Találatok a következő kifejezésre: Nem akar a kisbabám, (39 db)

A kisbabám, aki 3 hetes délutánonként szinte egyáltalán nem akar aludni, fél-egy óra hosszákat alszik, akkor is sokat felriad. Tegnap este már hagytam sirni kicsit, mert "kiságyfóbiája"van, nem akar benne maradni. Mit csináljak?

segítsetek,légyszi.

Legjobb válasz: csak akkor tedd le amikor már nagyon álmos. nem baj ha fent van egyhuzamban akár 4-5 órát is. Nekem a lányom egyszer nem aludt csak 20 percet napközben akkor volt 5 hetes. de hidd el egyszer mindegyikük elfárad:-)

csak akkor tedd le amikor már nagyon álmos. nem baj ha fent van egyhuzamban akár 4-5 órát is. Nekem a lányom egyszer nem aludt csak 20 percet napközben akkor volt 5 hetes. de hidd el egyszer mindegyikük elfárad:-)
Szia! Az én lányom is mindig felriadt, aíg háton aludt, de amikor hasra fordítottam jó nagyokat kezdett aludni. Kb 2-3 hetes volt akkor. Nem tudom hogy altatod a babád, de ez hátha segít.

Nem akar enni a kisbabám, csak szopizni akar. Üvölt amikor kanállal adok neki enni. Kezdetben evett. Most hogyan szerettessem meg vele a kajcsikat újra?

Legjobb válasz: Nem írtad, mennyi idõs. Hat hónapos korig elég az anyatej. Utána próbáld kis mennyiségû gyümölccsel, krumplival, és cseppents rá kis anyatejet. A tejpépeket is nagyon szeretik. Aztán lehet, hogy az étvágytalansága csak átmeneti. Ne erõltesd, ha egyébként szépen gyarapodik, fejlõdik. Az én 2,5 éves fiam egy kiflivel és 1 liter itókával elvan egész nap és le se lehet lõni.

Nem írtad, mennyi idõs. Hat hónapos korig elég az anyatej. Utána próbáld kis mennyiségû gyümölccsel, krumplival, és cseppents rá kis anyatejet. A tejpépeket is nagyon szeretik. Aztán lehet, hogy az étvágytalansága csak átmeneti. Ne erõltesd, ha egyébként szépen gyarapodik, fejlõdik. Az én 2, 5 éves fiam egy kiflivel és 1 liter itókával elvan egész nap és le se lehet lõni.
Soha nem szabad erõltetni, mert elmegy a kedve. Nincs tragédia, ha 7-8 hónapos koráig csak szopizik.
Szerintem próbálj meg csõrös pohárból vagy cumisüvegbõl gyümilevet adni és utána ugyanolyan gyümit adjál neki kanállal. Mi most kezdünk enni és ez a stratégiám. Még csak 3. napja eszünk, nem mondom, hogy zökkenõmentes, de ahhoz képest, hogy most tanulja a kanállal evést nem is olyan rossz. Ja és édesebb gyümivel próbálkozz, én õszibarack-banán keverékkel küzdök. (5 hónapos a kislányom)

Miért nem akar enni a kisbabám?

Csak éjszaka akar szopni, egyébként pár másodperc után kiköpi a cicit és nyugtalan lesz, sírni kezd. Valószínűleg cumizavara alakult ki, erre gondolok, de már cumisüvegből is nehezen akar enni. Többször abbahagyja, nyűgösködik, nyugtalan. Előfordult valakinél ilyen?

Legjobb válasz: hány hónapos kezdjük itt.

hány hónapos kezdjük itt.

Mit tegyek, ha a kisbabám az almalevet nem akarja megenni?

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Próbálkozz mással,az én babám sem szerette az almát.

