Találatok a következő kifejezésre: Nem érzem amit (693 db)

Már öt éve vagyok együtt a párommal, nekem ő volt az első. De soha nem érzem amikor elmegy bennem, nem ismerem ezt az "elöntött" érzést... Miért lehet ez? Netán valami bajom van? Egyáltalán normális dolog ez?

Legjobb válasz: Most nem egészen értem. elévezett benned és nem érezted soha? Vagy el sem élvezett benned? Ha megnyugtat magát azt hogy elélvezett azt én sem érzem belül a legtöbbszõr, csak amikor már folyik ki.

Most nem egészen értem. elévezett benned és nem érezted soha? Vagy el sem élvezett benned? Ha megnyugtat magát azt hogy elélvezett azt én sem érzem belül a legtöbbszõr, csak amikor már folyik ki.
Na ezzel én is épp igy vagyok... Szerintem nem lehet érezni, csak amikor már kifolyik...
Az nem baj, én sem szoktam belül érezni, csak nagyon ritkán, de akkor is max, csak forróságot.
Én sem érzem sosem... Ez nem egyedül nálad van így, én is csak azért tudom, mert már ismerem a szuszogását, a gyors légzését és a mozdulatait mikor elmegy.
én sem szoktam érezni, ez fura, akkor nem vagyok ezzel egyedül...
Én fèrfi vagyokÉs èrdekes èn azt hittem hogy a fèrfiak èlvezèsèt lehet jobban èszre venni a nöèt pedig nemNekem majdnem mindig ugy kell Figyelni az aszonyt hogy mikor èlvez mert fojamatosan èlvezi de hogy mikor a legjob de azèrt többnyire èszre veszem a mozgåsåbol meg ijenek
A kérdező hozzászólása: elmegy mindíg csak nem érzem...ott belül nemérzem!a mozdulataiból, és a szuszogásából tudom, hogy mindjárt elmegy...ennyi
Sziasztok.Én mindig érzem mikor a férjem belém élvez , nem igaz hogy más nem?Lehet azért mert ö nagyon sokat élvez egyszerre?
Nekem volt csaj, aki néha már szólt is, h hú, nagyon forró, más meg egyáltalán nem érezte, pedig én ugyanaz a pasi vagyok :) Szóval, sztem ez nõje válogatja.

6 hetes terhesen normális az, hogy a szeretkezés végén az orgazmuskor erős nyilaló érzésem van a méhem vagy a petefészkem környékén? Nem mindig ugyanott érzem. Akkor nem érzem amikor a párom megy el. A szeretkezés nem árthat a babának?

Lehet hogy kicsit túlintim a téma, de szeretném tudni hogy ez normális dolog e...

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy árthat-e a babának, de nekem a dokim azt mondta, hogy egyenlõre kerüljük a szexuális együttlétet a férjemmel. Egy 12 hetes kismama

Azt nem tudom, hogy árthat-e a babának, de nekem a dokim azt mondta, hogy egyenlõre kerüljük a szexuális együttlétet a férjemmel. Egy 12 hetes kismama
Az erõs nyílaló érzést sztem beszéld meg a dokival, nem szégyen, errõl is beszélni kell.Ha nem jólesõ, hanem fájdalommal jár, lehet szüneteltetni kell egyelõre, de csak magamból indulok ki.
Én 7 hetes terhes vagyok, és kb. egy hónappal ezelõtt kezdtem érezni, hogy valami gond lehet, mert orgazmus közben alhasi fájdalmat éreztem. Ez mostanában már egyre ritkább, akkor viszont még nem is tudtam, hogy gyermeket várok. Az orvosom épp a napokban világosított fel teljesen önmagától, hogy orgazmus után ne aggódjak, ha kb. félperces kellemetlen érzésem lesz, ezt a méh összehúzódása idézi elõ az orgazmus hatására. Véleménye szerint továbbra is élhetünk szexuális életet, de ne vigyük "túlzásba", vagyis ez azt jelenti, hogy azért ne csináljuk mindennap, mert az már nem tesz jót a babának... Nem tudom, hogy ez az "erõs, nyilaló érzés", amit leírtál, ugyanaz-e, mint ami nálam jelentkezett. Nekem inkább kellemetlen volt, de nem nevezném fájdalmasnak. Szerintem csak errõl lehet szó, emiatt pedig nem kell aggódnod, de azért én a helyedben megkérdeznék egy szakembert, fõleg, ha erõsebb fájdalmat érzel. Szerintem egyáltalán nem tabu. És gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazán megnyugtattatok! A nyilaló érzés csak egy pár másodpercig tart és inkább kellemetlen mint fájdalmas. De azért majd rákérdezek a dokinál is pénteken.

