Találatok a következő kifejezésre: Nem akarom csinalni, (476 db)

Miért van az, hogy az ember nem akar csinálni olyan "ûrhajót" ami egyaránt fel és le tud szálni? Mert meg tudnák csinálni!

Legjobb válasz: "az ember nem akar csinálni olyan "ûrhajót" ami egyaránt fel és le tud szálni" ?????? [link]

"az ember nem akar csinálni olyan "ûrhajót" ami egyaránt fel és le tud szálni" ?????? [link]
Amúgy egy Orion típusú atombomba robbanásokkal meghajtott ûrhajó talán le tudna szállni, bár nem vagyok róla teljesen meggyõzõdve.
#8: A Star Trekre?
Engem érdekelne, hogy a kérdezõ mire alapozza a "Meg tudnák csinálni." mondatot?
#6: Pontosan. Ez bizony nem akarás kérdése, még nincs meg hozzá a technológiánk.
A fõ probléma az üzemanyag tömege. Nagyobb mennyiségû üzemanyag nagyobb tömeg, viszont a nagyobb tömeg gyorsításához több üzemanyag kell, ami tovább növeli a tömeget, stb., ördögi kör. A jelenlegi hordozórakéták is csak úgy mûködõképesek, ha a kiürült szakaszokat eldobálják útközben, hogy csökkentsék a tömeget. Ezt úgy lehetne kikerülni, ha hatékonyabb meghajtást alkalmaznának, tehát kisebb tömegû üzemanyag is tudna megfelelõ ideig megfelelõ tolóerõt biztosítani.
#4: Gyorsan megnéztem, tényleg, egyszer fellõtték. Én csak a siklópróbákról tudtam. Meg azt, hogy pár évig rohadgált, aztán agyoncsapta a ledõlõ hangár nyolc munkással együtt. Csúnya búcsúzás.
Szerintem a Buran járt az ûrben, csak személyzet nélkül.
Csak, mint kiderült, állatira gazdaságtalan. Legalábbis a Space Shuttle úgy, ahogy volt, a Buranról meg tervezésekor már tudták, hogy nem lesz gazdaságos, csak a verseny miatt csinálták. Nem is járt az ûrben soha. Az új, pilóta nélküli ûrrepülõgép tervek gazdaságossága is erõsen kétséges. A Grasshoper-féle projektek meg max. a Marson lesznek felszállás-képesek, mármint bolygókörüli pályára jutásig. Az 1 G már kemény ügy.
Ûrsikló. Némi segítséggel ugyan, de felszáll, és le is száll.
Valószínûleg le tudna. De ki merne utána kijönni?

Valaki írna nekem egy otthoni edzés tervet? Fontos információk lentebb. Fegyenc edzést nem akarom csinálni mert nem jó.

Helló.Fiú 12 éves és 40kg vagyok.(Nekem olyan genetikám van ,hogy hiába eszek sokat nem jön rám sok csak 2-3 kg.)Edzéstervet szeretnék kérni olyat amiben nincs pihen?nap.Csak karra,mellre,tricepszre,bicepszre stb-re.. szeretnék edzeni.Valami olyat amit otthon is meg lehet csinálni,de ha kell van egykaros 3kg súlyzom.10-15 fekv?támaszt bírok lenyomni,15-25 súlyozni 3kg-al,székezésb?l 7-10-et.

Legjobb válasz: Vegyél multifunkciós kondigépet 100 ezerér. Ha nem akarod csinálni a fegyencedzést akkor mit akarsz 3 kg-s súllyal? Fegyencedzésben van minden, fekvõ, has, tolóckodás, kézenállás stbstbstb.. Ásd el magad inkább:D

Vegyél multifunkciós kondigépet 100 ezerér. Ha nem akarod csinálni a fegyencedzést akkor mit akarsz 3 kg-s súllyal? Fegyencedzésben van minden, fekvõ, has, tolóckodás, kézenállás stbstbstb.. Ásd el magad inkább:D
A kérdező hozzászólása: édesanyád nem tanított meg, hogy kell beszélni?
és téged édesanyád nem tanított meg arra, hogy olyan dolgot nem minõsítünk, amit nem próbáltunk? és jah, nem jó, mert el kellene olvasni a könyvet, de arra meg lusta lehetsz, mint a dög.