Mennyi idõs? Próbálkozz mással, az én babám sem szerette az almát.
Lehet, hogy tényleg nem érett még a hozzátápláláshoz. Tudom, hogy drága a tápszer (az én lányom is azt issza és 16 hónapos), de a tápszer napjainkban semmivel sem rosszabb, mint az anyatej. Mivel a babák gyomra átlagosan 6 hónapos korukra érik meg a szilárd étel bevezetésére jobb várni vele. A tápszeres baba gyomra sem másmilyen. Persze a te kisbabád és neked kell döntened, hogy mikor kezded a hozzátáplálást én csak tippet tudok adni, hogy kár ennyire sietni, fõleg, ha a baba sem vevõ rá.
A kérdező hozzászólása: de ha nem jön be neki az alma akkor 3 hónaposan mit adjak neki hogy szokja megfelé a töményebb kajákat?
Nálunk sem vált be az alma!!! A barack meg a sütõtök jött be. Az alma még késõbb sem kellett neki csak amikor kinõttek a fogai és harapta. Mindenkinek más az ízlése!!
A kérdező hozzászólása: nos igaz hogy a kicsim még 3 hónapos de mivel tápszeres ezét az ilyen babáknál hamarabb lehet kezdeni az új ételek adását, ezért is van hogy már adnom kell neki az almát, sõt nemsokára már a pépet. csak az a gondom hogy egyszerûen mindig kiköpi, vagy a nyelvével kitolja.
Akár még várhatsz is egy egész hónapot! 3 hónaposan még elég a tápszer.
A kérdező hozzászólása: nem tudom konkrétan mi a fajtája de mindig megkóstolom és ugyanám édes az almalé s ma is a 40 mlbõl megevett jó ha 20-at
Hanyagold egy-két napig. Milyen fajta almát adsz? Én is sokat szüttyögtem vele, aztán a védõnõm a golden almát javasolta. Nagyon édes almafajta, nem túl savas. Azóta is a kicsim kedvence!
A kérdező hozzászólása: de én még csak most szokatom a más kajábhoz eddig csak tápszert kapott és most lenne a következõ lépés az almalé. most 3 hónapos a kisbabám akkor mit tegyek, mit adjak neki?
Vannak akik nem szeretik. Adj neki más 4-hótól való gyümölcslevet. A boltokban elég széles választék van.
Szia szerintem még nem érett rá.Én úgy tudom tápszereseknél 4-hónaposan lehet hozzá táplálni, doki mondta akkor biztos lehet én várnék még egy hónapot.Ha van üvegreszelõd próbáld meg lereszelni és annak levét ad neki.Nekünk a Jonatánt ajánlotta a doktor nénik.Üdv két kisfiú anyukája

Nővérem kisbabát vár, de az "apa" nem akarja vállalni, nem akar gyerektartást sem fizetni. (dolgozik) Hogyan lehetne rajta behajtani a gyerektartást?

18 hetes most a n?vérem.

Legjobb válasz: Ha a gyerek megszületett, be kell perelni. Ha elismeri a gyereket egyszerûbb, ha nem, akkor DNS vizsgálatot is kell kérni. Azt tudni kell, hogy a perköltséget a vesztes fél fizeti, tehát ha a nõvéred véletlenül nem jó apukát perel be -már ha lehet itt kétség- akkor neki kell fizetnie a több százezres költségeket...

