késõbbiekben egy kis pénzkeresethez jutni.
A reál tárgyak nem érdekelnek? Azok most sokkal keresettebbek, ha jó tanuló vagy, gondlom azok is mennek. Képzeld, velem általánosban volt az, hogy imádtam a törit, magyart, mert nagyon jó tanárom volt, a többibõl is jó voltam, de nem nagyon szerettem, meggyõzõdésem volt hogy valami magyarral kapcsolatosat fogok csinálni. Aztán elmentem gimnáziumba, kaptam egy rossz magyartanárt, egy jó matekot, és rájöttem, hogy én nem is szeretem annyira a magyart, csak a tanárom volt szuper. Ezt csak azért mondtam el, mert kísértetiesen emlékeztettél a 14 éves önmagamra, én meg most hálaimákat mondok hogy nem a humán tagozatra jelentkeztem, ahova elõször akartam. :D De persze lehet hogy te teljesen más vagy, neked tényleg a magyar az életed. :)
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: a lektoráláshoz nyelvtudás is feltétlen szükséges, vagy anyanyelvi könyveket is lehet lektorálni? Csak mert azért idegen nyelven irodalmi szöveget fordítani... Akkor fel is írom a képzeletbeli listámra, hogy az angolra nagyon ráhajtani.
A kérdező hozzászólása: Még valami... :D A szerkesztõ munkája hasonlít a lektoréhoz? Azt olvastam, hogy mostanában inkább a szerkesztõ javítja a helyesírást is, mert nincs pénz egy lektorra. Ahhoz, hogy szerkesztõ lehessek, mire van szükségem?

Mit tegyek? A gumitól nem akar működni a dolog anélkül viszont nem akarjuk csinálni.

Legjobb válasz: fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L

fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L
Pharmatex. Ez egy helyileg használatos hormonmentes fogamzásgátló krém, tabletta vagy kúp formában. Orvostól, gyógyszerésztõl vagy a neten több infót tudsz kérni, keresni.
hízás szõrösödés... a mai, modern gyógyszerektõl ilyenek nem történnek. mivel rendkívül alacsony a hormontartalmuk. a májjal kapcsolatban pedig annyit, hogy felírás elõtt ezért kérnek kivizsgálást a dokik, hogy alapból nincs e valami rendellenessége a májnak. ha nincs, szedheted. a gyógyszer nem károsítja a májat, ha az egészséges.
ha neki egyszerûen semmi sem jó.....na az ilyenektõl ver ki a víz. "óvszert nem, gyógyszert nem, a többit meg nemismerem, most mitévõ legyek? nézzen utána neten h milyen fogamzásgátlási módok vannak még az óvszeren és a gyógyszeren kívül. de sztem egyik sem olyan jó, mint a tabletta. vannak nagyon kis hormontartalmúak, semmi baja nemlesz tõle. mind2tök szexuális életét megkönnyíti.
Na oké, hogy gyógyszer, de a jövõre is illenék gondolni. Én bizony nem gondoltam és szedtem-szedtem... pedig voltak ám jelek hogy nem kellene. (hízás, szõrösödés, egy idõ után már a májfunkció teszt sem tetszett a dokinak.) Most aztán már 30 évesen a viszérnél tartok, pedig nem is dohányoztam. Valaki itt már írta a Pharmatex-et. Van honlapja is nézd meg (www.pharmatex.hu). A szabályok betartásával nem leszel terhes. Nekem legalábbis eddig bejött.
ha nem szeretne gyógyszert szedni, akkor viselje el a gumit! a gyógyszer az egyik legbiztonságosabb, és legegyszerûbb védekezés. (ha sosem felejti el beszedni)
Tényleg a gyógyszer lenne a legjobb megoldás, énis ilyen cipõben voltam, a mai napig nem szeretem az óvszert. Próbáld meggyõzni, bár senkire sem erõltethetõ a gyógyszer, van kinek az elvei elenzik.
Akkor hüvelygyûrû. egyszerû és hatásos:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a párom nem nagyon szeretne gyógyszert szedni.
Én pharmatex hüvelykúpot használok, de csak megszakítással!

Disznóvágáskor a hagymás sült vér lesz reggelire, de mivel hurkát most nem akarunk csinálni, meg fog maradni belőle. Mire lehet még használni hurkán kivül?

Csak kolbászt fogunk tölteni, meg disznósajt is lesz. A sült vér fagyasztható? Ha igen, akkor kiengedve mit lehet belőle csinálni?