4 hónapos kiskutya kölyök sem klikerre, sem kajára nem akar csinálni semmit?

Elhoztuk a gazdájától, de olyan mintha félne, a farkát nem húzza be teljesen, de olyan félig lóg neki a lábai közt és a fülei folyton hátra vannak csapva. Az ami a másik kutyáimnál működött nála nem megy. Az előző gazdája pont ezen problémák miatt adta el. Annyira kis félénk, hogy fegyelmezni nem is merem, mert akkor még jobban megretten- de csak az emberekkel ilyen, ha a másik kutyámmal van akkor rendes kiskutya, játszanak és kergetőznek. Mit tudnék tenni, hogy legalább az alapvető dolgokat megtudjam neki tanítani, sajna a közelünkben egy kutyaiskola van, de az a régifajta rángatós nem pozitív megerősítéses a normális 70 km arrébb van és nincs autóm :(.

Legjobb válasz: Mióta van nálatok? Bizalmat kellene építeni elõször, addig akár a fejedre is állhatsz ha fél nem fog végrehajtani semmilyen parancsot, ahhoz pedig nem ártana szakember. Vannak akik házhoz mennek, ha nincs kocsid. Viszont azt a 70km nem olyan sok én 130-at vonatozok suliba hétvégente egy 5 hónapossal :)

