Találatok a következő kifejezésre: Nem akar a kisbabám, csak szopizni (3 db)

Nem akar enni a kisbabám, csak szopizni akar. Üvölt amikor kanállal adok neki enni. Kezdetben evett. Most hogyan szerettessem meg vele a kajcsikat újra?

Legjobb válasz: Nem írtad, mennyi idõs. Hat hónapos korig elég az anyatej. Utána próbáld kis mennyiségû gyümölccsel, krumplival, és cseppents rá kis anyatejet. A tejpépeket is nagyon szeretik. Aztán lehet, hogy az étvágytalansága csak átmeneti. Ne erõltesd, ha egyébként szépen gyarapodik, fejlõdik. Az én 2,5 éves fiam egy kiflivel és 1 liter itókával elvan egész nap és le se lehet lõni.

Nem írtad, mennyi idõs. Hat hónapos korig elég az anyatej. Utána próbáld kis mennyiségû gyümölccsel, krumplival, és cseppents rá kis anyatejet. A tejpépeket is nagyon szeretik. Aztán lehet, hogy az étvágytalansága csak átmeneti. Ne erõltesd, ha egyébként szépen gyarapodik, fejlõdik. Az én 2, 5 éves fiam egy kiflivel és 1 liter itókával elvan egész nap és le se lehet lõni.
Soha nem szabad erõltetni, mert elmegy a kedve. Nincs tragédia, ha 7-8 hónapos koráig csak szopizik.
Szerintem próbálj meg csõrös pohárból vagy cumisüvegbõl gyümilevet adni és utána ugyanolyan gyümit adjál neki kanállal. Mi most kezdünk enni és ez a stratégiám. Még csak 3. napja eszünk, nem mondom, hogy zökkenõmentes, de ahhoz képest, hogy most tanulja a kanállal evést nem is olyan rossz. Ja és édesebb gyümivel próbálkozz, én õszibarack-banán keverékkel küzdök. (5 hónapos a kislányom)

10 napos a kisbabám. Állandóan szopizni akar, csak így tud elaludni, büfiztetni nem akarom mert akkor felkel és újra csak szopizva tud elaludni. Azt gondolom nem éhes mert néha már a száján kifolyik a tejcsi. Mit tegyek? Cumit nem tolerálja.

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy voltam a kislányommal. Állandóan a didin lógott,már elneveztem didinátornak:)) Én nem büfiztettem meg. Mindig mellettem aludt el az ágyban,a didin,és mikor már mélyebben aludt átraktam az õ ágyába. Nem volt gond abból,hogy nem büfiztettem,sosem fájt a pocakja. Csak miután lefektettem oldalra fordítottam a fejét,ha esetleg folyik a szájából a tej,nehogy visszanyelje. Most 6 hónapos és még mindig csak didivel alszik el,de nem bánom. Olyan jó érzés:))Õk nem csak evésre "használják" a didit,nekik ez megnyugvás is!!

Szia! Én ugyanígy voltam a kislányommal. Állandóan a didin lógott, már elneveztem didinátornak:) ) Én nem büfiztettem meg. Mindig mellettem aludt el az ágyban, a didin, és mikor már mélyebben aludt átraktam az õ ágyába. Nem volt gond abból, hogy nem büfiztettem, sosem fájt a pocakja. Csak miután lefektettem oldalra fordítottam a fejét, ha esetleg folyik a szájából a tej, nehogy visszanyelje. Most 6 hónapos és még mindig csak didivel alszik el, de nem bánom. Olyan jó érzés:) )Õk nem csak evésre "használják" a didit, nekik ez megnyugvás is!!
Maximálisan egyetértek, mi is fél évesek vagyunk és szintén így alszunk el még mindig. Hidd el megtérül.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Akkor én is így folytatom tovább, ahogy eddig, csak izgultam, hogy nehogy valami bajt csináljak azzal, hogy kihagyjuk a büfizést. De ezek szerint nem lesz gond, amúgy nekünk sem fáj a pocink. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Neked is nagyon köszönöm a választ. Remélem ha már nagyobbak leszünk mi is ugyanolyan ügyesek leszünk mint Ti :) mert szerintem sem lehet elkényeztetni egy újszülöttet, fõleg nem az etetéssel. Nagyon jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: Eszembe jutott még valami, az én kislányom is elég nehezen született, 18 óra vajúdás után, és sajnos még inkubátorba is került 1 napra. De ma már minden rendben van, de én is hallottam már, hogy az így született babák még ragaszkodóbbak.