Hétfõn lesz vérvétel hcg-re. Et.9. napon vagyok, tesztet nem csináltam, mem is akarok. Semmit nem érzek amit más itt ír. Sem pici hasszúrka sem mellfeszülés (pedig az szokott ). Meglepõdhetek még?

Legjobb válasz: Hát ez egyáltalán nem általános, de nekem voltak mindenféle tüneteim, de akkor soha nem voltam terhes. Amikor az utolsó után semmit, de semmit nem éreztem, szépen le is tettem róla, hogy sikerült, úgy mentem vérvételre, hogy tesztet sem csináltam, annyira biztos voltam benne, hogy nem vagyok terhes. Akkora hcg szintem volt, hogy az ultrahangig azt hitték, ikrek :) egyedül volt, és már megszületett. Szóval nem a tünetektõl függ, nekem soha nem volt semmi a terhességem alatt sem :) sok sikert.

Hát ez egyáltalán nem általános, de nekem voltak mindenféle tüneteim, de akkor soha nem voltam terhes. Amikor az utolsó után semmit, de semmit nem éreztem, szépen le is tettem róla, hogy sikerült, úgy mentem vérvételre, hogy tesztet sem csináltam, annyira biztos voltam benne, hogy nem vagyok terhes. Akkora hcg szintem volt, hogy az ultrahangig azt hitték, ikrek :) egyedül volt, és már megszületett. Szóval nem a tünetektõl függ, nekem soha nem volt semmi a terhességem alatt sem :) sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, remélem neked lesz igazad.Mégis csináltam ma egy tesztet, gondoltam zárjuk rövidre:-)És pozitív.Halvány ugyan, de határozott, úgy hogy 2-3 óránként pisiltem éjszaka(dinnyeszezon van:-)))
Gratulálok a pozitív teszthez. Ne aggódj! Nekem sem volt semmi tünetem, amikor sikerült. Nem is gondoltam, hogy akár lehet valami, mert minden olyan volt, mint az elmúlt 7, 5 évben.
Ne izgulj nekem semmi tunetem nem volt..aztan az 5hettõl minden amit eltudsz kepzelni hanyas, szurkalas...stb

Miért nem érzem, amikor egy férfinak etszem? Miért nem veszem soha a jeleket? Valaki ötleteket?

Elmúltam 20 éves, de soha nem veszem észre, hogy most bejövök valakinek, vagy csak emberként bír. Miért? Volt, amit túlreagáltam, mást meg amikor kellett volna, nem vettem észre. Adjatok már tanácsokat, mire figyeljek stb? Van egy srác most, akit nagyon kedvelek, nem tudom eldönteni, hogy kölcsönös-e, nem akarom őt is elhalasztani. :(

Legjobb válasz: Én pasiként voltam mindig ilyen :) ha egy lány rám néz az utcán és mosolyog,sosem tudom eldönteni hogy mosolygott rám vagy röhögött rajtam :DD

Én pasiként voltam mindig ilyen :) ha egy lány rám néz az utcán és mosolyog, sosem tudom eldönteni hogy mosolygott rám vagy röhögött rajtam :DD
Ha valakit nem ismersz és csak úgy elkezd veled beszélgetni 99%, hogy akar tõled valamit. Egy olyan sráccal te se kezdenél el csak úgy beszélgetni aki nem tetszik. ha fiú csak úgy megismerkedik veled az azért van mert tetszel neki.
A kérdező hozzászólása: De most nem idegenrl van szó. Ismerjük egymást látásból. Hasonló tanulmányokat folytatunk, csak nem egy helyen. Viszont egy helyen van közös munkánk, csak én más osztályon vagyok. Megkérdezi néha hogy haladok. Ha meglát nem szól sokszor, de mindig a tekintete rajtam. Azt hittem véletlen, de azon gondolkodtam, ha 5 esetbõl 4-szer ez van, akkor lehet mégsem az. Segítõkész velem, azt mondta érett vagyok, kitünök a többiek közül. Egyszer beszélgetett velem, közben megérintette a karomat, valamit éreztem akkor, de félek tévedek.
Hidd el ez nálam (fiú) is így van. Mintha ilyenkor bekötnék a szemem. Aztán amikor elmúlik az alkalom jövök rá hogy ez volt az Alkalom!! Szörnyû..
A kérdező hozzászólása: Bizony, volt ilyenem utólag. Hónapokon át felhívott napiszinten stb... és én hülye hagytam elmenni, azóta is bánom, de álandóan morfondíroztam. Most utólag meg teljesen világos a dolog.
Komolyan, mit veszíthetsz, ha küldesz "válaszjeleket"? Adj lehetõséget, hogy lépjen, szerencsére Te vagy a nõ, így még nem is kell konkrétan lépned, csak kicsit közeledned, többet mosolyognod, neked is keresned :)
én is ilyen vagyok fiúban. Én arra gondoltam talán még nem nõttem fel. De sokkal inkább lehet, hogy bizalmatlan vagyok. Gyanús, hogy valami ilyesmi lehet nálad is. Biztos betalál majd egyszer valaki egyértelmûen (remélhetõleg olyan, aki neked is bejön) :) vagy másik eset, ha mohamed nem a hegy, a hegy egy meggy :D Hajrá!