Mióta van nálatok? Bizalmat kellene építeni elõször, addig akár a fejedre is állhatsz ha fél nem fog végrehajtani semmilyen parancsot, ahhoz pedig nem ártana szakember. Vannak akik házhoz mennek, ha nincs kocsid. Viszont azt a 70km nem olyan sok én 130-at vonatozok suliba hétvégente egy 5 hónapossal :)
A kérdező hozzászólása: A kicsivel nem csináltam semmi ilyet, ne forgasd ki a szavaim, csak azt írtam nálam ez a legdurvább leszidás, de a kicsinek nem merek még csak egy nem-et, vagy egy fúj-t mondani sem. Kétszer megtettem, de úgy összezuhant, hogy azóta nem is mertem semmi ilyet csinálni. Akumi, okés megpróbálom a tanácsodat.
Lenyomod a földre, morogsz rá és még csodálkozol hogy szerencsétlen be van [email protected]??? Így akarsz bizalmat építeni? gratulálok
A kérdező hozzászólása: Nem azt várom el tõle, hogy ugrókötelezzen, csak az alapvetõ dolgokat akarom neki megalapozni, mert minél tovább várok annál jobban megragadnak benne a rossz szokások, mert nem tudok neki parancsolni egy cseppet sem. És nem ütöm meg és verek rá, nálam a legdrasztikusabb lecseszés is abban merül ki, hogy a nyakán megfogom és lenyomom egy cseppet a földre és rámorgok, de nem bántanám sose. De vele pont az a baj, hogy a verbális szidásra is totál szétesik.
mi a feneét vársz egy 4 hónapos kölyök kutyától?! ilyenkor még túlkicsik, és nem képesek megfelelõen odafigyelni és tanulni, hiszen játszana ésnem veszi komolyan, szerencsére ilyen korban még nincs benne a falánkság se, ezért nem is érdekli a kaja...fegyelmezni csakis hangsúlyos szidással lehet, azzal hogy bántod vagy ráversz nem tanulja meg, csak mégjobban megijed, és félni fog tõled...lehetséges hogy az elõzõ gazdája pontosan ezt tette és ezért is félénk, bizalmat kell benne építeni. a másik, hogy várj még vele, még 1-2 hónapot a tanításával, ekkortájt már figyelmesebb és bizalmasabb lesz feléd. ne eröltesd ami nem megy, 4 hónapos kölyök kutya, ezt vedd vigyelembe!
2 hete van nálad, problémás. Te meg tanítani akarod. Elõször érd el nála, hogy jó érzésnek vegye, ha veled van, ha megsimogatod.Adj evéskor kevesebbet neki és a többit akkor, amikor odamegy, enged akár csak egy simit, érintést is. Amikor már nem lapul a füle, maga megy hozzád egy kis bújásra, simogatásra, akkor kezd el tanítani.
Adj neki idõt, ezek a dolgok nem mennek egyik napról a másikra. Elõször csak a másik kutyával együtt élvezi a társaságodat, ez normális, majd egyszercsak menni fog nélküle is. Esetleg próbálhatod úgy csinálni a játékot, tanítást, hogy nem akarod õt direkt bevonni, hanem látványosan letojod, amíg a másik kutyával foglalkozol, hátha egyszercsak magától dönt úgy, hogy ezt érdemes megnézni közelebbrõl is. Ezt sem tíz perc alatt fogja eldönteni persze, idõ kell neki, mire feldolgozza a változásokat. Gondolj bele, ki tudja, min ment át, amíg ilyen lett, 4 hónapos és már kétszer váltott gazdát, légy türelmes :)
A kérdező hozzászólása: A tanulási szituáció kényelmetlen és sok neki, már áttértem arra, hogy a másik kutyámmal együtt csináltatam vele a gyakorlatokat, de csak egészen addig érdekli és utána már hiába próbálom semmi foganatja nincs :(. Játszani nemtudom, hogyan játszhatnék mert semmi tépõ és labda nem érdekli, ha meg egy kicsit gyûrni próbálom vagy a földre fekszem neki és smúzolok, vinnyogok akkor a másik kutyusom már játszik, de a kicsi csak ül és néz.
A kérdező hozzászólása: Tanultam a klikkerezést, voltam klikkeres szemináriumon, és pont ha használom a klikkert akkor magába zuhan és csak bambul rám. A kaja nem adást próbáltam, de felzabált az udvarban mindent amit talált-faágakat, faforgácsot a virágok alatt. Érinteni akarom akkor hátracsapja a füleit, de csóval olyan finoman és bújtassa a fejét. Sétánál ha elengedem teljesen behívható és visszajön, boldogan szaladgál. Csak bent a lakásban olyan stresszes, vagy ha tanulni akarnék vele.
A kérdező hozzászólása: 2 hete, de mivel nem játékos(a tenyésztõjénél állítólag az volt), az a baj- hogy magánoktatóra nincs pénzem, suli mellett dolgozom és kutyázom a szüleim nem segítenek benne, így a pénzem épp arra elég, hogy kaját vegyek nekik, meg esetlegesen az orvosi kiadások. Vonat nem jár felénk, a busszal meg 2-3x kellene átszállnom és nagyon drága is :(.
Ha a másik kutya mellett kiold, akkor ezt használd ki. Játssz vele, lehetõleg játékok nélkül, akkor, mikor a másik kutyád is jelen van. Ha kajával nem motiválható nagyon, hagyd ki a reggelit és este, etetés elõtt vagy helyett próbáld tanítani, mikor már éhesebb lesz. A klikkerrel remekül lehet terápiázni a kutyákkal, ha megfelelõen csinálod, remekül kioldja a stresszbõl a kutyákat. Az érintésre hogyan reagál? Sétánál milyen?
Akkor jó, vele szerintem a késõbbiekben se használd ezt a módszert. A kicsivel elõször tényleg bizalmat kellene kialakítani (sok ölbevétel, nagyon jó, ha el is alszik ott, simogatás, óvatos játék, hagyd, hogy õ közeledjen, és szerintem legyetek kettesben is sokat. jó dolog, ha látja, hogy a másik szeret, de kellenek kettõtöknek is ilyen bensõséges pillanatok) Ha valamit szeretnél neki tanítani, nagyon sok türelemmel tedd, ne szidd, inkább mutasd meg, mit vársz tõle, és jutalmazd meg.

Az osztály egyik legjobb tanulója vagyok, de fogalmam sincs, mihez kezdjek magammal. Nincs tervem a jövővel kapcsolatban, és olyat meg nem akarok csinálni, amihez nincs kedvem. Van valami tippetek a számomra?