Legjobb válasz: Csak azért van, mert kedvelem a disznó dolgokat.. Egyszer olyan "borközi" állapotban eltöprengtem, hogy ha egyszer feltámadnának, és megtámadnának az évek alatt a kezem által elhalálozott ártatlan cocák, micsoda bajban lennék.D))

Csak azért van, mert kedvelem a disznó dolgokat.. Egyszer olyan "borközi" állapotban eltöprengtem, hogy ha egyszer feltámadnának, és megtámadnának az évek alatt a kezem által elhalálozott ártatlan cocák, micsoda bajban lennék.D))
Másra nemigen alkalmas. Fagyasztható, de sokat romlik a minõsége a frisshez képest.
Fagyasztható 1évig nem lesz baja :: Ha kiengedet akkor hagymás vért tudsz belõle csinálni : Illeetve vese velõhöz lehet piritani : Belsõség pörköltbe tehetõ :
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Dobos Zoli a gyors választ! Tõled mindig hasznos válaszokat kapok, zöld kéz:)
Készíthetsz a vérbõl levest is. Francia konyhában is találkozni ilyennel, a lengyelben, svédben szintén... bár ahogyan olvasgattam ezeket, az én gyomrom kevésbé fogadja be..:) Itt a svartsoppa, ha esetleg ilyenhez támadna kedved..:) http://hu.wikipedia.org/wiki/Svartsoppa
Még nem próbáltam bevallom, a sült vért fagyasztani. De lehet, hogy vérfagyasztó ötlet. Zoli eszmefuttatásáról eszembe jutott, -nem is "boros " hangulatban- hogy a kb 4 kilós macskám boldog 12 éve alatt megevett egy tehenet... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, levágtuk a mangalicát, megettük a sült vért, holnap csináljuk a disznósajtot. Vajon bele lehet tenni a tüdõt is? (mivel hurkát most nem csinálunk)
Inkább ne. Privát ment.
Le lehet fagyasztani és utána is lehet belõle hagymás sült vért készíteni! :)

Masfel eves kislany nem akar enni. Mit lehet csinalni?

Legjobb válasz: Ki kell deríteni az okát. No meg mi az, hogy nem eszik? Szó szerint semmit, vagy csak nagyon keveset? Nem mindegy... Inni iszik? Ha van elég folyadék, akkor nincs "gyors baj". Õrlõ fogai nem nõnek?

Ki kell deríteni az okát. No meg mi az, hogy nem eszik? Szó szerint semmit, vagy csak nagyon keveset? Nem mindegy... Inni iszik? Ha van elég folyadék, akkor nincs "gyors baj". Õrlõ fogai nem nõnek?
Mennyire nem eszik????
Tényleg. Nem fogzik? Az enyém is 18 hónapos és van amikor eszik, van amikor semmit nem eszik szinte napokig, mert fáj neki (szerintem). Ilyenkor éjszaka is sírdogál álmában és sokat felébred :(
Vodka, vagy más alkohol.
A vodkát nem lehet meggyújtani, szóval az elsõ baromságot ír. De Topping rumból bármilyen megfelel (Stroh, Bacardi 151, Captain Morgan, stb.
Vagy abszint
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) már meg találtam hogy mi kell bele :) kevlárnak hívják amit bele kell tenni az üvegbe és a kevlárt be kell itatni lámpaolajba vagy tûzfulyó folyadékba

Mi az a Szerver pingelése és illegális én nem akarom csinálni csak meg tudni mi az?

Legjobb válasz: Nem illegális. Ha megpingelsz egy servert, elküld neki egy csomagot, amit a server visszaküld, a géped innen fogja tudni, hogy a server online.

Nem illegális. Ha megpingelsz egy servert, elküld neki egy csomagot, amit a server visszaküld, a géped innen fogja tudni, hogy a server online.

Fedeles macskavécét használunk, szilikonos alommal, de a vécé bent tartja a szagot, emiatt a cica nem akar belemenni. Mit lehet vele csinálni?