Ha a gyerek megszületett, be kell perelni. Ha elismeri a gyereket egyszerûbb, ha nem, akkor DNS vizsgálatot is kell kérni. Azt tudni kell, hogy a perköltséget a vesztes fél fizeti, tehát ha a nõvéred véletlenül nem jó apukát perel be -már ha lehet itt kétség- akkor neki kell fizetnie a több százezres költségeket...
Bocsi! De ketten csinálták, miért csak a csaj köteles a "balhét" elvinni. Miért lenne köteles a nõ fogamzásgátlót szedni, miért kéne kockáztatni az egészségét? Felelõsséget a férfinek is kell vállalani, és most kell, szexelt? Igen! Akkor? Ki lenetne egy humánusabb dolgot is próbálni. Megmondani a fickónak, hogy ha vállalja hogy fizeti a gyerektartást, nem fogja bíróság elé citálni a kismama.
Akkor ha a gyerek megszületett, anyuka megfogalmaz egy beadványt, hogy a gyereket nála helyezzék el, kéri a kizárólagos felügyeletét és tartásdíj megállapítását. nem is kell ügyvéd se.
Ugyan már!Már ne is haragudj, de azért, mert valaki kell nekem, és szexelni akarok vele, még nem jelenti azt, hogy gyereket is akarok tõle!Szerintem ez az egyik legaljasabb dolog, amit egy nõ tehet egy férfival.Van 2 gyerekem, 2x voltam már férjnél, de soha nem tettem volna ilyet(hogy a pasi tudta nélkül vállalom, aztán meg a nyakába varrom).Bár hogyan magyarázod is, megvan a véleményem a nõvéredrõl.Sajnos az ilyen nõk miatt vélekednek egyre negatívabban a pasik rólunk.
Bár hogyan=bárhogyan
A kérdező hozzászólása: jah mert arról a nõvérem tehet, hogy elszakadt a gumi...
Kérdezõ, ne törödj velük!
A kérdező hozzászólása: köszi:) nem is törõdöm mi örömmel várjuk a picit.és ez a lényeg.
Ja.A pasi meg dögöljön meg, és éljen a teherrel, amit akaratán kívül ráraktak.Arról nem is beszélve, hogy alapból csonka családba születik a pici...esélyt se kapott arra, hogy egy normális családban nõhessen fel(amit ti vettetek el tõle, mert tudjátok, hogy a pasi nem tervez komolyabbat.
A kérdező hozzászólása: mért ha az életét vennék el jobban járna mi?és ha tegyük fel 6 éves lenne a gyerek a szülõk elválnak az apja rá se néz akkor az anya üsse agyon mert csonka lett a család vagy mi??? hülye felfogás. nem hiszem, hogy törvényszerû lenne, hogy a nõvérem élete végéig egyedül kellene nevelje.de igen az olyan pasi akiben egy cseppnyi felõlõsség és szeretet nics a saját gyereke iránt az fel is fordulhat.
A nõvéredbe pedig tisztesség nem szorult!Mert ha nem így lenne, megtartaná ugyan a picit, de semmiféle követelést nem támasztana, hanem szépen felnevelné egyedül.Attól, hogy belekényszerítitek ebbe a szituba a pasit, még nem lesz apja a gyereknek, sõt!De a ti dolgotok, egyben reménykedem:az én fiam soha, de soha nem fut bele ilyen nõbe, és a lányom, ha hasonló szituba kerül megoldja velünk(mert az egyértelmû, hogy 1000%-ig mögötte állnánk anyagilag és mentálisan is).Hiába a lányom, nem fogom hagyni, hogy tönkre tegye másnak az életét(amennyiben úgy dönt, hogy megtartja)