Sziasztok! 16 éves lány vagyok. Most leszek 11.-es, de fogalmam sincs, hogy mit és hol tanuljak tovább. Szerintem még egy egyetemre vagy jobb f?iskolába is be tudnék kerülni, de nem szeretnék vaktában választani. Igazából egy valami van, ami kifejezetten érdekel: az írás. De félek, hogy nem vagyok hozzá elég tehetséges, és még ha az is vagyok, mégis mennyi esélye van egy fiatal magyar írónak? Ami még érdekel, a tanítás. Szívesen tanítanék történelmet vagy irodalmat. Néha azon kapom magam, hogy azon elmélkedem, miképpen tenném érdekesebbé az óráinkat. Amiben a leginkább kiemelked? vagyok, az a helyesírás. A megyei versenyen második lettem (két ponttal maradtam le), de úgy, hogy (az összes versenyz? közül) fele annyi id? alatt írtam meg, mert sietnem kellett a buszomhoz. Sok kisebb-nagyobb versenyen vettem már részt, els?-második helyezéssel, bár nem csak nyelvtanból. Pszichológus is szívesen lennék, vagy valami ilyesmi. Nagyjából ezek azok, amik érdekelnek, de egyébként elég sokoldalúnak tartom magam. Szóval azt kérem, hogy adjatok tippeket, hova mehetnék továbbtanulni, milyen úton kellene elindulnom, milyen szakmáknak nézzek utána? Jó lenne már eldönteni, mert akkor annak megfelel?en intézném a dolgaimat. Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, ?k menni akarnak továbbtanulni", én meg ott szenvedek. Kedvem sincs az egészhez... Legszívesebben itthon maradnék, és írnék egész nap, meg rajzolnék. Köszönök szépen el?re is minden választ! 16L

Legjobb válasz: Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.