Hogy tudnám visszaszerezni a barátnömet el kellett utaznom németorszégba munka miatt és azt mondta hogy haza vár de egy hét után azt mondta hogy nem érzi amit éreznie kellene meg neki így nem jóóóó?

hogy 1.5 2 havonta találkozunk 1 hétre csak a közös jövönk miatt jöttem ki dolgozni de ezt megbeszéltük akkor rendbe volt minden most már semmi sincs rendbe? csak normális választ kérek köszi elöre is

Legjobb válasz: ha nem bírja ki ezt az átmeneti idõt, akkor szerintem ne tervezz vele közös jövõt

ha nem bírja ki ezt az átmeneti idõt, akkor szerintem ne tervezz vele közös jövõt
Nekem fél évre fog kiutazni a párom Németországba ösztöndíj miatt, de meg fogom várni õt, ennyit nehezen is, de ki lehet bírni, így neki is teljesül az álma és utána tervezgethetjük a továbbiakat együtt. Mennyi idõre utazol ki?Ez elég fontos, mert ha évekre, akkor valahogy megértem, hogy rossz neki és szomorú emiatt és inkább nem akar szenvedni, de ha nem olyan sok idõre és még haza is tudsz jönni közben, akkor tényleg ki lehet bírni a dolgot.
Szerintem is ki lehet birni. ha szeret akkor var rad , de viszont az ido is szamit , mert abban egyet ertek az elozo valaszoloval h ha hossszu idore mesz ak az nm jo :( sem neked , sem pedig neki. Mert a szerelemnek nm tesz jot a tavolsag.
A kérdező hozzászólása: nem sok idöre max egy év de szerintem még annyise csak nem tudom mert egyszer szerelmes belém egyszer nem egyszer nem gond neki amit irok tervezi velem azt a 2 hetet egyszer meg nem akar találkozni velem én ezt nem értem miért van így nem bírom ezt így!!!!!!
A második válaszoló vagyok.Hát, szerintem így elég necces a dolog.Nem tudom, hogy egyébként mennyit voltatok együtt (mindennap találkoztatok-e, vagy távkapcsolat a tiétek), a miénk távkapcsolat, szóval mi nagyjából tisztában vagyunk a barátommal azzal, hogy mit vállalunk majd.Ha sokat voltatok együtt eddig, szóval mondjuk minden nap találkoztatok, lehet, hogy nem tudja feldolgozni az új helyzetet olyan könnyen a barátnõd. De ha már az elutazásod elõtt is ezt a szeret-nem szeret dolgot csináltátok, akkor nem sok értelmét látom a távkapcsolatnak (meg én alapból nem bírnék ilyen kapcsolatban élni). Egy évet ilyen feltételekkel meg ki lehet bírni, én kitartanék a párom mellett, fõleg így, hogy még haza is tudsz jönni közben, emellett tényleg a közös jövõtök miatt dolgozol.
Váltsatok pózt :)
ilyenkor próbáld összeszorítani a hüvelyed, így neki is intenzívebb érzést nyújtasz, meg te is jobban fogod érezni ha szorosan öleli körbe.. és a pózokon is sok múlik, van amikor mélyebbre tud hatolni, van amikor kevésbé, van az a póz mikor a lány hanyatt fekszik felhúzza a térdeit és egy oldalra leengedi mindkettõt a fiú meg odatérdel, kicsit kitekeredõs, de próbáljátok ki egyszer, lehetetlen hogy így ne érezd
Tesztelj, szerintem már kimutatná!
Nekem sem volt semmilyen más tünetem, csak a mensi kimaradás és kétszer voltam már babás.És nagyon jól is viseltem mindkét terhességemet, nem is lett késõbb se semmi panaszom, szóval szerintem tesztelj! Az elsõ és legfontosabb jel, ami terhességre utal, az a mensi kimaradása. Sok sikert!
Szia! Teszteltél már? Mi lett? Írj!
Azt javaslom, hogy vegyél egy tesztet, az majd eldönti.És ha nem jött össze nem reménykedsz fölöslegesen.Nem biztos, h valamit érezned kell ha terhes vgy.De kitartás nekem is több mint egy évig tartott teherbeesnem mind a két gyerekkel, és mégis 6 év alatt 2 gyerek nem rossz!Most már örülök, h nem vagyok könnyen terhes mert nem akarunk többet!
Tesztelj!!!!!! Gabriel, GraviHcg, Clearbue, ezek (is) nagyon jók és megbízhatók! Sok sikert és írj!