A kérdező hozzászólása: az abortusz azért nem olyan egyszerû dolog, egy emberéletrõl van szó, milyen nõ az aki csak úgy képes megölni a gyerekét azért mert a pasi nem akarja vállalni...? az is csak a férfi számára megkönnyebbülés, mivel nem neki kell elviselnie a lelki következményeket.(plusz az esetleges komplikációkat)sõt mindketten gyerekkórházban dolgoznak azért sem értem, hogy a srác mért annyira gyerekellenes. fél évig hajtott nõvéremre, hogy mennyire odavan érte meg mennyire kell neki, aztán nõvérem lefeküdt vele, együtt voltak 2-3 hónapig, aztán nõvérem terhes lett.innentõl kezdve meg fordult a kocka... én ezt nem érzem fer dolognak, ha akkor kellett neki amikor szexelni akart akkor akkor is most is legyen férfi.
Ahogy az elsõ leírta, de addig is minden számlát rakjatok el, mert van olyan is h a bíróság megítéli, ha terhesség kezelésének költségeit és a baba jövetelenék valahány százalékát ki kell fizetnie az apukának,
A kérdező hozzászólása: köszi. 100% õ az apa.
És a pasi akarta a gyereket?Mert ha nem, baromira nem szép dolog rákényszeríteni, és gyerektartást szedni tõle...
A kérdező hozzászólása: kiszakadt az óvszer. nem tervezte egyikük sem.
Értem.Ebben az esetben maximálisan érthetõ, hogy nem akarja vállalni a pasi.Ne haragudj, de így pláne inkorrektnek tartom a tesódat, mert gondolom a pasi beleegyezése nélkül tartotta meg.Nekem 2 gyerekem van, de ilyen szituban nem lenne pofám gyerektartásért perelni.A tesód akarta megtartani, nem?
Utolsóval értek egyet. Szerintem ebben az esetben nem korrekt apukát leszipolyozni.
Már ne is haragudj utolsó válaszoló, de ebben a helyzetben a pasinak NINCS választási lehetõsége!Ha a nõ nem veteti el, tök mindegy, hogy Õ mit is szeretne!És igen, ketten voltak ott.Most mégis CSAK a csaj döntött.Mit tehetett volna apasi?AB-ra kényszeríti?Ez persze nem mûködik.Akkor?
Ha meg elvetetné, akkor meg itt mondanátok el minden féle r bancnak, aki csak kefélni tud, de a következményeket nem vállalja.
Utolsónak:igazad van!Ez patt helyzet!Olyan nincs, hogy mindig mindenkinek jó legyen!
Aki szexel, az tisztában van vele, hogy bizony nincs 100%-os védelem. Ha becsúszik a véletlen baba, az apa könnyen mondja azt, hogy vetesse el a lány. A lánynak kell szembenéznie a következményekkel. A fiúnak nincs kapcsolata a magzattal, neki semmilyen traumát nem okoz egy abortusz és neki marhára mindegy, hogy esetleg a lány utána meddõ lesz. Nyilván az se szép, ha a lány az apa akarata ellenére tartja meg, de egyértelmûen az õ, a lány véleménye a mérvadó. Akarja vagy nem a gyereket. Az apja meg igenis így is részt kell hogy vállaljon a nevelésbõl, ha máshogy nem is, minimum anyagilag.