Manapság nem nagy dolog bejutni egy egyetemre(aztán a bent maradás a kérdésesebb persze) Én a helyedben, ha tényleg olyan jó tanuló lennék / lettem volna inkább külföldre mennék tanulni. Nem hiszem, hogy sokkal többe kerülne, mint itthon tanulni, nagyon jó ösztöndíj lehetõségek vannak, szerintem a gimnáziumodban tudnak a tanárok segíteni, a miénkben volt olyan, aki foglalkozott ilyenekkel. Itthon ha pl bölcsész karra mész, akár el is áshatod magad, már bocs a kifejezésért, de munkád nem lesz...sem tanár, sem másmilyen. Pszichológusokkal is Dunát lehet már rekeszteni. Én is ennyi idõsen azt hittem, h majd azt csinálhatom, amihez kedvem van (rajz) aztán rá kellett jönnöm, hogy akármennyire nem érdekel pl a pénzügy, mégiscsak azt kellett tanulnom, mert arra volt igény. De én akkor is a külföldet javaslom. Persze a nyelveket akkor gyûrni kell erõsen.
Nem azt mondom, hogy ne menjél újságírónak, és nem is megsérteni akarlak, lehet, hogy tényleg tehetséges vagy. De a szakma felhígul. A leghülyébbek, akik a Glamouron, meg a Szex és New Yorkon nõnek fel tényleg elhiszik, hogy néhány óra írogatásból meg lehet élni. Mindenki Carrie Bradshaw akar lenni, ez a modern tündérmese, annak, aki a barbizást már dedósnak tartja. Komolyan mondom, a leghülyébb, legnaivabb emberek mennek újságírásra. Lehet, hogy tehetséges vagy, de olyan sokan vannak akik ezt akarják csinálni, hogy nem kapnál munkát. Telített. Különben meg van aki érzésbõl csinálja, tanulás nélkül, tehát erre fecsérelni éveket tényleg felesleges. Ha tehát írni akarsz, indíts blogot! Nem kapsz érte pénzt, de jó hobbi, és biztos nem rúgnak ki. A tanári szakma tök jó, kevés ember van, aki valóban jó, túl sok szakbarbár vesz minket körül. De fizu az nem lesz sok.  Szerintem, ha tényleg jó a helyesírásod, lehetnél lektor. Elolvasol egy könyvet, egy mûfordítást, és kiigazítod a helyesírást. Szerintem nagyon érdekes…
A pedagógusi pálya nem mostanában nem örvend túl nagy megbecsülésnek, és a diákok teljesen kikészítik a tanárok idegeit. Ami szerintem neked a legjobb lenne az az újságírás. Akkor az írás lenne a munkád.
"Utálom, hogy még a leghülyébbek is bátran jelentkeznek, hogy "igen, õk menni akarnak továbbtanulni" Huhh, csak ezt az 1 mondatot ne írtad volna le, amúgy teljesen szimpinek tüntél! Ehhez csak annyit írnék, hogy az én osztályomban a legjobb tanulóból fodrász lett, a leghülyébbõl pedig jogász! A legjobb tanuló is ezt mondta: nincs kedve az egészhez! Nem lehet, hogy Neked is inkább egy szakmunka lenne a testhez állóbb, csak nem mered felvállalni, mert sokkal okosabbnak tartod magad?
A kérdező hozzászólása: Amúgy a tanárság a töritanárunknak hála jutott eszembe. Remek órákat tart, mindenki tiszteli, még a legrosszabbak is. Én is aktívabb órákat tartanék, hasznos feladatokat adnék fel, amik segítenek az érettségin is. Csoportmunka, valami kreatív házi (pl. régi újságlap, képeslap készítése), stb.
8, 38-as vagyok! Az ujságíró-szak elvégzését csak azért írtam, mert a könyv-kiadók is másként fogadnak egy olyan írást, melyen látszik, hogy tördelés, soron belüli szótagszám, stb. tekintetében milyen anyagot kapnak. Ezeket viszont csak ott tanítják. Másrészt, lehet, hogy ezzel pl. saját újság indítását, vagy éppen egy helyi laphoz "külsõ munkatársként" másodállásban tudsz a késõbbiekben egy kis pénzkeresethez jutni.
A reál tárgyak nem érdekelnek? Azok most sokkal keresettebbek, ha jó tanuló vagy, gondlom azok is mennek. Képzeld, velem általánosban volt az, hogy imádtam a törit, magyart, mert nagyon jó tanárom volt, a többibõl is jó voltam, de nem nagyon szerettem, meggyõzõdésem volt hogy valami magyarral kapcsolatosat fogok csinálni. Aztán elmentem gimnáziumba, kaptam egy rossz magyartanárt, egy jó matekot, és rájöttem, hogy én nem is szeretem annyira a magyart, csak a tanárom volt szuper. Ezt csak azért mondtam el, mert kísértetiesen emlékeztettél a 14 éves önmagamra, én meg most hálaimákat mondok hogy nem a humán tagozatra jelentkeztem, ahova elõször akartam. :D De persze lehet hogy te teljesen más vagy, neked tényleg a magyar az életed. :)
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: a lektoráláshoz nyelvtudás is feltétlen szükséges, vagy anyanyelvi könyveket is lehet lektorálni? Csak mert azért idegen nyelven irodalmi szöveget fordítani... Akkor fel is írom a képzeletbeli listámra, hogy az angolra nagyon ráhajtani.
A kérdező hozzászólása: Még valami... :D A szerkesztõ munkája hasonlít a lektoréhoz? Azt olvastam, hogy mostanában inkább a szerkesztõ javítja a helyesírást is, mert nincs pénz egy lektorra. Ahhoz, hogy szerkesztõ lehessek, mire van szükségem?

Mit tegyek? A gumitól nem akar működni a dolog anélkül viszont nem akarjuk csinálni.