A páromnak eltört a gerince és nem érzi amikor elélvez, de babát szeretnénk! Vajon egy cseo spermium is elég a teherbe eséshez?

Van amikor csak ennyi jön neki.

Legjobb válasz: Elég lehet. Válasszátok meg jól az idõt, és próbáljatok minél több akciót.

Elég lehet. Válasszátok meg jól az idõt, és próbáljatok minél több akciót.
A kérdező hozzászólása: Én is ki vagyok mert a hõm ugrál és a diagramm szerint nem volt pé. Ma megyek nõdokihoz remélem mond vmi bíztatót és a clostibegy nem okozott cisztát.Írjál majd.
köszi:) elég nehéz mert most ugye elsõ honap mire rendbejöttem de volt nyálka , de a höm nemment fel . és most ugyérzem hogy megfog jönni mivel menzis érzéseim vannak:(ez van. de már idegileg nemtudom meddig birom. nehéz mer sok kismamát lárok. pedig faluban élek
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nálatok is fog sikerülni csak minden a pontos idõn múlik. Szeressétek egymást és ez mindent megfog oldani.
nagyon rendes vagy köszönöm!bárcsak ...
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos ez nálad is szomorú dolog. :-( De szerintem mind kettõnknél sikerülni fog a baba!!!!!
igen én 22 honapja probálkozunk. nekem volt bajom nemvolt jo a hormonom. most beálitott a a doki és most várjuk az eredményt. és volt nyálkám most meg minden csak nement fel a hõm. szoval megint nemtudni semmit . mert mikor viszakelet volna mennem ultrahangra akkor sajnos nemtudtam viszamenni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm rendes vagy! Ti már régóta probálkoztok, probálkoztatok?
bisztos öszejön.fõleg ha ennyire szeretitek egymást. és hiszem hogy a párod rendbefog jönni. szerintem igy lesz majd meglátod:)
A kérdező hozzászólása: A párom a banki életben dolgozik, sajna nem hiszem, hogy fog javulni.... :-(( De én kitartok mellette!! Remélem mihamarabb összejön a baba és végre boldogok lehetünk. Köszönöm a bíztatást!!
nagyon sajnálom. bisztosan lesz babátok:) de lehet hogy még felépül a párod halottam már ilyet.dokitok mit mond?mert ha nemjönne ösze akkor beültetéskor tuti öszelehet hozni. de szerintem igyis simán öszejön majd.párod igy mitdolgozik?
A kérdező hozzászólása: nem sajnos :-( nem épült fel.De én így is szeretem! :-)És remélem lesz babonk!Ma volt pé.-m és ma sikerült alkotnunk! remélem sikerült.
neharagudj hogy ezt megkérdezem de nemrosz szándékbol teszem.és felépült rendesen hogy eltört a gerince?
eltört a gerince?nagyon sajnálom! szerintem is simán teherbe eshetsz igy is. sok sikeret neketek
Sajnos ellent kell mondjak, nem elég egy csepp a teherbe eséshez. Egy bizonyos spermaszám alatt, hiába van jó mozgású, élõ spermium, nem tudja teherbe ejteni a partnert a férfi. Valóban az asszisztált reprodukció (inszem) jelenthet megoldást, ha tartósan kevés ejakulátumot tud csak a partnered adni.
Ilyen esetben erdemes elgondolkodni az inszeminacion. Parod tobb adag spermat ad, amit megtisztitanak es jo kis koncentratumot csinalnak belole, es az orvos a peteeresedkor befecskendezi a mehbe a spermat. Elotte stimulaljak a ciklusod es uh-gal kovetik a peteerest a meg jobb eredmeny erdekeben. Minden jot!
elég lehet, persze! mielõbbi felépülést neki!
hát én nemtudom meddig birom. egyre roszebb mert elõször én 1 év után mentem dokihoz. és clostiti irt. de megvékonyitotta a closti a méhnyálkahártyámet. igy gondolta a doki nemez a megoldás vettek vért és ottderült ki magas a prolaterin szintem. sajnos:( JOISTENNEK HÁLA 3 hét alatt rendbejött, pedig annyit izgultam hogy meddig kell várni mert sokan irták nekem hogy volt aki fél évig szedte és volt aki 5 évig. most rendejöttem és visdzarendelt a doki ultrahangra hogy van e peteérés. és most nemtudtam elmenni. igazábol a 9 napon volt nyálkám és gondoltam ha elmegyek a 12 napon ultrahangra akkor 4 napos leszek és ha elmegy ezmiatt?szoval nemmentem. ma már bánom mert most nemtudom mivan ez a 30 napom és menzis érzéseim vannk de nemakar megjönni.ti miota probálkoztok? nyugodtan irhatsz e-mailt.én nemtudok neked mert te nemraktad ki az e-mail hozáférést.