Miért nem akar hason feküdni a 3 hónapos kisbabám?

Azért szeretném, hogy hason feküdjön, mert azt hallottam, hogy ilyen id?sen már ki kellenne támasztania magát hason fekvésb?l, de ? keservesen sír, ha leteszem, és meg se mozdítja a fejét.

Legjobb válasz: Ne eröltesd!Az én fiam is üvöltött hasopn fekve!

Ne eröltesd!Az én fiam is üvöltött hasopn fekve!
Lehet hogy kényelmetlen neki, vagy nyomja a mellkasát, vagy nem lát és ideges lesz. Inkább csak eleinte játszáshoz hasaltasd, és feküdj vele szembe te is hasra, hogy figyeljen..és egymással szemben hátha érdeklõdik, akkormegszokhatja, de erõltetni nem kell.
még gyenge a hátizma és nem kényelmes így neki. viszont fontos hogy többször hason fektesd mert csak így tud megerõsödni. az enyém is sirt mig kicsit meg nem erõsödött de azota minden oké. szeret hason feküdni forog hátra és vissza és kinyomja magát és nagyon élvezi. de meg kell egy kicsit küzdeni a jóért! naponta 2*legalább tedd hasra nem baj ha sir, de legyél mellette és esetleg simogasd

Miért nem akar szopni a kisbabám?

Anyukák segítsetek!5 hetes a picikém.Eddig nagyon jól szopott,igény szerint kapta a cicit.A születése óta 1 kg-ot hizott.Tegnap óta viszont azt vettem észre,hogy szoptatáskor egyet-kett?t sziv a cicin utána pedig csak cumizik,és ezt csinálná a végtelenségig.Szopcsi után pedig szinte az egészet visszabukja,ugyhogy gondolom jól sem lakik.Emellett szinte egész nap sír,és semmit nem alszik.Éjszaka viszont szépen alukál.Tejem az van b?ven.Nem tudom mit tegyek,már nagyon kétségbe vagyok esve,mert látom hogy valamit?l nagyon szenved a picikém.Nem tudom,hogy az közrejátszik-e hogy negyedik napja nem tudott kakilni.Gondolom a közérzetét befolyásolja,de nem tudom hogy kihat-e az evésre.Minden javaslatot és hozzászólást örömmel veszek!

Legjobb válasz: Szia! Próbáltál már adni neki enyhe hashajtót? Lehet, hogy valóban az a gondja, hogy nem kakil, és a cicivel csak vigasztalódik, de enni nem akar. De lehet, hogy érdemes lenne a gyerekorvossal konzultálni, hogy mit tegyél. Esetleg finoman masszírozd a kis végbélnyílását, hátha segít a kakilásban.