Legjobb válasz: fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L

fogamzásgátló, én is hasonló helyzetben voltam se a párom se én nem szerettük a gyögyszert ezért váltottunk fogamzás gátlóra 18/L
Pharmatex. Ez egy helyileg használatos hormonmentes fogamzásgátló krém, tabletta vagy kúp formában. Orvostól, gyógyszerésztõl vagy a neten több infót tudsz kérni, keresni.
hízás szõrösödés... a mai, modern gyógyszerektõl ilyenek nem történnek. mivel rendkívül alacsony a hormontartalmuk. a májjal kapcsolatban pedig annyit, hogy felírás elõtt ezért kérnek kivizsgálást a dokik, hogy alapból nincs e valami rendellenessége a májnak. ha nincs, szedheted. a gyógyszer nem károsítja a májat, ha az egészséges.
ha neki egyszerûen semmi sem jó.....na az ilyenektõl ver ki a víz. "óvszert nem, gyógyszert nem, a többit meg nemismerem, most mitévõ legyek? nézzen utána neten h milyen fogamzásgátlási módok vannak még az óvszeren és a gyógyszeren kívül. de sztem egyik sem olyan jó, mint a tabletta. vannak nagyon kis hormontartalmúak, semmi baja nemlesz tõle. mind2tök szexuális életét megkönnyíti.
Na oké, hogy gyógyszer, de a jövõre is illenék gondolni. Én bizony nem gondoltam és szedtem-szedtem... pedig voltak ám jelek hogy nem kellene. (hízás, szõrösödés, egy idõ után már a májfunkció teszt sem tetszett a dokinak.) Most aztán már 30 évesen a viszérnél tartok, pedig nem is dohányoztam. Valaki itt már írta a Pharmatex-et. Van honlapja is nézd meg (www.pharmatex.hu). A szabályok betartásával nem leszel terhes. Nekem legalábbis eddig bejött.
ha nem szeretne gyógyszert szedni, akkor viselje el a gumit! a gyógyszer az egyik legbiztonságosabb, és legegyszerûbb védekezés. (ha sosem felejti el beszedni)
Tényleg a gyógyszer lenne a legjobb megoldás, énis ilyen cipõben voltam, a mai napig nem szeretem az óvszert. Próbáld meggyõzni, bár senkire sem erõltethetõ a gyógyszer, van kinek az elvei elenzik.
Akkor hüvelygyûrû. egyszerû és hatásos:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a párom nem nagyon szeretne gyógyszert szedni.
Én pharmatex hüvelykúpot használok, de csak megszakítással!

Kicsit több mint egy hónapja kiszakadt a gumi, és azóta nem akarja csinálni a barátnõm. Hogy vegyem rá?

Kiszakadt a gumink kb másfél hónapja, vettünk fogamzásgátlót, de azóta egyszerûen retteg a szextõl. Egyszer-kétszer csináltuk azóta de akkor is max 2percig, mert mondta, hogy hagyjuk inkább. Tényleg nagyon fél. Hogyan lehetne visszaszokatni?

Legjobb válasz: Szia :) velünk is volt hasonló dolog csak nekünk nem szakadt ki hanem lecsúszott a gumi de mindegy :) én nagyon sokáig csak úgy szexeltem a barátommal,hogy mielõtt elment volna mondtam neki,hogy vegye ki :) így nem bennem ment el bennem és így én is nyugodt voltam :) ez augusztusban történt és most már újra csináljuk rendesen :) 18/L

Szia :) velünk is volt hasonló dolog csak nekünk nem szakadt ki hanem lecsúszott a gumi de mindegy :) én nagyon sokáig csak úgy szexeltem a barátommal, hogy mielõtt elment volna mondtam neki, hogy vegye ki :) így nem bennem ment el bennem és így én is nyugodt voltam :) ez augusztusban történt és most már újra csináljuk rendesen :) 18/L
"Visszaszoktatni"... :D A kiskutyákat szokás szobatisztaságra "szoktatni"... :) ) Amúgy meg ha ennyire terhespara van, akkor használjatok kiegészítõ védekezési módszereket is - hüvelytabletta, gumi, akármi - amíg egy kicsit megnyugszik. El fog múlni, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Ja és nem akar fogamzásgátlót szedni mert már szed egy erõs gyógyszert és nem szeretné mixelni..:) köszönöm, várom a többi javaslatot
Akkor minek vettétek a fog.gátlót? Ezt elõtte kellett volna végiggondolni. Áhh Szerintem nem is vagytok rendes szerelmi kapcsolatban, van itt valami más probléma, különben igen is szexelne a csaj. De talán jobban kellene izgatnod, szeretned, ééés kommunikálnod vele.
Nálunk is volt egyszer gumiszakadás, utána meg részemrõl para, kétségbeesés, sírás, dráma, minden, meg 72 órás tabi. Egy ideig én sem mertem szexelni, bár kb. 2 hét múlva gyõzött a vágy... Szóval te nem tudsz vele csinálni semmit, max próbálkozol, de ezt csak õ fogja tudni lerendezni magában.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, gyorsan írtam a kérdést és nem figyeltem, nem fogamzásgátló hanem esemény utáni. köszönöm a válaszokat. jöhetnének még:) megy a plussz:)

Van egy5 hónapos hím bettam, a víze 28 fokos, és nem akar csinálni habfészket, úgy tanácsolták míg magától nem épít addig hiába is teszem össze a nősténnyel?