16/5-cmeres az jó méret? Mért nem érzem amikor benem van?

Jóformán nem érzek semmit sem.Mért? Kicsi?Vagy én vagyok tág?

Legjobb válasz: Az már egyáltalán nem kicsi méret. Szerintem végezz intim tornát, hátha az segít.

Az már egyáltalán nem kicsi méret. Szerintem végezz intim tornát, hátha az segít.
A vastagság számít mindenhol, az teljesen érdektelen hogy 16 cm. Vegyél gésa golyókat, fél év múlva a puncidba dugott ceruzával tudsz majd rajzolni, olyan izmos leszel. Meg mellesleg a ceruzát is megérzed majd.
A tág vagina azt jelenti, hogy NORMÁLIS TÁGASSÁGÚ HÜVELY! Nincs veled semmi baj...lehet, hogy már pszichikai okok miatt érzed, hogy "nem érzed" :) http://209.85.135.104/search?q=cache:HNAEyqxs9-QJ:www.inform.. Nézd meg! Orvos válaszol rovat, benne van a te problémád is! És hajrá!!! :)
A srácnak nem kicsi, sajnos Te vagy tág... Ezen segithet a többiek válaszában többször is elöforduló torna, és persze nõgyógyász által felirt hormonok...Ha még abban a korban vagy hogy, még fejlödsz....
Teljesen átlagos a mérete, valószínûleg tényleg te vagy tágabb mint az átlag. Ha semmit nem érzel a fiú iránt akkor keress mást, de õt azért ne bántsd meg azzal hogy túl kicsi neki, mert ez nem igaz. Viszont a te "méreteddel" késõbb is lehet ilyen problémád, úgyhogy a helyedben én elkezdeném a hüvelytornát a jövõre való tekintettel.
Különbözõ pózokat próbálgassatok, valami csak beválik.
szerintem ilyet ne mondj neki, nekem nagyon nem esne jol ha egy lány ezt mondaná. akkor inkább fogalmazd meg másképp a dolgot, hogy az orvos szerint is tág vagy és szerinted is és hogy neki ez igy jo e meg ilyesmi mert neked ez igy nem teljesen. szerintem probáljátok ki ugy hogy te vagy felül igy tudod irányitani és ne csak huzogassa hanem ha igy körkörösen is tud dugni, na jo ezt hülyén fogalmaztam de kb ugy hogy a segge körkörösen megy akkor ha benned van akkor sokkal izgatobb ha nem csak ki-be történik a dolog, és akkor belül jobban hozzádér. bocs a megfogalmazásért, de nem tudom jobban kifejezni. de ha olyan srácot akarsz akinek nagy van akkor azt csak ugy tudod megoldani hgy neten keresel valakit felveszed msn-re és csak ugy poénossan rákérdezed flörtölés képpen. már emgoldást nem tudok.
Ez egy jo ätlag vagyis az ätméröje mert igazäbol ez jobban szämit De a 16cm lehetne 1-2cm el hosszabbAmugy tènyleg probäljätok meg a pl lovaglo pozba a körbe forgatäst ès keressètek a legjobb poztVagy ajänlanèk 1 vibrätortEsetleg ha 1 kèt colos polifoam csövet a farkära huzna
de ha ilyenért ott hagynád akk szereted 1általán:Ofasz alapján ítélnél 1 pasit hé te csaj õ egy ember!!ilyet meg nem mondok srácnak h neked tul kicsi inkább te vagy tág!!!nem õ kicsi!hagyd ott akk ezek szerint nem is szereted és ha nem szereted orgazmusod sem lesz vele 1 könnyen(le lehet pontozni..na de nincs igazam??:O)
A kérdező hozzászólása: Mért van olyan akinek 20cmeres fölött van!