Szia! Próbáltál már adni neki enyhe hashajtót? Lehet, hogy valóban az a gondja, hogy nem kakil, és a cicivel csak vigasztalódik, de enni nem akar. De lehet, hogy érdemes lenne a gyerekorvossal konzultálni, hogy mit tegyél. Esetleg finoman masszírozd a kis végbélnyílását, hátha segít a kakilásban.
Szia. Egy 5 hetes babának bizonyos rendszerének kell lennie. Ébredés-szopcsi-nézegetés-elálmosodás-alvás.Probléma adotthat, hogy soha nem éhezik meg a pár kortyok miatt. Szerintem a baba kiabálja a megoldást, csak az aggódás miatt nem érted. Nyugodtan tarts akár 3 óránkénti szopásközt. Ne legyen mindig ölben, kapjon evés és böfi után szabadfoglalkozást, engedd nézegetni. Figyelj az elálmosodás jeleire-néz, de nem lát, ásitozik. Ilyenkor segíthetsz az elalvásban: MINDIG UGYAN ÚGY. pl. ha ölben van álmosodáskor, adj egy puszit babádnak, tedd le kiságyába oldalt vagy hasra. Simizd a hátát, buksiját, homlokát. Közben halkan énekelj 2-3 andalító altató dalocskát, majd tégy CD-én 2-3 relaxációs zenét.Alváshoz egy vékony, puha takaróba vagy pelenkába csomagolhatod. Szeretik a babák, biztonság érzetét nyújtja. FONTOS, hogy mindig ugyanaz legyen az altatási protokoll. Így tanulja meg a csöpség, hogy kötõdjön a történtekhez. Egy idõ múlva, már az elsõ simiknél elindul az álmok földjére. FIGYELEM!!! Ha elszalasztod a jeleket a baba "kiabálni" fog, mert nem kellemes érzés álmosnak lenni. Egy idõ után még meg is éberedik-kimegy az álom a szemébõl- és ekkor már azért fog sírni: miért akarják elaltatni.Még valami. A picurik szeretnek ott felébredni, ahol elalszanak. A felületes alvás idején kukucskálnak.Ha nem azt látja, amit elalvásnál, felébredhet.
Szia! Szerintem hivd a gyerekorvost, emrt ebbe a nagy melegbe nagy szuksege van a picinek az evesre es foleg az ivasra, amit ugye cicibol kap.
Szia ismét. Abban a korban vagytok, amikor a szopcsis babáknál elõfordul élettani székrekedés.Általában nem zavarja a piciket. Minket felnõtteket annál jobban. A leírtak alapján úgy gondolom elérkeztetek ahhoz a naphoz , amikor már zavarja. Mit tehetsz? Olajos kézzel minden tisztábatevéskor megmasszírozhatod hasát-órajárással megegyezõ irányba.Megtornáztathatod-lábával mintha biciklizne, pocakjára tolod többször térdét. Közben hõmérõzheted a popsiját-bekrémezett hõmérõvel ingert válthatsz ki ill. segítheted a szelek eltávozását. Napközben több alkalommal passzív tornáztathatod. Ha ezek nem segítenek 3-4. nap használhatsz Glicerines/ fonetikusan írom/ kúpot-gyógyszertárban kapsz.Homeopátiás szer is van amit folyamatosan használhatsz. Lehet, hogy az INFACOL csepp rendszeres adása is segít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a gyors válaszokat!Ma az esti szopcsizáskor már jobb volt a helyzet!Bár kaki még mindig nincs:(Viszont pisi az bõven van, minden pelusa pisis tisztába tevéskor.Gondolom akkor csak elég folyadékot kaphat.Anyukám szerint ez a nagy meleg is bánthatja a kicsit.
Szia. Igaza van anyukádnak, a meleg is zavarhatja a babát. Sõt! Õk már napokkal elõre megérzik a következõ frontot.Megfegyelheted akár, hogy hogyan viselkedik meleg ill. hidegfront közeledtével.
Szia! A kislányom most 2 hónapos, de Nekünk is volt ilyen, hogy nem tudott kakilni 5 napig! Felhívtam az ügyeletet, s ott azt tanácsolták, hogy reggel az elsõ szopizás elõtt adjak neki 50ml nagyon édesre megfõzött kamillateát vagy lázmérõvel ingereljem a végbelkimenetét lázmérõvel. Bár nekem az szokott segíteni, ha ilyenkor megszoptatom még, s akkor kijön neki. Próbáld ki, ha ezek nem segítenek, akkor vidd el a dokihoz, s segítenek Neki egy kis szélcsõvel. Drukkolok, csak nyugodj meg!

Mit csináljak a 7 honapos kisbabámmal ha nem akar aludni? Esti altatás után 40 percet alszik aztán sirva felkel es nem akar visszaaludni. Ejjel is sokszor felkel inni vagyhogy forditsam meg. Mit szoltok a homeos szerekhez? Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy a foga miatt nyûgös. Pont ennyi idõ alatt merülne mély álomba, és valami megzavarja a nyugodt alvását. Mi úgy csináltuk, hogy a kezemet ilyenkor bedugtam a rácsok között, és halkan dúdoltam neki. Mindig visszaaludt. Késõbb elmúlt ez a dolog is, ahogy kijöttek a fogai, és megtanulta magát visszaaltatni.