Eddig még viszont nem csinált, most feljebb vettem neki a vízét 30 fokra, az akváriumban egyedül van, mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Próbát kell végezni: ha a nõstény vízszintesen becsíkozódik, akkor össze lehet engedni õket. Mekkora akváriumot, és milyen vízértékekkel, és milyen technikával/dekorációval tervezed?

Próbát kell végezni: ha a nõstény vízszintesen becsíkozódik, akkor össze lehet engedni õket. Mekkora akváriumot, és milyen vízértékekkel, és milyen technikával/dekorációval tervezed?
Amíg nincs habfészek addig felesleges. Ivarérett tényleg akkor lesz ha megépíti az elsõ habfészkét. Ne erõltesd nála a dolgot :-)

Terhesség okozhat belső feszültséget, nyugtalanságot, aminek nm tudom az okát, és semmire sem tudok koncentrálni, semmit nem akarok csinálni, csa képtelen vagyok megnyugodni?

Legjobb válasz: Nem a terhesség, mint fizikai állapot okozza ezt, hanem a Te belsõ bizonytalanságod, félelmed az ismeretlentõl. Szerintem mondd el az orvosodnak és elküld a megfelelõ szakrendelésre.

Nem a terhesség, mint fizikai állapot okozza ezt, hanem a Te belsõ bizonytalanságod, félelmed az ismeretlentõl. Szerintem mondd el az orvosodnak és elküld a megfelelõ szakrendelésre.
Én is éreztem ismeretlen eredetû belsõ feszültséget a terhességem alatt, majd abból lett több pánikrohamom, ebbõl eredendõen pánikbeteg lettem. És azt senkinek nem kívánom. Szóval ha van rá lehetõséged, keress fel egy pszichológust.
Nem tudom, hogy a terhesség okozza-e, de bennem is van néha bizonytalanság, bár talán inkább csak hiszti, de a koncentrációs képességem biztosan rosszabb, néhány dolgot elfelejtek, lassabb vagyok mint szoktam, és van olyan, hogy egész nap nem bírok semmit csinálni (bár lehet a meleg is rátesz egy lapáttal). De ha nagyon nyugtalan vagy tényleg lehet, hogy szakemberhez kéne fordulnod, nehogy rosszabbodjon és kezelni tudd ezt a helyzetet.
Szia. Én is úgy voltam, mint a kettes az elõzõ (második) terhességemmel. Szabályos pánikrohamaim voltak és rengeteget sírtam. A mostani terhességem elején hála Istennek csak gyengén jött ki egyszer-egyszer a pánik/nyugtalanság/feszültség, viszont a kontentrációs zavar most jött ki 26 hetesen. Ha zavaró a helyzet, illetve romlik, szerintem is keress fel szakembert!

Kislányom 9 hónapos lesz, de a forgáson kívül semmit nem akar csinálni. Hogyan tudom erősíteni a hátát?

Ha hason fekszik, már akkor is csak sír, hiába várok egy picit, hátha megy valamerre, addig sír, míg meg nem fordítom. Egyébként tud magától is forogni. Kúszni, felülni nem látok esélyt. Ha ültetem, elvan egész nap, de ő nem tud, nem is akar felülni. A doki szerint gyenge a háta. Hogy tudom erősíteni?

Legjobb válasz: A doki szerint gyenge a háta és nem irányított sehova?? Elég érdekes orvos. Mi dévényre jártunk a kisfiammal, de sokkal korábban kezdtük. Én azt ajánlom, hogy keress egy Dévényes gyógytornászt a környéketeket és mutasd meg neki. Lehet elég lesz 1-2 alkalom és behozza a lemaradást a babád.