Ugye a szilikonosba többször pisil, de emiatt nagyon durván ammóniaszag van bent, ilyenkor a cica nem akar belemenni, csak ha leszedem a tetejét, és kiszellõzik, vagy kitámasztom neki az ajtót. Nem nagy dolog neki leszedni, de sokkal jobb lenne, ha a szag sem jönne ki, és a cica is bemenne. Esetleg rászerelni egy mini szagelszívót? :D

Legjobb válasz: Én olcsó, Biolux almot használtam, nyitott tálcával, nem hogy ammónia szaga nem volt, hanem semmilyen, még közelrõl sem lehetett érezni, pedig két macska használta. A koszos részt ha arra jártam, de legalább naponta kiszedtem, kb. hetente kimostam. Egyetlen egyszer vettem drága szilikonos almot, nem vált be.

Én olcsó, Biolux almot használtam, nyitott tálcával, nem hogy ammónia szaga nem volt, hanem semmilyen, még közelrõl sem lehetett érezni, pedig két macska használta. A koszos részt ha arra jártam, de legalább naponta kiszedtem, kb. hetente kimostam. Egyetlen egyszer vettem drága szilikonos almot, nem vált be.
Az én cicámnak a fûrészpor is bejön. Nincs neki rossz , ammónia szaga. A szilikonasat is szereti de az drága.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a cicám sohasem szokta meg a szilikonos almot, keresett magának egy sarkot, és oda végezte a dolgát.Amióta Mitzy csomosodó almot vettem, minden rendben van.
Az én cicáimnak semmi gondjuk nem volt a szilikonossal és szaga sincs.
Régen mi is sima betonitos almot használtunk, aztán 2 éve rászoktunk a szilikonosra (14 éves cica). Ha jól tudom, nem is szabad fedeles cicavécében szilikonos almot használni... Mert amúgy a szilikonos alom szagtalan... Mondjuk én a pisit is kiszedem belõle, tehát nincs mitõl szagának lennie, de próbáld meg fedél nélkül!
szilikonos almot NEM SZABAD zárt vécével használni!! igy nem csoda hogy büdös, normál helyzetben nincs is szaga!!
ajtot meg eleve nem isz szoktam rajta hagyni, mert még a bentonitosnak is kell minimális szellözés..
én is szilikonosat használtok 2 macskára. eszembe sem jutott zártan használni mert úgy csak a lényege nem mûködik. egyébként nem is büdös, takarítani kell.
és amúgy miért pisil ebbe többet, mint a simába? ezt még nem sikerült megfigyelnem náluk..

Van egy pattanás után való piros voltom de vagy 5 hónapja nem akar elmúlni mit kellene vele csinálni?

Legjobb válasz: tudnám ajánlani a teafaolajat.Megéri az árát hidd el!1000ft kb. http://kremmania.hu/uploadedimages/241/aromax-teafaolaj.jpg

tudnám ajánlani a teafaolajat.Megéri az árát hidd el!1000ft kb. http://kremmania.hu/uploadedimages/241/aromax-teafaolaj.jpg
Próbálj ki valamilyen hidratáló krémet és az ez nem válik be, akkor menj bõrgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: köszi és az teafaolajos ecsetelõt hol birok venni?

Sims 3 oldalára próbálom feltölteni egyik "alkotásom", de valamiért nem akarja felrakni. Mit kellene csinálnom?

Ugye indítópanelen megnyitom a Feltöltéseket, ott kiválasztom, amit akarok, majd a Feltöltés gombra kattintok...

Miért akad az androidos telefonom pontosabban a Galaxy Acem? Mi a teendö ilyenkor? Hard resetet nem akarok csinálni, mert sok adat van rajta és macerás lenne lementeni mindent.

Legjobb válasz: kevés maradt a ramból, vagy mert lassú a proci, vagy ha egy játék akad akkor túl nagy rendsz. igénye van, de az is lehet hogy azért mert samsung

kevés maradt a ramból, vagy mert lassú a proci, vagy ha egy játék akad akkor túl nagy rendsz. igénye van, de az is lehet hogy azért mert samsung
A kérdező hozzászólása: Játék nem akad egy sem GTA 3 az egy picit igen de nah... Lehet a Ram hiány a gond. Mit lehet az ellen tenni?
Az elõzõ válasza tökéletes, de én még hozzá tenném, hogy az hiba, hogy armV6-os a proci így bármi meg tudja akasztani.
Ram hiányra vagy egy TaskKiller vagy ha rootolt tudok egy scrip-et.
A kérdező hozzászólása: Mit jelent az, hogy rootolt?
Rootolás UNIX alapú rendszereken olyan, mint a Windowson a rendszergazda: bármit megtehet a rendszerrel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!