Valószínû, hogy a foga miatt nyûgös. Pont ennyi idõ alatt merülne mély álomba, és valami megzavarja a nyugodt alvását. Mi úgy csináltuk, hogy a kezemet ilyenkor bedugtam a rácsok között, és halkan dúdoltam neki. Mindig visszaaludt. Késõbb elmúlt ez a dolog is, ahogy kijöttek a fogai, és megtanulta magát visszaaltatni.
Szia! Azt nem írtad le, hogy milyenek voltak az elalvás körülményei. Ha esti etetésbe alszik bele, akkor 40 perc múlva már fájhat a pocija a beszorult levegõtõl. Nálunk 2 hónapba telt mire erre rájöttem, azóta nem hagyom elaludni kaja közben. Ha pedig mégis baleset történik és beájul, akkor félig ülõ helyzetben ringatom, amig nem büfizik.
az én babámnál az elején az volt a gond, hogy saját magát keltette fel mindig a saját izgésével-mozgásával, olyan 3 hós korig. az elalvás is nehezeb ment emiatt, járt állandóan a keze-lába. ptóbáltuk a bebugyolálást, hát rühellte, addig üvöltött és tekergett, míg ki nem szabadult belõle. a mai napig utálja, ha nem mozoghat valamije szabadon. aztán utána elkezdtek jönni a fogai, és beköszönt a mozgásfejlõdés, ez is mind zavarta az alvását. a legrosszabb idõszak olyan 7 hós korától 1 éves koráig volt, nem viccelek, volt hogy 20 percenként ébredt éjjel, ösze-vissza fogolódott, nyöszörgött...a cici valamelyest megnyugatta. mi próbáltuk a felvesz-leteszt is, meg homeós bogyókat is, de nem jött be semmi. aztán 1 éves korától elkezdett javulni, kijött egyszerre 8 foga, és utána kb. 13 hós korától olyan 15 hós koráig nagyon jól aludt, max. 1x vagy 2x ébredt, kapott cicit, és utána tovább aludt reggelig egy mukk nélkül...aztán megint elkezdtek jönni a fogai, most a szemfogai jönnek ezzel szenvedünk már 2 hónapja, meg lett egy csúnya viszketõs ekcémája, ami már hálistennek múlik, de ezek miatt visszatértek a horror éjszakák. a lényeg: láttam, hogy ha semmi se zavarja, akkor igenis tud jól aludni. szóval én reménykedem, hogyha kijönnek a fogak, akkor megint jól fog aludni, magától. lévén, hogy más nem vált be... beszéltem amúgy szakemberekkel az ügyben, és mind azt mondták, hogy vannak olyan babák, akiket jobban zavar a mozgásfejlõdés meg a fogzás is, mert lassabban érik az idegrendszerük, és érzékenyebbek. ezt tudomásul kell venni, és túl kell vészelni a nem alvós idõszakot. na most én már kivagyok mint a kutya, mióta megszületett, nem aludtam 3 órát se egybe, a napi adagom 5-6 óra, de már látom a fényt az algút végén. igaz, hogy messze van, de reményeim szerint egyer közeledik, és nem a vonat az! :) ) kitartást mindenkinek, aki hasonló problémával küzd 17 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: szombaton kiprobáltam a szirupot.nem mondhatom hogy nemsegitett semmit, mert annyit elertem vele hogy 40 perc utann nem kellkivennem az agybol.nehezen de visszaalszik.mar nem kel fel minden fel oraban.meddig lehet adni a kicsinek? ezt a suttogos modszert azert kiproballom. koszonom
Ha születése óta csinálja, akkor én azt tartom valószínûnek, hogy "nem tanult meg aludni". A 40 perc tipikusan egy álom-ciklus. Elsõszülöttemnél én is beleestem a hibába, homeós bogyóztunk, ringattunk szakadatlan. Aztán a másodiknál már megtanultam, hogy ha õ magától nem tud megtanulni elaludni, nekem kell megtanítanom. Nekem a suttogós módszer (felvesz-letesz - Suttogó mindent megold) vált be a leginkább. Ma a 9 hónaposom egyedül alszik el. Miután 7 hónaposan bevezettük a szilárd kajákat és hozzászokott, azóta már éjjel sem eszik, átalussza az éjszakát.
az enyém is ilyen, így született. -velem alszik mindig és nem adok neki semmit. -visszanyomom az ágyba, szopizik és elalszik.(9hónapos)
A kérdező hozzászólása: a napokban fogok kiproballni egy homeos szert .majd megirom hogy hatott-e.ma is negyed kettotol fent vagyunk.vedono javasolta hogy vigyem el idegorvoshoz kivizsgálni.remellem kinovi es nemlessz belle nagyobb problemaja.
Én is hajnalban a 3, 5 hós babám közénk szoktam fektetni az utóbbi pár napban, õ sem alszik igazán születése óta hajnal és reggel között, mindig nyöszörög, fel-felébred, már nem bírom a kevés alvást. Köztünk talán jobban alszik, aztán reggel visszateszem, ha alszik. Remélem kinövi. A védõnõd nem tud valamilyen okosságot mondani erre, vagy a gyerekorvosotok?
A kérdező hozzászólása: koszonom a kommentarokot, csak aza baj hogy szuletese ota csinalja.arra gondoltam hogy rossz szokas.mar nagyon kivagyok.mar 3-dik ejjel velem alszik hogy ne keljen ugralnom.
szia, fog vagy mozgásfejlõdé zavarhatja ilyen korban- nálunk nem jött be semmi, a homeó sem, de azért próbáljátok ki, hátha nálatok.
Nem lehet hogy jön a foga?Az én kislányom 5 hónaposan csinálta ugyanezt.Mint késõbb kiderült akkor kezdödtek a fogzási fájdalmak.Igaz csak 7 hós volt amikor az elsõ foga kibújt.Amúgy nem volt nyûgös meg ilyenek de éjjelente 1x-2x felébredt nagyon sírva.Megnyugtattam megszeretgettem és utána minden jó volt.Ha a foga jön tudom ajánlani a dentinox gélt vagy ecsetelõt.Bekened ott ahol jön a fogacska.Illetve a homeósbogyókat is ajánlom.Mi nem próbáltuk de a környezetemben nagyon sok anyának és babának bejött.
A kérdező hozzászólása: nemszokott elaludni etetes kozben.kb meg fel orat fent van.jon-megy.a homeos szirup sem valt be.enni csak 2 korul kel fel, de azt mas hangon jelzi.szerintem is a mozgasfejlodes zavarja.mar probalok belenyugodni hogy nem tehetek ellene semmit, baba az elso.az a fontos hogy kipihenje magat.