A doki szerint gyenge a háta és nem irányított sehova?? Elég érdekes orvos. Mi dévényre jártunk a kisfiammal, de sokkal korábban kezdtük. Én azt ajánlom, hogy keress egy Dévényes gyógytornászt a környéketeket és mutasd meg neki. Lehet elég lesz 1-2 alkalom és behozza a lemaradást a babád.
A doki nem küld sehová?De nem szabad ültetni!!Fõleg úgyhogy gyenge a háta...
A kérdező hozzászólása: A doki rendes, jártunk is dévényre, de más miatt nem tudunk menni. Olyat keresek, aki házhoz jönne, de még nem találtam. Azért kérdezem, hogy itthon mivel tudnék segíteni neki.
Nem szabad ültetni! Miért nem fordulsz szakemberhez! A mozgásfejlõdés késése az értelmi fejlõdésre is kihat!!! gyógypedagógus
Hol laktok? Mi egy nagyon jó gyógytornászhoz jártunk, õ megmutatta, leírta h otthon milyen gyakorlatokat kell elvégeznünk. Ha érdekel az elérhetõsége írj privit.
A kérdező hozzászólása: Miskolc
A kérdező hozzászólása: Egyébként kell ültetnem, súlyos GOR-ja van. Mint említettem, jártunk dévényre, de nem ide tartozó okok miatt nem tudunk menni vele sehová. Ezért írom harmadszor is, hogy itthon végezhetõ dolgokat szeretnék tudni, amíg nem találunk mobilis gyógytornászt.
Szívesen elküldöm a gyakorlatokat, amiket nekünk javasoltak. Az egyik legjobb háterõsítõ a Landau-tartás. Küldj mail címet. Utolsó voltam.

Nekem van egy hosszúszőrű tengeri malacom, de nagyon lusta nem akar csinálni semmit mit tegyek?

nincs elhizva, középméret?, nem öreg 2-év körül van. már mindent megpróbáltam hogy mozogjon kicsit. de amikor kiveszem nem mozdul, hanem csak áll, amig vissza nem rakom. kb. egy ve kaptam ismer?st?l, ugyhogy nem is mondhatom azt hogy fél. úgytudom a malacok nagyon futkározósak, nem?

Legjobb válasz: Csalogasd zöldséggel, de ne add neki azonnal hanem húzd elõtte el. Ha nem megy hagyd hogy beleharapjon egyet és csináld újra. Ha a ketrecben is csak gubbaszt lehet hogy valami baja van, nem ártana megnézetni.

Csalogasd zöldséggel, de ne add neki azonnal hanem húzd elõtte el. Ha nem megy hagyd hogy beleharapjon egyet és csináld újra. Ha a ketrecben is csak gubbaszt lehet hogy valami baja van, nem ártana megnézetni.
Szerintem félös. :) Ételel cslogasd
Nem minden malac futkos sokat. Néha megiramodnak, de utána képesek hosszan elidõzni egy helyben. A tied is többet rohangálna, ha szereznél mellé egy kisebb (ugyanolyan nemû) társat! Mikor enni adsz neki, mikor kiveszed, miközben fésülgeted mindig beszélj hozzá sokat, mert unatkozik!
A malacoknak társ kell, akkor rohangásznak! Egyedül minek rohangászni? Ha nincs társuk, lusta disznókká válnak :) Vegyél mellé egy ugyanolyan nemû társat, és megoldódik a probléma.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. :) és igazatok van, tényleg jobb lenne ha vennék mellé társat! :)
Igen, mindenképp egy társra van szüksége, és sokkal jobb lesz a kedve is! :) Többet fog futkorászni.
Igazuk van az elõttem szólóknak, hogy azonos nemû társ kell neki! Régen, amikor nem volt még tapasztalatom a tengerimalac tartásban, az elsõ malacom egyedül élte le az életét. 5 évig élt, meg nagyon sokat foglalkoztam vele, viszont sosem futkorászott, ha letettem, csak ült, vagy lefeküdt. Évekkel késõbb, mikor már minden létezõ dolgot elolvastam a helyes tengerimalac tartásról, kettõ azonos nemû malackát vettem, és hát le sem lehet õket lõni, folyamatosan futkosnak, mászkálnak, motyognak egymással. Míg az egyedül tartott malacom meg sem mukkant, csak ha kaja után visított, meg ha simogattam. Mert hát nem volt kivel beszéljen, de ha van egy társa, folyamatosan megy a motyogás, nagyon aranyosak, kéne neki egy társ. http://www.gemon.ro
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!