5 cm-es átmérõ valamivel vastagabb az átlagnál!!! Próbáljatok olyan pózokat, ahol a lábaidat összezárod, esetleg a combjaidat kifejezetten összeszorítod, akkor szûkebb lesz a hüvely. Amúgy meg a hüvely nem egy érzékeny rész, a G-pont kivételével viszonylag kevés idegvégzõdés van benne, inkább a mozgást érzed, így annak erõsségét, sebességét lehet fokozni. Azt meg ne mond neki, hogy kicsi!
szex shopokban lehet kapni. nemtudom menynibe kerül de googlebsn keress rá és tt kifog dobni egy csomo oldalt megis leht netröl rendelni ha cikinek érzed.
A kérdező hozzászólása: Ezt márt én is hallotam valahol.Hol lehet ilyet kapni és mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az utolsó ironak különösen nagyon szépen köszi.
A kérdező hozzászólása: És az nem lehet hogy az átméröje kicsi?Amikor voltam nögyógyászati vizsgálaton az orvos azt mondta tág vagina.Lehet nagyobb méretü férfival kellene összeismerkednem!De azt honnan tudjam ránézésre kinek mekkorra van?Vagy kérdezem meg?Akkor most mit tegyek anak nincs értelme hogy megjátszam magam mondjam meg neki hogy kicsi a mérete?Azt keresek egy nagyobb méretü férfit?Szerintetek?
A hüvely elsõ harmada érzékeny, amit akár egy 10 cm-es pénisszel is lehet izgatni. Beljebb kevesebb az idegvégzõdés, pl. ezért van az, hogy a tampon egyáltalán nem zavar. Azt tutira nem 20 cm-re helyezed fel, mégsem érzel belõle semmit. Nos, akkor miért is kellene 20 centis pénisz?!?

Amatõr írók! Naponta mennyit haladtok a történettel, és hogy akadályozzátok, meg, hogy folyton újrakezdjétek, ha nem érzitek elég jónak?

Legjobb válasz: Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)

Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)
Van, hogy egy hónapig nem írok egy betût sem, és van, hogy megszáll az ihlet, és akár 10-15 oldalt is írok egy szuszra. A leggyakoribb eset a kettõ közötti: írok egy nap alatt 2-3 oldalt, utána napokig semennyit, csak hagyom érni a történetet, vagy az elõbb leírtakat csiszolgatom. Az újrakezdésre én nem szoktam késztetést érezni, inkább arra, hogy ne ott folytassam, ahol abbahagytam, hanem a történet egy másik pontját dolgozzam ki. Ha erre késztetést érzek, így is cselekszem. Az átkötõ részeket késõbb is meg lehet írni.
hát én képregény író/rajzoló vagyok, nemrég kezdtem bele, most a 11. oldalnál járok, az hogy mennyit haladok függ attól, hogy milyen kedvem van, meg hogy van-e inspiráció, mivel nemrég kezdtem a rekordom eddig 2-3 oldal volt egy nap. Elõröl max a rajzaimat szoktam kezdeni, bár photoshoppal úgy is javítok a kissebb hibákon
Minden a hozzáálláson múlik. Elhatározhatod, hogy minden nap írsz mondjuk 500 szót vagy 1000-t, de akkor minden nap írj rendszeresen. Elsõ változatot tekintsd piszkozatnak. Amíg írsz, ne javítsd. Amikor nincs ötleted, akkor átnézheted csiszolgathatod, vagy amikor kész a történet finomítgathatod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!