10 napos a kisbabám. Állandóan szopizni akar, csak így tud elaludni, büfiztetni nem akarom mert akkor felkel és újra csak szopizva tud elaludni. Azt gondolom nem éhes mert néha már a száján kifolyik a tejcsi. Mit tegyek? Cumit nem tolerálja.

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy voltam a kislányommal. Állandóan a didin lógott,már elneveztem didinátornak:)) Én nem büfiztettem meg. Mindig mellettem aludt el az ágyban,a didin,és mikor már mélyebben aludt átraktam az õ ágyába. Nem volt gond abból,hogy nem büfiztettem,sosem fájt a pocakja. Csak miután lefektettem oldalra fordítottam a fejét,ha esetleg folyik a szájából a tej,nehogy visszanyelje. Most 6 hónapos és még mindig csak didivel alszik el,de nem bánom. Olyan jó érzés:))Õk nem csak evésre "használják" a didit,nekik ez megnyugvás is!!

Szia! Én ugyanígy voltam a kislányommal. Állandóan a didin lógott, már elneveztem didinátornak:) ) Én nem büfiztettem meg. Mindig mellettem aludt el az ágyban, a didin, és mikor már mélyebben aludt átraktam az õ ágyába. Nem volt gond abból, hogy nem büfiztettem, sosem fájt a pocakja. Csak miután lefektettem oldalra fordítottam a fejét, ha esetleg folyik a szájából a tej, nehogy visszanyelje. Most 6 hónapos és még mindig csak didivel alszik el, de nem bánom. Olyan jó érzés:) )Õk nem csak evésre "használják" a didit, nekik ez megnyugvás is!!
Maximálisan egyetértek, mi is fél évesek vagyunk és szintén így alszunk el még mindig. Hidd el megtérül.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Akkor én is így folytatom tovább, ahogy eddig, csak izgultam, hogy nehogy valami bajt csináljak azzal, hogy kihagyjuk a büfizést. De ezek szerint nem lesz gond, amúgy nekünk sem fáj a pocink. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Neked is nagyon köszönöm a választ. Remélem ha már nagyobbak leszünk mi is ugyanolyan ügyesek leszünk mint Ti :) mert szerintem sem lehet elkényeztetni egy újszülöttet, fõleg nem az etetéssel. Nagyon jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: Eszembe jutott még valami, az én kislányom is elég nehezen született, 18 óra vajúdás után, és sajnos még inkubátorba is került 1 napra. De ma már minden rendben van, de én is hallottam már, hogy az így született babák még ragaszkodóbbak.

Nem akar enni a kisbabám.6 hós múlt és nem akar enni, tegnap este hányt, azóta nem. Miért van ez? A foga miatt?

MA még csak kétszer szopizott, a f?zeléket nem kérte, próbáltam most megint szopit, de nagyon az se kell. Valamennyit szopizott, de keveset. És nagyon nincs pisike sem a pelusban. Egy éjszaka után semmi pisi?! Viszont már harmadjára kakált ma. A kedve jó, aludt is reggel kb 1-2 órát, azóta fent van és jókedv?. A tea se kell neki, a víz se, semmi se... Mit tegyek? Viszont látom hogy kezd kibújni egy fogacska alul, megkoccant rajta a kanál. Ez is okozhatja? Máskor ilyenkorra már túl van 3-4 szopin és egy f?zin. Aggódom. Dokinál is voltunk ma, nem beteg. Adott sumetrolimot, mert lehet kezdetleges bélgyulladás is, és ici-picit piros a torka, ennyi. Láza sincs. De miért nem akar enni?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség elkezdeni a Sumetrolimot, már csak azért is, mert a bélgyulladások 90 %-a vírus eredetû, és az antibiotikumok bakteriális fertõzésben kellenek! Bocs de ha ilyen hülye ez az orvos, én tuti váltanék! A pici szervezetét, és immunrendszerét tönkreteszik a feleslegesen szedetett antibiotikumok. Semmi baja nem lesz ha ma egy kicsit kevesebbet eszik, lehet hogy az idõ miatt, de tényleg valószínû hogy a fogacskája miatt. Ilyenkor amúgy elõfordulhat hasfájás, és hasmenés is, ha ilyen van az tuti hogy a foga miatt van. Ne aggódj, majd eszik ha megéhezik. Csinálj neki kamilla vagy csipkebogyó teát. A gyógyszert pedig felejtsd el, többet ártasz vele! Esetleg próbálj homeopátiás gyógyszertárban valami bogyót kérni, fogzásra is, és étvágy csinálásra is vannak nagyon jó homeos szerek. Sok sikert: egy két gyerekes ápolónõ

Szerintem hülyeség elkezdeni a Sumetrolimot, már csak azért is, mert a bélgyulladások 90 %-a vírus eredetû, és az antibiotikumok bakteriális fertõzésben kellenek! Bocs de ha ilyen hülye ez az orvos, én tuti váltanék! A pici szervezetét, és immunrendszerét tönkreteszik a feleslegesen szedetett antibiotikumok. Semmi baja nem lesz ha ma egy kicsit kevesebbet eszik, lehet hogy az idõ miatt, de tényleg valószínû hogy a fogacskája miatt. Ilyenkor amúgy elõfordulhat hasfájás, és hasmenés is, ha ilyen van az tuti hogy a foga miatt van. Ne aggódj, majd eszik ha megéhezik. Csinálj neki kamilla vagy csipkebogyó teát. A gyógyszert pedig felejtsd el, többet ártasz vele! Esetleg próbálj homeopátiás gyógyszertárban valami bogyót kérni, fogzásra is, és étvágy csinálásra is vannak nagyon jó homeos szerek. Sok sikert: egy két gyerekes ápolónõ
Valószinü a foga miatt lehet. Ha viszont bélgyulladás nagyon jó a sumetrolim nekünk is ezt kellett használni és pár nap alatt rendezõdött minden (nekünk napi 5-7 kaki miatt kellett adni)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!