Mit csináljak, hogy elfogadja 3 hónapos kisbabám a tápszert? Nem akarja megenni. Csak szopizni hajlandó, de már nincs elefendő tejem.

Legjobb válasz: Látom megint kezdõdik a tápszerelleni mizéria… Pedig én azt hittem itt kérdezhetünk és kapunk segítséget a tapasztalt anyukáktól nem letolást…(provokációt) Kedves kérdezõ: én azt javasolnám hogy fordulj orvosodhoz vagy a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot! Szia Judy! Mi is tápszeresek vagyunk 2 hete, MILUPÁT HA-t használom. Én is azt tapasztaltam hogy picit kesernyés, most hogy mondod megkérdezem a doki-nénit , és megkérem hogy olyat írjon aminek jobb az íze. Picinyem ezt is megeszi semmi baj nincs vele, de ha van más alternatíva és jobb akkor miért ne.

Látom megint kezdõdik a tápszerelleni mizéria… Pedig én azt hittem itt kérdezhetünk és kapunk segítséget a tapasztalt anyukáktól nem letolást…(provokációt) Kedves kérdezõ: én azt javasolnám hogy fordulj orvosodhoz vagy a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot! Szia Judy! Mi is tápszeresek vagyunk 2 hete, MILUPÁT HA-t használom. Én is azt tapasztaltam hogy picit kesernyés, most hogy mondod megkérdezem a doki-nénit , és megkérem hogy olyat írjon aminek jobb az íze. Picinyem ezt is megeszi semmi baj nincs vele, de ha van más alternatíva és jobb akkor miért ne.
Szia! Nekem is ez volt a gond az elsõ babámmal, mikor tápszeres lett. nálunk az vált be, hogy apa adta neki, mert tõlem nem fogadta el. Mikor már úgy-ahogy megszokta az új ízt elfogadta tõlem is. Rajtam érezte a tej szagát, de csak sírt cicin, mert nem jött csak néhány korty. (egyébként bírom, hogy az ilyen kérdések mindig arra vezetnek, hogy néhány ember egymásnak esik, mert nem tudják elfogadni, hogy NINCS, ezáltal rossz érzést keltenek azokban, akik nem tudnak szoptatni. Lehet lepontozni nyugodtan, úgyis van valaki, aki elõszeretettel teszi ezt a válaszaimmal, mert azt hiszi a toplistára gyúrok :) Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
És milyen tápszert esztek? Nekünk a dokinéni a múltkor valakinek a humana-t írta fel, állítólag annak van a legjobb íze. Mi bebát használunk. Esetleg, ha az "apa adja" nem jönne be, próbáljatok mást felíratni. (a HA-s tápok egyébként kesernyések) Judy (elõzõ válaszoló)
Sztem, ha csak 1 napig fordult volna elõ, nem ír az anyuka!
sok anya esik abba a hibaba, hogy ugy gondolja hogy nincs teje, es tapszerrel kezdi tomni a gyereket, mikor bosegesen lenne teje, van aki nemtudja ezt.
Honnan gondolja...? Hát csak tudja, hogy van-e teje, vagy nincs! Esetleg az anyatejgyûjtõ állomásról szerezhetsz be (drágán), lehet, hogy ezt jobban elfogadná a babád.
Kedves utolso valaszolo, llehet csak azert akar tobbet cicin, lenni, mert epp olyan napja van es cicin megnyukszik, vagy csak epp szomjas, sorolhatnam meg.
Kedves elsõ válaszoló!Sztem onnan tudja, h gyakrabban van cicin, mert valszínleg nem lakik jól!És valóban nem túl kellemes a tápszer illata, az íze viszont jó!Te pedig anyuka, próbálj meg a védõnõtõl vagy a dokitól tanácsot kérni, hátha õk több ilyen esettel találkoztak, mert itt még nem láttam ilyen kérdést, ezáltal választ sem.És ne idegeskedj, az csak ront a helyzeten.5 hós baba anyukája
honnan gondolod, hogy nincs eleg tejed? ha minnel tobbet cicil, annal tobb lesz, csak haggyad hagy ciciljen sokat, amugy a babak milyen okosak, az anyatej olyan mint a vanilia, a tapszer rosz izu, meg meg budos is, a babadnak is persze jobban izlik az anyatej.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Onnan tudom, hogy nincs már elég tejem, mert minden alkalommal mérem mennyit eszik a babám, éjjelente fejem, ott is látom, hogy 200 ml helyett 40 ml jönm illetve érzem a mellemen.. sajnos. pedig fejem 3 óránként, iszom teát, illetve sokat van a cicmen a babám..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!